09/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία
+ + -

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα αυθαίρετα

 Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα αυθαίρετα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα αυθαίρετα
 

 Το υπουργείο θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών της ρύθμισης για τα αυθαίρετα πέραν της 30ής Νοεμβρίου, ανάλογα με την ανταπόκριση του κόσμου τις επόμενες ημέρες. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Όπως επεσήμανε το υπουργείο παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την ανταπόκριση του κόσμου στη ρύθμιση των αυθαιρέτων και δίνει συνέχεια νέες διευκρινίσεις. «Η ανταπόκριση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, είναι μεγαλύτερη αν τη συγκρίνει κάποιος με την ανταπόκριση σε ένα ανάλογο χρονικό διάστημα για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και ενημερωτική καμπάνια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα δούμε αν θα χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω κινήσεις», τόνισε ο υπουργός επισημαίνοντας σχετικά με τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων ότι έχει καταληκτική ημερομηνία και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της διαδικασίας, έχουν κατατεθεί 63.000 φάκελοι για υπαγωγή στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα και έχουν εισπραχθεί 18 εκατ. ευρώ.Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά
+ + -

Δεν θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Άννα Διαμαντοπούλου

 Δεν καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Αννα Διαμαντοπούλου

Δεν καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Αννα Διαμαντοπούλου
Δεν θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την εφετινή 38η επέτειο από την εξέγερση του 1973 και πρώτη χρονιά κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. 

Μάλιστα με δήλωση της κατήγγειλε τα φαινόμενα βίας και τις μειοψηφίες που «υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών».

«Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει»
 δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου.

«Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών»
συνέχισε.

«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων. Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια.
»Εχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών
» κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Οι πανεπιστημιακοί

Ανακοίνωση για το θέμα του Πολυτεχνείου κατέθεσε και η παράταξη Αριστερή Μεταρρύθμιση της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ. «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες του ελληνικού λαού. Στην σημερινή περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης η επέτειος αυτή θέτει εκ νέου την ανάγκη των συλλογικών διεκδικήσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών αυτής της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

«Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η μάχη έναντι της αδικίας, της διαφθοράς και της περιθωριοποίησης των φτωχών που γεννά η κρίση δίνεται αποτελεσματικά μόνο μέσα από συλλογικότητες. Τα οράματα όσων πάλεψαν στη περίοδο της δικτατορίας 1967-74 για ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο μας καλούν πάντα να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την δημοκρατική συμμετοχή όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην επίλυση των προβλημάτων, που έχουν δημιουργήσει οι ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την βελτίωση του επιπέδου σπουδών και την καλύτερη λειτουργία προς όφελος της νέας γενιάς» 
καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.
 
 
 
πηγή: tovima.gr

Manos Manos Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ιταλία: Αλλαγή εξουσίας


Η θερμή χειραψία που «σφράγισε» την αλλαγή εξουσία

http://img.protothema.gr/4FC29923A35403F4E5DB770742D271E8.jpg


Δόθηκε και επισήμως το απόγευμα της Τετάρτης η σκυτάλη στον Μάριο Μόντι για τη διαδοχή του ιταλικού πρωθυπουργικού θώκου. Με μία θερμή χειραψία μεταξύ του τέως πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κυρίου Μόντι, ο νέος πρωθυπουργός παίρνει στις πλάτες του τη διάσωση της Ιταλίας, γυρίζοντας σελίδα στο πολιτικό σκηνικό - ταλαιπωρημένου εδώ και χρόνια από τα «καμώματα» του άτακτου Καβαλιέρε –  του τόπου.

Η νέα κυβέρνηση Μόντι ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο Μέγαρο Κυρηνάλιο.

Η σύνθεση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

Μάριο Μόντι: πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών

Υπουργός Εσωτερικών: Αννα Μαρία Καντσελιέρι, πρώην νομάρχης της Μπολόνια

Υπουργός Εξωτερικών:
 Τζούλιο Τέρτσι Ντι Σαντάγκατα, διπλωμάτης, πρώην πρεσβευτής στις ΗΠΑ

Υπουργός Άμυνας:  Ναύαρχος Πάολο Ντι Πάολα, πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής του NATO

Υπουργός Δικαιοσύνης:
 Πάολα Σεβερίνο δικηγόρος , υποδιευθύντρια του πανεπιστημίου Luiss

Υπουργός Εργασίας
: Έλσα Φορνέρο, καθηγήτρια οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Τορίνο

Υπουργός Παιδείας
: Φραντσέσκο Προφούμο, καθηγητής , πρώην πρόεδρος του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών

Υπουργός Πολιτισμού: Λορέντσο Ορνάγκι, πρύτανης του πανεπιστημίου Κατόλικα του Μιλάνου

Υπουργός Περιβάλλοντος:  Κοράντο Κλίνι, χειρουργός, καθηγητής

Υπουργός Υγείας
: Ρενάτο Μπαλντούτσι, καθηγητής συνταγματικού δικαίου

Υπουργός Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης: Κοράντο Πάσερα, μέχρι σήμερα το πρωί, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ιντέζα- Σανπάολο

Υπουργός Γεωργίας: Μάριο Κατάνια, δικηγόρος με ευρωπαϊκή εμπειρία

Η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και πέντε υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου. Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων υπουργών, προέρχεται από τον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ το πιο γνωστό όνομα, είναι αναμφισβήτητα εκείνο του Κοράντο Πάσερα, ενός εκ των πρωταγωνιστών της ιταλικής οικονομίας.

Την Πέμπτη το μεσημέρι ο Μάριο Μόντι θα μιλήσει στην γερουσία της Ρώμης, για να εκθέσει το πρόγραμμά του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

"Ο Μόντι θα βρει τον καταλληλότερο τρόπο για να βγούμε από την οικονομική κρίση. Όλες μου τις ευχές, διότι η κατάσταση είναι δύσκολη", δήλωσε ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο.

Ο νέος ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μετά την τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στο Παλάτσο Κίτζι για την τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων.

Ο Μόντι εμφανίστηκε μαζί με τον Μπερλουσκόνι στην αίθουσα των συνεντεύξεων τύπου και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν την θερμή τους χειραψία. Δίπλα τους ο μέχρι σήμερα υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, Τζάνι Λέτα, ο στενότερος συνεργάτης του Μπερλουσκόνι που για η κεντροδεξιά είχε ζητήσει να παραμείνει και στην νέα κυβέρνηση.

Η τυπική παράδοση καθηκόντων, έγινε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όταν μεταβιβάσθηκε, από τον Μπερλουσκόνι στο Μόντι, ένα καμπανάκι που συμβολίζει την πρωθυπουργική εξουσία.

"Η Ιταλία θα βγει από την οικονομική κρίση καλύτερα απ' ό,τι νομίζουμε", δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών Κοράντο Πάσερα.

paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ψήφο εμπιστοσύνης με 255 «ναι», έλαβε η κυβέρνηση Παπαδήμου

 Με 255 ψήφους η Βουλή παρέσχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς και από τους ανεξαρτήτους που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως και από τους Γιώργο Λιάνη, Μιλένα Αποστολάκη, Έλσα Παπαδημητρίου και Σωτήρη Χατζηγάκη.

Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές, από τους οποίους καταψήφισαν 38 βουλευτές. Εκτός από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταψήφισαν και οι Πάνος Καμμένος (ΝΔ), Χρήστος Κατσούρας και Τσετίν Μαντατζή (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη θέση των κομμάτων τους.

Στην ψηφοφορία δεν πήρε μέρος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός, χωρίς να έχει αποστείλει επιστολή του για την πρόθεση ψήφου του.

Από την ψηφοφορία, εκτός από τους βουλευτές που βρισκόταν σε αποστολές στο εξωτερικό και ψήφισαν με επιστολική ψήφο, απουσίαζαν και οι Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Σιδηρόπουλος (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι, όμως, με επιστολή τους γνωστοποίησαν ότι ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης, όπως οι Γ. Μαυρίκος, Ιωάννης Ζιώγας και Σταύρος Σκοπελίτης (ΚΚΕ) που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, των οποίων η ψήφος δεν καταγράφεται στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Οι προγραμματικές δηλώσεις

 

Η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα με την δευτερολογία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

«Δει δη χρημάτων», τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναλύοντας, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

«Χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα, συστηματικά και με σχέδιο, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο κυρίως στους ανέργους», ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος εξήγησε ότι, παρά τα βήματα που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, «ο δρόμος θα είναι μακρύς», ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη να μοιραστούν δίκαια τα βάρη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, εξάλλου, ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν αν η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ευρώ, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με την αλληλεγγύη και τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Στην αρχή της ομιλία του, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε πως κάθε μια από τις ψήφους στη νέα κυβέρνηση, αντιστοιχεί σε απόφαση ευθύνης για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και τις θέσεις όσων δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

πηγή:  agelioforos.gr


paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Life style   Κόσμος
+ + -

το εξώφυλλο και τα τραγούδια του νέου δίσκου της Winehouse!

 Με τραγούδια που δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει αλλά και διασκευές επιτυχιών της κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου ο νέος δίσκος της Amy Winehouseκαι το star.gr παρουσιάζει το εξώφυλλo και τα τραγούδια του!

 

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το album θα λέγεται «Lioness: Hidden Treasures». Αν και κυκλοφορεί λίγους μήνες μετά τον θάνατό της, θα είναι ο τρίτος προσωπικός της δίσκος και θα περιλαμβάνει 12 τραγούδια.

Το tracklist επιμελήθηκαν οι συνεργάτες και φίλοι της Amy, Salaam Remi και Mark Ronson.

 

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται το τελευταίο κομμάτι που ηχογράφησε, το «Body & Soul», τον Μάρτιο του 2011, αλλά και το «Α Song For You» ηχογραφημένο με μια κιθάρα στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

 

Αναλυτικά, το tracklist

 

1. Our Day Will Come

2.Between the Cheats

3.Tears Dry (Original version)

4. Will You Still Love Me

5. Like Smoke

6.Valerie (Dap Kings band version)

7.The Girl From Ipanema

8.Halftime

9.Wake Me Up Alone

10. Best Friends

11. Body and Soul

12. A Song For You


paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στην Καλαμαριά

 Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας εντείνοντας τις προσπάθειές της σε ότι αφορά τη στήριξη για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, διοργανώνει ημέρα δωρεάν ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας μέσω σπυρομέτρησης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιωτών Πνευμονολόγων.

Η συγκεκριμένη εξέταση που ελέγχει την αναπνευστική λειτουργία και βοηθά στη διάγνωση διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων,  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου (Παπανικόλα 18) και τις ώρες 10.00 έως 13.00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (16/11).

Ο έλεγχος αυτός αφορά: τους καπνιστές, αυτούς που παρουσιάζουν συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα (χρόνιος βήχας, δύσπνοια κλπ) ενώ είναι επίσης σημαντικός σε επίπεδο πρόληψης. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η  Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία χρόνια νόσος των πνευμόνων, που οφείλεται κυρίως στο κάπνισμα και επιδεινώνεται με το χρόνο αν δεν γίνει διακοπή του καπνίσματος. 

Αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας ένα εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από την ασθένεια αυτή. 

Παρόλα αυτά, το ευρύ κοινό, αγνοεί τους κινδύνους από τη σοβαρότητα αυτής της ..........«σιωπηλής ασθένειας».

paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Ονειρούπολη Δράμας Πλησιάζει η μεγάλη γιορτή

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάει η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της χώρας, η Ονειρούπολη.
Η ημερομηνία έναρξης έχει καθοριστεί τελικά στις 4 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας και όχι την παραμονή 3 Δεκεμβρίου, όπως ήταν τις προηγούμενες χρονιές, όπου μετά το έθιμο με τα φαναράκια στα νερά της Αγίας Βαρβάρας γινόταν η έναρξη της Ονειρούπολη και αυτό μετά από παράκληση του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου να διαχωριστεί μια εκδήλωση εμπορικού χαρακτήρα μ’ ένα θρησκευτικό έθιμο. 

Υπάρχει βέβαια και η άποψη της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Εποχή - Νέα Δράμα» η έναρξη της Ονειρούπολης να γίνει την προπαραμονή της Αγίας Βαρβάρας, δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου ημέρα Παρασκευή και όχι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, αιτιολογώντας ότι έτσι θα κερδίσει ένα Σαββατοκύριακο παραπάνω, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και στο δ.τ. της παράταξής τους, τα Σαββατοκύριακα είναι η δύναμη της Ονειρούπολης. 

Όπως και να ‘χει πάντως, στόχος όλων των δραμινών, αλλά και ευχής έργου, είναι η Ονειρούπολη να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και νομίζουμε πως έτσι θα γίνει, γιατί αυτό συμφέρει σε όλους τους δραμινούς και θέλουμε να πιστεύουμε. 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει ήδη καθοριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή της Ονειρούπολης, για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, καθώς ο Δήμος προφανώς μας το κρατάει για έκπληξη μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτό που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ότι στη φετινή Ονειρούπολη θα δώσουν το παρόν τους γνωστά ονόματα όπως ο Βαρδής, η Φουρέϊρα, οι «Stavento», οι «Μέλισσες» και ο Λιανός. 
Αυτό που θα ξεχωρίσει για φέτος πιστεύουμε είναι το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα δώσει μεγάλη χαρά σε παιδιά και ενήλικες να το επισκεφθούν και να νιώσουν τη μαγεία του. 

Επιπλέον, φέτος η Ονειρούπολη θα επεκταθεί περισσότερο μέσα στο Δημοτικό Κήπο, καθώς θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις σε άλλα σημεία της πόλης, όπως και δράσης στο εμπορικό κέντρο της Δράμας. 

Τα σπιτάκια στο Δημοτικό Κήπο έχουν ήδη αρχίσει να στήνονται, κάτι το οποίο σχολιάστηκε πολύ, καθώς συνηθίσαμε τις προηγούμενες χρονιές ο Δημοτικός Κήπος τέτοια εποχή να ‘ναι σχεδόν έτοιμος και φέτος είχαμε την αίσθηση ότι άργησε. Αλλά αυτό θα προσπαθήσει να το διαψεύσει η νέα Δημοτική Αρχή, στήνοντας ό,τι αφορά την Ονειρούπολη στην ώρα του χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να ‘ναι τα πάντα έτοιμα μέχρι την έναρξη στις 4 Δεκεμβρίου.

paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Οι Άγαμοι Θύται επιστρέφουν –όπως η Τρόικα- κάνοντας κατάληψη στη σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ, με νέες σατιρικές εφεδρείες, κουρεμένοι ψυχικά εν χρώ (δηλαδή γουλί) και με ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού λαϊκισμού και ανορθολογισμού προσαρμοσμένου στις νέες, θεατρικές συνθήκες της Δανείας του Νότου. (Δανεία με «ει» από το «δανεικά»). Σοφότεροι, άρα πιο λυπημένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πατρίδας, έρχονται άλλη μια φορά, με ευρωπαϊκό αέρα και ανατολίτικη, δημοσιονομική νωχέλεια, να προβάλλουν τα προτερήματα της φυλής, με κυμαινόμενο επιτόκιο γέλιου, ή γλυκιάς μελαγχολίας, εφόσον λεφτά υπάρχουν, απλώς χρήματα δεν υπάρχουν. Παρότι εξαρτημένοι απ’ την έκτη δόση, παίρνουν την μεθαδόνη της σάτιρας και προχωρούν έχοντας την πρόθεση να γίνουν μια ΔΕΚΟ του μέλλοντος με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη, παράγοντας γιαούρτια ολικής αλέσεως με γεύση ψαρόκολλας. Με πρόζα βιτριολική και νούμερα μουσικο-χορευτικά ανανεώνουν το περσινό μνημόνιο έχοντας χρέος ανεξόφλητο προς το έθνος να αντιπαραθέσουν την κωμωδία και το χαμόγελο στην γενική κατάθλιψη.

 

πηγή: Άγαμοι θύται  facebook


paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Γραπτές δεσμεύσεις μόνο από τον Παπαδήμο θέλουν τώρα οι Ευρωπαίοι!

 Η απόφαση  για την εκταμίευση της έκτης  δόσης προς την Ελλάδα θα έχει ληφθεί ως το τέλος του μηνός, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι αναμένουν επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμά της.
 
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, οι Βρυξέλλες δίνουν περιθώριο ως το τέλος Νοεμβρίου στη  νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει λεπτομερώς τον «οδικό της χάρτη», «τις προθέσεις της και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την Τρόικα».
 
Δεν είναι ακόμη καθαρό αν οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σηματοδοτούν αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πιεστικό αίτημα προς τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση να εγγυηθούν εγγράφως ότι θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μετά τον κ. Αντώνη Σαμαρά που επί μία εβδομάδα επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπογράψει, σήμερα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι "έχουμε μπέσα και φιλότιμο, δεν χρειάζονται υπογραφές".
 
Στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι η λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο μπορεί να δοθεί μέσα από την πρόταση του κ. Σαμαρά : παροχή γραπτών εγγυήσεων από το νέο πρωθυπουργό ο οποίος έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ -άρα δεσμεύει και τα κόμματα αυτά για το διάστημα που θα παραμείνει στην πρωθυπουργία- και παράλληλη κοινοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν από τους πολιτικούς αρχηγούς στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων των αρχηγών υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια γίνεται σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στη δέσμευση που ανέλαβαν οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου χωρίς παρεκκλίσεις.
 
Η απάντηση στο ερώτημα αν οι Βρυξέλλες αποσύρουν το αίτημα για παροχή γραπτών διαβεβαιώσεων από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου αναμένεται επισήμως την επόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Την ημέρα εκείνη ο κ. Παπαδήμος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

 

πηγή: protothema.gr 


paris Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Κανένας πολιτικός στην κυβέρνηση Μόντι

 Μετά από δυόμισι ώρες συνάντησης με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Μάριο Μόντι αποδέχθηκε και τυπικά τη θέση του πρωθυπουργού και ανακοίνωσε τη σύνθεση της κυβέρνησής του, που όπως είχε προαναγγείλει αποτελείται από τεχνοκράτες. 

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι "η απουσία πολιτικών θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ριζώσει στο κοινοβούλιο και στις πολιτικές δυνάμεις. Οι πολιτικές δυνάμεις, έχουν, άλλωστε, πλήρη επίγνωση της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα".

Οι υπουργοί, είναι, συνολικά, έντεκα, ενώ ο Μόντι αναλαμβάνει προσωπικά το υπουργείο Οικονομικών. Πέντε τεχνοκράτες ονομάστηκαν υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου. 

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρέσβης στις ΗΠΑ Τζούλιο Τέρτσι Ντι Σαντ' Άγκατα. Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει η Άννα Μαρία Καντσελιέρι, νομάρχης στην Μπολόνια και υπουργός δικαιοσύνης η Πάολα Σεβερίνο, δικηγόρος και υποδιευθύντρια του πανεπιστημίου Luiss, που ανήκει στην Ένωση Βιομηχάνων.

Για το υπουργείο Παιδείας επελέγη ο Φραντσέσκο Προφούμο, επικεφαλής του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών και για εκείνο της Άμυνας ο ναύαρχος Τζαμπάολο Ντι Πάολα, πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής του ΝΑΤΟ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ιντέζα Σαν Πάολο, Κοράντο Πάσερα, είναι ο νέος υπουργός Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Η Έλσα Φορνέρο, οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο του Τορίνο, αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.

Ο Μόντι, πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης θα είναι ενιαίο για να επιτευχθεί ουσιαστικότερο αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η παρουσία τριών γυναικών σε υπουργεία-κλειδιά θα είναι βασικής σημασίας για την επιτυχία της κυβέρνησης.

Το απόγευμα, στις 18.00 ώρα Ελλάδας, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. 

 

πηγή: real.gr 


Σελίδα 11348 από 11352 (113520 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11346
11347
[11348]
11349
11350
11351
11352
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά