24/10/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Μέρκελ: «Η λύση για την Ευρώπη δεν θα είναι... κοσμογονική»

 «Μην περιμένετε μια κοσμογονική λύση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης». Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η κρισιμότερη σύνοδος κορυφής από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή τουλάχιστον του ευρώ, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελπροσπάθησε από το βήμα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έγινε στη Μασσαλία, να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με τους ομολόγους της στις Βρυξέλλες. 

«Μην περιμένετε ένα Big Bang. Η σύνοδος κορυφής θα αποτελέσει ένα βήμα προς τον τερματισμό της κρίσης. Διότι ο τερματισμός της κρίσης απαιτεί χρόνια σκληρής δουλειάς. Επίσης, η ΕΕ θα χρειαστεί χρόνο για να αλλάξει τις συνθήκες και να αντιμετωπίσει την κρίση. Θα χρειαστεί επίσης στενότερη συνεργασία για την ισχυροποίηση του ευρώ, του νομίσματος που μας έκανε όλους ισχυρότερους», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες. Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η αποστροφή της Μέρκελ για την τραπεζική βιομηχανία και εν γένει για τις αγορές. «Ο χρηματοοικονομικός κλάδος θα πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», τόνισε η Μέρκελ. ΄

Το μήνυμα αυτό που απέστειλε η γερμανίδα καγκελάριος συνδυαζόμενο με την «ατάκα» του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί από το ίδιο βήμα «τάσσομαι υπέρ των ελεύθερων αγορών, υπέρ των δίκαιων αγορών», προοιωνίζεται πρωτοβουλίες της συνόδου κορυφής είτε για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών είτε (και) για την υιοθέτηση κανόνων στο σύστημα λειτουργίας των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης. 

Ως γνωστόν, τη Δευτέρα η Standard & Poor's έθεσε όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης (συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής, της γαλλικής και άλλων τεσσάρων που βρίσκονται στην ανώτατη βαθμίδα αξιοπιστίας ΑΑΑ) στον προθάλαμο υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητάς τους.


Η Ευρώπη σε κίνδυνο


«Η διάγνωση είναι ότι το ευρώ πλέον δεν εμπνέει την εμπιστοσύνη που υποτίθεται ότι εμπνέει. Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο. Και όλη η υφήλιος της ζητεί να αναλάβει δράση»
, δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί από το βήμα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία. 

Λίγες ώρες πριν από την κρισιμότερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν θα αφορούν τις 17 χώρες της ευρωζώνης και όχι τις 27 της ΕΕ.

Ο Σαρκοζί είπε επίσης ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τάχιστα και μέσα σε πνεύμα συμβιβασμού, συνεννόησης και ενότητας, διότι «η Ευρώπη δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για να σώσει το ευρώ». Πιστός στην ιδέα της ευρωπαϊκής επανίδρυσης, άλλωστε, ο Σαρκοζί πρόσθεσε ότι «και το ευρώ πρέπει να επανιδρυθεί».

Αίσθηση προκάλεσε μια αινιγματική φράση του γάλλου προέδρου που αφορά τις αγορές.«Τάσσομαι υπέρ των ελεύθερων αγορών, υπέρ των δίκαιων αγορών», είπε χαρακτηριστικά. 

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το ότι, ενώ μίλησε για γρήγορες κινήσεις, ο Σαρκοζί εκτίμησε ταυτόχρονα ότι «η Ευρώπη έχει αρκετές εβδομάδες για να αποφασίσει για το ευρώ», τροφοδοτώντας τις φήμες περί ενδεχόμενης ανάγκης να αναβληθούν τελικά οι αποφάσεις για μιαν ακόμη σύνοδο κορυφής εντός των προσεχών ημερών.

Ο Σαρκοζί έκανε λόγο και για τη γαλλογερμανική συνεργασία, που είναι απαραίτητη για την εξεύρεση λύσης. Για συνεργασία και για ενότητα στην Ευρώπη μίλησε, όμως, στο Βερολίνο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε«Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι απαραίτητη μετά από τους πολέμους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός, εννοώντας προφανώς τους δύο παγκοσμίους πολέμους του 20ού αιώνα...
 
 
tovima.gr

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Μειώνονται τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών

 Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών η εισήγηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για μείωση των  δημοτικών τελών  Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το 2012. Η μείωση φτάνει...

μέχρι και στο 12% με τα τέλη να διαμορφώνονται  στο 1,60 ευρώ/τ.μ. για τις κατοικίες και στα 3,80 ευρώ/τ.μ. για τα καταστήματα και τους επαγγελματικούς χώρους. Για τα μεγάλα καταστήματα άνω των 300 τ.μ. το τέλος διαμορφώνεται στα 7,60 ευρώ/τ.μ..

Κατά 50% μειώνονται τα τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με αναπηρία.

Όσον αφορά τα τέλη κοινοχρήστων χώρων αυτά διαμορφώνονται στα 25 ευρώ/τ.μ., ενώ στην Α΄ Ζώνη επήλθε μείωση 30% (50ευρώ/τ.μ. από 65 ευρώ/τ.μ.).

«Μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου οι εργαζόμενοι και οι μικροεπαγγελματίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, έπρεπε να βρούμε τη χρυσή τομή ώστε η αναγκαία ενοποίηση των τελών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου να είναι δίκαιη, να επιφέρει ελαφρύνσεις σε όσο μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας, χωρίς ταυτόχρονα να διακινδυνεύσουμε και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών» ανέφερε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.
 
 
 
 
 
 
 
thestival.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Επιστρέφουν τα λεφτά από τις μπίζνες με τα υλικά οι γιατροί του Ιπποκρατείου

 Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να δώσουν πίσω στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο οι γιατροί της Ορθοπεδικής και της Νευροχειρουργικής Κλινικής οι οποίοι...

εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη δημιουργία "παραμάγαζου" με ιατρικά υλικά μέσα στο νοσοκομείο. Η όλη… επιχείρηση των γιατρών στοίχισε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ στο νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα έχει ήδη επιστραφεί στα ταμεία του από τις εταιρίες ορθοπεδικού υλικού οι οποίες συμμετείχαν στην "κομπίνα". Τα υπόλοιπα δύο εκατ. ευρώ καλούνται τώρα να επιστρέψουν οι 14 γιατροί οι οποίοι εμπλέκονται, μέσω της εφορίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, επί σειρά ετών οι γιατροί προμηθεύονταν υλικά για τη διενέργεια ιατρικών επεμβάσεων προσωπικά από "φίλους" τους προμηθευτές παρακάμπτοντας τις διαδικασίες και τους φορείς που είχε ορίσει το νοσοκομείο κατόπιν διαγωνισμών και συμβάσεων. Καθένας από τους 14 γιατρούς των δύο κλινικών, συνεπικουρούμενοι από διοικητικά και οικονομικά στελέχη του Ιπποκράτειου, προχωρούσε σε παραγγελίες κατά το δοκούν, και μάλιστα τηλεφωνικώς, χωρίς να λαμβάνει ουδόλως υπόψη του ούτε τις τιμές ούτε τις ιατρικές ενδείξεις γι’ αυτά.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπόθεση, η οποία για πολύ καιρό παρέμεινε –για άγνωστους λόγους- στα συρτάρια του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, κλείνει πλέον τελειωτικά με την επιστροφή των ποσών που χρεώθηκαν παρανόμως στο ΕΣΥ δήθεν για την προμήθεια ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών από εκείνους που αφειδώς τα παράγγελναν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον υπουργό ένας εκ των υπαιτίων γιατρών που είχε πλέον συνταξιοδοτηθεί προοριζόταν για… επιθεωρητής υγείας αλλά με εντολή του κ. Λοβέρδου τέθηκε εκτός διαδικασίας.
 
 
 
 
 
 
 
thestival.gr 

Paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Τοπικά
+ + -

Πέθανε επειδή δεν είχε να φάει…

 Το περιστατικό συνέβη στα Μακρίσια Ηλείας. Χθες, ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε νεκροτομή στο πτώμα της 45χρονης. Όπως αποδείχτηκε, η άτυχη γυναίκα υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους γενικευμένης απίσχνασης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η γυναίκα είχε πάθει έμφραγμα δύο ημέρες πριν το θάνατό της, μάλλον από την ασιτία, αφού ο οργανισμός της είχε επιβαρυνθεί από την πολύ κακή της διατροφή.

Όπως έγινε γνωστό, η 45χρονη στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα εξαρτήσεων. Ωστόσο, είχε τέτοια ψυχική δύναμη, που κατάφερε να νικήσει τα πάθη της και να αναζητήσει στα Μακρίσια μια νέα αρχή. Η εκκλησία στάθηκε δίπλα της και της παραχώρησε μια στέγη, ενώ για το φαγητό της φρόντιζε η βοήθεια στο σπίτι.

Όμως τον τελευταίο καιρό η υγεία της επιβαρύνθηκε πολύ. Έτσι, η 45χρονη άφησε την Τετάρτη την τελευταία της πνοή, μη μπορώντας πλέον να κρατηθεί στα πόδια της. Οι συνθήκες διαβίωσής της ήταν τόσο ελεεινές, που τελικά δεν τα κατάφερε...

 

newsbomb.gr 


paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω εκπαιδευτικός- γκαζάκιας

 Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη 55χρονος καθηγητής Λυκείου της Δυτικής Αττικής, το μεσημέρι της Τετάρτης, στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β/Α Αττικής, την ώρα τοποθετούσε και ενεργοποιούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό- εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Γεννηματά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τους τελευταίους δύο μήνες είχε ενεργοποιήσει τουλάχιστον 21 εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και αλσύλλια στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, το Χαλάνδρι, τη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. 

Όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν, το τελευταίο τρίμηνο, είχε τοποθετήσει πάνω από 30  τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται. 

Σύμφωνα με την αστυνομία
, οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια, που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά και εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν. 

Σε άλλες περιπτώσεις
, ο δράστης τοποθετούσε κάτω από αυτοκίνητα σάκους απορριμμάτων με χαρτιά, νάιλον σακούλες, πλαστικά αντικείμενα ή ξερόκλαδα, εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό.

Πριν από τρεις ημέρες, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση αστυνομικών πληροφοριών του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας που είχαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εντοπίσθηκε ο 55χρονος εκπαιδευτικός να περιφέρεται στην περιοχή του Ψυχικού και τέθηκε υπό επιτήρηση.

Επεισοδιακή ήταν δε, η σύλληψή του αφού κατά τον εντοπισμό του, απείλησε τους αστυνομικούς με ένα ψεύτικο πιστόλι. 

Ο δράστης κρατείται στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Βορειοδυτικής Αττικής.

 

nooz.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Η φωτογραφία που «ενοχοποιεί» την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για το 1-7 από τη Λυών

 Σάλος σε όλη την Ευρώπη έχει προκληθεί, μετά από τη δημοσίευση της φωτογραφίας από το χθεσινό ματς Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Λυών 1-7, στο οποίο ο αμυντικός των γηπεδούχων Ντομαγκόι Βίντα κλείνει το μάτι στον Γκομίς(φωτο) μετά το πέμπτο γκολ των Γάλλων, οι οποίοι σε συνδυασμό με την ήττα του Αγιαξ από την Ρεάλ Μαδρίτης με 0-3, προκρίθηκαν λόγω καλύτερης διαφοράς γκολ από τους Ολλανδούς στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

Σε κροατικό φόρουμ διέρρευσαν μάλιστα φωτογραφίες του Βίντα να παίζει στοίχημα σε πρακτορείο και να κοιτάει ύποπτα αριστερά και δεξιά βγαίνοντας.

Mάλιστα μετά το πέμπτο γκολ των «Λιονέ» οι κάμερες, «συνέλαβαν» τον Ντόμαγκοχ Βίντα να κλείνει το μάτι στον Γκομίς! Μάλιστα, οι… ψίθυροι φούντωσαν περισσότερο μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του αμυντικού της Ντιναμό να έχει παίξει στοίχημα και να ψάχνει αν τον παρακολουθεί κανείς.

Μετά την συντριβή της Ντιναμό, απολύθηκε ο προπονητής των Κροατών, Κρούνοσλαβ Γιούρσιτς, ο οποίος έχει οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του Πρωταθλήματος και μάλιστα με 6 πόντους διαφορά, έρευνα από την UEFA ζήτησε ο προπονητής του Άγιαξ, Φρανκ Ντε Μπουρ, ενώ όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες αφήνουν υπονοούμενα για στημένο παιχνίδι!
 
 
 
 
 
kathimerini.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

 Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% σε 1% προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση επιτοκίων τον τελευταίο μήνα, η οποία καταδεικνύει την αλλαγή στρατηγικής που έχει υιοθετήσει ο νέος πρόεδρος της ευρωτράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η προηγούμενη μείωση, πάλι κατά 0,25%, είχε γίνει στις 3 Νοεμβρίου.
 
 
 
 
 
 
 
 
tanea.gr 

Paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Δεν θα ξεφύγει από τη δικαιοσύνη ο Άσαντ

 

Σκληραίνει τη στάση τηςι η Γαλλία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα ξεφύγει από τη δικαιοσύνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Άσαντ πως δεν έδωσε εκείνος εντολή να ανοίξουν οι συριακές δυνάμεις πυρ κατά διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης αιματοχυσίας στη χώρα, ωστόσο ο Άσαντ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως μόνο ένας «τρελός» ηγέτης θα σκότωνε τους ίδιους τους πολίτες της χώρας του και πως οι περισσότεροι από εκείνους που έχασαν τη ζωή τους ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης. 

«Όπως όλοι όσοι ευθύνονται για την καταστολή, ο Άσαντ θα πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε στη Συρία» δήλωσε ο Βαλερό, «δεν θα ξεφύγει από τη δικαιοσύνη». 
 
newsbeast.gr

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μελετά το υπ. Υγείας

 Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για το Κάπνισμα Παναγιώτη Μπεχράκη υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αν και θεωρείται «αθώα», παρόλα αυτά περιέχει νικοτίνη και μάλιστα «καθαρή».

Την ίδια στιγμή τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών εξετάζουν αύξηση 20% στα τσιγάρα.

Οι αυξήσεις θα αφορούν και στην πώληση των στριφτών τσιγάρων, τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη κατανάλωση, καθώς κοστίζουν φθηνότερα από ένα πακέτο τσιγάρα.  

 
 
 
 
 
 
 
 
tanea.gr 

paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Sony Ericsson ή σκέτο… Sony;

 Η δεκαετής συνεργασία μεταξύ της Sony και της Ericsson φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Τόσο το συνεχώς συρρικνούμενο …
μερίδιο της αγοράς, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όσο και η υπερβολική έμφαση στη δημιουργία κινητών τηλεφώνων οδηγούν στο «διαζύγιο».
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η λύση της συνεργασίας θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2012 και η Sony θα ξεκινήσει μια solo καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, θα προσπαθήσει να αναζωογονήσει τη δύναμη του ονόματος που κατέχει η εταιρεία (δεδομένου ότι διαθέτει ένα τεράστιο κομμάτι της βιομηχανίας διασκέδασης) και όπως υπογράμμισε στην εφημερίδα Times της Ινδίας, ο Αντιπρόεδρος Κρίστιαν Τίαρ: «Θα υπάρξει μια δυναμική προσπάθεια επανένταξης της εταιρίας στα «μεγαθήρια» του χώρου, αρχής γενομένης από μια πρωτοποριακή διαφημιστική καμπάνια».
 
techit.gr  

Σελίδα 11263 από 11335 (113347 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11262
[11263]
11264
11265
11333
11334
11335
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά