02/07/2025
         
Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Διάφορα
+ + -

Γιατί τα φυτά δεν «καίγονται» από τον ήλιο;

 Είναι γνωστό ότι οι ηλιακές ακτίνες UV-B, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στους ανθρώπους,ωστόσο, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών από τη Γλασκώβη, τα φυτά διαθέτουν ένα σύστημα αυτόπροστασίας, που λειτουργεί σαν «ασπίδα» στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα φυτά εξελίχθηκαν και σταδιακά κατάφεραν να φτιάξουν το δικό τους χημικό «αντηλιακό».

Όπως υποστηρίζουν, η πρωτεΐνη UVR8 στα φύλλα των φυτών ανιχνεύει την ακτινοβολία UV-B και ξεκινά μια χημική αντίδραση που λειτουργεί προστατευτικά για το φυτό.

Στην ουσία η πρωτεΐνη UVR8 είναι φωτοϋποδοχέας και βοηθά το φυτό να ανιχνεύσει τις ακτίνες του ήλιου και να κατευθύνει τον όγκο του στο σημείο που δέχεται το περισσότερο φως.

Στο μεταξύ, μια άλλη μελέτη ερευνητών από το πανεπιστήμιο «Exeter» στην Αγγλία, υποστηρίζει ότι τα φυτά «προειδοποιούν» για ενδεχόμενους κινδύνους.

Ειδικότερα, όταν ένα φυτό δέχεται επίθεση απελευθερώνει ένα αέριο και προειδοποιεί τα παρακείμενα φυτά για την ύπαρξη κινδύνου.

Στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα σύστημα προστασίας των φυτών, τα οποία κατάφεραν να επιβιώσουν στο πέρασμα των αιώνων με συνεχείς προσαρμογές στις αλλαγές και τους κινδύνους του φυσικού περιβάλλοντος.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: econews.gr


Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Υγεία
+ + -

Φάτε μπανάνες, κάνουν καλό

 Το όνομα της μπανάνας προέρχεται από την αραβική λέξη banan, που σημαίνει δάκτυλο. Ευδοκιμεί κυρίως σε τροπικό κλίμα, ενώ η συλλογή της γίνεται ενώ έχει ακόμα χρώμα πράσινο καθώς το φρούτο συνεχίζει να ωριμάζει πολύ γρήγορα μετά την κοπή του.

Πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Μαλαισίας και ο Μέγας Αλέξανδρος έφερε το φρούτο στην Ευρώπη. Στην Αμερική ξεκίνησε να καταναλώνεται ευρέως μόλις το 19ο αιώνα.

Σύμφωνα με το iator.gr, η  μπανάνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε υδατάνθρακες και της υψηλής θερμιδικής της αξίας (90-130 kcal) σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα αποφεύγεται από τους καταναλωτές, ειδικά σε περιόδους δίαιτας. Ωστόσο, η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών, ενώ η γλυκιά της γεύση και ο κορεσμός που προκαλεί λόγω των φυτικών ινών την καθιστούν ένα ποιοτικό σνακ σε σχέση με οποιοδήποτε επεξεργασμένο τρόφιμο ή γλύκισμα.
Πιο συγκεκριμένα, η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών. Η βιταμίνη C που περιέχεται στη μπανάνα, ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες. Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τη σύνθεση του συνδετικού ιστού, την απορρόφηση του σιδήρου και τη σύνθεση κυττάρων του αίματος.
Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε Κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με άλλα φρούτα και τρόφιμα. Το Κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυικής μάζας, καθώς το κάλιο ρυθμίζει τα νευρικά ερεθίσματα για τη μυική συστολή. Μια δίαιτα πλούσια σε Κάλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί προστατευτικό παράγοντα για την εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας Νατρίου.

Επιπλέον, η μπανάνα, μέσω της υψηλής συγκέντρωσης σε φυτικές ίνες βοηθά ιδιαιτέρως στην καλή γαστρεντερική λειτουργία και στη σωστή πέψη, ενώ προκαλεί κορεσμό όταν συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο γεύμα. Υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών έχει φανεί από επιστημονικές μελέτες να προσφυλάσσει τον ανθρώπινο οργανισμό από εμφάνιση υπερπλασιών της γαστρεντερικής οδού, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη συντήρηση ενός υγιούς βάρους.

Η μπανάνα εκτός από τις φυτικές ίνες περιέχει 3 σάκχαρα, τη σουκρόζη, τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη, τα οποία μεταβολίζονται πολύ γρήγορα παρέχοντας άμεση πηγή ενέργειας στον οργανισμό αυξάνοντας τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα. Στη μπανάνα βρίσκονται επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμίνης B6 που συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στη σύνθεση των ερυθροκυττάρων, στον πρωτεϊνικό μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Επιπρόσθετα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη μπανάνα σε μικρότερες ποσότητες είναι η βιταμίνη Α, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η θειαμίνη, ο σίδηρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το παντοθενικό οξύ, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
Τέλος, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η μπανάνα δεν περιέχει νάτριο, ενώ έχει ίχνη λίπους και χοληστερόλης.

 

 

 

 


Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Κόσμος
+ + -

Πέταξε κουτάβι από τον 3ο επειδή μασούλησε τα ακουστικά της

 Ενα κουτάβι 9 εβδομάδων ζει από θαύμα αφού η ιδιοκτήτριά του το πέταξε από το μπαλκόνι της, στον 3ο όροφο, την Τετάρτη. Η Λόλα, το κουτάβι, προσγειώθηκε στο δρόμο και τραυματίστηκε σοβαρά. 


Η συγκάτοικος της ιδιοκτήτριάς της κάλεσε την Αστυνομία και το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική όπου δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο κτηνίατρος της έδινε μόλις 10% πιθανότητα επιβίωσης. 

Ακόμα και όταν πονούσε, τους κοιτούσε και κουνούσε την ουρά της. Την χαρακτήρισαν ζωντανό θαύμα, αφού όταν την πήγαν εκεί ήταν σε κωματώδη κατάσταση με εσωτερική αιμορραγία και πρόβλημα στην αναπνοή. 

Ο εκσφενονισμός του ζώου από τον 3ο όροφο ήταν αποτέλεσμα ενός...καυγά για ένα ζευγάρι ακουστικά μεταξύ των δύο συγκατοίκων! Οι δύο κοπέλες ζουν μαζί από τον Δεκέμβριο και πήραν το κουτάβι τον Μάρτιο. 

Η Dexter δεν φρόντιζε καθόλου το σκυλί και έτσι μασουλούσε συχνά διάφορα πράγματα ή ουρούσε μέσα στο σπίτι. 

                                                   



Οταν μασούλησε τα ακουστικά του κινητού της, το πέταξε από το μπαλκόνι!!! 

Η νεαρή συνελήφθη με την κατηγορία κακοποίησης ζώου.

 

 

 

 

 

 

Από το: adespoto.gr 


Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Υγεία
+ + -

Είναι επικίνδυνα τα φάρμακα της εξωσωματικής;

  Η εξωσωματική γονιμοποίηση περιλαμβάνει το στάδιο της διέγερσης των ωοθηκών στο οποίο η γυναίκα, που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας, λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή υπό τις οδηγίες και τη στενή παρακολούθηση ενός γυναικολόγου εξειδικευμένου στον συγκεκριμένο τομέα. 

Τα εν λόγω φάρμακα , σύμφωνα με το ygeianews.gr, στην πλειοψηφία τους είναι ορμονικά σκευάσματα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη περισσότερων του ενός ωοθυλακίων (σε έναν φυσικό κύκλο αναπτύσσεται μόνον ένα), προκειμένου να συλλεχθούν τα ωάρια και να έχουμε την δημιουργία αρκετών εμβρύων προκειμένου να επιλεχθούν τα καλύτερα για την εμβρυομεταφορά, που θα λάβει χώρα σε δεύτερο χρόνο και να καταψυχθούν τα πλεονάζοντα.

Σημαντικό ποσοστό των γυναικών, που επιλέγουν την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα κάνουν περισσότερες από μία προσπάθειες μέχρι να επιτύχουν το ποθητό αποτέλεσμα, δηλαδή την απόκτηση ενός παιδιού.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν μία γυναίκα ηλικίας σαράντα ετών, που έχει κάνει ήδη τέσσερις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης αναρωτιέται αν θα πρέπει να προχωρήσει σε πέμπτη προσπάθεια ή θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν τα φάρμακα στην υγεία της;

Κάθε εξειδικευμένος γυναικολόγος πριν προχωρήσει στην έναρξη της θεραπείας, γενικά θα ρωτήσει την γυναίκα σχετικά με περιστατικά καρκίνου στην οικογένεια και ιδιαίτερα για περιστατικά καρκίνου του μαστού σε γυναίκες συγγενείς πρώτου βαθμού, θα της ζητήσει να κάνει έναν υπέρηχο μαστών και/ή μία ψηφιακή μαστογραφία και επίσης θα της κάνει έναν διακολπικό έγχρωμο υπέρηχο μήτρας και ωοθηκών άμφω. 

Ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του ενδομητρίου ανήκουν στους ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους, δηλαδή αν η γυναίκα έχει ήδη καρκίνο (ειδικά στον μαστό) και το αγνοεί, οι ορμόνες, που θα πάρει, θα επιταχύνουν την εξέλιξή του.

Εκτός από την ψηφιακή μαστογραφία θα της ζητήσει μία σειρά εξετάσεων που αφορούν τόσο τον προγεννητικό έλεγχο όσο και την γενικότερη κατάσταση της υγείας της. Μόνο αφού αποδειχθεί ότι είναι υγιής θα ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή.

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αναφορικά με την αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών. 

Όλες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι τα φάρμακα αυτά είναι απολύτως ασφαλή με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει ο πλήρης απαραίτητος έλεγχος πριν την έναρξη της θεραπείας και ότι η γυναίκα βρίσκεται σε συστηματική παρακολούθηση από τον γυναικολόγο της κατά την διάρκεια της. 

Σε συνεργασία με έναν γυναικολόγο εξειδικευμένο σε θέματα γονιμότητας η γυναίκα μπορεί να προχωρήσει άφοβα στην προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς με την σωστή και υπεύθυνη καθοδήγηση θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και θα οδηγηθεί γρήγορα και με ασφάλεια στο ποθητό αποτέλεσμα.

 

 

 

 



Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Αθλητικά
+ + -

Από ανεύρυσμα ο θάνατος του Μοροζίνι;

 

Αύριο η νεκροψία στον άτυχο παίκτη

Πιθανώς η κατάρρευση και ο θάνατος του Πιερμάριο Μοροζίνι στη χθεσινή αναμέτρηση της Πεσκάρα με τη Λιβόρνο να μην οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως φημολογείται ότι ο 25χρονος άσος ίσως έχασε τη ζωή του από ανεύρυσμα. Η νεκροψία που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

«Μπορεί η ανακοπή να προκλήθηκε από άλλο αίτιο, πιθανώς κάτι νευρολογικό. Όλα θα φανούν από τη νεκροψία», δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου της Πεσκάρα.
 
 
 
 
 
 
 
sportfm

Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Υγεία
+ + -

Τα παυσίπονα βοηθάνε τις «ραγισμένες» καρδιές

 

Αποκαλυτπική έρευνα για τις ευεργετικές ιδιότητες ορισμένων φαρμάκων

Είναι κάτι που τα τραγούδια χρόνια τώρα λένε και πλέον οι επιστήμονες συμφωνούν: η αγάπη στ’ αλήθεια πονάει. Αυτό όμως που δεν λένε οι μπαλάντες είναι ότι μια δόση παρακεταμόλης μπορεί να καταλαγιάσει τον πόνο της ραγισμένης καρδιάς.Η μάλλον πεζή θεραπεία προέκυψε από μελέτη νευροεπιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο συναισθηματικός πόνος υφίσταται επεξεργασία από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου που χειρίζεται τον σωματικό πόνο.Οι νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν ακόμα ότι τα πληγωμένα συναισθήματα – όπως αυτά που αναπτύσσουμε όταν μας χωρίζει ο άνθρωπός μας – μπορεί να αντιδράσουν στα παυσίπονα.

Σε μία μελέτη που διήρκησε τρεις εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), 62 εθελοντές έπαιρναν είτε παρακεταμόλη είτε μία ανενεργό ουσία (ψευδοφάρμακο) και στη συνέχεια κατέγραφαν κάθε βράδυ πως ένιωθαν.

Όσοι από αυτούς πήραν 1.000 mg από το παυσίπονο (αντιστοιχούν σε δύο δισκία) έδειξαν «σημαντική μείωση στα πληγωμένα συναισθήματα» σε σύγκριση με όσους έπαιρναν το ψευδοφάρμακο.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Current Directions in Psychological Science», οι εθελοντές έπαιξαν επίσης ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να τους κάνει να αισθανθούν απορριπτέοι.

Εν όσω έπαιζαν το παιχνίδι, οι ερευνητές τους υπέβαλλαν σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, οι οποίες έδειξαν πως η κοινωνική απόρριψη ενεργοποιούσε την ίδια περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιεί ο σωματικός πόνος: τον πρόσθιο φλοιό του προσαγωγίου.

Το ίδιο πείραμα έγινε και αφού κάποιοι από τους εθελοντές πήραν πρώτα ένα παυσίπονο. Αποτέλεσμα: η δραστηριότητα στο συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου, μειώθηκε.

Τα ευρήματα αυτά εξέπληξαν ακόμα και τους ίδιους τους ερευνητές.

«Η απόρριψη είναι μία πανίσχυρη εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ναόμι Άιζενμπεργκ, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο UCLA.

«Αν ρωτήσουμε έναν άνθρωπο ποια είναι μία από τις πρώτες αρνητικές εμπειρίες της ζωής του, είναι πολύ πιθανό να θυμηθεί την πρώτη φορά που τον απέρριψαν, τον επέλεξαν τελευταίο για μία ομάδα ή τον άφησαν εκτός κάποιας κοινωνικής ομάδας».

Και συνέχισε: «Ξέρουμε επίσης ότι τα συστήματα του σωματικού και του κοινωνικού πόνου είναι αλληλένδετα. Από το σημείο αυτό έως το σημείο να καταπραΰνουν τα παυσίπονα τον συναισθηματικό πόνο, η απόσταση είναι μεγάλη. Όμως αυτό έδειξε η μελέτη μας και είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Υποτίθεται ότι παίρνουμε παρακεταμόλη για τον σωματικό πόνο, όχι για τον κοινωνικό».

Αν και τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επινόηση μιας θεραπείας για τον έντονο ψυχικό πόνο, όπως αυτόν του πένθους, η δρ Άιζενμπεργκ λέει πως δεν θα συνιστούσε σε κανέναν να αρχίσει να παίρνει παυσίπονα έπειτα από μία τραυματική εμπειρία.

«Ο συναισθηματικός πόνος πιθανώς αποτελεί υγιή αντίδραση που προσπαθεί να μας πει να μην επαναλάβουμε την συμπεριφορά που μας πλήγωσε τόσο πολύ», εξηγεί. «Το να αμβλύνουμε πρόωρα αυτό τον πόνο, μπορεί να εμποδίσει την ανάρρωσή μας».
 
 
 
 
 
 
 
ygeianews 

Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Υγεία   facebook
+ + -

Οι οκτώ φάσεις της ερωτικής σχέσης

 

Από τις «πεταλούδες» στην «αλλαγή πάνας»

Πόσο κρατά ο έρωτας; Πόσο διαρκεί εκείνο το συναίσθημα με τις «πεταλούδες στο στομάχι» και την προσπάθεια να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό για να «κερδίσετε» το αντικείμενο το πόθου; Μπορεί να πιστεύετε ότι ο πραγματικός έρωτας κρατάει «για πάντα», αλλά μόλις είδαμε την ξεκαρδιστική εικονογράφηση του Matthew Inman από την ιστοσελίδα Mingle2, μας χτύπησε μια ευαίσθητη χορδή. Εκείνη που μας έκανε να γελάσουμε, αλλά και να παραδεχτούμε τελικά ότι δεν έχει και τόσο άδικο.Όντως λοιπόν, ακόμη κι αν τα αισθήματα κρατούν για πάντα, η πραγματικότητα και η καθημερινότητα δεν λένε πάντα να συμβαδίσουν. Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε τα οκτώ στάδια μιας τυπικής ερωτικής γνωριμίας, μαζί με τα σκίτσα του Inman και σας παρουσιάζουμε… την πορεία της αγάπης!

Στάδιο 1ο: Το πρώτο ραντεβού

«Είσαι πανέμορφη», «η αγαπημένη μου ταινία είναι…» (ακολουθεί κουλτουριάρικος τίτλος που προσδίδει στην προσωπικότητα αυτού που θα τον ξεστομίσει ρομαντικές προεκτάσεις και το απαραίτητο intellectuality), «είχα κάνει τον γύρο της Ευρώπης με τα πόδια» και άλλες πολλές κατά κανόνα ψευδείς ατάκες ακούγονται στην πρώτη συνάντηση, κατά την οποία εννοείται πως έχετε εμφανιστεί στην τρίχα και προσέχετε μέχρι και την παραμικρή σας κίνηση για να εντυπωσιάσετε όποιον/α βρίσκεται απέναντί σας.

Στάδιο 2ο: Τα «ντουζένια»

Το κρεβάτι αναστενάζει, έρχονται τα πρώτα «σ’ αγαπώ», τα δεύτερα, τα τρίτα και τα χιλιοστά, μαζί έρχεται και ένας τεράστιος λογαριασμός κινητού, αλλά δεν σας νοιάζει, γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να είστε αγκαλιά (παράλληλα οι φίλοι σας στέλνουν πακέτο μέσω της σχετικής εκπομπής, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σας δουν από κοντά).

Στάδιο 3ο: Η οικειότητα

Χμμ… εδώ οι κανόνες αρχίζουν να αλλάζουν. Τα πρώτα ελαττώματα και οι πρώτες συνήθειες της εργένικης ζωής σας έρχονται να συναντήσουν το νέο σας ταίρι, το οποίο κάνει τα στραβά μάτια, γιατί είναι ακόμη «χορτασμένο» από την προηγούμενη φάση.

Στάδιο 4ο: Η υπερβολική οικειότητα

Από τον κρεβάτι έχετε πλέον μεταφερθεί στον καναπέ, και από το «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» έχετε περάσει στο «στομάχι που κάπου κάπου περνάει και από τον έρωτα». Η εμφάνισή σας πλέον δεν σας ενδιαφέρει και πολύ γιατί «έχετε δέσει τον γάιδαρό σας», ενώ και οι δύο πλέον έχετε απομυθοποιήσει το άλλο σας μισό, από την στιγμή που είδατε τον φίλο σας να κάνει την ανάγκη του, να φοράει τρύπιες κάλτσες και να ρεύεται ή από τότε που η φίλη σας άρχισε να σας αναλύει τα μυστικά της εμμήνου ρήσης της και να σας παραγγέλνει σερβιέτες.

Στάδιο 5ο: Η κάτω βόλτα

Υπό τις συνθήκες της προηγούμενης φάσης, η έκρηξη δεν θα μπορούσε να αργήσει πολύ. Και οι δύο έχετε αρχίσει να σιχαίνεστε τις ενοχλητικές συνήθειες του άλλου που κάποτε σας φαίνονταν χαριτωμένες, και η γκρίνια κι οι κατάρες εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν. Πιθανές ατάκες που ακούγονται σε αυτή τη φάση: «Χαράμισα τα καλύτερά μου χρόνια», «Με πήρες μπουμπούκι και με κατάντησες τσουκνιδόκλαδο», και άλλοι χαρακτηρισμοί που η λογοκρισία δεν μας επιτρέπει να αναπαράγουμε.

Στάδιο 6ο: Ο χωρισμός

Μετά από ομηρικούς καβγάδες, όπου η αρσενική πλευρά καταριέται «τις κακαράξες τις φίλες σας που σας βάζουν λόγια» και η θηλυκή πλευρά ωρύεται για αναισθησία, κάποιος από τους δύο βλέπει πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, και σας λέει το μεγάλο «αντίο», ή ακόμα χειρότερα, το πικρό «θέλω λίγο χρόνο». Ακολουθούν νύχτες με μπύρες και ουίσκι ή τόνους παγωτού και αισθηματικών ταινιών αντίστοιχα.

Στάδιο 7ο: Η επανασύνδεση

Μετά από SMS μέσα στην μαύρη νύχτα, κατασκοπείες στο Facebook και μεσάζοντες φίλους που μεταφέρουν διφορούμενα μηνύματα από τον έναν στον άλλο, ξανασυναντιέστε για να «μιλήσετε σαν φίλοι», και ξαφνικά θυμάστε πόσο ωραία περνούσατε μαζί στις αρχές. Κατά λάθος ο ένας πέφτει πάνω στον άλλον «μόνο για ένα φιλί» και πριν το καταλάβετε, ξαναμετράτε τα decibel που παράγουν οι σομιέδες.

Στάδιο 8ο: Ο γάμος

Μετά από τόσες περιπέτειες, αποφασίζετε να περάσετε βέρες, τα πεθερικά να ανταλλάξουν προικιά και να περάσετε στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους. Φυσικά πλέον όχι μόνο δεν έχετε χρόνο και διάθεση για να φροντίσετε την εμφάνισή σας, αλλά έχετε γίνει ορκισμένοι εχθροί του σεξ, γιατί βιώνετε στο πετσί σας τις συνέπειές του. Και πιθανώς να μην έχετε προλάβει ποτέ να φτάσετε σε αυτή την τελευταία παράγραφο του δημοσιεύματος, γιατί σας διέκοψε ένα κλάμα και μια περίεργη… μυρωδιά. Ώρα για αλλαγή πάνας.
 
 
 
 
 
 
ygeianews 

Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Life style
+ + -

Αυτό το κορίτσι ποιος θα το προσλάβει;

 

H Katie Price θα μείνει άνεργη

Μαύρα τα μαντάτα για την Catie Price. Το κορίτσι που τόσο αγαπά να μισεί η βρετανική showbiz, θα βγει σύντομα στην ανεργία, αφού το κανάλι Sky Living αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της. 

Η Price, είχε υπογράψει συμβόλαιο 5 εκατομμυρίων λιρών το 2010. Είχε προηγηθεί ένας «πόλεμος» για τα μάτια της Katie, ανάμεσα στο Sky Living και το ITV, το οποίο όμως πρόσφερε τα μισά χρήματα και έτσι έχασε τη σιλικονάτη σταρ μέσα από τα χέρια του. 

Στην αρχή όλα πήγαιναν πρίμα. Η Katie εμφανιζόταν στο δικό της ριάλιτι και παρουσίαζε και ένα σόου ταλέντων που θυμίζει κάτι από Αννίτα Πάνια. 

Δυστυχώς, διαβάζουμε στο newsbeast, οι τηλεθεατές δεν συμμερίστηκαν τον ενθουσιασμό της Katie και, πολύ γρήγορα, την εγκατέλειψαν. Τώρα την εγκαταλείπει και το κανάλι, αλλά δεν την φοβόμαστε! Σίγουρα θα βρει έναν τρόπο να τραβήξει και πάλι το ενδιαφέρον πάνω της. Μια σειρά από καινούργιες πλαστικές επεμβάσεις ή ένα νέο αμόρε... ποιος ξέρει;





 
 
 
 
 
 

Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Κόσμος
+ + -

Τρανσέξουαλ έκανε 19 καταγγελίες για βιασμό!

 

Οι βρετανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν το «μάρμαρο»

Μια τρανσέξουαλ από τη Βρετανία έκανε 19 καταγγελίες για βιασμό μέσα σε δέκα χρόνια, χρεώνοντας με 200.000 λίρες τους βρετανούς φορολογούμενους. 

Η 30χρονη τρανσέξουαλ έκανε την τελευταία καταγγελία μόλις την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού, όταν συνάντησε έναν άνδρα που είχε γνωρίσει σε ιστοσελίδα γνωριμιών. Στη Βρετανία, όταν γίνεται μια σχετική καταγγελία, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διεξαγάγει έρευνα, η οποία κοστίζει 10.000 λίρες. 

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν κάποια από τις καταγγελίες ήταν βάσιμη, αλλά η Αστυνομία, σύμφωνα με το newsbeast, υποψιάζεται ότι η 30χρονη είναι μάλλον φαντασιόπληκτη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Manos Manos Κυριακή, 15 Απριλίου 2012
Τεχνολογία
+ + -

Γνωστοί ιστότοποι στα πρώτα τους βήματα

  Δύσκολα ένας χρήστης που χρησιμοποιούσε το Facebook μέχρι το 1999 και μετά δεν το ξαναεπισκέφτηκε, θα μπορούσε να αναγνωρίσει το ίδιο site σήμερα. Και αυτό γιατί, η εμφάνιση του δημοφιλούς ιστοτόπου κάθε άλλο, παρά θυμίζει τον αρχικό του σχεδιασμό.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για το Facebook αλλά και για πολλές άλλες ιστοσελίδες που από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί πολλές αλλαγές στο σχεδιασμό και την εμφάνιση τους.

Ακολουθούν παραδείγματα με την εμφάνιση δημοφιλών ιστοσελίδων όταν έκαναν δειλά, δειλά τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του διαδικτύου:


1. Google

Σχεδιαστικά δεν φαίνεται να έχουν γίνει κάποιες τραγικές αλλαγές, ωστόσο οι υπηρεσίες και οι δυνατότητές της έχουν σίγουρα αλλάξει. «Γονείς¬ της Google, είναι οι φοιτητές του Στάνφορντ PhD Sergey Brin και Larry Page, ενώ αυτή ήρθε στον κόσμο στις 4 Σεπτέμβρη του 1998. Το περιβάλλον τότε ήταν τόσο απλό, επειδή οι ιδρυτές δεν γνώριζαν HTML και έψαχναν για ένα γρήγορο σχεδιασμό.




 2. YouTube


Η πλέον δημοφιλής ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο, που πλέον αν ψάχνουμε να βρούμε κάποιο τραγούδι, ένα στιγμιότυπο από την τηλεόραση ή κάποια ταινία, ή κάποιο αστείο ερασιτεχνικό βίντεο, τότε ανατρέχουμε στις τεράστιες βιβλιοθήκες της, λειτούργησε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2005 με ένα σχεδόν άδειο περιβάλλον και κανένα στοιχείο βίντεο. 

Το πρώτο βίντεο που μεταφορτώθηκε στην ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από έναν από τους ιδρυτές του YouTube, Jarwid Karim, και είχε τον τίτλο «Εγώ στο ζωολογικό κήπο». Είχε διάρκεια μόλις 19 δευτερόλεπτα, με τον ίδιο μπροστά από ελέφαντες στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο.



3. Facebook

Το Facebook - ή μάλλον το Thefacebook - δημιουργήθηκε από τον Mark Zuckerberg, τον Φεβρουάριο του 2004. Το αρχικό interface δείχνει την ιστοσελίδα να διαθέσιμη μόνο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, τελικά αυτή όπως γνωρίζουμε επεκτάθηκε σε 800 εκατομμύρια σήμερα χρήστες από όλο τον κόσμο. Η διεπαφή απεικόνιζε επίσης την εικόνα του προσώπου ενός άνδρα στην πάνω αριστερή γωνία, που επρόκειτο για μία ψηφιακή επεξεργασμένη φωτογραφία του Al Pacino.




4. Yahoo

Στην πραγματικότητα ένα αρκτικόλεξο του «Yet Another Hierarchical Officious Oracle», το Yahoo ήταν το δημιούργημα ενός άλλου διδύμου του Στάνφορντ, των Jerry Yang και David Filo. Τον Μάρτιο του 1995 το site είχε αναδειχθεί ως ο πρώτος online οδηγός πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η αρχική διεπαφή χαρακτηριζόταν από μια απλή μπάρα αναζήτησης και συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους, αλλά σύντομα μεταμορφώθηκε σε μία κομψή, εξατομικευμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα.





5. Twitter

Αυτός ο μόλις και μετά βίας αναγνωρίσιμος σχεδιασμός του κοινωνικού δικτύου, αποτελεί την πρώτη ιδέα του συν-ιδρυτή του, Jack Dorsey, τον Ιούλιο του 2006. Το γεγονός, ότι ο σχεδιασμός interface έχει αλλάξει τουλάχιστον έξι φορές κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν φαίνεται να απασχολεί τους διαρκώς αυξανόμενους, χρήστες του.




 

 

 

 


Πηγή: newsbeast


Σελίδα 11349 από 12731 (127308 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11348
[11349]
11350
11351
12729
12730
12731
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά