27/08/2025
         
Manos Manos Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015
Αθλητικά
+ + -

Έρχεται τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το champions - Europa

Τις πιθανότητες για τη δημιουργία τρίτης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης συζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της UEFA, μέσω του οποίου θα δίνεται η δυνατότητα η δυνατότητα διάκρισης ομάδων που έμειναν εκτός από τον δεύτερο προκριματικό γύρου του Champions και του Europa League, αλλά και συλλόγων που προέρχονται από μικρότερες χώρες και δεν μπορούν να βρεθούν σε τελική φάση ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 

Σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν 54 μέλη της UEFA και εξέτασαν υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να εφαρμοσθεί ένα τέτοιο πλάνο, ωστόσο ξεκαθαρίζεται ότι οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και οποιαδήποτε αλλαγή θα εφαρμοσθεί το λιγότερο από το 2018, όταν και λήγει το υπάρχον συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 

«Είναι μια συζήτηση για το αν θα είναι μία ξεχωριστή τρίτη διοργάνωση αποκλειστικά για μικρότερες χώρες που αποκλείονται από το Europa και το Champions League ή αν είναι μία διοργάνωση που θα λειτουργεί ως ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνες τις ομάδες που μπαίνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά μένουν τυπικά εκτός από τον Αύγουστο και θα συμμετέχουν στη συνέχεια σε αυτή την τρίτη διοργάνωση», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της σκοτσέζικης ομοσπονδίας, Στιούαρτ Ρίγκαν. 

«Θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στις ομάδες που ποτέ δεν φτάνουν στις τελευταίες φάσεις», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Τζένινσον, ως εκτελεστικός διευθυντής της ουκρανικής ομοσπονδίας. 
 
 
 
 
sportfm 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά