06/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά
+ + -

Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

 Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στον κ. Β. Μαρτένς
Η επιστολή Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
 

 Τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και την κυβέρνηση που ηγείται υπογραμμίζει ο κ. Αντ. Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφρεντ Μαρτένς και τους ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την επιστολή που απέστειλε στις 13 Νοεμβρίου, και την οποία δημοσιοποίησε το απόγευμα το γραφείο τύπου του κόμματος, αφού αναφέρεται στην ανάγκη να γίνουν άμεσα εκλογές, υπεραμύνεται της γραμμής ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη».

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους» αναφέρει ο κ. Σαμαράς. 

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ν.Δ. υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και αναφέρεται ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας. 

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά, βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές που πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. 

«Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση» υπογραμμίζει. 

Κατά τον κ. Σαμαρά, πρόθεση της Ν.Δ. είναι να αναδείξει αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το πρόγραμμα. Η διευκρίνιση αυτή θεωρείται σημαντική, καθώς δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει το ακολουθούμενο πρόγραμμα στις βασικές του αρχές. 

«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή, ο κ. Σαμαράς εξηγεί ότι η Ν.Δ. παρενέβη ενεργά για να εξουδετερώσει όλους τους επικείμενους κινδύνους για το ελληνικό χρέος, μετά τα όσα έγιναν μετά την 26 Οκτωβρίου και την απόφαση της Ε.Ε. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, το κόμμα του κατάφερε να αποτρέψει το δημοψήφισμα, παραιτήθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου από Πρωθυπουργός και σχηματίστηκε μια νέα μεταβατική κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος του ΛΑΟΣ.

«Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012» υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς και εκφράζει την ελπίδα του: «Πιστεύουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, - Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την προηγούμενη χρονιά – και η ευρεία πολιτική βάση της νέας Κυβέρνησης, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Ιδιαίτερη σημασία, κατά τους επιτελείς της Ν.Δ., έχει η σημείωση του κ. Σαμαρά, ότι «η νέα Κυβέρνηση απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξαίρεση τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς».

Ένα ακόμα σημείο που θεωρείται κομβικής σημασίας είναι η επισήμανση στους ηγέτες του ΕΛΚ, ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρεται στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και σημειώνει στην επιστολή: «συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

Ακόμη, για μια ακόμη φορά ανέφερε, ότι η Ν.Δ. υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους.

«Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.


«Ο Σαμαράς δεν θα βάλει υπογραφή»

Νωρίτερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, και πριν υπάρξουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως δεν θα υπάρξει ούτε ευρώ χωρίς την υπογραφή του κ. Σαμαρά, είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα υπογράψει όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι. 

Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι ο κ. Σαμαράς . Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και ανέφερε συνοπτικά αυτά που αναγράφονται στην επιστολή προς τους ηγέτες του ΕΛΚ.

Συγκεκριμένα: η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και η ενημέρωση των συναδέλφων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

«Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Έλληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Ολόκληρη η επιστολή

«κ. Wilfried Martens
Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος 


Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2011
 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
 

Όπως σας ανέφερα ήδη, θεωρώ απαραίτητο να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
 

Οι πρόσφατες εξελίξεις έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
 

Η Νέα Δημοκρατία παρενέβη ενεργά για να εξουδετερώσει όλους τους επικείμενους κινδύνους: το “δημοψήφισμα” απορρίφθηκε, από τον κ. Γ. Παπανδρέου ζητήθηκε να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, και μια νέα μεταβατική Κυβέρνηση σχηματίστηκε με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ.
 

Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
 

Πιστεύουμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, - Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έως την προηγούμενη χρονιά – και η ευρεία πολιτική βάση της νέας Κυβέρνησης, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η νέα Κυβέρνηση απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξαίρεση τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς.
 

Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.
 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
 

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
 

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
 

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
 

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας. 


Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
 

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
 

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
 

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
 

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
 


Με εκτίμηση,
 

Αντώνης Κ. Σαμαράς
 
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
»

 

 

 

 

πηγή : tovima.gr


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Τριετής φυλάκιση για τους ιδιοκτήτες των κομμωτήριων Νίκολας και των BODYLLINE

 Οι πρώτες «καμπάνες» της Δικαιοσύνης έπεσαν σε δύο επιχειρηματίες τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινές φυλάκισης 3 ετών στο καθένα στο γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτήριων Νίκολας ΑΕΒΕ, αλλά και τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας ινστιτούτων αισθητικής BODYLLINE Λέοντα Λεβή που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο.

Ο γνωστός κομμωτής Νικόλαος Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκης κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για οφειλές που αφορούσαν το οικονομικό έτος 2009 και υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ. Το δικαστήριο, που αρνήθηκε τα αλλεπάλληλα αιτήματα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση, έδωσε 3ετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το 2010 -οπότε επίσης έχει βεβαιωθεί χρέος- δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης και έτσι με απόφαση του το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να εντοπιστεί ο υπεύθυνος για την οφειλή της επιχείρησης για το 2010.

Ο ιδιοκτήτης των ινστιτούτων αισθητικής Λέων Λεβής καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση του αλλά και δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του έναντι 10 ευρώ ημερησίως. Τα χρέη του φαίνεται να υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ. Ο ίδιος επέμεινε στο δικαστήριο πως επέλεξε να μην εξοφλεί το Δημόσιο και να μην είναι ασυνεπής απέναντι στους 1600 εργαζόμενους της επιχείρησης του, στους οποίους κατέβαλε κανονικά τις αποδοχές του. Δήλωσε επίσης πως άμεσα πρόκειται να υποβάλει αίτημα για την ρύθμιση του χρέους του.

 

πηγή: zougla.gr 


Paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Τι κρύβει η σημαία της Νορβηγίας;

 

Τι κρύβει η σημαία της Νορβηγίας; (1)

Το εθνικό σύμβολο της Νορβηγίας δεν είναι απλά μια σημαία. Με λίγη παρατηρητικότητα, θα δείτε πολλά παραπάνω…

Τι κρύβει η σημαία της Νορβηγίας; (2)

 

πηγή:otherside.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Coca Cola: 10 σημαντικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε

 Η Coca Cola είναι το πιο διαδεδομένο ανθρακούχο ποτό σε όλη την υδρόγειο. Η λέξη Coca-Cola σημαίνει στα κινέζικα «κάνει το στόμα ευτυχισμένο». Μάθετε πολύτιμες πληροφορίες, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον John Styth Pemberton, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και εκατομμύρια κουτάκια Coca-Cola πωλούνται καθημερινά. Γνωρίστε παρακάτω την Coca Cola.

  • Γνωρίζατε ότι:

1. Ήταν αρχικά πράσινη; Σήμερα, το άλλο όνομα του εμπορικού σήματος της Coca Cola είναι «Red Empire» δηλαδή, η Κόκκινη Αυτοκρατορία.

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους και σήμερα υπάρχει ένας όρος γνωστός ως «Coca Cola φοβία» o οποίος αναφέρεται στον εθισμό για Coca Cola.

3. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη “OK”.

4. Η παραγωγή της Coca-Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα;  Το νούμερο; 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται κρύα, αλλά σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες, όταν κάνει κρύο.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905 αλλά αφαιρέθηκε λόγω της ανησυχίας του κόσμου.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας, την αφαίρεση του λίπους αλλά και για τις σκουριασμένες βίδες.

8. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τσιμπημάτων από μέδουσες.

9. Διανέμεται παντού ανά τον κόσμο και οι εκτιμήσεις, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ότι εισρέουν στα ταμεία της 60 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

10. Περισσότερες από 15.000 «Coca Cola», όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

 

πηγή: e-diet.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Η Apple TV έρχεται και στην Ελλάδα!

 Έρχεται επιτέλους και στους ελληνικούς τηλεοπτικούς δέκτες, η Apple TV.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η Apple TV, η οποία …επιτρέπει σε κάποιον να παρακολουθήσει ταινίες υψηλής ευκρίνειας κατεβασμένες από το iTunes Store, ειδήσεις και αθλητικά γεγονότα και να κάνει streaming τη μουσική του και τις φωτογραφίες του απευθείας στην τηλεοπτική οθόνη του, είναι πλέον διαθέσιμη διαθέσιμη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πριν λίγο καιρό, η Apple έκανε διαθέσιμη την υπηρεσία ενοικίασης και αγοράς ταινιών, πρόσφατων κυκλοφοριών αλλά και παλαιότερων αγαπημένων ταινιών από μεγάλα κινηματογραφικά studio, μέσα από το Ελληνικό και Κυπριακό iTunes Store, έτσι ώστε κάποιος να τις απολαμβάνει σε ποιότητα High Definition στον υπολογιστή ή την iOS συσκευή του.

Πλέον, η συσκευή Apple TV επιτρέπει την προβολή ταινιών απευθείας από το iTunes Store στην τηλεοπτική οθόνη, χωρίς ανάγκη συγχρονισμού και χωρίς ανάγκη διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς στην τηλεοπτική οθόνη του slideshow με φωτογραφίες, να ακούσει μουσική και ακόμα περισσότερα που υπάρχουν στον υπολογιστή του, ενώ χάρη στο AirPlay μπορεί να κάνει streaming μουσικής, φωτογραφιών και video που υπάρχουν στο iPhone, το iPad και το iPod touch του.

Η Apple TV διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή A4 για να αναπαράγει τα πάντα εύκολα χωρίς εμπόδια στη ροή και χωρίς «παγωμένες» εικόνες. Είναι ενεργειακά αποδοτική, αθόρυβη και τόσο μικρή ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο και να μεταφέρεται εύκολα.

Ακόμα, μέσα στο κουτί, ο χρήστης θα βρει και το εντυπωσιακό Apple Remote για ακόμα πιο εύκολη χρήση του περιεχομένου του από την Apple TV. Σημειώνεται ότι στην υπάρχουσα μορφή του iTunes Store, δε διατίθεται υποτιτλισμός των ταινιών στα ελληνικά.

 

πηγή: techit.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Life style   Κόσμος
+ + -

Ο George Clooney "συναντά" τον Steve Jobs

 

Μετά τη βιογραφία του, που ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας, έρχεται και η ταινία. Ο λόγος για τον Steve Jobs, ο οποίος "έφυγε" πριν από λίγο καιρό, μετά την άνιση μάχη του με την επάρατη νόσο.  

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα τον υποδυθεί, καθώς οι υποψήφιοι είναι πολλοί, οι επικρατέστεροιι δύο, όμως το φαβορί ο εξής ένας. Ο George Clooney.

Έχει όμως και έναν βασικό «αντίπαλο» ο οποίος είναι ο Noah Wyle. Οι δυο τους ήταν συμπρωταγωνιστές στη σειρά «Στην Εντατική» πριν από πολλά χρόνια. Το ατού του Wyle είναι ότι τον είχε υποδυθεί και παλαιότερα για την ταινία «Pirates Of The Silicon Valey» το 1999.

Τα γυρίσματα για την ταινία του Jobs που πέθανε πριν από λίγο καιρό σε ηλικία 56 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο με τη Sony που φαίνεται πως θα αναλάβει την παραγωγή ενώ θέλει για το σενάριο τον Aaron Sorkin.

 

πηγή:briefingnews.gr 


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Γλυκό Κυδώνι

 Τα υλικά μας
1200 gr κυδώνια
750 gr ζάχαρη
200 gr νερό
1 λεμόνι
2 κλωναράκια 
φύλλα αρμπαρόριζας
5-6 σταγόνες λεμονιού
80 gr Αμύγδαλα ασπρισμένα άψητα κομμένα στην μέση κάθετα

Ας δούμε πως το φτιάχνεται

Πλένουμε τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους.
Έχουμε γεμίσει μία λεκάνη με κρύο νερό,μέσα στο οποίο έχουμε στύψει το μισό λεμόνι και εκεί τοποθετούμε τα καθαρισμένα κυδώνια.
Κόβουμε τα κυδώνια σε τέσσερα κομμάτια,και κατόπιν σε φέτες,κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες 1 εκ.περίπου μακρόστενες,(όπως θα κόβαμε πολύ λεπτές πατάτες),τονίζω ότι πρέπει να καλύπτονται οι φέτες από νερό για να μήν μαυρίσουν!
Στραγγίζουμε σε τρυπητό το κυδώνι και το ζυγίζουμε,θέλουμε να είναι 1000 gr για 750gr άν είναι παραπάνω ή παρακάτω υπολογίζουμε ανάλογα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κυδώνι με το νερό να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει,(άν τα κυδώνια είναι πιο άγουρα θα πρέπει να βράσουν περισσότερο),καλό θα είναι να το δοκιμάσουμε λοιπόν.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την ζάχαρη ,τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας πλυμένα,τα οποία δένουμε με έναν σπάγγο και τα αμύγδαλα,χαμηλώνουμε την φωτιά,όταν αρχίσει το γλυκό να βγάζει αφρό το ξαφρίζουμε με μία κουτάλα.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Σε ένα πιάτο βγάζουμε ένα κουταλάκι με σιρόπι,το αφήνουμε 1 λεπτό να κρυώσει και άν όταν περνάμε ανάμεσα το κουταλάκι κολλάει ή αφήνει κενό είναι έτοιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 5-6 σταγόνες λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Tips: Άν δεν μας αρέσουν τα αμύγδαλα τα παραλείπουμε.

paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Ιδιωτικά τρένα και στην Ελλάδα;

 

Την άμεση απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη απαιτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνοντας την αναθεώρηση του «πρώτου σιδηροδρομικού πακέτου».

 

Πρόκειται για τη νομοθεσία που προβλέπει τη δημιουργία «ενιαίου σιδηροδρομικού χώρου» με απελευθέρωση της αγοράς, εποπτεία από μία ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή και αυστηρό διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους που κατέχουν το σιδηροδρομικό δίκτυο και εκείνους που παρέχουν υπηρεσίες ή μεταφορικό έργο μέσω του δικτύου.

 

Στην Ελλάδα πάντως η απελευθέρωση των σιδηροδρόμων έχει μείνει πολύ πίσω, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης. «Είχαμε μια προσπάθεια από το ελληνικό υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη θεσμοθέτηση αυτών που προβλέπονταν από το πρώτο σιδηροδρομικό πακέτο. Όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τον ΟΣΕ και την ΤΡΕΝΟΣΕ, δηλαδή ενώ το 2005 ιδρύεται η ΤΡΕΝΟΣΕ ως ανεξάρτητος πάροχος υπηρεσιών, δεν είναι σαφής ακόμα η απόλυτη ανεξαρτητοποίησή της από τον ΟΣΕ. Και βεβαίως υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα δυσλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, που βρίσκεται στα σπάργανα στη χώρα μας».

 

πηγή: deutsche welle 


Paris Paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

"Ο Σταφυλίδης έχει καλά στοιχεία, θέλει δουλειά"

 Χαρούμενος για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στα θετικά αποτελέσματα ήταν ο Λάσλο Μπόλονι μετά το τέλος του αγώνα. Ο προπονητής του "Δικεφάλου" αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας στη νίκη επί του Παναιτωλικού, μίλησε για την πίεση που υπήρχε πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ τόνισε ότι το δεύτερο σερί ματς θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι δύσκολο να φτάσει μια ομάδα στην επιτυχία σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Μπόλονι: "Ήταν ένα παιχνίδι που εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαμε να κερδίσουμε καιρό στην Τούμπα υπήρχε πίεση στα αποδυτήρια. Νομίζω ότι αυτή η πίεση ήταν παρούσα μέχρι το δεύτερο γκολ. Δυστυχώς μετά το τρίτο γκολ αυτή η πίεση έφυγε τελείως και είναι γεγονός ότι μετά την πίεση δεν μπορείς να παίξεις. Σίγουρα είμαι χαρούμενος με τους τρεις βαθμούς. Θα ήθελα να δω περισσότερα γκολ σήμερα, γιατί η νίκη μας είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα και σίγουρα μετά το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα ήταν πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο. Πριν από τον αγώνα είχα ζητήσει από τοςυ φιλάθλους να στηρίξουν αν δουν κάποιο νέο και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί στήριξαν τον Σταφυλίδη στην πρώτη του συμμετοχή. Θέλω να πιστεύω ότι με τους τρεις βαθμούς θα ξεκινήσουμε αλλιώς την εβδομάδα, γιατί παρόλο που παίζουμε δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας είναι δύσκολο να κάνεις δύο σερί νίκες, αλλά στόχος μας είναι μόνο η νίκη".

 

 

Για την πρώτη συμμετοχή του Σταφυλίδη: "Ο Σταφυλίδης έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είχε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Είχε μαχητικό πνεύμα, ένα μακεδονικό πνεύμα. Είναι ένας παίκτης που τον πρόσεξα και τον αισθάνθηκα καλύτερα σαν παίκτη. Πήρε πολλές κεφαλιές χωρίς να είναι πολύ ψηλός. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν είναι ακόμη έτοιμος. Είδα το επίπεδο της φυσικής κατάστασης της πρώτης Εθνικής, κάποιες φορές ήταν πολύ για αυτόν, έστω και αν η ένταση δεν ήταν μεγάλη σε αυτό το παιχνίδι. Επίσης, σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψει, αλλά και στο τεχνικό κομμάτι γιατί είδα καλές σέντρες, αλλά όχι και τόσο καλές. Τακτικά σε κάποια κομμάτια είναι πράγματα που μου άρεσαν, γιατί ήξερε πότε να κλείνει μέσα και στο τακτικό κομμάτι τον είδα να μην κάνει πάντα τις σωστές επιλογές. Σίγουρα λοιπόν το ντεμπούτο του ήταν ένα θετικό και πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει. Για το αν συνεχίζω να βάζω, ναι θα το κάνω αρκεί να μου δείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν. Ένας από αυτούς είναι και ο Αποστολόπουλος που μπορεί να μην έπαιξε, αλλά μπορεί να αγωνιστεί. Αυτό θέλει, όμως, προσοχή γιατί και οι μεγάλοι που χάνουν τη θέση τους σίγουρα νευριάζουν".

 

πηγή: olapaok.gr  


paris Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Βουτιά στις τιμές ακινήτων σε 7 περιοχές

 Μπορεί τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος να κάνουν λόγο για μειώσεις 6% - 7% στις τιμές των κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο υπάρχουν εφτά περιοχές στις οποίες η πτώση των αξιών των καινούργιων αλλά και των μεταχειρισμένων σπιτιών κυμαίνεται μεταξύ 25% και 30% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για την περιοχή της Δυτικής Εισόδου, τη Νικόπολη Σταυρούπολης, το τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης πάνω από την οδό Εγνατία, το Ρετζίκι, το Πανόραμα, τον Αγιο Ιωάννη Καλαμαριάς και κάποια από τα ανατολικά προάστια της πόλης (Ανω Περαία, Τρίλοφος, Καρδία). Αυτό τόνισε στον «ΑτΚ» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι σε πολλά σημεία κάποιων από τις εν λόγω περιοχές πλέον οι εμπορικές αξίες είναι αρκετά χαμηλότερες από τις αντικειμενικές. Πρέπει να σημειωθεί ότι 25% - 30% έχουν πέσει οι τελικές τιμές, δηλαδή αυτές με τις οποίες κλείνει η συμφωνία. Οπως είπε ο κ. Γεωργάκος, οι αρχικώς ζητούμενες τιμές πώλησης έχουν μειωθεί κατά 10% σε σχέση με το 2009.

Σε δύο χρόνια

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης το 2009 ο μέσος όρος των τιμών πώλησης των καινούργιων διαμερισμάτων βρισκόταν στα 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και πλέον μπορεί κανείς να βρει νεόδμητες κατοικίες και με 1.000 ευρώ/τ.μ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί καινούργιο διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πουλήθηκε προς 100.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο χρόνια θα κόστιζε 150.000 ευρώ.

Σχεδόν αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στο συνοικισμό Νικόπολη του δήμου Παύλου Μελά, όπου από τα 1.300 ευρώ/τ.μ. οι τιμές μειώθηκαν στα 1.000 ευρώ/τ.μ. Εξάλλου, σημαντική πτώση τιμών παρατηρείται και σε μεγάλα τμήματα στην πάνω από την οδό Εγνατία περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, μεταχειρισμένα διαμερίσματα πωλούνται ακόμη και προς 1.000 ευρώ/τ.μ. από τα 1.400 ευρώ/τ.μ. που κόστιζαν πριν από περίπου δύο χρόνια. Για παράδειγμα, διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων πουλήθηκε προς 75.000 ευρώ, ενώ το 2009 κόστιζε 105.000 ευρώ.

«Στη Δυτική Είσοδο και στη Νικόπολη τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σημαντική ανοικοδόμηση, επειδή παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας από παλιννοστούντες, που έπαιρναν με ευκολία στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους, αλλά και από μετανάστες. Τα δάνεια κόπηκαν, πολλοί μετανάστες γύρισαν στις πατρίδες τους εξαιτίας της κρίσης, με αποτέλεσμα η μεγάλη προσφορά να ρίξει τις τιμές των σπιτιών. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τα νεόκτιστα προσφέρονται προς πώληση και τα μεταχειρισμένα που αφήνουν όσοι φεύγουν από τις δύο αυτές περιοχές. Στην πάνω από την οδό Εγνατία περιοχή μπορεί να μην υπήρξε ανοικοδόμηση, όμως αποτέλεσε περιοχή εγκατάστασης μεταναστών. Στη Δυτική Είσοδο και στην πάνω από την οδό Εγνατία περιοχή του κέντρου της πόλης σήμερα εντοπίζονται σε πολλά ακίνητα αντικειμενικές αξίες υψηλότερες από τις εμπορικές», είπε ο αντιπρόεδρος των μεσιτών Θεσσαλονίκης.

Ρετζίκι, Πανόραμα, ανατολικά προάστια, Αγιος Ιωάννης

Σημαντική πτώση στις τιμές των καινούργιων κατοικιών παρατηρείται σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο και στο Ρεντζίκι. Το 2009 τα περισσότερα καινούργια σπίτια πωλούνταν προς 1.700 ευρώ/τ.μ., ενώ τώρα μπορεί να βρει κάποιος και με 1.200 ευρώ/τ.μ. Για παράδειγμα, μεζονέτα 150 τετραγωνικών μέτρων πωλείται σήμερα προς 180.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο χρόνια θα κόστιζε 255.000 ευρώ.

Στο Πανόραμα οι τιμές των κατοικιών έπεσαν από τις 3.000 ευρώ/τ.μ. στις 2.300 ευρώ/τ.μ., ενώ στα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης παρατηρείται πτώση τιμών από τα 1.500 ευρώ/τ.μ. στα 1.100 ευρώ/τ.μ. «Στο Ρετζίκι, στο Πανόραμα και στα ανατολικά προάστια τα περισσότερα σπίτια είναι μεζονέτες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν για τον ιδιοκτήτη υψηλά έξοδα συντήρησης. Επίσης, τα σπίτια πολλών τετραγωνικών μέτρων "χτύπησε" περισσότερο η υψηλή φορολογία. Ετσι, βγήκαν αρκετά προς πώληση, με αποτέλεσμα η μεγάλη προσφορά να συμπιέζει τις τιμές τους. Ειδικότερα για τα ανατολικά προάστια πρέπει να αναφερθεί ότι πλέον ο Θεσσαλονικιός δε βγαίνει εύκολα να κατοικήσει προς τα έξω, όπως παλαιότερα», είπε ο κ. Γεωργάκος.

Τέλος, η μεγάλη προσφορά νεόδμητων σπιτιών προς πώληση είναι η αιτία πτώσης των τιμών και στον Αγιο Ιωάννη Καλαμαριάς, με αποτέλεσμα από τα 2.700 ευρώ/τ.μ., πλέον πολλά να κοστίζουν ακόμη και 2.200 ευρώ/τ.μ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα διαμερίσματος 85 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πουλήθηκε προς 185.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο χρόνια θα κόστιζε 230.000 ευρώ.

 

πηγή:agelioforos.gr 


Σελίδα 11334 από 11352 (113520 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11333
[11334]
11335
11336
11350
11351
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά