09/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Ιώσεις: Βελτιώστε τις άμυνές σας

 Ιώσεις: Πως να δυναμώσετε τις άμυνές σας


Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τις ιώσεις του χειμώνα; Οι περισσότεροι άνθρωποι θα απαντήσουν «μια τονωτική "ένεση" στο ανοσοποιητικό». Με ποιον τρόπο; Η επιστήμη ευτυχώς έχει μερικές απαντήσεις...

Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική έρευνα έχει αποκαλύψει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι άμυνες του οργανισμού – και όσα μαθαίνουν οι επιστήμονες, οδηγούν σε πρακτικούς τρόπους που μας βοηθούν να μείνουμε υγιείς.

Το ανοσοποιητικό σύστημα διαθέτει τρεις βασικές γραμμές άμυνας, λέει ο δρ Τζων Κάρναου, λέκτορας Ανοσολογίας & Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Η πρώτη είναι μια ομάδα κυττάρων που λέγονται ουδετερόφιλα και μακροφάγα, και ουσιαστικά είναι τα κύτταρα που «καταπίνουν» και σκοτώνουν τα βακτήρια. Στη συνέχεια είναι τα Τ-κύτταρα, τα οποία σκοτώνουν κάθε κύτταρο που μολύνεται από έναν ιό ή γίνεται καρκινογόνο. Η τρίτη γραμμή άμυνας είναι τα Β-κύτταρα, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να παράγει αντισώματα για να εμποδίσει την εισβολή των ιών μέσα στα κύτταρα.

Τα άσχημα νέα είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε, το όλο σύστημα σταδιακά χάνει τις δυνάμεις του και μετά τα 65 είναι πάρα πολύ αδύναμο, κατά την δρα Τζάνετ Λορντ, διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης της Υγιούς Γήρανσης στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. «Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αναπτυχθεί για να μας βοηθεί να περάσουμε την αναπαραγωγική ηλικία», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail». 

«Έτσι, μόλις τελειώσει η αναπαραγωγική ηλικία, ο οργανισμός παράγει σταδιακά ολοένα λιγότερα Τ-κύτταρα, τα αντισώματα που παράγει δεν είναι τόσο ισχυρά και κύτταρα όπως τα ουδετερόφιλα είναι λιγότερο ικανά να πέπτουν και να εξολοθρεύουν τα βακτήρια». Αυτό έχει μεγάλες συνέπειες στην υγεία, με πιο χαρακτηριστική την φθίνουσα ευκολία με την οποία αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας τις λοιμώξεις καθώς μεγαλώνουμε.

Παρότι η εκφύλιση του ανοσοποιητικού συστήματος μοιάζει αναπόφευκτη, η δρ Λορντ τονίζει ότι το πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτή υπόκειται σε μεγάλο βαθμό στον έλεγχό μας. «Ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσουμε κάποιες συνήθειες που θα επηρεάσουν βαθιά και ουσιαστικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, θωρακίζοντάς το μέχρι τα βαθιά μας γηρατειά», λέει.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει πως οι συμβουλές που ακολουθούν αποδίδουν, σε όποια ηλικία κι αν τις βάλει κανείς στη ζωή του. 

1. Μην χάνετε απότομα βάρος. Τα περιττά κιλά εξασθενούν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. «Το σωματικό λίπος εκκρίνεις ορμόνες που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα», εξηγεί η δρ Λορντ. «Κατ’ επέκταση, η μείωση του σωματικού λίπους μπορεί να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία του».

Ωστόσο, η απότομη απώλεια βάρους δεν είναι η λύση. Πρόσφατη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι πειραματόζωα που υποβλήθηκαν σε αυστηρή δίαιτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν απ’ ό,τι άλλα ζώα που έχαναν βάρος αργά και σταθερά.

«Ο πλήρης αποκλεισμός ολόκληρων ομάδων τροφίμων, όπως οι υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, πατάτα, ζυμαρικά, δημητριακά, φρούτα) και τα λίπη, μπορεί να αποδυναμώσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα», προειδοποιεί η διατροφολόγος δρ Σάρα Σένκερ, από το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής. «Δεν είναι διόλου ωφέλιμο για τον οργανισμό να υποβάλλεται σε στερητικές δίαιτες». 

2. Να ξεκουράζεστε. Μία και μόνο νύχτα κακού ύπνου αρκεί για να ελαττωθεί κατά το ήμισυ η αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές. Ως φαίνεται, όταν έχουμε έλλειψη ύπνου μειώνονται τα επίπεδα των προστατευτικών Τ-κυττάρων και αυξάνονται αυτά των κυττάρων της φλεγμονής, με επακόλουθο να αυξάνεται ο κίνδυνος να αρρωστήσουμε από κάποιον ιό – είτε της γρίπης είτε του κρυολογήματος ή κάποιας ίωσης.

Επιπλέον, η δυσλειτουργία αυτή οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας ορισμένων εμβολίων, διότι «ο οργανισμός παράγει λιγότερα αντισώματα», λέει ο δρ Τζων Παρκ, ειδικός σε θέματα ύπνου από την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα. Αν, λοιπόν, πρόκειται να κάνετε το αντιγριπικό ή άλλο εμβόλιο, φροντίστε να έχετε καλοκοιμηθεί το προηγούμενο 24ωρο. 

3. Να περπατάτε. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τον περασμένο μήνα, λ.χ., μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής» έδειξε ότι όσοι φροντίζουν να γυμνάζονται τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα, μειώνουν έως 46% τις πιθανότητες να κρυολογήσουν τον χειμώνα.

Μία άλλη μελέτη έδειξε ότι μισή ώρα αεροβική δραστηριότητα (όπως το περπάτημα με γρήγορο βήμα) την ημέρα, διπλασιάζει την αντίδραση του οργανισμού στο αντιγριπικό εμβόλιο.

Συνεπώς, «φροντίστε να περπατάτε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα για λίγα λεπτά και με αρκετά γρήγορο βήμα, ώστε να λαχανιάζετε λίγο και να αρχίζετε να ιδρώνετε», συνιστά η δρ Λορντ. 

4. Αποφύγετε το στρες. Το στρες ασκεί «τεράστια» αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, κατά τον δρα Κάρναου. «Ξέρουμε ότι η αποτελεσματικότητά του σχετίζεται με τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης», εξηγεί. «Όταν έχει κανείς επίμονο στρες, η κορτιζόλη του παραμένει αυξημένη σε επιβλαβή επίπεδα και το ανοσοποιητικό σύστημα υποφέρει».

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το στρες εμποδίζει τα ουδετερόφιλα κύτταρα να σκοτώνουν τα βακτήρια, με συνέπεια να καθίσταται ο οργανισμός ευάλωτος σε επικίνδυνες λοιμώξεις. «Συχνά λέμε ότι μπορεί να πεθάνει κανείς επειδή ράγισε η καρδιά του, αλλά στην πραγματικότητα πεθαίνει επειδή ραγίζει το ανοσοποιητικό σύστημά του», λέει παραστατικά η δρ Λορντ. 

5. Προσέχετε τι τρώτε. Η διατροφή αποτελεί «κλειδί» για την υγεία του ανοσοποιητικού. «Ορισμένα τρόφιμα διεγείρουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού», τονίζει η δρ Σένκερ. Ποια είναι αυτά τα τρόφιμα; Το σελήνιο (στα καρύδια), ο σίδηρος (στο κόκκινο κρέας και τα όσπρια), ο ψευδάργυρος (σε οστρακόδερμα, δημητριακά και γαλακτοκομικά), η βιταμίνη Α (από καρότα, κολοκύθια, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές), η βιταμίνη C (από εσπεριδοειδή) και η βιταμίνη Ε (από σπόρους και ελαιόλαδο).

Όσον αφορά τα διατροφικά συμπληρώματα, το βότανο Echinacea φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» έδειξε ότι μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ενός κρυολογήματος κατά 1,4 ημέρες. Ωστόσο, η δρ Σένκερ εφιστά την προσοχή: να το παίρνετε μόνο όταν έχετε κρυολογήσει, διότι η δράση του διαρκεί έως δύο εβδομάδες. «Εάν παραταθεί η διάρκεια λήψης ή κάνει κανείς κατάχρηση, μπορεί να έχει αντίθετη από την επιθυμητή δράση, καταστέλλοντας την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος», λέει. 

6. Μην ξεχνάτε τα «καλά» βακτήρια με την αντιβίωση. Τα προβιοτικά είναι «καλά» στελέχη των βακτηρίων του εντέρου, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Πολλά φυτικής προελεύσεως τρόφιμα περιέχουν μικροοργανισμούς που διεγείρουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού για να τις ενισχύσουν», εξηγεί δρ Ρον Κάτλερ, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. «Τα προβιοτικά “αντιγράφουν” και ενισχύουν αυτόν τον μηχανισμό, διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέποντας την εισβολή παθογόνων βακτηρίων».

Τα προβιοτικά παρέχουν τα μεγαλύτερα οφέλη όταν καταναλώνονται σε περιόδους που παίρνει κανείς αντιβιοτικά, τα οποία εξουδετερώνουν τόσο τα παθογόνα βακτήρια όσο και τα «καλά» βακτήρια της πεπτικής οδού, κατά τον δρα Κάτλερ. 

7.  Βγείτε έξω. Η «βιταμίνη του ήλιου», η βιταμίνη D, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ειδικών σε θέματα ανοσίας. «Τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι επηρεάζει πάρα πολύ τα μακροφάγα και ότι η έλλειψή της από τον οργανισμό έχει ως συνέπεια εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος», εξηγεί η δρ Λορντ.

Η βιταμίνη D παράγεται κυρίως από το δέρμα, όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο, αλλά μπορεί κανείς να την καταναλώσει τρώγοντας «παχιά» ψάρια και τρόφιμα εμπλουτισμένα με αυτήν. Είκοσι λεπτά την ημέρα στον ήλιο τώρα τον χειμώνα, είναι αρκετά για να αποκατασταθούν τα αποθέματα του οργανισμού σε αυτήν, κατά την δρα Λορντ.

 

 

πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα
+ + -

Ο σύντροφος σας κάνει δίαιτα? ΎΠΟΠΤΟ

 
Αδυνατίζει το ταίρι σας; Ετοιμάζεται να σας χωρίσει!

Οι άνθρωποι που έχουν μόνιμη σχέση και ξαφνικά αρχίζουν να κάνουν δίαιτα, είναι πιθανό να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το έτερό τους ήμισυ, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.

Επιστήμονες από τη Γερμανία, με επικεφαλής τον δρα Τόμας Κλάιν, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, επιστράτευσαν περισσότερους από 2.000 εθελοντές, ηλικίας 16 έως 55 ετών, για να μελετήσουν τη συσχέτιση ανάμεσα στην ικανοποίηση από τη σχέση και το σωματικό βάρος.

Το κατ’ αρχήν εύρημά τους ήταν όσοι εθελοντές είχαν μόνιμη σχέση, κατά κανόνα ζύγιζαν περισσότερο απ’ ό,τι οι εργένηδες – ίσως διότι «τα ευτυχισμένα ζευγάρια συχνά εγκαταλείπουν την εμφάνισή τους και παχαίνουν, επειδή αισθάνονται λιγότερη πίεση να είναι ελκυστικά», κατά τον δρα Κλάιν.

Όντως, προγενέστερη μελέτη στις ΗΠΑ έχει δείξει πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια όχι μόνο παχαίνουν, αλλά έχουν την τάση να συγχρονίζουν την αύξηση του σωματικού βάρους τους, αφού μοιράζονται το ίδιο τραπέζι και τον ίδιο τρόπο ζωής.

Η νέα μελέτη, όμως, αποκάλυψε πως όταν περάσει ο «μήνας του μέλιτος» στη σχέση και αρχίσουν τα προβλήματα, εμφανίζονται προειδοποιητικά «συμπτώματα» της δυσαρέσκειας, που καλό είναι να προβληματίσουν όποιον τα δει μπροστά του.

Τέτοια «συμπτώματα» είναι λ.χ. το να αρχίσει κανείς ξαφνικά να παθαίνει εμμονή με το γυμναστήριο ή να γίνει αθλητικός τύπος και να αρχίσει να κάνει δίαιτα.

Οι αλλαγές αυτές είναι απολύτως φυσιολογικές, κατά τους κοινωνιολόγους, αφού «όταν κάποιος θέλει να βρει νέο σύντροφο, αρχίζει να προσέχει τα κιλά και την εμφάνισή του, διότι θέλει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικός».Πηγή : Web Only

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Στο σφυρί το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου

 Στο σφυρί το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου

Στο σφυρί το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου


Η σκληρή πραγματικότητα χτυπάει για τα καλά την πόρτα του Αντρέα Μικρούτσικου. Σε λίγες μέρες, το σπίτι του στη Κηφισιά δεν θα είναι πλέον δικό του αφού βγαίνει σε πλειστηριασμό. Ο παρουσιαστής έχε πλέον απομονωθεί και βρίσκεται, είτε στο σπίτι του στην Κηφισιά, είτε στη Μήλο, μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Press Time, δίπλα του είναι ο γιος του Στέργιος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Κορωπί. Οι οφειλές του Ανδρέα Μικρούτσικου έχουν φτάσει το 1,992,042 ευρώ και η κατάσχεση της μεζονέτας στην Κηφισιά θα πραγματοποιηθεί έτσι ώστε η αρμόδια τράπεζα να εισπράξει 205,000 ευρώ.
 πηγή:gossip-tv.gr

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Ήττα 3-1 για την Εθνική μας

 

Έκανε ένα μικρό... διάλειμμα από τις επιτυχίες η Εθνική


Στο Άλταχ της Αυστρίας και δη στο φιλικό της παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία έλαβε τέλος το αήττητο σερί των 17 αγώνων της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία ηττήθηκε με 3-1 από το συγκρότημα του Πιτούρκα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αγωνιζόμενη βέβαια με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, ήταν έξω από τα νερά της καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, κι έτσι έδωσε την ευκαιρία στη Ρουμανία να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να πάρει μία εύκολη νίκη.

Οι νικητές προηγήθηκαν με τον Τόρζε στο 16ο λεπτό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα  ισοφάρισε προσωρινά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη στο 34', ενώ η Ρουμανία πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Τανάσε (61΄) και Κιπτσίου (81΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποψινή αναμέτρηση έγραψε ιστορία ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος με τη συμμετοχή του κόντρα στη Ρουμανία έγινε ο νεότερος παίκτης, που φοράει το εθνόσημο, «σπάζοντας» το ρεκόρ του Θωμά Μαύρου.

Πιο συγκεκριμένα ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών και εννέα μηνών, σε φιλικό με την Ολλανδία, ενώ ο νεαρός πορτιέρο του Παναθηναϊκού πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε ηλικία 17 χρονών 7 μηνών και 28 ημερών.

Εκτός από τον Καπίνο όμως, ντεμπούτο με το εθνόσημο έκαναν επίσης οι Στέλιος Μαλεζάς και Κώστας Γιαννούλης.

Ο αγώνας

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Φερνάντο Σάντος. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της αναμέτρησης με την Ρουμανία, προκειμένου ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός να δοκιμάσει κάποια νέα πρόσωπα.

Θέση κάτω από γκολπόστ της ομάδας μας πήρε ο Καπίνο, ενώ οι Μανιάτης, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς και Γιαννούλης αποτελούσαν την αμυντική τετράδα της εθνικής μας από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στο κέντρο τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος και Τζιόλης, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Κονέ, Καραγκούνης και Χαριστέας, με τον Λυμπερόπουλο να είναι μοναδικός προωθημένος.

Το ξεκίνημα της ομάδας μας στο παιχνίδι ήταν νωθρό, κι έτσι οι παίκτες του Πιτούρκα κατάφεραν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα.

Βέβαια το συγκρότημα του Σάντος ήταν και άτυχο, καθώς οι ρουμάνοι στην πρώτη επίσκεψη τους στα καρέ του Καπίνο, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 16’ ο Τόρζε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του διεθνούς γκολκίπερ.

Η Εθνική δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και ως εκ τούτου αδυνατούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Παρ’ όλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, διά ποδός Καραγκούνη.

Πιο συγκεκριμένα στο 34΄ο μέσος του Παναθηναϊκού εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ και έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» του Μπαλγκραντεάν, ισοφαρίζοντας σε 1-1, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη με την ομάδα μας να παρουσιάζει την ίδια προβληματική εικόνα και να μην μπορεί να ελέγξει το ρυθμό.

Μάλιστα η αμυντική γραμμή της Εθνικής μας ήταν αρκετά επιρρεπής σε λάθη, κι έτσι ήταν ζήτημα χρόνου να δεχτεί και δεύτερο τέρμα.

Αυτό εν τέλει συνέβη στο 61ο λεπτό, όταν ο Τανάσε τροφοδοτήθηκε με κεφαλιά από τον Νικουλάε και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-1 για τους Ρουμάνους.

Οι παίκτες του Πιτούρκα εξακολουθούσαν να ελέγχουν το παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που αδυνατούσε να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 75΄, με τον Τόργε να σουτάρει άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Ό,τι δεν μπόρεσαν σε αυτή τη φάση, όμως, οι παίκτες του Πιτούρκα το πέτυχαν στο 81ο λεπτό: ο Κίπτσιου τιμώρησε το σοβαρό λάθος του Μαλεζά στο γύρισμα προς τον Καπίνο και έκανε το 3-1, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Τζιόλης - Νεάγκου, Κιρίκες 

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος (46΄ Α. Παπαδόπουλος), Μαλεζάς, Τζιόλης (76΄ Σαλπιγγίδης), Μάκος (46΄ Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ (64΄ Θεοδωρίδης), Χαριστέας (46΄ Σαμαράς), Λυμπερόπουλος (46΄ Μήτρογλου).

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Μπαλγκραντεάν, Παπ, Ράντου, Γκοϊάν, Γκαμάν (64΄ Κιρίκες), Πιντίλι (46΄ Λάζαρ), Νεάγκου (87΄ Γκριγκόριε), Τόργε, Τανάσε (67΄ Κίπτσιου), Στάνκου (78΄ Κότσις), Μαζίλου (46΄ Νικουλάε).

 

 

πηγή:zougla.gr


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

τηλεφωνική επικοινωνία Obama-Παπανδρέου

 

Τηλεφωνική συνομιλία Obama-Παπανδρέου


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, όπως ανακοίνωσε απόψε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τόνισε ότι, απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υλοποίηση για τον σκοπό αυτό των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, αλλά και για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών αυτών, που οδήγησαν στην συγκρότηση της υπό τον Λουκά Παπαδήμο νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή του για την προσφορά την προηγούμενη διετία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και την ελπίδα του για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την Αραβική Άνοιξη.

Τέλος, ο Barack Obama, ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία.

 

 

πηγή: zoygla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Τεχνολογία
+ + -

DNA με το ζόρι

 

Η αστυνομία θα παίρνει DNA με το ζόρι

Με βάση την γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανασίου Κονταξή, η αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει δείγμα DNA από υπόπτους για την τέλεση εγκλημάτων ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί,στην περίπτωση που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον....
τριών μηνών. Όπως ανέφερε, απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ανάλυση του DNA, λόγω της σπουδαιότητας αυτού του αποδεικτικού μέσου, είναι σύννομη με το Σύνταγμα και τη διεθνή νομοθεσία, καθώς «το συμφέρον της ολότητας που εξυπηρετεί είναι υπέρτερο του συμφέροντος του ατόμου». Παράλληλα, εκτίμησε ότι ακόμη και αν η λήψη του δείγματος γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του υπόπτου, αυτό δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές των άρθρων 2, 5, 7 και 9Α. Υποστήριξε ότι ο σκοπός που επιδιώκεται με τη λήψη γενετικού υλικού υπερτερεί των φερόμενων ως θιγομένων δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Οι ατομικές ελευθερίες δεν είναι, ούτε μπορεί να είναι απεριόριστες. Όποιος ζητάει κάτι τέτοιο είναι εκτός πραγματικότητας», ανέφερε στη γνωμοδότησή του.


πηγή:trelokouneli.blogspot.com

Manos Manos Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

8χρονος μεγιστάνας

 

Ο μεγιστάνας των βόλων

Ο μικρότερος επιχειρηματίας είναι μόλις 8 χρόνων και διοικεί με επιτυχία μία διαδικτυακή εταιρεία. Η κλοπή που του έδωσε την ιδέα (Pics)

Ο μικρός Harli Jordean που ζει στο Λονδίνο και είναι μόλις 8 ετών, διευθύνει εδώ και δύο χρόνια την διαδικτυακή του επιχείρηση. Ο μικροσκοπικός μεγιστάνας πουλάει εκατοντάδες βόλους κάθε μέρα με παραγγελίες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Η ζήτηση που έχουν τα προϊόντα της ιστοσελίδας, οδήγησαν τον Harli να προσλάβει ακόμα την μητέρα του και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα με τους χιλιάδες πελάτες του.

 

Ο μικρός συνήθιζε να ανταλλάσσει βόλους με τους συμμαθητές του στο προαύλιο του σχολείου του, όταν μεγαλύτερα παιδιά του έκλεψαν όλη την του συλλογή. Ο Harli στράφηκε τότε στο διαδίκτυο, για να αποκαταστήσει την κλοπή.

Μόλις διαπίστωσε, ότι δεν υπήρχε πουθενά μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στο αγαπημένο του παιχνίδι, ικέτεψε την μητέρα του να φτιάξει μία δική του. Έτσι κι έγινε και σήμερα ο πολυμήχανος  Harli διοικεί μία ολόκληρη εταιρεία.

 

Ο 8χρονος επιχειρηματίας είναι απόλυτα προσγειωμένος και μάλιστα καταστρώνει σχέδια για την μελλοντική επέκταση της επιχείρησής του.

"Το όνειρό μου είναι να αποκτήσω μία αλυσίδα καταστημάτων. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα παιχνιδιών, αλλά θα πουλάει όλων των ειδών τους βόλους", είπε ο χαριτωμένος Harli

 

 

πηγή news247 


Manos Manos Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Τι αλλάζει στη φορολογία από το 2012

 

Τι αλλάζει στη φορολογία από το 2012


Στις αρχές του 2012 αναμένονται να τεθούν σε εφαρμογή το νέο φορολογικό σύστημα, ενώ το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης προωθεί σε πρώτη φάση και αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

Σε άμεση προτεραιότητα του αρμόδιου υπουργείου φαίνεται ότι τίθεται η αλλαγή στη σχέση φορολογουμένων με τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στα εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο:

* Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων που θα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους. Το πρόστιµο θα καταβάλλεται εντός 10 ηµερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, µε έκπτωση 50%.

Για τα πρόστιμα, θα προβλέπεται έκπτωση 40% αν το ποσό θα δίνεται σε δόσεις, 60% αν καταβληθεί εφάπαξ, ενώ θα δίνεται επιστροφή έως και 30% σε όσους πληρώνουν τα πρόστιμα.

* Σε περίπτωση μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης των στοιχείων που έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη συναλλαγής άνω των 5.000 ευρώ θα επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με 25% της συναλλαγής ή μέρους αυτής που αποκρύφτηκε. Το συνολικό ανώτατο πρόστιμο ανά φορολογικό έλεγχο δεν θα μπορεί να υπερβεί τις 100.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα προσαυξάνεται κατά 50%.

* Η έκδοση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων και η λήψη εικονικών, θα επισύρει πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας κάθε στοιχείου ή καταχώρησης μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ. Το συνολικό ανώτατο πρόστιμο ανά φορολογικό έλεγχο που αφορά την ίδια διαχειριστική περίοδο δεν θα μπορεί να υπερβεί τις 300.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα προσαυξάνεται κατά 50%.

Τα πρόστιμα που βεβαιώνονται θα καταβάλλονται σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με τον περιορισμό ότι κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ εκτός της τελευταίας. Κατά την εμπρόθεσμη καταβολή των προστίμων, εφάπαξ ή σε δόσεις θα παρέχεται έκπτωση 60% για την εφάπαξ καταβολή, 40% για την καταβολή σε δόσεις, για κάθε δόση, εκτός της πρώτης για την οποία δεν παρέχεται έκπτωση. Επισημαίνεται ότι δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή με έκπτωση επόμενης δόσης αν δεν έχει εξοφληθεί η προηγούμενη αυτής.

* Επίσης, καθιερώνεται νέο point system για τις παραβάσεις, όπου θεσπίζονται για πρώτη φορά "κίνητρα συμμόρφωσης", ενώ υπάρχουν ελαστικότερα πρόστιμα για τυπικές φορολογικές παραβάσεις.

* Ακόμα, καταργείται η διάκριση των βιβλίων σε β΄και γ΄κατηγορίας. Τα βιβλία που σήμερα ονομάζονται β΄κατηγορίας μετονομάζονται σε απλογραφικά, ενώ τα γ΄κατηγορίας σε διπλογραφικά. Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν απλογραφικά βιβλία, ενώ οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μεγαλύτερα του 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

* Μεταξύ των αλλαγών που θα περάσουν σε πρώτη φάση θα είναι η υποχρεωτική χρήση της φοροκάρτας από τις αρχές του 2012, καθώς και τοπόθεν έσχες για όλα τα εισοδήματα.

Η δήλωση εισοδημάτων

Από το 2012 οι φορολογούμενοι θα συμπληρώνουν σε νέα ειδικό έντυπο (Ε10) όλα τα έσοδα και τις δαπάνες που έχουν.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματά τους από δάνεια, καθώς και τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες.

Με αυτόν τον τροπο θα καταγράφονται οι περισσότερες συναλλαγές των πολιτών και το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι θα περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή, αποκαλύπτοντας όσους κρύβουν εισοδήματα και δαπάνες από την Εφορία.

Μεταξύ εσόδων και δαπανών θα υπάρχε μία απόκλιση της τάξεως του 15% έως 20%. Εφόσον η διαφορά θα είναι υψηλότερη, τότε θα καταβάλλεται φόρος 10% επί του ποσού της διαφοράς.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με έσοδα 30.000 ευρώ δηλώνει δαπάνες και καταθέσεις 20.000 ευρώ.

Εφόσον, η επιτρεπόμενη διαφορά είναι 20%, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα έπρεπε να δηλώσει -τουλάχιστον- 24.000 ευρώ σε έσοδα/καταθέσεις.

Για τη διαφορά των 4.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ.

 

 

 

πηγή news247 

 


paris Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά   Περίεργα
+ + -

Η τριπλή γκάφα της χρονιάς!

Τι είναι χειρότερο για μία ομάδα, να γνωρίζει ταπεινωτική ήττα με έξι γκολ διαφορά ή να βλέπει παίκτη της να χάνει γκολ μπροστά σε κενή εστία.

 

Μην βιαστείτε να απαντήσετε καθώς υπάρχει ομάδα που στον ίδιο αγώνα κατάφερε και τα δύο. Να έχει παίκτη της αρνητικό πρωταγωνιστή αστοχώντας σε άδεια εστία και στο ίδιο ματς να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο με σκορ 0-6 στην πλάτη της

Ο λόγος για τη φιλική αναμέτρηση της Στεάουα με την Μιχαϊλέστι, με τον επιθετικό της ομάδας της δεύτερης κατηγορίας της Ρουμανίας, Λούι Ράντα, να έχει μοναδική ευκαιριά να σκοράρει κόντρα στην φημισμένη Στεάουα (με το σκορ στο 5-0) αλλά να την πετάει στα σκουπίδια με μοναδική... χάρη.

 

Ένας αμυντικός της Στεάουα (γλίστρησε) και ο γκολκίπερ (είδε τη μπάλα να περνάει από πάνω του) έκαναν διπλή γκάφα χάνοντας τη μπάλα, όμως ο Ράντα τους μιμήθηκε, στέλνοντας με πλασέ τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο τετ α τετ με την ανυπεράσπιστη εστία!

 

Δείτε την τρομερή τριπλή γκάφα στο Στεάουα-Μιχαϊλέστι.


Manos Manos Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Νεκρός Γάλλος αξιωματούχος

 

Νεκρός Γάλλος αξιωματούχος από την ισραηλινή επίθεση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, 18:14

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ένας Γάλλος διπλωμάτης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια ισραηλινής αεροπορικές επίθεσης που σημειώθηκε την Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό ανέφερε ότι ο πρόξενος της Γαλλίας στη Γάζα, Μάτζι Σακούρα, η σύζυγός του και η 13χρονη κόρη τους τραυματίστηκαν στην επίθεση η οποία στόχευε ένα σημείο ελέγχου. Ο πρόξενος ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ίδιος και η κόρη του τραυματίστηκαν από τα γυαλιά που έσπασαν, ενώ η σύζυγός του η οποία ήταν έγκυος, απέβαλε.

«Παραμένοντας αφοσιωμένη στην ασφάλεια του Ισραήλ», η Γαλλία υπενθύμισε στο Ισραήλ την ανάγκη να αποφύγει να βλάπτει αμάχους.

 

 

πηγή zougla.gr


Σελίδα 11351 από 11352 (113520 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11346
11347
11348
11349
11350
[11351]
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά