21/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Μια γροθιά οι Ιταλοί λόγω λιτότητας

Ιστορική συσπείρωση των τριών μεγαλύτερων συνδικάτων της Ιταλίας.

Έπειτα από χρόνια πολεμικής και διασπάσεων τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα συμφώνησαν να κινητοποιηθούν από κοινού κατά του σχεδίου λιτότητας και της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι. 

Συγκεκριμένα, τα CGIL, CISL, UIL, θα πραγματοποιήσουν μια ενωτική στάση εργασίας τριών ωρών την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες το βράδυ στην τηλεόραση πως έχει συνείδηση των θυσιών που ζητούνται από τους Ιταλούς και ιδιαίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Σε αυτές τις 8 πόλεις… μη διανοηθείς να πιάσεις τιμόνι!

 Η οδήγηση στο κέντρο της πόλης αποτελεί καθημερινό εφιάλτη όχι μόνο για τους Αθηναίους αλλά και για τους κατοίκους 8 μητροπόλεων, όπως προκύπτει από πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. 8.000 άνθρωποι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συνθήκες οδήγησης στην πόλη όπου κατοικούν με βάση το στρες που τους προκαλεί, το χρόνο που σπαταλούν αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους. Σχεδόν οι μισοί απάντησαν πως θα ήθελαν να μετακινούνται περισσότερο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που δήλωσαν ότι πολλές φορές σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα πόδια(!) παρά να μείνουν εγκλωβισμένοι στην κίνηση! Στη λίστα με τις 8 χειρότερες πόλεις για να οδηγεί κανείς, η κατάταξη γίνεται από το τέλος προς την αρχή… 

8. Μόσχα: Οι οδηγοί μένουν έως και τρεις ώρες εγκλωβισμένοι στην κίνηση!

7. Νέο Δελχί: Πολλές φορές αφήνουν το αυτοκίνητό τους και επιστρέφουν στο σπίτι με τα πόδια!

6. Μπανγκαλόρ: Θα ήθελαν να μετακινούν λιγότερο το αυτοκίνητό τους για να αποφεύγουν τους πονοκεφάλους από τους οποίους υποφέρουν!

5. Γιοχάνεσμπουργκ: Παρατηρούν ότι τα νεύρα τους έχουν επηρεαστεί από το καθημερινό μποτιλιάρισμα!

4. Ναϊρόμπι: Καλύτερα με τα… πόδια και, μάλιστα, πιο γρήγορα!

3. Πεκίνο: Ο εφιάλτης στους δρόμους με τα απίστευτα μποτιλιαρίσματα… ξαναχτυπά!

2. Σεντζέν: Οι επισκέψεις στον… ψυχίατρο έχουν αυξηθεί δραματικά, αφού για να πιάσεις το τιμόνι χρειάζεσαι το λιγότερο… ηρεμηστικά!

1. Μεξικό: Τα λόγια είναι περιττά, αφού η χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς είναι για γερά νεύρα!

 

 

 

 

perierga.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Η τεχνολογία σύμμαχος του Αγιου Βασίλη;

 Τα παιδιά σήμερα μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω βίντεο με τον Άγιο Βασίλη, να τον «ακολουθήσουν» στο Twitter ή να στρατολογήσουν την αμερικανική υπηρεσία πυραυλικής ασφάλειας NORAD, για να παρακολουθήσουν την κάθε του κίνηση μέσω Διαδικτύου.

Η τεχνολογία, όμως, δυσχεραίνει με πολλούς τρόπους την προσπάθεια των γονιών να πείσουν τα παιδιά για τη ύπαρξη του Αγίου Βασίλη. 

Κάθε παιδί σχολικής ηλικίας μπορεί άλλωστε να δακτυλογραφήσει την ερώτηση «Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;» στην ιστοσελίδα αναζητήσεων της Google.

Η μεγαλύτερη απειλή για το μύθο των Χριστουγέννων προέρχεται από ιστοσελίδες, όπως η Igco.com, που αναγράφει: «Ανακαλύψτε τη διάσημη επιστολή μας προς τον Άγιο Βασίλη. Γονείς: Εξασφαλίστε τη μεγαλύτερη έκπληξη για τα παιδιά σας!»

Στη «γειτονική» σελίδα santa.com, τιμοκατάλογος ενημερώνει τους χρήστες για το κόστος κάθε επιστολής προς τον Άγιο. 

Η «πολυτελής» επιστολή φθάνει μάλιστα τα 19,99 δολάρια.

Όλοι οι γονείς δεν μοιάζουν, όμως, να ανησυχούν ότι η τεχνολογία θα καταστρέψει τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων μύθων. 

Πολλοί γονείς αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία για να ενισχύσουν το μύθο αυτό, προσφέροντας στα παιδιά τους την ευκαιρία για μία κατ’ ιδίαν «συζήτηση» με τον Άγιο Βασίλη, χάρη στο skype.

 

 

 


Πηγή: secnews.gr


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Φτωχοί 80 εκατ. Ευρωπαίοι

Συνολικά πάνω από το 15% (το 16%) του πληθυσμού της Ε.Ε. είναι φτωχός, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 80 εκατ. ανθρώπους, με εισόδημα κάτω του 1/3 του εισοδήματος στη χώρα τους. 

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Ευρωβουλής, ο Βέλγος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Frédéric Daerden τόνισε πως ο στόχος είναι να βγουν από τη φτώχεια 20 εκατ. άνθρωποι μέχρι το 2020.

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Τοπικά
+ + -

Aναστολή των απεργιών στο Μετρό

Με τη διοίκηση της «Αττικό Μετρό» συναντήθηκαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι, σε μία προσπάθεια συμβιβασμού για την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή. Τελικά, ο κ. Σταματόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό, ανακοίνωσε πριν από λίγα λέπτα την απόφαση της αναστολής της εξαγγελθείσας απεργίας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιούταν λίγες μόνον ημέρες μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε ανάμεσα σε συνδικαλιστές του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Μάλιστα, η εξαγγελία της είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς ορισμένοι εργαζόμενοι ισχυρίζονταν πως γίνεται για λόγους συνδικαλιστικής αντεκδίκησης, χωρίς πραγματικά αιτήματα. 

Οι συρμοί πρόκειται επρόκειτο να παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 05:00 της Πέμπτης έως στις 05:00 του Σαββάτου.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Επαγρύπνηση για φυματίωση στην Ελλάδα

Επαγρύπνηση και συνέχιση του αντιφυματικού εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα, συστήνει οΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς η χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη διακοπή του.

Σχετική εγκύκλιος έχει αποσταλεί στις υγειονομικές υπηρεσίες από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Αντώνη Δημόπουλο, καθώς και από τη διοίκηση του ΙΚΑ. Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί και τη φετινή περίοδο.

Έτσι, ο αντιφυματικός εμβολιασμός θα εξακολουθήσει να γίνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών, αφού προηγουμένως γίνει έλεγχος με δερμοαντίδραση mantoux. Για όσα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν στη συνιστώμενη ηλικία, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει έως την ηλικία των 12 ετών.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον εμβολιασμό παιδιών που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως μετανάστες από χώρες με υψηλό, ή μέσο, δείκτη ενδημικότητας,αθίγγανοι και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, που ζουν σε συνθήκες ομαδικής διαβίωσης. 

Επιπλέον, παιδιά με mantoux (-) στην οικογένεια των οποίων υπάρχει άτομο με φυματίωση, νεογνά μητέρων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV (όχι βρέφη που έχουν παρουσιάσει ήδη συμπτωματολογία βρεφικού AIDS) και νεογνά στο άμεσο περιβάλλον των οποίων υπάρχει άτομο με φυματίωση (εμβολιάζονται κατά τη γέννηση). 

 

 

 

 

nooz.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Υγεία
+ + -

"Παγώνουν" από αύριο οι συμβάσεις των γιατρών με όλα τα ταμεία

 Στην αναστολή όλων των συμβάσεων με όλα τα ταμεία προχωρά από αύριο και έως τις 22 Δεκεμβρίου                                                                ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα...

οι γιατροί της Θεσσαλονίκης θα απέχουν και από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Στην ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "οι πρόσφατες, απαράδεκτες αντί-ιατρικές                                               δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κυρίου Βουδούρη, σηματοδοτούν την αδιανόητη νοοτροπία εκείνων που διαχειρίζονται  το μέλλον μας. Αντιφάσκουν, απειλούν και προκαλούν. Έχουμε όλοι υποχρέωση να απαντήσουμε με την κινητοποίηση μας, αγωνιζόμενοι για τα αυτονόητα δικαιώματά μας".

 

giatroi_apoxi

 

 

 

 

thestival.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

«Οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα ζήσω»

Η Άβα Γαλανοπούλου περιγράφει τις δύσκολες ώρες που πέρασε τον περασμένο Απρίλιο, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

«Κόντεψα να πεθάνω. Όταν φτάνεις κοντά στον θάνατο, βλέπεις τη ζωή διαφορετικά. Έπαθα οξεία περιτονίτιδα με ειλεό. Μόλις ξύπνησα από το χειρουργείο, οι γιατροί έκλαιγαν, γιατί δεν πίστευαν ότι θα ζήσω. Αφού τελείωσε το χειρουργείο, μετά είχα επιπλοκές. Έκατσα μέσα είκοσι ημέρες και δεν επικοινωνούσα. Ήμουν σε άθλια κατάσταση. Ήταν πολύ σκληρά τα πράγματα. Μετά όμως από μια τέτοια περιπέτεια, βλέπεις αλλιώς τη ζωή» εξήγησε στο πρωινό του MEGA, χθες το πρωί.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Life style
+ + -

Μισόλογα και ανησυχίες για την ασθένεια Ερντογάν

Με τη φράση «είναι σοβαρό, αλλά κατά τα φαινόμενα, δεν είναι μοιραίο», γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος σχολίαζε το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα όπου βρέθηκε για λίγο, την πολυσυζητημένη πλέον ασθένεια του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά και τη δεύτερη κατά σειρά ακύρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. 


Με μία λιτή ανακοίνωση το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο Ταγίπ Ερντογάν υπεβλήθη σε εγχείριση στη κάτω γαστρική χωρά με λαπαροσκοπική μέθοδο, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

Επίσης, την Τετάρτη ανακοινώθηκε η αναβολή της επίσημης επίσκεψής του στο Κατάρ με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ανησυχία και να πάρουν εκ νέου φωτιά οι συζητήσεις στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.

Wall Street Journal σε άρθρο της την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011 αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση και μέσω Διαδικτύου της τουρκικής πρωθυπουργίας: 

«Η κατάστασή του είναι καλή και ο πρωθυπουργός θα επανέλθει στα καθήκοντά του μετά από μία περίοδο ανάπαυσης που θα καθοριστεί από τους γιατρούς», ανέφερε η ανακοίνωση που εξεδόθη μετά από τις φήμες που κυκλοφόρησαν για την υγεία του κ. Ερντογάν στο Twitter. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Τουρκίας Zaman, η οποία πρόσκειται στο κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνεται πως τα προβλήματα υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν φαίνονται να «φθίνουν», μετά την πρόσφατη εγχείριση και αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του σύντομα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Κυριακή ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν που συναντήθηκε με τον Τούρκο ηγέτη για δύο ώρες το Σάββατο, έχει δει τον Ερντογάν για περισσότερο από ό,τι τον έχουν δει οι ίδιοι οι Τούρκοι δημόσια από τις 26 Νοεμβρίου οπότε και υποβλήθηκε σε επέμβαση λαπαροσκόπησης στην κοιλιακή χώρα.

«Σε έμενα έδειχνε καλά, η αντοχή του ήταν εμφανής», είπε την Κυριακή στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στο αεροσκάφος Air Force Two από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, ο Μπάιντεν. «Έλαβα την ξεκάθαρη εντύπωση ότι αυτό ήταν κάτι το οποίο φθίνει και το έχουν αντιμετωπίσει», πρόσθεσε. 

Όντας στην πρωθυπουργία της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία, ο 57χρονος Ερντογάν, απολαμβάνει της απόλυτης κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό και οι αποφάσεις- κλειδιά που λαμβάνονται είναι συνδεδεμένες με αυτόν προσωπικά , κάνοντας την απουσία του τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα αισθητή, ιδιαίτερα εν μέσω μείζονος κρίσης με το ζήτημα της Συρίας αλλά και τις εξελίξεις στις σχέσεις της Δύσης με το Ιράν. 

Ο Ερντογάν θα περάσει και δεύτερη εβδομάδα ανάπαυσης στην κατοικία του , ανέφερε άτομο του άμεσου περιβάλλοντος του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Κυριακή που μας πέρασε , καθώς ακυρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Paris Paris Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Επίθεση με γροθιές στον παιδεραστή-εκπαιδευτικό

 Το δρόμο της φυλακής πήρε ο παιδεραστής-εκπαιδευτικός Νίκος Σειραγάκης, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου. Κατά την αποχώρηση του δέχθηκε επίθεση με γροθιές από τον καφετζή του δικαστηρίου, ο οποίος του έσπασε τη μύτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης έχει διαπράξει ασελγείς πράξεις σε βάρος δεκάδων παιδιών στο Ρέθυμνο. Ο ίδιος παραδέχεται τις πράξεις του, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για σεξιστικού περιεχομένου ενέργειες και πως όλα έγιναν με τη θέληση των ανήλικων παιδιών.

Από τις δικαστικές αρχές έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να οριστεί πραγματογνώμονας για την ψυχιατρική εξέταση του.

Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε αρχικώς να βρει δικηγόρο, με αποτέλεσμα το δικαστήριο, όπως προβλέπεται, να ορίσει δικηγόρο για την εκπροσώπησή του. 

Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Θωμάς Λεχωβίτης, ο οποίος επισκέφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον παιδεραστή στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρεθύμνου. 

Ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι δεν θα κατατεθεί μήνυση εναντίον του νεαρού καφετζή που γρονθοκόπησε τον πελάτη του.

 

nooz.gr 


Σελίδα 11347 από 11415 (114147 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11346
[11347]
11348
11349
11413
11414
11415
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά