24/02/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Σεισμός 3,6R νοτιοδυτικά της Καλαμάτας

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:29 το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 65 χλμ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και 35 χλμ. νότια της Κορώνης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 192 χλμ..

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Κυβέρνηση Παπαδήμου ως τη λήξη της τετραετίας

 Παπαδήμο ως τη λήξη της τετραετίας από τη διενέργεια των προηγούμενων εκλογών ζητά με άρθρο - παρέμβασή του στην Καθημερινή ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει», σημειώνει ο πρώην Πρόεδρος και τονίζει πως ο κ. Παπαδήμος διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο αυτό.

Καταλήγει δε ζητώντας από τα κόμματα «να πάψουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή
σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις».
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

150 εκ δολ. για ένα εισιτήριο

 Μοναδική αλλά και πολύ ακριβή εμπειρία

Η αμερικανική εταιρεία «Space Adventures» εγκαινιάζει τη νέα τουριστική διαδρομή στο διάστημα – μέχρι τη Σελήνη, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της «Gazeta» και η καταγραφή των υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Tom Shelley.

Η πρώτη πτήση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 3-5 χρόνια. Το ταξίδι θα είναι με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο διαθέτει 3 θέσεις για το πλήρωμα. Η μία θέση θα είναι για τον κυβερνήτη του πλοίου και οι άλλες δύο για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Shelley, έχει ήδη μία αίτηση για την εν λόγω πτήση. «Είμαστε σε αναμονή για τη δεύτερη και περνάμε στην πράξη», είπε. Το ταξίδι θα διαρκέσει 7 ημέρες. Δεν προβλέπεται προσγείωση στο φεγγάρι. Το διαστημόπλοιο πρόκειται να κάνει τον γύρο της Σελήνης σε ύψος 100 χλμ. και οι τουρίστες θα είναι σε θέση να τη δουν και από την πίσω, σκοτεινή πλευρά.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής μόνο 24 αστροναύτες της NASA είχαν αυτή την εμπειρία. Η τιμή του εισιτηρίου για ένα τέτοιο ταξίδι αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια!

πηγή: protothema.grParis Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

«Εμείς τους πιάνουμε και τους αφήνουν οι δικαστές»

 

Το ΣΔΟΕ καταγγέλλει ευνοϊκή μεταχείριση των φοροφυγάδων από τη Δικαιοσύνη

Δυσφορία, που αγγίζει τα όρια της αγανάκτησης εκφράζεται από παράγοντες του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας για την «ευνοϊκή», όπως τη χαρακτηρίζουν, αντιμετώπιση των «γκλάμουρους» φοροοφειλετών, από τις δικαστικές Αρχές.

Οι πρόσφατες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων, που ούτε προφυλάκισαν ούτε επέβαλαν έστω και ένα ευρώ εγγύηση σε πρόσωπα γνωστά από κοσμικές στήλες και λάιφ στάιλ εκπομπές επειδή δεν απέδωσαν στο κράτος ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ, έχει φέρει σε αδιέξοδο τους διωκτικούς μηχανισμούς, που μιλάνε πια για «ασυλία των γκλαμουράτων», ενώ αποδίδουν «έλλειψη αναστήματος στους δικαστικούς, που δεν έχουν το σθένος να στείλουν έναν από αυτούς τους επώνυμους στον Κορυδαλλό, έστω για μία εβδομάδα».

Σε μία κουβέντα «έξω από τα δόντια», κύκλοι του ΣΔΟΕ έκαναν λόγο στο «Εθνος της Κυριακής», για «τηλεοπτική δημοκρατία» και για «τηλεοπτικά δικαιώματα, που υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ υποστήριξαν ότι οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις στις περιπτώσεις των συλληφθέντων για αδικήματα κακουργηματικής φοροϋπεξαίρεσης, καταδεικνύουν ότι «η Δικαιοσύνη δεν μένει ανεπηρέαστη από την τηλεοπτική προβολή».


Στον αντίλογο δικαστικών κύκλων, που υπεραμύνθηκαν των αποφάσεων για τους μεγαλοοφειλέτες, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί υπαγωγή των συλληφθέντων στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, βάσει του οποίου δεν μπορεί να προχωρήσει η απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο, καθώς η διαδικασία αυτή παρέχει προστασία στον επιχειρηματία και αναστέλλει κάθε διωκτικό μέτρο εναντίον του, οι ίδιες πηγές του ΣΔΟΕ εξαπολύουν νομικά... πυρά!
 
 
newsbeast.gr

Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Λάθος η ‘διάγνωση’ της κυρίας Μέρκελ

 

Ο Πέτερ Μπόφινγκερ, ένα από τους σοφούς της γερμανικής οικονομίας θεωρεί ανεπαρκή τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ και λάθος την ‘διάγνωση’ της Α. Μέρκελ η οποία μπορεί να κοστίσει ακριβά στην Ευρώπη.

 

Ο Πέτερ Μπόφινγκερ θεωρεί ως ανεπαρκή τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post δήλωσε πως «το ευρώ θα έχει σωθεί μόνο εάν αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ισπανία και την Ιταλία». Οι θέσεις της κυρίας Μέρκελ για μια δημοσιονομική ένωση μπορούν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα το ευρώ όχι όμως βραχυπρόθεσμα.

Ο κύριος Μπόφινγκερ μιλώντας μάλιστα σήμερα το πρωί στη γερμανική ραδιοφωνία DLF ήταν ιδιαίτερα επικριτικός:

«Έχουμε το πρόβλημα ότι η κυρία Μέρκελ έχει διαγνώσει λάθος τα βασικά προβλήματα. Πιστεύει πως έχουμε ένα πρόβλημα χρεών. Δεν βλέπει πως πρόκειται για ένα πρόβλημα των αγορών. Δεν βλέπει με πόσο επικίνδυνο τρόπο αναπτύσσεται η οικονομία. Αυτή η λάθος διάγνωση του προβλήματος μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στη Γερμανία, μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στην Ευρώπη».

Δεν χρειαζόμαστε σχέδια διάσωσης αλλά σχέδια προστασίας

Ο Γερμανός οικονομολόγος δήλωσε πως είναι αναπόφευκτη η ανάληψη κοινής ευθύνης μέσα στην Ευρωζώνη εάν θέλει κανείς να βγάλει από το στόχαστρο των αγορών την Ισπανία και την Ιταλία. Όσο για το ρόλο των αγορών ο κ. Μπόφινγκερ ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:

«Οι αγορές έκαναν δύσκολη τη δουλειά των κυβερνήσεων, αντέδρασαν μέσα σε πανικό. Οι κυβερνήσεις πήραν πολύ σκληρά μέτρα και προέβησαν σε μεγάλες περικοπές τις οποίες δεν αντάμειψαν οι αγορές αλλά αντίθετα είχαν μια τιμωρητική στάση αυξάνοντας τους τόκους. Αυτό που χρειάζεται κανείς είναι ένας μηχανισμός που θα προστατεύει τα κράτη από τις αγορές. Δεν χρειαζόμαστε σχέδια διάσωσης αλλά σχέδια προστασίας των κρατών που προσπαθούν να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους».

Ο κ. Μπόφινγκερ συμβούλεψε εκ νέου τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε ένα κοινό ταμείο χρεολυσίων. Την ίδια θέση είχε διατυπώσει και τον περασμένο Νοέμβριο και ως μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων για την γενική οικονομική ανάπτυξη. Για τον κύριο Μπόφινγκερ είναι πολύ σημαντικό να μειωθούν τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι χώρες και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός ευρωομολόγου και ενεργότερου ρόλου της ΕΚΤ.

 

 

deutsche welle 


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Παπουτσής: «Ο Γιώργος είναι εθνικό κεφάλαιο και τον στηρίζω»

 «Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα» δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο κ. Παπουτσής ξεκαθαρίζει πως θα στηρίζει «χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια «για τη δικαίωση του αγώνα και την ενότητα της παράταξης».

Στην ερώτηση, εξάλλου, για την υποψηφιότητα του κόμματος όταν τεθεί θέμα, είναι διπλωματικός αλλά όχι αρνητικός: «Συνεχίζω να πιστεύω στις σχέσεις ηθικής και εντιμότητας, στην αξία της συλλογικής δουλειάς και της ενότητας της παράταξης, της προσωπικής στράτευσης και της δέσμευσης. Πάντα στην πρώτη γραμμή».

Αναφερόμενος στην κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, ο κ. Παπουτσής τονίζει ότι στόχο έχει να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση και σε εκλογές, για τις οποίες αναφέρει ότιη ημερομηνία δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι το δημοψήφισμα δε θα ήταν κακή λύση αν είχε γίνει αλλά με προϋπόθεση να αφορούσε μόνο τη δανειακή σύμβαση και όχι την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

ΠΗΓΗ: star.gr


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Έφτασε τα 10 δις downloads το Android Market

 Εδώ και λίγες μέρες το Android Market γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 δισεκατομμυρίων downloads εφαρμογών του και το γιορτάζει με προσφορές σε γνωστές επί πληρωμή εφαρμογές.

Με αφορμή του συγκεκριμένου επιτεύγματος, η εταιρία δημιούργησε ένα γράφημα στο οποίο απεικονίζονται στατιστικά χρήσης για τους κατόχους συσκευών με λογισμικό Android.

Θα περίμενε κανείς πως η αγορά των ΗΠΑ θα βρίσκονταν στην 1η θέση της λίστας κρατών με τα downloads ανά κάτοικο, όμως η Νότιος Κορέα, το Hong Kong και η Taiwan την ξεπερνούν.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα, η αύξηση του αριθμού των εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες ακολουθεί ανοδική τροχιά, ενώ από τις εφαρμογές που προτιμούν να κατεβάζουν οι χρήστες, τα παιχνίδια κυριαρχούν, με τις εφαρμογές διασκέδασης και τα διάφορα εργαλεία να ακολουθούν.

Δείτε το γράφημα:

android-market-infographic-02

 

mediagate.gr 


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

ΣΟΚ! Σκηνοθέτησε τον βιασμό της για μια μετακόμιση

 Ήθελε τόσο πολύ να μετακομίσει σε μια πιο ήσυχη γειτονιά, ώστε έφτασε στο σημείο να παραστήσει το θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού.

Προκειμένου να πείσει τον σύζυγό της να αλλάξουν σπίτι του είπε ότι την βίασαν και ήθελε να αλλάξει γειτονιά. Αυτό συνέβη στην Αμερική. Η Λόρι Αν Μαρτίνεζ, έσχισε τα χείλη της με καρφίτσα και έβαλε…μια φίλη της να της δώσει γροθιά στο πρόσωπο, σκηνοθετώντας την σεξουαλική της κακοποίηση. Εναντίον της 36χρονης από το Σακραμέντο, η οποία εργάζεται ως ψυχολόγος σε φυλακές, ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Οι αστυνομικοί ξόδεψαν εκατοντάδες ώρες ερευνώντας την υπόθεση, ώσπου μια συνάδελφος της Μαρτίνεζ τους αποκάλυψε ότι η 36χρονη της είχε πει ότι τον περασμένο Απρίλιο σκηνοθέτησε τον βιασμό της από έναν άγνωστο μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

 

prionokordela.gr 


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Βόμβα: «Υπάλληλοι της ΕΥΠ διώκονται για ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ και δικάζονται»!

 Δεύτερο μείζον θέμα, μετά τις αποκαλύψεις διάθεσης συγκεκριμένων κονδυλίων για μυστικές επιχειρήσεις, προκύπτει από την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή στην Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όπου από την προσεκτική ανάλυση των πρακτικών της Βουλής, προκύπτει ότι … έχουν συλληφθεί Έλληνες υπάλληλοι της ΕΥΠ για κατασκοπεία και μάλιστα αυτή την στιγμή δικάζονται για το αδίκημα αυτό.

Σε σχετική έρευνα που διεξήγαγε το defencenet.gr δεν εντόπισε τέτοιες περιπτώσεις που να έχουν δημοσιοποιηθεί, οπότε απομένει να δούμε ποίοι είναι οι Έλληνες υπάλληλοι της ΕΥΠπου όπως είπε ο υπουργός πουλούσαν πληροφορίες και δικάζονται για κατασκοπεία αυτή την στιγμή, αλλά βέβαια και για ποιο λόγο δεν έχει δημοσιοποιηθεί η υπόθεση αφού είναι τόσο σοβαρή.

Ας δούμε το ακριβές απόσπασμα της ομιλίας του Χ.Παπουτσή, η οποία έγινε στο πλαίσιο απάντησής του σε ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ύψος των μυστικών κονδυλίων της υπηρεσίας:

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αμφισβητούμε και να λέμε ότι ήταν ξέφραγο αμπέλικαι ότι υπάρχουν κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνται εδώ και εκεί. Βεβαίως και υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία όμως έχουν πάει στη Δικαιοσύνη.

Και έχουν πάει ακριβώς γιατί η διοίκηση τους η σημερινή, με την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης μας τα έστειλε στη Δικαιοσύνη. Και τα έστειλε στη Δικαιοσύνη για διαφορετικούς λόγους. Κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται το χρήμα της ΕΥΠ από τη μία πλευρά και κυκλώματα τα οποία πουλούσαν πληροφορίες.

Στο πλαίσιο της κατασκοπίας όμως. Και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή δικάζονται για λόγους κατασκοπίας».

Η δήλωση είναι πραγματικά συγκλονιστική, κανένα ΜΜΕ δεν έχει ασχοληθεί μαζί της και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν εξηγήσεις από τον Χ.Παπουτσή: Ποιοι, πότε και τι είδους κατασκοπεία ασκούσαν, για ποια ξένη δύναμη και βέβαια πότε και αν προφυλακίστηκαν.

Εκτός αν ήταν απλή «πολιτική φωτοβολίδα» το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού και η αναφορά αφορούσε να συνήθη ενδοϋπηρεσιακά «μαχαιρώματα»…

ΠΗΓΗ: defencenet.gr


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Τι ονειρεύονται να ακούσουν οι άντρες από μία γυναίκα!

 

Τι ονειρεύονται να ακούσουν οι άντρες από μία γυναίκα!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, 09:27

Αγάπη μου είσαι σίγουρος ότι ήπιες αρκετά; Μήπως πρέπει να πιεις μία μπύρα ακόμη;

Αποφάσισα ότι δεν θα φοράω πλέον ρούχα μέσα στο σπίτι.

Πάω μια στιγμή να φτιάξω τη πόρτα που χάλασε.

Μα καλά, δεν σε περιμένουν οι φίλοι σου να πάτε για μπύρες και κανένα γκομενάκι; Τι κάθεσαι εδώ;

Είσαι τόσο sexy όταν είσαι πιωμένος!

Ε, σιγά, και του χρόνου θα έχω γενέθλια, φυσικά και να πας σήμερα γήπεδο με τα παιδιά…το ρωτάς;

Αφού αγάπη μου εγώ κερδίζω αρκετά χρήματα, σταμάτα να δουλεύεις!

Αχ, μωρό μου, αυτό πρέπει να το δεις… μόλις βγήκε η νοστιμούλα κόρη του γείτονα στο μπαλκόνι, και δεν φοράει σχεδόν τίποτα… δεν είναι πολύ πρόστυχη?

Όχι, όχι, θα το πάω απλά στο συνεργείο, γιατί θέλει λάδια.

Λοιπόν, λέω σήμερα να νοικιάσουμε μια τσόντα, να πάρουμε και ένα κασόνι μπύρες, και να φωνάξω και την κολλητή μου που χαλβαδιάζεις τόσο καιρό, να κάνουμε στο σπίτι ένα τρίο.

Ασε τώρα τον άγιο Βαλεντίνο, και πάρε μου άμα θες για δώρο ένα διαρκείας για τον γαύρο/βάζελο/άεκ κτλ.

Φυσικά και δε με πειράζει που ξέχασες το καπάκι της τουαλέτας κάτω…

Πάω να μαγειρέψω κάτι… Δε παίζεις λίγο με το Playstation όσο θα είμαι στη κουζίνα…

Πηγή: ipanic.gr


Σελίδα 11334 από 11418 (114172 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11333
[11334]
11335
11336
11416
11417
11418
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά