21/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Τούνελ ''παλάτι'' αξίας 2 Δις ευρώ

Με 59 δεξαμενές χωρητικότητας 670.000 κυβικών μέτρων νερού και μήκος 6,3 χλμ. το τούνελ που βρίσκεται στην πόλη Kasukabe, στην επαρχία Saitama της Ιαπωνίας δικαιολογημένα έχει ονομαστεί ως… υπόγειο παλάτι!

Η επαρχία Saitama είναι παραδοσιακά πολύ ευάλωτη σε πλημμύρες, εξαιτίας των δύο ποταμών της περιοχής, του Otoshifurutone και του Edo.

Το τούνελ αυτό έχει κατασκευαστεί ώστε, όταν κάποιος από τους ποταμούς πλημμυρίζει, να συγκεντρώνει και να αποθηκεύει προσωρινά τεράστιες ποσότητες νερού και οπότε να μετριάζονται οι ζημιές.

Το κόστος του έργου έφτασε τα 240 δισεκατομμύρια Γιεν (περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ) και ξεκίνησε να λειτουργεί τμηματικά από το 2002.

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Παγκόσμια πρωτιά για τη Rihanna

Το νέο album της Rihanna «Talk that talk», βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή των Βρετανικών charts, εκτοπίζοντας το Χριστουγεννιάτικο album του Michael Buble. Στα δε τραγούδια και πάλι στην κορυφή βρίσκεται η Rihanna με το τραγούδι «We found love» που ερμηνεύει μαζί με τον Calvin Harris.


Επίσης στο νούμερο 9 βρίσκεται το «Take care» που ερμηνεύει μαζί με τον Drake. Και εδώ έχουμε ένα ρεκόρ αφού τα ίδια τραγούδια βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στις ίδιες θέσεις σε Αγγλία και Αμερική. 

Τέλος στο νούμερο 89 έκανε νέα είσοδο το κλασικό «White Christmas» σε νέα διασκευή από την Lady Gaga!

 

 


Πηγή: ofono.gr


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Αθλητικά
+ + -

Επίθεση στο σύνδεσμο του ΟΣΦΠ στην Κυψέλη

Περίπου 20 μοτοσικλετιστές μετέβησαν στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Ανάφης στην Κυψέλη, περίπου στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας και πέταξαν 2 βόμβες μολότοφ στο σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε 3-4 αυτοκίνητα.

Επίσης ένας άνδρας 26 ετών που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο τραυματίστηκε ελαφρά από αιχμηρό αντικείμενο, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχειανησυχία για την υγεία του. Το αν ο τραυματίας είχε οποιαδήποτε σχέση με το γεγονός, η αν απλώς βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Στη Βουλή τα αιτήματα των αγροτών της Κρήτης

Τα αιτήματα των αγροτών της Κρήτης που είχαν οδηγήσει στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους και την κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης στη Βουλή, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Στρατάκη προς τον υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως ανέφερε ο κ.Στρατάκης στην ερώτησή του, οι αγρότες διεκδικούν την επίλυση διαφόρων αιτημάτων του κλάδου τους, όπως:

- Αξιοποίηση της μελέτης για την αμπελουργία με την εκκίνηση ενός νέου προγράμματος αναμπέλωσης.

- Αποζημίωση των αμπελώνων από τον περονόσπορο μέσω ΕΛΓΑ.

- Καταβολή της αποζημίωσης των κηπευτικών λόγω E-coli.

- Καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος (γάλακτος-ελαιολάδου) και επιστροφή των 12.000.000 ευρώ που κόπηκαν από το ποιοτικό παρακράτημα για την ελαιοκαλλιέργεια.

- Εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους παραγωγούς για τα έτη 2008-09-10.

- Μέτρα στήριξης του ελαιολάδου: α) Δημιουργία Εθνικού Φορέα προώθησης και διαφήμισης ελαιολάδου, β) Εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις.

- Επιστροφή φόρου πετρελαίου 5% με βάση τα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων.

- Μείωση του κόστους παραγωγής με αλλαγή του ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια-ζωοτροφές στο 6%.

- Ενίσχυση της κτηνοτροφίας με κατεύθυνση την αγορά ζωοτροφών.

- Ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα με Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Κρήτης για την αγροτική ανάπτυξη και ενίσχυση των ερευνητικών κέντρων και υπηρεσιών γεωργικών προειδοποιήσεων του νομού.

- Παραμονή (περιφερειοποίηση) των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ σε ειδικό ταμείο (ανά περιφέρεια) με σκοπό τις αποζημιώσεις των κρητικών προϊόντων.

- Πάγωμα των αγροτικών δανείων για 3 τουλάχιστον χρόνια με ταυτόχρονο πάγωμα των πλειστηρισμών και αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης της ΑΤΕ προς τους αγρότες.

- Ενίσχυση των ελεγκτικών υπηρεσιών για την πάταξη της αισχροκέρδειας του παρεμπορίου και των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

- Καμία περικοπή στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των αγροτών.

- Κρητική διατροφή (ικανοποίηση του αιτήματος της περιφέρειας Κρήτης και υποβολή φακέλου από το yπουργείο Πολιτισμού για ένταξη της κρητικής διατροφής στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO).

Έτσι, ο υπουργός καλείται να απαντήσει σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ικανοποιηθούν αν όχι όλα, μέρος των αιτημάτων των αγροτών της Κρήτης.

 

 

 


Πηγή:agronews


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ματαιώθηκε η επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Λάρισα

Ματαιώθηκε, πριν από λίγο, η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Λάρισα.

Από νωρίτερα σήμερα πρωί υπήρχε σχετική ειδοποίηση ότι ο κ. Αβραμόπουλος επρόκειτο να επισκεφθεί εθιμοτυπικά την 1η Στρατιά και το ΑΤΑ. Με νέα ειδοποίηση η παραπάνω επίσκεψη ματαιώθηκε, καθώς υπήρξε η επίκληση απ' το γραφείο του υπουργού ανειλημμένων υποχρεώσεων που καθιστούσαν απαραίτητη την αλλαγή στο πρόγραμμα Αβραμόπουλου.

Παρ' όλα αυτά θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο το πρωί η εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου τόσο στην 1η Στρατιά, όσο και στο ΑΤΑ.

 

 

 

 Πηγή:thessalianews 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Σεξ το μυστικό της ευτυχίας μετά τα 65

Βαρόμετρο ευτυχίας αναδεικνύεται το σεξ για τους παντρεμένους που έχουν περάσει τα 65 τους χρόνια. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσο πιο συχνά κάνουν σεξ, τόσο πιθανότερο είναι να νιώθουν ευτυχισμένοι από τη ζωή και το γάμο τους.

Η συσχέτιση αυτή παρέμεινε ισχυρή ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχία, όπως το φύλο, η κατάσταση της υγείας και η ικανοποίηση από το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα.

Η νέα μελέτη παρουσιάσθηκε στο 64ο Ετήσιο Συνέδριο της Γεροντολογικής Εταιρείας της Αμερικής (GSA), στη Βοστώνη.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριεν Τζάκσον, επίκουρος καθηγητής στο Γεωργικό & Μηχανικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (FAMU) η μελέτη βασίστηκε στις απαντήσεις 238 παντρεμένων εθελοντών ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με αυτές, το 60% όσων έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα δήλωσαν ευτυχισμένοι από τη ζωή τους, έναντι του 40% για τους οποίους το σεξ ήταν μια μακρινή ανάμνηση.

Αντίστοιχα, ευτυχισμένοι από τον γάμο τους δήλωσαν οι οκτώ στους δέκα απ’ όσους έκαναν συχνά σεξ, έναντι του 59% όσων δεν έκαναν.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί προάγγελο ευτυχίας τόσο μέσα στον γάμο, όσο και από τη ζωή γενικότερα, είπε ο δρ Τζάκσον.

 
 
 


Πηγή : Web Only

Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Συνελήφθησαν 66 «πορτοφολάδες» του ΗΣΑΠ

 

Πολυμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, εξαρθρώθηκε απο την Ασφάλεια Αθηνών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 66 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 147 ληστείες και κλοπές και έχει βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων. 

Η σπείρα του ηλεκτρικού δρούσε το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον, ενώ η αστυνομική έρευνα άρχισε πριν από δύο μήνες.

Το περασμένο Σάββατο και αφού είχαν βρεθεί τα απαραίτητα στοιχεία, έγινε σε διάφορα σημεία της Αθήνας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν τα 66 μέλη της σπείρας, οι 58 εκ των οποίων είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι Έλληνες.
 
Οι αλλοδαποί προέρχονται κυρίως απο χώρες της Βορείου Αφρικής, της Βαλκανικής Χερσονήσου, καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Απά την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο η σπείρα είχε διαπράξει 101 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και 18 ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Επίσης, είχε διαπράξει 28 κλοπές από Ι.Χ. αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών. 

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο της πρωτεύουσας, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, 
ακατέργαστη κάνναβη βάρους 53,8 γραμμαρίων και  5.275 ευρώ.
  
Οι 66 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
 
 
 
 
tanea.gr

Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ ληστών και αστυνομικών στο Κουκάκι


Συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ληστών και αστυνομικών σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας έξω από σούπερ μάρκετ στο Κουκάκι. 

Λίγο μετά τις 7:30, τρία άτομα με την απειλή όπλων άρπαξαν χρήματα από το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην οδό Δημητρακοπούλου 74.

Βγαίνοντας αντιλήφθηκαν ένα διερχόμενο περιπολικό και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Ένας τραυματίας μετά από επίθεση στην Κυψέλη

Εν τω μεταξύ, 20 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, πέταξαν το απόγευμα της Δευτέρας βόμβες μολότοφ εναντίον γραφείων συνδέσμου του Ολυμπιακού στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Ανάφης στην Κυψέλη.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία του συνδέσμου και σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.

Επίσης, διακομίστηκε στο νοσοκομείο ένας 26χρονος ο οποίος τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

 

 

 

 

 

tanea.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Σόιμπλε: Ναι στην 6η δόση, το θρίλερ τελειώνει

Συστήνει στην Αθήνα να επιταχύνει κατά το δυνατόν περισσότερο τις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του χρέους με τις τράπεζες

Οι δανειστές ξανανοίγουν το πορτοφόλι τους. Όλα δείχνουν, ότι στην αυριανή του συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, το Eurogroupp θα δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα. 

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών VAP στο Βερολίνο. Η απόφαση θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της τρόικας, είπε. Όμως, πρόσθεσε, «η ένταση έχει χαλαρώσει. Σε 24 ώρες, το θρίλερ θα έχει τελειώσει» - είπε αφήνοντας έτσι να διαφανεί ότι το «ζεστό» χρήμα είναι ήδη καθοδόν. 

«Εκείνο που συνιστώ στην Αθήνα τώρα είναι να επιταχύνει κατά το δυνατόν περισσότερο τις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του χρέους με τις τράπεζες, καθώς και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών» τόνισε. 

Το αν υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς μόνος του, ή μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Καρατζαφέρη το πρόγραμμα της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, δεν έπαιζε ξαφνικά κανένα ρόλο. «Αυτό που θέλουν οι δανειστές είναι να διασφαλίσουν τα δάνειά τους ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις εκλογές, έτσι όπως αυτό έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία» είπε. Κι αυτό είναι τώρα προφανώς εξασφαλισμένο. 

Στο ερώτημα, γιατί η τρόικα δεν κάνει στροφή 180 μοιρών στην Ελλάδα, αφού είναι πια αποδεδειγμένο, ότι η μέχρι τώρα πολιτική της όχι μόνο δεν ωφέλησε, αλλά έβλαψε τη χώρα, η απάντησή του γερμανού υπουργού οικονομικών ήταν, ότι η πολιτική αυτή απέτυχε, επειδή δεν εφαρμόστηκε ορθά. «Εμείς δώσαμε και δίνουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα» είπε. Αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει ότι τη θέλει πραγματικά. 

Οι ενδείξεις, πρόσθεσε, είναι μάλλον αποθαρρυντικές. «Πριν από έξη μήνες ρώτησα τους υπουργούς οικονομικών των 17 γερμανικών κρατιδίων, εάν είναι πρόθυμοι να στείλουν έμπειρους υπαλλήλους τους στην Ελλάδα, για να συμβάλουν στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Όλοι απάντησαν καταφατικά» είπε. «Μετέφερα αμέσως μετά το μήνυμά τους στον έλληνα ομόλογό μου. Απάντηση ακόμα περιμένω». 

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, αδυνατεί να αξιοποιήσει όχι μόνο την προσφερόμενη διοικητική βοήθεια, αλλά και τα τεράστια κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων, επειδή τα έργα που προτείνει - αν προτείνει κάποια - δεν συνάδουν με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το συμπέρασμά του: Η Αθήνα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει. Μόνο έτσι θα πιάσει πραγματικά τόπο και η ευρωπαϊκή «βοήθεια για αυτοβοήθεια». 
 
 
 
 
 
tovima.gr

Paris Paris Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Η ΑΕΚ σε Τούρκους;

 Η λύση για το μέλλον της ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να έρθει από την Ανατολή! Δεν χρειάζεται όμως το μυαλό σας να πάει πολύ μακριά. Φτάνει να κοιτάξετε προς Τουρκία! 

Βάσει των τελευταίων πληροφοριών, πολυεθνική εταιρεία με έδρα στην γειτονική χώρα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να επενδύσει στην Ένωση. Ο Σταύρος Αδαμίδης φέρεται να έχει ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της εταιρείας με θέμα την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ. 

Ποια είναι η εταιρεία; 
Οι πληροφορίες που καταφθάνουν από την Τουρκία φέρνουν την Sabanci Holding, να είναι η εταιρεία που σκέφτεται να «μπει» στην ΑΕΚ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία της Τουρκίας αλλά και έναν όμιλο αναγνωρισμένο παγκοσμίως. 

Ενδεικτικού του μεγέθους της είναι τα έσοδα που ανακοίνωσε η Sabanci Holding για το 2009, τα οποία ξεπέρασαν τα δώδεκα δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ! 

Κύριος μέτοχος της εταιρείας αυτής είναι η οικογένεια Sabanci (από αυτή έχει πάρει και το όνομά της), η οποία έχει στην κατοχή της περίπου το 61% του συνόλου των μετοχών. 

Ίδρυσε την εταιρεία το 1967. Περίπου επτά χρόνια αργότερα, αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη, σε δύο πύργους, οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς της πόλης. Πρόεδρος της εταιρείας είναι η Γκιουλέρ Σαμπανσί, από το 2004 όταν και απεβίωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Σακίπ. 

Η Sabanci Holding έχει συνεργασία με μεγάλες εταιρείες από όλο τον κόσμο όπως οι: Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citigroup, Dia, Heidelberg Cement, Hilton International, International Paper, Mitsubishi Motor Co., Philip Morris. 

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει και στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία των επικεφαλής της είναι να «εισχωρήσουν» ακόμη πιο δυνατά, καθώς θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη εποχή για επένδυση στη χώρα μας. 

 

Οι αντιδράσεις των οπαδών! 
Στο άκουσμα της είδησης οι αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΚ είναι ποικίλες! Αρκετοί δείχνουν αρκετά ενοχλημένοι, στο ενδεχόμενο μια εταιρεία από την Τουρκία να αποκτήσει τα… ηνία μιας ομάδας, της οποίας η ιστορία και οι ρίζες έχουν άμεση σχέση με την Κωνσταντινούπολη. Ενδεικτικά είναι και τα σχόλια οπαδών που καλούν την διοίκηση να αλλάξει και το όνομα της ομάδας. 

 

sport-fm.gr
Πάντως, δεν λείπουν και αυτοί που δεν δείχνουν να ενοχλούνται από την προοπτική η Sabanci Holdings να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΑΕΚ. Υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλοιωθεί η ιστορία ή κάποιο από τα στοιχεία της Ένωσης. «Θα αλλάξει κάτι μόνο εάν εμείς οι οπαδοί ξεχάσουμε τι συμβολίζει η ΑΕΚ», αναφέρουν κάποιοι, συντριπτικά λιγότεροι πάντως, οπαδοί της…

 


Σελίδα 11372 από 11415 (114142 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11371
[11372]
11373
11374
11413
11414
11415
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά