12/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Φίλε σταμάτα να σκέφτεσαι..

-Φίλε σταμάτα να σκέφτεσαι 
συνέχεια το ποτό
 δεν σε βοηθάει σε ΤΙ ΠΟ ΤΑ  
 –Τι ποτά;Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Εντωμεταξύ και το λογαριασμό της ΔΕΗ..

Εντωμεταξύ 
και το λογαριασμό της ΔΕΗ
 στο διαβάστηκε τον έχωΚάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Η Δευτέρα δεν είναι μέρα.

Η Δευτέρα δεν είναι μέρα.
Είναι πανδημία. 
Μάθε. Ενημερώσου. 
Ρώτα.Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Μαζευτείτε να κλάψουμε που αύριο είναι Δευτέρα

Μαζευτείτε 
να κλάψουμε που αύριο 
είναι ΔευτέραΚάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Ξεκίνησε η σεζόν..

Ξεκίνησε η σεζόν 
‘’παγωμένες πατούσες
μέχρι τον Μάη’’Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Έχω προλάβει να χρησιμοποιήσω δισκέτα..

Έχω προλάβει 
να χρησιμοποιήσω δισκέτα
σε υπολογιστή, 
θα σέβεστε λίγο.Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Όταν έχω νεύρα τρώω σοκολάτα.

Όταν έχω νεύρα 
τρώω σοκολάτα. 
Άρα δεν έχω περιττά κιλά, 
αλλά περιττά νεύρα!!Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Οικονομία
+ + -

Κοινωνικό μέρισμα: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και οι προϋποθέσεις

 Ποιοι θα εισπράξουν το μέρισμα πριν από τα Χριστούγεννα και ποιοι μετά; Ποιοι θα πάρουν τα 700 ευρώ ανεξαρτήτως ύψους καταθέσεων και ποιοι θα χάσουν το επίδομα για τόκους 60-70 ευρώ; Ποια είναι τα οριστικά εισοδηματικά (και οικογενειακά) κριτήρια που θα ισχύσουν;

Πώς θα αποδειχτεί η ανεργία –μακροχρόνια και μη- αλλά και ο αριθμός των τέκνων κάθε οικογένειας; Τα 10 μυστικά του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος της φετινής χρονιάς είναι, ένα προς ένα, τα εξής:

·         1. Το κοινωνικό μέρισμα θα ανέλθει στα 700 ευρώ ανά νοικοκυριό. Το ποσό θα είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και θα συμψηφίζεται με οφειλές του δικαιούχου προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.


·         2. Οι κοινωνικές ομάδες που θα το εισπράξουν θα είναι τέσσερις:

1η Ομάδα: Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Σε αυτή την κοινωνική ομάδα κατατάσσονται 19.140 νοικοκυριά.

2η Ομάδα: Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες. Συνολικά θα ωφεληθούν 163.778 νοικοκυριά.

3η Ομάδα: Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες. Σε αυτή την ομάδα υπολογίζονται περίπου 40.927 νοικοκυριά.

4η Ομάδα: Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών. Είναι συνολικά 25.632 νοικοκυριά.

·         3. Και για τις τέσσερις ομάδες που θα ενισχυθούν, πέραν των ειδικών κριτηρίων ανά ομάδα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, θα ισχύσουν και γενικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

§  Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

§  Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

§  Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Αυτή η τέταρτη προϋπόθεση εξετάζεται να μην εφαρμοστεί για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.

·         4. Θα χρειαστεί ηλεκτρονική αίτηση για την είσπραξη του επιδόματος η οποία θα ενέχει και τη θέση της υπεύθυνης δήλωσης από την πλευρά του δικαιούχου. Μέσω της πλατφόρμας, ο δικαιούχος θα δηλώνει κατά κύριο λόγο τον τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) στον οποίο θα θέλει να κατατεθούν τα χρήματα.

·         5. Όλες οι πληροφορίες για το δηλωθέν εισόδημα, για τον αριθμό των τέκνων, για την κατάσταση της ανεργίας (μακροχρόνιας ή μη) αλλά και για το αν υπάρχει τέκνο ηλικίας έως 24 ετών με αναπηρία στην οικογένεια, θα τροφοδοτηθεί αυτόματα στην πλατφόρμα. Ο ΟΑΕΔ θα στείλει τα στοιχεία της ανεργίας, τα ΚΕΠΑ θα δώσουν τις πληροφορίες για τα τέκνα με αναπηρία και η ΑΑΔΕ τα στοιχεία για τους τόκους καταθέσεων και τα εισοδήματα.

·         6. Η ΗΔΙΚΑ αναμένεται να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις μέχρι τις 16 ή 17 Δεκεμβρίου δηλαδή την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Η πλατφόρμα που θα «ανέβει» πιθανότατα στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

·         7. Η αίτηση θα είναι υποχρεωτική για όλους. Όσοι δεν την κάνουν, θα χάσουν το επίδομα ενώ δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα

·         8. Η καταβολή του μερίσματος των 700 ευρώ, θα γίνει πιθανότατα σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, θα αφορά στους γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ ηλικίας έως 24 ετών. Δεδομένου ότι μέσω του ΟΠΕΚΑ είναι γνωστά όλα τα στοιχεία των δικαιούχων (ακόμη και ο αριθμός λογαριασμού καθώς τα παιδιά ΑΜΕΑ εισπράττουν το ειδικό επίδομα αναπηρίας) η καταβολή του επιδόματος μπορεί να γίνει και πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων. Για τις τρεις υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων, το ποσό θα καταβληθεί έως το τέλος του χρόνου δηλαδή έως την 30η ή την 31η Δεκεμβρίου (σ.σ θα γίνει προσπάθεια τα χρήματα να πιστωθούν από την Παρασκευή το απόγευμα στις 27 Δεκεμβρίου)

·         9. Το κριτήριο των καταθέσεων ουσιαστικά θα μετατραπεί στην πράξη σε κριτήρια τόκων. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, θα αποκλείονται από το επίδομα όσοι έχουν καταθέσεις (σε Ελλάδα ή εξωτερικό) ή και κέρδη και ομόλογα και μετοχές κλπ) συνολικού ύψους άνω των 20.000 ευρώ. Επειδή όμως οι αρχές δεν έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών, θα γίνεται αναγωγή των τόκων που έχουν δηλωθεί στις φετινές φορολογικές δηλώσεις σε καταθέσεις. Θα χρησιμοποιηθεί –εκτός απροόπτου- το μέσο καταθετικό επιτόκιο του 2018 (το οποίο ήταν περίπου 0,27-0,3%) κάτι που σημαίνει ότι όσοι έχουν δηλώσει τόκους άνω των 50-60 ευρώ στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα χάνουν το επίδομα.

·         10. Και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, θα εξειδικευτούν με κοινή υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα.

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Ψήφος Ελλήνων Εξωτερικού: Δύο νέες αλλαγές φέρνει ο Θεοδωρικάκος

 Επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων κάθε 8 χρόνια  και εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη επί ενστάσεων απορριπτικών αποφάσεων, οι αλλαγές 
Σε περαιτέρω βελτιώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η προοπτική της σχεδόν ομόφωνης έγκρισης του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός θα μειώσει τον προβλεπόμενο χρόνο ανανέωσης των εκλογικών καταλόγων στα 8 έτη απο τα 10 που προβλέπει το σχέδιο νόμου προσεγγίζοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά πιο τακτικές ανανεώσεις. Πάντως, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών εξηγούν ότι η επίμαχη ρύθμιση είναι σχεδόν τυπική καθώς ούτως η άλλως οι αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους είναι μια «διαρκής και ζωντανή διαδικασία» που ενεργοποιείται απο τους ίδιους τους εκλογείς οι οποίοι ενημερώνουν το σύστημα.

Εκτός αυτού, ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να ανακοινώσει και μια επιμέρους διαφορά που αφορά για την διακομματική επιτροπή που θα εξετάζει την εκλογική διαδικασία στο εξωτερικό αλλά και την εξέταση των αιτήσεων που θα καταθέτουν οι εκλογείς του εξωτερικού ορίζοντας ως εισηγητή της διαδικασίας των ενστάσεων τον Συνήγορο του Πολίτη.

protothema.gr

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Τσαβούσογλου για συμφωνία με Λιβύη: Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα «μας», θα αντιδράσουμε

 Απειλεί ξανά η Τουρκία - Θα αξιολογήσουμε τυχόν αίτημα της Λιβύης για αποστολή στρατού - Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από την Ελλάδα για το θέμα της υφαλοκρηπίδας
Στη ρητορική της επιμένει η Τουρκία όσον αφορά τη συμφωνία με τη Λιβύη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει το πρωί της Τετάρτης στο κανάλι A Haber ότι «η συμφωνία με τη Λιβή είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο».

«Μπορούμε να κάνουμε σεισμικές έρευνες με τη Λιβύη. Η Ελλάδα και η ΕΕ δεν έχουν δικαιώμα να αποφασίσουν επ' αυτών των ζητημάτων» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος έδειξε και χάρτες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ανέβασε ξανά τους τόνους λέγοντας ότι «στην υφαλοκρηπίδα "μας" κανείς δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί χωρίς την άδειά μας».

Διατύπωσε, μάλιστα, και ευθεία απειλή ότι «αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας, θα τους εμποδίσουμε»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη απαντώντας ότι «θα αξιολογήσουμε τυχόν αίτημα της Λιβύης για αποστολή στρατού στη χώρα».

Όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα είπε ότι «είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα με την κυβέρνηση Τσίπρα που από αριστερή έγινε ακροδεξιά. Τα όρια των νερών της Ελλάδας είναι ξεκάθαρα. Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από την Ελλάδα για το θέμα της υφαλοκρηπίδας».

Ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας και απάντησε ότι «τα μέλη του Κογκρέσου θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πετύχουν τίποτα με την επιβολή». Προειδοποίησε δε ότι σε περίπτωση κυρώσεων από τις ΗΠΑ τότε θα τεθεί θέμα για την αεροπορική βάση στο Ιντισρλίκ και τον σταθμό των ραντάρ στο Κουρετσίκ.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται λίγο πριν τη συνάντηση στην Αθήνα του προέδρου της Βουλής της Λιβύης με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα.

Η παρουσία του Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουάιντερ λίγα 24ωρα μετά την αποστολή επιστολής του στον ΟΗΕ στην οποία χαρακτήριζε άκυρη τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να συσφίξει τις σχέσεις της Ελλάδας με την παράταξη της ανατολικής Λιβύης, πολιτικός βραχίονας της οποίας είναι η Λιβυκή βουλή των αντιπροσώπων, η λειτουργία της οποίας προβλέπεται από την αποκαλούμενη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο άρθρο 8 της Πολιτικής Συμφωνίας προβλέπεται ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον πρωθυπουργό αλ Σαράζ έχει το δικαίωμα να συνάπτει διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες υπό τον όρο ότι έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη του λιβυκού κοινοβουλίου!

Η πρόβλεψη αυτή δημιουργεί μια βάσιμη ελπίδα για ακύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Κι αυτό, διότι, σε περίπτωση που η παράταξη του στρατηγού Χαφτάρ επικρατήσει των αντιπάλων της και καταφέρει να ελέγξει το σύνολο της επικράτειας της Λιβύης σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες φυλές, θα έχει τη δυνατότητα να ενταφιάσει πολιτικά τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία, επικαλούμενη το γεγονός ότι το λιβυκό κοινοβούλιο δεν την έχει υπερψηφίσει.

protothema.gr

Σελίδα 4 από 11367 (113664 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
[4]
5
6
7
11365
11366
11367
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά