21/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Παίζοντας με το φεγγάρι...(foto)

  Δημιουργικές φωτογραφίες με βασικό θέμα το φεγγάρι. Η φαντασία και η κατάλληλη οπτική γωνία κάνουν τη Σελήνη παιχνιδάκι στα χέρια των πρωταγωνιστών.

Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
Perierga.gr - Παίζοντας με το φεγγάρι
newsbeast.gr

Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι οι Έλληνες

Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.


Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι ( 94%) και οι Πορτογάλοι ( 92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας: Σουηδοί 14%, Λουξεμβούργιοι 15% και Γερμανοί 20%. Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ.

Ανάλογα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν οι Πορτογάλοι (84%), οι Κύπριοι (80%), οι Βρετανοί (79%) και οι Γάλλοι με τους Ολλανδούς (76%). Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με την Ουγγαρία ) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες (από 36% σε 24%) μέσα σε περίοδο μόλις δύο μηνών (το Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ των 27, με τον κοινοτικό μέσο όρο να είναι στο -4%.

Στον αντίποδα, το τελευταίο δίμηνο βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους διαπιστώνουν οι Σουηδοί (+5%), οι Λετονοί (+4%) και οι Δανοί (+3%).

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Απολύσεις στο εστιατόριο της ιταλικής γερουσίας

  Η εταιρία που διαχειρίζεται το εστιατόριο της ιταλικής γερουσίας ανακοίνωσε πως από την αρχή του νέου έτους τα είκοσι άτομα που απασχολούνται σε αυτό, σερβιτόροι και μάγειρες, πρόκειται να απολυθούν και να παραπεμφθούν στο ταμείο ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι τις τελευταίες ημέρες είχαν κλειστεί στις κουζίνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας και βγήκαν μόνο όταν η διεύθυνση της γερουσίας δήλωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί για να προσπαθήσει να αποτρέψει την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Το θέμα συνδέεται άμεσα με τις τιμές των εδεσμάτων και την επανεξέτασή τους. Ο ιταλικός τύπος δημοσίευσε τον κατάλογο του εστιατορίου, που πρόσφερε πλούσια γεύματα στους γερουσιαστές σε συμβολικές σχεδόν τιμές: μια μπριζόλα κόστιζε 2,50 ευρώ, ένα πιάτο με ρύζι και θαλασσινά 3,34 ευρώ, ένα φιλέτο λεμονάτο 2,76 ευρώ. Βάσει υπολογισμών τα μέλη της γερουσίας κατέβαλαν μόνο το 13% του κόστους του εστιατορίου ενώ το υπόλοιπο 87% καλυπτόταν από τους Ιταλούς φορολογούμενους.

Μετά την «πολεμική» που ξέσπασε το μοναδικό στο είδος του εστιατόριο αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τις τιμές του για να προσεγγίσει τον μέσο όρο της ελεύθερης αγοράς. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία του εστιατορίου, «η προσέλευση των γερουσιαστών μειώθηκε κατά τουλάχιστον 50% και το είδος των εδεσμάτων που προτιμά, πλέον η πελατεία που συνεχίζει να προσέρχεται στις αίθουσες του εστιατορίου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με όσα πολύ υψηλής ποιότητας εδέσματα παραγγέλνονταν στο παρελθόν».

Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, με την αρχή του νέου έτους το άλλοτε υπερπολυτελές εστιατόριο της γερουσίας της Ρώμης πρόκειται να κλείσει. Πολλοί εκπρόσωποι ιταλικών κομμάτων, έχουν ήδη εντοπίσει καφέ-μπαρ του κέντρου της Αιώνιας Πόλης, πολύ οικονομικότερα, όπου καταναλώνουν ένα σάντουιτς ή ένα τοστ.

Δεν λείπουν βέβαια γερουσιαστές όπως ο Μάριο Πέπε του μπερλουσκονικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας που είναι πεπεισμένοι ότι «στερώντας από τα μέλη του κοινοβουλίου το δικαίωμα στην διατροφή, αφήνοντάς τα να πεινούν, κάποιοι θέλουν να τα υποδουλώσουν σε ανώτερες, ισχυρές εξουσίες». Η υπόθεση συνδέεται με τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των γενικότερων περικοπών. Μόνο που, όπως τονίζουν πολλοί σχολιαστές, «κι αυτή τη φορά υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι την πληρώνουν είκοσι εργαζόμενοι, που από τις κουζίνες θα βρεθούν στον δρόμο».

 

 

newsbeast 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Δύο πόλεις της Κύπρου υποψήφιες για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

  Λευκωσία και Πάφος, είναι οι δύο πόλεις που έχουν προεπιλεγεί ως υποψήφιες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Κύπρια Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία συνεχάρη τόσο τις δύο πόλεις που επιλέχθηκαν, όσο και την Λεμεσό, που ήταν επίσης υποψήφια.

Η κ. Βασιλείου παρότρυνε παράλληλα τις δυο επιλεγείσες πόλεις να εργαστούν, ώστε να βελτιώσουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Μάιο του 2013, που θα γίνει και η τελική επιλογή.

 

 

 

ofono 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Σε λειτουργία ο μαστογράφος του κέντρου υγείας Ευόσμου

Μετά από τρία χρόνια τέθηκε σε λειτουργία ο υπερσύγχρονος Μαστογράφος στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος ενώ είχε εγκατασταθεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου παρέμεινε ανενεργός, λόγω έλλειψης Ακτινολόγου. 


«Η λειτουργία του Μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας έρχεται να συμπληρώσει την μεγάλη προσπάθεια του Δήμου μας για πρόληψη και θεραπεία. Εξακολουθούμε να έχουμε σε προτεραιότητα τη συμπλήρωση όλων των ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρικές ειδικότητες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όσο καλύτερα γίνεται οι Δημότες μας στα δύο Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στο Κέντρο Υγείας και στο Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης. 

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια – Ιατρό του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου κ. Φωτεινή Δάντση, το πρόβλημα με την έλλειψη Ακτινολόγου λύθηκε, ο Μαστογράφος είναι τελευταίας τεχνολογίας με άριστη απεικόνιση και λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Δήμοι μπαίνουν στον αγώνα της πρόληψης και ειδικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Συγκεκριμένα η μαστογραφία είναι εξαιρετικά σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα προκειμένου να ανακαλύψει αλλοιώσεις και αλλαγές στο στήθος πριν ακόμη γίνουν αντιληπτές από τις γυναίκες ή τον γυναικολόγο τους με ψηλάφηση» δήλωσε η ιατρός και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κ. Αβρόρα Σαββίδου. 

Στην εξέταση μπορούν να υποβληθούν γυναίκες όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Τα ραντεβού κλείνονται αυτοπροσώπως στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου και όχι τηλεφωνικά γιατί πρέπει να δίνονται σε κάθε γυναίκα, ανάλογα με την περίπτωση, οι κατάλληλες συμβουλές πριν από την Μαστογραφία.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

19 σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία

19 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 12 ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, όπου μεταβαίνει σήμερα μια πρώτη ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου για να προετοιμάσει την αποστολή παρατηρητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

"Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν στη Χομς (κεντρική Συρία), η πλειοψηφία στη συνοικία Μπάμπα Άμρο, από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες άνοιξαν πυρ με βαριά πολυβόλα", επεσήμανε το OSDH, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί καθώς μερικοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Άλλοι "δύο άμαχοι σκοτώθηκαν όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στο χωριό Χιτς", στην περιοχή της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, προσέθεσε η ίδια πηγή. 

 

 

 

 

ofono 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

"Σε βαθιά κρίση η Δικαιοσύνη"

  «Σε βαθιά κρίση» είναι η Δικαιοσύνη, τόνισε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου για «τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας».

Αναφερόμενος ο υπουργός στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι «στη χώρα μας δεν έχουμε καθυστερήσεις, έχουμε αρνησιδικία», η οποία επιδεινώνεται και «συμβάλλει αποφασιστικά στην επικράτηση πολύμορφης ανομίας και ατιμωρησίας».

«Δεν μπορεί να υπάρξει επιείκεια και ανοχή σε αυτό το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, γιατί δεν διαβρώνει μόνο τον κοινωνικό ιστό, δεν υπονομεύει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά αποτελεί και τροχοπέδη στην οικονομική ζωή και την ανάπτυξη. 

 

 

 

ofono 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Προωθείται γρήγορο διαζύγιο με απλή δήλωση στο ληξιαρχείο

  Την εύκολη και γρήγορη λύση του γάμου με συμφωνία και κοινή δήλωση των συζύγων στο αρμόδιο ληξιαρχείο προωθεί - μεταξύ άλλων - το υπουργείο Δικαιοσύνης, με το νομοσχέδιο , το οποίο συζητείται στο υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης: 

* Επιβάλλονται ταχύτατες διαδικασίες προσδιορισμού και έκδοσης αποφάσεωνασφαλιστικών μέτρων και περιορίζονται σημαντικά οι λόγοι και οι αφορμές αναβολής στα δικαστήρια.

* Καθιερώνεται η λειτουργία μονομελών εφετείων κακουργημάτων που συγκρατούνται από πρόεδρος εφετών, ενώ μεγάλος όγκος υποθέσεων μεταφέρεται στα Ειρηνοδικεία.

* Στις περιπτώσεις διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα στην προδικασία η υπόθεση εισάγεται την ίδια ημέρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ή Εφετείο και εκδίδεται απόφαση αυθημερόν.

* Οι ανώνυμες καταγγελίες τίθενται στο αρχείο και απλοποιείται ο έλεγχος βασιμότητας των μηνύσεων και εγκλήσεων από τον εισαγγελέα.

* Επεκτείνεται το ωράριο των δικαστηρίων κατά δύο ώρες (από της 3 στις 5 το απόγευμα).

 

 

 

nooz 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Απάντηση Βενιζέλου στον Καρατζαφέρη για τα υποβρύχια

  "Διαχειρίστηκα το πλαίσιο των προμηθειών, στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, με απόλυτη διαφάνεια. Φεύγοντας άφησα πλαίσιο συμβατικό, νομοθετικό, προκειμένου όποιος έχει να το διαχειριστεί να δώσει μία λύση", ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τις πληρωμές των υποβυχίων. 

"Γράφεται εκτενώς για την εκταμίευση των 105 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Σάφα. Ήθελα να διασκεδάσετε αυτές τις εντυπώσεις", απευθύνθηκε στον κ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι "λεφτά στον αέρα δεν χαρίζουμε σε κανέναν. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα φτιάχνει λαμαρίνες ο Σάφα και τότε θα πληρώνεται". 

 

 

 

ofono 


Manos Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Ξεπέρασε το 7% η ανεργία στη Ρουμανία

Στο 7,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Ρουμανία το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.

Το ποσοστό εμφάνισε αύξηση κατά 0,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ρουμανίας, το ποσοστό απασχόλησης στην ηλικιακή ομάδα 15-64 ετών διαμορφώθηκε στο 59,1%, μειωμένο κατά 1,1% σε σχέση με πέρυσι.

 

 

 

zougla.gr


Σελίδα 11262 από 11404 (114031 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11261
[11262]
11263
11264
11402
11403
11404
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά