19/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Τι μπλάκ φράιντει μωρέ τέλος του μήνα,,

Τι μπλάκ φράιντει μωρέ
τέλος του μήνα,
μετράμε τα 10λεπτα στο πορτοφόλι
για να πάρουμε καφέ.Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Γιατί αργείς να απαντήσεις;

- Γιατί αργείς να απαντήσεις;
- Γράφω με το ένα χέρι
εδώ και λίγη ώρα.
- Αχχ με τρελαίνει να φαντάζομαι
που μπορεί να έχεις το άλλο.
- Το τόστ κρατάω.Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Μια καλημέρα δε θα πεις;

- Μια καλημέρα
δε θα πεις;
- ΟΧΙΚάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Οικονομία
+ + -

Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα, μέχρι πότε θα ισχύουν

 Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, με τους καταναλωτές να περιμένουν πως και πως να ξεκινήσουν τις πρώτες αγορές του 2020.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και σε αυτό το διάστημα των εκπτώσεων περιλαμβάνεται και η Κυριακή 19 Ιανουαρίου (1η Κυριακή των εκπτώσεων), κατά την οποία τα καταστήματα «μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00».

Σύμφωνα την ΕΣΕΕ οι μισές επιχειρήσεις είδαν τον τζίρο τους να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά την περίοδο των εορτών και περιμένουν να τα αυξήσουν το προσεχές διάστημα. 


O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, με την ευκαιρία των εκπτώσεων δήλωσε ότι έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη περίοδο που θα αποδείξει εάν πράγματι ξεφύγαμε από την κρίση και εάν μετά από πολλά χρόνια θα δούμε αυξημένη προσέλευση και τζίρους στα καταστήματα μας.

Οι 5 επισημάνσεις του ΕΣΑ για τους καταναλωτές
Αναφορικά με τις χειμερινές εκπτώσεις 2020 ο ΕΣΑ επισημαίνει ότι:

1. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
2. Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
3. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
4. Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, το προτρέπουμε να ενισχύσει εκτός από τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και τις παραδοσιακές αγορές σε όλες τις γειτονιές της πόλης καθώς και να αποφεύγει να προμηθεύεται αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, από πηγές παράνομου εμπορίου.
5. Τέλος, επειδή θα υπάρξουν εντυπωσιακές εκπτώσεις από την αρχή της περιόδου, παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές, προβαίνοντας όμως εγκαίρως σε έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής, επιλέγοντας με αντικειμενικά κριτήρια τα προϊόντα που προγραμματίζουν να αγοράσουν για να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Πολιτικά
+ + -

Παυλόπουλος: Δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν προταθεί από τον Μητσοτάκη

 Σχεδόν βέβαιη είναι η απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του από την στιγμή που δεν θα τον στηρίξει η ΝΔ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος όλο αυτό το διάστημα που έχει φουντώσει για τα καλά η ονοματολογία κρατάει χαμηλούς τόνους, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα του και αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις που δέχεται. «Ο Θεός ξέρει…» έλεγε στην Κοζάνη σε όσους τον ρωτούσαν για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα και λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την πρόταση του για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακοινώσει την απόφαση του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τα όσα προσέφερε σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα. 

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο να τον προτείνει από την στιγμή που ήταν ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ ο οποίος δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει ενημερώσει ήδη και τον Κώστα Καραμανλή γι’ αυτή την απόφαση. 


Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα για την διαδοχή στην προεδρία της Δημοκρατίας έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυσφορία του Προκόπη Παυλόπουλου, που όπως λένε τακτικοί συνομιλητές του, δεν φέρεται διατεθειμένος να μπει στην μάχη της ονοματολογίας που σε ορισμένες περιπτώσεις με τον τρόπο που γίνονται προσβάλουν τον θεσμό. Με την κίνηση του αυτή ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να αλλάξει και τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα πρέπει να αναζητήσει άλλο πρόσωπο να προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας.  

Τα σχέδια Μητσοτάκη και η πίεση του ΚΙΝΑΛ 
Όλα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να πιέζει προκειμένου ο υποψήφιος να προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει την κοινοβουλευτική δύναμη προκειμένου να εκλέξει από μόνος του τον νέο πολιτειακό άρχοντα, ωστόσο πιστεύει πως το πρόσωπο που θα προταθεί θα πρέπει να έχει την συναίνεση και άλλων κομμάτων. 

Η συνάντηση πάντως του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά την προηγούμενη Παρασκευή δεν έγινε σε ιδιαιτέρως θετικός κλίμα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την χρονική διάρκεια που κράτησε. Ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τα είπαν μόλις για 40 λεπτά, ενώ όπως τονίζεται και από τις δύο πλευρές δεν συζητήθηκε το ζήτημα για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε αρνητικά στην κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο που της παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μία ημέρα μετά μιλώντας σε κομματική εκδήλωση τόνισε πως ο υποψήφιος που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προτείνει η ίδια άλλο πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας. 

Στο Μαξίμου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αν και δεν κρύβουν την ενόχληση τους για την επιθετική στάση που είχε η Φώφη Γεννηματά καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης της με τον πρωθυπουργό. Στην κυβέρνηση επιθυμούσαν να έχουν την θετική ψήφο του ΚΙΝΑΛ στον εκλογικό νόμο κάτι που επί του παρόντος φαίνεται δύσκολο. Παρά το γεγονός ότι οι ψήφοι των δύο κομμάτων αθροιστικά δεν φτάνουν για να ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές, εντούτοις ο πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να υπάρξει διακομματική συναίνεση.        

Πολιτικό πρόσωπο 
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο «εκλεκτός» του πρωθυπουργού θα είναι πολιτικό πρόσωπο που θα έχει εμπειρία στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, λόγω κυρίως των εξελίξεων στα εθνικά θέματα. Η λίστα με τα ονόματα συνεχώς μεταβάλλεται αλλά μικραίνει σε αριθμό καθώς πλέον ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις μετρά αντίστροφα.

Από τον χώρο της ΝΔ ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα, από το ΚΙΝΑΛ ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ μικρές πιθανότητες συγκεντρώνουν τα ονόματα της Μαρίας Δαμανάκη, της Μαρίας Ευθυμίου και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Οικονομία
+ + -

Πότε θα χαρίζουν όλα τα χρέη το δημόσιο και οι τράπεζες

 Θα λέγεται πολιτική της «δεύτερης ευκαιρίας». Θα ενεργοποιηθεί μετά τον Μάιο όταν θα εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στην πλατφόρμα για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Και θα προβλέπει ότι θα διαγράφονται τα χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες όλων όσων θα δηλώνουν αδυναμία αποπληρωμής τους. 

Η «δεύτερη ευκαιρία» θα συνίσταται στο ότι ο οφειλέτης, μετά τη διαγραφή των χρεών του θα μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος. Τρίτη ευκαιρία δεν θα υπάρχει. Δηλαδή, η προσωπική χρεοκοπία και η διαγραφή των οφειλών θα γίνεται μια φορά στη ζωή του καθενός.

Όσο για τις προϋποθέσεις παροχής της δεύτερης ευκαιρίας, θα είναι πολύ συγκεκριμένες: θα πρέπει να ρευστοποιούνται όλα τα περιουσιακά στοιχεία εφόσον υπάρχουν, να αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε δόλος και να έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ρύθμισης. 


Το πλαίσιο της «δεύτερης ευκαιρίας» περιγράφει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην «Ναυτεμπορική».

Οι βασικές πτυχές του σχεδίου είναι οι εξής:

1.      Όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα όπως είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός, το πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ, θα ενοποιηθούν σε ένα

2.      Οι πολίτες θα αποκτήσουν μια «δεύτερη ευκαιρία» για να ανταποκριθούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Όπως εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας, οι οφειλέτες είτε θα ρυθμίζουν τις οφειλές τους, είτε θα απαλλάσσονται  από τα χρέη τους ύστερα όμως από τη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

3.      Η «δεύτερη ευκαιρία» -και η πιθανή διαγραφή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μετά τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων- θα παρέχεται σε όσους αποδεικνύεται ότι δεν είχαν δόλο.

4.      Το νέο σύστημα να ενσωματώνει όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και ένα «δίχτυ προστασίας» για τα ευάλωτα νοικοκυριά το οποίο όμως θα έχει διαφορετική μορφή από το υφιστάμενο

Η δυνατότητα του να διαγραφούν όλα τα χρέη ακούγεται ελκυστική ωστόσο το νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί μετά τον Μάιο δεν θα είναι τόσο ευνοϊκό όσο αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, ο δανειολήπτης δεν θα μπορεί να κρατήσει την πρώτη κατοικία στην κυριότητά του και ταυτόχρονα να του σβηστούν χρέη. Ούτε θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το στεγαστικό δάνειο με συγκεκριμένους όρους νομοθετικά κατοχυρωμένους όπως συμβαίνει τώρα (διάρκεια δανείου στα 25 έτη και επιτόκιο όχι υψηλότερο του 2,5%.

Αντίστοιχα, δεν θα υπάρχει επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διάσωση της κύριας κατοικίας. Γι’ αυτό και τα κυβερνητικά στελέχη απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στην πλατφόρμα που θα κλείσει στο τέλος Απριλίου κάτι που θα γίνεται ολοένα και εντονότερα όσο θα περνάει ο χρόνος.

Η «δεύτερη ευκαιρία» θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και την επόμενη εβδομάδα σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών. Ο νόμος αναμένεται να έρθει στη Βουλή μέχρι το τέλος Απριλίου καθώς άλλη παράταση για το υφιστάμενο πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων στεγαστικών δανείων δεν θα υπάρξει. 

 

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Πολιτικά
+ + -

Ο άγνωστος διάλογος Μητσοτάκη - Τράμπ: Κι αν χάσετε; «Δεν θα χάσουμε»

 Εναν άγνωστο διάλογο που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εστία». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διάλογος των δύο ανδρών έγινε μετά τις κοινές τους δηλώσεις στο Οβάλ Γραφείο, αφού δηλαδή ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε ένα μπαράζ ερωτήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ. 

Εστία: Ο άγνωστος διάλογος
Οπως αναφέρει η «Εστία», ο Ελληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπης η προκλητική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα εξήγησε πως η χώρα μας θα αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η κυριαρχία της.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία». «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Πολιτικά
+ + -

Ξαφνικό ταξίδι Ερντογάν στο Βερολίνο- Θα συναντήσει την Μέρκελ

Στις 19 Ιανουαρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να συναντήσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Η εξέλιξη αποκτά σημασία καθώς σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό  στις 24 Ιανουαρίου η Άνγκελα Μέρκελ επρόκειτο να επισκεφτεί την Τουρκία, όμως ο Ερντογάν είναι αυτός που θα ταξιδέψει στο Βερολίνο.

Κύρια θέματα της ατζέντας αναμένεται να είναι η κατάσταση στη Λιβύη και το μεταναστευτικό.

thetoc.gr 

Κάτια Θεοδώρου Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
Διάφορα
+ + -

Ξέσπασε η μητέρα Τοπαλούδη στη δίκη: Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή...

 Πατέρας προς κατηγορουμένους: Δεν ντρέπεστε; Την βιάσατε με το μαχαίρι στον λαιμό - Ξεκίνησε η δίκη - Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών με πανό έξω από το δικαστήριο
Δεν άντεξε στη θέα των δύο κατηγορουμένων να μπαίνουν στο δικαστήριο η μητέρα της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη. Η χαροκαμένη μάνα ξέσπασε κατά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό του παιδιού της.

Η μητέρα του θύματος φώναξε μέσα στο δικαστήριο στους δυο νεαρούς κατηγορουμένους: «Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι».

Η γυναίκα, μην μπορώντας να αντέξει άλλο, αποχώρησε από την αίθουσα. Η δίκη ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Κάποια στιγμή στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γ. Ρουπακιά χαιρέτησε τους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας και βγήκε από την αίθουσα. 

Πατέρας Ελένης προς κατηγορουμένους: Δεν ντρέπεστε; Τη βιάσατε με το μαχαίρι στο λαιμό

«Δεν ντρέπεστε λίγο, για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στον λαιμό τη βιάσατε... Το κορίτσι μας ήταν το "τυχερό". Αν δεν ήταν η Ελένη, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι». Αυτό ανέφερε ο πατέρας της Ελένης απευθυνόμενος στους δυο κατηγορουμένους για τη δολοφονία της κόρης του. Ο κ. Ιωαν. Τοπαλούδης ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση των κατηγορουμένων ότι αρνούνται την κατηγορία του βιασμού.

Νωρίτερα και μέσω του συνηγόρου του, ο νεαρός Ροδίτης κατηγορούμενος δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στη δολοφονία. Ο συγκατηγορούμενος του, αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών ενώπιον του δικαστηρίου.

Η οικογένεια της Τοπαλούδη, δια του Αλέξη Κούγια χαρακτήρισε προκλητική την άρνηση των κατηγορουμένων.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για θηριωδία και στυγνό έγκλημα από τους δυο κατηγορουμένους, ώστε η 21χρονη φοιτήτρια να μην τους καταγγείλει για τον ομαδικό βιασμό της.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Στο εδώλιο αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες -ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και βιασμό- θα καθίσουν ένας 21χρονος Ροδίτης και ένας 20χρονος αλλοδαπός, οι οποίο αμέσως μετά την ανάκριση που είχε διενεργηθεί για την υπόθεση είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας ζητούν από την πρώτη στιγμή απόδοση δικαιοσύνης χωρίς επιείκεια για τους δράστες της δολοφονίας της κόρης τους. Στην ακροαματική διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν περί τους δέκα μάρτυρες και ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν περισσότερες από μια συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Την απόφαση για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα έλαβε ο Άρειος Πάγος, μετά από αίτημα του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επεισοδίων που θα προκαλέσουν δυσχέρειες στη διεξαγωγή της. Το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας άρχισε να ξετυλίγεται την 28η Νοεμβρίου του 2018, όταν ένα ζευγάρι διαπίστωσε πως στην παραλία «Φώκια» στην Ρόδο να πλέει ένα γυναικείο σώμα. Η σορός που ανευρέθη ανήκε στην Ελένη Τοπαλούδη, φοιτήτρια Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Από τις έρευνες των αρχών που ακολούθησαν εντοπίστηκε αρχικά ο ένας από τους δύο δράστες, αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο η άτυχη κοπέλα είχε συναντηθεί το βράδυ της δολοφονίας της. Η κατάθεση του δράστη οδήγησε στον δεύτερο, σήμερα, κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον 21χρονο Ροδίτη.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφέρονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης αλλά και οι λεπτομέρειες των όσων υπέστη η άτυχη κοπέλα, μέχρι οι κατηγορούμενοι να πετάξουν τη σορό της στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή, στον όρμο «Φώκια».

«Εκεί οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού και βάσει σχεδίου, σήκωσαν με τα χέρια τους και οι δύο το σώμα της παθούσας (που βρισκόταν πλέον σε ημιλιπόθυμη κατάσταση) και έρριψαν αυτό από ύψος περίπου 10 μ. στη θάλασσα» αναφέρει το βούλευμα και συνεχίζει: «Από την ενέργειά τους αυτή σε συνδυασμό με τις ήδη προκληθείσες στην παθούσα σωματικές βλάβες (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της), οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της παθούσας να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει, επήλθε ο θάνατός της συνεπεία πνιγμού».

Προηγουμένως οι δυο κατηγορούμενοι, «έχοντας προαποφασίσει να τελέσουν από κοινού το αδίκημα του βιασμού εναντίον της» κατόπιν ηλεκτρονικής συνεννόησης μαζί της, «μετέβησαν στην οικία της, η οποία ευρίσκετο στην πόλη της Ρόδου επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με όχημα ιδιοκτησίας του πατέρα του δεύτερου κατηγορουμένου, παρέλαβαν την παθούσα και μετέβησαν στην εξοχική κατοικία των γονέων του δεύτερου κατηγορουμένου στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου».

Εκεί η άτυχη κοπέλα αρνήθηκε συνουσία με τους δύο δράστες, οι οποίοι την απείλησαν με μαχαίρι, την χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και την βίασαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η Τοπαλούδη «ανακτώντας μετά από λίγο τις αισθήσεις της, δήλωσε στους κατηγορούμενους την πρόθεσή της να τους καταγγείλει στην αστυνομία, πυροδοτώντας έτσι τον θυμό τους και παράλληλα την ανησυχία τους ότι θα συλληφθούν και θα υποστούν ποινικές κυρώσεις για την ανωτέρω συμπεριφορά τους. Ενόψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρος τους καταγγελίας».

Εξω από το δικαστήριο παρευρέθηκαν οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ύψωσαν πανό.

protothema.gr

Κάτια Θεοδώρου Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020
Πολιτικά
+ + -

Μαρτυρίες σοκ: "Ελάτε γρήγορα, οι γονείς μου δεν ξυπνάνε"

 Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τον  τραγικό θάνατο ενός 55χρονου άνδρα και μιας 42χρονης γυναίκας από αναθυμιάσεις λόγω διαρροής υγραερίου σόμπας.

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν οι μαρτυρίες για τις δραματικές στιγμές που έζησε το 16χρονο αγόρι όταν διαπίστωσε ότι οι δύο γονείς του ήταν αναίσθητοι. 

"Με πήρε το μικρό παιδί τηλέφωνο. ‘Έλα γρήγορα έχουμε πρόβλημα’ μου είπε, μάλλον δεν είναι ο μπαμπάς και η μαμά εδώ. Είχαν πάρει ήδη το ασθενοφόρο και μου είπαν να πάω γρήγορα εκεί. Ηρθα μετά εδώ, είδα κόσμο και την πόρτα σπασμένη, είχαν μπει μέσα" ανέφερε μπροστά στις κάμερες φίλος της οικογένειας. 


«Μιλήσαμε χθες το βράδυ με τον φίλο μου. Το πρωί με πήρε ο μεγάλος γιος της οικογένειας και μου είπε ‘ελάτε γρήγορα η μητέρα μου και ο πατέρας μου μου δεν ξυπνάνε. Πήραν το ασθενοφόρο μετά και το ασθενοφόρο πήρε την αστυνομία και ήρθε εδώ» ανέφερε άλλος φίλος της οικογένειας. 

«Με ξύπνησε η φίλη μου το πρωί που έχει το μίνι μάρκετ. Είδα αστυνομία και ασθενοφόρο. Μάθαμε ότι κάποια οικογένεια οι γονείς έχουν πεθάνει από σόμπα αερίου και ότι τα παιδιά είναι εντάξει. Ξέρουμε την οικογένεια πολύ καλά. Ηταν πολύ αγαπητοί έδω στη γειτονιά. Το διαμέρισμα ήταν δικό τους γιατί οι άνθρωποι δούλευαν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είχαν μαγαζί δικό τους. Πολύ καλή οικογένεια» είπε μια γειτόνισσα της οικογένειας. 

Πώς έγινε η τραγωδία
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα θύματα είναι πακιστανικής υπηκοότητας, 55 ετών ο άνδρας και 42 ετών η γυναίκα. Ζούσαν πολλά χρόνια στην Ελλάδα με τα τρία παιδιά τους, αγόρια, ηλικίας 8, 12 και 17 ετών στο διαμέρισμα 5ου ορόφου της οδού Βίκτωρος Ουγκώ 19- 21 και διατηρούσαν κατάστημα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το άτυχο ζευγάρι είχε μέσα στην κρεβατοκάμαρα μια σόμπα υγραερίου, γι' αυτό εκτιμάται ότι ο θάνατος οφείλεται σε διαφυγή του αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο της τραγωδίας, παρόμοια σόμπα είχαν και τα παιδιά στο δωμάτιο τους, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα εκεί.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία αναζήτησαν τους γονείς τους όταν ξύπνησαν και τους βρήκαν νεκρούς στο δωμάτιο τους. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησαν τις Αρχές και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι ήταν νεκρό και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, ενώ έχει παραγγελθεί και νεκροτομή για διακρίβωση των αιτίων θανάτου.

thetoc.gr

Σελίδα 5 από 11396 (113960 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
[5]
6
7
11394
11395
11396
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά