11/11/2025
         
Manos Manos Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015
Κόσμος
+ + -

«Εσπασαν» τον κλοιό ασφαλείας στα σύνορα της ΠΓΔΜ

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες «έσπασαν» τον κλοιό των δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα της ΠΓΔΜ και κατάφεραν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της  χώρας.Οι πρόσφυγες βρίσκονταν επί αρκετές ημέρες στη ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συνόρων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αναμένοντας την έγκριση των σκοπιανών αρχών προκειμένου να διέλθουν στην ενδοχώρα.

Oι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου λάμψης, αλλά οι μετανάστες κατάφεραν να «σπάσουν» τον κλοιό.

Την ίδια ώρα, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα γκισέ προκειμένου να εξασφαλίσουν, αντί του ποσού των 10 ευρώ, το πολυπόθητο εισιτήριο προς τον επόμενο σταθμό: το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία. Κι από εκεί, να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποια χώρα της κεντρικής ή δυτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παρατηρητών, από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα έχουν περάσει τα σύνορα πάνω από 1.000 άτομα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ από παράπλευρα μονοπάτια, όπου δεν υπάρχει αστυνομική επιτήρηση.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, από τις 8:00 χθες το βράδυ μέχρι τις 8:00 σήμερα το πρωί, εκδόθηκαν 826 άδειες τριήμερης παραμονής στη χώρα. Απ' αυτές, οι 163 αφορούν παιδιά και οι 25 ασυνόδευτους ανήλικους.
 
 
 
 
 
kathimerini 

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά