13/11/2025
         
Manos Manos Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014
Κόσμος
+ + -

O Μπαράκ Ομπάμα με παραδοσιακή κινέζικη ενδυμασία

 Στο Πεκίνο για τη συνεδρίαση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) βρέθηκε τη Δευτέρα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τον αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν στο κέντρο Κολύμβησης του Πεκίνου, γνωστό και ως «υδάτινο κύβο», ο κινέζος ομόλογός του Ξι Τζινπίνγκ και η σύζυγός του Πενγκ Λιγουάν.

Την παράσταση έκλεψε η ενδυματική επιλογή του Ομπάμα, ο οποίος σε ένδειξη σεβασμού προς τους οικοδεσπότες της συνόδου φόρεσε μια παραδοσιακή κινεζική φορεσιά σε μωβ χρώμα, παρόμοιο με αυτό του κινέζου προέδρου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε πως μια επιτυχημένη Κίνα είναι προς όφελος της Αμερικής και του κόσμου τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι το Πεκίνο θα πρέπει να είναι συμμάχος στην προστασία της διεθνούς τάξης και δεν θα πρέπει να την υποσκάπτει.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών αναμένεται να παρακαθίσουν σε δείπνο το βράδυ της Τρίτης ενώ την Τετάρτη θα έχουν διμερείς επίσημες συνομιλίες.

 

protothema 



 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά