21/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Πολιτικά
+ + -

Novartis: Κατάθεση των 2 μαρτύρων ακόμη και με βίαιη προσαγωγή

 Μετά και την ψηφοφορία ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Η συνάντηση αναμένεται (αν δεν υπάρξουν νέες εξελίξεις) να γίνει αύριο το απόγευμα στις 4 στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.  

Το κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής θα αποτελείται από τον πρόεδρο της Ιωάννη Μπούγα και τους εισηγητές των κόμματων πλην του ΜεΡΑ25 που δεν μετέχει στις εργασίες της επιτροπής.

Την ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο Θανάσης Πλεύρης, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας, το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τον ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα εξεταστεί πρώτος ο «Μάξιμος Σαράφης». Ο προστατευόμενος μάρτυρας γνωστοποίησε σήμερα ότι δεν προτίθεται να εξεταστεί «πρόσωπο με πρόσωπο» αλλά με ηλεκτρονικά μέσα. Υποστήριξε μάλιστα ότι με τον ίδιο τρόπο έδωσε κατάθεση τον περασμένο Δεκέμβριο στο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η πλειοψηφία πάντως εξετάσει με προσοχή τους ισχυρισμούς του τονίζοντας ότι πρόθεση της είναι να εξετάσει τον μάρτυρα όπως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή αναμένει από τον αστυνομικό που θα συνοδεύει τους προστατευόμενους μάρτυρες (τμήμα προστασίας μαρτύρων) να πιστοποιήσει την ταυτότητα τους, αλλά και να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο είχαν δώσει κατάθεση.

Πηγές της προανακριτικής επιτροπής άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την βίαιη προσαγωγή τους σε περίπτωση που οι δύο «κουκουλοφόροι» συνεχίζουν να δημιουργούν προσκόμματα. «Ότι θα έκανε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε περίπτωση άρνησης το ίδιο θα κάνουμε και εμείς» σημειώνουν.  

Σε ότι αφορά την απόφαση της προανακριτικής να εξετάσει τους δύο μάρτυρες, οι ίδιες πηγές απαντούν ότι τίθεται θέμα καταστρατήγησης του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων και αυτό μπορεί να επιφέρει κυρώσεις καθώς οι δύο ενδέχεται να είχαν κομβικό ρόλο σε αδίκημα αυτουργίας σε ψευδορκία με στόχο τους πολιτικούς.

Κατά τα λοιπά η προανακριτική επιτροπή συζήτησε και το θέμα της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. Αποφασίστηκε να αποστείλουν σχετικό ερώτημα για το πως θα γίνει η διεύρυνση στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα προκειμένου να προταθεί από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Την ίδια στιγμή η πρώην αντεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου άφησε νέες αιχμές για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.  Σημειώνεται ότι η μάρτυρας προορίζονταν σύμφωνα με την επετηρίδα να αντικαταστήσει την Ελένη Ράικου μετά την παραίτηση της τελευταίας από την εισαγγελία Διαφοθοράς. Τελικά τη θέση πήρε η Ελένη Τουλουπάκη.

Η κυρία Κυβέλου φέρεται να κατέθεσε ότι υπέστη μεγάλο πόλεμο από δημοσιεύματα όταν προσέφυγε κατά της κρίσης να πάρει τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς η κυρία Τουλουπάκη. Είπε ότι υπήρξαν πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα εις βάρος αν και ανέφερε ότι συμφωνούσαν οι περισσότεροι στο εισαγγελικό σώμα ότι η κυρία Τουλουπάκη δεν ήταν επαρκής για τη θέση αυτή αφού δεν είχε χειριστεί καμία σοβαρή περίπτωση διαφθοράς ούτε σε επίπεδο προδικασίας ούτε σε επίπεδο ακροατηρίου.. Η μάρτυρας είπε ότι μόνο οι εισαγγελείς που ήταν με τον Παπαγγελόπουλο συμφωνούσαν με την τοποθέτηση της κυρίας Τουλουπάκη. Είπε επίσης ότι μετά το δημοσίευμα ελέγχθηκε πειθαρχικά με βασική μάρτυρα κατηγορίας την κυρία Τουλουπάκη. Τελικά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Η μάρτυρας φέρεται να ανέφερε ονομαστικά την εφημερίδα «Δημοκρατία» λέγοντας κατά πληροφορίες ότι ο εκδότης ήταν φίλος με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η μάρτυρας φέρεται να είπε εξάλλου ότι η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη ήταν ο στόχος του Παπαγγελόπουλος.

thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Πολιτικά
+ + -

Τσίπρας για «αρμούς εξουσίας»: Φάγαμε «ξύλο» επειδή είπαμε μια αλήθεια

 «Φάγαμε πολύ ξύλο χθες γιατί είπαμε μία αλήθεια. Δεν μας πειράζει όμως να τρώμε ξύλο όταν λέμε αλήθεια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την διαδικτυακή πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ "i ask and watch".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δήλωση περι «αρμών της εξουσίας» πρόσθεσε πως «η αλήθεια είναι που μένει και αυτή καίει. Οπου βρεθώ και όπου σταθώ σε όλη την Ελλάδα ακούω ένα παρόμοιο ερώτημα. Πως θα καταφέρουμε την άλλη φορά να μην κερδίσουμε μόνο τις εκλογές και να βρεθούμε στα υπουργεία αλλά να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εν μέρει αυτή η αίσθηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι κυβερνήσαμε σε πολύ ασφυκτικές συνθήκες επιτροπείας υπό συνθήκες εποπτείας.Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Νομίζω  ότι όλοι μας ξέρουμε ότι για πολλά χρόνια στην Ελλάδα το κράτος και η Δημόσια Διοίκηση  έγινε λάφυρο κομματικό και αξιοποιήθηκε προκειμένου να δημιουργηθούνε κομματικοί μηχανισμοί ή κυκλώματα διαφθοράς. Και μέσα στο κράτοις και μέσα στη Δημόσια Διοίκηση ή σε ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και νομίζω ότι εμείς το συνειδητοποιήσαμε αυτό, όταν με την καλή μας τη διάθεση  και θέλοντας να αποδείξουμε ότι η Αριστερά δεν έρχεται για να εκδικηθεί και να αλώσει τον κομματικό μηχανισμό.  Δεν είμασταν όμως αρκετά αποφασιστικοί ώστε το τρίπτυχο το οποίο πρέπει να μας ακολουθεί, 'διαφάνεια, κανόνες και λογοδοσία' να γίνει πράξη».

«Συναντήσαμε και παραλάβαμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας  «ένα κομματικό κράτος. Μια Δημόσια Διοίκηση που είχε διορίσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και με την καλή μας την καρδιά είπαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές για να μην μας κατηγορήσουν. Μα είναι λάθος αυτό γιατί αυτοί που μπήκαν χωρίς αξιοκρατία και διαφάνεια με μόνο κριτήριο την κομματοκρατία, δεν μπορεί να μη σε κατηγορήσουν. Πρέπει να επιβάλεις λοιπόν με βούληση διαφάνεια, την αξιοκρατία και την λογοδοσία. Αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα για μας. Να συσσωρεύσουμε αυτή τη γνώση ώστε τη δεύτερη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί όχι για να βάλουμε τους δικούς μας αλλά να βάλουμε τους άξιους».


 thetoc.gr

Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Καυλάντισμα με εγωπαθή

Καυλάντισμα
με εγωπαθή
-Τι φοράω εγώ τώρα
καύλα μου;Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Όταν κάνεις σεξ με την κοπέλα σου την βρίζεις καθόλου;

-Όταν κάνεις σεξ με την κοπέλα σου
την βρίζεις καθόλου;
-Ναι, πάντα.
- Και τι της λες;
-Τι γελάς μωρή καριόλα,
κρυώνω γι’ αυτό είναι έτσι.Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Ρε μάνα, γιατί με έκανες;

-Ρε μάνα,
γιατί με έκανες;
-Νομίζεις, παιδάκι μου,
ότι ήξερα τι έκανα;Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Γέμισε ο τόπος από μαλάκες

Γέμισε ο τόπος
από μαλάκες,
που νομίζουν ότι
δεν είναι μαλάκες.Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Κατσικάκι στις 12 το βράδυ

Κατσικάκι
στις 12 το βράδυ
λες και είμαι
ο κακός ο λύκοςΚάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Έχετε δύο βυζιά..

Έχετε δύο βυζιά
και νομίζετε θα μας κάνετε 
ότι θες μωρό μου.Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Αυτό που έχω αναγνώριση προσώπου..

Αυτό που έχω αναγνώριση
προσώπου στο κινητό
και ξεκλειδώνει όταν το έχω 
στην κωλότσεπη,
είναι ένα τεράστιο πλήγμα
στην αυτοπεποίθηση μου.Κάτια Θεοδώρου Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ατάκες
+ + -

Αν δεν πιείς καφέ τι θα πάθεις;

-Αν δεν πιείς καφέ
τι θα πάθεις;
-Εγώ τίποτα
εσύ θα πάθεις.Σελίδα 2 από 11415 (114142 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
[2]
3
4
5
6
7
11413
11414
11415
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά