21/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Θεσσαλονίκη: Ερχονται οι έξυπνες κάρτες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο

 Η εισαγωγή ελκυστικών και βιώσιμων λύσεων δημόσιων συγκοινωνιών και υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού των μετακινήσεων με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Αυτό επισημάνθηκε στη διάρκεια του πρώτου Φόρουμ Κινητικότητας, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών, στο πλαίσιο του έργου ΑΤΤΑC (Attractive Urban Public Transport for Accessible Cities - Ελκυστικές Αστικές Δημόσιες Συγκοινωνίες για προσβάσιμες πόλεις), με σκοπό τη διαβούλευση για θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

Το ΣΑΣΘ αποτελεί έναν από τους εννιά βασικούς εταίρους του έργου ΑΤΤΑC και οι τρεις θεματικοί άξονές του είναι:

1. Η προώθηση συστημάτων ευέλικτων μεταφορών.

2. Η προώθηση καινοτόμων και ενιαίων ολοκληρωμένων συστημάτων έκδοσης εισιτηρίων, συλλογής κομίστρου και έξυπνων καρτών.

3. Εξυπνα συστήματα πληροφόρησης επιβατών.

Για τη Θεσσαλονίκη το έργο ΑΤΤΑC περιλαμβάνει:

- Εκπόνηση καινοτόμου «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» (το οποίο θα αφορά την ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια κάθε δήμος θα μπορεί να το εξειδικεύσει).

- Διερεύνηση εισαγωγής ενιαίου και ευφυούς συστήματος εισιτηρίων και ηλεκτρονικής πληρωμής (για όλα τα μέσα και όχι μόνο τα λεωφορεία).

- Συμμετοχή στη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και Ημέρας χωρίς αυτοκίνητα το Σεπτέμβριο του 2012.

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, «η ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα θέματα αυτά κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του έργου. Η συμμετοχή του ΣΑΣΘ στο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα για την ολοκλήρωση ενεργειών και δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών στο επιβατικό κοινό της πόλης».

Ο συγκοινωνιολόγος, ειδικός σύμβουλος του ΣΑΣΘ, Μάνος Βουγιούκας, επισήμανε ότι το έργο ATTAC εντάσσεται στο διακρατικό πρόγραμμα των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και η διάρκειά του είναι τρία χρόνια 2011 - 2013.

Εξυπνες κάρτες

Το ΣΑΣΘ συμμετέχει στο έργο με έμφαση στο θεματικό άξονα που αφορά την προώθηση καινοτόμων και ολοκληρωμένων συστημάτων έκδοσης εισιτηρίων και έξυπνων καρτών και εν όψει και των μελλοντικών αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της πόλης, όπως είναι η ενσωμάτωση σε αυτό νέων μαζικών μέσων μεταφοράς (μετρό, θαλάσσια συγκοινωνία και τραμ).

Το πρώτο σχέδιο στην Ελλάδα

Οπως σημείωσε ο συγκοινωνιολόγος, πολιτικός μηχανικός, Γιώργος Εμμανουηλίδης, το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας της Θεσσαλονίκης μέσω του έργου ATTAC θα είναι το πρώτο ολικό σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες κινητικότητας των ατόμων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και τον περιβάλλοντα χώρο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Βασίζεται στις υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού και λαμβάνει υπόψη τις αρχές ολοκλήρωσης, συμμετοχής και αξιολόγησης. «Η διαμόρφωση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σημαίνει σχεδιασμός για το μέλλον της πόλης με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, σχεδίαση με τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο», σημείωσε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Τέτοιου είδους σχέδια σε τοπικό επίπεδο βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και καθιστούν περισσότερο ελκυστικά τα κέντρα των πόλεων, δημιουργούν ασφαλέστερο αστικό περιβάλλον, ισχυρότερη οικονομία, ενισχυμένη κοινωνική συνοχή, συγκράτηση της εξάπλωσης - διάχυσης των πόλεων, αλλά και υγιέστερους πολίτες.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αναφορικά με την εισαγωγή ενιαίου και ευφυούς συστήματος εισιτηρίων και ηλεκτρονικής πληρωμής στη Θεσσαλονίκη, η συγκοινωνιολόγος, περιβαλλοντολόγος, τοπογράφος μηχανικός Χρύσα Βίζμπα είπε ότι η εισαγωγή των ενιαίων συστημάτων εισιτηρίου ενθαρρύνει τη χρήση δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, ενώ καθιστά τις μετακινήσεις ευέλικτες και τις συναλλαγές απλούστερες και φτηνότερες.

Αναφορικά με τους εκτελεστικούς φορείς η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου επιφέρει αύξηση των εσόδων από την αύξηση της επιβατικής κίνησης και μειώνει την εισιτηριοδιαφυγή. Η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών, μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βελτιώνει το αστικό περιβάλλον και ενισχύει την τοπική οικονομία λόγω αύξησης της βιώσιμης κινητικότητας, τόνισε η κ. Βίζμπα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πιλοτική εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει συνοπτικά:

- Διαβούλευση σε θέματα αρχών (τεχνολογία, λειτουργία, χρηματοδότηση).

- Διαμόρφωση στρατηγικής.

- Ερευνα συμπεριφοράς μετακινουμένων.

- Ανάλυση κόστους – οφέλους.

- Διαβούλευση σε θέματα υλοποίησης.

 

agelioforos.gr 


paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο πρωινό σας γεύμα

 
  • 1. Μην το παραλείψετε

Με το να τρώτε πρωινό βοηθάτε να ξυπνήσει ο μεταβολισμός σας, αφού επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Επιπλέον, το πρωινό είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους. Επομένως, μην περιμένετε μέχρι το μεσημεριανό γεύμα για να φάτε.

  • 2. Μην το καθυστερήσετε

Η καλύτερη στιγμή για να φάτε το πρωινό είναι μέσα σε μια ώρα από την ώρα που ξυπνήσατε. Για αυτό μην καθυστερείτε! Εκτός αν, φυσικά, ασκείστε το πρωί, οπότε θα πρέπει να καταναλώσετε κάποιο σνακ πριν κάνετε την προπόνησή σας. Στη συνέχεια, καταναλώστε ένα πρωινό γεμάτο με πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, 30 λεπτά έως 2 ώρες μετά από την προπόνηση, προκειμένου να τροφοδοτηθεί το σώμα σας με τον σωστό τρόπο.

  • 3. Μην ξεχάσετε τις φυτικές ίνες

Γεμίζοντας με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη από το πρωινό σας, θα νιώθετε γεμάτοι για αρκετή ώρα. Αντί να φάτε κάποιο γλυκό, το οποίο μπορεί να σας κάνει να πεινάσετε σύντομα, καταναλώστε ένα πρωινό υψηλό σε φυτικές ίνες και σε άπαχες πρωτεΐνες. Ένα καλό παράδειγμα είναι πρωινό με βρώμη, μήλο, αμύγδαλα και κανέλα.

  • 4. Μην πιείτε πολύ καφεΐνη

Είναι αποδεδειγμένο ότι ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να κάνει πολλά – όπως να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών και να βοηθήσει τη μνήμη σας – αλλά δεν πρέπει να πίνετε πάρα πολύ. Περιοριστείτε σε ένα ή δύο φλυτζάνια την ημέρα για να κρατήσετε μακριά σας τον εκνευρισμό, το άγχος ή την ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης. Πολλές φορές αν σκέφτεστε να πιείτε και δεύτερη κούπα καφέ, προτιμήστε να βάλετε πράσινο τσάι αντί για καφέ.

e-diet.gr 


paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Γιατί ΔΕΝ θα σημάνει το τέλος του κόσμου το 2012!

   Τα σενάρια για το "τέλος του κόσμου" το 2012, είναι πολλά! Σήμερα, θα δούμε τις θέσεις των επιστημόνων για πέντε από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες καταστροφής!

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, Γη θα συνεχίσει να περιστρέφεται για τους εξής λόγους:

1. Το ημερολόγιο των Μάγια μελετήθηκε από επιστήμονες της ΝΑSA διεξοδικά!

  «Όπως το ημερολόγιο που έχετε στον τοίχο του σπιτιού σας, δεν παύει να υφίσταται μετά την 31η Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο των Μάγια δεν παύει να υφίσταται στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Η ημερομηνία αυτή είναι το τέλος της μακράς περιόδου της εποχής των Μάγια και όπως το ημερολόγιό σας αρχίζει να προσμετρά πάλι την 1η Ιανουαρίου, μια άλλη μακρά εποχή αρχίζει και για το ημερολόγιο των Μάγια».

2. Όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια είναι τα φαινόμενα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γη, η NASA ανακοίνωσε για τις επόμενες δεκαετίες:

   "Δεν υπάρχουν πλανητικές ευθυγραμμίσεις τις επόμενες δεκαετίες, η Γη δεν θα διασχίζει το γαλαξιακό επίπεδο το 2012 και αν ακόμη οι πλανήτες μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν, οι επιπτώσεις στη Γη θα ήταν αμελητέες. Κάθε Δεκέμβριο, έχουμε μια ευθυγράμμιση της γης και του ήλιου, με το κατά προσέγγιση κέντρο του Γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός που δεν έχει συνέπειες."

 3. Δεν θα συγκρουστεί ο Planet X (αστεροειδής) ή η Έριδα (αστεροειδής) με τη γη απειλώντας τη με καταστροφή!

   "Ιστορίες για ακυβέρνητους πλανήτες, είναι μια φάρσα του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση για τις αξιώσεις αυτές. Αν ήταν πραγματικές και κατευθύνονταν να συναντήσουν τη γη το 2012, οι αστρονόμοι θα το είχαν διαπιστώσει παρακολουθώντας τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και ο κίνδυνος θα ήταν ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι. Προφανώς, δεν υπάρχει. Η Έρις (αστεροειδής) είναι πραγματική, αλλά είναι ένας πλανήτης νάνος παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Το πιο κοντινό που μπορεί να προσεγγίσει τη Γη είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια ".

4. Δεν θα χτυπηθεί η Γη από μετεωρίτη το 2012! Το θεωρούν απίθανο.

  "Η Γη ήταν πάντα αντικείμενο έλξης για κομήτες και αστεροειδείς. Η τελευταία μεγάλη πτώση ήταν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν οδήγησαν στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA διεξάγουν μια έρευνα που ονομάζεται Spaceguard για να βρουν οποιονδήποτε μεγάλο αστεροειδή βρίσκεται κοντά στη Γη, πολύ πριν συγκρουστεί. Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει καμία απειλή αστεροειδών τόσο μεγάλη όσο αυτή που σκότωσε τους δεινόσαυρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται ανοιχτά με δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της NASA στο νέο της πρόγραμμα, όπου μπορείτε και οι ίδιοι να διαπιστώσετε".

5. Δεν υπάρχει κίνδυνος από γιγάντιες ηλιακές καταιγίδες που προβλέπονται για το 2012!

  "Η Ηλιακή δραστηριότητα έχει τακτικό κύκλο, με αιχμές περίπου κάθε 11 χρόνια. Κοντά σε αυτές τις αιχμές δραστηριότητας, οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να προκαλέσουν κάποια διακοπή των δορυφορικών επικοινωνιών, αν και οι μηχανικοί μαθαίνουν πως να προστατεύουν με ηλεκτρονικά μέσα τη γη, από τις ηλιακές καταιγίδες. Αλλά δεν υπάρχει ειδικός κίνδυνος που συνδέεται με το 2012. Το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα γίνει στο πλαίσιο 2012-2014 και δεν διαφέρει από τους προηγούμενους κύκλους σε όλη την ιστορία".

  Η NASA λέει, «Που είναι η επιστήμη; Που είναι η απόδειξη; Δεν υπάρχει κανένας από όλους τους πλασματικούς ισχυρισμούς, είτε παράγονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μέσω του Διαδικτύου, που να μπορέσει να μεταβάλλει το απλό γεγονός. Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο και για οποιοδήποτε από τους ισχυρισμούς που να στηρίξει ασυνήθιστες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το Δεκέμβριο του 2012 ".

   Παρ’ όλες τις θεωρίες που πλανώνται, λοιπόν, αυτοί είναι οι πέντε πλέον βασικοί λόγοι που οι επιστήμονες αρνούνται το σενάριο ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2012!

 

newsbomb.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Ποιοι γλιτώνουν τη διακοπή ρεύματος για το χαράτσι

 Εκδόθηκε την Παρασκευή η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία παρέχονται οδηγίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή του Ν. 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται, εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου, για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους (όπως π.χ. όταν ο χρήστης υποστηρίζεται μηχανικά).

Ακόμη, όταν ο κύριος του ακινήτου, για το οποίο επιβλήθηκε το τέλος, είναι και χρήστης του και ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.

Όπως προβλέπεται, αιτήσεις για διορθώσεις επί του τέλους ακινήτων σε ό,τι αφορά τα τετραγωνικά και την τιμή ζώνης θα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες στους δήμους των περιοχών τους μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2012.

Εφόσον προκύπτει διαφορά με βάση το αρχικό ποσό, τότε αυτή θα αφαιρείται από το τέλος του 2012.

Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ για το τέλος ακινήτων

Νωρίτερα την Παρασκευή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων. Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Μιλώντας στη Βουλή, επίσης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε λάθος τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν μπορούν αντικειμενικά να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, εξήγησε όμως ότι «το μέτρο δεν μπορεί να καταργηθεί».Δήλωση Βενιζέλου

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω τη ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κυκλοφόρησε σήμερα η αναλυτική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αντιμετωπίζονται μια σειρά από προβλήματα σχετικά με την δίκαιη και αποτελεσματική εφαρμογή του ειδικού τέλους ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει καταβάλει και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα με τον πιο ευαίσθητο και πρακτικό τρόπο, καθώς είναι φυσικό ένα νέο μέτρο γενικής εφαρμογής να συναντά διάφορα εμπόδια που οφείλονται στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ. Κατά τη χθεσινή συνάντησή μου με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, ζήτησα την ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινή προσπάθεια για να διευκολύνουμε  τους πολίτες.

Όπως έχω πολλές φορές τονίσει και όπως επανέλαβε σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, σε κανένα πολίτη και σε κανένα νοικοκυριό που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία καταβολής του τέλους δεν θα διακοπεί  η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά από την άλλη μεριά, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι και κανένας πολίτης που έχει τη δυνατότητα καταβολής του τέλους δεν θα αποφύγει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να μετάσχει σε μία συλλογική προσπάθεια για την στήριξη της εθνικής οικονομίας, κρυπτόμενος πίσω από αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

Τα στοιχεία της ΔΕΗ, απο την ώς τώρα πορεία εξόφλησης των λογαριασμών, δείχνουν ότι οι πολίτες, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της περιόδου αυτής, ανταποκρίνονται στο συνηθισμένο επίπεδο εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Με την εγκύκλιο αυτή, προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση στα ερωτήματα, τα αιτήματα και τις αγωνίες ανθρώπων ανέργων, ανθρώπων με μειωμένο εισόδημα που έτυχε να έχουν ακίνητη περιουσία, αναπήρων, ατόμων που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη και οικογενειών που έχουν παιδιά με αναπηρίες.

Οργανώνεται, επίσης, ένας όσο γίνεται πιο απλός μηχανισμός για την ταχύρρυθμη συμπλήρωση και διόρθωση των αρχείων της ΔΕΗ, της ΓΓΠΣ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σχέση με τα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου και κυρίως σε σχέση με το εμβαδόν, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης, κάτι το οποίο θα είναι πολλαπλά χρήσιμο, ως ενιαία και επικαιροποιημένη βάση δεδομένων. Όπου υπάρχουν διάφορες, θα εφαρμοστεί σύστημα αυτόματου συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς.

Η κυβέρνηση, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και άρα  ενός  πολυ μεγάλου κοινοβουλευτικού και πολιτικού φάσματος, έχει την εθνική υποχρέωση να πετύχει τους στόχους της σε σχέση με την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 και του 2012, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά την πρώτη προϋπόθεση για την ομαλή ροή του τρέχοντος προγράμματος στήριξης και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, την διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, την επιτυχή ολοκλήρωση της συμμετοχής του διεθνούς ιδιωτικού τομέα στη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, που πρέπει έτσι να καταστεί βιώσιμο, με στόχο να μπει η οικονομία, το ταχύτερο δυνατόν, σε μια άλλη τροχιά και να δημιουργηθούν ξανά ελπίδες και προοπτικές.

Δεν υπάρχουν φορολογικά μέτρα τα οποία είναι ευχάριστα και θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια τα φορολογικά μέτρα να είναι όχι μόνο αποτελεσματικά, αλλά και δίκαια, καθώς υπάρχει πάντα μία θεμελιώδης αδικία που βασίζεται στο γεγονός πως η φοροαποφυγή, η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία λειτουργούν  σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων που δεν έχουν άλλα εισοδήματα και όσων δεν μπορούν να αποκρύψουν εύκολα τα εισοδήματά τους.

Θα μας δοθεί και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού η ευκαιρία να δούμε αναλυτικά πώς έχει διαμορφωθεί, επί δεκαετίες τώρα, αυτή η κατάσταση, τι έχει γίνει τους τελευταίους μήνες και τι πρέπει να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ει δυνατόν με ευρεία στήριξη και αποδοχή, καθώς τώρα είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη πολιτική και κοινωνική ευκαιρία να κάνουμε κινήσεις και να λάβουμε αποφάσεις που είναι ζωτικές  και επείγουσες για τη χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας».

 

protothema.gr 


Paris Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο στην ορκωμοσία της κόρης του

 Ούτε την ορκωμοσία της κόρης του δεν μπορεί να χαρεί ο υπ. Οικονομικών. Δέχτηκε φραστική επίθεση από τελειοφοίτους στην ορκωμοσία φοιτητών στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ. 

Τελικά οι αποδοκιμασίες δεν έχουν τελειωμό και φαίνεται ότι δεν υπολογίζουν ακόμα και τις πιο "αυστηρά οικογενειακές" στιγμές.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έδωσε το παρών στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων Νομικής στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων φυσικά... και η κόρη του.

Φοιτητές, παρευρισκόμενοι γονείς και τελειόφοιτοι της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αποκάλεσαν τον υπουργό "νεκροθάφτη".

Άλλοι απαίτησαν να αρθεί η κατάργηση του ασύλου που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες, ενώ άλλοι παρευρισκόμενοι φώναξαν κατά της παρουσίας ασφαλιτών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Οι αποδοκιμασίες ήταν αρκετά έντονες που οι πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν για λίγο την τελετή. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των περίπου 50 φοιτητών.

Ωστόσο, και κατά την έξοδο του από την Αίθουσα Τελετών ο κ Βενιζέλος "τα άκουσε" και πάλι για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.

news247.gr  

 

 


Paris Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Εφημερεύοντα φαρμακεία

 

Δείτε αναλυτικά τις ώρες λειτουργίας για την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

Σήμερα τα εφημερεύοντα φαρμακεία απ' όπου μπορείτε να εξυπηρετηθείτε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, διαμορφώνονται ως εξής:

ΑΘΗΝΑ

8π.μ.-2μ.μ και 5μ.μ--12μ.μ.
 
ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ: ΠΙΠΙΝΟΥ 97 Τηλ. 210-8822836
ΓΑΛΑΤΣΙ: Ι.ΦΩΚΑ 121 -ΕΚΑΒΗΣ Τηλ. 210-2924124
ΓΚΥΖΗ: ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ 36-ΚΑΣΤΡΙΩΤΟΥ (Π.ΧΑΡΑ ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙΟΥ) Τηλ. 210-6430781
ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 165-ΠΑΠΑΔΑ 1 Τηλ. 210-6997779
ΙΛΙΣΣΙΑ ΑΝΩ: ΓΑΛΗΝΗΣ 53 - ΜΕΝΙΠΠΟΥ (ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ) Τηλ. 210-7705075
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΔΑΒΑΚΗ 61 - ΓΡΥΠΑΡΗ Τηλ. 210-9560194
ΚΟΛΩΝΟΣ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 12 - ΛΕΝΟΡΜΑΝ 234 (ΠΛ. ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ) Τηλ. 210-5129377
ΚΥΨΕΛΗ: ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ 58 - ΤΕΝΕΔΟΥ (ΥΨΟΥΣ ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ) Τηλ. 210-8657082
ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 77 Τηλ. 210-3620137
ΟΜΟΝΟΙΑ: ΖΗΝΩΝΟΣ 14 Τηλ. 210-5222626
ΠΑΓΚΡΑΤΙ: ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ& ΑΡΡΙΑΝΟΥ 10 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ) Τηλ. 210-7235500
ΠΑΤΗΣΙΑ ΑΝΩ: ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ 25- ΚΑΘΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ 32 (ΑΠΟ ΠΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ) Τηλ. 210-2912187
ΠΛ.ΜΑΒΙΛΗ: ΛΑΜΨΑΚΟΥ 9 (ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ) Τηλ. 210-7487256
8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ. 
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Λ.ΡΙΑΝΚΟΥΡ 33 ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) Τηλ. 210-6914994
ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑ: ΥΜΗΤΟΥ 114 Τηλ. 210-9626469
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΑΓ.ΠΑΝΤΩΝ 49 & ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Τηλ. 210-9585552
ΚΥΨΕΛΗ: ΚΕΡΚΥΡΑΣ 31 Τηλ. 210-8815039
Ν.ΚΟΣΜΟΣ: ΑΜΒΡ. ΦΡΑΝΤΖΗ 31 Τηλ. 210-9237060
ΠΑΓΚΡΑΤΙ: ΧΡΕΜΩΝΙΔΟΥ 12-ΥΜΗΤΤΟΥ 106 Τηλ. 210-7019094
ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΤΩ: ΑΧΑΡΝΩΝ 341-ΝΙΡΒΑΝΑ 4 Τηλ. 210-2025135
ΠΛ.ΒΑΘΗ: ΗΠΕΙΡΟΥ 40-ΑΧΑΡΝΩΝ Τηλ. 210-8212689
ΠΛ.ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ: ΚΙΘΑΙΡΩΝΟΣ 36-38 ΚΑΙ ΚΥΘΝΟΥ 28 Τηλ. 210-2232400
8π.μ.-8μ.μ. 
ΑΓ.ΛΟΥΚΑΣ: ΙΑΚΩΒΑΤΩΝ 30 (ΑΓ.ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ) Τηλ. 210-2284648
ΑΓ.ΝΙΚOΛΑΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΜΙΧ.ΒΟΔΑ 195 ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΑΠΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 191-CITROEN) Τηλ. 210-8614482
ΑΚΑΔ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 132 Τηλ. 210-5140196
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12 - ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ Τηλ. 210-7798921
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: ΣΠ.ΠΑΤΣΗ 89 ΚΑΙ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ) Τηλ. 210 3474063
ΓΑΛΑΤΣΙ: ΠΥΘΑΓΟΡΑ 3-5 (ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 98) Τηλ. 210-2931871
ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΕΜΜ.ΜΠΕΝΑΚΗ 68 - ΜΕΤΑΞΑ Τηλ. 210-3805098
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 34 - ΜΑΡΑΤΟΥ (ΟΠΙΣΘΕΝ ΗΡΩΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ) Τηλ. 210-7793230
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ 20 Τηλ. 210-9591807
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΜΕΓΙΣΤΗΣ 24-ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ 182 Τηλ. 210-9519386
ΚΟΛΩΝΑΚΙ: ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 43 - ΜΑΡΑΣΛΗ 7(ΕΝΑΝΤΙ ΕΞΩΤ. ΙΑΤΡ.ΝΟΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ) Τηλ. 210-7217485
ΚΥΨΕΛΗ: ΙΘΑΚΗΣ 32 - ΠΑΤΗΣΙΩΝ Τηλ. 210-8825359
Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 119 (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΙΚΑ) Τηλ. 210-6430080
Ν.ΚΟΣΜΟΣ: ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ 3, ΤΕΡΜΑ ΒΙΕΝΝΑΣ (ΑΠΟ ΜΠΑΚΝΑΝΑ 54) Τηλ. 210-9027828
ΟΜΟΝΟΙΑ: ΑΠΕΛΛΟΥ 4 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ) Τηλ. 210-3242365
ΠΑΓΚΡΑΤΙ: ΑΡΥΒΒΟΥ 12 -14 (ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ) Τηλ. 210-7516876
ΠΑΤΗΣΙΩΝ: ΠΑΤΜΟΥ 1 ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ 16 (ΣΤ.ΚΑΛΛΙΦΡΟΝΑ ΑΠΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 195) Τηλ. 210-8621301
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΑΝΩ: ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 138 Τηλ. 210-3463442
ΣΕΠΟΛΙΑ: ΚΑΛΑΜΑ 12-14 & ΑΥΛΩΝΟΣ 99 Τηλ. 210-5124194
ΤΑΥΡΟΣ: ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ 6 & ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ Τηλ. 210-3420149
8πμ-11μμ 
ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 8 Τηλ. 210-2610665

ΠΡΟΑΣΤΙΑ

10μ.μ-8π.μ
 
ΓΕΡΑΚΑΣ: ΑΡΚΑΔΙΑΣ 26-28 ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Τηλ. 210-6613773
ΚΕΡΑΤΕΑ: Λ.ΑΘΗΝΩΝ-ΣΟΥΝΙΟΥ 11 Τηλ. 2299042515
ΚΟΡΩΠΙ: ΔΑΒΑΚΗ 15 ΚΑΙ Β.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 259 Τηλ. 210 6026137
8.30πμ-10μμ 
ΠΙΚΕΡΜΙ: Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 22 Γ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ SUPER MARKET ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) Τηλ. 210- 6036242
8π.μ.-10μ.μ. 
ΑΝΟΙΞΗ: Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 59 ΚΑΙ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ Τηλ. 210-8140091
ΒΑΡΗ: Λ.ΒΑΡΗΣ-ΚΟΡΩΠΙΟΥ 10 (ΔΙΠΛΑ SUPER MARKET GRAND ELITE) Τηλ. 2109654690
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: ΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΗΡΑΣ 2 Τηλ. 210-9670954
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: ΚΥΠΡΟΥ 5 & ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 48 Τηλ. 210-8044009
ΓΕΡΑΚΑΣ: Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 105 Τηλ. 210-6612137
ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 85 Τηλ. 210-2319614
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 46 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΟΔΟΜΙΚΗΣ) Τηλ. 22990-25013
Ν.ΙΩΝΙΑ: ΣΜΥΡΝΗΣ 37 Τηλ. 210-2772310
Ν.ΙΩΝΙΑ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ: ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑΣ 16 & ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Τηλ. 210 - 2717112
ΠΑΙΑΝΙΑ: Ι.ΜΕΤΑΞΑ 2-ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ Τηλ. 210-6643256
ΠΑΛΛΗΝΗ: ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 13 Τηλ. 210-6030666
ΠΑΠΑΓΟΥ: ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 19 Τηλ. 210-6526552
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 86 Τηλ. 210-5011802
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 19-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Τηλ. 210-6820071
8π.μ.-11μ.μ. 
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΣΟΥΛΙΟΥ 132 Τηλ. 210-9941405
ΑΛΙΜΟΣ: ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ 12 Τηλ. 210-9912168
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Μ.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 135 Τηλ. 210-9643723
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 10 Τηλ. 210-9968077
ΛΙΟΣΙΑ ΑΝΩ: ΦΥΛΗΣ 287 Τηλ. 210-2482870
Ν.ΣΜΥΡΝΗ: Ι.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 48 Τηλ. 210-9429246
8π.μ.-2μ.μ. 5μ.μ.-11μ.μ. 
ΑΙΓΑΛΕΩ: ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 11 & ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΟΥ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ) Τηλ. 210-5985000
Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 68-70 Τηλ. 210-2511588
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 193 (ΙΚΑ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ) Τηλ. 210-5751756
8π.μ.-2μ.μ. 5μ.μ.-12μ.μ. 
ΒΥΡΩΝΑΣ: Ν.ΕΛΒΕΤΙΑΣ 31 Τηλ. 210-7653900
ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΝΩ: ΠΛΟΥΤΩΝΟΣ 52 (ΤΕΡΜΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ) Τηλ. 210-9750579
8π.μ.-2μ.μ. 5μ.μ.-8π.μ. 
ΑΙΓΑΛΕΩ: ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΑ 79 (ΣΥΝΟΡΑ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ, ΕΝΑΝΤΙ ΙΚΑ) Τηλ. 210-5442822
ΑΧΑΡΝΑΙ: ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 10 Τηλ. 210-2460652
ΜΕΛΙΣΣΙΑ: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27 Τηλ. 210-6139224
Ν.ΨΥΧΙΚΟ: ΟΜΗΡΟΥ 3 Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 260 Τηλ. 210-6712331
Π.ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΠΙΝΔΟΥ 1 ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 514 Τηλ. 210-2823406
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΑΙΓΛΗΣ 38 (ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ) Τηλ. 210-5765256
8π.μ.-8μ.μ. 
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 29 (ΕΝΑΝΤΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΟΙΜΩΔΩΝ) Τηλ. 210-5450992
ΑΓ.ΙΩΑΝ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 57 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ) Τηλ. 210-9015302
ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ ΨΑΡΡΩΝ: ΧΙΟΥ 32 - ΗΛΙΟΥ Τηλ. 210-5245122
ΑΧΑΡΝΑΙ: ΛΙΟΣΙΩΝ 104 Τηλ. 210-2462282
ΒΟΥΛΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 17 & ΠΑΝΟΣ Τηλ. 210-8956122
ΒΥΡΩΝΑΣ: ΧΡΥΣ.ΣΜΥΡΝΗΣ 60 Τηλ. 210-7661803
ΓΛΥΦΑΔΑ: ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ 8 (ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ-ΠΑΛΑΙΑ Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) Τηλ. 210-9645596
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΠΕΙΣΑΝΔΡΟΥ 14 ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΟΡΟΣ-ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΚΚΛ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ Τηλ. 210-5740130
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ 58 ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Τηλ. 210-5750188
ΧΑΙΔΑΡΙ: ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 68 Τηλ. 210 5819843
8π.μ.-8π.μ. επόμενης 
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 431 ΚΑΙ ΧΑΛΑΔΡΙΟΥ 1 Τηλ. 210-6396484
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Μ.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 135 Τηλ. 210-9643723
ΑΡΤΕΜΙΣ: Λ.ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ 8Η ΣΤΑΣΗ Τηλ. 2294049180
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17 ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ Τηλ. 210-5577744
ΕΛΕΥΣΙΝΑ: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 61 Τηλ. 210-5548498
ΙΛΙΟΝ: ΕΛΑΙΩΝ 66 Τηλ. 210-5060760
ΚΗΦΙΣΙΑ: ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 9 Τηλ. 210-8084511
ΜΑΝΔΡΑ: ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 8 Τηλ. 210-5541344
ΜΕΓΑΡΑ: ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 4 Τηλ. 2296 28236
Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ: ΣΕΒΔΙΚΙΟΥ 27 Τηλ. 210-6251100
Ν.ΜΑΚΡΗ: Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ 34 Τηλ. 229491061
Ν.ΠΕΡΑΜΟΣ: 28ΗΣΟΚΤΩΒΡΙΟΥ123 Τηλ. 229632270
Π.ΦΑΛΗΡΟ: ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΙΝΟΥ 42 Τηλ. 210-9814822
ΡΑΦΗΝΑ: ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 10 Τηλ. 229425537
ΧΟΛΑΡΓΟΣ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 281 Τηλ. 210-6714853
8πμ-10.30μμ 
ΔΡΟΣΙΑ: ΣΟΛΩΜΟΥ 15 Τηλ. 210-8136426
8πμ-2μμ 5μμ-10μμ 
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: ΠΛΑΤ.ΗΡΩΩΝ 17 Τηλ. 229466109

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία
 
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 128 54635 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310200322 
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ 106- ΠΟΝΤΟΥ 55133 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2310440488 
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΓ. - ΚΑΤΣΑΛΗΣ ΚΩΝ. Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟΥ 6 - ΤΣΙΜΙΣΚΗ 54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310268288 
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 11-Π. ΣΥΝΔΙΚΑ - ΑΝΑΛΗΨΗ 54645 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310819460 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑ 86 54623 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310277328 
ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΦΩΝ 208 ΝΤΕΠΩ 54248 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310322183 
ΚΟΥΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 15 ΧΑΡΙΛΑΟΥ 54250 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310328393 
ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 14 ΕΚΚΛ. ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 54643 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310848532 
ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 58-ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 54641 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310827306 
ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΥΛΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΩΝ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 128 - ΣΤΑΣΗ ΒΡΥΣΑΚΙ 54248 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310330310 
ΡΑΜΠΟΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 36 Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 54644 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310848571 
ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 103-ΑΡΤΗΣ 21 56334 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ 2310706844 
ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΒΑΛΑΣΙΑ Λ.ΙΑΣΟΝΙΔΟΥ 3 ΚΑΜΑΡΑ ΕΓΝΑΤΙΑ 54635 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310229209 
ΤΡΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 27 55132 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2310481439 
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 76-ΑΡΚΑΔΙΟΥ 12 Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 56431 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 2310669888 
ΧΑΙΡΙΣΤΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ 9-ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ 54629 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310739455 
ΧΙΟΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΜΙΔΟΥ 68 & ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΠΑΠΑΦΕΙΟ) 54638 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310924000 

Μεταμεσονύχτια Φαρμακεία 
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 128 54635 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310200322 
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΓ. - ΚΑΤΣΑΛΗΣ ΚΩΝ. Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟΥ 6 - ΤΣΙΜΙΣΚΗ 54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310268288 
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 11-Π. ΣΥΝΔΙΚΑ - ΑΝΑΛΗΨΗ 54645 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310819460 
ΤΡΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 27 55132 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2310481439 
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 76-ΑΡΚΑΔΙΟΥ 12 Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 56431 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 2310669888 
ΧΙΟΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΜΙΔΟΥ 68 & ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΠΑΠΑΦΕΙΟ) 54638 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310924000

ΗΡΑΚΛΕΙΟ


ΚΙΟΥΛΠΑΛΗ Α. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 39 ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΛ: 2810 284050
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Η. ΠΕΔΙΑΔΟΣ 14 ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΕΝΑΝΤΙ ΟΑΕΔ – ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΛ: 2810 280432
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ Θ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ 163 ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ: 2810 285753
ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΙΩΤΟΥ ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ Α. Λ. ΚΝΩΣΟΥ 54 & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΤΡΙΑ ΠΕΥΚΑ ΤΗΛ: 2810 234200
ΤΣΙΚΑΝΔΥΛΑΚΗΣ Ι. ΠΑΓΚΑΛΗ Α. ΕΛΕΥΘΕΡΝΗΣ 25 ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΗΧ. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΗΣ – ΚΑΜΙΝΙΑ ΤΗΛ: 2810 255656
ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΡΙΖΙΚΙΑΝΟΥ Β. ΘΕΝΩΝ 39 ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ – ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΛ: 2810 262556
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Γ. ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ 59 ΑΝΗΦΟΡΟΣ ΠΑΤΕΛΩΝ ΤΗΛ: 2810 228216
ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ Μ. ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ & ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΘΥΠEΤΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ: 2810 361212

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ

ΚΑΝΙΑΔΑΚΗΣ Α. ΚΝΩΣΟΥ 203 ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ. ΤΡΑΠ. ΤΗΛ: 2810 239923 
 
newsbeast.gr 
 
 

Paris Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Εκτυπωτής «τυπώνει» υλικό οστών!

 Ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή για να δημιουργήσουν ένα υλικό που μοιάζει …
με οστό, το μπορεί να αξιοποιηθεί από τους ορθοπεδικούς για την αντιμετώπιση καταγμάτων, από τους οδοντίατρους, αλλά και άλλους γιατρούς. 
 
Το εκτυπωμένο καινοτομικό υλικό συνδυάζεται με φυσιολογικό οστό, φτιάχνοντας μια «σκαλωσιά», πάνω στην οποία μπορεί ύστερα να αναγεννηθεί πλήρως ένα κατεστραμμένο οστό. Στη συνέχεια, το εκτυπωμένο υλικό βιοδιασπάται στον οργανισμό, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.
 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σουσμίτα Μπόζε της Σχολής Μηχανολόγων και Νέων Υλικών έχουν ήδη κάνει επιτυχημένες εργαστηριακές δοκιμές με πειραματόζωα, όπως ποντικούς και λαγούς.

Θεωρείται πιθανό ότι το νέο οστικό υλικό, το οποίο θα διαμορφώνεται κατά παραγγελία και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, θα είναι διαθέσιμο σε λίγα χρόνια και για τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την επικεφαλής αφού ο αρμόδιος γιατρός κάνει μία τομογραφία της οστικής βλάβης, η τομογραφία θα μετατρέπεται σε αρχείο CAD (σχεδιασμός με τη βοήθεια υπολογιστή) και θα στέλνεται στον εκτυπωτή.

Το νέο υλικό, το οποίο μοιάζει με κεραμική σκόνη και αποτελείται κυρίως από φωσφορικό ασβέστιο, ενώ περιέχει πυριτία και ψευδάργυρο, προέκυψε μετά από μία τετραετή διεπιστημονική έρευνα, που ενέπλεξε χημικούς, βιολόγους και μηχανικούς. Η εκτύπωση γίνεται από έναν τροποποιημένο -διαθέσιμο στο εμπόριο- τρισδιάστατο εκτυπωτή ProMetal, που κανονικά εκτυπώνει μεταλλικά αντικείμενα.

Ο εκτυπωτής ψεκάζει το νέο υλικό σε διαδοχικά στρώματα πάχους 20 εκατομμυριοστών του μέτρου, δηλαδή περίπου με το μισό πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας. Μετά από μία εβδομάδα, το νέο υλικό, σε συνδυασμό με ανθρώπινα κύτταρα οστού, μπορεί πλέον να υποστηρίξει τη δημιουργία νέων υγιών οστικών κυττάρων.
 
techit.gr   

Paris Paris Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Στα 120 δισ. η διαφθορά στην Ελλάδα!

 Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει πάρα πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2011, την ετήσια έρευνα που διεξάγει η Διεθνής Διαφάνεια, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της, Κώστα Μπακούρη, και τη γενική γραμματέα, Αναστασία Μάνου.


«Η διαφθορά στην Ελλάδα, με την ευρεία έννοια, τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοστίσει 120 δισ. ευρώ», επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η έξοδος από την κρίση σημαίνει και πάταξη της διαφθοράς».

Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, κατέχει την 80ή θέση ανάμεσα σε 183 χώρες, μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού.

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει την προτελευταία θέση με τελευταία τη Βουλγαρία, ενώ σε ό,τι αφορά γενικότερα τη «γηραιά ήπειρο» μετά τη χώρα μας είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία και το Κόσσοβο.

Στις αδιάφθορες χώρες, πρώτη είναι η Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Σουδάν, το Τουρκμενιστάν, το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία.

Όπως φανερώνει ο φετινός Δείκτης, κάποιες κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να προστατέψουν του πολίτες από τη διαφθορά, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη μορφή της κατάχρησης δημόσιων πόρων, της δωροδοκίας ή ακόμα και της κρυφής λήψης αποφάσεων.

Η Διεθνής Διαφάνεια προειδοποίησε ότι οι διαμαρτυρίες που σημειώνονται παγκοσμίως, οι οποίες συχνά πυροδοτούνται από φαινόμενα διαφθοράς και οικονομική αστάθεια, καταδεικνύουν σαφώς ότι οι πολίτες θεωρούν ότι τόσο οι ηγέτες τους όσο και οι δημόσιοι φορείς δεν διακατέχονται από ακεραιότητα και διαφάνεια.

Ο κ. Κώστας Μπακούρης, επισήμανε ότι: «Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, σημεία βελτίωσης στην αντίληψη για τη διαφθορά είναι ανύπαρκτα. Οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες (Διαύγεια, νόμος για αμυντικούς εξοπλισμούς κ.ά.) και οι αποκαλύψεις (όπως η περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου) δεν αρκούν και δεν πείθουν ούτε τους πολίτες, ούτε τους επενδυτές.

Διευκρινίσεις για καταθέσεις

Κλήση του Ελβετού βουλευτή, Ιωσήφ Ζησιάδη, στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις για όσα υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή περί αδήλωτων τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, αποφάσισε η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής.

Επειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», Βαγγέλη Αργύρη, και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, εστάλη επιστολή στον κ. Ζησιάδη με την οποία προσκαλείται να έλθει και να ενημερώσει τη Βουλή.

 

briefingnews.gr 


Paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα
+ + -

Κλάρκσον: "Να τουφεκίζονται όσοι απεργούν"

 Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι δηλώσεις ενός γνωστού παρουσιαστή του BBC ο οποίος πρότεινε "να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους" οι δημόσιοι υπάλληλοι που απήργησαν την Τετάρτη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Ο Ντέιβ Πρέντις, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison ζήτησε από το BBC να "απολύσει" τον παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον χαρακτηρίζοντας "σκανδαλώδεις" τις δηλώσεις του. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς εκπροσώπους του συνδικάτου να εξετάσουν αν είναι δυνατόν να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του παρουσιαστή.

"Η εκπομπή μεταδίδεται σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, μπροστά σε παιδιά. Η συγγνώμη δεν αρκεί, καλούμε το BBC να τον απολύσει", είπε.

"Μιλούσε σχεδόν όπως ο Καντάφι όταν αναφερόταν στους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές", είπε από την πλευρά της η Κάρεν Τζένινγκς, η αντιπρόεδρος του συνδικάτου.

Ο Κλάρκσον ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή The One Show το βράδυ της Τετάρτης όταν του τέθηκε μια ερώτηση σχετικά με την απεργία περίπου ενός εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων.

"Εγώ, θα τους τουφέκιζα όλους. Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους", είπε ο παρουσιαστής, που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear. "Θέλω να πω μ' αυτό ότι απεργούν ενώ παίρνουν χρυσές συντάξεις ενώ εμείς πρέπει να δουλεύουμε", πρόσθεσε.

Αντέδρασε μέχρι και ο Κάμερον

Το BBC ζήτησε συγγνώμη διαβεβαιώνοντας ότι οι δηλώσεις του Κλάρκσον ήταν μια "άκαιρη" προσπάθεια για χιούμορ.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που είναι προσωπικός φίλος του παρουσιαστή, χαρακτήρισε "ανόητες" τις δηλώσεις του προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει. "Ήταν προφανώς ανόητο και είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο".

Ο Κλάρκσον, που είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία και στις χώρες όπου προβάλλεται η εκπομπή του, είχε κάνει και στο παρελθόν μια μεγαλοπρεπή γκάφα, όταν χαρακτήρισε "ηλίθιο μονόφθαλμο Σκοτσέζο" τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

 

news247.gr 


paris Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιου Τούσσα, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.

Όπως αναφέρει το υιοθετηθέν κείμενο της απόφασης του ΕΚ : "Ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Τούσσα, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία η οποία κινήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν. Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου."

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται επίσης ότι: " Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ' αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση".

 

zougla.gr 


Σελίδα 11350 από 11402 (114013 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11349
[11350]
11351
11352
11400
11401
11402
Επόμενο