23/10/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

15 αλλαγές σε εργασιακά - ασφαλιστικό

Σφίγγει ο κλοιός της τρόικας γύρω από το υπουργείο Εργασίας, που καλείται να επιταχύνει το βηματισμό και να προχωρήσει σε νέες αλλαγές σε δυο μέτωπα: στα εργασιακά αλλά και στο ασφαλιστικό.

Οι αλλαγές αυτές επικεντρώνονται σε 15 σημεία, τα οποία κωδικοποίησε, κατά τη χτεσινή του ομιλία στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Ειδικότερα οι παρεμβάσεις οι οποίες θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα, είναι οι ακόλουθες:

1. Η υπογραφή της απόφασης για τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, η οποία θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 1/11/2011. Η απόφαση είναι έτοιμη και θα υπογραφεί αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

2. Η υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία ρυθμίστηκε νομοθετικά, προκειμένου οι φαρμακευτικές εταιρίες να καταβάλουν στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 15 Δεκεμβρίου 262 εκατ. ευρώ.

3. Η ολοκλήρωση μέχρι 31/12/2011 της λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, η εφαρμογή ενιαίου κανονισμού παροχών και η υπογραφή ενιαίων συμβάσεων με τους γιατρούς, τα φαρμακεία, τις κλινικές και τους άλλους παρόχους υγείας (σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας).

4. Η εντατικοποίηση των ενεργειών για τη σωστή προετοιμασία της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, προκειμένου να είναι θετική η αξιολόγηση του Eurogroup στις 25 Νοεμβρίου για τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος.

5. Η ολοκλήρωση μέχρι τέλος Νοεμβρίου των αναλογιστικών μελετών για τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία που παρέχουν εφάπαξ βοηθήματα, καθώς και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των παροχών των συγκεκριμένων ταμείων, έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμα.

6. Η ολοκλήρωση μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2012 της απογραφής των συνταξιούχων, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων των επικουρικών ταμείων. Επιπλέον στόχος είναι η διασφάλιση της δυνατότητας του ενιαίου κέντρου ελέγχου πληρωμής των συντάξεων, που λειτουργεί στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, να κάνει όλες τις διασταυρώσεις στοιχείων για τον αναγκαίο έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας σε σχέση με τα πλαφόν, με τις διπλές συντάξεις κ.λπ.

7. Η συνεχής παρακολούθηση της εκτέλεσης των προϋπολογισμών όλων των φορέων που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να κλείσει το 2011 χωρίς απόκλιση και να μην παρατηρηθεί αδυναμία καταβολής των συντάξεων και των άλλων παροχών.

8. Η σύνταξη εντός των επόμενων ημερών των προϋπολογισμών των φορέων και η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ψήφιση νομοσχεδίων

9. Η προώθηση και ψήφιση ώριμων νομοσχεδίων, μερικά από τα οποία έχουν συζητηθεί στο προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο. Τα νομοσχέδια αυτά αφορούν:

- Το καθεστώς διαβούλευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε 2 ή περισσότερα κράτη της ΕΕ (ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας).

- Το πλαίσιο των κυρώσεων για εργοδότες που απασχολούν παράνομα διαμένοντες στη χώρα οικονομικούς μετανάστες. Ταυτοποίηση παράνομων οικονομικών μεταναστών και νέο πλαίσιο για ασφάλιση όσων εργάζονται με παράλληλη διευκόλυνση της αποχώρησής τους.

- Την ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των καταναλωτών και ενίσχυση των κανόνων της ασφαλιστικής αγοράς.

10. Η παραπέρα ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης με την ενεργοποίηση μέχρι το τέλος του έτους:

- του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας,

- των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης, αλλά και με

- τη διασφάλιση και παραπέρα ανάπτυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,

- την προώθηση του προγράμματος απασχόλησης με το καθεστώς αυτεπιστασίας των δήμων,

- τη συνέχιση και επέκταση των προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων για διατήρηση θέσεων εργασίας,

- την εφαρμογή του νέου προγράμματος κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων με το σύστημα voucher.

11. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υλοποίηση του διαγωνισμού που αφορά το μεγάλο έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα ταμεία και τα οικονομικά τους και θα συμβάλει στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσα από την ολοκληρωμένη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

12. Η ενοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών. Η επιλογή αυτή είναι αναγκαία και θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2011. Εντός του πρώτου διμήνου του 2012, επίσης, θα τεθούν σε εφαρμογή δύο ακόμη ρυθμίσεις που αφορούν την κάρτα εργασίας και την ταυτόχρονη πληρωμή αποδοχών και εισφορών μέσα από το τραπεζικό σύστημα.

13. Η ανάληψη πρωτοβουλίας για συζήτηση και συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο να υπάρξει ευρύτερη εθνική συμφωνία που αφορά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της απασχόλησης, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, τη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου.

14. Η επεξεργασία συγκεκριμένου σχεδίου, με στόχο την ενίσχυση της περιουσίας των ταμείων μετά τις αποφάσεις κορυφής της 27ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων.

15. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τέλος, έχει αναλάβει στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του μνημονίου, να υλοποιήσει συγκεκριμένα μέτρα και να πετύχει συγκεκριμένους στόχους μεγάλης δημοσιονομικής σημασίας.

 

πηγή: agelioforos.gr  


Manos Manos Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Οι Ταλιμπάν πίσω από τις ρουκέτες που έπληξαν την Καμπούλ

 

Οι Ταλιμπάν πίσω από τις ρουκέτες που έπληξαν την Καμπούλ


Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από δύο πυραύλους που έπληξαν σήμερα την Καμπούλ και ο ένας από αυτούς έπεσε κοντά στο σημείο όπου διεξάγεται η Λόγια Ζίργκα, η μεγάλη παραδοσιακή συνέλευση στο Αφγανιστάν, που θα συζητήσει το μέλλον των σχέσεων της χώρας με τις Η.Π.Α., αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.

Σε SMS τους που έστειλαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν ότι εκτόξευσαν δύο πυραύλους προς τη Λόγια Ζίργκα.

«Εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας περαστικός» δήλωσε ο Σιντίκ Σιντίκι, εκπρόσωπος του αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, πριν από την επίθεση, οι Αρχές συνέλαβαν δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους οκτώ περίστροφα, τρία αυτόματα όπλα και μια χειροβομβίδα.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν νωρίς το πρωί.

Ο ένας έπεσε στη Βόρεια Καμπούλ τραυματίζοντας έναν άνθρωπο και ο δεύτερος κοντά στο ξενοδοχείο Intercontinental, στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η Λόγια Ζίργκα, με τη συμμετοχή 2.000 εκπροσώπων από 34 επαρχίες της χώρας.

«Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και φαντάστηκαν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

 

 

 

 

πηγή: zougla.gr


Manos Manos Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων

 Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενεργοποιεί σχέδια πώλησης εταιριών και περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου
Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων

Μια μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Λ. Παπαδήμου, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενεργοποιεί και πάλι τα σχέδια πώλησης κρατικών εταιριών και περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Κ. Μητρόπουλοςεπιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες και προτίθεται μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να έχει «βγάλει» στις αγορές τουλάχιστον επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. 

Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, για μια ομάδα κτιρίων του δημοσίου που θα πωληθούν σε ιδιώτες, μια δεύτερη ομάδα εκτάσεων του Δημοσίου προς τουριστική αξιοποίηση, τον ΟΔΙΕ, τον οργανισμό που διοργανώνει ιπποδρομίες, τις εταιρίες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ , όπως και τα κρατικά λαχεία.

Επιπλέον έπειτα από αποτυχία των γερμανών της Χόχτιφ να πωλήσουν το μερίδιό τους αξιολογούνται άλλα σχήματα και συντόμως πρόκειται να κατατεθούν σχετικές προτάσεις από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Οπως εξηγούν στο «ΒΗΜΑ»  ανώτερα στελέχη του Ταμείου το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η απροθυμία των επενδυτών Ελλήνων και ξένων να αναλάβουν ρίσκο όχι στην χώρα μας αλλά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα απέτυχαν για παράδειγμα αντίστοιχα σχέδια αποκρατικοποίησης αεροδρομίων στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ωστόσο επιμένουν ότι το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να προετοιμάσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις ώστε όταν οι αγορές ανοίξουν να μην υπάρξουν διαδικαστικές καθυστερήσεις.
 
 
πηγή: tovima.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Οι γυναίκες δεν θέλουν αγκαλιές στον ύπνο


Οι γυναίκες δεν θέλουν αγκαλιές στον ύπνο


Το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να λατρεύουν να κοιμούνται αγκαλιασμένες με τον σύντροφό τους καταρρίπτει μια νέα δημοσκόπηση, που επιβεβαιώνει ότι οι άντρες είναι πολύ πιο τρυφεροί από τις συντρόφους τους.

Το 32% των εθελοντριών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν πως δεν αντέχουν τις αγκαλιές στο κρεβάτι, αλλά πιέζουν τον εαυτό τους να τις δεχτεί για να μην αναστατώσουν τον σύντροφό τους.

Το 55% είπαν πως κάνουν μια γρήγορη αγκαλιά στον άντρα τους, τον καληνυχτίζουν και απομακρύνονται για να κοιμηθούν με την ησυχία τους.

Ένα εκπληκτικό 77%, τέλος, δήλωσαν πως αγκαλιάζουν τον σύντροφό τους έως ότου αυτός αποκοιμηθεί και εν συνεχεία του γυρνούν την πλάτη για να κοιμηθούν οι ίδιες!

Τι έχουν όμως οι αγκαλιές και ενοχλούν τόσο πολύ τις γυναίκες; Για τις μισές εθελόντριες, το πρόβλημα δεν είναι η αγκαλιά καθ’ εαυτή, αλλά το γεγονός πως όταν μπαίνουν στο κρεβάτι, το μόνο που θέλουν είναι να κοιμηθούν.

Για το 20% όμως, οι αγκαλιές είναι σχεδόν εφιάλτης διότι δεν τους αρέσει η παρατεταμένη στενή επαφή με τον σύντροφό τους, καθώς το αγκάλιασμα τις κάνει να... ζεσταίνονται και να αισθάνονται άβολα!

Αποτέλεσμα: η μία στις τρεις τού... κάνουν τη χάρη να τον αγκαλιάζουν το πολύ μια-δυο φορές την εβδομάδα, ενώ η μία στις 20 σχεδόν ποτέ δεν παίρνει αγκαλιά τον σύντροφό της.

Το χειρότερο όλων: η μία στις 10 θα προτιμούσε να ασχολείται με το Facebook στο κρεβάτι, παρά να αγκαλιάζει τον άντρα της!

Οι άντρες

Τι λένε οι άντρες από την πλευρά τους; Για το 36% από αυτούς, η έλλειψη αγκαλιάς το βράδυ έχει οδηγήσει σε καυγάδες με το ταίρι τους, ενώ το 22% λαχταρούν να έχουν αγκαλιά την σύντροφό τους όλη τη νύχτα.

Μόλις το 18% των ανδρών εξάλλου παίρνουν αγκαλιά τη σύντροφό τους έως ότου αποκοιμηθεί και μετά της γυρνούν ωραιότατα την πλάτη για να κοιμηθούν με την ησυχία τους.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως όσο περνούν τα χρόνια στη σχέση, τόσο μειώνονται οι αγκαλιές ένθεν κακείθεν – με την αγκαλιά να είναι πιθανότερη κατά τους χειμερινούς μήνες για το 41% των ζευγαριών.

Την δημοσκόπηση πραγματοποίησε η βρετανική εταιρεία κρεβατιών και στρωμάτων Silentnight, εκπρόσωπος της οποίας επεσήμανε το αυτονόητο: ότι οι άντρες είναι πολύ πιο τρυφεροί απ’ όσο νομίζει ο πολύς κόσμος – και σίγουρα λαχταρούν την γλύκα της αγκαλιάς πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι γυναίκες.Πηγή : Web Only

Manos Manos Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Εξαπλώνεται η κρίση παρά τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

 

Η Moody's υποβάθμισε 10 γερμανικές τράπεζες

Εξαπλώνεται η κρίση παρά τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


Διαφωνία υπάρχει μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τους χειρισμούς της ΕΚΤ, ωστόσο, Σαρκοζί και Μέρκελ συμφωνούν ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι παρεμβάσεις της για να συγκρατηθούν οι αγορές και να μην εξαπλωθεί η κρίση σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης. Σήμερα η Moody's υποβάθμισε 10 γερμανικές τράπεζες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει νέο επικεφαλής του ευρωπαϊκού του τμήματος και στη Φρανκφούρτη βρίσκονται κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών για τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν μεταξύ της Κομισιόν, του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και του ελληνικού δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), για το πρόγραμμα ανταλλαγής του εγχώριων κρατικών τίτλων.
πηγή: tanea.gr 

paris Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Συνελήφθησαν δύο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες

 Ακόμη δύο επιχειρηματίες με χρέη προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ενδυμάτων-αξεσουάρ "Βελκόπουλος - Γιακουμίδης και Σία", οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το δημόσιο. Αθροιστικά οι δύο συνέταιροι χρωστούν περισσότερα από δύο εκατ.ευρώ.
 
Το ύψος των οφειλών για τον 51χρονο ανέρχεται στο ποσό του 1.100.752,64 ευρώ, ενώ για τον έτερο ιδιοκτήτη ηλικίας 69 ετών τα χρέη προς το δημόσιο υπολογίζονται σε 987.712,82 ευρώ.
 
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, εις βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.
Τους επιχειρηματίες συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
 
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Επισημαίνεται ότι η σύλληψη των δύο Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών έρχεται να προστεθεί στην κράτηση του Λέων Λεβή, ιδιοκτήτη των κέντρων αδυνατίσματος Bodyline, του Γ.Πετζετάκι, ιδιοκτήτη της εταιρείας πλαστικών Πετζετάκις, αλλά και των συλλήψεων του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ, του αφεντικού των κομμωτηρίων Nicolas και της ιδιοκτήτριας της αλυσίδας καταστημάτων FENA.
 
 
Απομένει να αποδεχθεί αν και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας "Βελκόπουλος - Γιακουμίδης", θα αφεθούν ελεύθεροι και θα αναμένουν να οριστεί τακτική δικάσιμος, όπως συνέβη με όλους όσους συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες για χρέη προς το δημόσιο. ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas και ο Γ. Πετζετάκις.

 

 

πηγή:  protothema.gr


paris Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Η νέα τεχνολογία HzO καθιστά αδιάβροχο κάθε smartphone

 Μπορεί να θέλουμε περίπου 50 ημέρες μέχρι την έναρξη της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης στον κόσμο, τη CES 2012, ωστόσο έχουν ξεκινήσει ήδη μερικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση αυτών που θα δούμε εκεί.

Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζει η τεχνολογία HzO που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε smartphone για να το καταστήσει αδιάβροχο, με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έχουμε συνηθίσει στις “θωρακισμένες” συσκευές.

Έτσι, αντί να αποτρέπει την είσοδο του νερού, η τεχνολογία HzO το αφήνει να κυλά μέσα στη συσκευή χωρίς να προκαλεί καμία ζημιά! Οι πληροφορίες δεν είναι πολλές, αλλά έχει γίνει γνωστό ότι δημιουργεί ένα υδρόφοβο στρώμα πάχους λίγων νανομέτρων, που προστατεύει τα σωθικά της συσκευής από το υγρό στοιχείο.

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, η εταιρία βύθισε ένα “περιποιημένο” Samsung Galaxy S II μέσα σε νερό, αυτό λειτουργεί κανονικά χωρίς κανέναν περιορισμό των δυνατοτήτων του.

Δε γνωρίζουμε πότε θα είναι ευρέως διαθέσιμη η τεχνολογία HzO, αλλά μπορεί να βρει εφαρμογή σε οποιαδήποτε συσκευή (smartphone, tablet, TV, θήκες κλπ.), ενώ ήδη η γνωστή κατασκευάστρια θηκών προστασίας Zagg έχει αναλάβει να τη χρησιμοποιήσει σε δικά της προϊόντα.

Ένα μεγάλο βήμα για τη δημιουργία ανθεκτικών συσκευών, χωρίς να χάνεται ο υπέρλεπτος σχεδιασμός.

ΠΗΓΗ: techit.gr 

paris Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Απαγορευμένη ζώνη το κέντρο της Αθήνας

 Απαγορευμένη ζώνη για τα αυτοκίνητα θα είναι σήμερα η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ο «αποκλεισμός» των οχημάτων θα απλώνεται από τη Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων. 

Επίσης λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης & στάθμευσης, διακοπές & εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος και σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. 

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων. Θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ). 

Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πότε
Α. Απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης των οχημάτων έως την 06.00΄ ώρα το πρωί της Παρασκευής και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες: 
•   Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Εξαρχείων και της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου.
•   28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
•   Πεζόδρομοι Τοσίτσα και Πολυτεχνείου. 
•   Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Στουρνάρη και της Λ. Αλεξάνδρας.
•   Τζωρτζ και Μπόταση, στο τμήμα τους μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Καποδιστρίου. 
•   Κάνιγγος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Χαλκοκονδύλη.
•   Σολωμού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Εξαρχείων.
•   Καποδιστρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μπόταση και Γ΄ Σεπτεμβρίου.
•   Πλατεία Εξαρχείων.
•   Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.
•   Αβέρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Μάρνης.
•   Βερανζέρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Μάρνης.
•   Σπ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της Πλ. Εξαρχείων.
•   Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Πατούσα.

B. Από τις 14.00 έως πέρατος των μέτρων: 
•   Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο. 
•   Πλατεία Ομονοίας.
•   Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της οδού Σταδίου.
•   Σταδίου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο. 
•   Πλατεία Συντάγματος.
•   Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της. 
•   Λ. Β. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο. 
•   Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
•   Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
•   Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Β. Σοφίας. 
•   Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Β. Σοφίας.
•   Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
•   Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
•   Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας. 
•   Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας. 
•   Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
•   Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς). 
•   Τσόχα, σε όλο το μήκος της.
•   Σούτσου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Μαβίλη και της οδού Τσόχα.
•   Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Β. Σοφίας. 
•   Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Κατεχάκη και Λ. Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
•   Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
•   Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Μεσογείων και Λ. Β. Σοφίας. 
•   Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
•   Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, στο ανερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας προς το ξενοδοχείο HILTON
•   Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Β. Κων/νο

Γ. Απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης των οχημάτων έως τα μεσάνυχτα και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες από 14.00΄ της 17.11.2011 έως πέρατος των μέτρων στις παρακάτω οδούς: 

•   Βασ. Αλεξάνδρου, Βεντήρη, Χ. Μέξη, Ηριδανού, στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου. 
•   Αιγινήτου, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. 
•   Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου, Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
•   Καρτάλη, Λυκαωνίας, Αγγ. Πυρρή στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
•   Ξενίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.

paris Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Απόφαση-ανάσα για το χαράτσι των ακινήτων

 Προσωρινή διαταγή στη ΔΕΗ να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, στον οποίο η Επιχείρηση χρέωσε υπέρογκο και λανθασμένα υπολογισμένο το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, εξέδωσε χθες το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και η πρωτοδίκης Αμαλία Παπαδάκη.

Είναι η ορκωτή προσωρινή διαταγή που εκδίδει η Δικαιοσύνη για τα λάθη στον υπολογισμό του έκτακτου τέλους και αναμένεται ότι θα αποτελέσει οδηγό για χιλιάδες άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αφού τα λάθη είναι πάρα πολλά. Το λογικό πάντως θα είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κάποια νομοθετική ρύθμιση , διαφορετικά τα δικαστήρια είναι βέβαιο ότι θα «μπλοκάρουν» από τις υποθέσεις με τα αμέτρητα λάθη και οι αποφάσεις τους αναμένεται να είναι ευνοϊκές για τους καταναλωτές,

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συζητηθεί στην Καλαμάτα και αίτηση ανέργου για την έκδοση ανάλογης προσωρινής διαταγής. Ο άνεργος τονίζει ότι δεν έχει έσοδα και δεν μπορεί να πληρώσει το τέλος.

Η Δήμητρα Διακουμέα και ο Θεόδωρος Βαρβαρούτσος είναι ιδιοκτήτες μίας διώροφης οικοδομής με υπόγειο στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Ενώ το εμβαδόν της δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας ανέρχεται στα 162 ευρώ τετραγωνικά μέτρα, το τέλος έχει υπολογιστεί εσφαλμένως επί επιφανείας 243 τετραγωνικών. Ακόμη χειρότερα, ενώ η ιδιοκτησία τους βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης έχει καθοριστεί στα 58 ευρώ το τετραγωνικό, ο υπολογισμός του τέλους έγινε με τιμή ζώνης 2.150 ευρώ!

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Manos Manos Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Επίθεση στο Facebook

 

«Επιτέθηκαν» στο Facebook


Σε συντονισμένη επίθεση από ηλεκτρονικά μηνύματα, «φορτωμένα» με ιούς, αποδίδει ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» την αύξηση του αριθμού μηνυμάτων με πορνογραφικό ή βίαιο υλικό που σημειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Δεχτήκαμε συντονισμένη επίθεση από ηλεκτρονικά μηνύματα με ιούς. Οι προσπάθειές μας περιόρισαν δραστικά τις ζημιές από αυτή την επίθεση και τώρα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τις προηγούμενες ημέρες πολλοί χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης παραπονέθηκαν μέσω μηνυμάτων στο twitter ότι έλαβαν σοκαριστικό υλικό με πορνογραφικές και βίαιες σκηνές.

 

πηγή: zougla.gr 


Σελίδα 11329 από 11335 (113347 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11328
[11329]
11330
11331
11333
11334
11335
Επόμενο