27/09/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
Πολιτικά
+ + -

Αρνείται κάθε σχέση με τη φωτιά στην Εύβοια ο βασικός ύποπτος

 Καμία σχέση δεν έχει με τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, υποστηρίζει ο βασικός ύποπτος, 33 ετών. Ωστόσο, Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εμπρησμού έχει άλλα στοιχεία. 

«Με πήγαν στο τμήμα κάτω να εξηγήσω που ήμουν, τι ώρα και τέτοια. Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια, με τον θείο και την θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε προς τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε την κάπνα. Πρώτη φορά το βλέπω δεν ήξερα τίποτα, στη δουλειά ήμουν, με τα ρούχα της δουλειάς», ανέφερε ο 33χρονος. 

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο 33χρονος, που είναι μόνιμος κάτοικος Σταυρού Ευβοίας, υποστήριξε πάλι πως δεν βρισκόταν στον τόπο διαμονής του, την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς, τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου 2019.


«Στον Λημνιώνα ήμουν εγώ, στα Κατούνια, την ώρα που έγινε αυτή η φωτιά. Δεν ήμουν εδώ εγώ. Μου ήρθε κλήση την Τετάρτη, επειγόντως να μου μιλήσουν από την Πυροσβεστική. Με κάλεσαν ως ύποπτο, για πέρσι. Πέρσι στο νεκροταφείο με μια κυρία τσαντίστηκα και έκανα αυτό το πράγμα, της ζήτησα συγνώμη, εντάξει. Ισχύει ότι είχα βάλει φωτιά. Τα άλλα με το ζόρι με έβαλαν, με απειλούσαν ότι θα με χτυπήσουν ότι θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω. Δεν άντεξα. Το καταλαβαίνω το λάθος μου. Σας είπα ότι το έκανα αυτό και με πήγαν και για τα άλλα. Από τότε με έχουν στόχο, είμαι με αναστολή, και ότι γίνεται θα με φωνάζουν. Εγώ έκανα ένα λάθος, το είπα, δεν κάνω τώρα. Και εγώ πέρασα δύσκολα στην φυλακή που ήμουν στον Κορυδαλλό 10 μήνες. Βγήκα με αναστολή, δεν κάνω τίποτα τώρα ότι και να μου λένε, και να με κατηγορούν και να με βρίζουν, να κουτσομπολεύουν και τέτοια. Δεν έχω καμία σχέση με τη φωτιά, μόνο εκείνη την πράξη που είχα κάνει και το ομολόγησα. Οι πυροσβέστες με μπέρδευαν έτσι, γιατί δεν ήξερα πολλά πράγματα με τις ώρες. Είπα την αλήθεια».             

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το άλλοθι του βασικού υπόπτου για τη μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να καταρρίπτεται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Παρόλα αυτά τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, αναζητούν μαρτυρίες, καταθέσεις και περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία.

Ο 33χρονος ισχυρίζεται πως όταν εκδηλώθηκε η φωτιά εκείνος βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά, σε συγγενικό του σπίτι. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι έλαβαν κάποιες προφορικές απαντήσεις από την ΕΥΠ, σχετικά με τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών των τριών υπόπτων και τα στίγματα κίνησής τους, το χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου, φαίνεται να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τόπο διαμονής του βασικού υπόπτου, το κρίσιμο χρονικό διάστημα, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, παρότι εκείνος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε συγγενείς του, σε άλλο μακρινό σημείο της Εύβοιας.  Τα αρμόδια στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής αναμένουν και εγγράφως τις απαντήσεις όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για τις επικοινωνίες και την ενεργοποίηση των κεραιών τους, από τις τηλεφωνικές συνδέσεις των υπόπτων.

Και οι άλλοι δύο ύποπτοι, οι οποίοι υποδείχθηκαν, σε κάποιες από τις 30 καταθέσεις πολιτών, να κινούνται ύποπτα το κρίσιμο χρονικό διάστημα, με τον έναν από αυτούς να επισκέπτεται βενζινάδικο στην περιοχή, έχουν τα δικά τους άλλοθι παρουσίας, με τους ανακριτικούς υπαλλήλους να επιχειρούν την κατάρριψη ή επιβεβαίωσή τους. 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

https://www.thetoc.gr/

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά