27/09/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019
Πολιτικά
+ + -

Τον Σεπτέμβριο «κληρώνει» για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού

 Το ρόλο που θα πρέπει να έχει το κόμμα σε σχέση με την κυβέρνηση έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μετά την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να μην επαναληφθεί η παράδοση που θέλει τα κόμματα που αναλαμβάνουν την εξουσία να απομακρύνονται από την κοινωνία και ουσιαστικά να υπολειτουργούν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας έθεσε το ζήτημα τονίζοντας τους διακριτούς ρόλους που θα πρέπει να υπάρχουν μεταξύ Μαξίμου και Πειραιώς.  «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όταν ένα κόμμα κερδίζει και έρχεται στην εξουσία, απογυμνώνεται ο κομματικός μηχανισμός μόνο και μόνο για να τον ξαναθυμηθούμε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Δεν πρέπει να διαπράξουμε το ίδιο σφάλμα και δεν θα το διαπράξουμε. Το κτίριο εδώ στο Μοσχάτο θα είναι ένα ζωντανό κτίριο και η καρδιά της ΝΔ θα χτυπά πάντα εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα κομματικά στελέχη να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία να αφουγκράζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ενημερώνουν την κυβέρνηση. «Οι οργανωμένες δυνάμεις μας καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν». 

Τον Σεπτέμβρη η ψήφος των ομογενών 
Παρουσιάζοντας το κυβερνητικό έργο που θα ακολουθήσει το φθινόπωρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αποσύνδεση της ψήφου των ομογενών από τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ΝΔ που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη. «Αλλού μπορεί τα κόμματα να διαφωνούν μεταξύ τους. Στο δικαίωμα, όμως, των αδελφών μας που ζουν εκτός των συνόρων να έχουν λόγο για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, δεν χωρούν ούτε επιφυλάξεις, ούτε «αστερίσκοι» από κανέναν» τόνισε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πρέπει να το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του κοινοβουλίου.

«Το στοίχημα των 200 ψήφων που χρειάζεται αυτή η διάταξη βάσει του Συντάγματος για να ισχύσει (από τις επόμενες εκλογές) μένει ανοιχτό και η πρόκληση είναι ανοιχτή για όλους. Όλοι θα κριθούν από τις αποφάσεις τους στη Βουλή. Αν όμως υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί όχι από 200 αλλά από 300 βουλευτές είναι αυτό».

Μητσοτάκης: Χτίζουμε και δεν βρίζουμε 
Στο Μαξίμου εκτιμούν πως είναι ζήτημα χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει να πολώσει το πολιτικό κλίμα, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης τους με την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τόνισε πως η ΝΔ δεν θα πρέπει να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο του λαϊκισμού καθώς η κοινωνία απέδειξε στις εκλογές πως τέτοιου είδους στρατηγικές δεν τις επικροτεί.

«Μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα τα οποία διατήρησε στην κοινωνία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στις επιθέσεις που θα δεχθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Το δικό τους ύφος και ήθος στην εξουσία ήταν αυτό που αποδοκιμάστηκε και στις τρεις εκλογές που μας ανέδειξαν νικητές. Προχωράμε, λοιπόν, δίχως να ξεχνάμε. Χτίζουμε και δεν βρίζουμε. Και δημιουργούμε αντί να κατηγορούμε». 

Τα νέα πρόσωπα
Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην ανανέωση των κομματικών θέσεων προτείνοντας νέα πρόσωπα που στόχο έχουν να συμβάλουν με τις ιδέες τους στον εκσυγχρονισμό της ΝΔ. Νέος γραμματέας μετά την υπουργοποίηση του Λευτέρη Αυγενάκη αναλαμβάνει ο Γιώργος Στεργίου οποίος ουσιαστικά αναβαθμίζεται καθώς μέχρι σήμερα ήταν αναπληρωτής και την θέση αυτή παίρνει πλέον ο Στέλιος Κονταδάκης.

Τη θέση του εκπροσώπου τύπου αναλαμβάνει ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης υπεύθυνη θα είναι η Έλενα Σώκου και διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Νίκος Ρωμανός.

 

Φωτογραφία: INTIMENEWS

https://www.thetoc.gr/

 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά