23/10/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Νέο φορολογικό σύστημα εισηγείται το ΔΝΤ!

 Την πλήρη κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα, της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς έως 300 ευρώ, την αντικατάσταση τωναντικειμενικών αξιών των ακίνητων με αξίες που θα ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και η μείωση του ΦΠΑ στο 19%  προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες σε έκθεση για τον εκσυγχρονισμό της φορολογίας που έχει παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Οι άνθρωποι του Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν, έπειτα από ενδελεχή έρευνα μηνών επί των φορολογικών θεμάτων, έχουν υποβάλλει μια σειρά από προτάσεις και οι οποίες εκτιμάται ότι θα γίνουν αποδεκτές στο σύνολο τους από τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Παντελή Οικονόμου και θα ενταχθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αφού βεβαίως πάρουν το πράσινο φως και από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
 
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ  μεταξύ άλλων προτείνουν :
 
· Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ για το 2012. Σήμερα για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνονται υποψιν
όλοι οι ηλεκτροδοτουμενοι χώροι ανεξαρτήτως χρήσης (γκαράζ, αποθήκες κλπ).
Προτείνεται να μην πληρώνουν φόρο τα γκαράζ ενώ για τις αποθήκες να λαμβάνεται υποψιν η μίση από την ισχύουσα αντικειμενική άξια. Η ελάφρυνση εκτιμάται ότι θα είναι σημαντική.
·  Ασφαλιστικές εισφορές : Την κατάργηση της πληρωμής των  εισφορών για το τμήμα του μισθού έως τα 300 ευρω.  Δηλαδή εάν κάποιος μισθωτός λαμβάνει 1000
ευρω τότε προτείνεται να πληρώνει στα ταμεία μόνο για τα 700 ευρω. Τα επιχειρήματα που επικαλείται το ΔΝΤ είναι δυο : ι)χρηματικό όφελος για τον μισθωτό και την επιχείρηση ιι) θεωρητικά δίνονται κίνητρα σε μια επιχείρηση να προσλάβει επιπλέον υπάλληλους.
·  ΦΠΑ: Την κατάργηση των 3 συντελεστών και την καθιέρωση 2 συντελεστών 9% και 19%. Το 9% προτείνεται να ισχύσει για τα τουριστικά πακέτα τα ξενοδοχεία κλπ. Προτείνεται να καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής 6,5 % που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου.
· ΦΠΑ είσπραξη: για να περιοριστούν τα φαινόμενα μη απόδοσης του ΦΠΑ προτείνεται να γίνεται καθημερινή ηλεκτρονική εκκαθάριση του φόρου και να αποδίδεται στο τέλος κάθε μήνα. Επιπρόσθετα στο τέλος του μήνα θα γίνεται και ο συμψηφισμός ου ΦΠΑ. Στις μεταχρονολογημένες επιταγές δεν θα περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ ο οποίος θα καταβάλλεται τοις μετρητοίς. Έτσι εάν κάποιος θέλει να πληρώσει με ένα ποσό των 1000 ευρω τότε θα καταβάλλει σε μετρητά τα 230 ευρω και τα υπόλοιπα 780 ευρω θα αναγράφονται στην επιταγή.
· Ακίνητα : Κατάργηση των αντικειμενικών Αξιών της εφορίας και καθιέρωση νέων τιμών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι τιμές αυτές θα λαμβάνονται υποψιν
από την εφορία και θα μεταβάλλονται κάθε ένα ή δύο χρόνια. Ο φόρος μεταβίβασης μειώνεται στο 6% από 11% που είναι σήμερα. Θα επανέλθει ο φόρος υπεραξίας στην μεταπώληση του ακινήτου.
·  Φόρος πολυτελείας. Πρέπει να καταργηθεί. Η έκθεση διαπιστώνει ότι ο φόρος αυτός (επιβάλλεται στα κοσμήματα, στα ΙΧ υψηλού κυβισμού κλπ ) το 2011
απέφερε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 20 εκατ ευρω ενώ βοήθησε «να διαλυθούν» κλάδοι της οικονομίας μεταξύ αυτών η εμπορία αυτοκινήτων, το εμπόριο των ειδών πολυτελείας.
·  Ενδοομιλικες συναλλαγές: προτείνεται η ενοποίηση των δυο νομοθεσιών, δηλαδή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομικών. Επισπεύδων της
ενεργοποίησης του νέου νόμου θα είναι το Υπουργείο Οικονομικών.
·  Καπνά. Προτείνουν να μην γίνουν αλλαγές στις τιμές των πακέτων στα τσιγάρα. Σε αντίθεση όμως προτείνουν να αυξηθεί στον χύμα καπνό καθώς εκτιμάται ότι η τιμή τους είναι δυσανάλογα χαμηλή με το πακέτο.
·  Πρόστιμα του ΚΒΣ. Προτείνεται να αλλάξουν βασικές διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Μεταξύ αυτών εάν γίνουν πολλαπλές παραβάσεις να ισχύει μόνο η παράβαση με το υψηλότερο πρόστιμο. Έτσι εάν για παράδειγμα γίνει έλεγχος στα βιβλία ενός επιχειρηματία και οι εφοριακοί βρουν 5 παραβάσεις να μην επιβάλλεται προσθετικά το πρόστιμο άλλα μόνο η παράβαση με το υψηλότερο ποσό.
 
 
 
Τα μέτρα αυτά το ΔΝΤ επιθυμεί να ενταχθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο όμως δεν έχει αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στην Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδημο ως πρόταση του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την κατάθεση εντός του Ιανουαρίου των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν διαδικαστικά θέματα όπως η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος μέσω της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που παρατηρείται στις ενδοομιλικές  συναλλαγές.

 

protothema.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Πράγματα που δεν κάνουμε πια λόγω της τεχνολογίας

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 3.000 Βρετανούς και έχει ως θέμα παλαιότερες συνήθειές μας που έχουν αλλάξει ή και εγκαταλειφθεί λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν σ' αυτήν κατέληξαν πως η καθημερινότητά τους έχει διευκολυνθεί χάρη στην τεχνολογία και πως μπορούν να οργανώνουν καλύτερα τον χρόνο τους. 

Από τις απαντήσεις προέκυψε επίσης μία λίστα με συνήθειες που έχουν αλλάξει ή σταδιακά εγκαταλείπουν οι περισσότεροι χρήστες και υποστηρικτές της τεχνολογίας.

Αναλυτικά:

1. H ανάγνωση εφημερίδας -  Ευτυχώς υπάρχει και το καλοκαίρι, ε;
2. Η επίσκεψη σε ταξιδιωτικό γραφείο - Ποιος τρέχει ως εκεί τώρα;
3. Η χρήση του βίντεο - Κοτζάμ HDMI έχουμε στο λάπτοπ
4. Φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης -  Ε, αν είναι για μία χρήση, μικρό το κακό
5. Αγορά εγκυκλοπαίδειας – Κακώς
6. Να τηλεφωνούμε στο σινεμά για να μάθουμε τις ώρες των ταινιών – Δύσκολο
7. Ημερολόγιο – Παλιά αγαπημένη παιδική συνήθεια
8. Αποστολή γραμμάτων -  Εδώ δεν λέμε καλημέρα στον διπλανό μας
9. Αποστολή fax -  Μόνο σε κάνα ΙΚΑ έχει fax άλλωστε
10. Φίλοι διά αλληλογραφίας - Αφού έχουμε το Facebook
11. Αναζήτηση λέξεων σε λεξικό - Ακόμη μπορεί να σε μαγέψει όμως
12. Ατζέντα τηλεφώνων - Ενδείκνυται για όσους δεν κάνουν back-up
13. Χρήση χάρτη πριν από κάποιο ταξίδι - Εκτός κι αν τα ξέρεις όλα
14. Αντιγραφή τραγουδιών σε κασέτες - Και πού να τις παίξουμε;
15. Επίσκεψη στο βίντεο-κλαμπ - Προτιμότερο για ποπ- κορν στο σούπερ μάρκετ
16. Να έχουμε πάνω μας ψιλά για τηλέφωνο - Μόνο ψιλά έχουμε εμείς οι Έλληνες
17.Χρήση δημόσιων τηλεφωνικών θαλάμων - Αφού έχουμε smartphones ντε
18. Αποστολή ευχετήριων καρτών -  Ήρωες όσοι το συνεχίζουν
19. Να πηγαίνουμε στην τράπεζα - Στην Ελλάδα; Αναγκαστικά
20. Αγορά περιοδικών τηλεοπτικών προγραμμάτων - Με λεφτά;
 
 
 
 
 
zougla.gr

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Είκοσι οι αγώνες της Formula 1 το 2012

Το επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2012 έδωσε στη δημοσιότητα η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου. Σύμφωνα με αυτό, οι αγώνες για την επόμενη χρονιά θα φτάσουν τους 20, με την αρχή να γίνεται από τη Μελβούρνη στην Αυστραλία στις 18 Μαρτίου και την αυλαία να πέφτει στις 25 Νοεμβρίου στη Βραζιλία.  

Στο νέο ημερολόγιο έχουν προγραμματιστεί ο αγώνας του Μπαχρέιν και η επιστροφή του αγώνα των Η.Π.Α..


Ημερολόγιο Formula 1 (2012)
 
1.   18 Μαρτίου, Αυστραλία
2    25  Μαρτίου, Μαλαισία
3.   15 Απριλίου, Κίνα
4.   22 Απριλίου, Μπαχρέιν
5.   13  Μαΐου, Ισπανία
6.   27 Μαΐου, Μονακό
7.   10 Ιουνίου, Καναδάς
8.   24 Ιουνίου, Ευρώπη
9.    8 Ιουλίου, Μεγάλη Βρετανία
10.  22 Ιουλίου, Γερμανία
11.  29 Ιουλίου, Ουγγαρία
12.  2 Σεπτεμβρίου, Βέλγιο
13.  9 Σεπτεμβρίου, Ιταλία
14.  23 Σεπτεμβρίου, Σιγκαπούρη
15.  7 Οκτωβρίου, Ιαπωνία
16 . 14 Οκτωβρίου, Κορέα
17.  28  Οκτωβρίου, Ινδία
18 .  4 Νοεμβρίου, Άμπου Ντάμπι
19. 18  Νοεμβρίου, ΗΠΑ
20.  25  Νοεμβρίου, Βραζιλία
 
 
 
 
 
 zougla.gr

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Νεκρός 45χρονος εργάτης στον Γέρακα

 Εργατικό δυστύχημα με θύμα 45χρονο εργαζόμενο σε τεχνική εταιρεία, σημειώθηκε στον Γέρακα Αττικής.

Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν γερανοφόρο όχημα που χειριζόταν, ανετράπη.

Επιθεωρητές του ΚΕΠΕΚ Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετέβησαν στον τόπο του ατυχήματος, προκειμένου να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό περιστατικό.

Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

«Όχι» αστυνομικών σε επιτροπές για το χαράτσι

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη συμμετοχή αστυνομικών σε Επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν στις Δ.Ο.Υ. της χώρας για την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από πολίτες και αφορούν στην αναστολή του μέτρου της διακοπής της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

α. η συμμετοχή αστυνομικού στις εν λόγω Επιτροπές είναι έργο ξένο προς την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

β. οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τις ιδιαίτερες επιστημονικές ή άλλες γνώσεις που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση του έργου της Επιτροπής

γ. οι άμεσες και επιτακτικές λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επιτρέπουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για τη διεκπεραίωση άλλων έργων και αρμοδιοτήτων πέραν εκείνων που άπτονται της αποστολής της.

Αυτοί οι προβληματισμοί συμπεριελήφθησαν σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επέδειξε απόλυτη κατανόηση.
 
 
 
 
 
zougla.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Αρνητικό πρόσημο σε Αθήνα - Οριακή πτώση σε Ευρώπη

 Κύμα ρευστοποιήσεων στην Αθήνα με πτώση 1,31% και συναλλαγές 14,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που, στην Ευρώπη, η μείωση επιτοκίου επέφερε άνοδο αρχικά και έπειτα οριακή πτώση.

Ειδικότερα, πριν από 15' οι απώλειες ήταν 0,29% στη Φρανκφούρτη και 0,40% στο Παρίσι.   
 
Ωστόσο, η διαφορά της Αθήνας από τις υπόλοιπες αγορές υφίσταται από τον Οκτώβριο του 2009 -και καμία εξέλιξη διεθνώς δεν μπορεί να επηρεάσει την Αθήνα πλην από την εμφάνιση πρωτογενών πλεονασμάτων…

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 1,28% στις 677 μονάδες. Πτώση 2,14% για την Εθνική στα 1,83 ευρώ. Κατάρρευση στη MIG με πτώση 6,44%.  Κέρδη 1,97% ο Τιτάνας και 0,79% για τη Μότορ Οϊλ.                      
 
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Σύλληψη 58χρονου στο Ρέθυμνο για οπλοκατοχή

 Με ένα όπλο και δεκάδες πλήρη φυσίγγια πιάστηκε σήμερα το πρωί, στα Σελλιά του δήμου Αγίου Βασιλείου ένας 58χρονος Ρεθυμνιώτης.

Κατόπιν αξολόγησης πληροφοριών που περιήλθαν στο ΤΑΕ Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα εύχρηστο πιστόλι, μάρκας «BERETTA», Αμερικάνικης κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος 9 mm, 150 πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, γεμιστήρα του όπλου χωρίς φυσίγγια και μία υφασμάτινη θήκη πιστολιού.

Ο 58χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
 
 
 
 
 
 

Πηγή: Cretalive.gr


Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Επιστολή Μπαρόζο στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

 Η σημερινή κρίση δεν είναι κρίση μόνο οικονομίας, αλλά και μία ηθική κρίση και οφείλουμε να επανεξετάσουμε τα θεμέλια των οικονομικών και πολιτικών προσπαθειών μας, υπογραμμίζει στην επιστολή που απηύθυνε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Στην επιστολή - απάντηση του κ. Μπαρόζο σε εκείνη που είχε αποστείλει η Εκκλησία της Ελλάδος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Οκτώβριο, ζητώντας του μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και να μην βλέπει η ΕΕ τους ανθρώπους μόνον ως λογιστικούς αριθμούς και υπογραμμίζοντας πως «είναι σκάνδαλο οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις κραυγές των απλών πολιτών και να απειλούνται οι ίδιοι οι πολίτες της Ευρώπης ως αναλώσιμα προϊόντα».

Ο κ. Μπαρόζο τονίζει στην επιστολή του πως η παρούσα κρίση θέτει ευρύτερα θέματα πέραν της οικονομίας. «Αυτή συνεπάγεται μιας αυξανόμενης πρόκλησης για την νομιμότητα των πολιτικών θεσμών, εφόσον δοκιμάζεται η εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους πολιτικούς εκπροσώπους τους».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ιδίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει ο κ. Μπαρόζο, λαμβάνουν οριστικά μέτρα να συγκρατήσουν την υπέρτατη κρίση ελλείμματος και να ενδυναμώσουν την Ευρωζώνη, για να ενισχύσουν την άμυνά τους. 

«Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, είναι υψίστης σημασίας όλοι οι πολιτικοί θεσμοί, συμπεριλαμβανόμενοι και εκείνοι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας στους συμπολίτες τους, αλλιώς η Δημοκρατία θα κινδυνεύσει και μόνον λαϊκιστικά κινήματα θα ωφεληθούν» σημειώνει.

«Μεγάλη εκτίμηση στις προσπάθειες του ελληνικού λαού»

Μερικές μέρες πριν, ο κ. Μπαρόζο είχε προειδοποιήσει για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Στην επιστολή του προς την ηγεσία της Εκκλησίας τονίζει ωστόσο πως «η συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας να συμπαρασταθούμε σε μια από τις δικές μας (χώρες) που βρίσκεται τώρα σε ανάγκη». 

Εκφράζει δε την «εκτίμησή του για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός και την πεποίθησή του, ότι η διαδικασία της προσαρμογής θα συνεχίσει με την αταλάντευτη δέσμευση όλων των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας».

«Πιστεύω βαθύτατα» συνεχίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «ότι η Ευρώπη μπορεί να μετατρέψει την πρόκληση αυτή σε μια νέα αρχή και είμαι πεπεισμένος, ότι το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μπορεί να εξέλθει από την κρίση περισσότερο δυναμωμένο και αναζωογονημένο». 

Και προσθέτει: «Συμμερίζομαι πλήρως την άποψή σας ότι τώρα, όπως ποτέ άλλοτε, πρέπει να εμβαθύνουμε στις αξίες πάνω στις οποίες ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως πολύ σωστά υπογραμμίζετε, η παρούσα οικονομική κρίση είναι κατά βάθος μια ηθική κρίση και οφείλουμε να επανεξετάσουμε τα ηθικά θεμέλια των οικονομικών και πολιτικών προσπαθειών μας». 

Καταλήγοντας, ο κ. Μπαρόζο τονίζει πως διατηρεί την ίδια βασική άποψη με την ηγεσία της Εκκλησία της Ελλάδος «ότι η Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι πρέπει να επιστρέψουν και να μελετήσουν εκ νέου την δομή των βασικών αξιών επάνω στις οποίες στηρίζεται το Ευρωπαϊκό μας μοντέλο», ενώ αναφέρεται στο «εντυπωσιακό έργο που έχει αναλάβει η Εκκλησία της Ελλάδος στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών για την φροντίδα των πλέον αναξιοπαθούντων».
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Εντοπίστηκαν μορφές ζώων κρυμμένες στη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι;

 Ένας ερασιτέχνης ζωγράφος, υποστηρίζει ότι κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει μετά από 500 χρόνια τον περίφημο πίνακα του Ντα Βίντσι, ανακαλύπτοντας κρυμμένες μορφές ζώων πίσω ακριβώς από την μυστηριώδη Μόνα Λίζα!

  Ο Ron Piccirillo, ο οποίος έχει βρει και στο παρελθόν "κρυμμένες εικόνες" σε έργα ζωγράφων της αναγέννησης, λέει ότι οδηγήθηκε στην αποκάλυψη αυτή, ακολουθώντας  οδηγίες, που έχει ορίσει ο ίδιος ο Ντα Βίντσι, ώστε κάποιος, κάποτε να αποκρυπτογραφήσει τον πίνακά του!

  Οι τρεις μορφές ζώων, και συγκεκριμένα τα κεφάλια ενός λιονταριού, ενός πίθηκου και ενός βούβαλου, εμφανίζονται πίσω από τη Μόνα Λίζα, αλλά για να τα διακρίνει κάποιος θα πρέπει να... ξαπλώσει στο πλάι ( φωτογραφία )
 
 
 
Ο ζωγράφος υποστηρίζει επίσης  ότι ακριβώς στο σημείο της καρδιάς της γυναίκας, είναι πολύ πιθανό να κρύβεται ένα φίδι!  

  Ο πίνακας της Μόνα Λίζα, έχει υποστεί δεκάδες αναλύσεις, αποκρυτογραφήσεις και ερμηνείες, αφού εδώ και αιώνες πολλοί έχουν επιχειρήσει να "σπάσουν" κάποιον κρυμμένο κώδικα που υποτίθεται ότι περιέχει! Ο συγκεκριμένος, οφείλουμε να πούμε ότι διαθέτει σίγουρα... φαντασία!
 
 
 
 
 
pyles.tv 

Paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Σύλληψη συνδικαλιστών στο Πόρτο Καρράς

 Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο Πόρτο Καρράς συνδικαλιστές εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Άγγελος Πρατσάς, με τους συλληφθέντες να οδηγούνται στον Πολύγυρο προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι 800 εργαζόμενοι του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς πραγματοποιούν από την Παρασκευή κυλιόμενες 48ωρες απεργίες καθώς είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPNEWS οι συνδικαλιστές είχαν αποκλείσει την κεντρική πύλη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και όταν πήγε να περάσει από εκεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασιλάκης του είπαν με ευγενικό τρόπο όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές να μπει από άλλη είσοδο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν διαπλεκτισμοί.

Η ιδιοκτησία μάλιστα ζήτησε τα ονόματα των απεργών προκειμένου να τους μηνύσει, καθώς όπως είπε η απεργία είναι παράνομη αφού υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να δουλέψουν και εμποδίζονται.

 

spnews.gr 


Σελίδα 11264 από 11335 (113347 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11263
[11264]
11265
11266
11333
11334
11335
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά