21/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

"Ο Σταφυλίδης έχει καλά στοιχεία, θέλει δουλειά"

 Χαρούμενος για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στα θετικά αποτελέσματα ήταν ο Λάσλο Μπόλονι μετά το τέλος του αγώνα. Ο προπονητής του "Δικεφάλου" αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας στη νίκη επί του Παναιτωλικού, μίλησε για την πίεση που υπήρχε πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ τόνισε ότι το δεύτερο σερί ματς θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι δύσκολο να φτάσει μια ομάδα στην επιτυχία σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Μπόλονι: "Ήταν ένα παιχνίδι που εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαμε να κερδίσουμε καιρό στην Τούμπα υπήρχε πίεση στα αποδυτήρια. Νομίζω ότι αυτή η πίεση ήταν παρούσα μέχρι το δεύτερο γκολ. Δυστυχώς μετά το τρίτο γκολ αυτή η πίεση έφυγε τελείως και είναι γεγονός ότι μετά την πίεση δεν μπορείς να παίξεις. Σίγουρα είμαι χαρούμενος με τους τρεις βαθμούς. Θα ήθελα να δω περισσότερα γκολ σήμερα, γιατί η νίκη μας είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα και σίγουρα μετά το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα ήταν πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο. Πριν από τον αγώνα είχα ζητήσει από τοςυ φιλάθλους να στηρίξουν αν δουν κάποιο νέο και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί στήριξαν τον Σταφυλίδη στην πρώτη του συμμετοχή. Θέλω να πιστεύω ότι με τους τρεις βαθμούς θα ξεκινήσουμε αλλιώς την εβδομάδα, γιατί παρόλο που παίζουμε δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας είναι δύσκολο να κάνεις δύο σερί νίκες, αλλά στόχος μας είναι μόνο η νίκη".

 

 

Για την πρώτη συμμετοχή του Σταφυλίδη: "Ο Σταφυλίδης έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είχε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Είχε μαχητικό πνεύμα, ένα μακεδονικό πνεύμα. Είναι ένας παίκτης που τον πρόσεξα και τον αισθάνθηκα καλύτερα σαν παίκτη. Πήρε πολλές κεφαλιές χωρίς να είναι πολύ ψηλός. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν είναι ακόμη έτοιμος. Είδα το επίπεδο της φυσικής κατάστασης της πρώτης Εθνικής, κάποιες φορές ήταν πολύ για αυτόν, έστω και αν η ένταση δεν ήταν μεγάλη σε αυτό το παιχνίδι. Επίσης, σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψει, αλλά και στο τεχνικό κομμάτι γιατί είδα καλές σέντρες, αλλά όχι και τόσο καλές. Τακτικά σε κάποια κομμάτια είναι πράγματα που μου άρεσαν, γιατί ήξερε πότε να κλείνει μέσα και στο τακτικό κομμάτι τον είδα να μην κάνει πάντα τις σωστές επιλογές. Σίγουρα λοιπόν το ντεμπούτο του ήταν ένα θετικό και πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει. Για το αν συνεχίζω να βάζω, ναι θα το κάνω αρκεί να μου δείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν. Ένας από αυτούς είναι και ο Αποστολόπουλος που μπορεί να μην έπαιξε, αλλά μπορεί να αγωνιστεί. Αυτό θέλει, όμως, προσοχή γιατί και οι μεγάλοι που χάνουν τη θέση τους σίγουρα νευριάζουν".

 

πηγή: olapaok.gr  


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Βουτιά στις τιμές ακινήτων σε 7 περιοχές

 Μπορεί τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος να κάνουν λόγο για μειώσεις 6% - 7% στις τιμές των κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο υπάρχουν εφτά περιοχές στις οποίες η πτώση των αξιών των καινούργιων αλλά και των μεταχειρισμένων σπιτιών κυμαίνεται μεταξύ 25% και 30% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για την περιοχή της Δυτικής Εισόδου, τη Νικόπολη Σταυρούπολης, το τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης πάνω από την οδό Εγνατία, το Ρετζίκι, το Πανόραμα, τον Αγιο Ιωάννη Καλαμαριάς και κάποια από τα ανατολικά προάστια της πόλης (Ανω Περαία, Τρίλοφος, Καρδία). Αυτό τόνισε στον «ΑτΚ» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι σε πολλά σημεία κάποιων από τις εν λόγω περιοχές πλέον οι εμπορικές αξίες είναι αρκετά χαμηλότερες από τις αντικειμενικές. Πρέπει να σημειωθεί ότι 25% - 30% έχουν πέσει οι τελικές τιμές, δηλαδή αυτές με τις οποίες κλείνει η συμφωνία. Οπως είπε ο κ. Γεωργάκος, οι αρχικώς ζητούμενες τιμές πώλησης έχουν μειωθεί κατά 10% σε σχέση με το 2009.

Σε δύο χρόνια

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης το 2009 ο μέσος όρος των τιμών πώλησης των καινούργιων διαμερισμάτων βρισκόταν στα 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και πλέον μπορεί κανείς να βρει νεόδμητες κατοικίες και με 1.000 ευρώ/τ.μ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί καινούργιο διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πουλήθηκε προς 100.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο χρόνια θα κόστιζε 150.000 ευρώ.

Σχεδόν αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στο συνοικισμό Νικόπολη του δήμου Παύλου Μελά, όπου από τα 1.300 ευρώ/τ.μ. οι τιμές μειώθηκαν στα 1.000 ευρώ/τ.μ. Εξάλλου, σημαντική πτώση τιμών παρατηρείται και σε μεγάλα τμήματα στην πάνω από την οδό Εγνατία περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, μεταχειρισμένα διαμερίσματα πωλούνται ακόμη και προς 1.000 ευρώ/τ.μ. από τα 1.400 ευρώ/τ.μ. που κόστιζαν πριν από περίπου δύο χρόνια. Για παράδειγμα, διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων πουλήθηκε προς 75.000 ευρώ, ενώ το 2009 κόστιζε 105.000 ευρώ.

«Στη Δυτική Είσοδο και στη Νικόπολη τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σημαντική ανοικοδόμηση, επειδή παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας από παλιννοστούντες, που έπαιρναν με ευκολία στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους, αλλά και από μετανάστες. Τα δάνεια κόπηκαν, πολλοί μετανάστες γύρισαν στις πατρίδες τους εξαιτίας της κρίσης, με αποτέλεσμα η μεγάλη προσφορά να ρίξει τις τιμές των σπιτιών. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τα νεόκτιστα προσφέρονται προς πώληση και τα μεταχειρισμένα που αφήνουν όσοι φεύγουν από τις δύο αυτές περιοχές. Στην πάνω από την οδό Εγνατία περιοχή μπορεί να μην υπήρξε ανοικοδόμηση, όμως αποτέλεσε περιοχή εγκατάστασης μεταναστών. Στη Δυτική Είσοδο και στην πάνω από την οδό Εγνατία περιοχή του κέντρου της πόλης σήμερα εντοπίζονται σε πολλά ακίνητα αντικειμενικές αξίες υψηλότερες από τις εμπορικές», είπε ο αντιπρόεδρος των μεσιτών Θεσσαλονίκης.

Ρετζίκι, Πανόραμα, ανατολικά προάστια, Αγιος Ιωάννης

Σημαντική πτώση στις τιμές των καινούργιων κατοικιών παρατηρείται σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο και στο Ρεντζίκι. Το 2009 τα περισσότερα καινούργια σπίτια πωλούνταν προς 1.700 ευρώ/τ.μ., ενώ τώρα μπορεί να βρει κάποιος και με 1.200 ευρώ/τ.μ. Για παράδειγμα, μεζονέτα 150 τετραγωνικών μέτρων πωλείται σήμερα προς 180.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο χρόνια θα κόστιζε 255.000 ευρώ.

Στο Πανόραμα οι τιμές των κατοικιών έπεσαν από τις 3.000 ευρώ/τ.μ. στις 2.300 ευρώ/τ.μ., ενώ στα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης παρατηρείται πτώση τιμών από τα 1.500 ευρώ/τ.μ. στα 1.100 ευρώ/τ.μ. «Στο Ρετζίκι, στο Πανόραμα και στα ανατολικά προάστια τα περισσότερα σπίτια είναι μεζονέτες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν για τον ιδιοκτήτη υψηλά έξοδα συντήρησης. Επίσης, τα σπίτια πολλών τετραγωνικών μέτρων "χτύπησε" περισσότερο η υψηλή φορολογία. Ετσι, βγήκαν αρκετά προς πώληση, με αποτέλεσμα η μεγάλη προσφορά να συμπιέζει τις τιμές τους. Ειδικότερα για τα ανατολικά προάστια πρέπει να αναφερθεί ότι πλέον ο Θεσσαλονικιός δε βγαίνει εύκολα να κατοικήσει προς τα έξω, όπως παλαιότερα», είπε ο κ. Γεωργάκος.

Τέλος, η μεγάλη προσφορά νεόδμητων σπιτιών προς πώληση είναι η αιτία πτώσης των τιμών και στον Αγιο Ιωάννη Καλαμαριάς, με αποτέλεσμα από τα 2.700 ευρώ/τ.μ., πλέον πολλά να κοστίζουν ακόμη και 2.200 ευρώ/τ.μ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα διαμερίσματος 85 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πουλήθηκε προς 185.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο χρόνια θα κόστιζε 230.000 ευρώ.

 

πηγή:agelioforos.gr 


Manos Manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών στην Αίγυπτο

 

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών στην Αίγυπτο


Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών στην Αίγυπτο, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές στο Κάιρο.

«Τέσσερις διαδηλωτές πυροβολήθηκαν θανάσιμα με σφαίρες αληθινές» δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

 

 

 

πηγή: zougla.gr 


manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

ΣΟΚ: Σατανιστές προσπάθησαν να κάψουν Ελληνίδα για να τη φάνε!

 Τρόμο και απέχθεια έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της υπόθεσης των τεσσέρων νεαρών σατανιστών στην Αυστραλία, οι οποίοι προσπάθησαν να δολοφονήσουν Ελληνίδα ομογενή, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τελετή προς τιμήν του Σατανά.
ΣΟΚ: Σατανιστές προσπάθησαν να κάψουν Ελληνίδα για να τη φάνε!

Τρόμο και απέχθεια έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της υπόθεσης των τεσσέρων νεαρών σατανιστών στην Αυστραλία, οι οποίοι προσπάθησαν να δολοφονήσουν Ελληνίδα ομογενή, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τελετή προς τιμήν του Σατανά.

Οι κατηγορούμενοι Λίντον Βάγκνερ (εγκέφαλος), Ρόμπιν Χάργουντ, Λέστερ Μούντλι, Τζέρεμι Κινγκ και Χάρβει Ίσα, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκόολ και χασίς, θέλησαν να πραγματοποιήσουν τελετή, χρησιμοποιώντας ένα από τα δύο κορίτσια της παρέας τους, τη 16χρονη Κρίστι Θεολόγου. Όπως προκύπτει από τις ομολογίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι νεαροί, προφασιζόμενοι τελετουργικό, χτύπησαν με πέτρα τη νεαρή κοπέλα και την περιέλουσαν με βενζίνη και ενώ ήταν αναίσθητη της έβαλαν φωτιά.

Η δεύτερη κοπέλα ζαλισμένη προσπάθησε να τη σώσει, σβήνοντας τη φωτιά και τα δύο κορίτσια με απίστευτη ψυχική δύναμη κατάφεραν να διαφύγουν. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο ντεκέκτιβ Τζόζεφ Γέντε που παρακολουθούσε την υπόθεση, τα νεαρά αγόρια είχαν σκοπό να κανιβαλίσουν την κοπέλα, αφού την έκαιγαν…

 

 

 

πηγή: prionokordela.gr 


Manos Manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Life style   Κόσμος
+ + -

Η φήμη του έφτασε μέχρι την Αυστραλία!

 

Η φήμη του έφτασε μέχρι την Αυστραλία!


Η φήμη του Πάνου Κιάμου έχει φτάσει μέχρι την Αυστραλία, μολονότι εκείνος δεν έχει πάει ποτέ εκεί. Ο τραγουδιστής έχει προγραμματίσει για τον χειμώνα μια σειρά συναυλιών στην ήπειρο των καγκουρό και τα εισιτήρια ήδη έχουν εξαντληθεί. Για τους ομογενείς είναι το απόλυτο γεγονός του χειμώνα και περιμένουν πώς και πώς να τον απολαύσουν live επί σκηνής.

Η περιοδεία του Πάνου Κιάμου στην Αυστραλία ξεκινά την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, με πρώτη εμφάνιση στην Αδελαΐδα, ενώ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου θα δώσει συναυλία στο Σύδνεϋ.

 

 

 

 

πηγή: zougla.gr 


manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Αθλητικά
+ + -

Απεγκλώβισαν Σουηδούς αναρριχητές

 

Απεγκλώβισαν Σουηδούς αναρριχητές


Ακόμα ένα συμβάν σημειώθηκε σήμερα στους βράχους των Μετεώρων, το οποίο, όμως, αυτή τη φορά είχε αίσια κατάληξη. Δύο Σουηδοί αναρριχητές εγκλωβίστηκαν σε βράχο των Μετεώρων, όπου μετέβησαν για να ασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι.

Ωστόσο, δεν υπολόγισαν καλά τη διαδρομή και, όταν άρχισε να νυχτώνει, η κάθοδος έγινε ιδιαίτερα δύσκολη. Αμέσως σήμαναν σινιάλο προς την Καλαμπάκα για βοήθεια, έγιναν αντιληπτοί και άνδρες της Π.Υ. Καλαμπάκας έφτασαν στο σημείο και τους απεγκλώβισαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πηγή:thessalianews


Manos Manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Life style
+ + -

Το ξέσπασμα του Πέτρου Φιλιππίδη για το «κόψιμο» του 50-50

 

Το ξέσπασμα του Πέτρου Φιλιππίδη για το «κόψιμο» του 50-50

Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να θεωρείται από τους «άσσους» του Mega, αλλά δεν απέφυγε το... μαχαίρι. 12 ώρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα για το «50-50» τους ειδοποίησαν ότι η σειρά κόβεται. «Ήταν πολύ δυσάρεστο, πολύ άδικο, καταλαβαίνω την εξήγηση αλλά δεν το δέχομαι», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός μιλώντας στο Λοιπόν και συμπλήρωσε: «Δεν το αποφασίζεις τελευταία στιγμή, δεν κρεμάς τόσους ανθρώπους». Όπως αποκάλυψε ο ίδιος είπε «όχι» σε δύο προτάσεις, για να μην αφήσει την παρέα του «50-50», καθώς επί τρεις μήνες ρωτούσαν και τους επιβεβαίωναν ότι το σίριαλ θα γίνει. «Αυτό που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος το αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Δεν είμαστε σε καλύτερη μοίρα», κατέληξε ο ηθοποιός. 

πηγή:tvnea.gr


Manos Manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Life style
+ + -

Ηλίας Ψινάκης για Fab5: «Είμαι στο παρά τσακ να εγκαταλείψω το show»

 Ηλίας Ψινάκης για Fab5: «Είμαι στο παρά τσακ να εγκαταλείψω το show»

Ηλίας Ψινάκης για Fab5: «Είμαι στο παρά τσακ να εγκαταλείψω το show»

Δυστυχισμένος είναι ο Ηλίας Ψινάκης καθώς όπως παραδέχεται ο ίδιος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, θεωρεί ότι με το Fab5 κάνει μία αηδία. Ο αγαπημένος και εκκεντρικός μάνατζερ παραδέχτηκε επίσης πως δεν βλέπει το σόου στο σπίτι του. «Είμαι στο παρά τσακ να εγκαταλείψω το show» αποκαλύπτει ο ίδιος και συνεχίζει: «Είμαι τραγικά δυστυχισμένος γιατί θεωρώ ότι κάνω μία αηδία». Όσο για το με ποιον από τους άλλους τέσσερις συνεργάτες του στο σόου έχει τη μεγαλύτερη κόντρα, ο ίδιος παραδέχεται: «Με τον Σαμαρά έχω τη μεγαλύτερη κόντρα». Όπως σχολίασε και η Ναταλία Γερμανού στο «Μες στην καλή χαρά», δεν είναι σίγουρη αν τα εννοεί όλα αυτά ή όχι, καθώς η παρουσιάστρια υποστήριξε πως ο Ηλίας Ψινάκης, πολλές φορές δημιουργεί ντόρο με κάτι ώστε να ‘πουλήσει’ το προϊόν του περισσότερο.
 
 
πηγή: gossip-tv.gr Manos Manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Στις κάλπες οι Ισπανοί - τι δήλωσαν οι «μονομάχοι»

 Στις κάλπες οι Ισπανοί - τι δήλωσαν οι «μονομάχοι»
 Η επόμενη μέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον νικητή των εκλογών, καθώς ο πρωθυπουργός θα χρειαστεί να λάβει δραστικά μέτρα περικοπής των δαπανών σε μια χώρα με την ανεργία να ξεπερνά το 20%.

Οι δύο «μονομάχοι» των σημερινών βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, καθώς και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ψήφισαν το πρωί στη Μαδρίτη.

Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ψήφισε σε εκλογικό κέντρο κοντά στην Μονκλόα, έδρα της κυβέρνησης, κάλεσε τους συμπατριώτες του να «μιλήσουν και να αποφασίσουν» μέσω της κάλπης.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία, ανέφερε ακόμη ότι είναι «έτοιμος για αυτό που θέλουν οι Ισπανοί».

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα δήλωσε την ώρα που ψήφιζε ότι «η Ισπανία βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι».

«Τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον μας και υπό αυτές τις συνθήκες αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να ψηφίσουμε» σημείωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, καθώς η αποχή εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλη.

«Το μέλλον, περισσότερο από ποτέ, βρίσκεται στα χέρια των πολιτών» δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο.

Στις κάλπες 36 εκατ. ψηφοφόροι

Συνολικά περίπου 36 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για την ανάδειξη των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου.

«Η Ισπανία αποφασίζει για την κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της κρίσης», είναι ο τίτλος με τον οποίο κυκλοφορεί σήμερα η μεγάλη ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς.

Από τις εκλογές αυτές που γίνονται με το αναλογικό σύστημα θα εκλεγούν 350 βουλευτές και 208 γερουσιαστές.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP), το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, θα είναι σε θέση αν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, να κυβερνήσει μόνο του τη χώρα, χωρίς να αναγκαστεί να συμμαχήσει με περιφερειακά κόμματα, όπως συνέβη με τους σοσιαλιστές, και ο επικεφαλής του κόμματος, ο 56χρονος Μαριάνο Ραχόι, θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Τα περιθώρια ελιγμών που θα έχει ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να είναι πολύ μικρά, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές ενέτειναν εκ νέου τις τελευταίες ημέρες τις πιέσεις τους στην Ισπανία.

Ο Ραχόι έχει ήδη δεσμευτεί για επιπλέον μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της Ισπανίας, η οποία πλήττεται από ένα ποσοστό ρεκόρ ανεργίας (21,52%) μεταξύ των βιομηχανικών χωρών και απειλείται με μια νέα ύφεση.

 

 

 

 

πηγή: kathimerini.gr 


Manos Manos Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Υπολογιστικό τσιπ προσομοιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

 Υπολογιστικό τσιπ προσομοιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου
 Τσιπ υπολογιστή μιμείται τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που θα αντιγράφουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ήρθε πιο κοντά μετά την κατασκευή από ερευνητές στις ΗΠΑ ενός τσιπ, που μιμείται τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων (νευρώνων), όταν δέχονται νέες πληροφορίες και αντιδρούν σε αυτές.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου ΜΙΤ, με επικεφαλής τον Τσι-Σανγκ Πουν, σύμφωνα με το BBC, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τσιπ που προσομοιώνει τη λειτουργία μίας σύναψης του εγκεφάλου. Στον εγκέφαλο υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, κάθε ένας από τους οποίους σχηματίζει συνδέσεις (συνάψεις) με πολλούς άλλους νευρώνες, επιτρέποντας έτσι στις πληροφορίες να μεταδίδονται στα «κυκλώματα» του εγκεφάλου. Η δημιουργία νέων συνάψεων, που συνεχώς μεταβάλλονται, εξηγεί τη λεγόμενη «πλαστικότητα» του εγκεφάλου, δηλαδή τη δυνατότητά του να αναδιαμορφώνει τις λειτουργίες του, να μαθαίνει νέα πράγματα και να θυμάται.

Το «εγκεφαλικό τσιπ» έχει περίπου 400 τρανζίστορ και οι καλωδιώσεις του μιμούνται τις νευρωνικές συνδέσεις. Οι πληροφορίες «ρέουν» μέσω των τρανζίστορ με ανάλογο τρόπο με αυτόν που κινούνται μέσω των συνάψεων οι πληροφορίες (στην ουσία τα ιόντα) στα αυθεντικά νευρωνικά κυκλώματα.

Τέτοιου είδους νευρωνικά τσιπ μπορεί στο μέλλον, μεταξύ άλλων, να καταστήσουν εφικτή την επικοινωνία ανάμεσα σε τεχνητά μέλη του σώματος και στον εγκέφαλο, όπως επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία καλύτερων ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως είπαν οι ερευνητές, οι παράμετροι του κυκλώματος του τσιπ μπορούν να μεταβληθούν κατάλληλα για να μιμηθούν διάφορα «κανάλια» μετάδοσης ιόντων στον εγκέφαλο. «Έχουμε τώρα πια ένα τρόπο να μιμούμαστε κάθε μία ιοντική διαδικασία που συμβαίνει σε ένα νευρώνα», δήλωσε ο Πουν.

Για «εντυπωσιακό επίπεδο βιολογικού ρεαλισμού» έκανε λόγο ο καθηγητής νευροβιολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Ντιν Μπουονομάνο. Οι ερευνητές του ΜΙΤ ευελπιστούν ότι, στο μέλλον, τσιπ σαν το δικό τους θα αποδειχτούν ακόμα πιο γρήγορα από τα βιολογικά κυκλώματα των νευρώνων, όσον αφορά την εκτέλεση διαφόρων νοητικών διαδικασιών.

 

 

 

πηγή: kathimerini.gr 


Σελίδα 11400 από 11418 (114172 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11399
[11400]
11401
11402
11416
11417
11418
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά