02/07/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ισραήλ: "Ανέφικτη η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους"

 O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με την Παλαιστίνη και ξεκαθάρισε πως η ειρήνη μεταξύ τους είναι προς το παρών ανέφικτη. Παράλληλα τόνισε πως η σχέση των δύο πλευρών πρέπει να βασιστεί στην διαχείριση της σύγκρουσης και όχι στην επίλυσή της.

Μιλώντας σε ισραηλινούς διπλωμάτες στην Ιερουσαλήμ, την Κυριακή, υπογράμμισε ότι λόγω της αναταραχής στην Μέση Ανατολή η συγκυρία είναι ακατάλληλη για μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αρχίζεις να βάζεις θεμέλια για ένα νέο κτίριο εν μέσω ενός σεισμού; Η λέξη κλειδί στην σχέση μας με τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να είναι η διαχείριση της σύγκρουσης και όχι η επίλυσή της. Όποιος λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχουμε ειρήνη με τους Παλαιστίνιους τα επόμενα χρόνια σφάλλει και παραπλανά [τους άλλους]», ανέφερε ο Λίμπερμαν.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «αυτή είναι η κατάσταση για την επόμενη δεκαετία, πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο που θα είναι ο καλύτερος και για τις δύο πλευρές, να διευκολύνουμε τη σταθερότητα, την οικονομική συνεργασία και τη συνεργασία για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην πλευρά των Παλαιστίνιων».

Ο Λίμπερμαν είπε ότι η αποχώρηση του Ισραήλ από μέρος των εδαφών που κατέχει δεν θα επέλυνε τα ζητήματα στην καρδιά της σύγκρουσης--το θέμα των προσφύγων, της Ιερουσαλήμ ή της ασφάλειας. Ο ισραηλινός ΥΠΕΞ κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους ότι προσπαθούν να αποφύγουν την διαπραγμάτευση και επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, που υποστήριξε πως έδειξε «το αληθινό του πρόσωπο» όταν ταξίδεψε στην Τουρκία και συναντήθηκε με έναν παλαιστίνιο κρατούμενο που είχε φυλακιστεί διότι είχε παρασύρει έναν έφηβο στο θάνατο το 2001.

«Δεν έχουμε κανέναν εταίρο για την ειρήνη. Ο Αμπού Μάζεν [το nom de guerre του Αμπάς στην Φάταχ] αποδεικνύει κάθε φορά ότι δεν είναι εταίρος για τίποτε», συμπλήρωσε ο Λίμπερμαν. 
 
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει οπτικές ψευδαισθήσεις

 

Εικόνες που χάνονται η μία μέσα στην άλλη

Έχει την ικανότητα να δημιουργεί οπτικές ψευδαισθήσεις μέσα από τους πίνακες του. Ο Ουκρανός καλλιτέχνης Oleg Shuplyak καταφέρνει να ζωγραφίζει πίνακες που πραγματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «δύο σε έναν» καθώς πίσω από τα αντικείμενα του, προβάλλουν ιστορικές φιγούρες όπως αυτή του Δαρβίνου, του Βαν Γκογκ και του Σαίξπηρ. 

Μάλιστα η δεύτερη εικόνα είναι τόσο εύκολα αναγνωρίσιμη που κινδυνεύει να χαθεί μέσα στην αρχική. 

 
 
 
 
 
 
newsbeast 

Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Από την Τρίτη επανέρχεται το εορταστικό ωράριο. 


Το Σάββατο παραμονή Πρωτοχρονιάς θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα. ην Κυριακή 1η Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά.


Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Τοπικά
+ + -

Η Θράκη διαμαρτύρεται για το κάπνισμα

 Αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου και παρά το γεγονός ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται, οι καταγγελίες των πολιτών, στην τηλεφωνική γραμμή υγείας «1142», για καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους όπου δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος.

Σύμφωνα με στοιχεία, τον Νοέμβριο έγιναν 2.485 καταγγελίες, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν 2.093. Παρότι υπάρχει μία μικρή αύξηση των καταγγελιών, εν τούτοις ο αριθμός τους συνεχίζει να είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τον περσινό χειμώνα, όπως αναφέρει ο «Χρόνος Κομοτηνής».

Ο μήνας με τις περισσότερες καταγγελίες παραμένει ο Ιανουάριος του 2011 (3.943). Από την ανάλυση των στοιχείων παρατηρείται επίσης ότι τις καθημερινές υπάρχουν περισσότερες καταγγελίες απ’ ότι τα Σαββατοκύριακα. Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 34.792 αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια κλπ), οι 2.306 κλειστούς χώρους του δημοσίου τομέα, οι 1.161 κλειστούς χώρους του ιδιωτικού τομέα και οι 408 άλλους χώρους (αεροδρόμια, σταθμούς κλπ).

Οι περισσότερες καταγγελίες (45,2%) έχουν γίνει στην Αττική. Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (16,6%), η Δυτική Ελλάδα (6%) και η Ανατολική Μακεδονία Θράκη (5,8%). Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 μέχρι σήμερα 15.193 άτομα «πιάστηκαν» να καπνίζουν εντός των καταστημάτων και 8.033 υπό την ανοχή των υπευθύνων. Σε 10.726 καταστήματα υπήρχαν σταχτοδοχεία πάνω στα τραπέζια.

 

 

 

 

 

prionokordela 


Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Tι σημαίνει το ονοματεπώνυμό σας; Μάθετε τώρα!

  Tίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή,
ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας..
Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου; Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε το βαπτιστικό σου όνομα και το επώνυμό σου. Στη συνέχεια γράψε κάτω από κάθε γράμμα του ονοματεπώνυμού σου τον αριθμό που του αντιστοιχεί. Για να δεις ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα δες την παρακάτω ακολουθία: Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=1, Κ=2, Λ=3, Μ=4, Ν=5, Ξ=6, Ο=7, Π=8, Ρ=9, Σ=1, Τ=2, Υ=3, Φ=4, Χ=6, Ψ=7, Ω=8. Πρόσθεσε όλους τους αριθμούς του ονοματεπώνυμου σου μέχρι να βγει μονοψήφιος αριθμός. Η ερμηνεία του ονοματεπώνυμου σου Εφόσον βρήκες τον μονοψήφιο λεξάριθμο που αντιπροσωπεύει το όνομα σου, διάβασε τώρα την πλήρη ερμηνεία του και μάθε με λεπτομέρεια όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία σε έχει προικίσει το ονοματεπώνυμό σου.

Λεξάριθμος 1 - «Ο ηγέτης» Είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Διαθέτεις έναν παρορμητικό και αποφασιστικό χαρακτήρα και δεν διστάζεις να ρισκάρεις, αρκεί να καταφέρεις στη ζωή σου να αγγίξεις την επιτυχία. Δεν μπορείς να δεχτείς ποτέ την ήττα και προσπαθείς πάντα με εύστροφες και πρωτοποριακές ιδέες να ξεχωρίζεις και να διαπρέπεις. Σου αρέσει να κατευθύνεις, να καθοδηγείς, να συμβουλεύεις και να οργανώνεις τους πάντες και τα πάντα. Σου αρέσει να λειτουργείς ανεξάρτητα και αυθόρμητα και δεν μπορείς ποτέ να δεχτείς τις κατευθύνσεις άλλων, γιατί θέλεις πάντα να κάνεις του κεφαλιού σου και να έχεις την πλήρη ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Εκφράζεις τα συναισθήματά σου με έντονο τρόπο και αρκετές στιγμές γίνεσαι αρκετά υπερβολικός στις αντιδράσεις σου. Δεν αντέχεις τη ρουτίνα, γι αυτό και φροντίζεις πάντα με την πλούσια ενεργητικότητά σου και την ευχάριστη διάθεσή σου και τις πρωτοβουλίες σου ...να διώχνεις μακριά σου τη ρουτίνα! Παρόλο που γίνεσαι πολύ αγαπητός σε όλες σου τις κοινωνικές επαφές, πολύ συχνά εκδηλώνεις μία πολύ εγωκεντρική, αλλά και επιθετική συμπεριφορά και με τον τρόπο σου απομακρύνεις τους ανθρώπους από δίπλα σου. Παρόλα αυτά κερδίζεις πάντα το χαμένο έδαφος σε όλες σου τις υποθέσεις με ευκολία, γιατί έχεις αυθορμητισμό και αυθεντικότητα.

Λεξάριθμος 2 - «Ο συντροφικός» Βασική προτεραιότητά σου είναι να διατηρείς στη ζωή σου ένα ήρεμο και αρμονικό κλίμα και να απολαμβάνεις την αγάπη και την συντροφικότητα γύρω σου. Δεν αντέχεις ούτε στιγμή τη μοναξιά, θέλεις συνέχεια να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δίνεις και παίρνεις συναίσθημα. Διαθέτεις μία φιλήσυχη και ντροπαλή φυσιογνωμία, θέλεις τον χρόνο σου για να ανοιχτείς συναισθηματικά, παρόλα αυτά όταν κάποιος άνθρωπος κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, τότε είσαι βιβλίο ανοιχτό και αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά και με πίστη στη σχέση σας (αυτό αφορά τόσο τις ερωτικές - όσο και τις φιλικές, οικογενειακές σχέσεις). Θέλεις πάση θυσία να αποφεύγεις τους καβγάδες, γι αυτό και δεν συζητάς τα παράπονά σου αλλά προσπαθείς με την διπλωματία, να φέρεις τις καταστάσεις στην ποθητή πορεία. Ο διχασμός και η αναποφασιστικότητά σου είναι μερικά από τα ελαττώματά σου, έχεις ανάγκη πάντα από την ηθική παρότρυνση και τη συμβουλή των αγαπημένων σου προσώπων. Σε όλες τις μορφές των σχέσεών σου, δίνεις πάρα πολλά χωρίς να έχεις την απαίτηση να λάβεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεσαι το θύμα στις σχέσεις σου, γιατί αρκετοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον δοτικό χαρακτήρα σου. Η γλυκύτητα και η ζεστασιά σου, σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να γίνεσαι πολύ αγαπητός.

Λεξάριθμος 3 - «Ο επικοινωνιακός» Διαθέτεις μία ευχάριστη και ενθουσιώδη προσωπικότητα και είσαι λάτρης της επικοινωνίας. Έχεις εξαιρετική άνεση στο λόγο σου, τόσο τον γραπτό - όσο και τον προφορικό και καταφέρνεις πάντα εύστοχα να πείθεις ακόμα τους πιο δύσπιστους ανθρώπους, για όλα τα μηνύματα που θέλεις να τους περάσεις. Σου αρέσει η πρόοδος και ιδιαίτερα η τεχνολογία, χρησιμοποιείς πολύ το ίντερνετ και δεν μπορείς ούτε στιγμή να κυκλοφορήσεις χωρίς να έχεις μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο. Είσαι ένας ιδιαίτερα εκφραστικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος και αντιμετωπίζεις τα πάντα με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν σταματάς ποτέ να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και επιδιώκεις πάντα να μαθαίνεις κάτι καινούριο και να εξελίσσεσαι. Έχεις πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικά ταλέντα και σου αρέσει να καταπιάνεσαι με αρκετές δραστηριότητες μαζί. Αρκετές στιγμές αφήνεις στη μέση τα σχέδιά σου και γίνεσαι ασυνεπής στις υποχρεώσεις σου, γιατί δεν δίνεις την ανάλογη προσοχή που επιβάλλεται. Λατρεύεις την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση, φροντίζεις πάντα να εντυπωσιάζεις τους πάντες με τον χειμαρρώδη χαρακτήρα σου, αλλά και την ιδιαίτερα ελκυστική εξωτερική σου εμφάνιση!

Λεξάριθμος 4 - «Ο υπεύθυνος» Είσαι ένας άνθρωπος σοβαρός, υπεύθυνος και απόλυτα οργανωμένος. Δεν σου αρέσει να ξεφεύγεις από τα όρια, γι αυτό και από πολύ νεαρή ηλικία θέτεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, το οποίο τηρείς πάντα με ευλάβεια και συνέπεια. Είσαι άνθρωπος της λογικής και των «πρέπει» και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από το συναίσθημα. Ο λόγος σου είναι συμβόλαιο, τηρείς πάντα τις υποσχέσεις σου και φροντίζεις να ολοκληρώνεις με επιτυχία όλα όσα καταπιάνεσαι, γιατί πολύ απλά είσαι τελειομανής! Στις σχέσεις σου είναι πιστός, αφοσιωμένος, έντιμος και στηρίζεις πάντα ηθικά και πρακτικά όποιον έχει ανάγκη. Σου αρέσει η οικογένεια και ένας από τους κυρίαρχους στόχους στη ζωή σου είναι να πραγματοποιήσεις έναν επιτυχημένο γάμο και να γευτείς τη χαρά να αποκτήσεις παιδιά. Απορρίπτεις όλες τις μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες και επιλέγεις έναν συντηρητικό και παραδοσιακό τρόπο σκέψης, αλλά και ζωής. Με την ωριμότητα και την υπευθυνότητά σου καταφέρνεις να διατηρείς σταθερές και μακρόχρονες φιλίες και σχέσεις στη ζωή σου. Παρόλα αυτά αρκετές στιγμές η έλλειψη φαντασίας, αλλά και η αυστηρή τήρηση των κανόνων που εσύ επιβάλλεις στη ζωή σου, σε κάνουν αρκετά προβλέψιμο και οδηγείς τη σχέση σου στη ρουτίνα.

Λεξάριθμος 5 - «Ο φιλελεύθερος» Είσαι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε στιγμή να τεθεί σε περιορισμό και θέλεις κάθε στιγμή της ζωής σου να νιώθεις ελεύθερος και ανεξάρτητος. Λατρεύεις τον έρωτα, το φλερτ και έχεις έντονη σεξουαλική ζωή, ωστόσο δεν σου αρέσει να μπαίνεις σε μία δέσμευση όπου πρέπει να τηρείς πρέπει και κανόνες. Είσαι ανοιχτόμυαλος, έχεις φιλελεύθερες ιδέες και σου αρέσει να εξελίσσεσαι. Θέλεις να είσαι καινοτόμος και να προκαλείς πάντα με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. Σου αρέσει να ζεις νέες εμπειρίες και επιζητάς πάντα το καινούριο, το διαφορετικό, το πρωτότυπο. Έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε περίσταση και γίνεσαι αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους, γιατί έχεις το ταλέντο να γεφυρώνεις κάθε χάσμα. Δεν στέκεσαι ποτέ στις λεπτομέρειες, σε νοιάζει πάντα η ουσία και ακολουθείς το ένστικτο της στιγμής. Πολλές φορές γίνεσαι αγχώδης, νευρικός και ανυπόμονος, γιατί θέλεις όλα να γίνονται τη στιγμή που τα θέλεις εσύ. Είσαι πολύ καλός στη θεωρία, γιατί οι ιδέες σου είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες, συναντάς όμως δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή των ονείρων, των σχεδίων και των σκέψεών σου. Αλλάζεις πολύ συχνά της απόψεις σου και χαρακτηρίζεσαι από αστάθεια. Παρόλα αυτά καταφέρνεις να διατηρείς πάντα τον ενθουσιασμό και την παιδικότητά σου. Έχεις κέφι για ζωή και το δείχνεις κάθε ώρα και στιγμή.

Λεξάριθμος 6 - «Ο κοινωνικός» Είσαι ένας κοινωνικός, εξωστρεφής άνθρωπος, που θέλει πάντα να λειτουργεί συλλογικά και ποτέ αυτόνομα. Διαθέτεις μία ευχάριστη και πολύ αγαπητή προσωπικότητα και κερδίζεις εύκολα το θαυμασμό και τα θετικά σχόλια. Βασική προτεραιότητα στη ζωή σου είναι οι σχέσεις σου. Απεχθάνεσαι τη μοναξιά και μπορείς να σημειώσεις πρόοδο και ανάπτυξη στη ζωή σου, μόνο όταν διατηρείς μία ισορροπία σε όλες τις σχέσεις σου. Δίνεις μεγάλη αξία στη φιλία, στην ενότητα και στη συνύπαρξη, σέβεσαι απόλυτα τις ανάγκες όλων και έχεις την προθυμία να προσφέρεις απλόχερα τη φροντίδα σου, κάθε ώρα και στιγμή. Πολύ συχνά γίνεσαι υπερπροστατευτικός με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε πιάνουν και οι ανασφάλειές σου όταν «μυριστείς» κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά των οικείων σου. Για σένα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι αυτό και πολύ συχνά μπορεί να πιαστείς από κάποιο «ασήμαντο» στοιχείο και να σε πιάσουν οι ιδιοτροπίες σου. Έχεις την τάση να παρασύρεσαι σε αλόγιστα έξοδα, θέλεις να ικανοποιείς κάθε καταναλωτική ανάγκη δική σου, αλλά και των αγαπημένων σου προσώπων. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα. Σου αρέσει η μουσική, ο χορός, το θέατρο και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης.

Λεξάριθμος 7 - «Ο μοναχικός» Είσαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος που δυσκολεύεται να χαρίσει την εμπιστοσύνη του με ευκολία στους γύρω του. Σου αρέσει η αναζήτηση σε όλους τους τομείς, φροντίζεις πάντα να εξελίσσεις τις γνώσεις σου. Ασχολείσαι με τη φιλοσοφία, με τη θρησκεία, την έρευνα, τον αποκρυφισμό και διαθέτεις εξυπνάδα, σοφία αλλά και ωριμότητα. Λατρεύεις τη μελέτη, το διάβασμα και θέλεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Πολύ συχνά απομακρύνεσαι από όλους και από όλα και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Έχεις πολλές φορές την ανάγκη να απομονώνεσαι και να ανασυγκροτείς τις δυνάμεις σου. Παρόλο που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σου είναι η μοναχικότητα, είσαι ένας πολύ φιλόξενος και ζεστός άνθρωπος και έχεις την ικανότητα να αποφορτίζεις τους γύρω σου από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Έχεις τον ρόλο του συμβουλάτορα, του υποστηρικτή και του καθοδηγητή στις σχέσεις σου, όχι επειδή το επιδιώκεις, αλλά επειδή εμπνέεις εμπιστοσύνη και ωριμότητα. Πολύ συχνά νιώθεις « συναισθηματική εξάρτηση» από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και δεν μπορείς να διαγράφεις ή να αποχωρίζεσαι ανθρώπους από τη ζωή σου. Σου αρέσει η φύση, η θάλασσα και το όνειρό σου είναι κάποια στιγμή της ζωής σου να απομακρυνθείς από την βουή της πόλης και να ζήσεις μία ήρεμη και μοναχική ζωή σε ένα ήσυχο και απόμερο μέρος στην εξοχή. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι η διαίσθησή σου, φρόντισε να την αναπτύξεις ακόμα περισσότερο και να την εμπιστεύεσαι πάντα, γιατί ποτέ δεν πέφτει έξω.

Λεξάριθμος 8 - «Ο φιλόδοξος» Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη και στην επιτυχία σου. Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα, φιλοδοξίες και θέτεις πάντα τον πήχυ πολύ ψηλά και κάνεις τα πάντα, για να κατακτάς ότι βάλεις στο μυαλό σου. Ποτέ δεν παρεκτρέπεσαι από τους αρχικούς σου στόχους, δείχνεις απέραντη αφοσίωση σε όλα όσα θέλεις να κερδίσεις και δίνεις μάχες για να επιτύχεις. Δίνεις πάντα το καλό παράδειγμα σε όλους, γιατί διαθέτεις θάρρος, επιμονή και έναν απέραντο δυναμισμό. Θέλεις να υπάρχει οικονομική άνεση στη ζωή σου και επικεντρώνεσαι πολύ στην ύλη. Δεν σκέφτεσαι ποτέ μόνο τον εαυτό σου, αλλά θα προσφέρεις γενναιόδωρα συναισθηματικά και υλικά σε όποιον έχει ανάγκη. Με το πέρασμα των ετών στη ζωή σου θα γευτείς την οικονομική και επαγγελματική καταξίωση. Πολλές στιγμές στέκεσαι στην επιφάνεια των πραγμάτων και αδιαφορείς για την ουσία, που είναι και η πιο σημαντική. Στον ερωτικό τομέα είσαι άνθρωπος της λογικής, δίνεις προτεραιότητα στο σεξ και αν ταιριάξεις σεξουαλικά με το σύντροφό σου, τότε είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και πλήρης. Δώσε προσοχή στο πείσμα σου, γιατί πολλές φορές γίνεσαι εξαιρετικά ανυπόμονος και πιεστικός στους γύρω σου.

Λεξάριθμος 9 - «Ο ονειροπόλος» Είσαι ένας φιλήσυχος και ονειροπόλος άνθρωπος με ιδανικά και αξίες, που επιθυμείς μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο αύριο και αγωνίζεσαι για να υπερασπίζεις τα δικαιώματα τα δικά σου, αλλά και όλων των ανθρώπων. Διαθέτεις μεγάλες ευαισθησίες, είσαι φιλικός, πρόσχαρος και εξυπηρετικός. Τάσσεσαι πάντα υπέρ των αδύναμων και έχεις πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Είναι πολύ πιθανό στη ζωή σου να συμμετάσχεις σε φιλανθρωπική οργάνωση και να αγωνιστείς για έναν καλύτερο κόσμο ! Έχεις πλούσια φαντασία, πολλές ιδέες και δεν διστάζεις να πάρεις πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά, αρκετές στιγμές δεν μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα έχεις προγραμματίσει, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας . Στα οικονομικά σου θα γευτείς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό δεν θα σε πτοήσει ούτε στιγμή, γιατί έχεις μάθει να ζεις και με τα λίγα, αλλά και με τα πολλά. Δώσε προσοχή όμως, γιατί είσαι αρκετά αμελής στις πρακτικές υποχρεώσεις σου και πολύ συχνά μπορεί να ξεχνάς να πληρώσεις λογαριασμούς ή να ματαιώνεις πράγματα που μπορεί να κάνεις σήμερα ...για αύριο.


Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Χριστουγεννιάτικη ληστεία σε βενζινάδικο

 Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν δεν απασχολούσε ιδιαίτερα τους δυο άγνωστους κακοποιούς που εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη κίνησης στους δρόμους για να εξασφαλίσουν χρήματα για τις… υπόλοιπες ημέρες των εορτών! Στόχος τους ήταν ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στον επαρχιακό δρόμο Θηβών- Μουρικίου.
      
Μέσα βρισκόταν μόνο ο 66χρονος ιδιοκτήτης ο οποίος διανυκτέρευε κλεισμένος μέσα στο γραφείο, λόγω της παγωνιάς που επικρατούσε. Ήταν μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της παραμονής όταν οι δύο ληστές τον αιφνιδίασαν εισβάλλοντας ξαφνικά μέσα φορώντας κουκούλες και κρατώντας πιστόλια. Τον ακινητοποίησαν και του ζήτησαν τις εισπράξεις. 
      
Φοβισμένος ο 65χρονος άνοιξε την ταμειακή μηχανή και οι κακοποιοί άρπαξαν ανενόχλητοι 2.500 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με μια μαύρη μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες, την οποία εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Οι αστυνομικοί που «όργωσαν» την ευρύτερη περιοχή, την βρήκαν αρκετή ώρα αργότερα και διαπίστωσε ότι ανήκε σε μια 46χρονη γυναίκα από τη Θήβα και είχε κλαπεί στις 19 Δεκεμβρίου.
 
 
 
 
 
 
 
protothema 

Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Εορταστικά tips

  Λίστες, υποχρεώσεις, δουλειά, παιδιά και προετοιμασία για τα γιορτινά γεύματα και καλέσματα. Κάπου μέσα σε αυτό τον λαβύρινθο των υποχρεώσεων το πρόγραμμα μπορεί και να στραβώσει, μπορεί κάτι να ξεχάσετε, μπορεί να μην είναι όλα όσο τέλεια θα θέλατε. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα όμως που και να τα παραβλέψετε το πιο πιθανό είναι να μη το καταλάβει κανείς άλλος εκτός από εσάς.

6 πράγματα που ΔΕΝ χρειάζεστε:

Μια σούπερ πλήρης κάβα
Δεν χρειάζεται να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μπαρ για να ικανοποιήσετε τα γούστα όλων των καλεσμένων σας, ούτε ακριβές σαμπάνιες και κρασιά. Το καλύτερο θα ήταν να έχετε ετοιμάσει κάποια cocktail όπου θα μπορούν να δοκιμάσουν οι περισσότεροι και να έχετε προμηθευτεί με τα κατάλληλα κρασιά για το γεύμα που θα προσφέρετε.

Ορεκτικά πριν το γεύμα
Μπορείτε να έχετε μικροπράγματα για να τσιμπολογάνε οι καλεσμένοι σας μέχρι την ώρα του φαγητού, κι αν δείτε πως έχουν συγκεντρωθεί όλοι προχωράτε με το γεύμα λίγο νωρίτερα ώστε να μην τους αφήσετε να πεινάσουν.

Μια πιατέλα με πανάκριβα τυριά
Αντί για ένα ολόκληρο κομμάτι τυρί ροκφόρ που κοστίζει πολύ, δημιουργήστε ένα spread προσθέτοντας μικρότερη ποσότητα τυριού που θα έχει όμως ένα επίσης καλό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα επιλέξτε να ελληνικά τυριά.

Ένα τραπέζι με γλυκά
Οι περισσότεροι καλεσμένοι φέρνουν κάποιο γλυκό για αυτό μην αγοράσετε το μισό ζαχαροπλαστείο. Προτιμήστε να σερβίρετε είτε ένα εντυπωσιακό μεγάλο cake ή προφιτερόλ ή να έχετε διάφορα γλυκά σε μπουκίτσες.

Γιορτινά τραπεζομάντηλα
Το λευκό είναι το καλύτερο χρώμα ακόμα και για το τραπέζι των εορτών, εάν λοιπόν δεν έχετε κάποιο γιορτινό τραπεζομάντηλο, προσθέστε πάνω του μερικά γιορτινά αξεσουάρ, μερικά κεριά, κάποια γιρλάντα με κρυσταλάκια και μια χαμηλή σύνθεση με λουλούδια.

Να αγοράσετε κάρτες για τη θέση κάθε καλεσμένου
Διαλέξτε από τα χαρτόνια των παιδιών το χρώμα που ταιριάζει στην διακόσμηση του τραπεζιού σας κόψτε τα σε μέγεθος μικρής κάρτας και γράψτε με ένα χρυσό, ασημένιο ή με glitter στυλό το όνομα κάθε καλεσμένου και κανείς δεν θα καταλάβει. Εναλλακτικά απλά τυπώστε τα ονόματα στον υπολογιστή σας.

 

 


Πηγή: jenny.gr


Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Life style   facebook
+ + -

Στέργιος Λιάπης: ΧΑΜΗΛΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ (νέα επιτυχία)

 Παραδοσιακά στη χώρα μας,'' καλό τραγούδι'' σημαίνει Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και ''καλά παιδιά''....

ο τέλειος συνδυασμός ακούει στο όνομα Στέργιος Λιάπης. Όσοι τον γνωρίζουν χρόνια ξέρουν πως είναι ένα καταπληκτικό ''παιδί'' και ένας πραγματικός φίλος. Όσοι τον ακούνε, μαγεύονται από τη φωνή του και τις εξαιρετικές,  γεμάτες χρώμα ερμηνείες του.

Και ενώ ο ίδιος, σαν εξαιρετικός επαγγελματίας κρατάει ''χαμηλά τη μπάλα'', εμείς είμαστε σίγουροι ότι η πορεία του θα είναι συνεχώς ανοδική και δε θα σταματήσει να μας εκπλήσσει με τις δυνατότητές του.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ... 

 


Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Το άρωμά σας, η ταυτότητά σας!

  Οι ημέρες των γιορτών μας προσκαλούν να εκφράσουμε τον καλύτερο εαυτό μας δίνοντας έμφαση στις πέντε αισθήσεις. Όραση, αφή, ακοή, γεύση και φυσικά η όσφρηση είναι στο προσκήνιο. Όμορφα ντυμένες στα στολισμένα σπίτια με τα στρωμένα τραπέζια και τους μελωδικούς ήχους των Χριστουγέννων να προκαλούν ευφορία! Τι γίνεται όμως με το άρωμά μας; 

Το σωστά επιλεγμένο άρωμα θα ανακατευτεί με τη χημεία του σώματός σας και έτσι θα αποκαλύψει ακόμα και τις πιο δυσδιάκριτες πτυχές του... Στο πέρασμά σας η αύρα σας θα μαγνητίσει τους καλεσμένους! 

Η εμφάνισή μας δίνει την πρώτη εικόνα για το ποιες είμαστε! Γι’ αυτό και η αξία της είναι πολύ σημαντική. Σε ένα πιο βαθύ επίπεδο όμως είναι το άρωμα που μεταδίδει πληροφορίες γι’ αυτόν που το φορά, που αφήνει το ίχνος μας και μας συνδέει με μια μυρωδιά. Καθώς αρωματιζόμαστε, αφήνουμε στον αέρα πίσω μας ένα στοιχείο, την υπογραφή μας. Η αίσθηση της όσφρησης είναι εκείνη που έχει την πιο άμεση πρόσβαση στις αναμνήσεις μας αλλά και την πιο έντονη επιρροή στα συναισθήματά μας.

Πώς θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει;

Ξεκινήστε για τα καταστήματα καλλυντικών πρωί-πρωί, αφού η μύτη μας, όταν ξυπνάμε, είναι «φρέσκια» και «καθαρή». Φυσικά, δεν θα πρέπει να φορέσετε άρωμα ή κάποια ενυδατική σώματος με έντονη μυρωδιά, ώστε το δέρμα σας να είναι ένας καθαρός καμβάς πάνω στον οποίο θα δοκιμάσετε το κάθε άρωμα. Ξεκινήστε δοκιμάζοντας τα αρώματα στα ειδικά χάρτινα στικ και εστιάστε σε εκείνο που σας τραβάει την προσοχή. 

Αφιερώστε χρόνο ώστε να το εξερευνήσετε τουλάχιστον μέσω της όσφρησης. Ψεκάστε το στο δέρμα σας και αφήστε το για ώρα επάνω του. Αρχικά θα εξατμιστεί και στη συνέχεια θα «δέσει» με την επιδερμίδα σας, αφήνοντας επάνω σας μια μοναδική μυρωδιά που θα το κάνει να ξεχωρίζει. Αυτά τα αρώματα που διατηρούνται είναι συχνά τα καλύτερα. Εχει σημασία να μελετήσετε με προσοχή τις νότες που συνθέτουν το άρωμα, εκείνες που το κάνουν ξεχωριστό και πρόκειται να γίνουν μέρος της προσωπικότητάς σας, πριν αποφασίσετε ότι αυτό είναι το άρωμά σας. 

Αν στο τέλος αποφασίσετε ότι δεν σας κάνει, είστε ελεύθερη να δοκιμάσετε κάποιο άλλο. Ομως, μη δοκιμάσετε παραπάνω από τρία ή τέσσερα αρώματα. Η όσφρησή σας θα αλλοιωθεί. Είναι καλύτερα να συνεχίσετε την αναζήτηση μιαν άλλη μέρα! Εξάλλου, δεν είναι απαραίτητο να βρείτε αμέσως το άρωμα που σας αντιπροσωπεύει. Ολα τα αρώματα δεν κάνουν για όλους. 

Γι’ αυτό, αν ένα άρωμα σας αρέσει πάνω σε κάποιον ή κάποια άλλη ή σας φέρνει στον νου ευχάριστες αναμνήσεις, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι το ιδανικό για εσάς. Μην επιμένετε λοιπόν αν δείτε πως δεν σας... πηγαίνει. 

Το άρωμα που... σας μοιάζει

Όπως το στιλ σας στα ρούχα έτσι και το στιλ σας στα αρώματα εκφράζει απόλυτα την προσωπικότητά σας! Επιλέξτε λοιπόν συστατικά που να εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα σας, αρώματα που εκφράζουν τις επιθυμίες σας και μυρωδιές που φέρνουν στον νου όσα αγαπήσατε. 

- Αν είστε ειλικρινής, σας αρέσει η καθαρότητα, η αυθεντικότητα και χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας πιστή και απόλυτη, τότε μάλλον είστε μια απαιτητική γυναίκα και αναζητάτε ένα εξίσου απαιτητικό άρωμα, με δυνατή και καθαρή μυρωδιά. Τα συστατικά που το απαρτίζουν δεν είναι πολλά αλλά λίγα και ξεχωριστά. Τα λευκά άνθη (γιασεμί, μανόλια, μιγκέ), τα εσπεριδοειδή, τα φύλλα τσαγιού είναι τα συστατικά που συνθέτουν την ιδανική μυρωδιά. Είναι εκείνα που έχουν ξεκάθαρες μυρωδιές και διεγείρουν την ευεξία. 

- Αν από την άλλη σας αρέσει να εξερευνείτε το καινούργιο, είστε περιπετειώδης και αν δεν υπάρχει η έκπληξη στη ζωή σας μάλλον βαριέστε, τότε εκείνο που σας χρειάζεται είναι ένα... πολύπλοκο και μυστηριώδες άρωμα. Το ιδανικό περιέχει σίγουρα μπαχαρικά, κεχριμπάρι, πατσουλί, εξωτικά λουλούδια… Στα ράφια των καταστημάτων αναζητήστε αρώματα που φέρνουν στον νου εξωτικά μέρη που θυμίζουν το παρελθόν και ξυπνούν αναμνήσεις και εικόνες από αγαπημένα μυθιστορήματα και κινηματογραφικές ταινίες, μυρωδιές που παρασύρουν σε μαγευτικά ταξίδια και εμπνέουν όνειρα και φαντασιώσεις. 

- Για τις πιο νεαρές (στην ηλικία ή στο πνεύμα) που εκφράζουν μια φρεσκάδα και διατηρούν την ευαισθησία αλλά και την παιδικότητά τους ένα άρωμα πολύπλοκο μοιάζει μάλλον αταίριαστο. Σίγουρα η ιδανική μυρωδιά θα πρέπει να μοιάζει με εκείνη ενός μπουκέτου με φρέσκα λουλούδια. Θηλυκή και ταυτόχρονα αθώα, παιχνιδιάρικη και ταυτόχρονα φρέσκια. Τα τριαντάφυλλα και ένα κοκτέιλ από φρούτα, όπως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι, σας ταιριάζουν ιδιαίτερα. Το ίδιο και μυρωδιές ελαφρώς όξινες που εκφράζουν τη φρεσκάδα και την ελαφρότητα, χωρίς ίχνος υπεροψίας ή διάθεση για υπερβολή. Σας ταιριάζουν έξυπνα και ευκολοφόρετα αρώματα που το όνομά τους δεν το ξεχνάμε ποτέ και τα αγαπάμε όποιος κι αν τα φορά. 

- Για όσες παίζουν το παιχνίδι της αποπλάνησης στα δάχτυλα το ιδανικό άρωμα έχει μέσα του νότες από κεχριμπάρι, γαρδένια και γιασεμί ή μασκ. Το Νο 5 της Chanel, εκείνο που αγάπησε η Μέριλιν Μονρόε, ήταν άλλωστε πλημμυρισμένο με νότες γιασεμιού. Πρόκειται για κομψά αρώματα, που όμως διαθέτουν μια δόση προκλητικού αισθησιασμού και έχουν σαν στόχο να γίνουν σύμμαχος σε αυτό το ίδιο το παιχνίδι της αποπλάνησης, οδηγώντας σε έναν κόσμο απόλαυσης. 

- Αν σας αρέσουν οι ασπρόμαυρες ρετρό ταινίες, η αγαπημένη σας συνήθεια είναι να περιδιαβαίνετε τις αντικερί και όνειρό σας είναι να μπορούσατε να ζήσετε σε περασμένες εποχές, τότε μάλλον είστε λάτρεις του παρελθόντος, νοσταλγική και ενίοτε μελαγχολική. Σε εσάς ταιριάζουν αρώματα που σας ταξιδεύουν και σας εμπνέουν. Η σοκολάτα, η βανίλια, τα αρώματα με φιοριτούρες και οι περίτεχνες μυρωδιές σας πηγαίνουν πολύ. Το ίδιο και τα αρώματα που φέρνουν στον νου την παιδική μας ηλικία, οι πούδρες ή οι ρομαντικές μυρωδιές που αναδύουν εικόνες από περασμένες εποχές. Μην επιλέξετε το άρωμά σας, αν πρώτα δεν δώσετε την απαιτούμενη σημασία και στο μπουκάλι του. Οφείλει να έχει ρετρό αναφορές, ένα πολύτιμο πώμα και περίτεχνο σχέδιο, ώστε να σας ικανοποιεί απόλυτα και η όψη του!

 

 


Πηγή: Espresso


Manos Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
Αστεία
+ + -

Σύντομο τεστ Αγγλικών

  Αγαπητοί μου αναγνώστες. Στο σημερινό μας άρθρο, θα παρακολουθήσουμε κάποια μαθήματα σχετικά με την αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για μαθήματα ανάγνωσης, στα οποία ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεστε (ή που πιστεύετε πως βρίσκεστε), θα κληθείτε να προβείτε στην ανάγνωση της ανάλογης παραγράφου.

Εμπρός λοιπόν, ανάλογα με το επίπεδο και τις γνώσεις σας στα Αγγλικά, επιλέξτε το ανάλογο κείμενο, και διαβάστε το φωνακτά. Κατά προτίμηση, θα ήταν καλό να παρευρίσκονται στο χώρο και άλλα άτομα, τα οποία μπορούν να σας αξιολογήσουν αναλόγως.

Κείμενο Για Beginners:

Ελληνικό Κείμενο:

3 Μάγισσες κοιτάζουν 3 ρολόγια Swatch. Ποια μάγισσα κοιτάει ποιο ρολόι Swatch;

Διάβασε το στα Αγγλικά, φωνακτά...:

Three witches watch three Swatch watches. Which witch watches which swatch watch?

Για Intermediate Level:

Ελληνικό Κείμενο:

3 Μάγισσες μετά από εγχείριση αλλαγής φύλου κοιτάζουν 3 κουμπιά ρολογιού Swatch. Ποια εγχειρισμένη μάγισσα κοιτάει ποιο κουμπί ρολογιού Swatch;

Διάβασε το στα Αγγλικά, φωνακτά...:

Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch?

Για Advanced Level:

Ελληνικό Κείμενο:

3 Ελβετίδες μάγισσες πόρνες, οι οποίες επιθυμούν εγχείριση αλλαγής φύλου, κοιτάζουν 3 κουμπιά ρολογιού Swatch. Ποια Eλβετίδα μάγισσα πόρνη, η όποια επιθυμεί εγχείριση αλλαγής φύλου κοιτάζει ποιο κουμπί ρολογιού Swatch;

Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να το διαβάσεις αυτό!!:

Three Swiss witch bitches, which wish to be switched, watch three Swatch watch switches. Which Swiss witch bitch,which wishes to be switched, watches which Swatch watch switch?

Τα κατάφερες; :-)


Σελίδα 11317 από 11490 (114897 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11316
[11317]
11318
11319
11488
11489
11490
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά