20/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Ακριβότερο το ρεύμα από την 1η Ιανουαρίου

 Το ακριβές ποσοστό της αύξησης θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

Η ΔΕΗ ζητά αύξηση της τάξης του 19%, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα φτάσει τόσο, σίγουρα πάντως το ποσοστό θα είναι διψήφιο, καθώς η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού, προκειμένου να αντανακλούν το κόστος, αποτελεί υποχρέωση που απορρέει και από το Μνημόνιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2013.

Στη διαμόρφωση της τελικής επιβάρυνσης για τους καταναλωτές, θα παίξουν ρόλο οι εξής τρεις παράγοντες:

  • Ο χρόνος εφαρμογής του μηχανισμού σύνδεσης των χονδρικών με τις λιανικές τιμές ρεύματος. Ο μηχανισμός σύμφωνα με την εισήγηση της ΡΑΕ θα ενεργοποιηθεί το 2012 και θα προβλέπει προσαρμογή των τιμολογίων ανά εξάμηνο, ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών χονδρικής που εξαρτώνται από το κόστος παραγωγής (καύσιμα, εργατικά κλπ.) και το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης. Ακόμη ωστόσο δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση από το ΥΠΕΚΑ για θέσπιση ρήτρας χονδρικών τιμών.
  • Το ποσοστό αύξησης του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η αύξηση θεωρείται αναγκαία για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των παραγωγών ρεύματος από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικά, κλπ.) αλλά και για να περιοριστεί το έλλειμμα του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, ο οποίος κάνει την εκκαθάριση της αγοράς και πληρώνει τους παραγωγούς, έλλειμμα που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.
  • Η διατήρηση ή μη και με ποια μορφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε το Σεπτέμβριο στο φυσικό αέριο. Ο φόρος αυτός, όπως έχει προειδοποιήσει και επίσημα η ΡΑΕ, οδηγεί σε κατάρρευση τους παραγωγούς ρεύματος με μονάδες φυσικού αερίου.
 πηγή: newsbomb.gr

Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Γ. Κουτρουμάνης: 27 νέα προγράμματα για 310.000 θέσεις απασχόλησης

 Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν μέσα στο επόμενο τετράμηνο 27 προγράμματα απασχόλησης στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο οι 693.417 επίσημα άνεργοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

«Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα», υπογράμμισε ο κ. Κουτρουμάνης

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει πρόσβαση στο σχετικό διαδικτυακό τόπο (www.step.gov.gr) ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα προγράμματα αλλά και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά. Παράλληλα, μέσα σε 15 μέρες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα προγράμματα απασχόλησης, ο κ. Κουτρουμάνης έκανε λόγο για «εκρηκτικό πρόβλημα που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας αλλά που δεν μπορούν να δώσουν οριστική λύση αν η χώρα δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα ανεργίας που υπάρχει στις νέες γενιές ηλικίας 15-24 ετών, που όπως είπε, φτάνει στο 43%.

Μίλησε ακόμα για οριακή μείωση στους επιδοτούμενους ανέργους, ενώ σημείωσε ότι τα 36 προγράμματα που είναι ενεργά αυτή τη περίοδο βοήθησαν μεν να υπάρξει συγκράτηση της ανεργίας όχι όμως αντιμετώπιση του προβλήματος. «Αν δεν τα είχαμε αυτά τα προγράμματα θα είχαν οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας κατά 4 με 5 μονάδες σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ακόμα ότι την ευθύνη επιλογής προσώπων και εποπτείας του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα έχει το ΑΣΕΠ, θα αφορά την κάλυψη 57.000 θέσεων με πεντάμηνη απασχόληση.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από Ανατολική Θράκη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο ενώ μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν ενταχθεί σε αυτά όλες οι περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα αρχίζει άμεσα η υλοποίηση άλλων δύο προγραμμάτων που αφορούν πτυχιούχους ανέργους μέχρι 35 ετών ενώ μέσα στις επόμενες 15 μέρες ξεκινά και το πρόγραμμα απασχόλησης στις επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55- 65 ετών.

Έμφαση έδωσε ο υπουργός Εργασίας τόσο στα προγράμματα κατάρτισης όσο και στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών για παιδιά ανέργων. «Όπως σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας μέσα από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2.000 πτυχιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν και να κάνουν μεταπτυχιακά», σημείωσε.

Ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι όλα τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι διασφαλισμένα και για τα επόμενα χρόνια με σταθερή χρηματοδότηση τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το υπουργείο Εργασίας.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε ότι θα κατατεθεί ρύθμιση που θα προβλέπει πλήρη υγειονομική κάλυψη και για το 2012 σε εργαζόμενους που έχουν λίγο χρόνο εργασίας και δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Παράλληλα, όπως είπε, θα γίνουν διευκολύνσεις μετά από συνεννόηση με την Ένωση Τραπεζών ώστε να υπάρξει παράταση για αναστολή κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε ανέργους

  

πηγή: agelioforos.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σαν Σήμερα

 Γεγονότα

1859: Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του Η καταγωγή των ειδών.
 
1920: Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 22ας Νοεμβρίου που ανακοινώνει η κυβέρνηση δείχνουν ότι το 98% του ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ της βασιλείας και της επιστροφής του Κωνσταντίνου στο θρόνο της Ελλάδας.
 
1939: Η Γκεστάπο εκτελεί στην Τσεχοσλοβακία 120 μαθητές, που κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνωμοσία.
 
1947: Το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει τους δέκα καλλιτέχνες του Χόλιγουντ, που αρνούνται να συνεργαστούν με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του γερουσιαστή Μακάρθι και να καταδώσουν συναδέλφους τους κομμουνιστές.
 
1953: Στην Ελλάδα εκδίδεται εσωτερικό προαιρετικό δάνειο. Εξαλείφονται τα τρία μηδενικά όλων των χαρτονομισμάτων και κόβονται κέρματα από 5λεπτο μέχρι 10δραχμο.
 
1976: Το αμερικανικό συγκρότημα The Band δίνει το αποχαιρετιστήριο κοντσέρτο του στο Σαν Φρανσίσκο, με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ροκ σκηνής. Η συναυλία απαθανατίστηκε από τον Μάρτιν Σκορτσέζε στην ταινία - ντοκουμέντο The Last Waltz (Το Τελευταίο Βαλς).
 
 
 
Γεννήσεις
  

1632: Μπαρούχ Σπινόζα, ολλανδοεβραίος φιλόσοφος. («Πολιτική Πραγματεία») (Θαν. 21/2/1677)
 
1826: Κάρλο Λορεντσίνι, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Κάρλο Κολόντι, ιταλός συγγραφέας. (Πινόκιο) (Θαν. 26/10/1890)
 
1868: Σκοτ Τζόπλιν, ο αποκαλούμενος και βασιλιάς του Ragtime, μαύρος αμερικανός συνθέτης. (Θαν. 1/4/1917)
Θάνατοι

1957: Ντιέγκο Ριβέρα, μεξικάνος ζωγράφος, που έμεινε στην ιστορία για τις τοιχογραφίες του και τη σχέση του με τη συμπατριώτισσα συνάδελφό του Φρίντα Κάλο. (Γεν. 8/12/1886)
 
1991: Φρέντι Μέρκιουρι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Φαρόκ Μπουλσάρα, βρετανός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «Queen». (Γεν. 5/9/1946)
 
1993: Άλμπερτ Κόλινς, εκρηκτικός κιθαρίστας του μπλουζ. (Γεν. 1/10/1932)
 
 
 
πηγή: sansimera.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ, TOY ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

 

Γιορτάζουμε σήμερα 24 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Κλήμεντος του Ιερομάρτυρος και Επισκόπου Ρώμης, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Κλήμης ήταν Ρωμαίος αριστοκράτης από βασιλικό γένος, ήταν γιος του Φαύστου και της Ματθιδίας. Ο Άγιος Κλήμης σπούδασε όλες τις επιστήμες της ελληνικής παιδείας, μέχρι που συνάντησε τον Απόστολο Πέτρο και διδάχθηκε απ'αυτόν την αληθινή πίστη και θεογνωσία, οπότε έγινε θερμός κήρυκας του Ευαγγελίου και έγραψε αρκετά συγγράμματα. Ο Άγιος Κλήμης υπήρξε τρίτος Επίσκοπος Ρώμης, αφού διαδέχθηκε τον Ανέγκλητο, περίπου το 92 μ.Χ. 
Όπως λέγεται, ο Απόστολος Παύλος, διέκρινε τον Άγιο Κλήμεντο: «σοφούς εις το αγαθόν, ακεραίους δε εις το κακόν» (Προς Ρωμαίους, ιστ' 19). Δηλαδή, συνετούς, όταν κάνουν το καλό, και συγχρόνως αμέτοχους από κάθε κακό.
Ποίμανε με μεγάλο ζήλο την Εκκλησία της Ρώμης, στα δύσκολα εκείνα χρόνια των διωγμών. Συνελήφθη από το Δομετιανό και εξορίστηκε σε πόλη έρημο κοντά στη Χερσώνα. Εκεί, έδεσαν στο λαιμό του μια σιδερένια άγκυρα και τον έριξαν στη θάλασσα, όπου έτσι μαρτυρικά παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο το 101 μ.Χ.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!


Ανάλυση ονόματος:
ΚΛΗΜΗΣ: (εκ του καλούμαι) = ο υπό του Θεού κληθείς για υψηλό εργό.

Απολυτίκιο:

Ἦχος γ'. Τὴν ὡραιότητα.
Tῆς θείας γνώσεως εὔσημοι σάλπιγγες καὶ τῶν τῆς πίστεως θεσμῶν ἐκφάντωρες ἱερομάρτυρες Χριστοῦ ἐδείχθητε τοῖς ἐν κόσμῳ, Κλήμη παναοίδιμε, τῆς ζωῆς κλῆμα εὔκαρπον καὶ Πέτρε θεόσοφε, εὐσεβῶν πέτρα ἄρρηκτε, διὸ ὡς τῶν ἀρρήτων ἐπόπται, ῥύσασθαι πάσης ἡμᾶς βλάβης.

 

 

 

 

 

πηγή: agioritikovima.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Τεσσεράμισι χρόνια κάθειρξη σε υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Δικαστήριο της Λευκορωσίας καταδίκασε σήμερα τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άλες Μπελιάτσκι σε 4,5 χρόνια κάθειρξης, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής -μία υπόθεση την οποία η Ε.Ε. έχει χαρακτηρίσει ως πολιτικά υποκινούμενη.


«Το δικαστήριο θεωρεί αδύνατη την επιβολή μικρότερης ποινής» δήλωσε ο δικαστής Σεργκέι Μπονταρένκο ενώπιον του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία.

Ο κ. Μπελιάτσκι είναι πρόεδρος ενός εκ των κύριων κινημάτων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λευκορωσία, του Viasna-96, το οποίο στηρίζει έμπρακτα πολλούς από τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διώκονται από την κυβέρνηση του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. απηύθυναν έκκληση για την απελευθέρωση του Μπελιάτσκι αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι οι εις βάρος του κατηγορίες ήταν «μία πολιτικά υποκινούμενη πρόφαση με στόχο το σημαντικό του έργο προς όφελος των θυμάτων της καταστολής».

 

 

 πηγή:zougla.gr


Manos Manos Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Φωτόπουλος :«Θα αντισταθούμε και στο τέλος θα νικήσουμε»

«Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη, έπιασε δουλειά και η δουλειά της είναι να τσακίσει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης.


Όμως, ας το καταλάβουν οι εργαζόμενοι , δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι, θα αντισταθούμε και στο τέλος θα νικήσουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί και οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αμαρουσίου.

 

 

 

 

πηγή:  zougla.gr 


Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος Τα ΜΑΤ σπάνε την κατάληψη

 Ένταση, προσαγωγές συνδικαλιστών και παρέμβαση των ΜΑΤ παρουσία Εισαγγελέα συνθέτουν αυτή την ώρα την εικόνα στο κτίριο Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων.


Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί τουλάχιστον 4 διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να "σπάσουν" την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο προσπάθησαν να μην επιτρέψουν την είσοδο της αστυνομίας στο κτίριο με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να προχωρήσουν στη σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλων συνδικαλιστών.

Οι συνδικαλιστές σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να μην μπορέσουν να τους διασπάσουν οι αστυνομικές αρχές που έχουν παραταχθεί στο σημείο.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν εδώ και να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Στη λεωφόρο Μεσογείων έφτασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης

Προβλήματα σημειώνονται στη λεωφόρο Μεσογείων στην άνοδο, αφού η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από δύο λωρίδες. 

Ενδεικτικό είναι πως ο πρόεδρος των εργαζομένων στο κέντρο Πληροφορικής της ΔΕΗ τόνισε πριν από λίγο ότι κανείς δεν θα μπει στο κτίριο και δεν θα εργαστεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα το on line σύστημα της Επιχείρησης να μην έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ για πέμπτη ημέρα έχει επιπτώσεις στο σύνολο των συναλλαγών της επιχείρησης με τους καταναλωτές καθώς έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την παρέμβαση στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων όπου σημειώνει:

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

* Την 21.11.2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τη διακοπή της
λειτουργίας, από την 20.11.2011, της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στο Χολαργό.

* Στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, και ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, για τη διαπίστωση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διακοπή της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας.

* Μέχρι σήμερα (23.11.2011) δεν καταγγέλθηκε ούτε από το Διευθυντή η διατάραξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας, ούτε από κάποιο εργαζόμενο η παρεμπόδιση της εισόδου του στο χώρο εργασίας.

* Σήμερα και μέχρι τη 10η ώρα, που προσήλθε ο Διευθυντής, η πόρτα του κτιρίου ήταν κλειστή, λόγω του ότι ουδείς μέχρι τότε προσήλθε για να την ανοίξει. Ούτε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, ούτε άλλος υπάλληλος κατήγγειλε, στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί, ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός του στο χώρο εργασίας, προκειμένου να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

* Επίσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνώνται οι ακριβείς αιτίες διακοπής του ρεύματος στο κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής

Επισημαίνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη παρακώλυση των συγκοινωνιών στη Λεωφόρο Μεσογείων.
 
 
πηγή: protothema.gr

Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1

 Στο Λονδίνο πλήρωσε το κακό ξεκίνημα, στην Γερμανία το σκηνικό επαναλήφθηκε, όμως οι μεγάλες ομάδες μαθαίνουν από τα λάθη τους και δεν τα επαναλαμβάνουν. Αυτό έκανε και ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός.

 

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, παρά τις πολλές απουσίες, δεν άφησαν περιθώρια στους Γάλλους και από τα πρώτα κιόλας λεπτά, έδειξαν πως ήταν αποφασισμένοι για να κερδίσουν τα κατάφεραν! Πήραν ένα Πειραιώτικο διπλό.

 

Μπορεί στο πρώτο μέρος ο επόπτης να έκοψε τον Μιραλάς (4') και ο Μανταντά να κατέβασε τα ρολά σε 2-3 περιπτώσεις, όμως στην επανάληψη κανείς δεν μπορούσε να γλιτώσει την Μαρσέιγ από το πάθος και τη δίψα των "ερυθρολεύκων" για το τρίποντο.

 

Με αλλαγές για σεμινάριο που απέφεραν καρπούς (Γέστε, Φετφατζίδης), ο Βαλβέρδε βοήθησε την ομάδα του και η δικαιοσύνη επιτέλους έδωσε το παρών, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η πρώτη αλλαγή έκανε την ασίστ και η δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με ωραίο δυνατό σουτ. Ο "ψαρωμένος" Φετφατζίδης... μεγάλωσε και τα 18 λεπτά που αγωνίστηκε πραγματοποίησε σούπερ εμφάνιση, σκοράροντας για πρώτη φορά στο Champions League και κάνοντας άνω κάτω την γαλλική άμυνα!

 

Εξαιρετικά τα πήγαν και οι Μανιάτης στα χαφ (MVP) και Μαρκάνο (αριστερό μπακ) και ο Μέγιερι που έσωσε την εστία όταν χρειάστηκε, ενώ σε γενικές γραμμές όλη η ομάδα προσπάθησε, έδωσε το "είναι" της και τελικά επιβραβεύθηκε με τη μεγάλη νίκη, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Γαλλίας και της Ευρώπης. Ο Μιραλάς ξεκίνησε καλά, αλλά λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, αφού έχασε ευκαιρίες, ενώ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ. Πάλι καλά...

 

Κι όλα αυτά, με τους Πειραιώτες να έχουν ένα κάρο απουσίες (εκτός Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα!) και με την πλάτη στο τοίχο, αφού αν δεν ερχόταν η νίκη, τότε θα αποχαιρετούσαν το όνειρο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Champions League. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούν την Άρσεναλ που έχει κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση, ενώ στο άλλο ματς η Μαρσέιγ παίζει στο Ντόρτμουντ. Συγκλονιστικό φινάλε με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 11 (6-3)

2. Μαρσέιγ 7 (4-2)

3. Ολυμπιακός 6 (5-5)

4. Ντόρτμουντ 4 (4-9)

 

Ταυτότητα αγώνα

 

Γήπεδο: "Βελοντρόμ"

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι

Βοηθοί: Αντρέα Στεφάνι, Ρενάτο Φαβεράνι

Βοηθοί περιοχής: Τζανλούκα Ρόκι, Πάολο Ταλιαβέντο

Καιρός: Αίθριος

 

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Ντιαβαρά, Ενκουλού, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61' Μπιά), Ρεμί, Βαλμπουενά (73' Γκονσάλες), Α. Αγιού, Τζ. Αγίου (61' Ζινιάκ).

 

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μοδέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Φουστέρ (54' Γέστε), Χολέμπας (75' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (89' Ποτουρίδης).

 

Σκόρερ: 82' Φετφατζίδης

 

Κίτρινες: 35' Ρεμί / 27' Τοροσίδης

 

 

Ανασκόπηση

 

Τα πλάνα του Ερνέστο

 

Με τον Γιάννη Μανιάτη να παίρνει τη θέση του Ορμπάιθ στα χαφ, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ δίπλα του ήταν ο Μοδέστο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε να διατηρήσει στα δεξιά της άμυνας τον Τοροσίδη, ενώ το δίδυμο Χολέμπας, Μαρκάνο ήταν στην αριστερή πτέρυγα, όπως στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Μέγιερι (τερματοφύλακας), Α. Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Μιραλάς (δεξιά στην επίθεση), Φουστέρ (επιτελικός μέσος), Τζιμπούρ (σέντερ φορ).

 

Αποφασισμένος για το καλύτερο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός, δείχνοντας πως έμαθε από τα λάθη του. Στην Αγγλία (Άρσεναλ) και στην Γερμανία (Ντόρτμουντ) πλήρωσε το νωθρό ξεκίνημά του, όμως στην Γαλλία τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αφού οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους.

 

Ο ασταμάτητος Μιραλάς και ο απαράδεκτος επόπτης

 

Από τους πρωταγωνιστές των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Μιραλάς, τον οποίο δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς. Κανείς; Γράψτε λάθος. Τον σταμάτησε στο 4ο λεπτό -λανθασμένα- ο επόπτης τη στιγμή που έβγαινε τετ α τετ με τον Μανταντά. Το φαλτσοσφύριγμα ή καλύτερα η λάθος κίνηση του επόπτη, δεν πτόησε τους Πειραιώτες, που συνέχισαν στον ίδιο καλό ρυθμό.

 

Στο 10' ο Μέλμπεργκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ασύλληπτη κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, παίρνοντας τη σωστή απόφαση αυτή τη φορά. Στη συνέχεια, οι Γάλλοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια σουτ, μάταια όμως και έτσι ο χρόνος κυλούσε με το ρυθμό να πέφτει.

 

Ολυμπιακός - Μανταντά, σημειώσατε Χ

 

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έκαναν μια δεύτερη προσπάθεια για να σκοράρουν, όμως τους σταμάτησε ο Μανταντά. Στο 37' ο Μιραλάς πέρασε όλη την Μαρσέιγ, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων έδιωξε, όμως ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβασή του σε μια προσπάθεια του Χολέμπας, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Το καλό του Μανταντά τρίτωσε, σ' ένα σουτ του Μανιάτη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το -άδικο για τον Ολυμπιακό- 0-0.

 

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό τα πρώτα λεπτά. Οι Μασσαλοί είχαν θορυβηθεί από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και μπήκαν πιο δυνατά. Για την ακρίβεια απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Μέγιερι, με τον Βαλμπουενά στο 50' και στο 56'.

 

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε αφυπνίστηκαν και ο Μιραλάς έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Βέλγος βγήκε απέναντι από τον Μανταντά, όμως το πλασέ του έσωσε ο πορτιέρο της Μαρσέιγ και έτσι οι Πειραιώτες σπατάλησαν άλλη μια καλή στιγμή για να σκοράρουν και να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο άνοιγε το παιχνίδι, αφού τόσο η Μαρσέιγ, όσο και ο Ολυμπιακός έψαχναν το γκολ και οι άμυνες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Στο 54' ξεκίνησαν οι αλλαγές, με τον Γέστε να παίρνει τη θέση του Φουστέρ, ενώ και ο Ντεσάμπ έκανε μαζεμένες κινήσεις από τον πάγκο.

 

Ο "Φέτφα" έγραψε ιστορία (0-1)

 

Η αγωνία κορυφωνόταν και στο 72' ήταν σειρά του Μέγιερι να γίνει πρωταγωνιστής και να διώξει μια κεφαλιά του Ρεμί. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να ρισκάρει κι άλλο, βάζοντας τον Φετφατζίδη στη θέση του Χολέμπας και δικαιώθηκε απόλυτα! Στο 82' ο Γέστε έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον "Φέτφα" και εκείνος με δυνατό σουτ από πλάγια αριστερή θέση εντός περιοχής άνοιξε το σκορ και έστειλε στα ουράνια τους φίλους του Ολυμπιακού.


 

Από 'κει και πέρα, τα πράγματα ήταν απλά... Οι Γάλλοι πίεζαν ασφυκτικά και οι παίκτες του Βαλβέρδε κρατούσαν το σκορ με νύχια και με δόντια. Ο Μέγιερι βοήθησε όποτε χρειάστηκε και ο Ολυμπιακός έφυγε μ' ένα... Πειραιώτικο διπλό από την Γαλλία!

 

Το κλειδί της αναμέτρησης

 

Οι αλλαγές του Ερνέστο Βαλβέρδε και η γενικότερη διαχείριση από τον Ισπανό ήταν για σεμινάριο. Ο 47χρονος κόουτς, έστησε σωστά τον Ολυμπιακό παρά τις απουσίες (Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα) και όταν έπρεπε, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δύο δημιουργικούς παίκτες (Γέστε, Φετφατζίδης) και δικαιώθηκε απόλυτα, αφού ο ένας έδωσε την ασίστ και ο άλλος σκόραρε. Τρομερό κοουτσάρισμα από τον Βαλβέρδε!

 

Συνέντευξη Τύπου

 

Στατιστικά

 

0

Γκολ

1

16

Τελικές προσπάθειες

9

4

Σουτ προς την εστία

6

1

Μεγάλες ευκαιρίες

2

8

Σουτ εκτός εστίας

2

9

Κόρνερ

3

2

Οφσάιντ

5

13

Φάουλ

19

1

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

56

Κατοχή μπάλας

44

 

Το φιλμ του αγώνα

 

3' Άστοχο σουτ του Ντιαρά για τη Μαρσέιγ. Το πρώτο σουτ του αγώνα, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα μακριά από την εστία του Μέγκιερι.

 

4' Σε θέση οφσάιντ ο Μιραλάς όταν έφευγε σε τετ α τετ. Λανθασμένη η υπόδειξη από το βοηθό.

 

10' Ακυρωθέν γκολ για τον Ολυμπιακό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουστέρ, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

 

11' Άστοχη κεφαλιά του Ντιαρά για τη Μαρσέιγ. Η μπάλα ψηλά, πάνω από την εστία του Μέγκιερι.

 

16' Σουτ του Α. Αγιού για τη Μαρσέιγ και απόκρουση από τον Α. Παπαδόπουλο. Κόντραρε η μπάλα στο διεθνή αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

 

20' Σουτ του Ρεμί για τη Μαρσέιγ και απόκρουση από τον Μέλμπεργκ. Κόντρα στο γόνατο του Μέλμπεργκ και νέο κόρνερ για τη Μαρσέιγ.

 

37' Σουτ του Μιραλάς για Ολυμπιακό και απόκρουση από τον Μανταντά. Εντυπωσιακή ενέργεια από τον Μιραλάς, που αποφεύγει τρεις αντιπάλους και σουτάρει από αριστερά, αλλά ο Μανταντά απομακρύνει.

 

37' Σουτ του Χολέμπας για Ολυμπιακό και απόκρουση από τον Μανταντά. Απίστευτη η απόκρουση του Μανταντά στο σουτ του Χολέμπας, όπου η μπάλα είχε κοντράρει και κατευθυνόταν στην αντίθετη γωνία από εκείνη που κινείτο ο Γάλλος τερματοφύλακας.

 

39' Σουτ του Μανιάτη για Ολυμπιακό και απόκρουση από τον Μανταντά. Μία ακόμα πολύ καλή απόκρουση από τον Μανταντά στην αριστερή του γωνία, μετά το μακρινό σουτ του Μανιάτη.

 

40' Άστοχο σουτ του Χολέμπας για Ολυμπιακό. Κακή η προσπάθεια του Χολέμπας, μακριά από την εστία η μπάλα.

 

50' Σουτ του Βαλμπουενά για τη Μαρσέιγ και απόκρουση από τον Μέγκιερι. Επικίνδυνη επίθεση των Γάλλων, με τον Βαλμπουενά τελικό αποδέκτη, αλλά το πλασέ του κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.

 

56' Σουτ του Βαλμπουενά για τη Μαρσέιγ και απόκρουση από τον Μέλμπεργκ. Πολιορκία των Γάλλων, που καταλήγει με σουτ του Βαλμπουενά, αλλά ο Μέλμπεργκ απομακρύνει με το κεφάλι.

 

59' Σουτ του Μιραλάς για Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Μανταντά. Φοβερή ευκαιρία για τον Μιραλάς, που θύμισε εκείνη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από αριστερά ο Βέλγος, αποφεύγει ιδανικά τον Καμπορέ, αλλά πλασάρει πάνω στον Μανταντά!

 

66' Άστοχο σουτ του Βαλμπουενά για τη Μαρσέιγ. Σέντρα-σουτ από δεξιά, ευτυχώς η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

 

72' Κεφαλιά του Ντιαρά για τη Μαρσέιγ και απόκρουση από τον Μέγκιερι. Από σέντρα του Ρεμί, μόνος του παίρνει την κεφαλιά ο Ντιαρά, αλλά με εντυπωσιακά αντανακλαστικά ο Μέγκιερι αποκρούει.

 

80' Σουτ του Γέστε για Ολυμπιακό και μπλοκάρει ο Μανταντά. Ωραία προσπάθεια του Ισπανού, που πλασάρει έξω από την περιοχή με το αριστερό, αλλά μαζεύει και πάλι ο Μανταντά.

 

82' Γκολ για Ολυμπιακό με σουτ από τον Φετφατζίδη! Μπαλιά του Γέστε για τον Φετφατζίδη και φοβερό διαγώνιο σουτ από το νεαρό, που "σκοτώνει" τον Μανταντά για το 0-1!!!

 

85' Κεφαλιά του Ρεμί για τη Μαρσέιγ και απόκρουση από τον Μέγκιερι. Εντυπωσιακή απόκρουση από τον Μέγκιερι.

 

87' Σουτ του Ζινιάκ για τη Μαρσέιγ και μπλοκάρει ο Μέγκιερι. Μπλοκάρει ο Ούγγρος το φάουλ του Ζινιάκ. 

 

πηγή: sport24.gr 


Paris Paris Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Θεσσαλονίκη: «Φρένο» στα έργα της Νέας Παραλίας

 Η αδράνεια των υπηρεσιών, η κακή οργάνωση και η γραφειοκρατία συνεχίζoυν να «σκοτώνουν» κάθε προσπάθεια απορρόφησης των πολύτιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που, αντί να πέφτουν στην αγορά, η οποία στενάζει από την έλλειψη ρευστού και βουλιάζει στην κρίση, μένουν στα... αζήτητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του έργου της ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, όπου ο ανάδοχος έφτασε στο σημείο να έχει εδραιώσει νομικό δικαίωμα να διακόψει τις εργασίες, επειδή προχωρά πιο γρήγορα από τις... πιστώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Σιδηροδρομικά Εργα ΑΤΕ», Δημήτρη Παπανικολάου, τα έργα στη Νέα Παραλία άρχισαν τον προηγούμενο Αύγουστο και μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί φυσικό αντικείμενο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. «Τα έργα προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σκεφτείτε ότι βάσει της σύμβασης οφείλουμε να παραδώσουμε το σύνολο της ανάπλασης το Νοέμβριο του 2013 και πιστεύουμε πως θα έχουμε τελειώσει ένα χρόνο νωρίτερα, απελευθερώνοντας έτσι την παραλία και αποδίδοντάς τη στους Θεσσαλονικείς με τη νέα μορφή της. Ομως οι πληρωμές δίνονται με το σταγονόμετρο. Ολοι λένε για τα ευρωπαϊκά κονδύλια και πως πρέπει να απορροφηθούν το γρηγορότερο γιατί αποτελούν κινητήριο μοχλό της οικονομίας, αλλά τελικά δεν κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Τα έργα γίνονται, τα χρήματα υπάρχουν, αλλά οι πληρωμές καθυστερούν δραματικά», είπε ο κ. Παπανικολάου.

Πληρωμές

Στους μήνες που αναπτύχθηκε το εργοτάξιο και προχώρησαν οι εργασίες έγινε μία πληρωμή ύψους 450.000 ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους έχει προβλεφθεί να δοθούν άλλα περίπου 250.000 ευρώ. Το σύνολο των 800.000 ευρώ απέχει πολύ από τα 2 εκατ. ευρώ που είναι ήδη εκτελεσμένα, σύμφωνα με τον ανάδοχο. Επόμενη πληρωμή πριν από το Μάρτιο του 2012 δεν προβλέπεται και συνεπώς οι επιλογές που έχει η εταιρία είναι είτε να συνεχίσει τις εργασίες κανονικά χωρίς όμως να υπάρχουν πληρωμές, είτε να σταματήσει τις εργασίες και να καθυστερήσει το έργο.

Ο κ. Παπανικολάου υποστηρίζει ότι «τα έργα γίνονται και γίνονται με γοργούς ρυθμούς, όπως θα απαιτούσε κάθε λογικός άνθρωπος, αλλά δεν έχουν φροντίσει να έχουν τα χρήματα και να μας τα δώσουν. Το τραγικό είναι ότι τα χρήματα υπάρχουν και περιμένουν για να εκταμιευτούν. Αντιλαμβάνεστε ότι εμείς έχουμε 50 εργαζόμενους στο έργο και κάτι πρέπει να κάνουμε. Ο διακανονισμός που έγινε αποδείχτηκε ότι δεν ήταν σωστός. Προβλέφθηκαν πληρωμές 800.000 ευρώ, ενώ συμβατικά προβλέπονταν 8 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για φέτος. Εχουμε ένα εργοτάξιο σε πλήρη ανάπτυξη. Αν σταματήσουμε, τι θα κάνω με τους 50 εργαζόμενους; Θα τους σταματήσω από τη δουλειά και θα ψάχνω να τους ξαναβρώ όταν υπάρχουν κονδύλια; Είναι δυνατόν να υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια, να μας παρακαλάνε να τα πάρουμε, να μπορούμε και να μην το κάνουμε;».

Το έργο είναι δυνατό να ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο, παρότι συμβατικά προβλέπεται ολοκλήρωση σε 2,5. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστώσεις 8 εκατ. ευρώ για το έργο από το ΕΣΠΑ, μόνο για φέτος. Ομως εγκρίθηκαν 800.000, ήδη μεταβιβάστηκαν περίπου 728.000 ευρώ και απομένουν μέχρι το τέλος του έτους άλλα 72.000 ευρώ. «Το σύνολο των 800.000 ευρώ θα δοθεί στον ανάδοχο ώς το τέλος του έτους, όμως περισσότερα δεν μπορούν να εκταμιευτούν, όπως μας ενημέρωσαν. Νέες πληρωμές θα πρέπει να γίνουν από τον επόμενο Μάρτιο», τόνισαν στελέχη του δήμου.

Από Μάρτιο

Αυτό επιβεβαίωσαν στον «Α» και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (ΕΔΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η αρμόδια αρχή για την εκτέλεση του ΕΣΠΑ στην περιοχή. Το ερώτημα είναι: γιατί εγκρίθηκαν 800.000 ευρώ ως πληρωμές για το έργο το 2011; Οπως τόνισαν στελέχη της ΕΔΑ, «το όριο των πιστώσεων ήταν για φέτος πολύ μειωμένο. Πέρασε από τη Βουλή όμως και ψηφίστηκε και δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο όριο. Για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Κεντρική Μακεδονία προβλέφθηκαν περίπου 80 εκατ. ευρώ για το 2011. Από αυτά κατανεμήθηκαν 800.000 ευρώ στο έργο της Νέας Παραλίας. Δεν μπορούμε να υπερβούμε αυτό το ποσό. Δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να βάλουμε κι άλλες πιστώσεις στο συγκεκριμένο έργο μέσα στο τρέχον έτος. Φροντίζουμε να εκτελούνται όλα τα έργα και να πληρώνονται. Το όριο των πληρωμών που εγκρίνονται περνά από τη Βουλή. Τροποποιήσεις στην κατανομή του συνολικού ποσού για την Κεντρική Μακεδονία μπορούμε να κάνουμε και να δώσουμε περισσότερα χρήματα σε έργα που προχωρούν, σε βάρος άλλων που δεν υλοποιούνται και δεν έχουν απορρόφηση. Ομως δεν μπορούμε να υπερβούμε ανά έτος το προβλεπόμενο συνολικό ποσό, το οποίο εγκρίνεται από τη Βουλή».

Η επόμενη έγκριση για τα κονδύλια του 2012 θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Γι' αυτό και δεν μπορεί να γίνει πληρωμή και εκταμίευση επιπλέον ποσών μέχρι το Μάρτιο στο συγκεκριμένο έργο. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι επιμέτρηση από τους αρμόδιους του δήμου στις εκτελεσθείσες εργασίες, ώστε να υπάρχει ένα υπόβαθρο διεκδίκησης επιπλέον χρημάτων για το επόμενο έτος. Εφόσον οι υπηρεσίες βεβαιώσουν ότι έχουν ολοκληρωθεί εργασίες ύψους 2 εκατ. ευρώ θα προϋπολογιστούν και τα έργα του 2012 και θα ζητηθεί εκταμίευση ακόμη μεγαλύτερου ποσού για το επόμενο έτος.

Στην ουσία είναι σαν να λένε στον εργολάβο να μη βιαστεί να ολοκληρώσει το έργο. Διότι σε περίπτωση που πραγματοποιήσει την... απειλή του και ολοκληρώσει την ανάπλαση ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο, τότε θα πρέπει συνολικά να δοθούν από το ΕΣΠΑ 20,5 εκατομμύρια ευρώ... Τόσα είναι τα χρήματα που προβλέπονται από τη σύμβαση για τις συγκεκριμένες εργασίες και με την προσθήκη των πληρωμών σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 22,014 εκατ. ευρώ.

πηγή: agelioforos.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Στον αέρα πρακτορείο που μας φέρνει 1,6 εκ. τουρίστες

 Στάση αναμονής τηρεί ο ξενοδοχειακός κόσμος της χώρας αναφορικά με το μέλλον του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείουThomas Cook, μετά την παραδοχή της εταιρίας ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να λάβει νέο δάνειο 100 εκατ. ευρώ, το δεύτερο σε διάστημα πέντε εβδομάδων, από κοινοπραξία τραπεζών. 

Η μετοχή της εταιρίας γκρεμίστηκε χθες στο χρηματιστήριο, καθώς έχασε το 75,2% της αξίας της, αφού η διοίκησή της ζήτησε τη στήριξη των τραπεζών, προειδοποιώντας με τοενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικιτιάδης εκτιμά ότι δεν υπάρχει ζήτημα για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως είπε, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την πολιτική ηγεσία του τουρισμού να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Όπως έγινε γνωστό από έλληνες τουριστικούς πράκτορες, το πρακτορείο Thomas Cook διακινεί στην Ελλάδα περίπου 1,6 εκατ. τουρίστες, ενώ όπως ανάφεραν, ο κίνδυνος για τον τουριστικό κόσμο της χώρας θα προέλθει από το μονοπώλιο που θα υπάρξει στο χώρο των Tour Operators αν καταρρεύσει ο βρετανικός όμιλος.
 
 
 
 
πηγή: nooz.gr


Σελίδα 11370 από 11399 (113986 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11369
[11370]
11371
11372
11397
11398
11399
Επόμενο