21/11/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Άκαρπες οι διαβουλεύσεις στο Βέλγιο

 Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι άκαρπες μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις στο Βέλγιο για τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2012, καθώς ούτε οι γαλλόφωνοι Σοσιαλιστές αλλά ούτε και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να κάνουν ένα βήμα πίσω από τις θέσεις τους.

«Πρόκειται για μια κλασική σύγκρουση αριστεράς-δεξιάς» αποφαίνεται η ολλανδόφωνη εφημερίδα της χώρας De Standaard.

Αφανείς παίκτες σε αυτή την ιδιότυπη διελκυστίνδα είναι από τη μια μεριά τα εργατικά συνδικάτα, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των ψηφοφόρων των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών, τα οποία εντείνουν τις πιέσεις τους προς τον πρόεδρό τους Ντι Ρουπό να μην δεχτεί επιπλέον περικοπές των δαπανών που απειλούν να αποσαθρώσουν ακόμα περισσότερο το κράτος πρόνοιας θίγοντας κεκτημένα ετών για το εργατικό κίνημα και, από την άλλη μεριά, οι εργοδοτικές οργανώσεις, τα εμπορικά επιμελητήρια και οι σύλλογοι ελεύθερων επαγγελματιών που ασκούν με την σειρά τους ασφυκτικές πιέσεις στους Φιλελεύθερους να μην δεχτούν περισσότερους φόρους προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στα επιθυμητά επίπεδα.

Ως εκ τούτου, κοινή είναι η εκτίμηση του φλαμανδικού Τύπου ότι η ανάγκη των δύο κομμάτων να ικανοποιήσουν το εκλογικό τους ακροατήριο αποτελεί την κύρια αιτία του υφιστάμενου αδιεξόδου.

Οι μεν Σοσιαλιστές επιθυμούν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην Βαλονία, οι δε Φιλελεύθεροι, που βλέπουν την εκλογική τους δύναμη στην Φλάνδρα να συρρικνώνεται προς όφελος της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας, επιθυμούν να περιχαρακώσουν το κομματικό τους ακροατήριο που φυλλορροεί, εμμένοντας στις θέσεις τους υπέρ της ανάγκης μείωσης των δαπανών έναντι της αύξησης της εσόδων μέσω της υψηλότερης φορολογίας.

Όπως εξάλλου αναφέρει η ολλανδόφωνη De Morgen στο σημερινό κύριο θέμα της με τίτλο «Ποιος θα υποχωρήσει;», η χτεσινή συνάντηση μεταξύ του ηγέτη των Φιλελευθέρων Ντε Κρόου και του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ντι Ρουπό δεν απέφερε το παραμικρό, καθώς και τα δύο μέρη εμφανίστηκαν αμετακίνητα στις θέσεις τους.

 

 

 

πηγή: zougla.gr 


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Άντζελα Δημητρίου: «Έχω κάνει πάνω από δέκα εκτρώσεις»

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Άντζελα Δημητρίου... Mια εξομολόγηση εκ βαθέων καθώς δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έχει κάνει πάνω από δέκα εκτρώσεις. «Κάθε φορά που έχανα ένα παιδί, πληγωνόμουν. Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος και δεν μπορεί να κρατήσει το παιδί, αφού ολοκληρωθεί η άμβλωση και περάσει η επήρεια της νάρκωσης, μένουν κατάλοιπα», λέει και καταλήγει στο περιοδικό Εγώ: «Έχω κάνει έκτρωση πάνω από δέκα φορές. Είχα παράλληλα πολλές επιπτώσεις στην υγεία μου. Από τα 39 μου ήρθε εμμηνόπαυση. Πάντα ένιωθα τύψεις».
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγή:  gossip-tv.gr 

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Πιθανή συνεργασία Facebook – eBay

 
 
Το τελευταίο διάστημα o κολοσσός των online δημοπρασιών, eBay, έρχεται όλο και πιο κοντά με τη Facebook, και όπως όλα δείχνουν οι δύο εταιρείες κάτι σχεδιάζουν… Μάλιστα, η Katie Mitic, διευθύντρια του τμήματος ‘Platform and Mobile Marketing’ τηςFacebook, προστέθηκε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της eBay. 
 

Η πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών έρχεται την πιο κατάλληλη ώρα, μιας και σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση X.commerce Innovate Conference της eBay. Στην εκδήλωση η εταιρεία θα αποκαλύψει το όραμα της για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου κάτω από τα ονόματα Paypal, eBay, Magento και GSI Commerce και γιατί όχι και την επικείμενη συνεργασία της με τη Facebook.

Φημολογείται ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει να κάνει με τη νέα πλατφόρμα της Facebook, Open Graph και φυσικά με τα Facebook Credits. Σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε και επίσημα…

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: techgear.gr


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Eφτιαξαν οικολογικό και αθόρυβο αεροσκάφος.

 
Tι είναι «πράσινο», αθόρυβο και έχει φτερά νυχτερίδας; Tην απάντηση στο αίνιγμα έδωσαν μια ομάδα Aμερικανών και Bρετανών ερευνητών με το σχεδιασμό ενός νέου «διαστημικού» και φιλικού προς το περιβάλλον αεροπλάνου.

H Πρωτοβουλία Aθόρυβου Aεροσκάφους του Πανεπιστημίου του Kέιμπριτζ και του Iνστιτούτου MIT σχεδίασε το επαναστατικό μοντέλο με απώτερο στόχο να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Tο SAX-40 δεν μοιάζει σε τίποτα με τα αεροπλάνα που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Tο επονομαζόμενο ως «ενιαίο φτερό» -γιατί η αριστοτεχνική ένωση των φτερών με τον κορμό δίνουν την εντύπωση μιας ενιαίας κατασκευής- έχει σφηνοειδή κορμό με δύο φτερά νυχτερίδας και καθόλου ουρά, ενώ οι κινητήρες είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος του κορμού αντί κάτω από τα φτερά.

Οικονομικό 
Eκτός από το εντυπωσιακό του σχήμα, το πρωτοποριακό μοντέλο είναι πιο αθόρυβο και καταναλώνει 35% λιγότερα καύσιμα από οποιαδήποτε υπάρχουσα αερογραμμή.

Δεδομένης της ανοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, η αναγκαιότητα για εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων αναμένεται να στρέψει τις αεροπορικές εταιρείες στην αγορά «πράσινων» αεροσκαφών.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η δυσκολία αντικατάστασης των σημερινών επιτυχημένων μοντέλων Boeing και Airbus, που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες αερογραμμές, δεν θα μας επιτρέψει να γίνουμε επιβάτες ενός SAX-40 πριν από το 2030. Kάλλιο αργά παρά ποτέ.
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγή: myday.pblogs.gr

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Facebook: 600.000 λογαριασμοί “hackάρονται” ημερησίως


 
 
Η Sophos, γνωστή για τις υπηρεσίες antivirus και τις στατιστικές αναλύσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας στο Internet, ανακοίνωσε ότι καθημερινά περίπου 600.000 log-ins γίνονται με άγνοια των χρηστών, δηλαδή οι λογαριασμοί τους έχουν “πειραχτεί”.

Γι’ αυτό το λόγο, η Facebook ανακοίνωσε δύο νέες λειτουργίες ασφαλείας, την Trusted Friends και το App Passwords, με την πρώτη να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και περίπου δύο μήνες (προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει στα τέλη Αυγούστου με επιτυχία).


Το Trusted Friends απευθύνεται σε όσους έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να μπουν πλέον στο λογαριασμό τους, επειδή δεν αναγνωρίζεται το email ή το password τους. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα ζητηθεί από το χρήστη να επιλέξει τρεις έμπιστους φίλους του (από το Facebook), στους οποίους θα αποσταλλεί email με έναν 4ψήφιο κωδικό.

 

 
 

  

πηγή:  techtips.gr

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Αυξημένα τα ποσοστά κατάθλιψης στην εφηβεία

 
Καταθλιπτικό συναίσθημα, που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως απόπειρα αυτοκτονίας, κατάχρηση ουσιών... και αυτοτραυματισμό, παρουσιάζουν οι έφηβοι … στην Ελλάδα, σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει στο 29% στα κορίτσια και στο 13% στα αγόρια.

Το παρήγορο είναι ότι η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες αυτοκτονιών στους εφήβους, με ετήσια επίπτωση 3,8 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα στα αγόρια και 0,8 στα κορίτσια.

Τα στοιχεία αυτά που προκύπτουν από ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, δείχνουν ότι αν και τα κορίτσια στην εφηβεία παρουσιάζουν συχνότερα κατάθλιψη από τα αγόρια, είναι τα αγόρια εκείνα που οδηγούνται περισσότερο στον αυτοτραυματισμό ή σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν, αύριο, στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, με θέμα «Απόπειρες αυτοκτονίας στην εφηβική ηλικία», στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παρατηρείται συνεχής αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών, στις ηλικίες 13-20 ετών.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι αυτοκτονίες καταγράφονται ως η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σε άτομα ηλικίας από 15-24 ετών, με την Ελλάδα, ωστόσο, να έχει από τους χαμηλότερους δείκτες αυτοκτονιών στους εφήβους.

«Τα αγόρια έφηβοι πιο συχνά επιλέγουν τα πυροβόλα όπλα σαν αυτοκτονική πράξη, ενώ τα κορίτσια τη λήψη ουσιών.

Μελέτη των ελλήνων εφήβων έδειξε ότι οι αυτοκτονίες των αγοριών είναι περισσότερες στις αστικές περιοχές, ενώ των κοριτσιών στις αγροτικές περιοχές.

Τα αγόρια εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου εξαιτίας αυτοκτονίας, ενώ τα κορίτσια υπερτερούν στην απόπειρα αυτοκτονίας και τον ιδεασμό αυτοκτονίας, χωρίς όμως να επέρχεται ο θάνατος.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το σπάνιο προς το παρόν φαινόμενο της ομαδικής αυτοκτονίας, μετά από συνεννόηση εφήβων μέσω του διαδικτύου (σύμφωνο αυτοκτονίας).

Παράγοντες που φαίνεται να ενέχονται στις αυτοκτονίες των ελλήνων εφήβων είναι η ύπαρξη ψυχιατρικής διαταραχής, προβλήματα με την οικογένεια, συναισθηματικές απογοητεύσεις και αισθήματα αποτυχίας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Κέρκυρας Χρυσούλα Μαραγκού, Ελένη Γεωργιάδη, Μαρία Μιχαλά, η παιδίατρος του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας ΕΕΚΠΠΥ Μαρία Μάνδυλα, ο γενικός γραμματέας του ΕΕΚΠΠΥ Αλέξανδρος Κουσουνής και η Βαρβάρα Λουμπράνου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η καλύτερη παρέμβαση είναι η πρόληψη

Στην εφηβική περίοδο, με τις ουσιαστικές σωματικές και ψυχικές μεταβολές, οι νέοι είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και, αν οδηγηθούν σε ακραίες συμπεριφορές, μπορεί να χρειαστούν παρέμβαση κάποιου ειδικού.

Η καλύτερη θεραπευτική παρέμβαση είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αναγνώριση παραγόντων κινδύνου για την εκδήλωση αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Οι περιπτώσεις των εφήβων που καταλήγουν στο νοσοκομείο, ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, θα πρέπει, μέσω της συμβουλευτικής -διασυνδετικής ψυχιατρικής,να παραπέμπονται σε ειδικούς, με στόχο τη σωστή αξιολόγηση και θεραπευτική προσέγγιση.

«Στην Ελλάδα, οι έφηβοι αποτελούν το 11% του πληθυσμού και ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι το ποσοστό όσων παρουσιάζουν καταθλιπτικό συναίσθημα μπορεί να φθάνει το 13% στα αγόρια και το 29% στα κορίτσια.

Αποτέλεσμα των διαταραχών αυτών είναι το ενδεχόμενο, οι έφηβοι να οδηγηθούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως απόπειρα αυτοκτονίας, κατάχρηση ουσιών και αυτοτραυματισμό.

Το μέγεθος του προβλήματος ενδέχεται να υποεκτιμάται, λόγω έλλειψης κατάλληλων υπηρεσιών, στις οποίες μπορούν να προσφύγουν και προβλέπεται να επιταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης», αναφέρεται- μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση, με θέμα:

«Πρόληψη αυτοκτονιών και αυτοτραυματισμών στους εφήβους: Μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα και σχεδιασμός μελέτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος TACTICS» των επιστημόνων του Εργαστηρίου Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» και του Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής του Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση παρουσιάζονται δεδομένα θνησιμότητας αυτοκτονιών και βίαιης συμπεριφοράς ανάμεσα στους εφήβους της χώρας μας, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τη μελέτη της τελευταίας 30ετίας προκύπτει μείωση της θνησιμότητας από βία στην ΕΕ των «27», συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Η μείωση αφορά κυρίως την περίοδο μετά το 1993. Η μείωση είναι σαφώς μικρότερου μεγέθους για τις ηλικίες 15-24 ετών σε σχέση με εκείνη του γενικού πληθυσμού.

«Αξίζει, όμως, να δοθεί προσοχή στους θανάτους από δηλητηριάσεις, όπου η πρόθεση του παθόντος δεν είναι εύκολα τεκμηριώσιμη και φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Πράγματι, την περίοδο 1980-2009 η γενική θνησιμότητα από δηλητηριάσεις στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ των ‘27’ παρουσίασε ελάχιστες μεταβολές και εκσεσημασμένη είναι η διαφορά στις ηλικίες 15-44 ετών (αύξηση 14,2% στην Ελλάδα, 0,7% στην ΕΕ).

Τα ευρήματα αυτά κρούουν κώδωνες κινδύνου, καθώς αποτελούν μόνον την κορυφή του παγόβουνου» επισημαίνονται- μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Η απουσία ηλεκτρονικών αρχείων καταγραφής, ηλεκτρονικής διασύνδεσης, με δεδομένα από κέντρα της περιφέρειας, αλλά και η επιφυλακτικότητα για λόγους κοινωνικούς, θρησκευτικούς και προσωπικούς, στον ακριβή χαρακτηρισμό της βλάβης ως εκούσιας, δυσχεραίνουν την παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων νοσηρότητας και συνεπακόλουθα, την ανάληψη αποτελεσματικών στοχευμένων προληπτικών παρεμβάσεων.
 
 
 
 
 
 
πηγή: tro-ma-ktiko.gr 

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σπάνιες φωτογραφίες της Αθήνας του 19ου και 20ου αιώνα!Για όσους έζησαν και θυμούνται, και για όσους αναρωτιούνται εάν η Αθήνα ήταν κάποτε έτσι...


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Κόσμος
+ + -

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σ’ αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί… πληρώνονται!

 
Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η επιπλέον μελέτη των μαθητών και οι καλοί βαθμοί στις εξετάσεις θα τους έκαναν…

πλούσιους; 
Αν όχι, σας δίνουμε λίγο χρόνο για να το ξανασκεφτείτε! Ένα σχολείο στη Βιρτζίνια προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους μαθητές του προκειμένου να πάρουν καλούς βαθμούς στις εξετάσεις. Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι η πάσα αλήθεια! Τα πρώτα σχολεία που υιοθέτησαν αυτήν τη νέα τεχνική με σκοπό να επιστρέψουν τα παιδιά στα βιβλία τους είναι τα Salem και Green Run High Schools στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Οι διευθυντές και οι καθηγητές σκέφτηκαν πως ένα μόνο «χτύπημα στην πλάτη» των μαθητών τους δεν είναι αρκετό για να τους παρακινήσει να διαβάζουν περισσότερο και να παίρνουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις, οι οποίοι -ας σημειωθεί- είχαν πάρει εδώ και καιρό την… κατιούσα. Ένας μαθητής μπορεί να κερδίσει μέχρι 100 δολάρια για κάθε επιτυχία που έχει, ενώ μέρος του βραβείου «ξαναγυρίζει» στο σχολείο, με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών σε γραφική ύλη.


perierga.gr - Απίστευτο! Σ' αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί... πληρώνονται!


»Στην ουσία πρόκειται για επιβράβευση των καλών μαθητών αλλά είναι και ένα σημαντικό κίνητρο για να μελετούν περισσότερο τα παιδιά και να βάζουν υψηλότερους στόχους», λέει η καθηγήτρια Χημείας στο Salem High School κ. Patty Cook. Μένει να αποδειχτεί, βέβαια, ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του… οικονομικού πειράματος και κατά πόσο η μελέτη «επί πληρωμή» μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά της μελέτης. Άλλωστε, σε δύσκολους καιρούς πάντα θα βρίσκει εφαρμογή η φράση: «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…».


perierga.gr - Απίστευτο! Σ' αυτό το σχολείο οι καλοί βαθμοί... πληρώνονται!

 
 
 
 
 

πηγή: ntaksi.blogspot.com

Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Το ντόμινο Λαυρεντιάδη στο κύκλωμα του φαρμάκου

 Παράγοντες του κλάδου κάνουν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του δικτύου παραγωγής - φαρμακαποθηκών - φαρμακείου, καθώς η άρδην αλλαγή του καθεστώτος προμηθειών, οι ελλείψεις φαρμάκων, η αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων από εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου οδηγούν σε «ασφυξία» έναν τόσο νευραλγικό για τη δημόσια υγεία τομέα.

Η θυγατρική της Alapis ακολουθεί την πτωχευτική διαδρομή της μητρικής που, από κορωνίδα των φαρμακευτικών εταιρειών με τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και αντληθέντα κεφάλαια 2,25 δισ. ευρώ, φτάνει να αιτείται την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 και του πτωχευτικού νόμου. Ο όμιλος (σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων Alapis & Θυγατρικών Εταιρειών) είχε φαρμακευτικό χαρτοφυλάκιο γενόσημων και πρωτότυπων προϊόντων, που μέσα σε μια 4ετία τα αύξησε σε 200 (από 50) χωρίς να υπολογίζονται τα πρότυπα σκευάσματα μέσω των συνεργασιών με πολυεθνικές. Τα σκευάσματα καλύπτουν το σύνολο των θεραπευτικών κατηγοριών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κάποια από αυτά είναι αναντικατάστατα.

Με 6 φαρμακαποθήκες, εκ των οποίων η Κ.Π. Μαρινόπουλος με πελατολόγιο πάνω από 2.000 φαρμακεία, αλλά και την Geropharm, η οποία διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστημα αυτόματης ρομποτικής διαλογής με δυνατότητα που ξεπερνά τις 800 παραγγελίες ανά ώρα καλύπτοντας περισσότερες από 200.000 γραμμές παραγγελίας ημερησίως, ο όμιλος είχε φτάσει να καλύπτει πανελλαδικά τουλάχιστον το 30% των φαρμακείων.

Απαιτούν μετρητοίς

Αποτελεί κοινό μυστικό στην αγορά πως η Alapis και οι θυγατρικές της παρείχαν μακρές περιόδους εξόφλησης (κάνουν λόγο για 6 έως 10 μήνες), υψηλές εκπτώσεις και σημαντικές διευκολύνσεις στους πελάτες της. Η κατάρρευσή τους όμως αλλάζει άρδην το σκηνικό, καθώς οι προμηθευτές ζητούν τοις μετρητοίς το μεγαλύτερο μέρος της παραγγελίας, οι τράπεζες κλείνουν παντελώς τις χορηγήσεις και τα πλαφόν και εκατοντάδες φαρμακοποιοί μένουν με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια.

Η έλλειψη χρηματοδότησης έχει συνέπεια δεκάδες φαρμακεία να μένουν χωρίς βασικά φάρμακα, ενώ επαγγελματίες του κλάδου κινδυνεύουν με πτώχευση.

Είναι ενδεικτικό πως την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλες ξένες πολυεθνικές σταμάτησαν τη χορήγηση ακόμη και ειδικών φαρμάκων (για χημειοθεραπείες, αντικαρκινική αγωγή κ.λπ.), καθώς οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να πληρώσουν τις υψηλές προκαταβολές.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ), σε πολλούς από τους 2.000 πελάτες της Κ.Π. Μαρινόπουλος επιδόθηκε με δικαστικό κλητήρα εκ μέρους της Εμπορικής Τράπεζας έγγραφο με βάση το οποίο οι εισπράξεις της εταιρείας εκχωρούνται στην τράπεζα. Την ίδια στιγμή το σύνολο των τραπεζών που δανειοδοτούσαν την Alapis έχει κινηθεί νομικά κατά των επιχειρήσεων του Λ. Λαυρεντιάδη με σειρά αγωγών. Τραπεζικοί κύκλοι προεξοφλούσαν πως έπειτα από διαδικασία εκκαθάρισης οι πιστωτές θα μπορούσαν να πάρουν στα χέρια τους το «καθαρό κομμάτι» των εταιρειών του ομίλου. Ηδη η εργοδοσία μιλά ανοιχτά για απολύσεις πάνω από 500-600 εργαζομένους.

* Ο Αντώνης Κατραμαδάκης (πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών) εκτιμά πως η διοίκηση του ομίλου επιτελεί εκκαθαριστική διαδικασία και δεν ενδιαφέρεται να σωθεί η εταιρεία, πόσω μάλλον για την τύχη των 1.400 εργαζομένων, από τους οποίους οι 637 στην Alapis.

Και όμως, ο όμιλος Alapis γιγαντώθηκε κεφαλαιακά μέσω διαδοχικών αυξήσεων κεφαλαίου (800 εκατ. ευρώ το 2007 και άλλα 450 το '09), τραπεζικού δανεισμού (ύψους ενός δισ. ευρώ) και χρηματιστηριακής μόχλευσης, που κάποια στιγμή έφτανε τα 1,5 δισ. ευρώ. Πλέον, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι αρχικές λειτουργίες έχουν απαξιωθεί, μονάδες παραγωγής έχουν σταματήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου την παραγωγή τόσο των σκευασμάτων της εταιρείας όσο και των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Στον τομέα αποθήκευσης-διαλογής- μεταφοράς το σύνολο των συνεργαζόμενων εταιρειών έχει αποχωρήσει, ενώ οι φαρμακαποθήκες βρίσκονται σε απραξία.

Η πλευρά της εταιρείας αποδίδει την απαξίωση στη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, ωστόσο η κατάρρευση ξεκίνησε σχεδόν ένα 6μηνο νωρίτερα.

Μεγαλόσχημοι

Ολο αυτό το διάστημα μένουν αναπάντητα ερωτήματα που οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να τα έχουν ήδη ερευνήσει και να αποφανθούν. Από το πώς φούσκωσε χρηματιστηριακά, μέσω διαδοχικών αυξήσεων και εξαγορών, μέχρι τις υποθέσεις της Carlyle και της Proton Bank, την περίοδο δηλαδή που ο επιχειρηματίας διασυνδεόταν με μεγαλόσχημα ονόματα της πολιτικής, της επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής.

Για παράδειγμα, ακόμη και σήμερα δεν έχει απαντηθεί εάν το κόστος αγοράς 18 εταιρειών (στο διάστημα 2007-'10) ανταποκρινόταν στην πραγματική αξία τους (λ.χ. οι δύο μεγαλύτερες εξαγορές Κ.Π. Μαρινόπουλος και Γερολυμάτος). Οπως επίσης σε ποιες τιμές πουλήθηκαν πολλές θυγατρικές του ομίλου και τι σχέση είχε η τιμή πώλησης με την τιμή αγοράς (περίπτωση Νεοχημικής). Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες σε θέματα πληρωμών, υπερτιμολογήσεων και μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της εταιρείας.

Επιβολή όρων

* Ο Κωνσταντίνος Λουράντος μιλά ανοιχτά για «...επαπειλούμενη κατάρρευση όλου του φαρμακευτικού οικοδομήματος, αρχής γενόμενης από τις φαρμακαποθήκες», με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να αναφέρεται «στις εταιρείες που επιτίθενται σε μια διαλυμένη αγορά, επιβάλλοντας στους προμηθευτές τους όρους τους, που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να τους αποδεχθούν».

Οι πληρωμές τοις μετρητοίς, οι εξοφλήσεις τιμολογίων ανά παραγγελία και τα συνεχώς αυξανόμενα κατασχετήρια των φαρμακείων δεν προοιωνίζονται τίποτε το ενθαρρυντικό. Θρυαλλίδα, ωστόσο, αναδεικνύεται το «σκάσιμο» της κατά 100% θυγατρικής του πολυπράγμονος επιχειρηματία, καθώς με μερίδιο 20% στην Αττική και 12% πανελλαδικά ήταν ο ισχυρότερος -μη συνεταιριστικός- παίκτης. Ο όμιλος Λαυρεντιάδη είχε φτάσει να ελέγχει (μέσω 6 φαρμακαποθηκών) συνολικά μέχρι το 25% μιας πίτας που το 2010, παρά την υποχώρηση του τζίρου, διαμορφώθηκε στα 4,86 δις ευρώ *

 

πηγή:enet.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στον κόσμο;

 Οι τρεις παρακάτω περιπτώσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης που αποδόθηκαν ή προτάθηκαν ποτέ από δικαστήρια! Αριθμοί που ξεπερνούν και την πιο τρελή φαντασία και που στην ουσία σημαίνουν καταδίκη του κατηγορούμενου να πεθάνει στη φυλακή αφού είναι... αριθμητικώς αδύνατο να αποφυλακιστεί εν ζωή!

384.912 χρόνια!

 Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο, είναι 384.912 χρόνια και μάλιστα για το έγκλημα της μη παράδοσης επιστολών! Το 1972, στην Palma de Mallorca σην Ισπανία, ο 22χρονος ταχυδρόμος Gabriel March Grandos, κατηγορήθηκε για απάτη, εξαιτίας της μη παράδοσης περίπου σαράντα δύο χιλιάδων επιστολών. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ποινή φυλάκισης τριακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων δώδεκα ετών! Τελικά ο κατηγορούμενος, τιμωρήθηκε με 7.109 χρόνια φυλάκιση, αλλά η περίπτωσή του παραμένει η πιο υπερβολική ποινή που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο!

100 αιώνες και δις ισόβια!

  Η μεγαλύτερη ποινή που αποδόθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο, είναι 2 φορές ισόβια και... 100 αιωνες! Ηταν 1981 όταν δικαστήριο στην Αλαμπάμα, καταδίκασε τον Dudley Wayne Kyzer για την αποτρόπαια τριπλή δολοφονία- της συζύγου του, της πεθεράς του και ενός φοιτητή-, σε συνολική ποινή 10.000 ετών και δις ισόβια! Ο 70χρονος σήμερα Kyzer, βρίσκεται μέχρι σήμερα στις φυλακές της St. Clair στην Αλαμπάμα. Αυτή παραμένει η μεγαλύτερη ποινή που έχει ποτέ αποδοθεί στις ΗΠΑ.

11.250 χρόνια!

   Ακολουθεί η περίπτωση του βιαστή Darron Bennalford Anderson, που το 1994 στην Οκλαχόμα καταδικάστηκε αρχικά σε  2.200 χρόνια ποινή φυλάκισης, αλλά μετά από έφεση που άσκησε, η ποινή αυξήθηκε σε 11.250 χρόνια: 4.000 ετών για βιασμό, 4000 χρόνια για σοδομισμό, 1.750 χρόνια για απαγωγή, και 1.500 χρόνια για ληστείες!

 

πηγή: pyles.tv 


Σελίδα 11317 από 11350 (113499 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11316
[11317]
11318
11319
11348
11349
11350
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά