08/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Η βόλτα του Jean-Paul Gaultier στην Ερμού

Η αγάπη του Jean-Paul Gaultier για την Ελλάδα είναι γνωστή, και ο σχεδιαστής δεν χάνει ευκαιρία να επισκεφτεί τη χώρα μας. Αυτή τη φορά βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Παρακολούθησε από κοντά την παράσταση «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», όπου πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Φραγκάκης, ο οποίος στο παρελθόν έχει περπατήσει τις πασαρέλες με ρούχα του σχεδιαστή. Σύμφωνα με την «Espresso», ο Jean-Paul Gaultier έμενε σε γνωστό ξενοδοχείο του κέντρου και μάλιστα βγήκε για νυχτερινή βόλτα στα καταστήματα της Ερμού.
 
 
 
 
 
gossip-tv.gr 

Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Αδιαφορούν για το περιβάλλον οι βιομηχανίες του Ασωπού

 Τραγική αδράνεια στη συμμόρφωση με τους κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας  επιδεικνύουν οι μεγάλες βιομηχανίες-ρυπαντές του Ασωπού ποταμού αλλά και άλλων ευαίσθητων περιοχών της ελληνικής επικράτειας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, εντός του 2010 ή το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011, οι βιομηχανίες που έχουν υγρά απόβλητα και τα απορρίπτουν στον Ασωπό όφειλαν να αναθεωρήσουν τους περιβαλλοντικούς τους όρους και στη συνέχεια να αναλάβουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε αντιρρυπαντική τεχνολογία, με βάση μέτρα και αυστηρά όρια επεξεργασμένων βιομηχανικών αποβλήτων. 

Μέχρι σήμερα όμως στις αρμόδιες αδειοδοτούσες αρχές του ΥΠΕΚΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας έχουν υποβληθεί μόνο 30 φάκελοι για αναθεώρηση περιβαλλοντικών όρων. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου (Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης της Περιβαλλοντικής Ζημίας-ΣΥΓΑΠΕΖ) εξετάζουν την κίνηση διαδικασίας περιβαλλοντικής ευθύνης σε όσες δραστηριότητες δεν έχουν συμμορφωθεί, ώστε να αναλάβουν άμεσα την υλοποίηση των αναγκαίων έργων πρόληψης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς. 

Μέχρι σήμερα, από το ΣΥΓΑΠΕΖ και τις αρμόδιες Περιφερειακές Επιτροπές Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχουν τεθεί υπό το καθεστώς περιβαλλοντικής ευθύνης 20 δραστηριότητες, από τις οποίες ζητήθηκε τόσο η υποβολή μελετών για έργα αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχουν προκαλέσει, όσο και η υλοποίηση αυτών με δική τους δαπάνη. 

Από αυτές, τρεις δραστηριότητες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, από μία στη Μεσσαπία Εύβοιας, στο Δρέπανο Αχαΐας, στη Θεσσαλία, στη Δράμα, στη Θεσπρωτία, και σε άλλες περιοχές.  

 

 

 

 

protothema.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Τεχνολογία
+ + -

Ξεπέρασε τα 1600 μεγαβάτ τον Οκτώβριο η ισχύς των αιολικών πάρκων

Ξεπέρασε τα 1600 μεγαβάτ τον Οκτώβριο, η ισχύς των αιολικών πάρκων που βρίσκονται σε λειτουργία, σημειώνοντας αύξηση 18,5 % σε σχέση με το τέλος του 2010.

Συγκεκριμένα, οι ανεμογεννήτριες έφθασαν στα 1621,27 μεγαβάτ (1340,25 στην ηπειρωτική Ελλάδα και 281,02 στα μη διασυνδεδεμένα νησιά) ενώ άλλα 155,1 μεγαβάτ βρίσκονται υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία ως το τέλος του έτους ή το 2012.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η οποία έχει "χαρτογραφήσει" την αγορά και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση:

-Οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τα περισσότερα αιολικά μεγαβάτ στη χώρα μας είναι η γαλλική EDF (298,2 MW), η Ισπανική Iberdrola Rokas (246,9 MW), η ΤΕΡΝΑ (211,5 MW), η Ιταλική ENEL (171,4 MW) και η Ελλάκτωρ (127,05 MW).

-Οι κατασκευαστές των ανεμογεννητριών που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα είναι κατά σειρά η δανική Vestas, (μερίδιο αγοράς 51 %), η γερμανική Enercon (27,7 %), η ισπανική Gamesa (25,2 %)και η δανική Nordex (4,7 %).

Σε επίπεδο περιφερειών, η Στερεά Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των εγκαταστάσεων μες 537 μεγαβάτ και ακολουθούν οι Πελοπόννησος (267) και η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (241 MW).

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ιστορικές εκλογές στην Αίγυπτο

 Μαζική ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των πρώτων εκλογών στην Αίγυπτο μετά την εξέγερση και την ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ήρεμα και χωρίς προβλήματα, παρά τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, όπου οι συγκρούσεις διαδηλωτών και στρατού κόστισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους.

Οι Αιγύπτιοι πολίτες είχαν σχηματίσει ουρές από τα ξημερώματα για να ψηφίσουν στις πρώτες βουλευτικές εκλογές από την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο, οι οποίες διεξάγονται σε συνθήκες πολιτικής κρίσης.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σε εννέα από τις 27 περιφέρειες της χώρας για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διαρκεί δύο ημέρες και αφορά μεγάλες περιφέρειες όπως του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Λούξορ, που αποτελούν το εν τρίτον των περιφερειών της χώρας. Στην ψηφοφορία κλήθηκαν να λάβουν μέρος 17,5 από τα 40 εκατομμύρια των Αιγυπτίων ψηφοφόρων.

Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή δύο ακόμη γύρων που θα αφορούν τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της Αιγύπτου και αυτή η εκλογική διαδικασία για την πλήρωση των εδρών της 508μελούς Λαϊκής Συνέλευσης (Κάτω Βουλή) θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Σούρα, της Άνω Συμβουλευτικής Βουλής, η οποία θα διεξαχθεί από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Το Κοινοβούλιο θα επιφορτισθεί με τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει την κατάρτιση του νέου συντάγματος της χώρας, κρίσιμο βήμα της μετάβασης της χώρας στην δημοκρατία.  
 
 
 
protothema.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Θα πληρώνουν και την επίσκεψη!

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τις συμβατικές υποχρεώσεις όλων των συμβεβλημένων γιατρών για τους ασφαλισμένους στον ΟΠΑΔ (Δημόσιο), καθώς ο οργανισμός τους οφείλει 350.000.000 ευρώ.

Λόγω όλων των παραπάνω, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα αναγκάζονται στο εξής να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο της επίσκεψης σε γιατρούς. 

Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) καλούν τους γιατρούς να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από την 1η Δεκεμβρίου 2011.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Χαμός στη Βουλή για τις καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό

Στην αναζήτηση τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό προχωρά η Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. 

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Πετσάλνικο στις 15.11.2011 ο Βαγγέλης Αργύρης, πρόεδρος της επιτροπής που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών». 

Τα εν λόγω στοιχεία αναμένονται την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «όπου κριθεί απαραίτητο, θα ξαναγίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης». 

Αφορμή για την έρευνα αυτή δόθηκε ύστερα από καταγγελία του βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη ότι «πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία».

Οι κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, βουλευτές της Ν.Δ., μέσω ερώτησή τους, ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών «όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ελβετικών και ελληνικών αρχών από το 2005 μέχρι και σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Στην αναφορά τους οι δυο βουλευτές της ΝΔ καλούν τον κ. Πετσάλνικο να ενεργήσει αμέσως «ώστε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία που προφανώς διαθέτει ή γνωρίζει ο ως άνω βουλευτής για τυχόν επιλήψιμες οικονομικές δραστηριότητες και γα αδιαφανή περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων βουλευτών». 

Επικαλέστηκαν δε ερώτηση του κ. Ζησιάδη προς τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών, στην οποία ο δεύτερος απάντησε ως εξής: «η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Διευκρινίσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ

Επιστολές στα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να διευρυνθούν τα υπάρχοντα Επιμελητήρια, ώστε να δέχονται και τους αποφοίτους των ΤΕΙ έχει ήδη αποστείλει το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η υπουργός, επί δεκαετία εκκρεμούσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση αίτησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος 318/1994 που αφορούσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τμημάτων Πολιτικών Έργων Υποδομής, Πολιτικών Δομικών Έργων και Τοπογραφίας των ΤΕΙ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας εν όψει έκδοσης αυτής της απόφασης δεν επεξεργαζόταν κανένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για επαγγελματικά δικαιώματα. Το 2010 συντάχθηκαν και προωθήθηκαν στο ΣτΕ για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο, σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν το δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των πτυχιούχων τμημάτων ΤΕΙ, μεταξύ αυτών και Τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Το έγγραφο της υπουργού Παιδείας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Τσιαούση για το πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης που αντιμετωπίζουν πολλοί απόφοιτοι ΤΕΙ εξαιτίας της μη αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε ορισμένες ειδικότητες.

Η βουλευτής είχε κάνει ειδική αναφορά στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία εδρεύουν στην Κοζάνη και είναι τμήματα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης τα οποία και φέτος εισήγαγαν μαθητές.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

«Τσεκάρει» Μανωλά η Γκλάντμπαχ

Με την περίπτωση του Κώστα Μανωλά ασχολείται η Γκλάντμπαχ. Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα γνωρίζει πως το συμβόλαιο του Έλληνα αμυντικού τελειώνει το καλοκαίρι και ο προπονητής Λουσιέν Φαβρ έχει ήδη τσεκάρει τον παίκτη σε dvd.

Η ΑΕΚ δεν έχει τα χρήματα για να δώσει μία προκαταβολή στον Μανωλά και να ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι δεν αποκλείεται οι Γερμανοί με μία καλή πρόταση να τον αποκτήσουν. 

 

 

 

 

zougla.gr


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Τούνελ ''παλάτι'' αξίας 2 Δις ευρώ

Με 59 δεξαμενές χωρητικότητας 670.000 κυβικών μέτρων νερού και μήκος 6,3 χλμ. το τούνελ που βρίσκεται στην πόλη Kasukabe, στην επαρχία Saitama της Ιαπωνίας δικαιολογημένα έχει ονομαστεί ως… υπόγειο παλάτι!

Η επαρχία Saitama είναι παραδοσιακά πολύ ευάλωτη σε πλημμύρες, εξαιτίας των δύο ποταμών της περιοχής, του Otoshifurutone και του Edo.

Το τούνελ αυτό έχει κατασκευαστεί ώστε, όταν κάποιος από τους ποταμούς πλημμυρίζει, να συγκεντρώνει και να αποθηκεύει προσωρινά τεράστιες ποσότητες νερού και οπότε να μετριάζονται οι ζημιές.

Το κόστος του έργου έφτασε τα 240 δισεκατομμύρια Γιεν (περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ) και ξεκίνησε να λειτουργεί τμηματικά από το 2002.

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Παγκόσμια πρωτιά για τη Rihanna

Το νέο album της Rihanna «Talk that talk», βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή των Βρετανικών charts, εκτοπίζοντας το Χριστουγεννιάτικο album του Michael Buble. Στα δε τραγούδια και πάλι στην κορυφή βρίσκεται η Rihanna με το τραγούδι «We found love» που ερμηνεύει μαζί με τον Calvin Harris.


Επίσης στο νούμερο 9 βρίσκεται το «Take care» που ερμηνεύει μαζί με τον Drake. Και εδώ έχουμε ένα ρεκόρ αφού τα ίδια τραγούδια βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στις ίδιες θέσεις σε Αγγλία και Αμερική. 

Τέλος στο νούμερο 89 έκανε νέα είσοδο το κλασικό «White Christmas» σε νέα διασκευή από την Lady Gaga!

 

 


Πηγή: ofono.gr


Σελίδα 11309 από 11352 (113520 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11308
[11309]
11310
11311
11350
11351
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά