20/09/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Πολιτικά
+ + -

Μενδώνη: Ετοιμάζουμε την επιστολή για τα Γλυπτά σε περίπτωση που χρειαστεί

 «Η γενικότερη άποψη όλων όσων έχουν αφιερώσει τη ζωή τους και τον αγώνα τους στο αίτημα της διεκδίκησης των Γλυπτών για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα - μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Λουί Γκοντάρ, ο ανττιπρόεδρος βρετανικής επιτροπής, η πρόεδρος διεθνούς ένωσης για επνανένωση γλυπτών που αντιπροσωπεύει 20 χώρες κ.α. - είναι το πόσο σημαντικό είναι το θέμα των Γλυπτών να τίθεται στο παγκόσμιο προσκήνιο να ασκείται πίεση γύρω απ' αυτό. Αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους. ΄Οχι άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα και δεν έκαναν τίποτα. Αυτούς τους ανθρώπους ας τους σεβαστούμε. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θα προετοιμάσουμε με όλο το νομικό επιτελείο του υπουργείου την πρόταση (δανεισμού των Γλυπτών) στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός (ώστε να είναι έτοιμη) αν κι εφ' όσον ζητηθεί», απάντησε η Λίνα Μενδώνη σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Πολιτισμού για τα θέματα που απασχόλησαν το ΥΠΠΟΑ από τις 9 Ιουλίου μέχρι σήμερα.

Και συμπλήρωσε: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η τελευταία ουσιαστική ενέργεια που έγινε για το εθνικό θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα ήταν το 2014 η ανάθεση στο δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον - Πάλμερ- Αλαμουντίν της σχετικής έκθεσης για το νομικό κομμάτι (της διεκδίκησης). Είναι αυτή η μελέτη η οποία δεν παρελήφθη από το ΥΠΠΟΑ αλλά κατατέθηκε στην ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου. ΄Εκτοτε δεν είχε γίνει τίποτα σημαντικό εκτός από κάποιες δηλώσεις ότι δεν διεκδικούμε δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα κι ότι προκρίνεται η διπλωματική οδός. ΄Ηταν τότε που η Daily telegraph έλεγε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε ότι το ελληνικό κράτος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των Μαρμάρων...»

Σύμφωνα με την κυρία Μενδώνη: «Παγίως η θέση μας είναι αυτή που έχει διατυπώσει τις τελευταίες ημέρες ο Πρωθυπουργός κι εγώ. Η κυριότητα των Γλυπτών σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζουμε ότι ανήκει στο Βρετανικό Μουσείο διότι θεωρούμε ότι εκπλάπησαν. Και μια παράνομη πράξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με αποδοχή κυριότητας»


 Η ίδια ανέφερε ότι η χώρα μας παραμένει στη διπλωματική «γραμμή» για τη διεκδίκηση των Γλυπτών, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι σε όλες τις χώρες η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα καθορίζονται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η κυρία Μενδώνη αποκάλυψε ότι αναζήτησε την 250 σελίδων μελέτη που είχε συντάξει το διεθνές δικηγορικό γραφείο στο ΥΠΠΟ αλλά δεν τη βρήκε. Την ανακάλυψε τελικά τη νομική υπηρεσία του ΥΠΕΞ. Το κόστος της ήταν 250.000, χρήματα τα οποία είχε καλύψει, όπως είπε ο αείμνηστος Αλέκος Γουλανδρής κατάπιν συνεννόησης με τον τότε υπουργό Πολιτισμού και νυν πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. «Αρα δεν μας κόστισε ούτε ένα ευρώ».

Η μελέτη των 250 σελίδων - η ίδια την αναζήτησε σ - το κόστος της οποίας 250.000 την είχε καλύψει ο αείμνηστος Αλέκος Γουλανδρής κατόπιν συνεννόησης με τον Τασούλα - συνεπως δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ.

Σε ερώτηση γιατί την αναζήτησε δεδομένου του ότι ακολουθούμε την διπλωματική οδό, απάντησε: «Αυτά τα θέματα είναι εξαιρετικά συνθετα. Είναι κακό να εξαντλε'ι η Κυβέρνηση όλα της τα 'οπλα; ' Οταν απασχολείσαι σοβαρά μ' ένα θέμα οφείλεις να εξαντλείς όλα τα όπλα, διαφορετικά είσαι αφελής».

https://www.thetoc.gr/

Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Του λεω θελω να εισαι ο ευατος σου

Του λεω
θελω να εισαι ο ευατος σου
και μετα του λεω
μην εισαι ηλιθιος..
νταξει κι εγω δεν ξερω
τι θελωΚάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Γιατί βρήκα φωτογραφίες γυμνών γυναικών στο τηλέφωνο σου;

-Γιατί βρήκα φωτογραφίες
γυμνών γυναικών
στο τηλέφωνο σου;
-Γιατί είσαι αδιάκριτηΚάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Πες κάτι που σε χαρακτηρίζει

-Πες κάτι
που σε χαρακτηρίζει
-Μπορώ και χειρότεραΚάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Πέρασε το καλοκαίρι..

Πέρασε το καλοκαίρι
κι ακόμα δεν ανέβασα φώτο
με τα πόδια μου στην παραλία.
Θα νομίζουν
ότι δεν έχω πόδιαΚάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Πάω στην κουζίνα βλέπω καρύδα μπανάνες και μέλι.

Πάω στην κουζίνα βλέπω
καρύδα μπανάνες και μέλι.
Τι γαμάτο γλυκό θα φτιάξει
πάλι η κοριτσάρα μου λέω;
Υλικά για να μαλακώσω
τις φτέρνες μου είναι
μου λέειΚάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Προσεχε με λεει σημερα ειναι Τριτη και 13

Προσεχε με λεει σημερα
ειναι Τριτη και 13
λες και τις αλλες μερες
μας τρεχει η τυχη
απο τα μπατζακια ναπουμε.Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

παραλιούλα, μοχιτούλια, κουνουπάρες.

παραλιούλα,
μοχιτούλια,
κουνουπάρες.Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Ρε πώς κατεβαζεις έτσι τις μπύρες?

-Ρε πώς κατεβαζεις
έτσι τις μπύρες?
-Θες το λινκ?Κάτια Θεοδώρου Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
Ατάκες
+ + -

Που θα βρούμε έναν γιατρό να συνταγογραφει προφιτερολ για το αυχενικό;

Που θα βρούμε έναν γιατρό
να συνταγογραφει προφιτερολ
για το αυχενικό;Σελίδα 4 από 11327 (113265 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
[4]
5
6
7
11325
11326
11327
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά