18/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020
Οικονομία
+ + -

Τράπεζες: καταργούν το γκισέ- Χρεώσεις σε στίλ κινητικής τηλεφωνίας

 Αλλάζουν όλα στις Τράπεζες τους επόμενους μήνες, καθώς αφενός θα περιοριστεί η πρόσβαση των πελατών στα γκισέ, ενώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι χρεώσεις θα ακολουθήσουν το μοντέλο της κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή κάθε πελάτης θα διαλέγει ένα πακέτο με κινήσεις που θέλει να κάνει κάθε μήνα και αναλόγως θα χρεώνεται..

Οπως γράφει το capital.gr τη νέα στρατηγική χρεώσεων, συνδυαστικά με το νέο μοντέλο εξυπηρέτησης του πελάτη στο οποίο ο ρόλος του γκισέ τείνει προς εξαφάνιση, χαράσσουν οι τράπεζες.

Προσεγγίζοντας εκ νέου το θέμα των χρεώσεων των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι οι τράπεζες κινούνται προς ένα μοντέλο… εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αποφασίζοντας να ομαδοποιήσουν υπηρεσίες τις οποίες θα χρεώνουν αναλόγως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην  ομαδοποίηση υπηρεσιών, δημιουργώντας "μπουκέτα" επιλογών με ενιαία χρέωση, τα οποία θα μπορεί να επιλέγει ο συναλλασσόμενος αναλόγως του εύρους και της συχνότητας των τραπεζικών του συναλλαγών. Με τον τρόπο αυτό θα πάψει να υφίσταται το θέμα της επιβολής χρεώσεων ανά συναλλαγή και θα δημιουργηθούν πακέτα συναλλαγών που θα αγοράζονται από τον πελάτη με συγκεκριμένο κόστος (π.χ. έναντι χρέωσης 15 ευρώ, το πακέτο θα μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει τη διενέργεια 10 δωρεάν εμβασμάτων, 30 μεταφορές πιστώσεων, 50 επιταγές, πληρωμές προς τρίτους οργανισμούς κ.ο.κ.). Το κόστος των πακέτων θα ορίζεται σε μηνιαία ή ετήσια βάση.


Οι χρεώσεις στη βάση πωλήσεων "μπουκέτων" υπηρεσιών θα συνδυαστούν με τον πλήρη μετασχηματισμό του τραπεζικού καταστήματος εντός του 2020. Στόχος των τραπεζών είναι να στρέψουν το σύνολο των εργασιών που διεκπεραιώνονται μέσω του παραδοσιακού γκισέ στα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα. Ήδη, από 1/1/2020 η Eurobank δεν εκτελεί συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά στο ταμείο, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και οι άλλες τράπεζες. Ο λόγος της νέας αυτής πολιτικής έγκειται στη διαπίστωση ότι η χρήση των ταμείων γίνεται κατ΄ εξοχήν για πληρωμές λογαριασμών του Δημοσίου και οργανισμών και οι τράπεζες ουδόλως επιθυμούν να απασχολούν προσωπικό και πόρους, λειτουργώντας ως ταμίες του Δημοσίου.

Ειδικά από τη στιγμή που πραγματοποιούν τεράστιες επενδύσεις στην τεχνολογία, με στόχο να στρέψουν τους πελάτες τους στα ψηφιακά δίκτυα και να προσαρμοστούν στο διεθνές περιβάλλον του ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η Alpha Bank ενημερώνει τους πελάτες ότι προσεχώς οι πληρωμές Δημοσίου και οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών θα απαιτούν προσκόμιση κάρτας Alpha Bank.

Οι εξελίξεις σε επίπεδο προϊόντων, χρεώσεων και μοντέλου εξυπηρέτησης του πελάτη στις τράπεζες που αναμένονται εντός του 2020, θα οδηγήσουν σε "εξαφάνιση" το γκισέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσεχές διάστημα οι τράπεζες θα μετεξελίξουν πολύ και την παρουσία των Κέντρων Αυτόματων Πληρωμών (APS) που είναι εγκατεστημένα μέσα στα καταστήματα, ώστε αυτά να μπορούν να πραγματοποιούν επιπλέον εργασίες, ενδεικτικά, από την ενημέρωση βιβλιαρίων μέχρι την αγορά εισιτηρίων για εκδηλώσεις και θεάματα.  

Πηγή: capital.gr

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020
Πολιτικά
+ + -

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Με προβληματίζουν οι εξελίξεις»

 Προβληματισμένος από τις εξελίξεις και όχι από το κλίμα της συνάντησης εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά το τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ερωτηθείς για το πώς ήταν το κλίμα της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ανέφερε: "Με προβληματίζουν οι εξελίξεις, όχι το κλίμα", δήλωσε, αναφερόμενος προφανώς στα ελληνοτουρκικά και τα τεκταινόμενα της τελευταίας περιόδου. 

Σε άλλο ερώτημα δημοσιογράφου για το αν έχει πιθανότητες να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας ξανά ο Παυλόπουλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εσωτερικές αντιδράσεις στη ΝΔ. 


Το τετ-α-τετ των δύο πολιτικών ξεκίνησε σε πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα ενώ και οι δύο μίλησαν ο ένας στον άλλο στον ενικό.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Τσίπρα
«Καλή χρονιά» είπε κατ' αρχάς στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό «Πότε επέστρεψες; Χθές το μεσημέρι του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόλαβες να ξεκουραστείς το τζετ λάγκ;» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε:

«Ναι συνηθισμένα τα βουνά, το έχω κάνει αυτό το δρομολόγιο πολλές φορές δεν με επηρεάζει πια».

«Πόσο μέρες μείνατε»; ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δυο ημέρες στην Ουάσινγκτον και 18 ώρες στην Φλόριντα.. Τα απολύτως απαραίτητα».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ. «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική»! είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό.

«Γενικά είναι καλή συνήθεια» είπε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα.

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Στολίσατε;

- Στολίσατε;
- ΣτολίσναγιαΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Θέλω να κουκουλωθώ..

Θέλω να κουκουλωθώ
και να μείνω έτσι
μέχρι τα ΧριστούγενναΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Αφεντικό θέλω να μάθω αν θα πάρω δώρο Χριστουγέννων φέτος

- Αφεντικό θέλω να μάθω αν θα πάρω
δώρο Χριστουγέννων φέτος
- Ήσουν καλό παιδάκι όλο τον χρόνο;
- Ρε αφεντικό με δουλεύεις;
- Εσύ το ξεκίνησεςΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Με ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν..

Με ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν 
σε ηλικία σύνταξης 
αλλά τέτοιοι μαλάκες είστεΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Έχω πιεί τρείς καφέδες

Έχω πιεί τρείς καφέδες
και το μόνο που κατάφερα,
είναι να νυστάζω
με νεύραΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Στη γειτονιά μπήκε το πρώτο πετρέλαιο..

Στη γειτονιά μπήκε
το πρώτο πετρέλαιο,
οι γείτονες φιλιόντουσαν,
τα παιδιά γυρίζανε τρελαμένα,
ο άλλος ελευθέρωσε κάτι καναρίνια,
το βράδυ θα ψήσουμε ρεφενέ πανσέτες
να το γιορτάσουμεΚάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Μου λέει ο φούρναρης..

Μου λέει ο φούρναρης
σκέφτομαι να βγάλω
μελομακάρονα γεμιστά με νουτέλα…
Εκεί μπροστά
στο πατάκι του φούρνου
θα βρουν το πτώμα μου.Κάτια Θεοδώρου Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

1142 εκεί;

- 1142 εκεί;
- Πείτε μου
- Ο μισθός μου
έγινε καπνός.Σελίδα 6 από 11396 (113960 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
5
[6]
7
8
11394
11395
11396
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά