23/10/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Αύξηση τσιγάρων έως 20% εξετάζει το υπουργείο Υγείας

 Την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, αλλά και την απαγόρευση εμπορίας και χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη, εξετάζει το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος.

Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, υπάρχουν εισηγήσεις για αύξηση κατά 20% στην τιμή των τσιγάρων, που θα αφορά και την πώληση των στριφτών τσιγάρων, των οποίων η κατανάλωση έχει αυξηθεί καθώς είναι φθηνότερα.

Το υπουργείο Υγείας προχωρά και στην απαγόρευση της χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αφού θεωρεί ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, η τιμή των προϊόντων καπνού είναι ένα αποφασιστικό εργαλείο στη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος. Η αύξηση της τιμής ελαττώνει την κατανάλωση ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, είπε ο κ. Κυριόπουλος, εκτιμώντας ότι μια αύξηση της τάξης των 2 ευρώ στην τιμή του πακέτου, θα είχε ως αποτέλεσμα 460.000 λιγότερους καπνιστές, 150.000 λιγότερους νέους που θα ξεκινούσαν το κάπνισμα, και 440 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα.

 

voria.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

3 εκατομμύρια θα πληρώσουν επίορκοι γιατροί

 Από την τσέπη τους θα πληρώσουν γιατροί του ‘Ιπποκρατείου’ Θεσσαλονίκης, τα χρήματα με τα οποία επιβάρυναν το νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας αφειδώς ορθοπεδικά υλικά.

Η υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί έπειτα από ελέγχους του σώματος επιθεωρητών Υγείας, φτάνει στο τέλος της, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, επεσήμανε ότι έχουν ήδη καταλογιστεί στους υπεύθυνους 3 εκατ. ευρώ, τα οποία πρέπει να επιστραφούν.

Ο υπουργός είπε ότι το 1 εκατ. έχει επιστραφεί στα ταμεία του νοσοκομείου από εταιρείες ορθοπεδικού υλικού, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα άλλα 2 εκατ. θα καταλογιστούν μέσω της εφορίας στους γιατρούς. Ένας από αυτούς μάλιστα, προοριζόταν για επιθεωρητής υγείας και με εντολή του κ. Λοβέρδου απορρίφτηκε η αίτησή του.

 

iatronet.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

40% πάνω οι αυτοκτονίες!

 Το οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί ακόμη και στο θάνατο... Πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών έρχεται η χώρα μας λόγω κρίσης σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αγγίζει το 40%!

 

Το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος. Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στη γραμμή βοήθειας 1018. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάνω από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη... ενώ ακόμη δεν είναι διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία για το 2010.

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης «The Lancet», κατά την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 17%, κατατάσσοντάς την πρώτη σε ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, όμως τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα ή μόνο οικονομικά. Σύμφωνα με ειδικούς ψυχικής υγείας, συνήθως συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.

Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά που η κρίση δεν είχε ξεσπάσει ακόμα στην Ελλάδα. Από τότε οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν, για να φτάσουν πέρυσι τις 2.500, ενώ όλο και πιο συχνά καλούν άνθρωποι που είναι βουτηγμένοι στα χρέη.

Η πρόληψη της αυτοκτονίας στη χώρα μας είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα η εθελοντική ομάδα «Get Involved» του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 18.00 (Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76).

Η «Get Involved» είναι μια εθελοντική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2010 από φοιτητές του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, με την υποστήριξη της επίκουρης καθηγήτριας Ε. Νικάνδρου, και έχει ως στόχο να βοηθήσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Την πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, καθηγητής Γεώργιος Αυλωνίτης.

 

enet.gr  


Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

250 προσλήψεις στη Χαλκιδική

 Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών υλοποίησης της επένδυσης στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η πρώτη φάση της υλοποίησης αυτής άφορα την πρόσληψη 250 εργατοτεχνιτών από τον Δήμο Αριστοτέλη με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τα παρακάτω κριτήρια κατά την σειρά που αναφέρονται:

-               Εντοπιότητα, με το 90% του προσωπικού να προέρχεται από το Δήμο Αριστοτέλη

-               Εμπειρία σε υπόγειες εργασίες

-               Προσανατολισμός κατά την αίτηση σε υπόγειες εργασίες

-               Ηλικία, με ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες από 25 – 35 ετών

-               Κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση

Η αξιολόγηση των έμπειρων εργατοτεχνιτών υπογείων έχει ήδη αρχίσει.

Τα προγραμματιζόμενα έργα, η χωροταξική κατανομή των προσλήψεων, οι χρόνοι και τα κριτήρια θα είναι ανηρτημένα στα γραφεία της εταιρείας και κοινοποιημένα την Τετάρτη 14.12.2011.

 

spnews.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Βουτιά θανάτου μαζί με το παιδί της

 Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου από την απόπειρα αυτοκτονίας μιας 42χρονης μετανάστριας από την Πολωνία, η οποία έχοντας αγκαλιά τον γιο της, βούτηξε στα παγωμένα νερά στην περιοχή της Αλικαρνασσού.

 

Η 42χρονη βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, σε σημείο πουδεν είχε πλέον τα απαραίτητα χρήματα για να ζήσει το μόλις 2,5 ετών παιδί της.

Η απόγνωση οδήγησε την αλλοδαπή γυναίκα να βουτήξει στην θάλασσα, αγκαλιά με το αγοράκι της, δίνοντας τέλος στα βάσανα της. Ωστόσο, μάνα και παιδί σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των περαστικών που την είδαν να επιχειρεί το απονενοημένο διάβημα. 

Η περίπτωσή της έχει συγκλονίσει και σοκάρει λιμενικούς, αστυνομικούς αλλά και τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται η ίδια και το παιδί της.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του νοσοκομείου ξεκαθάρισαν πως η 42χρονη γυναίκα δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως ψυχολογικό πρόβλημα και ότι αποκλειστικός λόγος που την οδήγησε σε αυτήν την πράξη αποτελεί η δεινή κατάσταση που βιώνει κυρίως το παιδί της και η ίδια.

 

newsbomb.gr  


Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Ομόνοια - Ταύρος

 Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το τμήμα Ομόνοια - Ταύρος του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, λόγω εργασιών ανακαίνισης των σιδηροδρομικών γραμμών.


Από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Ομόνοια - Ταύρος θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011 (EXPRESS).

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

zougla.gr

Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός με Κάχα Λαμποράλ

 Ίδρωσε, αλλά κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, επικρατώντας με 84-82 στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Euroleague.

Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Τελέτοβιτς, πoυ τελείωσε το ματς με 32 πόντους, αν και στο τέλος της αναμέτρησης πήγαν να... βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Πλέον, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει μόνο τη νίκη και απέναντι στην Καντού στο επόμενο ματς, για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στο Τop 16.

Παρά τη νίκη, η ομάδα του "Ντούντα" δεν κατάφερε να έχει τη διαφορά με το μέρος της, μιας και στη Βιτόρια είχε χάσει με 81-79.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, ενώ η Κάχα ήθελε να δείξει από νωρίς τα "δόντια" της, με τον Τελέτοβιτς. Οι γηπεδούχοι δύσκολα παραβίαζαν το καλάθι των Βάσκων, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με προβάδισμα 7 πόντων των φιλοξενούμενων (19-26).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ιβκοβιτς ανέτρεψαν το σκηνικό, οδηγώντας, μάλιστα, στο 14’ το σκορ στο 36-31. Σπανούλης και Παπανικολάου έφεραν ενέργεια και φρεσκάδα στο παρκέ, κάτι που η Κάχα δεν μπόρεσε να κάμψει, αν και ήταν μπροστά στο σκορ. Έτσι έκλεισε το ημίχρονομ, με το σκορ να είναι 46-41 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όντας μπροστά στο σκορ, χωρίς, όμως, να μπορεί να μεγαλώσει τη διαφορά. Υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο Τελέτοβιτς, που έβλεπε... τεράστιο το καλάθι. Για τους "ερυθρόλευκους", οι Χάινς και Σπανούλης ήταν οι άνθρωποι που κράτησαν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 62-55.

Στην τελευταία περίοδο, για τους φιλοξενούμενους ο Τελέτοβιτς ήταν ο άνθρωπος που έστελνε συνεχώς την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Ο Κάιλ Χάινς έκανε το 73-68 5 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης θα πετύχει το 75-72. Ο Αμερικανός έδειχνε στα τελευταία λεπτά να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με ακόμα 2 πόντους η ομάδα του ξέφυγε με 4 (77-73) στο 38'.

Δραματικό τέλος


Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε το 78-73 με 1/2 βολές για να έρθουν οι Μίρσα Τελέτοβιτς και Γιώργος Πρίντεζης να κάνουν το σκορ 80-75, 1:13'' από το τέλος. Οι Σαν Εμετέριο, Τελέτοβιτς αστόχησαν διαδοχικά και ο Χάινς θα βάλει τέλος στα όνειρα των Βάσκων για νίκη στο ΣΕΦ, σημειώνοντας το 82-75. 

Όμως τα πράγματα έγιναν δραματικά κυριολεκτικά στο τέλος, με τον Ολυμπιακό να μην παίρνει και τη διαφορά. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σαν Εμετέριο θα κάνει το 84-79 και στη συνέχεια, από μία λάθος πάσα του Κατσίβελη, θα ευστοχήσει σε σουτ 3 πόντων, ρίχνοντας την διαφορά στους 2.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 46-41, 65-62, 84-82

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Λούκας 3(1), Άντιτς 8(2), Σπανούλης 21(2), Πελεκάνος 3(1), Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 11(1), Παπανικολάου 12, Σλούκας, Κατσίβελης 5(1)

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 7(1), Πριτζιόνι 8, Ντόρσεϊ 4, Σαν Εμετέριο 14(1), Γκολούμποβιτς, Ερτέλ 4, Όλεσον 9(1), Τελέτοβιτς 32(5), Μπιέλιτσα 4

 

woop.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Άρωμα Χριστουγέννων στο Σύνταγμα

 

Φωτίζεται το απόγευμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η Αθήνα γιορτάζει και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα δώσει στις 6 το απόγευμα το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στον κλεινόν άστυ.

Από τις 11 το πρωί οι μικροί Αθηναίοι δημότες θα στολίσουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος με στολίδια που θα φτιάξουν οι ίδιοι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή της πόλης.

Στην πλατεία θα υπάρχει επίσης εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργία των φοιτητών της ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στην πόλη θα λειτουργήσουν δέκα θεματικά φεστιβάλ τα οποία θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 ημέρες και νύχτες, με επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

Με σύνθημα «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ», στόχος του δήμου Αθηναίων ήταν να επικρατήσει εορταστικό κλίμα παρά την κρίση.

Μερικές από τις εκδηλώσεις που θα δούμε στην Αθήνα:

* Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, πλατεία Συντάγματος)

* Οι «Μέρες Παντομίμας – Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, πλατεία Συντάγματος και πλατεία Κοτζιά)

* Οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12, «Τεχνόπολις», Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών)

* Το «Jazzy Christmas» (22-24/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, πλατεία Κοτζιά)

* Το φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, πλατεία Συντάγματος και Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)»

* Η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, πλατεία Κλαυθμώνος)

* Το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12, πλατεία Κοτζιά)

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η υποδοχή του νέου χρόνου θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά, με πολλή μουσική.
 
 
 
newsbeast.gr 

paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ... «ΚΟΥΡΣΑ» ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ»

 Εκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η δημοσκόπηση της εταιρείας «Pulse» για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», για την «κούρσα» διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εάν φυσικά ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει να… ξεγαντζωθεί από την καρέκλα του.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης, είναι πως τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων, όσο και σε αυτών του Κινήματος, προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το ερώτημα που τέθηκε σε όσους έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση ήταν το εξής: «Σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές δεν είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου κατά την άποψη σας ποιος είναι καλύτερο να είναι αρχηγός;».

Το 23% απαντάει «άλλος»
Η απάντηση στο σύνολο των ψηφοφόρων είναι: Ανδρέας Λοβέρδος 20%, Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, Μιχάλης Χρυχοσοΐδης, 7%, Αννα Διαμαντοπούλου 4%, Γιάννης Ραγκούσης 3%, Χρήστος Παπουτσής 1%. Νικητής βέβαια αναδεικνύεται η επιλογή «άλλος» καθώς την προτιμάει το 25%, ενώ άλλο ένα 24% αρνείται να απαντήσει.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, πως ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έστω και με μικρότερη διαφορά. Συγκεκριμένα στο ίδιο ερώτημα οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Ανδρέας Λοβέρδος 25%, Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, Αννα Διαμαντοπούλου 5%, Γιάννης Ραγκούσης 4%, Χρήστος Παπουτσής 2% ενώ «άλλος» απαντάει το 20% και το 16% δεν απαντά.

Προηγείται με 7% η ΝΔ
Στην ίδια δημοσκόπηση τίθεται και το ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 20%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 9,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, τη Δημοκρατική Αριστερά 5,5%, τη Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, τους Οικολόγους 2,5% και το Αρμα Πολιτών 4,5%.

 

karfitsa.gf 


paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Αυξήστε το προσδόκιμο ζωής των ελαστικών

 Η κατάσταση των ελαστικών του οχήματός μας είναι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της οδικής ασφάλειας. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αυξήσουμε το χρόνο ζωής τους.

Η καλή κατάσταση των ελαστικών του οχήματός μας είναι θέμα μείζονος σημασίας, καθώς αυτά ουσιαστικά είναι υπεύθυνα για την επαφή του αυτοκινήτου με το οδόστρωμα. Η σωστή συντήρησή τους, όμως, είναι και οικονομικά προσοδοφόρα, μιας και ένα σετ ελαστικών μπορεί να κοστίζει -ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο- μέχρι και μια μικρή περιουσία. Εύλογα, λοιπόν, πρέπει να επιδείξουμε τη δέουσα προσοχή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής τους. Ας δούμε μαζί τις βασικές μεθόδους προστασίας των ελαστικών μας.

Τακτικός έλεγχος πίεσης
Πρέπει πάντα να ακολουθούμε την ενδεδειγμένη από τον κατασκευαστή πίεση των ελαστικών μας. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τακτικά την πίεσή τους (όταν αυτά είναι κρύα), ενώ καλό είναι να διορθώνουμε την πίεση ανάλογα με το φορτίο που μεταφέρουμε, βάσει πάντα όσων προβλέπει ο κατασκευαστής.


Σύνεση στην οδήγηση

Η «επιθετική» ή «παιχνιδιάρικη» οδήγηση, γεμάτη από σπιναρίσματα, απότομα φρεναρίσματα και πίεση στις στροφές, προκαλεί πρόωρη (και ανομοιόμορφη) φθορά του πέλματος του ελαστικού. Ο λόγος είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, που με τη σειρά τους, μαλακώνουν τη γόμα και φθείρουν το λάστιχο.


Ο ρόλος της ανάρτησης

Όταν τα αμορτισέρ πλησιάζουν προς το τέλος της ζωής τους, αλλάζει η γεωμετρία ολόκληρου του συστήματος της ανάρτησης. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να κλονίσει την προσφερόμενη ασφάλεια. Επιπλέον, έχει ως συνέπεια τη γρηγορότερη και ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών, με τα αποτελέσματα που αναλύσαμε πιο πάνω.


Πηγή: autotriti.gr


Σελίδα 11262 από 11335 (113347 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11261
[11262]
11263
11264
11333
11334
11335
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά