18/09/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Συναντήσεις Παπανδρέου για την "επόμενη μέρα"

 Διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις με όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχει ξεκινήσει ο Γ. Παπανδρέου.

Στο επίκεντρο αυτών των συζητήσεων βρίσκονται, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το ζήτημα της ουσιαστικής συμβολής των υπουργών και υφυπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, και στην προώθηση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. 

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου συζητά με τα κορυφαία στελέχη και για την "επόμενη μέρα" στο ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τους Δημήτρη Ρέππα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο, Χρ. Παπουτσή και Κώστα Σκανδαλίδη.

Επίσης θα έχει και δεύτερο γύρο συναντήσεων με στελέχη του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο. Θα συναντηθεί με τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ τη Δευτέρα με τους Θόδωρο Πάγκαλο, Απόστολο Κακλαμάνη, Πέτρο Ευθυμίου και Χάρη Καστανίδη.

Ο κ. Παπανδρέου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ζητάει από τα στελέχη τη γνώμη τους για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, με τα σημερινά δεδομένα και ενόψει του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο αυτών των συζητήσεων με τα κορυφαία στελέχη, τις επόμενες μέρες και μετά θα εξαγγείλει τις πρωτοβουλίες του.

 

πηγή: nooz.gr 


paris Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Δε θα κόβουν το ρεύμα για το χαράτσι

 Υποχωρεί η κυβέρνηση στο θέμα της διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, ενώ παρέχει νέα ευκαιρία για διορθώσεις λαθών, μετά την ατέλειωτη ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτώμενος χτες αν θα διακόπτεται η παροχή ρεύματος, απάντησε: «Το θέμα μας δεν είναι να κόβουμε το ρεύμα. Το θέμα μας είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους και να πείσουμε τον πολίτη ότι είναι προς το συμφέρον του τελικά να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα, το οποίο από τους διάφορους τρόπους επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας είναι το πιο αναλογικό». Υποστήριξε, επίσης, ότι το τέλος στα ακίνητα ήταν αναγκαίο, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, προσθέτοντας ότι, αν δεν ορθοποδήσει η οικονομία και δεν κινηθεί η αγορά, τα ακίνητα δεν έχουν αξία. «Ο καθένας έχει στο μυαλό του μία ακίνητη περιουσία που κληρονόμησε, που έφτιαξε, που θα δώσει στα παιδιά του. Αυτή η αξία δεν υπάρχει στην αγορά, αν δε λειτουργεί η αγορά. Δεν υπάρχει στην οικονομία, εάν κλονίζεται η οικονομία».

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία υποβολής αίτησης εξαίρεσης από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων συνεχίζει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Η υπηρεσία τώρα εξυπηρετεί εκπρόθεσμες αιτήσεις για δικαιούχους καταβολής μειωμένου τέλους (0,5 ευρώ/τμ), καθώς και τους δικαιούχους απαλλαγής.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη της πρώτης φάσης υποβολής αιτήσεων στις 2 Οκτωβρίου 2011 η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους όσοι δεν υπέβαλαν έγκαιρα αίτηση ή υπέβαλαν αίτηση με λανθασμένα στοιχεία. Οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία για το οικονομικό έτος 2011 με την αποστολή ενός σύντομου μηνύματος (SMS). Το μήνυμα πρέπει να αναγράφει τα γράμματα ETA, κενό, τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) αυτού που δικαιούται την απαλλαγή, κενό και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Το μήνυμα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 54160. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Το κόστος του μηνύματος αίτησης καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ο φορολογούμενος δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τη χρήση της υπηρεσίας η οποία χρησιμοποιείται και για τους άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Μειωμένο τέλος

Οι ιδιοκτήτες που θα καταβάλουν μειωμένο τέλος (0,5€/τμ) είναι α) πολύτεκνοι (τέσσερα παιδιά και άνω) με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, καθώς και αυτοί που οι ίδιοι ή άτομα που προστατεύουν είναι ολικώς τυφλοί ή με βαριές κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το 80%. Επίσης, απαλλάσσονται από το τέλος άνεργοι ιδιοκτήτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας ή στο λογαριασμό ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων ή Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, πρέπει να είναι μακροχρόνια άνεργοι ή να έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον έξι από τους δώδεκα τελευταίους μήνες.

Για όσους υποβάλουν την εκπρόθεσμη αίτησή τους μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2011 και εφόσον αυτή γίνει δεκτή, η απαλλαγή ή η έκπτωση θα συμψηφιστεί στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ μετά την έγκριση της αίτησης. Η ενημέρωση του δικαιούχου ιδιοκτήτη για το αποτέλεσμα της αίτησής του θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής απαντητικού μηνύματος. Δικαιούχοι της απαλλαγής ή της έκπτωσης για τους οποίους δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα στοιχεία στη φορολογική τους δήλωση ή στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα κληθούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία.

 

πηγή:agelioforos.gr 


paris Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Από πού πήραν το ονομά τους οι 12 μήνες;

 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από που πήραν τα ονόματά τους οι μήνες του χρόνου; Δείτε το παρακάτω άρθρο για να μάθετε.IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:

Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον… θεό των Ρωμαίων τον Ιανό (Janus).

Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα, τα οποία κοίταζαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γι αυτό τον αποκαλούσαν και Janus bifrons δηλαδή διπρόσωπο Ιανό.

Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι αυτό και του αφιέρωσαν τον Ιανουάριο που σαν πρώτος μήνας του χρόνου, κοίταζε προς τον προηγούμενο χρόνο και προς τον επόμενο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ :

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα februare που σημαίνει καθαρίζω, εξαγνίζω. Ήταν αφιερωμένος στο θεό του Άδη Φέβρουο και στους νεκρούς γι αυτό και στη διάρκεια του οι Ρωμαίοι διοργάνωναν τελετές καθαρμών και εξαγνισμών. Με το παλαιότερο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου και οι άνθρωποι έπρεπε να μπουν στον καινούργιο χρόνο καθαροί και αμόλυντοι.

Με την καθιέρωση του Ιουλιανού ημερολογίου το 46 π.Χ. περιορίστηκαν οι ημέρες του από 30 σε 29 και την εποχή του αυτοκράτορα Αύγουστου του αφαιρέθηκε άλλη μια μέρα η οποία προστέθηκε στον Αύγουστο και έτσι έχει 28 ημέρες, και 29 κάθε τέσσερα χρόνια, οπότε το έτος αντί 365 ημέρες έχει 366 και ονομάζεται δίσεκτο από το bis sextus (δις έκτη) δηλαδή δύο φορές η 24η του μήνα που ήταν η έκτη μέρα πριν από τις Καλένδες του Μαρτίου.

Εμείς, τον λέμε Φλεβάρη επειδή τότε ανοίγουν οι φλέβες της γης, δηλαδή αναβρύουν πολλά νερά, τον λέμε και Κουτσοφλέβαρο, επειδή έχει λιγότερες μέρες.

ΜΑΡΤΙΟΣ :

Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου και ονομαζόταν Primus. Μετά το 46 π.Χ. ονομάστηκε Μάρτιος, έγινε ο τρίτος μήνας του χρόνου, αφιερωμένος στον θεό Μαρς που αρχικά ήταν ο θεός της γονιμότητας και των αγρών αλλά αργότερα ταυτίστηκε με τον Άρη θεό του πολέμου. Ήταν πατέρας του Ρέμου και του Ρωμύλου και γενάρχης των Ρωμαίων. Είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης και στις 21 Μαρτίου είναι η εαρινή ισημερία.

Οι Έλληνες του έχουν δώσει πολλά ονόματα, όπως “ανοιξιάτης” επειδή φέρνει την άνοιξη, “γδάρτης”, “παλουκοκαύτης” και “πεντάγνωμος” επειδή ο καιρός είναι άστατος, “βαγγελιώτης” από τη γιορτή του Ευαγγελισμού, “πενταγιόματο” (δηλ. πέντε γεύματα) στην ορεινή Πελοπόννησο.

Την 1η του Μάρτη, τα παιδιά δένουν στο χέρι τους το “μάρτη” ή “μαρτιά” ένα κορδόνι από κόκκινη και άσπρη κλωστή, για να μη τα κάψει ο μαρτιάτικος ήλιος.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ :

Είναι ο τέταρτος μήνας του χρόνου. Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα aperio που σημαίνει “ανοίγω” γιατί τότε ανοίγει ο καιρός και ανθίζουν τα λουλούδια. Ήταν αφιερωμένος στην θεά Αφροδίτη.

Τον λέμε Ανοιξιάτη, Λαμπριάτη από τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα και Αϊγιωργίτη από την γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Την Πρωταπριλιά συνηθίζουμε να λέμε αθώα ψέματα και να κάνουμε ανώδυνες φάρσες, ένα έθιμο που μας έχει έρθει από τη δυτική Ευρώπη και που έγινε περισσότερο γνωστό περί το 1880 μέσω της “Εφημερίδας” του Κορομηλά.

ΜΑΪΟΣ :

Ο πέμπτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από την ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια). Το όνομα Maja προήλθε από τη λέξη Μαία (τροφός) τη μητέρα του θεού Ερμή στον οποίο ήταν αφιερωμένος. Είναι ο μήνας των λουλουδιών και την 1η Μαΐου πλέκουμε στεφάνια με λουλούδια και τα κρεμάμε στις εξώπορτες μέχρι τις 24 Ιουνίου που τα καίμε στις φωτιές του Άι- Γιάννη.


Η Πρωτομαγιά έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια ημέρα αργίας και διεκδικήσεων των εργατών γι αυτό την ονομάζουμε και “Εργατική Πρωτομαγιά”. Τη 2η Κυριακή του Μαΐου είναι η “Γιορτή της Μητέρας”.

Κατά το τριήμερο 21-23 γίνονται “Τα Αναστενάρια” προς τιμή των Αγίων Κωνασταντίνου και Ελένης. Στο τελετουργικό τους περιλαμβάνουν εκστατικούς χορούς, πομπικές περιφορές εικονισμάτων αλλά κυρίως πυροβασία δηλαδή περπάτημα πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.

Τον λένε και Κερασάρη γιατί τότε βγαίνουν τα κεράσια.

ΙΟΥΝΙΟΣ :

Ο έκτος μήνας του έτους, ήταν αφιερωμένος από τους Ρωμαίους στη θεά Juno (Ήρα), σύζυγο του Jupiter (Δίας), προστάτιδα του οίκου και του γάμου. Κατά μία άλλη εκδοχή, πήρε το όνομά του από τον Λεύκιο Ιούνιο Βρούτο. Αυτός ανέτρεψε τον βασιλιά Ταρκύνιο τον Υπερήφανο το 510 π.Χ., εγκαθίδρυσε τον θεσμό της Υπατείας, θεμελίωσε τη Δημοκρατία και έγινε ο πρώτος Ύπατος της Ρώμης.

Στις 21 Ιουνίου είναι το θερινό ηλιοστάσιο, οπότε ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι, ενώ έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα στο βόρειο ημισφαίριο και την μικρότερη στο νότιο.

Λέγεται θεριστής γιατί κατά τη διάρκεια του γίνεται ο θερισμός του σταριού, ορνιαστής ή ρινιαστής γιατί γίνεται τεχνητή γονιμοποίηση των ήμερων συκιών με ορνιούς δηλαδή καρπούς άγριας συκιάς.

ΙΟΥΛΙΟΣ :

Ο έβδομος μήνας του έτους έχει 31 ημέρες και είναι αφιερωμένος στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος θεωρείται ένας από τους τρεις μεγάλους στρατηλάτες του αρχαίου κόσμου.Ήταν εξαιρετικά ευφυής πολιτικός, στρατιωτικός, νομοθέτης, ρήτορας, ιστορικός, ανέβηκε σε όλα τα αξιώματα και άφησε σημαντικό έργο.

Τον Ιούλιο, οι Ρωμαίοι τον έλεγαν Quintilis επειδή κατά το ημερολόγιο του Νουμά Πομπιλίου ήταν ο πέμπτος μήνας του έτους με πρώτο το Μάρτιο. Το 153 π.Χ. ως πρώτη ημέρα του έτους ορίστηκε η 1η Ιανουαρίου.

Το 46π.Χ., ο Ιούλιος Καίσαρας ανέθεσε στον Σωσιγένη να αναμορφώσει το ρωμαϊκό ημερολόγιο το οποίο βασιζόταν στις φάσεις της σελήνης αλλά οι ατέλειες που είχε, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες αποκλίσεις στην εαρινή ισημερία. Στο νέο ημερολόγιο, που ονομάστηκε Ιουλιανό, προστέθηκαν 80 ημέρες που δεν είχαν καταμετρηθεί και το έτος 46 ονομάστηκε “έτος σύγχυσης” διότι είχε 445 ημέρες.

Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας με πολλές γιορτές και πανηγύρια, όπως της Αγίας Κυριακής στις 7, της Αγίας Μαρίνας στις 17 που είναι προστάτιδα των παιδιών, του Προφήτη Ηλία στις 20, της Αγίας Παρασκευής στις 26 που προστατεύει τα μάτια, του Αγίου Παντελεήμονα στις 27.

Τον λέμε και Αλωνάρη επειδή κατά τη διάρκειά του γίνεται το αλώνισμα του σταριού.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ :

Ο Αύγουστος οφείλει το όνομά του στον αυτοκράτορα Οκταβιανό ο οποίος τιμήθηκε από την Σύγκλητο με το προσωνύμιο Αύγουστος που σημαίνει σεβαστός. Η ηγεμονία του ήταν η αφετηρία μιας σχετικά ειρηνικής περιόδου για την αυτοκρατορία που έγινε γνωστή ως Pax Romana. Δημιούργησε μεγάλο έργο, όπως κατασκευή οδικού δικτύου, μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ώθηση στα γράμματα και τις τέχνες,συγκρότηση μόνιμου στρατού κ.λπ.

Ο Οκταβιανός ήταν ανηψιός του Ιούλιου Καίσαρα και εξίσου σημαντική προσωπικότητα με εκείνον. Του αφιέρωσαν τον μήνα Sextilis (έκτος) των Ρωμαίων στον οποίο έδωσαν 31 ημέρες (γιατί θεωρούσαν ότι ήταν υποτιμητικό να έχει λιγότερες ημέρες από τον Ιούλιο), παίρνοντας μία ημέρα από τον Φεβρουάριο ο οποίος έτσι έμεινε με 28 ημέρες.

Τον Αύγουστο γίνονταν παλαιότερα προγνώσεις του καιρού με τα “μερομήνια”, δηλαδή το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου χρησίμευε για να προβλέψουν τον καιρό όλης της χρονιάς. Έτσι τα καιρικά φαινόμενα της 1ης Αυγούστου θα ήταν ο καιρός που θα επικρατούσε το Σεπτέμβρη, της 2ης Αυγούστου του Οκτώβρη κ.λπ.

Τον Αύγουστο τον λέμε και Συκολόγο γιατί τότε ωριμάζουν τα σύκα αλλά και Δριμάρη από τις δρίμες (ξωτικά) που τις 6 πρώτες μέρες του Αυγούστου επηρεάζουν τα νεράκαι τότε δεν πρέπει να κολυμπάς ή να πλένεις ρούχα.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας με τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ :

Ο Σεπτέμβριος κατείχε την έβδομη θέση στη σειρά των μηνών, όπως δείχνει και το όνομά του καθώς septem στα λατινικά σημαίνει επτά. Όταν όμως καθιερώθηκε το ιουλιανό ημερολόγιο με πρώτο μήνα του έτους τον Ιανουάριο ο Σεπτέμβριος έγινε ένατος.

Η 1η του Σεπτέμβρη θεωρείται η αρχή του εκκλησιάστικού έτους, αποτελεί την Αρχή της Ινδίκτου, από την λατινική λέξη indictio (επιβολή φόρου), την οποία εισήγαγε ο Καίσαρας Αύγουστος όταν διέταξε να γίνει γενική απογραφή των κατοίκων του Ρωμαϊκού κράτους και να εισπραχθούν φόροι την 1η του Σεπτέμβρη.

Η Ινδικτιώνα είναι τρόπος μέτρησης του χρόνου ανά 15ετίες με αφετηρία την γέννηση του Χριστού ή από το 3 π.Χ. Η 23η του Σεπτέμβρη, γενέθλια ημέρα του αυτοκράτορα της Ρώμης Οκταβιανού, καθορίστηκε ως Πρωτοχρονιά και ως Αρχή της Ινδίκτου. Η Εκκλησία σ’ αυτή την Πρωτοχρονιά τοποθέτησε τη γιορτή της σύλληψης του Προδρόμου, που αποτελεί το πρώτο γεγονός της ευαγγελικής ιστορίας, ενώ το 462 μ.Χ. η εκκλησιαστική Πρωτοχρονιά μετατέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου για πρακτικούς λόγους.

Τον Σεπτέμβριο αρχίζει και το γεωργικό έτος καθώς τότε ξεκινούν όλες οι αγροτικές εργασίες.

Λέγεται και Τρυγητής γιατί τότε γίνεται ο τρύγος των αμπελιών ενώ αρχίζει η σπορά και το όργωμα. Στις 2 του Σεπτέμβρη είναι η γιορτή του Αγίου Μάμα που θεωρείται προστάτης των βοσκών.

Στις 14 του Σεπτέμβρη είναι η μεγάλη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Στις 23 του μήνα είναι η φθινοπωρινή ισημερία και η νύχτα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την ημέρα έως την εαρινή ισημερία.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ :

Από την λέξη octo που σημαίνει οκτώ πήρα ο Οκτώβριος το όνομά του μια και στο παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο όγδοος μήνας. Το 46 π.Χ. με την αλλαγή του ημερολογίου έγινε ο δέκατος μήνας αλλά κράτησε το όνομά του.

Το Ιουλιανό ημερολόγιο είχε απόκλιση μίας ημέρας κάθε 128 χρόνια από το πραγματικό τροπικό έτος και έτσι το 1582 καταμετρήθηκαν 10 ημέρες απόκλισης, οπότε ο Πάπας Γρηγόριος ο 13ος θέσπισε το Γρηγοριανό ημερολόγιο τον Οκτώβριο του 1582 και την 4η Οκτωβρίου αυτού του έτους την διαδέχτηκε η 15η Οκτωβρίου αντί της 5ης για να αφαιρεθούν οι 10 ημέρες οι οποίες είχαν καταμετρηθεί χωρίς ωστόσο να έχουν διανυθεί και να επανέλθει η εαρινή ισημερία στην 21η Μαρτίου.

Τον Οκτώβριο τον λέμε και Βροχάρη για τις ευεργετικές για τους γεωργούς βροχές του. Ακόμα τον ονομάζουμε Σποριά ή Σπαρτό γιατί αρχίζει η σπορά στους αγρούς, αλλά και Άι-Δημητριάτη για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των χρυσανθέμων.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ :

Είναι ο ενδέκατος μήνας του έτους σύμφωνα με το τωρινό ημερολόγιο, αλλά κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο ένατος μήνας γι αυτό και το όνομά του προέρχεται από τον αριθμό εννέα που στα λατινικά είναι novem. Είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου και ο μήνας που αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς ενώ τελειώνει η σπορά και τα κοπάδια κατεβαίνουν στα χειμαδιά τους να ξεχειμωνιάσουν. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη βασιλεύει η Πούλια (πλειάδες) γεγονός που σηματοδοτεί τον ερχομό του χειμώνα.

Τον λέμε Κρασομηνά γιατί ανοίγονται τα καινούργια κρασιά, Ανακατωμένο γιά τον άστατο καιρό του, Χαμένο γιατί είναι μεγάλες οι νύχτες του και οι μικρότερες στη διάρκεια του έτους οι μέρες του, αλλά και Αρχαγγελίτη από τη μεγάλη γιορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου.

Έχει πάρα πολλές θρησκευτικές γιορτές όπως του Αγίου Μηνά, των Αγίων Αναργύρων, των Αγίων Ακινδύνων, του Αγίου Φιλίππου, του Αγίου Ανδρέα, τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Αγίας Αικατερίνης κ.λπ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ :

Ο τελευταίος μήνας του έτους, ο πρώτος του χειμώνα, ο δέκατος του παλιού ρωμαϊκού ημερολογίου από όπου πήρε και το όνομά του. Decem στα λατινικά είναι το δέκα. Είναι ένας μήνας γεμάτος από γιορτές, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σάββα, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σπυρίδωνα, του Αγίου Ελευθερίου και άλλες με μεγαλύτερη την γιορτή της γέννησης του Χριστού, τα Χριστούγεννα στις 25 του μήνα.

Τον λένε και Χιονιά, Ασπρομηνά, Χριστουγεννιάτη, Χριστιανάρη, Δεκέμπρη, Άι-Νικολιάτη.

Είναι ο μήνας με τις λιγότερες ώρες φωτός στο βόρειο ημισφαίριο και τις περισσότερες ώρες φωτός στο νότιο ημισφαίριο μια και ο ήλιος έχει τώρα τη μεγαλύτερη απόκλιση νότια του Ισημερινού.

Στις 22 του μηνός είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο οπότε η απόκλιση του ήλιου νότια του Ισημερινού αρχίζει να λιγοστεύει και έτσι αρχίζει να μεγαλώνει η ημέρα και να μικραίνει η νύχτα.

Κατά την παράδοση στις 25 του μήνα ξεχύνονται οι καλλικάντζαροι στον επάνω κόσμο και παραμένουν μέχρι τα Φώτα οπότε εξαφανίζονται με τον αγιασμό των υδάτων.

Είναι δαιμόνια τα οποία βγαίνουν από τη γη αυτό το δωδεκαήμερο που τα νερά είναι αβάπτιστα για να πειράξουν τους ανθρώπους. Φοβούνται τις φωτιές και τα κουδούνια, γι αυτό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ανάβουν φωτιές και τραγουδάνε χτυπώντας κουδούνια.

πηγή: planitikos.com 


paris Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Το Βερολίνο εξετάζει «σενάρια χρεοκοπίας» ευρωπαϊκών κρατών

 Σε μια άνευ προηγουμένου – ιδίως για διπλωμάτες και για επίσημη κυβερνητική θέση – επιβεβαίωση των αποκαλύψεων βρετανικής εφημερίδας περί σχεδίων της γερμανικής κυβέρνησης για την περίπτωση χρεοκοπίας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών!

Με βάση τον εκπρόσωπο του υπουργείου, η γερμανική κυβέρνηση όντως εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες «συντεταγμένες αναδιαρθρώσεις χρέους πέραν της Ελλάδας» (!), κάτι που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα εξασέλιδο κείμενο του γερμανικού ΥΠΕΞ στο οποίο σημειώνεται ότι η «μερική πτώχευση» θα πρέπει να καταστεί μια δυνατότητα που θα μπορεί να εφαρμοστεί για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα οποία «δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την βιωσιμότητα του χρέους» τους. Στο ίδιο σημείωμα, με αρχικό παραλήπτη τον υπουργό Γκουίντο Βέστερβελε, συμπληρώνει πως «πρέπει επίσης να υπάρχει η επιλογή μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας για να μειωθεί το βάρος για τους φορολογούμενους άλλων χωρών της Ευρωζώνης που καταβάλλουν το τίμημα για τον δανεισμό των κρατών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους»!

Στην απάντηση-επιβεβαίωση το γερμανικό υπουργείο κάνει λόγο για ένα κείμενο διόλου «μυστικό», το οποίο περιέχει ιδέες τις οποίες ήδη ο Γκουίντο Βέστερβελε έχει σχολιάσει δημόσια.

Σε κάθε περίπτωση στο περί ο λόγος κείμενο γίνεται αναφορά σε διαδικασίες για την «συντεταγμένη χρεοκοπία» θα πρέπει να ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από το 2013. 

Οι συντάκτες του εγγράφου τάσσονται υπέρ της «σθεναρής εμπλοκής της ΕΕ στα δημοσιονομικά όσων χωρών παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας» και μάλιστα προτείνουν όποια χώρα δεν τηρεί τους στόχους των προγραμμάτων λιτότητας να τιμωρείται με «στέρεα δημοσιονομικά μέτρα που θα της επιβάλλονται, όπως συγκεκριμένες περικοπές δαπανών, ή νέοι φόροι»!

Τέλος στο κείμενο επαναλαμβάνεται το «αίτημα» για τροποποίηση των Συνθηκών της ΕΕ ώστε να εφαρμόζεται η δημοσιονομική πειθαρχία και να παρέχεται η δυνατότητα της παραπομπής όσων χωρών παραβιάζουν τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Κι επειδή οι συντάκτες του εγγράφου αναγνωρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη μοιάζει προς ώρας ανέφικτη, προτείνουν και εναλλακτικές: «Στην περίπτωση που η τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ δεν είναι πολιτικά εφικτή, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προταθεί μια εναλλακτική συνθήκη ανάμεσα στα κράτη-μέλη, που θα είναι νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου»!

 

πηγή: protothema.gr 


Manos Manos Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Life style
+ + -

Η γυμνή αλήθεια της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

 

Η γυμνή αλήθεια της Πηνελόπης ΑναστασοπούλουΠληθωρική, εκρηκτική, δυναμική η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι μία γυναίκα που κάνει τη διαφορά. Η συμμετοχή της στο Dancing on ice την μετέτρεψε σε απόλυτο είδωλο και έκανε πολλούς άντρες να μιλούν για τις καμπύλες της. 


Η ίδια αποκάλυψε ότι το Dancing on ice "της έσωσε τη ζωή" καθώς πέρασε μία άσχημη περίοδο κατάθλιψης μετά από τον πρόσφατο χωρισμό της. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλο στα 34 της χρόνια δηλώνει μόνη και εξομολογείται πως μόνο "ένας μάγκας θα καταφέρει να της κλέψει την καρδιά".

Το περιοδικό CIAO δημοσίευσε μία παλαιότερη σέξι φωτογράφηση της εκρηκτικής ηθοποιού. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε "καυτές" πόζες αφήνει ελάχιστα στη φαντασία. Η αισθησιακή φωτογράφηση είχε γίνει πριν από κάποιο χρονικό διάστημα στο περιοδικό ΜΑΧ.Όσο για το πως καταφέρνει να διατηρεί το υπέροχο κορμί της; Η απάντηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου δημιουργεί μία ακόμα φαντασίωση στον ανδρικό πληθυσμό. "Η γυμναστική δεν είναι το καλύτερό μου. Έχω εγκαταστήσει έναν στύλο στο σαλόνι μου, με τον οποίο γυμνάζω πολύ το πάνω μέρος του σώματος, την κοιλιά, τα χέρια και την πλάτη".
 
 
 
πηγή: real.gr 
 

Manos Manos Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά
+ + -

Κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας - Ισραήλ

 

Κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας - Ισραήλ

 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τετραήμερες κοινές ασκήσεις της ελληνικής και της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, που ξεκίνησαν στις 14 Νοεμβρίου.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς κλιμάκιο της 110 Πτέρυγας Μάχης, αποτελούμενο από ιπταμένους και τεχνικούς και πέντε αεροσκάφη F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, ενώ από την ισραηλινή πλευρά συμμετείχαν πολεμικά αεροσκάφη F-16 και F-15που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ. Η άσκηση διεξήχθη στο κεντρικό και νότιο χερσαίο τμήμα του Ισραήλ, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2011.

 

 

πηγή: zougla.gr 


Manos Manos Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή στο Λασίθι

 

Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή στο Λασίθι

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο έξω από την Ιεράπετρα το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ μηχανής και ΙΧ αυτοκινήτου.

Ο αλλοδαπός άνδρας που οδηγούσε τη μικρού κυβισμού μηχανή, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθεια του να μπει από τον επαρχιακό δρόμο προς Κεντρί στην εθνική οδό Ιεράπετρας Αγίου Νικολάου συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που κινούταν προς Ιεράπετρα.

Από τη σύγκρουση, ο μοτοσικλετιστής, αλβανικής καταγωγής, τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου και νοσηλεύεται.

Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργείται έρευνα από την τροχαία Ιεράπετρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες των ντόπιων, το συγκεκριμένο σημείο έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου λόγω της κλειστής στροφής που προηγείται, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα στον εθνικό δρόμο. 

 

 


Πηγή: flashnews.gr


Manos Manos Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά
+ + -

ΠαΣοΚ: άνοιξαν οι συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα»

 ΠαΣοΚ: άνοιξαν οι συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα»
Επαφές με στελέχη του Κινήματος είχε ο κ. Παπανδρέου την Παρασκευή
ΠαΣοΚ: άνοιξαν οι συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα»


 
 
Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου του ΠαΣοΚ. Στις επαφές αυτές συζητήθηκε η επόμενη ημέρα του κινήματος και τέθηκε επί τάπητος ο χρόνος του συνεδρίου, εάν αυτό δηλαδή γίνει πριν ή μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

Ο κ. Παπανδρέου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δημήτρη Ρέππα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Χρήστο Παπουτσή.

Ο τέως πρωθυπουργός θα έχει και δεύτερο γύρο συναντήσεων με στελέχη του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο μετά τις 12 το μεσημέρι, με κορυφαία στελέχη του Κινήματος. Θα συναντηθεί μα τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου ενώ τη Δευτέρα με τους Θόδωρο Πάγκαλο, Απόστολο Κακλαμάνη, Πέτρο Ευθυμίου και Χάρη Καστανίδη.
 
 
πηγή: tovima.gr 


Manos Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Κόσμος
+ + -

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το 35% των αγροτών της Βραζιλίας έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα!

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το 35% των αγροτών της Βραζιλίας έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα!

 


Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο, το 35% των αγροτών από τη Βραζιλία είχαν σεξουαλικές επαφές με ζώα.
Η επαφή με ζώα θεωρείται πιθανό αίτιο για την εμφάνιση καρκίνου των γεννητικών οργάνων στους άντρες.

Στη μελέτη πήραν μέρος 492 άντρες μεταξύ των 18 και 80 ετών. Από αυτούς το 45% έπασχαν από καρκίνο του πέους δείγμα που συγκρίθηκε με το 32% που ήταν απολύτως υγιείς.

Η έρευνα έδειξε, ότι το 59% έκανε σεξ με ζώα από ένα μέχρι 5 χρόνια, ενώ το 21% έχει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, για περισσότερα από 5 χρόνια.

Παράλληλα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μία σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και του αριθμού των ζώων που οι άντρες χρησιμοποίησαν κάθε φορά.

Οι προτιμήσεις των αντρών περιλαμβάνουν από φοράδες και αγελάδες μέχρι γουρούνια και κότες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ο ουρολόγος Cassio Zequi ανέφερε, ότι η επαφή με ζώα μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στον ιστό του αντρικού μορίου, που μπορούν τελικά να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου.
ΠΗΓΗ :  news247.gr

Manos Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

ΠΑ-ΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ

 

ΠΑ-ΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ


Στην Αμερική ένας πατέρας σκότωσε τα τρία παιδιά του την ώρα που κοιμούνταν. Το προσχεδιασμένο έγκλημα και η εκτέλεσή του. Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι του.
Η τρομερή πράξη, ενός πατέρα από το Οχάιο της Αμερικής, αναμένεται να του κοστίσει την ζωή.Ο Reginald Brooks σκότωσε τα τρία του παιδιά με ένα περίστροφο, όταν εκείνα κοιμούνταν.

Στην θυελλώδη δικαστική αντιπαράθεση ακούστηκαν πολλά. Η ομάδα υπεράσπισης του πατέρα επικαλέστηκε την κλονισμένη ψυχολογική και διανοητική του κατάσταση, για να μειώσει την ποινή.

Ακόμα, υποστήριξαν ότι οι συνάδελφοι του δράστη και η γυναίκα του προσπαθούσαν να τον δηλητηριάσουν, ενώ η τελευταία είχε κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, για να πάρει διαζύγιο.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν έπιασε τόπο, αφού το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την προετοιμασία του πατέρα πριν το φρικιαστικό έγκλημα. Ο 66χρονος Brooks είχε αγοράσει το περίστροφο δύο εβδομάδες πριν την πράξη.

Έπειτα, κατάφερε να μείνει μόνος με τα παιδιά του και πυροβόλησε τους 11, 15 και 17 χρόνων γιους του, όταν εκείνοι αντιστέκονταν. Προσπάθησε μάλιστα να ξεφύγει με λεωφορείο κρατώντας βαλίτσα που περιείχε προσωπικά αντικείμενα μαζί με το πιστοποιητικό γέννησής του.

Η εκτέλεση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10 π.μ.

 
 
πηγή: news247.gr


Σελίδα 11316 από 11327 (113265 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11315
[11316]
11317
11318
11325
11326
11327
Επόμενο