15/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Μπάιντεν προς Άγκυρα: «Να επαναλειτουργήσει η Χάλκη!»

 Θέση υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πήρε εκ νέου, με συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπάιντεν, που επισκέπτεται την Άγκυρα, πριν έρθει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο την χορήγηση άδειας επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ανεκτικότητα της Τουρκίας για τις θρησκευτικές μειονότητες και επαίνεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων και την καταβολή αποζημίωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης συνιστά οιωνό ανωμαλίας, που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας.

Παράλληλα, χαιρέτισε το μήνυμα του Τούρκου πρωθυπουργού ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να παραιτηθεί, την έκκληση του Ερντογάν προς τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τον λαό της Συρίας, όπως και την υποστήριξη που επεφύλαξε η τουρκική κυβέρνηση προς την αντιπολίτευση της Συρίας.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται στην ελληνική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου. Στις 11 το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. 

Στόχος της επίσκεψης Μπάιντεν στην Ελλάδα είναι να δείξει τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές 

protothema.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Κρατείται για χρέη ο Γαβαλάς

 Στον κόσμο του lifestyle και της μόδας εισέβαλε το ΣΔΟΕ αρχίζοντας από τον γνωστό επιχειρηματία και μόδιστρο Λάκη Γαβαλά. Ο μόδιστρος, ο οποίος είναι και πρωταγωνιστής τηλεοπτικού reality, δεν κατάφερε να γλυτώσει από την «τσιμπίδα» του Σώματος και έτσι συνελήφθη στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή του μόδιστρου προς το Δημόσιο, φθάνει περίπου το 1.480.000 ευρώ.

Η εντολή της σύλληψης έγινε κατά την επιστροφή του Λάκη Γαβαλά από το Διογένης Studio, το γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Λεωφόρου Συγγρού, και είχε δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, πρώην εισαγγελέα, κ. Ιωάννη Διώτη.

Μάλιστα οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον επιχειρηματία νωρίτερα, παραμείναν στο νυχτερινό κέντρο το βράδυ παρακολουθώντας τον και περίμεναν να τον συλλάβουν μετά το πέρας της νυχτερινής του διασκέδασης.

Αυτή η επιχείρηση είναι η δεύτερη για χρέη προς το Δημόσιο που δεν οργανώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..

 

zougla.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό

 Για την εγκαινίαση ενός πολύ σημαντικού έργου ανάπτυξης της Δράμας κάνει λόγο ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, αναφερόμενος στην μελέτη και κατασκευή της οδού που θα συνδέει τη Δράμα με τον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού.

 

Τα παραπάνω προκύπτουν από δημοσίευση του κ. Αηδόνη, στην οποία αναφέρεται πως εκδόθηκε απόφαση, που ορίζει την χρηματοδότηση της μελέτης και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της σύνδεσης της Δράμας με τον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του τ. υφυπουργού Υγείας και βουλευτή Δράμας Χρήστου Αηδόνη, το έργο αυτό αφορά τον οδικό άξονα Ε61 μήκους 30 χιλιομέτρων που συνδέει τη Δράμα με την Καβάλα προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ περίπου. 

Παράλληλα όμως, ο κ. Αηδόνης αναφέρει πως για να προχωρήσει το έργο αυτό στην υλοποίησή του, θα πρέπει πρώτα να ‘ναι έτοιμος ο καινούργιος δρόμος που άρχισε πριν χρόνια να φτιάχνεται, μήκους 8,5 χιλιομέτρων Δράμας - Αγίου Αθανασίου και μάλιστα μέχρι την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, δηλαδή το 2013. 

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συνολικού έργου ακόμη δεν έχουμε. 
Όμως ο κ. Αηδόνης στη δημοσίευσή του προσθέτει, πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει η απόλυτη εξακρίβωση από την εταιρεία Εγνατία Α.Ε. 

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Εγνατία Α.Ε. το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και όχι μόνο της μελέτης. 

Να θυμίσουμε επίσης, ότι σε προηγούμενη έκδοσή μας θίξαμε το θέμα του κάθετου άξονα Δράμα - Αμφίπολης, αξιοποιώντας πληροφορίες που στάλθηκαν από το γραφείο του βουλευτή Δράμας Μ. Τζίμα. Στο θέμα εκείνο είχαμε γράψει μάλιστα πως στη Δράμα κυλούν όλα με πολύ αργούς ρυθμούς και συνεπώς στη Δράμα δεν γίνονται καθόλου έργα ανάπτυξης. Ελπίζουμε λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση να πέσουμε έξω και ο κ. Αηδόνης να μας διαψεύσει. 
Αν όντως το συγκεκριμένο έργο προχωρήσει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς και υλοποιηθεί τελικώς με δικές του παρεμβάσεις και πιέσεις, τότε θα του πιστώσουμε την επιτυχία αυτή και θα αξίζει συγχαρητήρια, καθώς θα ‘ναι ίσως, κατ’ άποψη, η μεγαλύτερη επιτυχία του στη βουλευτική του θητεία. 

Συγκεκριμένα ο Χ. Αηδόνης στη δημοσίευσή του αναφέρει τα εξής: 
«Αγωνιζόμενος για ένα από τα βασικά έργα υποδομής για το νομό μας και κάνοντας πράξη μία από τις βασικές πολιτικές μου δεσμεύσεις, μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι εγκαινιάζεται η διαδικασία σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό. 
Μετά από συντονισμένες και επίμονες ενέργειες, με το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τη συμβολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιαννακίδη , τους αρμόδιους πολιτικούς προϊστάμενους και με τη συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του τμήματος της Εγνατίας οδού μεταξύ Δράμας - Καβάλας. 
Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει την χρηματοδότηση για εκπόνηση της μελέτης στον οδικό άξονα  Ε61 στο τμήμα «Δράμα – Καβάλα» μήκους 30 χιλιομέτρων και κόστους 5 εκ. ευρώ περίπου. 
Επιπλέον η απόφαση εξασφαλίζει ότι το τμήμα «Δράμας - Αγ. Αθανασίου», μήκους 8,5km και προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ περίπου, θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό μέχρι το τέλος του προγράμματος ΕΣΠΑ. 

Μέσα στις επόμενες μέρες και σε συνεργασία με την Εγνατία Α.Ε. θα γίνει η απόλυτη εξειδίκευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».

 

xirafi.gr  


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Τον Φωτάκη ζήτησε ο Κιν

 Όπως αναφέρουν αγγλικά δημοσιεύματα ο διευθυντής της Μπλάκμπερν θα ζητήσει από τη διοίκηση της ομάδας τον μέσο του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

 

Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Γιώργο Φωτάκη να είναι μεταγραφικός στόχος ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Νέο δημοσίευμα της ιστοσελίδας "dailymail.co.uk" αναφέρει ότι ο διευθυντής της Μπλάκμπερν Στιβ Κιν έχει ζητήσει από τη διοίκηση του συλλόγου τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ για την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι άνθρωποι των Ρόβερς βρέθηκαν την Τετάρτη (30/11) στο "Γουάιτ Χαρ Λέιν" και παρακολούθησαν από κοντά τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

 

olapaok.gr  


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στηv Αθηνών-Λαμίας την Κυριακή

 Την Κυριακή, 7.00 με 9.00 το πρωί, στη νέα Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...
λόγω άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας χειμερινής συντήρησης. 

Ειδικότερα, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος του Ωρωπού και σε μήκος περίπου 200 μέτρων. Η Τροχαία κάνει έκκληση τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εκτροπών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

 

tro-ma-ktiko.blogspot.com 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς

 Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς, ότι δηλαδή μπορεί να φανταστεί κανείς από πράγματα που χρησιμοποιούνται συχνά για τη δημιουργία ταινιών. Δείτε τη συνέχεια για μια ενδιαφέρουσα περιήγηση…

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (1)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (2)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (3)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (5)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (6)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (7)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (8)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (9)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (10)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (11)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (12)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (13)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (14)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (15)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (16)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (17)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (18)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (19)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (20)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (21)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (22)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (25)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (23)

Οι αποθήκες του Hollywood κρύβουν θησαυρούς (24)

otherside.gr

Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΗΕΜΘ ΜΕ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 Δυστυχώς, μία ακόμα εφημερίδα της Βορείου Ελλάδας δεν άντεξε στην οικονομική κρίση και ανέστειλε την κυκλοφορία της. Ο λόγος για τον ιστορικό «Αγγελιοφόρο», ο οποίος ήταν η τελευταία καθημερινή εφημερίδα της Μακεδονίας.

Πλέον θα κυκλοφορεί μόνο η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, έπειτα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. και σύμφωνα με τις αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν στην Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, η οποία συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα. Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο εκδότης Αλέξανδρος Μπακατσέλος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από σχετική προτροπή των κ.κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη. Στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΜΘ, ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας γνωστοποιεί ότι αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση και περιοδικών του συγκροτήματος, αναφέροντας ακόμα ότι θα προχωρήσει στην απόλυση συνολικά 55 εργαζομένων. Από αυτούς οι 32 είναι δημοσιογράφοι, οι 17 διοικητικοί υπάλληλοι και οι 7 τεχνικοί. Την Δευτέρα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ θα συναντηθεί με τον κ. Μπακατσέλο (σ.σ. πεθερός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου), προκειμένου να συζητήσουν την τελευταία εξέλιξη.

 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά   Περίεργα
+ + -

Γυναίκα Πιλότος Στη F1

 Γυναίκα στη Formula 1 είναι πολύ πιθανό να δούμε την ερχόμενη σεζόν, αφού η Maria de Villota είναι πολύ κοντά σε…συμφωνία με τη Renault-Lotus. Η 31χρονη Ισπανίδα, αν υπογράψει συμβόλαιο, θα αποτελέσει τον τρίτο οδηγό της ομάδας, ωστόσο ο μεγάλος της στόχος είναι να βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης το 2013.

Η de Villota έχει οδηγήσει μία φορά τη Renault R29, με την οποία αγωνιζόταν ο Alonso το 2009, ενώ έχει αγωνιστεί στην ισπανική F3, στο WTCC, αλλά και στη Superleague Formula. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για πολύ μεγάλο ταλέντο που θα μπορούσε να σταθεί επάξια στην F1.

Για την ιστορία, να σας αναφέρουμε ότι τελευταία φορά που προσπάθησε να συμμετάσχει γυναίκα στη F1 ήταν το 1992. Η Ιταλίδα Giovana Amati είχε λάβει μέρος σε κατατακτήριες δοκιμές, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει, λόγω των μη ανταγωνιστικών χρόνων της.

mychannel.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Προβληματισμένος ο Τζίγκερ!

 Το MoU έχει υπογραφεί. Ο οικονομικός έλεγχος ολοκληρώθηκε, αλλά τα 15 εκατομμύρια ευρώ ακόμη να φανούν σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό. Αποτέλεσμα αυτών; Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθε στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του Σαουδάραβα πρίγκιπα να εμφανίζεται προβληματισμένος. 

«Είναι προβληματισμένος, διότι υπάρχει μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε όσα είχαν συμφωνηθεί, χωρίς να υπάρχει παράλληλα πειστική εξήγηση για ποιον λόγο δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα τα χρήματα», τόνιζαν άτομα του περιβάλλοντος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και συμπλήρωναν: 

«Είναι δεδομένη η επιθυμία του να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα 15 εκατ. ευρώ και να παραχωρήσει τις μετοχές του σε όποιον τα βάλει. Η θέση του είναι ότι όποιος βάλει πρώτος τα χρήματα αυτά στην ΠΑΕ θα πάρει και τις μετοχές του και θα γίνει μεγαλομέτοχος». 

Εκτιμάται ότι ακόμα και καθυστερημένα να έρθουν τα χρήματα από τον Αλ Σαούντ ο Βαρδινογιάννης φυσικά και θα τα δεχθεί εφόσον δεν προκύψει κάτι άλλο. Η θέση του Τζίγκερ είναι ότι είναι δεκτή η οποιαδήποτε άλλη πρόταση από τη στιγμή, που δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη με τον Αλ Σαούντ. Για αυτόν τον λόγο έχει πάρει θέση από την πρώτη στιγμή και έχει ζητήσει από το Δ.Σ. να δώσει εξουσιοδότηση στην Arboris για να φέρει πρόταση από ξένο επενδυτή. 

Όσον αφορά τις συνεχείς δηλώσεις και τις αντιφάσεις του Βλάση Τσάκα από το περιβάλλον του Τζίγκερ σχολίαζαν ότι «δεν ασχολείται με αυτά που λέει ο Τσάκας, παρά μόνο με τα όσα γίνονται επίσημα μέσω δικηγόρων».

 

sport-fm.gr 


Paris Paris Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Η επιστολή-καταπέλτης για το "μαύρο χρήμα" στην Ελβετία

 Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, απευθύνει ο ελληνικής καταγωγής ελβετός βουλευτής, Ιωσήφ Ζησιάδης, μετά από δημοσίευμα που τον θέλει να καλείται από τη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για καταγγελίες που έκανε στο Mega, οι οποίες έφτασαν στη Βουλή μέσω των κ.κ. Γιακουμάτου και Τζαβάρα.

Στην επιστολή που δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει ότι πληροφορήθηκε διαβάζοντας δημοσίευμα του "Έθνους" στο Ίντερνετ, ότι καλείται να καταθέσει στη Βουλή αναφορικά με δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή "Έρευνα" του Π. Τσίμα.

"Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μιαδιακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο Tύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.

Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της, αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα, για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.

Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο «Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια». 

Μετά τα ανωτέρω, εσείς Κύριε Πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατεόταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005, δεν αναζήτησαν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;

Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο Ελβετικό Κοινοβούλιο.

Με εκτίμηση

Ιωσήφ Ζησιάδης".

 

nooz.gr 


Σελίδα 11317 από 11372 (113714 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11316
[11317]
11318
11319
11370
11371
11372
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά