Συνετρίβη σε επίδειξη στρατιωτικό ελικόπτερο - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ελικόπτερο μάχης που συμμετείχε σε αεροπορική επίδειξη συνετρίβη την Κυριακή μπροστά σε χιλιάδες θεατές, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους δύο πιλότους του.
«Ένας πιλότος σκοτώθηκε, ο άλλος δεν διατρέχει κίνδυνο» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Προσθέτει πως ο χειριστής που πρόλαβε να ενεργοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα ανέφερε ότι υπήρξε βλάβη του υδραυλικού συστήματος.
Το ελικόπτερο Mi- 28N συμμετείχε στους αεροπορικούς αγώνες Aviadarts, τους οποίους διοργανώνει η πολεμική αεροπορία της χώρας στο Ριαζάν, 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Οι αγώνες ανεστάλησαν για μία ημέρα λόγω του δυστυχήματος.
Όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου καθηλώθηκαν.
Τα Mi-28, τα οποία χρησιμοποιεί η ρωσική πολεμική αεροπορία από το 2000, εξάγονται προς πολλές χώρες, μεταξύ αυτών στο Ιράκ.
thebest