21/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Επιχείρηση πρώην: Ξεμάλλιασμα ή αδιαφορία

 Το καινούργιο σας αγόρι δεν είναι άλλο ένα περαστικό φλερτ από εκείνα που δε θυμάστε καν μερικές μέρες μετά. Δεν πρόκειται για τον ενοχλητικό στο γειτονικό μπαρ που σας κερνάει ασταμάτητα σφηνάκια, ούτε για τον άλλο που άρεσε στη φίλη σας ενώ παράλληλα σας ζάλιζε φλυαρώντας για τους αγαπημένους του οίκους και τα χρηματικά ποσά που ξοδεύει για παλτό.
Όχι, το μουσάτο αγόρι το συμπαθήσατε, το διεκδικήσατε, στην πορεία θα το αγαπήσετε και δεν πρόκειται να αφήσετε τίποτα να μπει ανάμεσά σας. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Βγαίνετε έξω με την παρέα σας, έχετε στολιστεί σα χριστουγεννιάτικο δέντρο με πολύχρωμες γιρλάντες και χαμογελάτε όπως μόνο ο Τζόκερ μπορεί, καθώς ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται και εσάς σας φαίνεται λίγο παραπάνω και το ένα και το άλλο. Ποτά, χειρονομίες, ανέκδοτα που σας κάνουν να κακαρίζετε και βλέμματα όλο νόημα συμπληρώνουν το παζλ της αποψινής σας εξόδου. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά η εμφάνιση της πρώην σε απόσταση αναπνοής θα μπορούσε να οδηγήσει στη μάχη των Θερμοπυλών. Εμείς μπορεί να είμαστε με το σέξι Λεωνίδα (ειδικά όταν τον ενσαρκώνει ο Gerard Butler), αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε έχασε και αυτό δε θα το θέλαμε για σας.

Πάρτε βαθιές ανάσες σαν αυτές που κάνουν στις ασκήσεις τοκετού οι εγκυμονούσες, συγκεντρωθείτε και διαβάστε προσεκτικά.
Καμία δεν είναι καλύτερη από εσάς. Η ψυχολογία του νικητή μόνο σε θρίαμβο μπορεί να καταλήξει και δεν αφήνουμε περιθώριο για κάτι λιγότερο.
Είστε το καλύτερο που θα μπορούσε να του συμβεί και προφανώς ο χριστιανός ξεστραβώθηκε, το κατάλαβε και σας γράπωσε προτού ανοίξετε τα φτερά σας και προσγειωθείτε σε άλλη αγκαλιά.
Μπορεί να έχετε καταγωγή από τη Μάνη, αλλά καλύτερα θυμηθείτε τη Σμυρνιά γιαγιά σας και αφήστε στην άκρη τον τσαμπουκά. Χρησιμοποιήστε την εξυπνάδα και την τσαχπινιά σας και αναβάλλετε τη βεντέτα για κάποια άλλη φορά.
Δείξτε σεβασμό στο πρώην κορίτσι του λεγάμενου και χειριστείτε το περιστατικό με όση αξιοπρέπεια σας έχει μείνει. Δεν κοιτάμε με άσχημο ύφος, δε μιλάμε σα λιμενεργάτες σε παροξυσμό και δεν κάνουμε σκηνές. Χαμογελάστε, υψώστε το ποτήρι σας και γευτείτε τη φρουτώδη ποικιλία κρασιού που μόλις παραγγείλατε.
Εάν δεν τιμάτε τον εαυτό σας δε θα το κάνει κανείς για εσάς. Αγαπήστε τον, βρείτε την ισορροπία σας και αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε. Σε αυτό το έργο υπάρχουν δύο ρόλοι, κρατήστε αυτόν της πρωταγωνίστριας και προσφέρετε απλόχερα εκείνον του κομπάρσου στο παρελθόν του αγοριού. Να θυμάστε πως η παράσταση είναι δική σας και δε μπορεί κανείς να σας την κλέψει, παρά μόνο εάν τον αφήσετε εσείς.
 
 
 
 
 
 
 
 
queen.gr 

Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Τι είναι το ρίγος και πού οφείλεται

 Το ρίγος είναι η αντίδραση του οργανισμού σε οποιοδήποτε ερέθισμα που τον κάνει να αυξήσει με απότομο τρόπο την άμυνά του. Οι κρυάδες που αισθανόμαστε όταν ανεβάζουμε πυρετό, όταν είμαστε κουρασμένοι, ακόμα και όταν έχουμε κόψει απότομα το κάπνισμα ή το φαγητό, είναι όλα ο τρόπος του οργανισμού να αντιμετωπίσει την επίθεση που νιώθει πως δέχεται από κάποιον παράγοντα που θεωρεί εχθρικό.
Το άγχος, διάφορες ψυχιατρικές διαταραχές όπως η αγοραφοβία, οι διαταραχές πανικού, ακόμα και η κούραση σωματική και ψυχική μπορούν να δημιουργήσουν ρίγη, κρυάδες και να καταλήξουν σε πυρετό. Για την αντιμετώπιση του ρίγους πρέπει αρχικά να εντοπιστεί η αιτία του.
Εάν δείτε πως επαναλαμβάνεται επισκεφτείτε τον θεράποντα ιατρό σας. Εκείνος, ανάλογα την περίπτωση θα σας δώσει τη συνταγή που χρειάζεστε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
queen.gr 

Manos Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΗΝΑ, ΕΡΜΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΓΡΑΦΟΥ

 Γιορτάζουμε σήμερα 10 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Μηνά του Καλλικέλαδου, Ερμογένη και Ευγράφου, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Μηνάς ήταν Αθηναίος και καταγόταν από ειδωλολατρική οικογένεια. Όταν εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε αρκετά, διαπίστωσε ότι η πολυθεΐα ήταν μάλλον ψέμα και πλάνη. Στη μελέτη των φιλοσόφων επίσης, δεν μπόρεσε να βρει κάτι το αληθινό. Τότε προχώρησε στη μελέτη χριστιανικών συγγραμμάτων. Στη μελέτη του Ευαγγελίου, βρήκε αυτό που τον γέμιζε ψυχικά, δηλαδή το Φως και την Αλήθεια. Έτσι, ο Άγιος Μηνάς έγινε χριστιανός.
Αργότερα, ο βασιλιάς Μαξιμίνος κατά το διάστημα 311 - 313 μ.Χ., μη γνωρίζοντας ότι είναι χριστιανός, τον έκανε έπαρχο Αλεξανδρείας. 
Αλλά όταν ο βασιλιάς διέταξε διωγμούς στην πόλη αυτή, ο Άγιος Μηνάς όχι μόνο δεν εκτέλεσε τη διαταγή, αλλά και συνετέλεσε να πληθυνθούν οι χριστιανικές τάξεις. Τότε ο Μαξιμίνος έστειλε νέο έπαρχο, τον Αθηναίο λόγιο Άγιο Ερμογένη. Αυτός, τηρώντας το γράμμα του νόμου, βασάνισε σκληρά τον Άγιο και τον έκλεισε στη φυλακή, για να πεθάνει εκεί λόγω των πληγών του. Μετά από καιρό, όταν ο Άγιος Ερμογένης έστειλε να διαπιστώσουν αν και πότε πέθανε ο Άγιος Μηνάς, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχε πεθάνει, αλλά και οι πληγές του θεραπεύτηκαν. Τότε δημόσια τον ρώτησε πως έγινε αυτό. Ο Άγιος Μηνάς απάντησε ότι θεραπεύθηκε την ώρα που πεσμένος στο έδαφος έψαλλε:«Εάν πορευθώ εν μέσω σκιάς θανάτου, ου φοβηθήσομαι κακά, ότι Συ μετ'εμού ει Κύριε» (Ψαλμός κβ' 4). Εάν δηλαδή αντικρίσω το θάνατο, δε θα φοβηθώ μήπως πάθω κακό, διότι Συ είσαι μαζί μου, Κύριε. Η απάντηση είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει χριστιανός ο Άγιος Ερμογένης και ο Άγιος Εύγραφος που ήταν γραμματικός του Αγίου Μηνά. Αργότερα, όλους μαζί τους αποκεφάλισαν, παραδίδοντας έτσι, μαρτυρικά, την ψυχή τους στον Κύριο.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!


Ανάλυση ονόματων:
ΜΗΝΑΣ: (από την λέξη μήνη = σελήνη) = ο φωτεινός στο σκοτάδι όπως η σελήνη.
ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ: (Ερμής + γένος) = άνθρωπος που προέρχεται από τον Ερμή.

Απολυτίκιο:

Ἦχος γ'. Τὴν ὡραιότητα.
Ἡ καλλικέλαδος, θεόφρον γλῶσσα σου, λαμπρῶς κηρύξασα, Χριστοῦ τὴν σάρκωσιν, συναθλητᾶς σοὶ εὐκλεεῖς, εἰλκύσατο ἐν σταδίῳ, Μηνᾷ παμμακάριστε, Ἐρμογένην τὸν ἔνδοξον, καὶ τὸν θεῖον Εὔγραφον, μεθ' ὧν χαίρων ἠγώνισαι. Καὶ νῦν τὴν Παναγίαν Τριάδα, ὑπὲρ ἠμῶν ἐκδυσωπεῖτε.

 

 

 

 

 

 

agioritkovima.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Συνελήφθη στρατιωτικός γιατρός για τις απαλλαγές σε διάσημους!

 Πρωτοκλασάτα ονόματα που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας…

Όλοι τους είχαν ένα κοινό μυστικό προκειμένου να αποφύγουν το χακί: τον 63χρονο σήμερα Μ.Ν.,στρατιωτικό γιατρό με το βαθμό του Ταξίαρχου ο οποίος υπηρετούσε στο «Νιμιτς» και φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» κυκλώματος παράνομων απαλλαγών από τη στράτευση. 

Η υπόθεση απασχολούσε τις αρχές τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια ενώ ήταν τέτοιο το εκτόπισμά της που είχε απασχολήσει και τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο κύκλωμα εμπλέκονταν στρατολόγοι, στρατιωτικοί γιατροί και δικηγόροι οι οποίοι είχαν εκδώσει πάνω από 100 πλαστά απολυτήρια έναντι φυσικά υπέρογκων χρηματικών ποσών!

Οι αστυνομικές αρχές είχαν καταφέρει να συλλάβουν τα μέλη της σπείρας ωστόσο αναζητούσαν ανά την υφήλιο, κυριολεκτικά, τον «εγκέφαλο», τον Μ.Ν. ο οποίος είχε διαφύγει στη Νότια Αφρική.Σύμφωνα με πληροφορίες η υπογραφή του υψηλόβαθμου στρατιωτικού γιατρού βρίσκεται στην πλειοψηφία των πλαστών απολυτηρίων.

Ο φυγόδικος 63χρονος συνελήφθη τελικά έπειτα από την έκδοση δυο Διεθνών Ενταλμάτων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, παθητική δωροδοκία και ένα επιπλέον ένταλμα για ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση.

Επιπλέον, εις βάρος του επίορκου γιατρού εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και Στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών και έξι μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.

 

 

 

 

newsbomb.gr 


Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Xόλιγουντ: Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον οδηγών αυτοκινήτων

Ενοπλος άνοιξε πυρ χθες εναντίον οδηγών αυτοκινήτων στην καρδιά του Χόλιγουντ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν άνδρα πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο δράστης τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί οδηγούς αυτοκινήτων στη διασταύρωση των λεωφόρων Sunset Boylevard και Vine Street, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος 'Αντζελες Κλίον Τζόζεφ.

Kάποια στιγμή ο ένοπλος ξέμεινε από σφαίρες και έβγαλε μαχαίρι για να συνεχίσει τις επιθέσεις του, πριν τον πυροβολήσει θανάσιμα αστυνομικός.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ξεκινούν τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στην Αμμόχωστο

 Οι έρευνες για πετρέλαιο στη Μεσόγειο θα επεκταθούν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, και υποστήριξε ότι εντός δύο μηνών θα αρχίσουν έρευνες στην ξηρά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι θα πραγματοποιηθεί και γεώτρηση, αφού θα αξιολογηθεί μέρος των σεισμικών ερευνών, που έχουν γίνει εκεί.

Πρόσθεσε ότι συνενώθηκαν οι σεισμικές εργασίες στη θάλασσα και τόνισε ότι «με τη «Shell» και με μία νέα εταιρεία, η Τουρκία θα επεκτείνει τις έρευνες σε ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη ότι η Τουρκία μετατοπίζει την προσοχή της στις έρευνες για πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει πλήρως τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ότι θα εντατικοποιήσει τις εργασίες της στη Μεσόγειο.
 
 
 
 
 
 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Απατεώνες χρησιμοποιούν παιδιά ως «δόλωμα»

 

Οι Αρχές συνιστούν προσοχή

Νέες μεθόδους εφευρίσκουν και υιοθετούν συνεχώς οι κακοποιοί, προκειμένου να οδηγήσουν ανυποψίαστους πολίτες στα δίχτυα τους. Η τελευταία «μόδα» θέλει τους απατεώνες να επιστρατεύουν μικρά παιδιά και να τα κάνουν «δόλωμα» για να εξαπατήσουν τον κόσμο. 

Oι κακοποιοί αφήνουν μικρά παιδιά μόνα σε κεντρικά σημεία. Μόλις εντοπιστεί ο «στόχος», το παιδί – που είναι καθαρό και καλοντυμένο - τον πλησιάζει κλαίγοντας, του λέει ότι έχει χαθεί και τον παρακαλεί να το πάει σπίτι του. 

Μόλις το θύμα οδηγήσει το παιδί στη διεύθυνση που του έχει υποδείξει, αναλαμβάνουν δράση οι απατεώνες, οι οποίοι ληστεύουν τον «καλό Σαμαρείτη». 

Οι Αρχές γνωρίζουν το πρόβλημα και συνιστούν προσοχή στους πολίτες.
 
 
newsbeast.gr

Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!

 Απίστευτη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η παρουσία χάρτη σε διεθνές αεροδρόμιο, στον οποίο εμφανίζεται η Ρόδος να ανήκει στην Τουρκία! Το εξωφρενικό είναι, ότι ο χάρτης αυτός δεν βρίσκεται σε κάποιο αεροδρόμιο της γείτονας χώρας – εξάλλου δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας - , αλλά στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες! Συγκεκριμένα, στην πτέρυγα Α υπάρχει ένας χάρτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον οποίο η Ρόδος δεν είναι χρωματισμένη με το μπλε της Ελλάδας, αλλά με το καφέ της Τουρκίας. Μάλιστα, απουσιάζει από το χάρτη η Κύπρος, αν και είναι μέλος της Ε.Ε. από το 2004!xartis-geniko1

 

Το θέμα έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετική ερώτηση της Κύπριας Ευρωβουλευτού κα Ελένης Θεοχάρους. «Έκανα διάβημα πριν από τρεις μήνες. Δεν μου απάντησε κανείς. Όταν είδα τη Ρόδο να εμφανίζεται ως τουρκικό έδαφος, αποφάσισα να πάω και να σβήσω το χάρτη με σπρέι! Με απέτρεψαν, διότι όπως μου είπαν, θα ήταν βανδαλισμός» δηλώνει η κα Θεοχάρους στο newsbomb, η οποία αν και Κύπρια, έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ταχύτερα εθνικά και πολιτικά αντανακλαστικά από τους Ελλαδίτες συναδέλφους της.

eleni-vouleutis

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής. Συγκεκριμένα, στις 22 Νοεμβρίου ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών:«Σε μεγάλου μεγέθους χρωματιστό χάρτη της Ευρώπης, που έχει αναρτηθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η Ρόδος παρουσιάζεται ως ανήκουσα στην Τουρκία (έχει δηλαδή το ίδιο χρώμα με εκείνο της γειτονικής μας χώρας), ενώ δεν εμφανίζεται καθόλου η Κύπρος. Είναι πρόδηλη συνεπώς η αρνητική και εσφαλμένη η εικόνα που αποκομίζουν όσοι ταξιδεύουν από και προς Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Έχει ενημερωθεί το ΥΠΕΞ για τον ανωτέρω χάρτη; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή εικόνα;».

xartis11

korantis-araxni

Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας απάντησε στον βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ., ότι εστάλη διάβημα στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διορθωθούν οι ανακρίβειες με τη Ρόδο και την Κύπρο, ενώ ειδικότερα για την τελευταία, δεν εμφανίζεται, διότι ο χάρτης είναι του 2002, δηλαδή πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, η βελγική πλευρά ζήτησε συγγνώμη και μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη (λανθασμένη χρωματική απεικόνιση Ρόδου, απουσία Κύπρου), και ο εν λόγω χάρτης, να αντικατασταθεί, ενώ δεσμεύθηκε να ζητήσει από τις Αρχές του αεροδρομίου, την επικαιροποίηση όλων των αναρτημένων εκεί χαρτών προς αποφυγή τυχών άλλων ανακριβειών». Όπως, λοιπόν, παραδέχεται και ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, επί χρόνια ο χάρτης αυτός βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χωρίς κανείς να αντιληφθεί τις σοβαρότατες ανακρίβειες, αλλά και παραπληροφορώντας τους ταξιδιώτες όσον αφορά την εθνική κυριαρχία και τα σύνορα της Ελλάδας και ειδικότερα τη Ρόδο.

dimas1

xartis22

Έκαναν κολάζ!

Όμως, αντί ο χάρτης να αντικατασταθεί, έγινε κολάζ, με τους υπεύθυνους να τοποθετούν ξανά τη Ρόδο με μπλε χρώμα αυτή τη φορά! Από την άλλη, «ξέχασαν» και πάλι την Κύπρο. «Πέρα από το κακότεχνο της επικόλλησης της Ρόδου αντί εκτύπωσης νέου χάρτη, παραμένει πελώριο το ερώτημα πού είναι η Κύπρος. Εύλογα γίνεται συνειρμός με τις απειλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση εφ' όσον η Κύπρος θα ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει. Συνεπώς είναι τυχαίο το συμβάν αυτό; Γιατί διορθώθηκε μόνο η Ρόδος και όχι και η Κύπρος;» δηλώνει στο newsbomb ο κ.Κοραντής.

 

nesbomb.gr 


Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Το Γκόθαμ Σίτι πενθεί

 Ο δημιουργός κόμικς, Τζέρι Ρόμπινσον πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Χάρη σε αυτόν ο Μπάτμαν δεν θα είχε ποτέ τη βοήθεια του Ρόμπιν και -σύμφωνα με ορισμένους- δεν θα είχαμε ποτέ απολαύσει τον... «κακό» που αγαπάμε να μισούμε, Τζόκερ.

 

Ο Ρόμπινσον άρχισε να ζωγραφίζει κόμικς το 1939 σε ηλικία 17 ετών.

Σύμφωνα με πολλούς υπήρξε ο δημιουργός του σατανικού μα πάντα χαμογελαστού, Τζόκερ.

“Οι κακοί, πάντα πίστευα ότι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον", είχε δηλώσει ο Ρόμπινσον στους Times πέρσι. “Νομίζω πρώτα ήρθε το όνομα: Ο Τζόκερ. Μετά σκέφτηκα το τραπουλόχαρτο”, είχε πει. Οι γονείς του έπαιζαν μπριτζ.

Ο The Joker έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1940 και στη συνέχεια πήρε... τη σάρκα και τα οστά τωνΣίζαρ Ρομέρο, Τζακ Νίκολσον και Χιθ Λέτζερ.

"Οι δρόμοι του Γκόθαμ Σίτι είναι λίγο πιο μοναχικοί σήμερα", δήλωσε ο Μάικ Μαρτς, εκδότης της σειράς Μπάτμαν των DC Comics.

Ωστόσο ο δημιουργός του Μπάτμαν, Μπομπ Κέιν έχει ισχυριστεί ότι ο ίδιος και ο συγγραφέας της αυθεντικής σειράς κόμικς, Μπιλ Φίνγκερ ήταν οι δημιουργεί του χαρακτήρα.

Ο Ρόμπινσον είχε προσληφθεί από τον Κέιν το 1939.

 

enet.gr  


Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε οκτώ δευτερόλεπτα!

 Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν ένα επαναστατικό σύστημα ανώδυνης «μαστογραφίας», ικανό να ανιχνεύει καρκινικούς όγκους σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρείας Micrima η οποία δημιουργήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, το καινοτόμο σύστημα Maria (Multistatic Array Processing for Radiowave Image Acquisition) αποτελείται από έναν σαρωτή ραδιοκυμάτων που είναι πολύ πιο ασφαλής σε σχέση με τη συμβατική μαστογραφία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συστήματα, η νέα οικονομικότερη μέθοδος θα μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να προχωρούν εγκαίρως στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς οι γυναίκες θα εξετάζονται τακτικά ήδη από νεαρές ηλικίες χωρίς να εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία.

  • Ανώδυνη εξέταση σε χρόνο μηδέν

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Maria φαίνεται να είναι ότι η εξέταση πραγματοποιείται ανώδυνα. Το σχήμα του υπερσύγχρονου σαρωτή που είναι φτιαγμένος από κεραμικό υλικό είναι τέτοιο, ώστε να εφαρμόζει επάνω στον μαστό. Το μόνο που έχει να κάνει η ασθενής είναι να ξαπλώσει σε έναν ειδικό πάγκο. Με τη βοήθεια πολλαπλών κεραιών στην εξωτερική επιφάνεια του σαρωτή, τα δεδομένα της εξέτασης αποστέλλονται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσα σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα. Ο υπολογιστής δημιουργεί τελικώς ένα τρισδιάστατο μοντέλο του μαστού, έτοιμο για ανάλυση.

Το νέο σύστημα, κατά τους ειδικούς, ακολουθεί τη λογική τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση ναρκών σε ναρκοπέδια. Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή, το Maria καταγράφει και στη συνέχεια ανιχνεύει τις διαφορές μεταξύ του υγιούς μαστικού ιστού και των προβληματικών περιοχών, όπως επίσης και την περιεκτικότητα των υπαρχόντων καρκινικών όγκων σε αίμα και νερό.

  • Ελπιδοφόρα αποτελέσματα

Σε πιλοτικές κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε 200 γυναίκες, στα νοσοκομεία Frenchay και Southmead στο Μπρίστολ, το σύστημα εντόπισε επιτυχώς το 80% των καρκινικών όγκων.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές μιας νέας απεικονιστικής μεθόδου για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού» αναφέρει ο δρ Μάικ Σιρ, μαστολόγος στο Νοσοκομείο Southmead.

«Το νέο σύστημα δεν εμφανίζει κανένα από τα μειονεκτήματα των υπαρχουσών μεθόδων – υπέρηχοι, μαστογραφία, μαγνητική τομογραφία. Είναι γρήγορο, ασφαλές, άνετο και οικονομικό και ήδη προσφέρει πολύ καλές εικόνες υψηλής ακρίβειας. Τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιεί είναι παρόμοια με εκείνα των συχνοτήτων των κινητών τηλεφώνων και απαιτούν λιγότερη ενέργεια. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο, σε αντίθεση με τη μέθοδο της μαστογραφίας» προσθέτει ο ειδικός.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


Σελίδα 11320 από 11399 (113986 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11319
[11320]
11321
11322
11397
11398
11399
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά