12/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

ΙΚΑ: Η απογραφή «έδειξε» 20.907 συνταξιούχους - φαντάσματα

 Διακόπτεται οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2011 η σύνταξη του ΙΚΑ σε όσους συνταξιούχους δεν προσήλθαν, τόσο στις τράπεζες όσο και στα υποκαταστήματα του ασφαλιστικού ταμείου, προκειμένου να απογραφούν.
Μέχρι σήμερα, παραμένουν αναπόγραφοι 20.907 συνταξιούχοι και το ΙΚΑ ανακοινώνει ότι η προθεσμία απογραφής τους λήγει στο τέλος του έτους.

Οσοι δεν έχουν απογραφεί μπορούν πλέον να το κάνουν μόνο στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ωστόσο - όπως αναφέρει το ταμείο - ο ρυθμός προσέλευσης για φυσική απογραφή, έχει σχεδόν μηδενισθεί.
Πλέον η σύνταξη δεν δίδεται σε όσους δεν έχουν απογραφεί και για την είσπραξή της απαιτείται η φυσική παρουσία του συνταξιούχου.

Το μεγαλύτερο μέρος όσων δεν έχουν απογραφεί πιθανολογείται ότι έχουν αποβιώσει και οι συγγενείς δεν δήλωσαν το θάνατο και συνέχιζαν - παρανόμως - να λαμβάνουν τη σύνταξη τους.

Το ΙΚΑ μετά το τέλος του έτους θα διαγράψει οριστικά όσους δεν έχουν απογραφεί και θα κινήσει τη νομική διαδικασία για την επιστροφή των ποσών των συντάξεων που παρανόμως εισπράχθηκαν .
  
πηγή: tovima.gr 

paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι πάροχοι δεν υποχρεούνται να μπλοκάρουν πειρατικό περιεχόμενο

 Ένα μήνα πριν, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet British Telecom δέχτηκε εντολή να μπλοκάρει κάθε πιθανή σύνδεση με τη file-sharing ιστοσελίδα Newzbin 2. Τώρα, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω…

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έκρινε παράνομη την υποχρέωση των ISPs (Internet Service Providers) να παρακολουθούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των πελατών τους και να μπλοκάρουν οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη διαβίβαση περιεχομένου. Σύμφωνα με την απόφαση, ο νόμος δε μπορεί να επιβάλει στις ISPs την εγκατάσταση και συντήρηση συστήματος φιλτραρίσματος, καθώς μια τέτοια απόφαση δύναται να παραβιάζει τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των πελατών.

Μεταξύ άλλων, ένα τέτοιο σύστημα συνεπάγεται ένα αρκετά μεγάλο κόστος για τις εταιρείες που στην ουσία αποτελεί μια άδικη επιβάρυνση και ανατρέπει το υπάρχον οικονομικό τους μοντέλο.

Μπορεί το φαινόμενο της πειρατεία να έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, όμως σίγουρα η πλήρης παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας μας δεν είναι λύση…

 

πηγή: cnet.co.uk 


paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

«Βλέπει» Μόρα ο ΠΑΟΚ!

 Την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύπτει η «SportDay». Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ σκέφτονται τον 30χρονο αμυντικό, δεδομένων και των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με τον Πάμπλο Κοντρέρας. 

Ο Έλληνας στόπερ αγωνίζεται στη Σουόνσι και το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν. Πάντως, υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν θα είχε πρόβλημα να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε ένα ματς της Premier League (έξι λεπτά συμμετοχής!) και σε πέντε της Reserve League (396 λεπτά συμμετοχής).

 

πηγή :sportday 


paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ραντεβού Βενιζέλου - Λοβέρδου για την ηγεσία

 Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δύο από τους βασικούς υπουργούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δύο από τα κεντρικά πρόσωπα στην κούρσα διαδοχής του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.
Πρόκειται για τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.
Υπό κανονικές συνθήκες, η συνάντηση του υπουργού των Οικονομικών με τον υπουργό Υγείας δεν θα αποτελούσε είδηση, όμως στην σημερινή συγκυρία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι κύριοι Λοβέρδος και Βενιζέλος θα συζητήσουν για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. 
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο τέως πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Είναι επίσης αδιευκρίνιστο μέσα από ποια διαδικασία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή η εκλογή θα γίνει από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος όπως έγινε το 2007, ή αν θα επιλεγεί η διαδικασία του συνεδρίου ή της ανάδειξης από την κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Στην συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Λοβέρδο αναμένεται να διαφανεί - αν δεν ξεκαθαρίσει - η στάση των δύο αντρών στην περίπτωση που ανοίξει επισήμως το θέμα της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστηριζόμενος από πολυπληθή ομάδα βουλευτών. Πληροφορίες φέρουν και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να προσανατολίζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την στήριξη σημαντικής ομάδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος.
 
Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε παρών επιχειρηματολογώντας ότι δικαιούται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

 

πηγή: protthema.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Προς... αναβολή των εκλογών

 Κοινό τόπο αποτελεί πλέον η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς η 19η Φεβρουαρίου, θεωρείται πολύ... κοντά, για την επίτευξη του συνόλου των στόχων αυτής της κυβέρνησης. Και ενώ ως τώρα, συζητούσαν για αυτό μόνο οι -προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ- κυβερνητικοί, η απάλειψη της ημερομηνίας εκλογών από την επιστολή που απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους εταίρους μας και για την οποία δήλωσε «ευτυχής» ο Λουκάς Παπαδήμος, «άνοιξε τα στόματα» και των στελεχών των δύο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Μετά τους χαρακτηρισμούς της 19ης Φεβρουαρίου ως «ενδεικτικής» -δια στόματος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου- και «συμβατικής» ημερομηνίας εκλογών -δια στόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου- η αναβολή του χρόνου διεξαγωγής τους φέρεται περισσότερο από πιθανή. 

Δεδομένων των ημερομηνιών που έδωσε ως «σταθμούς» για το επόμενο διάστημα χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Βενιζέλος, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου δεν θα έχει επέλθει στα τέλη Ιανουαρίου (όπως αρχικά προβλεπόταν) ακόμα και αν όλα πάνε κατ' ευχήν. Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 12 Δεκεμβρίου, αφού θα έχει πρώτα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012 στις 7 του μήνα και θα έχει μεσολαβήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Όσο για την έλευση της νέας αυτής σύμβασης προς ψήφιση στη Βουλή, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI δεν αναμένεται πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου. 

Τούτων δοθέντων, πρώτη πιθανή ημερομηνία εκλογών θεωρείται πλέον η 18η Μαρτίου, ημερομηνία στην οποία δεν αντιδρούν πλέον ούτε τα στελέχη της ΝΔ που αναγνωρίζουν τη δυνατότητα παράτασης του κυβερνητικού βίου για «κάποιες εβδομάδες». Χθες πάντως, οι εκτιμήσεις των υπουργών «εκτείνονταν» και στον Απρίλιο, ενώ δειλά - δειλά κάποιοι μιλούσαν και για τον Μάιο. 

Σε ιδιαίτερο «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους πάντως, μέλος του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριζε ότι «η κυβέρνηση έχει δουλίτσα να κάνει ως τον Ιούνιο», επικαλούμενος, μάλιστα, την ανάγκη υπογραφής και από τα άλλα κράτη της σύμβασης, εφόσον αυτή υπάρξει και έχει προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. Καλό... καλοκαίρι, δηλαδή.

 

πηγή:real.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Ακατάλληλοι να κρατούν όπλο οι Ελληνες αστυνομικοί

 Αξιωματικός κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη σύντροφο του… Συνάδελφος του με το υπηρεσιακό όπλο και με μια χούφτα χάπια tavor στην τσέπη του εισβάλει σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, αρπάζει τις εισπράξεις και συλλαμβάνεται από γυναίκα αστυνομικό…Οι δυο απίστευτες υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με πρωταγωνιστές αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε ιδιαίτερα ευαίσθητες υπηρεσίες (Βουλή και Αντιτρομοκρατική), έφεραν ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα της καταλληλότητας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας να φέρει όπλο. 

Τα στοιχεία από το υπουργείο δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς, καθώς μόνο 10.111 ένστολοι από τους περίπου 55.000 που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία, έχουν περάσει από την ειδική επιτροπή για να ελεγχθεί η καταλληλότητα τους να φέρουν όπλο. Συνεπώς, σύμφωνα με το νόμο του 2003, η πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών οπλοφορεί χωρίς να έχει περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο. 

Κάτι που θεωρείται παράνομο αφού οι διατάξεις του νόμου είναι ρητές και προστάζουν ότι όλοι οι αστυνομικοί μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας πρέπει να … ξαπλώνουν στον καναπέ του ψυχιάτρου! Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές της Αστυνομίας περίπου 11.500 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν έχουν ξαναεξεταστεί από ψυχολόγους, καθώς δεν έφτασε η… σειρά τους!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τους 10.111 αστυνομικούς που ελέγχθησαν, οι 296 κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν. Όσο και αν γένεται απίστευτο, με απλά μαθηματικά και με βάση τη στατιστική αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2000 ένστολοί (από το σύνολο των αστυνομικών) οπλοφορούν ενώ, αν περνούσαν από την ειδική επιτροπή θα είχαν κριθεί ακατάλληλοι… Μάχιμος αστυνομικός τονίζει στο «ΘΕΜΑ» με ειλικρίνεια πως «Υπηρετώ 25χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία και ποτέ δεν έχω κληθεί να εξεταστώ για να διαπιστωθεί εάν είμαι κατάλληλος να φέρω όπλο…».
    
Στα… χαρτιά ουσιαστικά οι έλεγχοι
Πολλές φορές στο παρελθόν έχει τεθεί θέμα, για το πόσο κατάλληλοι είναι οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούν όπλο και αυτό συνήθως γίνεται μετά από τραγικά συμβάντα. Όμως αν και εξαγγέλλονται μέτρα, το πρόβλημα παραμένει για να φτάσουμε το 2011 να έχουμε δυο απίστευτα συμβάντα με πρωταγωνιστές αστυνομικούς. Το τελευταίο χρόνο η αλήθεια είναι ότι γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μπει μια τάξη σε αυτή την υπόθεση. Έτσι προσελήφθησαν 15 ιδιώτες ψυχολόγοι ως αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, σε τμήματα δοκίμων αστυφυλάκων, σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις και στα Τμήματα Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, μετετάχθησαν στην κατηγορία αξιωματικών ειδικών καθηκόντων – ψυχολόγων και δέκα αστυνομικοί. 

Τι λένε τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη συνολικά στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν 42 ψυχολόγοι, 6 ψυχίατροι ενώ έχουν συσταθεί δύο ειδικές επιτροπές, μια στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη από όπου αναμένεται να περάσει για εξέταση το σύνολο των Ελλήνων αστυνομικών. Κάθε επιτροπή αποτελείται από έναν ψυχίατρο και δύο ψυχολόγους ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξετάζονται καθημερινά 30 αστυνομικοί, κάθε βαθμού από διάφορες υπηρεσίες της χώρας. Τον Ιούνιο συγκροτήθηκε και μια τρίτη επιτροπή η οποία ονομάζεται «επιτροπή προσφυγών» στην οποία απευθύνονται όσοι αστυνομικοί κρίνονται ακατάλληλοι προκειμένου να ασκήσουν ένσταση κατά της κρίσης της πρωτοβάθμιας επιτροπής. Από το Αρχηγείο έχει δοθεί σαφέστατη εντολή να δίνεται προτεραιότητα στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής ενώ κατ ΄εξαίρεση «περνούν» περιπτώσεις αστυνομικών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κακής χρήσης όπλων, αστυνομικοί που αποσπώνται σε υπηρεσίες ή οργανισμούς στο εξωτερικό και όσοι υπηρετούν στο κοινοβούλιο και την υπηρεσία Προστασίας Υψηλών Προσώπων. Έτσι, αν και στη συγκεκριμένες υπηρεσίες υπάρχουν ψυχολόγοι ελάχιστοι αστυνομικοί έχουν εξεταστεί καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος. Κάτι που σημαίνει πως τόσο ο 46χρονος αρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής, όσο και ο 32χρονος ανθυπαστυνόμος της Βουλής θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί και φυσικά να εντοπιστούν τα προβλήματα τους. Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι επιτροπές από τις οποίες καλούνται να περάσουν οι ένστολοι δεν εξετάζουν αν είναι ψυχικά υγιείς, πάρα μόνο αν είναι κατάλληλοι να χρησιμοποιήσουν όπλο. Έτσι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για την ψυχική κατάσταση του κάθε αστυνομικού…
 
Ελέγχονται ημερησίως περίπου 30 αστυνομικοί

Η ουσία είναι πως αν και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ θεωρητικά υποστηρίζει ότι ο αριθμός των 30 αστυνομικών που ελέγχονται καθημερινά αρκεί για να ελεγχθεί το Σώμα , μέσα σε πέντε χρόνια, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί. «Πράγματι, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί ένα μικρό ποσοστό όμως οι διαδικασίες εντείνονται, προσελήφθη επιπλέον επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε τα τελευταία χρόνια» εξηγεί ένστολος που υπηρετεί σε καίριο πόστο. 

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής εκτιμούν πως το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι φαίνεται και δεν αρκεί μια απλή εξέταση από τις ειδικές επιτροπές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 27χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο αυτοκτόνησε μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Τότε η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός ένστολος είχε επισκεφθεί ψυχίατρο, είχε μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία και του είχε αφαιρεθεί το όπλο όμως στις αρχές του χρόνου, κρίθηκε ικανός ξαναπήρε το όπλο και επέστρεψε στην υπηρεσία του με τραγικά αποτελέσματα… 

 

πηγή:protothema.gr 


Stelios Stelios Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά   Περίεργα
+ + -

Από τον Ρουφάι στον...Μουνίτις!

 

 Όλοι σας θα έχετε παρατηρήσει, σε κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα ονόματα τα οποία δεν στέκουν και πολύ... σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πάντα προξενούσαν γέλιο αδιαφορίας και πείραγμα στους άνδρες και γέλιο πονηρό για τις γυναίκες που έτυχε να ακούσουν το όνομα... γιατί για να δουν και πολύ περισσότερο να καταλάβουν τι πάει να πει ποδόσφαιρο, δύσκολο. Μεγάλη συζήτηση αυτό, το αναλύουμε άλλη φορά...

 Έτσι λοιπόν, έφαγα μια φλασιά και είπα να καταγράψω τις εμπειρίες μου από...ωραία ονόματα και να φτιάξω μια ομάδα που θα...σαρώσει τα πάντα. Ποια Μπαρτσελόνα και ποια Ρεάλ. Εδώ έχουμε τα...πάντα όλα. Παίκτες για όλα τα γούστα.  

Όπως κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει έναν καλό τερματοφύλακα, έτσι και η δική μας ομάδα θα ξεκινήσει με τον μεγάλο Πίτερ Ρουφάι. Μπορεί να μην πλέον ενεργός στο ποδόσφαιρο, αλλά έχει το ιδανικό όνομα για να αγωνιστεί στην...Αμερικανική Σαμόα. Ο Νιγηριανός, πολλά χρόνια βασικός  στην Εθνική, πέραν του ονόματος είχε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Πάλι καλά που δεν ήρθε στην Ελλάδα να αγωνιστεί. Το φαντάζεστε;

Επειδή όμως και στην άμυνα θα πρέπει να έχουμε στιβαρότητα, η πρώτη επιλογή θα είναι ο Κόλο Τουρέ. Ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής με θητεία σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, λόγω μικρού ονόματος μπαίνει στην χρυσή μας 11αδα. Πάλι καλά που δεν έκανε την καριέρα του αδελφού του, ερχόμενος στην Ελλάδα. Πλέον τα δυο αδέλφια στην ομάδα, με τον Έλληνα σπίκερ στο περσινό παιχνίδι Άρης-Μάντσεστερ Σίτι να του ξεφεύγουν...κακά λόγια : "Ο Γιάγια Τουρέ δίνει στον αδελφό του, Κόλο (Τουρέ)!". Πονηρά μυαλά...

Μαζί με τον Κόλο Τουρέ, την αμυντική τετράδα θα συμπληρώσουν ο Ιταλός Αλέσιο Τομπέζι, που σαν Ιταλός χρειάζεται σε μια...γρανιτένια άμυνα. Πέραν του Τομπέζι την αμυντική μας τριάδα θα κλείσει ο...ογκόλιθος από την Γουαδελούπη που ονομάζεται Τόμας Γαμιέτε. Ο αμυντικός της Ρεμς, δεν συγχωρεί λάθος. Όποιος κάνει λάθος...καταλαβαίνετε τι γίνεται στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα...

Στο κέντρο γινόμαστε λίγο πιο φαντεζί, καθώς έχουμε δυο Βραζιλιάνους που θα κάνουν παιχνίδι. Εντάξει, ο πρώτος είναι εύκολος. Λέγεται Κακά, έχει παίξει στην Μίλαν και πλέον αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά και γενικά, αλλά και στην δική μας ομάδα. Παρέα με τον Κακά στον άξονα, θα είναι ο Μάρκος Αντόνιο Μαλακίας Ζούνιορ. Μπορεί να τον λένε Μαρκίνιος (μήπως η μαλακία είναι παγκόσμια λέξη και το κατάλαβε;), αλλά το nasepo τον ξετρύπωσε και σας τον παρουσίασε. Εννοείται ότι μέσα στην ομάδα έχει πιάσει δυνατή φιλία με τον Αλέσιο Τομπέζι.

 Στους δυο εξτρέμ, έχουμε ένα κράμα μεταξύ εμπειρίας και ταλέντου. Από τα αριστερά το νέο αστέρι της Αυστρίας, τον Βέλι Κάβλακ (εντάξει, δεν είναι και τόσο Αυστριακός) και δεξιά τον βετεράνο πλέον Καπούτσο. Για τον Καπούτσο, λίγο πολύ όλοι τα  γνωρίζετε. Διεθνής με την Πορτογαλία με μεγάλη θητεία στην Πόρτο και σε άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες. Για τον άλλο, που όντως είναι καλός παίκτης, είναι παίκτης με...όρεξη μέσα στο γήπεδο. 

 Εντάξει. Για την επίθεση, κράτησα τα καλύτερα. Έχουμε μια τριάδα για...όλα τα γούστα. Το κρυφό χαρτί είναι ο Ζμπούτσαμ. Ο παίκτης από την Ζιμπάμπουε, αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στο Βέλγιο και που να ήξερε ο...κακομοίρης ότι εδώ έχει γίνει web radio με το όνομα του και ότι πολλοί το χρησιμοποιούν σαν παρατσούκλι σε διάφορες ιστοσελίδες. Μεγάλος παίκτης, αν και όλοι στην ομάδα ξέρουν ότι είναι...λίγο αδιάφορος. Για τις...δύσκολες αποστολές έχουμε τον Αλεσάντρε Πάτο. Ο Βραζιλιάνος είναι...σφιχτός παίκτης και βοηθάει την ομάδα στα δύσκολα παιχνίδια, όταν ζορίζεται η ομάδα και θέλει...ανάσες για να κερδίσει. Και Βραζιλιάνος και...Πάτο. Τι άλλο θέλετε;

Και για φινάλε δεν θα μπορούσα να αφήσω εκτός ενδεκάδας, έναν γεννημένο σκόρερ, έναν πραγματικό ηγέτη. Τον ανυπέρβλητο Πέδρο Μουνίτις. Ο Ισπανός που έχει μεγάλη καριέρα στα γήπεδα της Ισπανίας και πλέον στα 36 του είναι η σημαία της Ράσιγνκ Σανταντέρ. Το κορυφαίο που έχει πετύχει ο Μουνίτις (εν αγνοία του βέβαια), είναι ότι σε ένα παιχνίδι με την φανέλα της Ρεάλ (τελικός Σούπερ Καπ ήταν θαρρώ), ο Έλληνας σπόρτκαστερ ήταν τόσο...ευπρεπής που σε κάθε επαφή του με την μπάλα, αντί να τον αποκαλεί με το επώνυμο, έλεγε "Πέδρο". Κορυφαίες στιγμές, ελληνικής δημοσιογραφίας. 

Μέχρι να βρούμε, αναπληρωματικούς θα είμαστε με  αυτούς τους 11. Δεν μπορείτε να πείτε. Η ομάδα είναι...ΟΝΕΙΡΟ. 

 

 

 

 

 


Manos Manos Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Παγκίτης ο Σισέ!
Μόνο πιστός στο ραντεβού του με τα… δίχτυα δεν είναι φέτος ο Τζιμπρίλ Σισέ, κάτι που αναμένεται να του κοστίσει τη θέση του βασικού στο ντέρμπι ανάμεσα στην Λάτσιο και την Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» το προσεχές Σάββατο. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού ξεκίνησε την...
 

σεζόν στους «λατσιάλι» με τους καλύτερους οιωνούς, σκοράροντας στο 2-2 κόντρα στην Μίλαν στην πρώτη αγωνιστική της ιταλικής Serie Α. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, καθώς ο Γάλλος φορ έμεινε στην… πρεμιέρα και σε συνολικά έντεκα αγώνες στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε όλους, έχει χριστεί σκόρερ μόλις μία φορά. Σε αντίθεση με το Europa League που μέχρι στιγμής έχει πετύχει τρία γκολ.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια ο προπονητής του ιταλικού συλλόγου, Έντι Ρέια να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει στον πάγκο τον Σισέ στο ματς με την «Γηραιά Κυρία», βάζοντας στο πλευρό του Μίροσλαβ Κλόζε τον Τομάσο Ρόκι.
 
 
 
 
 
 
sportfm.gr
Manos Manos Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

O Μέσι στο εξώφυλλο του FIFA Street

 


Η Electronic Arts Inc. ανακοίνωσε ότι η EA SPORTS™ υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Lionel Messi, τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή παγκοσμίως και superstar της Barcelona και της Εθνικής Αργεντινής, ο οποίος θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της σειράς EA SPORTS FIFA. 

Η καλύτερη μεταγραφή της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν και νικητής του FIFA Ballon d’Or 2010, θα κάνει το ντεμπούτο του στο εξώφυλλο του FIFA Street τον Μάρτιο του 2012.  

«Το FIFA αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό videogame σε πωλήσεις παγκοσμίως και ο Lionel Messi είναι ο κορυφαίος παίκτης, κατά συνέπεια αυτή η συμφωνία είναι στην ουσία μια σύμπραξη superstars», δήλωσε ο Matt Bibley, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Football της EA SPORTS. 

«Με την ένταξη του Messi στην ομάδα μας, έχουμε με το μέρος μας τον καλύτερο και πιο δυναμικό αθλητή και θεωρούμε ότι ο Messi θα βοηθήσει την EA SPORTS να διατηρήσει την κορυφαία θέση της και για τα επόμενα χρόνια». 

«Είναι συναρπαστικό να αποτελώ μέρος της ομάδας του καλύτερου ποδοσφαιρικού παιχνιδιού στον κόσμο και να συνδέσω το όνομα μου με την EA SPORTS», δήλωσε ο Messi. «Η EA SPORTS αποτελεί μια εταιρεία με την οποία ταυτίζομαι όσον αφορά τις αξίες της δημιουργικότητας, της αριστείας και της κοινωνικής υπευθυνότητας». 

Αποτελώντας μέλος της ομάδας της Barcelona, ο Messi βραβεύτηκε με το βραβείο FIFA Ballon d’Or 2010 ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής διεθνώς, κατέχει τη θέση του Top Goal Scorer στο UEFA Champions League τα τελευταία τρία χρόνια, έχει βραβευθεί τρεις χρονιές ως La Liga Player of the Year και βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων για το FIFA Ballon d’Or του 2011. 

Μόλις 24 ετών, ο Messi έχει σημειώσει πάνω από 200 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Barcelona. Κατά την τρέχουσα σεζόν, ο Messi έχει σημειώσει 27 γκολ και 14 assist σε 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. 

Η συνεργασία που υπογράφηκε, προβλέπει ότι ο Messi θα αποτελέσει τον Πρεσβευτή του EA SPORTS Football, ενώ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας και της καμπάνιας marketing, φιγουράροντας στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, ενώ θα αξιοποιηθεί και σε δραστηριότητες social media διεθνώς. Η EA SPORTS θα συνεργαστεί επίσης με το Ίδρυμα Leo Messi, με στόχο την υποστήριξη πρωτοβουλιών σε κοινωνικά θέματα, καθώς και θέματα εκπαίδευσης και υγείας για παιδιά σε όλο τον κόσμο. 

Η σειρά EA SPORTS FIFA, διανύει ήδη το 19ο έτος κυκλοφορίας της, ενώ το FIFA 12 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων κατά τις πέντε πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, φτάνοντας τα 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα, αποτελώντας έτσι το μεγαλύτερο λανσάρισμα στην ιστορία των αθλητικών videogames. 

Η EA SPORTS™  είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικής ψυχαγωγίας στον κόσμο, με κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών, βραβευμένη διαδραστική τεχνολογία, παγκόσμιους διαγωνισμούς videogame και καινοτόμο ψηφιακό σχεδιασμό. 

Η EA SPORTS προσφέρει τη μοναδικότητα της προσωπικής εμπειρίας μέσα από εντυπωσιακά συστήματα και παιχνίδια προσομοίωσης μεταξύ των οποίων και τα Madden NFL football, FIFA Soccer, NHL® hockey, NBA JAM basketball, NCAA® Football, Fight Night boxing, EA SPORTS MMA, Tiger Woods PGA TOUR® golf και EA SPORTS Active. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την EA SPORTS, καθώς και για νέα, videos, blogs, forums και game apps, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.easports.com.
 
 
 
 
πηγή: nooz.gr 

Manos Manos Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Στενεύει ο κύκλος γύρω από το "σωματίδιο του Θεού"

 
Κορυφώνεται σταδιακά η αγωνία στους διεθνείς επιστημονικούς κύκλους, ιδίως στον χώρο της Φυσικής, καθώς όσο στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από το μποζόνιο του Χιγκς, το λεγόμενο και ''σωματίδιο του Θεού'', τόσο λιγοστεύουν και οι πιθανότητες να βρεθεί. 

Αν η ολοένα αυξανόμενη πιθανότητα να μην υπάρχει, καταστεί τελικά βεβαιότητα, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα στον ερχόμενο μήνα, τότε οι φυσικοί θα πρέπει να ξανασκεφθούν όλο το θεωρητικό οικοδόμημά τους.
 
  

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) Τζέιμς Γκίλιςξεκαθάρισε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες των ομάδων ATLAS και CMS του μεγάλου επιταχυντή έχουν αποκλείσει το σωματίδιο-φαντομάς να έχει μάζα μεγαλύτερη των 141 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ) ή μικρότερη των 11 GeV. 

Έτσι, έχει απομείνει ένα εύρος 114-141 GeV, στο οποίο έχουν πλέον επικεντρωθεί οι έρευνες. Αν ούτε σε αυτό το εύρος μάζας βρεθεί το σωματίδιο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα για το ''Καθιερωμένο Μοντέλο'' της σωματιδιακής φυσικής.

Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι έως στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει ουσιαστικά διαφανεί (είτε υπάρξουν οι σχετικές επίσημες επιστημονικές δημοσιεύσεις, είτε όχι) κατά πόσο το μποζόνιο (την ύπαρξη του οποίου πρότεινε ο βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες) είναι μία χίμαιρα. 

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει επειγόντως να αναζητηθεί ένας άλλος μηχανισμός που να εξηγεί με διαφορετικό τρόπο πώς η ύλη απέκτησε μάζα στις απαρχές δημιουργίας του σύμπαντος, πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν πιστεύεται ότι συνέβη η ''Μεγάλη Έκρηξη'' (Μπιγκ Μπανγκ).

Το διοικητικό συμβούλιο του CERN, που αποτελείται από εκπροσώπους 21 κρατών, θα συνεδριάσει στις 12 έως 16 Δεκεμβρίου και τότε είναι πιθανό να υπάρξουν οι πρώτες εκτιμήσεις για την ύπαρξη ή όχι του ''σωματιδίου του Θεού'', με πιθανότητας ακρίβειας 90-95%, αν και η οριστική απάντηση αναμένεται να δοθεί εντός του 2012. Ακόμα πάντως και ο γενικός διευθυντής του CERN, ο γερμανός φυσικός Ρολφ Χόγιερ, έχει ήδη δηλώσει ότι το μποζόνιο μπορεί να μην υπάρχει.
 
 
 
 
 
πηγή: nooz.gr

Σελίδα 11335 από 11367 (113664 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11334
[11335]
11336
11337
11365
11366
11367
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά