27/09/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Κουκουλοφόροι έκαναν ντου στον Καλόπουλο

 Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίστηκαν στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης ΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Ξάνθη, όταν ομάδα χούλιγκαν με κράνη και ρόπαλα εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησαν να χτυπήσουν το διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο.

Κουκουλοφόροι έκαναν ντου στον Καλόπουλο

Ο τελευταίος έκανε την επανεμφάνισή του στα γήπεδα μετά τα όσα είχαν συμβεί πέρυσι στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο «Γ. Καραϊσκάκης», την τιμωρία του, αλλά και την παρουσία του ονόματός του στη δικογραφία των «στημένων» αγώνων.

 

 

 

newsbomb.gr


Manos Manos Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Βρετανός δέχτηκε να μουμιοποιηθεί για χάρη της επιστήμης

  Ένας πρώην οδηγός ταξί στη Βρετανία μουμιοποιήθηκε εθελοντικά μετά 
θάνατον προκειμένου να δοκιμαστούν οι μέθοδοι που εφάρμοζαν στους φαραώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι....

Θύμα του καρκίνου του πνεύμονα, ο Άλαν Μπίλις πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 61 ετών. Είχε προλάβει όμως να δηλώσει εθελοντής σε ένα πείραμα μουμιοποίησης που συνδιοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Channel 4.

Η σύζυγός του Τζαν δείχνει να μην ενοχλήθηκε από την απόφαση του μακαρίτη: «Είμαι η μόνη γυναίκα στην Αγγλία που έχει μια μούμια για σύζυγο» αστειεύτηκε στο BBC.

Το σώμα του Μπίλις παραδόθηκε στον Δρ Στίβεν Μπάκλεϊ του Πανεπιστημίου της Υόρκης, ο οποίος συνεργάστηκε στο πείραμα με τον αρχαιολόγο Τζο Φλέτσερ.

Προηγούμενες μελέτες των δύο ερευνητών είχαν ταυτοποιήσει ορισμένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνταν στη μουμιοποίηση των φαραώ, όπως κερί μέλισσας και διάφορα έλαια και ρητίνες.

Το πτώμα του Μπίλις αλείφθηκε με έλαια και παρέμεινε βυθισμένο σε μια δεξαμενή αλάτων για ένα μήνα. Τυλίχτηκε στη συνέχεια σε λινό ύφασμα και αφέθηκε να αφυδατωθεί για τρεις ακόμα μήνες, οπότε οι ερευνητές έκριναν ότι η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί.

Ο πρώην οδηγός ταξί δεν απέκτησε πάντως τη δική του πυραμίδα -η μούμια του φυλάσσεται για περαιτέρω μελέτες στο Ιατρο-Νομικό Κέντρο του Σέφιλντ.

 

 

 

 

topeiraxtiri


Manos Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη και ιερότερη νύχτα του χρόνου

  Η νύχτα της 21ης- 22α Δεκεμβρίου είναι η “επίσημη πρώτη” του χειμώνα. Είναι η μεγαλύτερη νύχτα του έτους και θεωρείται... η πρώτη επίσημη μέρα του χειμώνα. Εκείνη τη νύχτα, που ο ήλιος θα πάει για... ύπνο πολύ νωρίς. Το σκοτάδι θα διαρκέσει για 14 ώρες και 29 λεπτά.Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, όπως ονομάζεται η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ο ήλιος φθάνει στο νοτιότερο σημείο της τροχιάς του. Έκτοτε η ημέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει, μέχρι την ισημερία της 22ας- 23 Μαρτίου, οπότε το φως θα διεκδικήσει ίσο χρόνο, μέσα στη μέρα, με το σκοτάδι και τελικά θα αρχίσει να κερδίζει... έδαφος, μέχρι το Θερινό Ηλιοστάσιο του Ιουνίου.
Ωστόσο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο δεν “πέφτει” πάντοτε την ίδια νύχτα του χρόνου, από ημερολογιακής απόψεως. Επειδή το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, του οποίου το κάθε έτος έχει 365 ημέρες, και τα δίσεκτα έχουν 366 ημέρες, ενώ η Γη συμπληρώνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 365,25 ημέρες, στο βάθος των ετών το Ηλιοστάσιο μπορεί να επεκτείνεται από τις 20 μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου. Η τελευταία φορά που το Χειμερινό Ηλιοστάσιο έπεσε στις 23 Δεκεμβρίου, ήταν το 190, ενώ η επόμενη θα είναι το 2303, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο.
Τελικά ο Χριστός γεννάται σήμερον... 25 Δεκεμβρίου;
Η σημασία του Ήλιου για τον πλανήτη μας έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από την επιστήμη αλλά από όλους τους ανθρώπους, ανεξαιρέτως, από καταβολής του είδους. Λατρεύτηκε από τους αρχαίους σαν θεός, καθώς εθεωρείτο ο δημιουργός των εποχών του έτους και των αέναων κυκλικών εναλλαγών του θανάτου και της αναγέννησης της φύσης.
Σε όλες τις θρησκείες των λαών του Βορείου Ημισφαιρίου της Γης, η 25 Δεκεμβρίου (με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, που στο Γρηγοριανό που ισχύει σήμερα αντιστοιχεί στις 22 Δεκεμβρίου) είναι η ιερότερη ημέρα του χρόνου. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι γιόρταζαν την ιερή εορτή των Σατουρναλίων. Η ιερότητα της εορτής κληροδοτήθηκε και στη χριστιανική παράδοση όπου ο Θεός δεν θα μπορούσε παρά να “γεννάται σήμερον”, την πιο σεπτή ημέρα του χρόνου. Ενώ και η ενασχόληση των Ρωμαίων με τα Σατουρνάλια, ήταν μια ευκαιρία για τους πρωτοχριστιανούς που υφίσταντο απηνείς διώξεις να εορτάσουν τη γέννηση του δικού τους Θεού. 

 

 

 

 

24h.gr 


Manos Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Τιμή-ρεκόρ για σπάνιο χειρόγραφο της Σαρλότ Μπροντέ

 Το σπάνιο χειρόγραφο πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 796.135 ευρώ, πετυχαίνοντας την υψηλότερη για χειρόγραφο οποιασδήποτε από τις τρεις αδερφές Μπροντέ.

Το χειρόγραφο ανήκει στη Σάρλοτ και δημιουργήθηκε το 1830, όταν ήταν μόλις 14 χρόνων.

Ο Πίτερ Σέλεϊ, ειδικός του Τμήματος Βιβλίων και Χειρογράφων του Οίκου, σχολίασε: «Η τιμή ρεκόρ που επιτεύχθηκε σήμερα αντανακλά το τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον στο έργο της Σαρλότ Μπροντέ και ήταν μεγάλη τιμή για τον Οίκο Sotheby's που δημοπράτησε ένα χειρόγραφο τέτοιας σπουδαιότητας και σπανιότητας. Το μικροσκοπικό The Young Men's Magazine, Number 2, γραμμένο από τη συγγραφέα στην ηλικία των 14 ετών, μας παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για την εξέλιξη μιας από τις μεγαλύτερες διάνοιες στην ιστορία της λογοτεχνίας και αποκαλύπτει τα ζητήματα που θα χαρακτήριζαν μερικές από τις γνωστότερες σκηνές του έργου της ως ενήλικης».

Άλλες σημαντικές στιγμές της δημοπρασίας ήταν η πώληση ενός αντιτύπου του έργου«Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ από το 1847, που η ίδια είχε χαρίσει σε φίλη της, προς 181.250 ευρώ.

Επίσης, το έργο του Κάρολου Δαρβίνου «The variation of animals and plants under domestication», του 1868, που πουλήθηκε στα 70.584 ευρώ.

 

 

newsbomb.gr 


Xaris Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Χιονίζει στο νομό Ιωαννίνων

Χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ενώ αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ αύριο θα χιονίσει και στην πόλη.

Η θερμοκρασία σε ολόκληρο το νομό έκανε «βουτιά» και στα βορεινά ο υδράργυρος κατέβηκε μέχρι τους -7 βαθμούς Κελσίου. 

Στα ορεινά πάνω από υψόμετρο 800 μ. το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 40 εκατοστά και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.
Τα μεγαλύτερα τμήματα των Τζουμέρκων, Μαστοροχωρίων, Ζαχοροχωρίων, Κόνιτσας και Μετσόβου, είναι στα «λευκά», προσφέροντας μοναδικά Χριστουγεννιάτικα τοπία.

Μόνο προς τα ορεινά χωριά Αετομηλίτσα, Φούρκα, και Δίστρατο, τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες, αν και εκεί έχουν προωθηθεί μηχανήματα αποχιονισμού.

Επίσης μηχανήματα αποχιονισμού κινούνται σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Οι οδηγοί, λόγω κυρίως του βραδινού παγετού, από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στα ορεινά πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μέχρι τώρα εκτελούνται κανονικά.

 

newsbeast.gr


Manos Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 38 ανθρώπους-ανάμεσά τους και ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου-σε εφόδους που πραγματοποίησε σήμερα σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των ερευνών της για τους δεσμούς ανάμεσα σε Κούρδους ακτιβιστές και ένοπλους αυτονομιστές, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και όσα μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται ήδη 70 δημοσιογράφοι, ένας αριθμός που είναι από τους υψηλότερους σε διεθνές επίπεδο. Η Άγκυρα διατείνεται πως βρίσκονται στις φυλακές για εγκλήματα που δεν σχετίζονται με το έργο τους.

Οι καταδίκες και άλλων δημοσιογράφων ενδέχεται να εντείνουν τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδεικνύει δυσανεξία έναντι κάθε πολιτικής διαφωνίας και προσπαθεί να δαμάσει τα ΜΜΕ.

 

 

 

 

zougla.gr 


Xaris Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Γέφυρα για...ερωτευμένους!

Aυτή είναι μια γέφυρα στην Αυστρία στο... Salzmourg.

Όποιος επισκέπτης περνάει από αυτή τη γέφυρα κρεμάει ένα λουκέτο... και γράφει το όνομά του στο λουκέτο η και της αγαπημένης του.

Είναι ένα υπέροχο θέαμα...

Μιλάμε για χιλιάδες λουκέτα! 


24ωρο


Xaris Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ανασχηματισμό θέλει ο Πρωτόπαπας

Παράταση βίου και ανασχηματισμό της κυβέρνησης προτείνει για την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Είπε πως αν η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα άλλα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών που καθυστέρησαν ή δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια, τότε πιθανά να χρειάζεται λίγος χρόνος παραπάνω και οπωσδήποτε χρειάζονται ίσως και διαφορετικά πρόσωπα, ενώ προσέθεσε για το ΠΑΣΟΚ πως «καλό θα ήταν να είχαμε και αλλαγή προέδρου», όχι με όρους ανθρωποφαγίας, απαξίωσης, ή αμνησίας.

Επιπλέον, απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια περί διαρχίας, σημειώνοντας: «Όταν είναι ένας αρχηγός, είναι φουλ αρχηγός, είναι με όλη την ευθύνη. Δεν είναι ώρα για κόλπα, συμφωνίες κορυφής και δαχτυλίδια».

 

prionokordela.gr 


Manos Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Τα καλύτερα video του 2011 στο youtube

 Το Youtube, ένα από τα πιο διάσημα sites του πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα τα πιο δημοφιλή βίντεο της χρονιάς.

Πρόκειται για βίντεο που επισκέφτηκαν εκατομμύρια χρήστες απ'όλο τον κόσμο.

Βίντεοκλιπ, χιουμοριστικά βιντεάκια και κάποια με ζωάκια, και πολλά άλλα που αγαπήσαμε κατά τη διάρκεια του 2011 φιγουράρουν στο top 10. 

Στην πρώτη θέση το βιντεοκλιπ της 13χρονης Rebecca Black με πολλά εκατομμύρια επισκέψεις, αλλά και αρκετά dislikes...

 

 Στη δεύτερη θέση ο σκύλος που συνομιλεί με το αφεντικό του...

 

Το χιουμοριστικό video του  jack sparrow 

 

 

 τα γνωστά μωράκια που τα λένε...

 

 

την πεντάδα κλείνει η γάτα Νyan 

 

 

το μουσικο βιντεο του ντουέτου karmin 

 

 

 

 η νεαρή maria aragon που διασκευάζει lady gaga

 

 
 
η διαφήμιση της volkswagen 
 
 
 
 
 και τέλος η μανούλα..γάτα
 
 

Dimitris Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Η 42η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο άνοιξε τις πύλες της για το κοινό 
στις 2 Δεκεμβρίου και τις έκλεισε στις 12 Δεκεμβρίου. Η έκθεση που βάσει εκθεμάτων, συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αυτοκινητικά γεγονότα της χρονιάς, διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight. Αποτέλεσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να επιδείξουν τα καινούργια φουτουριστικά μοντέλα τους. Πάρτε μια μικρή γεύση…Τα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντοςΤα αυτοκίνητα του μέλλοντος


dinfo.gr


Σελίδα 11402 από 11526 (115256 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11401
[11402]
11403
11404
11524
11525
11526
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά