22/11/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Θα «κατεβάζουμε» γνώση α λα Matrix;

 Για πρώτη φορά, ερευνητές ήταν σε θέση να «χακάρουν» μέσα στην διαδικασία μάθησης του εγκεφάλου, προκαλώντας εγκεφαλικά μοτίβα όμοια με αυτά των ήδη αποκτημένων γνώσεων. Φυσικά δεν είναι τόσο προηγμένη η μέθοδος, όπως στην γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας, Matrix, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες τεχνικές διδασκαλίας και αλλά και αποκατάστασης.

Μελλοντικές θεραπείες θα μπορούσαν να αποκωδικοποιήσουν τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας ενός αθλητή ή ενός μουσικού και να τα χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς για την εκμάθηση μιας νέας δραστηριότητας σε ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και των ATR Computational Neuroscience Laboratories στο Kyoto, χρησιμοποιήσαν fMRI, για τη μελέτη της μαθησιακής διαδικασίας. Εξέτασαν την ικανότητα οπτικής αντιληπτικής μάθησης, ή VPL, ενός ενήλικα, για το κατά πόσο η επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση βελτιώνει την απόδοση ενός ατόμου σε μια συγκεκριμένη εργασία.

Με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα Takeo Watanabe, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μέθοδο που ονομάζεται αποκωδικοποιημένο fMRI neurofeedback για την διέγερση του οπτικού φλοιού. Αρχικά οι επιστήμονες έδειξαν στους συμμετέχοντες κύκλους σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Έπειτα, μέσω fMRI παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων. Οι ερευνητές ήταν σε θέση, στη συνέχεια, να εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες να αναδημιουργήσουν την δραστηριότητα του οπτικού φλοιού.

Οι εθελοντές τοποθετήθηκαν και πάλι στη μαγνητική τομογραφία, ενώ τους ζητήθηκε να οπτικοποιήσουν στο μυαλό τους σχήματα συγκεκριμένων χρωμάτων. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να «δημιουργήσουν τρόπο τινά την δραστηριότητα στο οπίσθιο τμήμα του εγκεφάλου» και να «σχηματίσουν» ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο στερεό πράσινο δίσκο μπορούσαν. Τους είπαν, μάλιστα, ότι θα λάβουν ένα χρηματικό μπόνους αντίστοιχο με το μέγεθος του δίσκου, δίχως όμως να τους ενημερώσουν για τη σημασία του δίσκου. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων και παρακολούθησαν τα μοτίβα ενεργοποίησης στον οπτικό φλοιό τους.

«Οι συμμετέχοντες μπορούν να εκπαιδευθούν στο να ελέγχουν τη συνολική ενεργοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής του εγκεφάλου», δηλώνει ο συγγραφέας της μελέτης, «ή την ενεργοποίηση μιας περιοχής σε σχέση με μια άλλη περιοχή».

Αυτό λειτούργησε ακόμη και όταν τα υποκείμενα του πειράματος δεν γνώριζαν τι μάθαιναν, δήλωσαν οι ερευνητές, ενώ συνέχισαν ότι είναι δυνατόν κάποια στιγμή για τους ανθρώπους να αποκτούν νέες γνώσεις, επιδεξιότητες, ή ακόμα και μνήμες, καθώς και να τις αποκαθιστούν ύστερα από κάποιο ατύχημα ή λόγω γήρατος.

 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science. 

 

 

 

 

 

 

proho.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Eπίσκεψη στη φυλακή!

Την ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο επισκέφθηκε στο κελί της στη φυλακή του Κιέβου ο επίτροπος Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ Στέφαν Φούλε, ανήμερα της έναρξης εκδίκασης της έφεσης κατά της καταδίκης της πρώην πρωθυπουργού σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας.

Ο Στέφαν Φούλε παρέμεινε μισή ώρα στη φυλακή Λουκιανίβσκα, όπου κρατείται η 51χρονη Τιμοσένκο, μετά την καταδίκη της στις 11 Οκτωβρίου για κατάχρηση εξουσίας στην υπογραφή συμφωνίας για την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία το 2009.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει τη δίκη ως πολιτικά υποκινούμενη και ο Στέφαν Φούλε δήλωσε πως διαβεβαίωσε τη Γιούλια Τιμοσένκο ότι οι «27» θα παρακολουθούν στενά την εκδίκαση της έφεσης και θα επιμείνουν σε μία δίκαιη δίκη.

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Ζητούν να απαγορευτεί η ταινία της Jolie

 Ο Branislav Djukic είναι Σέρβος της Βοσνίας και ένας από τους ανθρώπους εκείνους, που έζησαν τον πόλεμο «σε πρώτο πλάνο». Φυλακίστηκε κατά τη διάρκεια του τριετούς (1992-1995) πολέμου και σήμερα ηγείται της Ένωσης Φυλακισμένων σε στρατόπεδα, Σέρβων της Βοσνίας.

Αν και παραδέχτηκε πως έχει δει μόνο το  trailer της ταινίας, "In the Land of Blood and Honey", της οποίας σκηνοθέτιδα είναι η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός, Angelina Jolie, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press, ότι, η ταινία «παρουσιάζει αναλήθειες» και τους Σέρβους ως τους μοναδικούς φταίχτες και βιαστές γυναικών, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η νέα δουλειά της Jolie έγινε αποδεκτή με θετικότατα σχόλια, στις αρχές του μήνα, σε προβολή στο Σαράγιεβο, από μη Σέρβους πολίτες, μέλη 11 οργανώσεων θυμάτων πολέμου

Πρόκειται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου και είναι δράμα, το οποίο κινείται γύρω από έναν Σέρβο στρατιώτη που ξανασυναντά την παλιά του αγάπη…μια μουσουλμάνα της Βοσνίας, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης γυναικών που προορίζονται για σεξουαλική μεταχείριση.
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Το νευρικό γέλιο των Ράδιο Αρβύλα on air (video)

Τι συνέβη και οι κύριοι του Ράδιο Αρβύλα ξέσπασαν σε γέλια. Η αντροπαρέα γελούσε ασταμάτητα στο «αέρα» της εκπομπής για αρκετά λεπτά. Όλα ξεκίνησαν με τον Αντώνη Κανάκη να προλογεί ένα βίντεο με τον δικό του τρόπο, προκαλώντας στον ίδιο και στην υπόλοιπη παρέα των Αρβύλα νευρικό γέλιο. Δείτε πόσα λεπτά γελούσαν.

 

 

 

 

 

 

 

gossip-tv.gr 


Paris Paris Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Κουραμπιές ή μελομακάρονο; Διαλέξτε το πιο υγιεινό

 Επειδή τα γλυκά των Χριστουγέννων φτάνουν στο τραπέζι μας νωρίτερα από τα ίδια τα Χριστούγεννα, σας αναλύουμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, έτσι ώστε να τα απολαύσετε, αλλά με μέτρο.

Για κάποιους το νόημα των γιορτών κρύβεται πίσω από τη ζεστασιά και την οικογενειακή θαλπωρή, για άλλους πίσω από τη διασκέδαση ή την ξεκούραση και για κάποιους άλλους πίσω από τα… χριστουγεννιάτικα φαγητά και δη τα γλυκά, δηλαδή τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Λόγω του ότι τα Χριστούγεννα είναι και η μοναδική περίοδος του χρόνου που τα απολαμβάνουμε (και για μερικούς μήνες μετά τις γιορτές, μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα…), πολλές φορές ίσως το παρακάνουμε, μη έχοντας υπόψη μας τις θερμίδες που καταναλώνουμε, αλλά ούτε και τα συστατικά τους και τι προκύπτει από αυτά.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να τα «βάλουμε κάτω» -όχι για να τα καταβροχθίσουμε, αλλά για να τα αναλύσουμε και να μάθουμε τι καταναλώνουμε- έτσι ώστε να διαλέξουμε το πιο υγιεινό από τα δύο και να βάλουμε μέτρο στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε.

  • Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στο μικροσκόπιο

Και τα δύο είναι νόστιμα και γιορτινά, στην παρασκευή τους, όμως, υπάρχουν διαφορές στα υλικά που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα το καθένα να έχει διαφορετική θρεπτική και θερμιδική αξία.

-Μελομακάρονα

Μπόλικο λάδι και αλεύρι, χυμός πορτοκαλιού, ζάχαρη, μέλι, κονιάκ, κανέλα, καρύδια είναι μερικά από τα πιο βασικά υλικά που χρειαζόμαστε προκειμένου να γεμίσουμε το φούρνο μας με τα μακρόστενα γλυκίσματα που στο εξωτερικό είναι γνωστά ως «small honey cakes».

Από τα παραπάνω, ο χυμός πορτοκαλιού είναι ευεργετικός και πλούσιος σε βιταμίνη C, τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το ελαιόλαδο σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε, το μέλι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ η κατανάλωση κανέλας σε συστηματική βάση μπορεί να ρίξει την κακή (LDL) χοληστερίνη.

Από την άλλη, τα φλιτζάνια ζάχαρης που χρησιμοποιούνται, γεμίζουν με θερμίδες τα μελομακάρονα (τα οποία ήδη είναι επιβαρυμένα σε θερμίδες και από τα ωφέλιμα συστατικά του, όπως το μέλι, τα καρύδια, το ελαιόλαδο κ.λπ) και το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι αυξάνει και άλλο την ποσότητα υδατανθράκων και τις θερμίδες που λαμβάνουμε από ένα τόσο νόστιμο γλυκό.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ένα κλασσικό μελομακάρονο περιέχει ωφέλιμα λιπαρά σε μεγαλύτερο ποσοστό και κορεσμένα σε μικρότερο, ενώ οι θερμίδες του φτάνουν περίπου τις 130-150, αναλόγως βέβαια και τον τρόπο παρασκευής του.

-Κουραμπιέδες

Το λαχταριστό αυτό γλυκό, που συνήθως βρίσκεται παραδίπλα από τα μελομακάρονα στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, είναι βουτηγμένο στη ζάχαρη άχνη, ενώ περιέχει βούτυρο, άσπρο αλεύρι, αβγά, ανθόνερο, αμύγδαλα, βανίλια, μπέικιν πάουντερ και κονιάκ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα ταψί κουραμπιέδες, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι τα κορεσμένα λιπαρά είναι αυξημένα σε σχέση με τα μελομακάρονα, αφού το βούτυρο κατέχει εξέχουσα θέση, ενώ έχουμε υψηλή περιεκτικότητα σε «κακούς» υδατάνθρακες, λόγω του άσπρου αλευριού και της ζάχαρης.

Από την άλλη, ο κουραμπιές υπερτερεί σε πρωτεΐνη, ενώ τα αμύγδαλα που περιέχει τον εμπλουτίζουν με μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε και ασβέστιο. Τα αβγά του κουραμπιέ, από τη μία αυξάνουν την περιεκτικότητά του σε χοληστερίνη, στα θετικά τους, όμως, μπορούμε να προσθέσουμε τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και το γεγονός ότι τα αβγά αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης Β12, βιταμίνης D, βιταμίνης Α, σιδήρου, βιταμίνης Β5, φυλλικού οξέος κ.ά.

Όσον αφορά το κομμάτι που… «καίει» τους περισσότερους, οι κουραμπιέδες έχουν συνήθως λίγο περισσότερες θερμίδες από τα μελομακάρονα, φτάνοντας μέχρι τις 180 ο ένας.

  • Μελομακάρονα – κουραμπιέδες: σημειώσατε 1

Αν σκοπεύετε αυτά τα Χριστούγεννα να είστε προσεκτικοί στη διατροφή σας, τότε το μελομακάρονο είναι η ορθότερη επιλογή για εσάς. Μπορεί να μην σας εξασφαλίσει πολύ λιγότερες θερμίδες, αλλά έχει να σας προσφέρει πολύ πιο θρεπτικά συστατικά από τον κουραμπιέ. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως πάντα, ισχύει κι εδώ το «παν μέτρον άριστον» γι’ αυτό μην κρυφτείτε πίσω από τη δικαιολογία «τα μελομακάρονα είναι υγιεινά» και τα καταναλώνετε πέντε-πέντε. (Άλλωστε μην ξεχνάτε: τα 5 μελομακάρονα φτάνουν τις 750 θερμίδες). Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να καταναλώσετε λίγο μικρότερη μερίδα φαγητού, έτσι ώστε να αφήσετε… χώρο και να απολαύσετε χωρίς τύψεις το μελομακάρονό σας.

Αν, από την άλλη, έχετε φάει τη γεμιστή γαλοπούλα σας, έχετε κάνει το… μακροβούτι σας στις διάφορες σος, τα σουφλέ, τις χριστουγεννιάτικες πίτες και τις πατάτες ογκρατέν, τότε οι 30 θερμίδες λιγότερες του μελομακάρονου και τα λίγο περισσότερα θρεπτικά του συστατικά δεν πρόκειται να κάνουν διαφορά. Δοκιμάστε και τα δύο και από Δευτέρα (ή από το 2012) δίαιτα…

 

 

 

 

 clickatlife.gr
Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Στο Ισραήλ ο Αντώνης Σαμαράς

 Στο Ισραήλ βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επιχειρεί να προωθήσει τις διεθνείς του σχέσεις και παράλληλα να φιλοτεχνήσει και το ηγετικό του προφίλ και να κερδίσει πόντους στις μετρήσεις ενόψει των εκλογών.

Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά που περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών, τον αντιπρόεδρο και υπουργό στρατηγικών υποθέσεων του Ισραήλ αρμόζει περισσότερο σε αρχηγό κράτους παρά σε πρόεδρο της αντιπολίτευσης. Μετά την μνημονιακή στροφή του που πιστοποιήθηκε και στην γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντιμετωπίζεται ως βέβαιος νικητής των επόμενων εκλογών και σαν δυνάμει πρωθυπουργός.

Με την επίσκεψη ο κ. Σαμαράς αρχίζει να ξεδιπλώνει την εξωτερική του πολιτική. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις με το Ισραήλ σε μία εποχή που βρίσκεται σε στρατηγική αντιπαράθεση με την Τουρκία. Οι δύο χώρες έχουν κοινό αντίπαλο τον τουρκικό επεκτατισμό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου όπως φάνηκε  και από την απειλητική στάση της Τουρκίας έναντι της Κύπρου μετά την ανακήρυξη της κυπριακής  ΑΟΖ και των ερευνών που άρχισαν στον θαλάσσιο χώρο για υδρογονάνθρακες. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η συνεργασία με το Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακηρύξει την δική της ΑΟΖ, δικαίωμα  που απέφυγε να ασκήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πέραν αυτού ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί επωφελής και στον οικονομικό τομέα και στον τουρισμό.

Η συνεργασία με το Ισραήλ ενδεχομένως ενισχύσει την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας ωστόσο διακυβεύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο. Ένα επιπλέον όφελος είναι ότι μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση των σχέσεων της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις οποίες επίσης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία ο κ. Σαμαράς ειδικά μετά την κρίση που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και την διαφαινόμενη γερμανική ηγεμονία.

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει επισκέψεις στην Ουάσιγκτον και στη Μόσχα
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Μια καταπράσινη στρογγυλή… οφθαλμαπάτη!

Μια καταπράσινη τρισδιάστατη σφαίρα έκανε την εμφάνισή της μπροστά από το Δημαρχείο του Παρισιού, προκαλώντας έκπληξη στους περαστικούς. «Όταν την κοιτάζεις από μακριά μοιάζει με σφαίρα που αιωρείται λίγο πάνω από το έδαφος, ενώ όταν πλησιάσεις πιο κοντά καταλαβαίνεις ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν επίπεδο χώρο πρασίνου, όπου μπορείς να περπατήσεις, να ξαπλώσεις ή να κάνεις ποδήλατο!». 

Με αυτά τα λόγια ο Γάλλος καλλιτέχνης François Abélanet περιγράφει την τρισδιάστατη καταπράσινη… οφθαλμαπάτη που δημιούργησε στο κέντρο του Παρισιού, η οποία παραξένεψε ευχάριστα και «έκλεψε» τις καρδιές των συμπατριωτών του.

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

Ο καλλιτέχνης θέλησε να «αποπροσανατολήσει» ευχάριστα τους Παριζιάνους, δημιουργώντας όχι μόνο έναν απλό και συνηθισμένο χώρο πρασίνου στην πόλη αλλά μια καταπράσινη «ψευδαίσθηση», παρακινώντας ντόπιους και τουρίστες να περπατήσουν στη… σφαίρα των ονείρων τους, απολαμβάνοντας πού και πού μια στάση στη σκιά των δέντρων!

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

Ενενήντα περίπου άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά για πέντε ολόκληρες ημέρες, ενώ χρειάστηκαν πάνω από 1.200 τ.μ. τεχνητού χλοοτάπητα, αρκετά δέντρα και 650 κυβικά άμμου για να ολοκληρωθεί αυτή η τρισδιάστατη καταπράσινη σφαίρα, που έχει μήκος 100 μέτρα και έλαβε το συμβολικό όνομα «Qui croire;» («Τι να πιστέψεις;»)!

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!
perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

perierga.gr - Μια καταπράσινη στρογγυλή... οφθαλμαπάτη!

 

 

perierga.gr 


Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Οι υποψήφιοι για την Eurovision

Τη λίστα των καλλιτεχνών με τους οποίους έχουν ήδη γίνει επαφές για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον φετινό τελικό της Eurovision παρουσίασε η «Πρωινή Μελέτη».


Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι της κρατικής τηλεόρασης έχουν ήδη πραγματοποιήσει ραντεβού με όλες ανεξαιρέτως τις δισκογραφικές εταιρείες, όμως μόνο μία από αυτές δέχθηκε να αναλάβει η ίδια τα έξοδα της αποστολής της. Άλλωστε, η ΕΡΤ το ξεκαθάρισε από την αρχή: Όποιος πάει, θα πληρώσει και τα έξοδά του.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ήταν αυτό του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πήγαινε στην Eurovision μόνο με απευθείας ανάθεση. Ραντεβού με την ΕΡΤ είχαν και οι: Κώστας Μαρτάκης, Goin' Through, Γιώργος Σαμπάνης, Δήμος Αναστασιάδης, Δέσποινα Ολυμπίου, Ηλίας Βρεττός, Professional Sinnerz, Κωνσταντίνος Αργυρός, Παναγιώτης Τσακαλάκος, Μαλού, Μέλισσες, Ελευθερία Ελευθερίου και Κατερίνα Στικούδη.

Από την παραπάνω λίστα και έπειτα από την πληροφορία ότι μία και μοναδική εταιρεία αναλαμβάνει τα έξοδά της, οι επικρατέστεροι που αναμένεται να δούμε στον ελληνικό τελικό είναι οι:

Κώστας Μαρτάκης, Professional Sinnerz, Κωνσταντίνος Αργυρός, Παναγιώτης Τσακαλάκος, Μαλού, Ελευθερία Ελευθερίου.
 

 

 


ΠΗΓΗ: Πρωινή Μελέτη 

Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Εφιάλτης στη showbiz

Τρόμο και πανικό έχει προκαλέσει στη showbiz η σύλληψη του απότακτου ταξίαρχου του ΥγειονομικούΕμμανουήλ Νιώτη, του γιατρού που αναζητούνταν από το 2007 με διεθνές ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της έκδοσης πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών ώστε να αποφεύγουν οι επώνυμοι τη στράτευση - και όχι μόνο. Γόνοι γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών, βιομηχάνων, επιχειρηματιών, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες, παρουσιαστές και πολλοί ακόμη άλλοι που είχαν τη δυνατότητα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη έχουν χάσει πλέον τον ύπνο τους, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, καθώς ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι τους εφοδίαζε με πλαστά στρατιωτικά πιστοποιητικά ανικανότητας τύπου Ι5, ώστε να μην υπηρετούν στον στρατό, βρίσκεται στα χέρια των αρχών και σύντομα θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Αν ο 63χρονος ανοίξει το στόμα του, τότε θα ανοίξει και ο ασκός του Αιόλου και θα πάρει μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του και δεν φόρεσαν ποτέ τη στρατιωτική στολή για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Ο Εμμανουήλ Νιώτης,όμως, από το 2007, οπότε και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά, είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Η φυγή του είχε αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για όλους τους επωνύμους που είχε εξυπηρετήσει καθώς πίστευαν ότι είχε κρυφτεί για τα καλά στο εξωτερικό. Τώρα όμως τα δεδομένα άλλαξαν και ο φόβος έχει στοιχειώσει πολλές βίλες και ρετιρέ! Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο 63χρονος είχε εγκαταλείψει τη χώρα μας από το 2005, οπότε και ξέσπασε ο σάλος με το παραδικαστικό στο οποίο κατηγορείται ότι είχε συμμετοχή. Άλλωστε εναντίον του εκκρεμούσαν εντάλματα και γι’ αυτή την υπόθεση. Από το 2005, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα για το παραδικαστικό, ο Εμμανουήλ Νιώτης είχε μαζέψει τις οικονομίες του και είχε εγκατασταθεί στη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου και συνελήφθη.
 
 
 
 
gossip-tv.gr 

Manos Manos Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Πάφο

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία της Πάφου στην Κύπρο με τη δολοφονία νεαρής Μολδαβής, 24 ετών και της τρίχρονης κόρης της.

Η γυναίκα, που ήταν 4 μηνών έγκυος, και το κοριτσάκι της βρέθηκαν νεκρές, στην παραλία Αχέλειας της Πάφου. Η γυναίκα βρισκόταν στη θέση του οδηγού σε ενοικιασμένο αυτοκίνητο και έφερε τραύματα από πιστόλι στο θώρακα και την κοιλιά, ενώ η μικρή της κόρη βρισκόταν άψυχη έξω από το αυτοκίνητο. 

Η κυπριακή αστυνομία, που ερευνά το έγκλημα, έχει προχωρήσει στη σύλληψη ελληνοκυπρίου 29 ετών, κομμωτή, με τον οποίο συζούσε η 24χρονη, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι ο ύποπτος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. 

Ήδη ο 29χρονος προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του. Σήμερα θα διενεργηθούν και οι νεκροτομές.

 

 

 

 

zougla.gr 


Σελίδα 11262 από 11351 (113504 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11261
[11262]
11263
11264
11349
11350
11351
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά