06/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Ο κλέψας του κλέψαντος...

 Έκλεψαν την Άννα Βίσση και όχι μόνο. Θύμα και ο Νίκος Καρβέλας, ο οποίος έχει συνθέσει το τραγούδι «Τάσεις Αυτοκτονίας».
Το τραγούδι αυτό λοιπόν, το έχει πάρει η Ιβάνα από τη Βουλγαρία και το έχει κάνει εντελώς δικό της αφού άλλαξε και τον τίτλο σε «Δολοφόνος της αγάπης», όπως αναφέρει το showtime-cy. Άλλωστε η αγάπη που έχουν οι Βούλγαροι καλλιτέχνες στα ελληνικά τραγούδια είναι γνωστή.
 

 

 

 

 

 

gossip-tv.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Super League: Στους Πάντελιτς και Μπρίτο τα βραβεία

Οι Μάρκο Πάντελιτς και Λουίς Μπρίτο ήταν οι νικητές των βραβείων της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Σέρβος επιθετικός, ο οποίος σημείωσε… καρέ τερμάτων στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα (4-0) αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, ενώ καλύτερο γκολ ανακυρήχθηκε αυτό που πέτυχε ο Βραζιλιάνος μέσος του Ατρόμητου στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-1).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP:

Μάρκο Πάντελιτς (Ολυμπιακός) 50,56%
Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός) 28,89%
Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ) 20,55%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal:

Λουίς Μπρίτο (Ατρόμητος ΑΘ.) 65,36%
Αλβες Λίνο (ΠΑΟΚ) 25,84%
Φερνάντο Ουσέρο (Αστ. Τρίπολης) 8,80%

 

 

 

 

 

zoula.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Αν ο άνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι…

 Ο Daniel Lee δεν είναι ειδικός στην εξελικτική θεωρία. Ωστόσο, έχει κάποια ιδέα για τη δημιουργία και την εξέλιξη του ανθρώπου. Τουλάχιστον, μέχρι ένα σημείο! Ένα απειλούμενο με εξαφάνιση ψάρι, που έχει επιζήσει από τους προϊστορικούς χρόνους, ονόματι κοιλάκανθος έδωσε στον Lee την ιδέα για τη δημιουργία μιας συλλογής φωτογραφιών με τίτλο «Origin».


Η «καταγωγή» μας , λοιπόν, ακολουθεί την εξής περίεργη πορεία: Αρχίζει από έναν κοιλάκανθο που στη συνέχεια προσομοιάζει με ερπετό, το οποίο μεταμορφώνεται σε πίθηκο για να ολοκληρωθεί στο τέλος ο άνθρωπος!

perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...

Και όλη αυτή η εξελικτική «διαδρομή» του είδους μας παίρνει «σάρκα και οστά» από τη φαντασία του καλλιτέχνη, που μάλλον φαίνεται να… οργιάζει! Χρειάστηκαν τρεις φωτογραφήσεις και τρεις διαφορετικές κάμερες πριν αρχίσει ο Lee την επεξεργασία των εικόνων. 

perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...

Στην αρχή φωτογράφισε ένα ψάρι που πήρε από μια αγορά στη Νέα Υόρκη και κατόπιν έναν άνδρα σε διάφορες θέσεις. Στο τέλος, η εξελικτική θεωρία του ανθρώπου όπως την ξέρετε καταρρίπτεται και είναι αυτή που βλέπετε! Γιατί και τα ψάρια… έχουν ψυχή!

perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...
perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...
perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...
perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...
perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...
perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...
perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...

perierga.gr - Αν οάνθρωπος είχε δημιουργηθεί από ένα ψάρι...


Paris Paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Θα «κατεβάζουμε» γνώση α λα Matrix;

 Για πρώτη φορά, ερευνητές ήταν σε θέση να «χακάρουν» μέσα στην διαδικασία μάθησης του εγκεφάλου, προκαλώντας εγκεφαλικά μοτίβα όμοια με αυτά των ήδη αποκτημένων γνώσεων. Φυσικά δεν είναι τόσο προηγμένη η μέθοδος, όπως στην γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας, Matrix, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες τεχνικές διδασκαλίας και αλλά και αποκατάστασης.

Μελλοντικές θεραπείες θα μπορούσαν να αποκωδικοποιήσουν τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας ενός αθλητή ή ενός μουσικού και να τα χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς για την εκμάθηση μιας νέας δραστηριότητας σε ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και των ATR Computational Neuroscience Laboratories στο Kyoto, χρησιμοποιήσαν fMRI, για τη μελέτη της μαθησιακής διαδικασίας. Εξέτασαν την ικανότητα οπτικής αντιληπτικής μάθησης, ή VPL, ενός ενήλικα, για το κατά πόσο η επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση βελτιώνει την απόδοση ενός ατόμου σε μια συγκεκριμένη εργασία.

Με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα Takeo Watanabe, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μέθοδο που ονομάζεται αποκωδικοποιημένο fMRI neurofeedback για την διέγερση του οπτικού φλοιού. Αρχικά οι επιστήμονες έδειξαν στους συμμετέχοντες κύκλους σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Έπειτα, μέσω fMRI παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων. Οι ερευνητές ήταν σε θέση, στη συνέχεια, να εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες να αναδημιουργήσουν την δραστηριότητα του οπτικού φλοιού.

Οι εθελοντές τοποθετήθηκαν και πάλι στη μαγνητική τομογραφία, ενώ τους ζητήθηκε να οπτικοποιήσουν στο μυαλό τους σχήματα συγκεκριμένων χρωμάτων. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να «δημιουργήσουν τρόπο τινά την δραστηριότητα στο οπίσθιο τμήμα του εγκεφάλου» και να «σχηματίσουν» ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο στερεό πράσινο δίσκο μπορούσαν. Τους είπαν, μάλιστα, ότι θα λάβουν ένα χρηματικό μπόνους αντίστοιχο με το μέγεθος του δίσκου, δίχως όμως να τους ενημερώσουν για τη σημασία του δίσκου. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων και παρακολούθησαν τα μοτίβα ενεργοποίησης στον οπτικό φλοιό τους.

«Οι συμμετέχοντες μπορούν να εκπαιδευθούν στο να ελέγχουν τη συνολική ενεργοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής του εγκεφάλου», δηλώνει ο συγγραφέας της μελέτης, «ή την ενεργοποίηση μιας περιοχής σε σχέση με μια άλλη περιοχή».

Αυτό λειτούργησε ακόμη και όταν τα υποκείμενα του πειράματος δεν γνώριζαν τι μάθαιναν, δήλωσαν οι ερευνητές, ενώ συνέχισαν ότι είναι δυνατόν κάποια στιγμή για τους ανθρώπους να αποκτούν νέες γνώσεις, επιδεξιότητες, ή ακόμα και μνήμες, καθώς και να τις αποκαθιστούν ύστερα από κάποιο ατύχημα ή λόγω γήρατος.

 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science. 

 

 

 

 

 

 

proho.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Eπίσκεψη στη φυλακή!

Την ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο επισκέφθηκε στο κελί της στη φυλακή του Κιέβου ο επίτροπος Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ Στέφαν Φούλε, ανήμερα της έναρξης εκδίκασης της έφεσης κατά της καταδίκης της πρώην πρωθυπουργού σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας.

Ο Στέφαν Φούλε παρέμεινε μισή ώρα στη φυλακή Λουκιανίβσκα, όπου κρατείται η 51χρονη Τιμοσένκο, μετά την καταδίκη της στις 11 Οκτωβρίου για κατάχρηση εξουσίας στην υπογραφή συμφωνίας για την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία το 2009.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει τη δίκη ως πολιτικά υποκινούμενη και ο Στέφαν Φούλε δήλωσε πως διαβεβαίωσε τη Γιούλια Τιμοσένκο ότι οι «27» θα παρακολουθούν στενά την εκδίκαση της έφεσης και θα επιμείνουν σε μία δίκαιη δίκη.

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Ζητούν να απαγορευτεί η ταινία της Jolie

 Ο Branislav Djukic είναι Σέρβος της Βοσνίας και ένας από τους ανθρώπους εκείνους, που έζησαν τον πόλεμο «σε πρώτο πλάνο». Φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια του τριετούς (1992-1995) πολέμου και σήμερα ηγείται της Ένωσης Φυλακισμένων σε στρατόπεδα, Σέρβων της Βοσνίας.

Αν και παραδέχτηκε πως έχει δει μόνο το  trailer της ταινίας, "In the Land of Blood and Honey", της οποίας σκηνοθέτιδα είναι η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός, Angelina Jolie, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press, ότι, η ταινία «παρουσιάζει αναλήθειες» και τους Σέρβους ως τους μοναδικούς φταίχτες και βιαστές γυναικών, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η νέα δουλειά της Jolie έγινε αποδεκτή με θετικότατα σχόλια, στις αρχές του μήνα, σε προβολή στο Σαράγιεβο, από μη Σέρβους πολίτες, μέλη 11 οργανώσεων θυμάτων πολέμου

Πρόκειται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου και είναι δράμα, το οποίο κινείται γύρω από έναν Σέρβο στρατιώτη που ξανασυναντά την παλιά του αγάπη…μια μουσουλμάνα της Βοσνίας, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης γυναικών που προορίζονται για σεξουαλική μεταχείριση.
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Το νευρικό γέλιο των Ράδιο Αρβύλα on air (video)

Τι συνέβη και οι κύριοι του Ράδιο Αρβύλα ξέσπασαν σε γέλια. Η αντροπαρέα γελούσε ασταμάτητα στο «αέρα» της εκπομπής για αρκετά λεπτά. Όλα ξεκίνησαν με τον Αντώνη Κανάκη να προλογεί ένα βίντεο με τον δικό του τρόπο, προκαλώντας στον ίδιο και στην υπόλοιπη παρέα των Αρβύλα νευρικό γέλιο. Δείτε πόσα λεπτά γελούσαν.

 

 

 

 

 

 

 

gossip-tv.gr 


Paris Paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Κουραμπιές ή μελομακάρονο; Διαλέξτε το πιο υγιεινό

 Επειδή τα γλυκά των Χριστουγέννων φτάνουν στο τραπέζι μας νωρίτερα από τα ίδια τα Χριστούγεννα, σας αναλύουμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, έτσι ώστε να τα απολαύσετε, αλλά με μέτρο.

Για κάποιους το νόημα των γιορτών κρύβεται πίσω από τη ζεστασιά και την οικογενειακή θαλπωρή, για άλλους πίσω από τη διασκέδαση ή την ξεκούραση και για κάποιους άλλους πίσω από τα… χριστουγεννιάτικα φαγητά και δη τα γλυκά, δηλαδή τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Λόγω του ότι τα Χριστούγεννα είναι και η μοναδική περίοδος του χρόνου που τα απολαμβάνουμε (και για μερικούς μήνες μετά τις γιορτές, μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα…), πολλές φορές ίσως το παρακάνουμε, μη έχοντας υπόψη μας τις θερμίδες που καταναλώνουμε, αλλά ούτε και τα συστατικά τους και τι προκύπτει από αυτά.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να τα «βάλουμε κάτω» -όχι για να τα καταβροχθίσουμε, αλλά για να τα αναλύσουμε και να μάθουμε τι καταναλώνουμε- έτσι ώστε να διαλέξουμε το πιο υγιεινό από τα δύο και να βάλουμε μέτρο στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε.

  • Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στο μικροσκόπιο

Και τα δύο είναι νόστιμα και γιορτινά, στην παρασκευή τους, όμως, υπάρχουν διαφορές στα υλικά που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα το καθένα να έχει διαφορετική θρεπτική και θερμιδική αξία.

-Μελομακάρονα

Μπόλικο λάδι και αλεύρι, χυμός πορτοκαλιού, ζάχαρη, μέλι, κονιάκ, κανέλα, καρύδια είναι μερικά από τα πιο βασικά υλικά που χρειαζόμαστε προκειμένου να γεμίσουμε το φούρνο μας με τα μακρόστενα γλυκίσματα που στο εξωτερικό είναι γνωστά ως «small honey cakes».

Από τα παραπάνω, ο χυμός πορτοκαλιού είναι ευεργετικός και πλούσιος σε βιταμίνη C, τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το ελαιόλαδο σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε, το μέλι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ η κατανάλωση κανέλας σε συστηματική βάση μπορεί να ρίξει την κακή (LDL) χοληστερίνη.

Από την άλλη, τα φλιτζάνια ζάχαρης που χρησιμοποιούνται, γεμίζουν με θερμίδες τα μελομακάρονα (τα οποία ήδη είναι επιβαρυμένα σε θερμίδες και από τα ωφέλιμα συστατικά του, όπως το μέλι, τα καρύδια, το ελαιόλαδο κ.λπ) και το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι αυξάνει και άλλο την ποσότητα υδατανθράκων και τις θερμίδες που λαμβάνουμε από ένα τόσο νόστιμο γλυκό.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ένα κλασσικό μελομακάρονο περιέχει ωφέλιμα λιπαρά σε μεγαλύτερο ποσοστό και κορεσμένα σε μικρότερο, ενώ οι θερμίδες του φτάνουν περίπου τις 130-150, αναλόγως βέβαια και τον τρόπο παρασκευής του.

-Κουραμπιέδες

Το λαχταριστό αυτό γλυκό, που συνήθως βρίσκεται παραδίπλα από τα μελομακάρονα στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, είναι βουτηγμένο στη ζάχαρη άχνη, ενώ περιέχει βούτυρο, άσπρο αλεύρι, αβγά, ανθόνερο, αμύγδαλα, βανίλια, μπέικιν πάουντερ και κονιάκ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα ταψί κουραμπιέδες, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι τα κορεσμένα λιπαρά είναι αυξημένα σε σχέση με τα μελομακάρονα, αφού το βούτυρο κατέχει εξέχουσα θέση, ενώ έχουμε υψηλή περιεκτικότητα σε «κακούς» υδατάνθρακες, λόγω του άσπρου αλευριού και της ζάχαρης.

Από την άλλη, ο κουραμπιές υπερτερεί σε πρωτεΐνη, ενώ τα αμύγδαλα που περιέχει τον εμπλουτίζουν με μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε και ασβέστιο. Τα αβγά του κουραμπιέ, από τη μία αυξάνουν την περιεκτικότητά του σε χοληστερίνη, στα θετικά τους, όμως, μπορούμε να προσθέσουμε τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και το γεγονός ότι τα αβγά αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης Β12, βιταμίνης D, βιταμίνης Α, σιδήρου, βιταμίνης Β5, φυλλικού οξέος κ.ά.

Όσον αφορά το κομμάτι που… «καίει» τους περισσότερους, οι κουραμπιέδες έχουν συνήθως λίγο περισσότερες θερμίδες από τα μελομακάρονα, φτάνοντας μέχρι τις 180 ο ένας.

  • Μελομακάρονα – κουραμπιέδες: σημειώσατε 1

Αν σκοπεύετε αυτά τα Χριστούγεννα να είστε προσεκτικοί στη διατροφή σας, τότε το μελομακάρονο είναι η ορθότερη επιλογή για εσάς. Μπορεί να μην σας εξασφαλίσει πολύ λιγότερες θερμίδες, αλλά έχει να σας προσφέρει πολύ πιο θρεπτικά συστατικά από τον κουραμπιέ. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως πάντα, ισχύει κι εδώ το «παν μέτρον άριστον» γι’ αυτό μην κρυφτείτε πίσω από τη δικαιολογία «τα μελομακάρονα είναι υγιεινά» και τα καταναλώνετε πέντε-πέντε. (Άλλωστε μην ξεχνάτε: τα 5 μελομακάρονα φτάνουν τις 750 θερμίδες). Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να καταναλώσετε λίγο μικρότερη μερίδα φαγητού, έτσι ώστε να αφήσετε… χώρο και να απολαύσετε χωρίς τύψεις το μελομακάρονό σας.

Αν, από την άλλη, έχετε φάει τη γεμιστή γαλοπούλα σας, έχετε κάνει το… μακροβούτι σας στις διάφορες σος, τα σουφλέ, τις χριστουγεννιάτικες πίτες και τις πατάτες ογκρατέν, τότε οι 30 θερμίδες λιγότερες του μελομακάρονου και τα λίγο περισσότερα θρεπτικά του συστατικά δεν πρόκειται να κάνουν διαφορά. Δοκιμάστε και τα δύο και από Δευτέρα (ή από το 2012) δίαιτα…

 

 

 

 

 clickatlife.gr
Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Στο Ισραήλ ο Αντώνης Σαμαράς

 Στο Ισραήλ βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επιχειρεί να προωθήσει τις διεθνείς του σχέσεις και παράλληλα να φιλοτεχνήσει και το ηγετικό του προφίλ και να κερδίσει πόντους στις μετρήσεις ενόψει των εκλογών.

Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά που περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών, τον αντιπρόεδρο και υπουργό στρατηγικών υποθέσεων του Ισραήλ αρμόζει περισσότερο σε αρχηγό κράτους παρά σε πρόεδρο της αντιπολίτευσης. Μετά την μνημονιακή στροφή του που πιστοποιήθηκε και στην γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντιμετωπίζεται ως βέβαιος νικητής των επόμενων εκλογών και σαν δυνάμει πρωθυπουργός.

Με την επίσκεψη ο κ. Σαμαράς αρχίζει να ξεδιπλώνει την εξωτερική του πολιτική. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις με το Ισραήλ σε μία εποχή που βρίσκεται σε στρατηγική αντιπαράθεση με την Τουρκία. Οι δύο χώρες έχουν κοινό αντίπαλο τον τουρκικό επεκτατισμό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου όπως φάνηκε  και από την απειλητική στάση της Τουρκίας έναντι της Κύπρου μετά την ανακήρυξη της κυπριακής  ΑΟΖ και των ερευνών που άρχισαν στον θαλάσσιο χώρο για υδρογονάνθρακες. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η συνεργασία με το Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακηρύξει την δική της ΑΟΖ, δικαίωμα  που απέφυγε να ασκήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πέραν αυτού ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί επωφελής και στον οικονομικό τομέα και στον τουρισμό.

Η συνεργασία με το Ισραήλ ενδεχομένως ενισχύσει την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας ωστόσο διακυβεύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο. Ένα επιπλέον όφελος είναι ότι μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση των σχέσεων της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις οποίες επίσης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία ο κ. Σαμαράς ειδικά μετά την κρίση που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και την διαφαινόμενη γερμανική ηγεμονία.

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει επισκέψεις στην Ουάσιγκτον και στη Μόσχα
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Μια καταπράσινη στρογγυλή… οφθαλμαπάτη!

Μια καταπράσινη τρισδιάστατη σφαίρα έκανε την εμφάνισή της μπροστά από το Δημαρχείο του Παρισιού, προκαλώντας έκπληξη στους περαστικούς. «Όταν την κοιτάζεις από μακριά μοιάζει με σφαίρα που αιωρείται λίγο πάνω από το έδαφος, ενώ όταν πλησιάσεις πιο κοντά καταλαβαίνεις ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν επίπεδο χώρο πρασίνου, όπου μπορείς να περπατήσεις, να ξαπλώσεις ή να κάνεις ποδήλατο!». 

Με αυτά τα λόγια ο Γάλλος καλλιτέχνης François Abélanet περιγράφει την τρισδιάστατη καταπράσινη… οφθαλμαπάτη που δημιούργησε στο κέντρο του Παρισιού, η οποία παραξένεψε ευχάριστα και «έκλεψε» τις καρδιές των συμπατριωτών του.

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

Ο καλλιτέχνης θέλησε να «αποπροσανατολήσει» ευχάριστα τους Παριζιάνους, δημιουργώντας όχι μόνο έναν απλό και συνηθισμένο χώρο πρασίνου στην πόλη αλλά μια καταπράσινη «ψευδαίσθηση», παρακινώντας ντόπιους και τουρίστες να περπατήσουν στη… σφαίρα των ονείρων τους, απολαμβάνοντας πού και πού μια στάση στη σκιά των δέντρων!

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

Ενενήντα περίπου άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά για πέντε ολόκληρες ημέρες, ενώ χρειάστηκαν πάνω από 1.200 τ.μ. τεχνητού χλοοτάπητα, αρκετά δέντρα και 650 κυβικά άμμου για να ολοκληρωθεί αυτή η τρισδιάστατη καταπράσινη σφαίρα, που έχει μήκος 100 μέτρα και έλαβε το συμβολικό όνομα «Qui croire;» («Τι να πιστέψεις;»)!

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!
perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

 

 

perierga.gr 


Σελίδα 11263 από 11352 (113517 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11262
[11263]
11264
11265
11350
11351
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά