27/09/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Η εκκλησία (όπως και το χιούμορ) ρίχνει την πίεση...

  Όσο περισσότερη ώρα περνάει ένας άνθρωπος στην εκκλησία και όσο πιο πιστός είναι στο Θεό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχει μειωμένη πίεση αίματος, σύμφωνα μενορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες που επίσης έχουν διαπιστώσει να υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τον εκκλησιασμό.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας και της Νορβηγικής Σχολής Θεολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιοστέιν Χόλμεν και τον Τοργκίρ Σόρενσεν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό ψυχιατρικής "International Journal of Psychiatry in Medicine", διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά - τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες - πάνε στην εκκλησία, τόσο χαμηλότερη είναι κατά μέσο όρο η πίεση του αίματός τους, ακόμα και όταν απομονωθούν άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο. 

Προηγούμενη αμερικανική μελέτη είχε δείξει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στον χρόνο εκκλησιασμού και στο επίπεδο της πίεσης και η νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση, καταλήγοντας ουσιαστικά στο ίδιο συμπέρασμα, παρόλο που μεταξύ ΗΠΑ και Νορβηγίας υπάρχουν αρκετές διαφορές σε θέματα θρησκευτικών αντιλήψεων. 

Και στις δύο περιπτώσεις, όσοι άνθρωποι είναι θρησκευτικά ενεργοί, φαίνεται να έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με όσους δεν ασχολούνται με την θρησκεία.

Άλλες επιστημονικές νορβηγικές μελέτες, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν δείξει ότι υπάρχει θετική συσχέτιση ανάμεσα στο χιούμορ και στην χαμηλή πίεση, καθώς επίσης ανάμεσα στην συμμετοχή σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και στην καλή υγεία. Με άλλα λόγια, εκτός από την πίστη στο Θεό, υπάρχουν και άλλα πράγματα, όπως τα αστεία και ο πολιτισμός, που βοηθούν τον οργανισμό να διατηρείται σε "φόρμα".

 

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Στους δήμους τα πρόστιμα για τα σκουπίδια

Στους δήμους μεταθέτει το κόστος των παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση και να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα υποδομής.

Tο νομοσχέδιο, που υιοθετεί την ευρωπαϊκή Oδηγία 2008/98 και το οποίο παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός ΠEKA κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προβλέπει την καθιέρωση από το 2014 ειδικού τέλους ταφής για ορισμένες κατηγορίες αποβλήτων, όταν οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Θεσπίζει, επίσης, την παρακράτηση των ποσών που επιβάλλονται ως χρηματικά πρόστιμα στη χώρα μας για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατά τη διαδικασία κατανομής των κεντρικών αυτοτελών πόρων στους O.T.A. και στα νομικά τους πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούν χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ή στα οποία υπάρχουν ανενεργοί αλλά μη αποκατεστημένοι τέτοιοι χώροι.

H παρακράτηση των προστίμων από τους O.T.A. θα γίνεται και στις περιπτώσεις που σκοπίμως ή όχι εμποδίζουν ή ματαιώνουν τα αναγκαία έργα υποδομής σε δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

H Oδηγία που ενσωματώνει το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων δίνει μεταξύ άλλων μεγαλύτερη έμφαση και επεκτείνει την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», θέτει αυστηρότερες απαιτήσεις στα κράτη - μέλη, ώστε να επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι μείωσης των αποβλήτων, και υποχρεώνει τα κράτη - μέλη να καταρτίσουν, να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν περιεκτικά σχέδια διαχείρισης των αποβλήτων.

Tο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την ενημέρωση του YΠEKA, τροποποιεί ριζικά την τρέχουσα νομοθεσία για τα απόβλητα και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των αποβλήτων. 

 

 

 

zougla 


nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Γιώργος Λιάγκας: Το αξίζουμε αυτό που ζούμε;

 Τελευταία εκπομπή για το 2011 είναι η σημερινή για το «Πρωινό mou» και ο Γιώργος Λιάγκας ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη που έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα στην εκπομπή.  

«Σήμερα είναι η τελευταία εκπομπή της χρονιάς, του 2011 που φεύγει. Θέλω να πω το εξής. Το 2011 ήταν μια πολύ άσχημη χρονιά για τη χώρα μας και μια πάρα πολύ άσχημη χρονιά για συναδέλφους μας. Για συνανθρώπους μας που έχασαν τη δουλειά τους, που έμειναν άνεργοι και είδαν τα όνειρά τους να γκρεμοτσακίζονται με την τεράστια οικονομική παγκόσμια κρίση, η οποία έχει πλήξει κυρίως τη χώρα μας. Ωστόσο, θέλω να πω γι’ αυτήν εδώ την παρέα, την παρέα του “Πρωινού mou”, ότι ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη χρονιά κι αυτό οφείλεται μόνο και μόνο σε εσάς που μας περιβάλλατε με τεράστια αγάπη. Και είναι πολύ-πολύ μικρό αυτό που εμείς καθημερινά μπορούμε να κάνουμε, έτσι για να σας κρατάμε τρεις ώρες συντροφιά. Να σας διασκεδάζουμε, να σας ψυχαγωγούμε και να σας ενημερώνουμε όποτε μπορούμε. Είναι πάρα πολύ μικρό αυτό που κάνουμε εμείς σε σχέση με την αγάπη που εσείς δείξατε σε εμάς. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά πάρα πολύ γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής. 

Στη συνέχεια μάλιστα, συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι ότι ο κόσμος μάς έδωσε μια πάρα πολλή μεγάλη αγάπη και δεν ξέρω αν είμαστε και αντάξιοι αυτής της αγάπης. Καμιά φορά λέω “το αξίζουμε αυτό που ζούμε;”. Ειλικρινά», με τη Φαίη  να προσθέτει: «Τουλάχιστον είμαστε σίγουροι ότι προσπαθούμε».
 
 
 
 
protothema 

nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   facebook
+ + -

Προσεύχεται για να αποκαλυφθεί η αλήθεια

 

Ιερείς επισκέφθηκαν τον ηγούμενο Εφραίμ στη φυλακή

«Προσεύχομαι για να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είπε ο ηγούμενος Εφραίμ στον μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, όπως είπε ο ίδιος στο agioritikovima.gr.

«Μας διδάσκετε να έχουμε υπομονή και ελπίδα, ο θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο για να σηκώσετε αυτό το σταυρό», του είπε ο μητροπολίτης. 

Τον ηγούμενο Εφραίμ επισκέφθηκε σήμερα και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο πράγμα που ζήτησε να μάθει ηγούμενος της Μονλης Βατοπεδίου μόλις μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό ήταν το πού βρίσκεται η εκκλησία των φυλακών, ενώ στο κελί του είναι μόνος προκειμένου να εκτελεί τα πνευματικά του καθήκοντα, κατόπιν δικού του αιτήματος. 

 
 
 
newsbeast 

nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα

  Μείωση 2,8% σημείωσαν τον Οκτώβριο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων και ανήλθαν σε 1.156.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στα ατυχήματα αυτά υπήρξαν 104 νεκροί (ποσοστό μείωσης 16,1%), 138 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 8,6%) και 1.234 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 7,4%).

 

 

 

 

ofono 


nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

«Αστείο» της Disney εξόργισε τη Demi Lovato!

  Η Demi Lovato εκνευρίστηκε με μια τηλεοπτική σειρά της Disney με τίτλο «Shake it Up» λόγω μιας ατάκας για το σύνδρομοδιατροφικής διαταραχής, μια τραυματική εμπειρία που πέρασε και η ίδια. Σύμφωνα με τη Lovato, δεν έπρεπε να γραφτεί ποτέ

Η πρωταγωνίστρια της σειράς αναφώνησε«Θα μπορούσα να σε καταβροχθίσω, αν έτρωγα» και η Demi Lovato αμέσως απάντησε για τη συγκεκριμένη φράση: «Το βρίσκω εντελώς γελοίο, πως μια εταιρεία μπορεί να χάσει μια ηθοποιό λόγω των διατροφικών της διαταραχών, και παρόλα αυτά να αστειεύεταιμε την πάθηση αυτή». 

Σύντομα η Disney μέσα από τον επίσημο λογαριασμό twitter της εταιρείας έστειλε μήνυμα στην Demi υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν πρόθεση τους να αστειευτούν για τις διατροφικές της διαταραχές και υποσχέθηκαννα αφαιρέσουν το επίμαχο επεισόδιο της σειράς από το καθημερινό τους πρόγραμμα. 

 

 

 

nooz 


nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   facebook
+ + -

Χιμπατζήδες "βλέπουν" ο ένας στο μυαλό του άλλου

  Νέα στοιχεία που δείχνουν πως δεν είναι οι άνθρωποι τα μόνα πλάσματα που μπορούν να "δουν" στο  μυαλό ενός άλλου ανθρώπου, προκύπτουν από έρευνα, που υποστηρίζει πως και οι χιμπατζήδες μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται πληροφορίες με τη δική τους... διάλεκτο.

Σύμφωνα με την Guardian, μεγάλη έρευνα υπό την καθηγήτρια Κάθριν Κρόφορντ στηνΟυγκάντα, έδειξε ότι οι χιμπατζήδες επικοινωνούν  με συγκεκριμένους και διαφορετικούς κάθε φορά ήχους, μεταξύ τους, όταν αντιλαμβάνονται κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές τοποθετούσαν στο μονοπάτι από όπου περνούσαν οι χιμπατζήδες, ψεύτικα φίδια.

Κάποιοι από αυτούς τα πάτησαν, κάποιοι τα είδαν και κάποιοι άλλοι τα προσπέρασαν, πριν καταλάβουν ότι ήταν "εν δυνάμει"  κίνδυνος.

Κάθε φορά όμως, ανάλογα με την περίπτωση, έβγαζαν έναν συγκεκριμένο ήχο, για να ειδοποιήσουν τους υπόλοιπους χιμπατζήδες, που ακολουθούσαν.

"Πολλά ζώα έχουν το ένστικτο να προειδοποιούν τα υπόλοιπα, κάθε φορά που διαισθάνονται κίνδυνο, αλλά αυτοί οι χιμπατζήδες φαίνεται πως ειδοποιούν τους υπόλοιπους, που δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου"΄, είπε η Κρόφορντ.

"Η συμπεριφορά τους δείχνει τη νοημοσύνη τους", πρόσθεσε.

 
 
Πηγή: Guardian


nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Φιλιππίνες: 500 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες από τον τυφώνα

H Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέσμευσε 500 εκατομμύρια δολάρια για τις Φιλιππίνες, ώστε να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά τη φονική τροπική καταιγίδα.

Ο τυφώνας Ουάσι σάρωσε τον Νότο του αρχιπελάγους, κυρίως το νησί Μιντανάο, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, πλήττοντας τουλάχιστον 700.000 ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 1.260, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.

«Ελπίζουμε ότι με τα χρήματα αυτά θα βοηθηθούν οι οικογένειες και οι τοπικές κοινότητες να επανέλθουν στον καθημερινό ρυθμό ζωής, θα ανοικοδομηθούν ζωτικής σημασίας υποδομές και θα αποκατασταθούν βασικές κοινωνικές υπηρεσίες» δήλωσε η διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις Φιλιππίνες Τσίγιο Κάντα, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το ποσό αυτό χορηγήθηκε υπό μορφή δανείου, στο πλαίσιο του προγράμματος Επιλογή άντλησης χρημάτων για τους κινδύνους που συνδέονται με τις φυσικές καταστροφές (Cat-DIDO), που επιτρέπει στις χώρες που κηρύσσουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να λαμβάνουν γρήγορα χρήματα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε παράσχει τον Σεπτέμβριο αυτή τη δυνατότητα στις Φιλιππίνες, χώρα που πλήττεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

 

 

 

zougla 


nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά   facebook
+ + -

Άδειαζε λογαριασμούς με κλεμμένη κάρτα

 Η πλεονεξία και η… απροσεξία του πρόδωσαν έναν 29χρονο Ρουμάνο διαρρήκτη που στάθηκε αρχικά τυχερός, όταν διέρρηξε ένα σπίτι στη Βασιλική Λευκάδας και βρήκε μία κάρτα ανάληψης μετρητών και μία πιστωτική κάρτα που οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει μαζί με τα pin τους.

Οι αλλεπάλληλες αναλήψεις που έκανε από τον λογαριασμό των άτυχων κατόχων της κάρτας χρησιμοποιώντας την στα ΑΤΜ τριών τραπεζών της Λευκάδας, πρόδωσαν τις κινήσεις του αλλοδαπού το πρόσωπο του οποίου είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας! Όταν εντοπίστηκε, είχε ήδη «σηκώσει» 9.000 ευρώ τα οποία δεν βρέθηκαν! Σε βάρος του 29χρονου, οι αστυνομικοί του τμήματος Απολλωνιών σχημάτισαν δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.
 
 
 
 
 
protothema 

nasepo Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ενδοκυβερνητικές τριβές στο υπουργείο υγείας

 

Την αντίθεση του στην πολιτική Λοβέρδου εξέφρασε υφυπουργός .

Την αντίθεση του στην πολιτική του Ανδρέα Λοβέρδου στο χώρο της υγείας εξέφρασε ο προσκείμενος στη ΝΔ υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με αφορμή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ και των φαρμακοποιών.

«Θα τα αλλάξουμε όλα στην υγεία, έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υγείας που αποτελεί στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Εφαρμόζοντας εργαλεία όπως τα θεραπευτικά πρωτόκολλα μπορεί να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Η μείωση του κόστους για τα φαρμακεία στο μίζερο 15% σημαίνει καθαρό κέρδος 3%. Σε μία επαρχιακή πόλη δεν βγαίνει το φαρμακείο. Είμαστε κατά της μείωσης» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ, αλλά επιδιώκει τη συνεργασία των γιατρών και των φαρμακοποιών. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η τρόικα απλώς βάζει δημοσιονομικούς στόχους και μπορεί κάποιος να τους πείσει ότι αυτοί οι στόχοι αυτοί μπορεί επιτευχθούν με άλλο τρόπο.
 
 
 
 
 
newsbeast 

Σελίδα 11318 από 11526 (115256 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11317
[11318]
11319
11320
11524
11525
11526
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά