27/09/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Πολιτικά
+ + -

Σκληρή επίθεση ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου

 Σκληρή επίθεση στον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξαπολύει το σωματείο ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ, με αφορμή αφενός την κατάργηση της έκπτωσης 80% στους λογαριασμούς του ρεύματος για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ και αφετέρου τις αυξήσεις στα τιμολόγια, μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσουν έως και «υπουργό εθνικής μειοδοσίας».


Όπως επισημαίνει το σωματείο, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να συνδέσει τις αυξήσεις των τιμολογίων με τις παροχές της Επιχείρησης προς τους εργαζομένους της, με στόχο «να συγκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος των αυξήσεων των τιμολογίων, που δεν είναι άλλος από την επιβαλλόμενη στρεβλή αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ), λόγω της υπερβολικής επιδότησης των ΑΠΕ από το Υπουργείο».

«Επιδοτούμε δηλαδή όλοι οι Έλληνες το υπέρμετρο κέρδος των ιδιωτικών επενδύσεων στις ΑΠΕ με επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Αυτό πράττει ο «φιλολαϊκός» υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου με τα τεράστια προγράμματα φωτοβολταϊκών επενδύσεων που προωθεί και την «μικρή» ΔΕΗ που ονειρεύεται. Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι ο άνθρωπος έχει αναλάβει «εργολαβικά» και με το αζημίωτο το έργο να δώσει την Επιχείρηση στα συμφέροντα των δανειστών μας στη μικρότερη δυνατή τιμή, με σχεδόν μηδενικό μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος», αναφέρει το σωματείο.

Όσον αφορά το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού της ΔΕΗ, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι είναι αποτέλεσμα ΣΣΕ και Νόμων και δόθηκε έναντι υποχρεωτικής αντίστοιχης αύξησης μισθού που αδυνατούσε να καταβάλει σε χρήμα ο εργοδότης.«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα του επιτρέψουμε να πετύχει τους σκοπούς του», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 


Πηγή:energypress


Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

ΠΓΔΜ: Κηδεύτηκε ο Κίρο Γκλιγκόροφ

Κηδεύτηκε, το απόγευμα, στα κεντρικά νεκροταφεία των Σκοπίων ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος απεβίωσε, προχθές το βράδυ, σε ηλικία 95 ετών.

  Σύμφωνα με επιθυμία του εκλιπόντα, πραγματοποιήθηκε πολιτική κηδεία, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Εκτός από τα μέλη της οικογένειας του, τον Κίρο Γκλιγκόροφ συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ και βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση», μέλος του οποίου ήταν ο εκλιπών. 

Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή στη Βουλή της ΠΓΔΜ, στην οποία παρέστησαν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Στην επιμνημόσυνη τελετή στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του εκλιπόντα, εξαίροντας τους χειρισμούς του στην «αναίμακτη» ανεξαρτησία της χώρας, το 1991.

«Ο Γκλιγκόροφ αντιλαμβανόταν τον κίνδυνο εξάπλωσης της γιουγκοσλαβικής κρίσης στη Μακεδονία και κατάφερε να εξασφαλίσει την απόσυρση όλων των στρατιωτών από τη Μακεδονία, που υπηρετούσαν στον γιουγκοσλαβικό στρατό. Επίσης, πέτυχε συμφωνία για την ειρηνική αποχώρηση του γιουγκοσλαβικού στρατού από το έδαφος της Μακεδονίας. Αργότερα, αποδείχθηκε ότι χάρη σε αυτή την κίνηση, ο Κίρο Γκλιγκόροφ απέτρεψε το σχέδιο των Μιλόσεβιτς και Σαμαρά για την αποσταθεροποίηση της Μακεδονίας», ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.


Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε τη σημερινή, ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα.

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το θάνατο του Κίρο Γκλιγκόροφ απέστειλαν, μέχρι στιγμής, οι πρόεδροι της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς, του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχιάγκα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

 

 

 

real


Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Οικονομία
+ + -

Επιτυχημένη η δημοπρασία γαλλικών εντόκων γραμματίων

  Ισχυρό ενδιαφέρον από τους επενδυτές προσέλκυσε η δημοπρασία γαλλικών εντόκων γραμματίων, η πρώτη που πραγματοποιείται για το 2012.

Παρά τις ανησυχίες ότι η γαλλική οικονομία μπορεί να χάσει την πολύτιμη αξιολόγηση των ΑΑΑ που κατέχει το γαλλικό δημόσιο άντλησε σήμερα με επιτυχία το ποσό των 8,715 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις κεφαλαιαγορές, με πολύ ευνοϊκά επιτόκια και με χαρακτηριστικό την υπερκάλυψη της προσφοράς.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία του Γαλλικού Θησαυροφυλακίου, αρμόδια για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, η δημοπρασία αφορούσε έντοκα γραμμάτια, εξοφλητέα το αργότερο μετά παρέλευση 45 βδομάδων, με επιτόκιο αρκετά κάτω από το 1%.

Ενδιαφέρον έχει η δημοπρασία που θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, με μόνον μακροπρόθεσμης ωρίμανσης γαλλικά κρατικά χρεόγραφα, τα οποία συνήθως προσελκύουν τους επενδυτές. Στόχος του γαλλικού δημοσίου είναι να αντληθούν άλλα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

real 


Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Διάφορα   Τοπικά
+ + -

Κανένα πρόβλημα για τα καραγκούνικα κριάρια

  Σημαντική θεωρείται από τους ειδικούς του χώρου η συμβολή του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων (ΚΓΒΖ) Καρδίτσας- ένα από τα πέντε του είδους που λειτουργούν στην Ελλάδα- στον τομέα της γενετικής βελτίωσης.

Όπως, μάλιστα, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενός του Αθανάσιος Χόντος, το Κέντρο, που βρίσκεται στην περιοχή Αμπέλια του Δήμου Καρδίτσας, είναι το πρώτο που εφάρμοσε, στο παρελθόν, Πρόγραμμα Απογονικού Ελέγχου Καραγκούνικων Κριαριών, σε συνεργασία με το Σταθμό Αναπαραγωγής και Τεχνητής Σπερματέγχυσης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Καρδίτσας.

Μια από τις τελευταίες δραστηριότητες, που υλοποιούνται στο Κέντρο, η περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, είναι ο χαρακτηρισμός της φυλής βοοειδών, η αναγνώριση νέων φυλών κρεατοπαραγωγικής κατεύθυνσης και η δημιουργία των αντίστοιχων γενεαλογικών βιβλίων.

Ο πληθυσμός των βοοειδών κρεατοπαραγωγικής κατεύθυνσης στη χώρα μας, σημειώνει ο κ. Χόντος, αποτελείται σήμερα από τρεις κατηγορίες ζώων: αυτόχθονες φυλές, ζώα καθαρών ξενικών φυλών και διάφορους τύπους διασταυρωμένων ζώων.

Το ΚΓΒΖ Καρδίτσας είναι ο φορέας τήρησης και κατάρτισης των Γενεαλογικών Βιβλίων των βοοειδών φυλής Κατερίνης και της Ελληνικής Κόκκινης φυλής, η οποία είναι και η πολυπληθέστερη κρεοπαραγωγική φυλή στη χώρα μας. 

Εξάλλου, το 2008 εφαρμόστηκε πιλοτικά το πρόγραμμα επιτήρησης και ελέγχου/εκρίζωσης μεταδοτικών σπογγώδων εγκεφαλοπαθειών αιγοπροβάτων (Scrapie) σε ορισμένες εκτροφές προβάτων και αιγών όλων των φυλών στην περιοχή δικαιοδοσίας του Κέντρου και συμμετέχουν στα εφαρμοζόμενα προγράμματα.

 

 

 

real 


Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Πολιτικά
+ + -

Αιχμές Καπελέρη για την ηγεσία του υπ. Οικονομικών

 

«Όλες οι συναντήσεις έγιναν στο γραφείο του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών»

«Η οδηγία της μη πληρωμής των προστίμων έγινε με απόφαση δική μου και σε συνέχεια της απόφασης η οποία πάρθηκε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό, Παντελή Οικονόμου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με τους φορείς προκειμένου να κάνουμε πιο ορθολογικά τα πρόστιμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα FM ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης.

Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, «όλες αυτές οι συναντήσεις έγιναν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Τώρα το γιατί έγιναν όλα αυτά αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορώ να το ξέρω. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, ούτε μπορώ να σας απαντήσω. Είναι αρμοδιότητα των εισαγγελικών αρχών».
 
 
 
 
 
newsbeast 

Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Έκαναν τον Steve Jobs.. κούκλα!

  Πριν καν συμπληρωθούν 3 μήνες από το θάνατο του συνιδρυτή της Apple, δύο εταιρείες παιχνιδιών αποκάλυψαν κούκλα-ομοίωμα του Steve Jobs που σκοπεύουν να θέσουν προς πώληση, ελπίζοντας στα πιθανά σημαντικά κέρδη που θα τους αποφέρει μια τόσο αναγνωρίσιμη φιγούρα. Οι ομοιότητες της πλαστικής κούκλας με τον Steve Jobs, δεν αφορούν μόνο στο πρόσωπο αλλά και στις συνηθισμένες ενδυματολογικές επιλογές του ,αφού έρχεται ντυμένη με τζιν και μαύρο πουλόβερ. Η πώληση της κούκλας που θα έχει ύψος περίπου 30 εκατοστών, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ διόλου ευκαταφρόνητη είναι και η τιμή της που φτάνει τα 77 ευρώ (99,99 δολάρια)! Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Apple να κινηθεί νομικά εναντίον των εταιρειών που κατασκευάζουν τη φιγούρα, μια εκ των οποίων είχε στο παρελθόν καταφέρει να κυκλοφορήσει μια άλλη κούκλα που απεικόνιζε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα! 

 

 

trelokouneli


Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Ο Βέλγος Πέτερ Πρετ διορίστηκε επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ

  Ο Βέλγος Πέτερ Πρετ διορίστηκε σήμερα επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά τη διάρκεια συνόδου του διευθυντηρίου της.

Η θέση αυτή κρίνεται ως στρατηγικής σημασίας εν μέσω της κρίσης στην ευρωζώνη και την επιθυμούσαν πάρα πολύ η Γερμανία και η Γαλλία.

"Ο κύριος Πέτερ Πρετ θα είναι υπεύθυνος για την οικονομία, τους ανθρώπινους πόρους του προϋπολογισμού και για την οργάνωση" της ΕΚΤ, αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

 

 

 

ofono 


Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Κινδυνεύουν να κλείσουν 100 ιταλικές εφημερίδες

 Περίπου εκατό ιταλικές εφημερίδες κινδυνεύουν να κλείσουν εξαιτίας της μη ανανέωσης των επιδοτήσεων προς τον Τύπο για το 2012 στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, τόνισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου.


«Περίπου 100 τίτλοι, καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία φύλλα κινδυνεύουν», εκτιμά ο Ρέντσο Σαντέλι, εκπρόσωπος της FNSI, προσθέτοντας πως απειλούνται 4.000 θέσεις εργασίας (δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό κι άλλοι εργαζόμενοι).

 

 

 

zougla


Xaris Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Aπίστευτοι συρμοί τρένων!!!

Κάποια δρομολόγια με τρένα ίσως να μην είναι βαρετά, όπως θεωρούν οι πιο πολλοί! Τα τοπία κόβουν ανάσες και δεν ενδείκνυνται για καρδιακούς ή άτομα με υψοφοβία!

 Pride of Africa, ΑΦΡΙΚΗ

prideofafricaΕνα ταξίδι που διαρκεί 14 μέρες, ανάμεσα σε Cape Town, Kimberley, Pretoria, Kruger National Park, Beit Bridge, Bulawayo, Victoria Falls, Lusaka και από τη Tanzania μέχρι το Dar Es Salaam. Ενα μαγευτικό, ρομαντικό ταξίδι για να γευτεί κανείς την πραγματική Αφρική.

Το πιο ωραίο, πολυτελές τρένο-ένα έργο τέχνης στην ουσία-για να γυρίσετε την Ευρώπη, από το Λονδίνο ως τη Βενετία και από τη Ρώμη ως τη Βουδαπέστη.

Flam Railway, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Flam Railway

Ενα καταπληκτικό ταξίδι 20 χιλιομέτρων ανάμεσα στα Νορβηγικά φιόρδ, μια δύσκολη κατάβαση 3.000 ποδιών μέσα από τη μαγευτική φύση, σε μία από τις πιο δημοφιλής τουριστικές attraction της Νορβηγίας και ταυτόχρονα ένα από τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια με τραίνο στον κόσμο.

Palace on Wheels, ΙΝΔΙΑ

palace-on-wheels

Το όνομά του λέει πολλά. Ταξιδέψτε στην Ινδία σα Μαχαραγιάς. Από το Δελχί προς το Rajasthan, με ενδιάμεσες στάσεις για σαφάρι, επiσκέψεις στο Taj Mahal και το Lake Palace στο Udaipur, το Palace on Wheels είναι ένα από τα 10 πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο.

Eastern & Oriental Express, ΤΑΥΛΑΝΔΗ & ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ

Eastern & Oriental Express

Ενα ωραίο ταξίδι από τη Σινγκαπούρη στη Μπανγκόκ, μέσα από τα τροπικά δάση, με εξαιρετική κουζίνα και φιλοξενία.

Royal Scotsman, ΣΚΩΤΙΑ

royal-scotsman

Ισως το πιο ακριβό ταξίδι με τρέ νο στον κόσμο αυτή τη στιγμή, θα σας ξεναγήσει στην "εξωτική" Σκωτία σε 4 μέρες, όταν με άλλα τρένα θα χρειαστείτε τουλάχιστον 15. Και φυσικά με ανέσεις ανάλογες του κόστους του.

Trans Siberian Railway, ΡΩΣΣΙΑ

Trans Siberian Railway

Από το Βλαδιβοστόκ μέχρι την Αγία Πετρούπολη, ένα μοναδικό ταξίδι 6.000 μιλίων και 19 ημερών σε όλη τη Ρωσία.

 Glacier Express, ΕΛΒΕΤΙΑ

Glacier_Express

290 χιλιόμετρα, 291 γέφυρες, 91 τούνελ και ύψος  2.050 περίπου μέτρων. 8 ώρες καταπληκτικών τοπίων ανάμεσα σε Zermatt και St. Moritz.

North Yorkshire Moors Railway, Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

North Yorkshire Moors Railway

Ενα ατμοκίνητο τραίνο, κάνει τη διαδρομή των 18 μιλίων μεταξύ Pickering και Grosmont, στη καρδιά του North York Moors National Park, μοιάζει βγαλμένο από άλλες εποχές.

 

balothia


Manos Manos Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Μανιάτης: Τέλη του έτους σε λειτουργία το πρώτο γεωτρύπανο

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει εγκατασταθεί το πρώτο γεωτρύπανο για την εξόρυξη πετρελαίου σε Γιάννενα- Πατραϊκό- Κατάκολο, εξέφρασε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μετά την ενημέρωση που παρείχε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τις εξελίξεις στα ενεργειακά.

Ο κ. Μανιάτης, όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις έρευνες γύρω από τα πετρέλαια που θα γίνουν στην Ελλάδα, για τις διαδικασίες σχετικά με τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και στη νότια Κρήτη, όπου αναμένονται προσφορές μέχρι το Μάρτη, καθώς και για τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε χθες για την εξόρυξη πετρελαίων στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές.

Επίσης, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για την διαδικασία στελέχωσης του φορέα που θα συντονίζει τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

 

 

 

 

zougla 


Σελίδα 11264 από 11526 (115256 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11263
[11264]
11265
11266
11524
11525
11526
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά