12/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Αυξημένα τα ποσοστά κατάθλιψης στην εφηβεία

 
Καταθλιπτικό συναίσθημα, που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως απόπειρα αυτοκτονίας, κατάχρηση ουσιών... και αυτοτραυματισμό, παρουσιάζουν οι έφηβοι … στην Ελλάδα, σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει στο 29% στα κορίτσια και στο 13% στα αγόρια.

Το παρήγορο είναι ότι η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες αυτοκτονιών στους εφήβους, με ετήσια επίπτωση 3,8 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα στα αγόρια και 0,8 στα κορίτσια.

Τα στοιχεία αυτά που προκύπτουν από ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, δείχνουν ότι αν και τα κορίτσια στην εφηβεία παρουσιάζουν συχνότερα κατάθλιψη από τα αγόρια, είναι τα αγόρια εκείνα που οδηγούνται περισσότερο στον αυτοτραυματισμό ή σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν, αύριο, στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, με θέμα «Απόπειρες αυτοκτονίας στην εφηβική ηλικία», στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παρατηρείται συνεχής αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών, στις ηλικίες 13-20 ετών.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι αυτοκτονίες καταγράφονται ως η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σε άτομα ηλικίας από 15-24 ετών, με την Ελλάδα, ωστόσο, να έχει από τους χαμηλότερους δείκτες αυτοκτονιών στους εφήβους.

«Τα αγόρια έφηβοι πιο συχνά επιλέγουν τα πυροβόλα όπλα σαν αυτοκτονική πράξη, ενώ τα κορίτσια τη λήψη ουσιών.

Μελέτη των ελλήνων εφήβων έδειξε ότι οι αυτοκτονίες των αγοριών είναι περισσότερες στις αστικές περιοχές, ενώ των κοριτσιών στις αγροτικές περιοχές.

Τα αγόρια εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου εξαιτίας αυτοκτονίας, ενώ τα κορίτσια υπερτερούν στην απόπειρα αυτοκτονίας και τον ιδεασμό αυτοκτονίας, χωρίς όμως να επέρχεται ο θάνατος.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το σπάνιο προς το παρόν φαινόμενο της ομαδικής αυτοκτονίας, μετά από συνεννόηση εφήβων μέσω του διαδικτύου (σύμφωνο αυτοκτονίας).

Παράγοντες που φαίνεται να ενέχονται στις αυτοκτονίες των ελλήνων εφήβων είναι η ύπαρξη ψυχιατρικής διαταραχής, προβλήματα με την οικογένεια, συναισθηματικές απογοητεύσεις και αισθήματα αποτυχίας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Κέρκυρας Χρυσούλα Μαραγκού, Ελένη Γεωργιάδη, Μαρία Μιχαλά, η παιδίατρος του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας ΕΕΚΠΠΥ Μαρία Μάνδυλα, ο γενικός γραμματέας του ΕΕΚΠΠΥ Αλέξανδρος Κουσουνής και η Βαρβάρα Λουμπράνου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η καλύτερη παρέμβαση είναι η πρόληψη

Στην εφηβική περίοδο, με τις ουσιαστικές σωματικές και ψυχικές μεταβολές, οι νέοι είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και, αν οδηγηθούν σε ακραίες συμπεριφορές, μπορεί να χρειαστούν παρέμβαση κάποιου ειδικού.

Η καλύτερη θεραπευτική παρέμβαση είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αναγνώριση παραγόντων κινδύνου για την εκδήλωση αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Οι περιπτώσεις των εφήβων που καταλήγουν στο νοσοκομείο, ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, θα πρέπει, μέσω της συμβουλευτικής -διασυνδετικής ψυχιατρικής,να παραπέμπονται σε ειδικούς, με στόχο τη σωστή αξιολόγηση και θεραπευτική προσέγγιση.

«Στην Ελλάδα, οι έφηβοι αποτελούν το 11% του πληθυσμού και ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι το ποσοστό όσων παρουσιάζουν καταθλιπτικό συναίσθημα μπορεί να φθάνει το 13% στα αγόρια και το 29% στα κορίτσια.

Αποτέλεσμα των διαταραχών αυτών είναι το ενδεχόμενο, οι έφηβοι να οδηγηθούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως απόπειρα αυτοκτονίας, κατάχρηση ουσιών και αυτοτραυματισμό.

Το μέγεθος του προβλήματος ενδέχεται να υποεκτιμάται, λόγω έλλειψης κατάλληλων υπηρεσιών, στις οποίες μπορούν να προσφύγουν και προβλέπεται να επιταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης», αναφέρεται- μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση, με θέμα:

«Πρόληψη αυτοκτονιών και αυτοτραυματισμών στους εφήβους: Μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα και σχεδιασμός μελέτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος TACTICS» των επιστημόνων του Εργαστηρίου Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» και του Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής του Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση παρουσιάζονται δεδομένα θνησιμότητας αυτοκτονιών και βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα στους εφήβους της χώρας μας, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τη μελέτη της τελευταίας 30ετίας προκύπτει μείωση της θνησιμότητας από βία στην ΕΕ των «27», συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Η μείωση αφορά κυρίως την περίοδο μετά το 1993. Η μείωση είναι σαφώς μικρότερου μεγέθους για τις ηλικίες 15-24 ετών σε σχέση με εκείνη του γενικού πληθυσμού.

«Αξίζει, όμως, να δοθεί προσοχή στους θανάτους από δηλητηριάσεις, όπου η πρόθεση του παθόντος δεν είναι εύκολα τεκμηριώσιμη και φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Πράγματι, την περίοδο 1980-2009 η γενική θνησιμότητα από δηλητηριάσεις στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ των ‘27’ παρουσίασε ελάχιστες μεταβολές και εκσεσημασμένη είναι η διαφορά στις ηλικίες 15-44 ετών (αύξηση 14,2% στην Ελλάδα, 0,7% στην ΕΕ).

Τα ευρήματα αυτά κρούουν κώδωνες κινδύνου, καθώς αποτελούν μόνον την κορυφή του παγόβουνου» επισημαίνονται- μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Η απουσία ηλεκτρονικών αρχείων καταγραφής, ηλεκτρονικής διασύνδεσης, με δεδομένα από κέντρα της περιφέρειας, αλλά και η επιφυλακτικότητα για λόγους κοινωνικούς, θρησκευτικούς και προσωπικούς, στον ακριβή χαρακτηρισμό της βλάβης ως εκούσιας, δυσχεραίνουν την παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων νοσηρότητας και συνεπακόλουθα, την ανάληψη αποτελεσματικών στοχευμένων προληπτικών παρεμβάσεων.
 
 
 
 
 
 
πηγή: tro-ma-ktiko.gr 

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σπάνιες φωτογραφίες της Αθήνας του 19ου και 20ου αιώνα!Για όσους έζησαν και θυμούνται, και για όσους αναρωτιούνται εάν η Αθήνα ήταν κάποτε έτσι...


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Κόσμος
+ + -

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σ’ αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί… πληρώνονται!

 
Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η επιπλέον μελέτη των μαθητών και οι καλοί βαθμοί στις εξετάσεις θα τους έκαναν…

πλούσιους; 
Αν όχι, σας δίνουμε λίγο χρόνο για να το ξανασκεφτείτε! Ένα σχολείο στη Βιρτζίνια προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους μαθητές του προκειμένου να πάρουν καλούς βαθμούς στις εξετάσεις. Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι η πάσα αλήθεια! Τα πρώτα σχολεία που υιοθέτησαν αυτήν τη νέα τεχνική με σκοπό να επιστρέψουν τα παιδιά στα βιβλία τους είναι τα Salem και Green Run High Schools στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι διευθυντές και οι καθηγητές σκέφτηκαν πως ένα μόνο «χτύπημα στην πλάτη» των μαθητών τους δεν είναι αρκετό για να τους παρακινήσει να διαβάζουν περισσότερο και να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις, οι οποίοι -ας σημειωθεί- είχαν πάρει εδώ και καιρό την… κατιούσα. Ένας μαθητής μπορεί να κερδίσει μέχρι 100 δολάρια για κάθε επιτυχία που έχει, ενώ μέρος του βραβείου «ξαναγυρίζει» στο σχολείο, με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών σε γραφική ύλη.


perierga.gr - Απίστευτο! Σ' αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί... πληρώνονται!


»Στην ουσία πρόκειται για επιβράβευση των καλών μαθητών αλλά είναι και ένα σημαντικό κίνητρο για να μελετούν περισσότερο τα παιδιά και να βάζουν υψηλότερους στόχους», λέει η καθηγήτρια Χημείας στο Salem High School κ. Patty Cook. Μένει να αποδειχτεί, βέβαια, ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του… οικονομικού πειράματος και κατά πόσο η μελέτη «επί πληρωμή» μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά της μελέτης. Άλλωστε, σε δύσκολους καιρούς πάντα θα βρίσκει εφαρμογή η φράση: «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…».


perierga.gr - Απίστευτο! Σ' αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί... πληρώνονται!

 
 
 
 
 

πηγή: ntaksi.blogspot.com

Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Το ντόμινο Λαυρεντιάδη στο κύκλωμα του φαρμάκου

 Παράγοντες του κλάδου κάνουν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του δικτύου παραγωγής - φαρμακαποθηκών - φαρμακείου, καθώς η άρδην αλλαγή του καθεστώτος προμηθειών, οι ελλείψεις φαρμάκων, η αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων από εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου οδηγούν σε «ασφυξία» έναν τόσο νευραλγικό για τη δημόσια υγεία τομέα.

Η θυγατρική της Alapis ακολουθεί την πτωχευτική διαδρομή της μητρικής που, από κορωνίδα των φαρμακευτικών εταιρειών με τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και αντληθέντα κεφάλαια 2,25 δισ. ευρώ, φτάνει να αιτείται την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 και του πτωχευτικού νόμου. Ο όμιλος (σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων Alapis & Θυγατρικών Εταιρειών) είχε φαρμακευτικό χαρτοφυλάκιο γενόσημων και πρωτότυπων προϊόντων, που μέσα σε μια 4ετία τα αύξησε σε 200 (από 50) χωρίς να υπολογίζονται τα πρότυπα σκευάσματα μέσω των συνεργασιών με πολυεθνικές. Τα σκευάσματα καλύπτουν το σύνολο των θεραπευτικών κατηγοριών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κάποια από αυτά είναι αναντικατάστατα.

Με 6 φαρμακαποθήκες, εκ των οποίων η Κ.Π. Μαρινόπουλος με πελατολόγιο πάνω από 2.000 φαρμακεία, αλλά και την Geropharm, η οποία διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστημα αυτόματης ρομποτικής διαλογής με δυνατότητα που ξεπερνά τις 800 παραγγελίες ανά ώρα καλύπτοντας περισσότερες από 200.000 γραμμές παραγγελίας ημερησίως, ο όμιλος είχε φτάσει να καλύπτει πανελλαδικά τουλάχιστον το 30% των φαρμακείων.

Απαιτούν μετρητοίς

Αποτελεί κοινό μυστικό στην αγορά πως η Alapis και οι θυγατρικές της παρείχαν μακρές περιόδους εξόφλησης (κάνουν λόγο για 6 έως 10 μήνες), υψηλές εκπτώσεις και σημαντικές διευκολύνσεις στους πελάτες της. Η κατάρρευσή τους όμως αλλάζει άρδην το σκηνικό, καθώς οι προμηθευτές ζητούν τοις μετρητοίς το μεγαλύτερο μέρος της παραγγελίας, οι τράπεζες κλείνουν παντελώς τις χορηγήσεις και τα πλαφόν και εκατοντάδες φαρμακοποιοί μένουν με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια.

Η έλλειψη χρηματοδότησης έχει συνέπεια δεκάδες φαρμακεία να μένουν χωρίς βασικά φάρμακα, ενώ επαγγελματίες του κλάδου κινδυνεύουν με πτώχευση.

Είναι ενδεικτικό πως την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλες ξένες πολυεθνικές σταμάτησαν τη χορήγηση ακόμη και ειδικών φαρμάκων (για χημειοθεραπείες, αντικαρκινική αγωγή κ.λπ.), καθώς οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να πληρώσουν τις υψηλές προκαταβολές.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ), σε πολλούς από τους 2.000 πελάτες της Κ.Π. Μαρινόπουλος επιδόθηκε με δικαστικό κλητήρα εκ μέρους της Εμπορικής Τράπεζας έγγραφο με βάση το οποίο οι εισπράξεις της εταιρείας εκχωρούνται στην τράπεζα. Την ίδια στιγμή το σύνολο των τραπεζών που δανειοδοτούσαν την Alapis έχει κινηθεί νομικά κατά των επιχειρήσεων του Λ. Λαυρεντιάδη με σειρά αγωγών. Τραπεζικοί κύκλοι προεξοφλούσαν πως έπειτα από διαδικασία εκκαθάρισης οι πιστωτές θα μπορούσαν να πάρουν στα χέρια τους το «καθαρό κομμάτι» των εταιρειών του ομίλου. Ηδη η εργοδοσία μιλά ανοιχτά για απολύσεις πάνω από 500-600 εργαζομένους.

* Ο Αντώνης Κατραμαδάκης (πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών) εκτιμά πως η διοίκηση του ομίλου επιτελεί εκκαθαριστική διαδικασία και δεν ενδιαφέρεται να σωθεί η εταιρεία, πόσω μάλλον για την τύχη των 1.400 εργαζομένων, από τους οποίους οι 637 στην Alapis.

Και όμως, ο όμιλος Alapis γιγαντώθηκε κεφαλαιακά μέσω διαδοχικών αυξήσεων κεφαλαίου (800 εκατ. ευρώ το 2007 και άλλα 450 το '09), τραπεζικού δανεισμού (ύψους ενός δισ. ευρώ) και χρηματιστηριακής μόχλευσης, που κάποια στιγμή έφτανε τα 1,5 δισ. ευρώ. Πλέον, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι αρχικές λειτουργίες έχουν απαξιωθεί, μονάδες παραγωγής έχουν σταματήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου την παραγωγή τόσο των σκευασμάτων της εταιρείας όσο και των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Στον τομέα αποθήκευσης-διαλογής- μεταφοράς το σύνολο των συνεργαζόμενων εταιρειών έχει αποχωρήσει, ενώ οι φαρμακαποθήκες βρίσκονται σε απραξία.

Η πλευρά της εταιρείας αποδίδει την απαξίωση στη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, ωστόσο η κατάρρευση ξεκίνησε σχεδόν ένα 6μηνο νωρίτερα.

Μεγαλόσχημοι

Ολο αυτό το διάστημα μένουν αναπάντητα ερωτήματα που οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να τα έχουν ήδη ερευνήσει και να αποφανθούν. Από το πώς φούσκωσε χρηματιστηριακά, μέσω διαδοχικών αυξήσεων και εξαγορών, μέχρι τις υποθέσεις της Carlyle και της Proton Bank, την περίοδο δηλαδή που ο επιχειρηματίας διασυνδεόταν με μεγαλόσχημα ονόματα της πολιτικής, της επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής.

Για παράδειγμα, ακόμη και σήμερα δεν έχει απαντηθεί εάν το κόστος αγοράς 18 εταιρειών (στο διάστημα 2007-'10) ανταποκρινόταν στην πραγματική αξία τους (λ.χ. οι δύο μεγαλύτερες εξαγορές Κ.Π. Μαρινόπουλος και Γερολυμάτος). Οπως επίσης σε ποιες τιμές πουλήθηκαν πολλές θυγατρικές του ομίλου και τι σχέση είχε η τιμή πώλησης με την τιμή αγοράς (περίπτωση Νεοχημικής). Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες σε θέματα πληρωμών, υπερτιμολογήσεων και μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της εταιρείας.

Επιβολή όρων

* Ο Κωνσταντίνος Λουράντος μιλά ανοιχτά για «...επαπειλούμενη κατάρρευση όλου του φαρμακευτικού οικοδομήματος, αρχής γενόμενης από τις φαρμακαποθήκες», με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να αναφέρεται «στις εταιρείες που επιτίθενται σε μια διαλυμένη αγορά, επιβάλλοντας στους προμηθευτές τους όρους τους, που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να τους αποδεχθούν».

Οι πληρωμές τοις μετρητοίς, οι εξοφλήσεις τιμολογίων ανά παραγγελία και τα συνεχώς αυξανόμενα κατασχετήρια των φαρμακείων δεν προοιωνίζονται τίποτε το ενθαρρυντικό. Θρυαλλίδα, ωστόσο, αναδεικνύεται το «σκάσιμο» της κατά 100% θυγατρικής του πολυπράγμονος επιχειρηματία, καθώς με μερίδιο 20% στην Αττική και 12% πανελλαδικά ήταν ο ισχυρότερος -μη συνεταιριστικός- παίκτης. Ο όμιλος Λαυρεντιάδη είχε φτάσει να ελέγχει (μέσω 6 φαρμακαποθηκών) συνολικά μέχρι το 25% μιας πίτας που το 2010, παρά την υποχώρηση του τζίρου, διαμορφώθηκε στα 4,86 δις ευρώ *

 

πηγή:enet.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στον κόσμο;

 Οι τρεις παρακάτω περιπτώσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης που αποδόθηκαν ή προτάθηκαν ποτέ από δικαστήρια! Αριθμοί που ξεπερνούν και την πιο τρελή φαντασία και που στην ουσία σημαίνουν καταδίκη του κατηγορούμενου να πεθάνει στη φυλακή αφού είναι... αριθμητικώς αδύνατο να αποφυλακιστεί εν ζωή!

384.912 χρόνια!

 Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο, είναι 384.912 χρόνια και μάλιστα για το έγκλημα της μη παράδοσης επιστολών! Το 1972, στην Palma de Mallorca σην Ισπανία, ο 22χρονος ταχυδρόμος Gabriel March Grandos, κατηγορήθηκε για απάτη, εξαιτίας της μη παράδοσης περίπου σαράντα δύο χιλιάδων επιστολών. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ποινή φυλάκισης τριακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων δώδεκα ετών! Τελικά ο κατηγορούμενος, τιμωρήθηκε με 7.109 χρόνια φυλάκιση, αλλά η περίπτωσή του παραμένει η πιο υπερβολική ποινή που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο!

100 αιώνες και δις ισόβια!

  Η μεγαλύτερη ποινή που αποδόθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο, είναι 2 φορές ισόβια και... 100 αιωνες! Ηταν 1981 όταν δικαστήριο στην Αλαμπάμα, καταδίκασε τον Dudley Wayne Kyzer για την αποτρόπαια τριπλή δολοφονία- της συζύγου του, της πεθεράς του και ενός φοιτητή-, σε συνολική ποινή 10.000 ετών και δις ισόβια! Ο 70χρονος σήμερα Kyzer, βρίσκεται μέχρι σήμερα στις φυλακές της St. Clair στην Αλαμπάμα. Αυτή παραμένει η μεγαλύτερη ποινή που έχει ποτέ αποδοθεί στις ΗΠΑ.

11.250 χρόνια!

   Ακολουθεί η περίπτωση του βιαστή Darron Bennalford Anderson, που το 1994 στην Οκλαχόμα καταδικάστηκε αρχικά σε  2.200 χρόνια ποινή φυλάκισης, αλλά μετά από έφεση που άσκησε, η ποινή αυξήθηκε σε 11.250 χρόνια: 4.000 ετών για βιασμό, 4000 χρόνια για σοδομισμό, 1.750 χρόνια για απαγωγή, και 1.500 χρόνια για ληστείες!

 

πηγή: pyles.tv 


Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Ο Μάκης είναι παγκόσμιο celebrity

 Το μουστάκι και το πούρο του είναι τα μοναδικά εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας

«Μεταγραφή» για τις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες φαίνεται πως παίρνει ο έγκλειστος στις φυλακές των Σκοπίων, Μάκης Ψωμιάδης, καθώς η φήμη του έφτασε μέχρι και την γερμανική εφημερίδα Bild η οποία έχει άρθρο με τίτλο: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, η Bild γράφει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι μια «σχεδόν συμβολική φιγούρα» για την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς και υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τον γιο ενός ιερέα που κατέληξε να κάνει κάθε τι χωρίς να λογοδοτεί ποτέ. Τον χαρακτηρίζει «κάτι σαν θεό» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους παίκτες των ομάδων του. Η γερμανική εφημερίδα θυμίζει μάλιστα το περιστατικό, που είχε καταγγείλει ο Ντέμης Νικολαΐδης, ότι είχε στείλει ομάδα μπράβων να απειλήσουν τον τότε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ότι θα του σπάσουν τα πόδια αν δεν αλλάξει συνήθειες ώστε να πηγαίνει για ύπνο νωρίτερα!

Στη συνέχεια, η Bild επικαλείται ρεπορτάζ της ΝΕΤ και αναφέρεται στο πλούσιο ποινικό μητρώο του Μάκη Ψωμιάδη: λαθρεμπόριο, εκβιασμοί, απαγωγές, δωροδοκία, απάτες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος. Γι' αυτό, γράφει η γερμανική εφημερίδα, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον αποκάλεσε κάποια στιγμή «νονό» και θυμίζει ότι παρότι ο Big Mac καταδικάστηκε σε φυλάκιση αρκετές φορές, δεν έχει εκτίσει ποινή ποτέ αφού πάντοτε βρέθηκα μπροστά σε ένα «ελεήμων δικαστή».

Θυμίζει δε την φαρσοκωμωδία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στην αποκορύφωση του σκανδάλου των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, όταν συνελήφθη για υπόθεση με παλιές του καταδίκες αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, χωρίς καν το περιορισμό εξόδου από τη χώρα, με αποτέλεσμα ως γνωστόν να διαφύγει στα Σκόπια όπου συνελήφθη εκ νέου μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του, την ώρα που έπινε τον καφέ του.

ΠΗΓΗ: iefimerida


Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού: Είναι καλό ή κακό;

 Πολλοί θεωρούν ότι το να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού δεν είναι καλό, καθώς αραιώνει τα οξέα στο στομάχι και δεν βοηθάει στην χώνεψη. Βέβαια, άλλοι τόσοι είναι αυτοί που πίνουν ασταμάτητα νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού. Τελικά, είναι τόσο κακό να πίνουμε νερό μαζί με το φαγητό;

Το νερό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος δεν επηρεάζει την πέψη. Δεν αραιώνει τα πεπτικά υγρά και δεν παρεμποδίζει την λήψη των θρεπτικών ουσιών. Στην πραγματικότητα, το νερό, όπως και άλλα υγρά, μπορεί να βοηθήσει και να διασπάσει το φαγητό στο στομάχι σας ώστε να κρατήσετε το πεπτικό σας σύστημα σε καλό δρόμο. Οπότε κάθε φορά με το φαγητό μπορούμε να λέμε, «εις υγείαν»!

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο οργανισμός του καθενός είναι αυτός που θα καταλάβει αν του κάνει καλό ή κακό το νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού. Κάποιοι μπορεί να χωνεύουν πολύ εύκολα, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται υπερβολικά να χωνέψουν το φαγητό.

Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε να πιείτε νερό μαζί με το φαγητό και κρίνετε προσωπικά αν σας βοηθάει ή όχι.

 πηγή:e-diet.gr

 


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Τεχνολογία
+ + -

Dwolla, το τέλος των πιστωτικών καρτών; [Video]

 

Ένα πρωτοποριακό σύστημα online πληρωμών με την ονομασία Dwolla δείχνει να απειλεί αυτή τη στιγμή υπερδυνάμεις στο χώρο όπως οι Paypal και Square, χάρη σε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: τη μη χρήση πιστωτικών καρτών!

Με το Dwolla οι πληρωμές γίνονται απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να μπαίνουν στη μέση πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Και εφόσον δεν υπάρχουν οι κάρτες, το όλο σύστημα είναι πολύ πιο οικονομικό. Για παράδειγμα, αντί να κρατάει κάθε φορά ένα ποσοστό επί του πληρωθέντος ποσού, η μόνη προμήθεια του Dwolla είναι $0.25 (€0.18) ανεξαρτήτως του ποσού της συναλλαγής.

Τα εύσημα για το πανέξυπνο αυτό σύστημα αποδίδονται στον ηλικίας μόλις 28 χρόνων Ben Milne, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματικότητας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, την έλλειψη εμπειρίας και οικονομικού background, ο Ben Milne κατόρθωσε σύντομα να πείσει αρκετούς επενδυτές να χρηματοδοτήσουν την  ιδέα του και όπως αποδεικνύεται έπραξαν πολύ σωστά.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αποτελείται από μόλις 12 μέλη, ωστόσο γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Κάθε μήνα το Dwolla χρησιμοποιείται για συναλλαγές ύψους $30-$50 εκατομμυρίων, ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά υπολογίζεται να φτάσει τα $350 εκατομμύρια!

  

 

 


πηγή: businessinsider


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Μια πολική αρκούδα δίνει τέλος στο ροχαλητό [Video]

 

Υποφέρετε από αϋπνία χάρη στο ροχαλητό του αγαπημένου ή -γιατί όχι- της αγαπημένης σας; Έχετε βαρεθεί να τον κουνάτε και να του πετάτε μαξιλάρια χωρίς κανένα αποτέλεσμα; Ετοιμαστείτε να βάλετε έναν τρίτο στο κρεβάτι σας που υπόσχεται να δώσει τέλος στο ενοχλητικό ροχαλητό. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για μια …πολική αρκούδα!

Μια δημιουργία του Wasaeda University, η αρκούδα-ρομπότ-μαξιλάρι ακούει στο όνομα Jukushi-kun (που σημαίνει βαθύς ύπνος) και φροντίζει να σε γαργαλάει απαλά στο πρόσωπο κάθε φορά που ακούει το ροχαλητό σου.

Πέρα όμως από το ροχαλητό, η πολική αρκούδα βοηθά και όσους πάσχουν από το σύνδρομο άπνοιας ύπνου (ΣΑΥ). Κάνοντας χρήση ειδικής συσκευής μέτρησης του οξυγόνου που τοποθετείται στο χέρι του χρήστη, αντιλαμβάνεται κάθε φορά που τα επίπεδα οξυγόνου πέφτουν σε μη φυσιολογικά επίπεδα και φροντίζει να τον επαναφέρει με το απαλό της γαργαλητό.

Δείτε το πρωτοποριακό μαξιλάρι-πολική αρκούδα σε δράση στο video που ακολουθεί: 

 

 

 

 

πηγή: japantrends


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Πόση βρωμιά κρύβουν ο υπολογιστής και το smartphone σου;

 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα μικρόβια βρίσκουν στέγη στο πολυαγαπημένο σας smartphone ή στο πληκτρολόγιο του laptop σας; Μάλλον περισσότερα από όσα νομίζετε…

 

Πριν αγγίξετε το πληκτρολόγιο σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι κατά μέσο όρο 5 φορές πιο βρωμικό από τη λεκάνη της τουαλέτας σας και περιέχει 60 φορές περισσότερα μικρόβια· τα βακτήρια δε, ξεπερνούν κατά 150 φορές τα επιτρεπτά όρια! Και αν νομίζετε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στο πληκτρολόγιο, μάθετε ότι το πιο βρωμικό gadget του σπιτιού είναι με μεγάλη διαφορά το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. 

Αυτές και άλλες βρώμικες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Infographic που ακολουθεί.


 

 

 

 

πηγή: techgear.gr


Σελίδα 11334 από 11367 (113664 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11333
[11334]
11335
11336
11365
11366
11367
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά