13/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Πάγκαλος: Το μνημόνιο απέτυχε, γιατί αποτύχαμε εμείς

 Μια...κακή κουβέντα για όλους είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος παραδεχόμενος τις ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στην Καθημερινή της Κυριακής: "Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής".

"Είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και μηχανισμών του συγκεκριμένου υπουργείου, αλλά είναι και όλοι αυτοί που έκαναν τις κομπίνες και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, εξαπατώντας και κλέβοντας το Δημόσιο, χωρίς κανείς να την πληρώσει"δηλώνει ο κ. Πάγκαλος.

Επίσης, καταλογίζει ευθύνες και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το γεγονός ότι μπορεί «ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία».

Ο κ. Πάγκαλος κάνει λόγο για «ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές, κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, να μην πω τρομοκράτες» και σημειώνει: "Έχοντας επί χρόνια αγωνιστεί για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα".

Κριτική και σε Σαμαρά

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά διερωτάται γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, "δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα". 
 
 
 
 
 
 
nooz.gr 

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Εννέα μήνες απλήρωτοι οι συντελεστές των Μυστικών της Εδέμ

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό στα Μυστικά της Εδέμ;
 
 Το γεγονός ότι οι συντελεστές παραμένουν απλήρωτοι. Μπορεί η σειρά να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και να κρατά συντροφιά στους τηλεθεατές για αρκετές σεζόν, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι συντελεστές της τους τελευταίους οκτώ με εννέα μήνες είναι απλήρωτοι.
 
 
 
 
 
 
 
 Down Town
 Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Περίεργα
+ + -

Η κρίση γεννά χρυσοθήρες

Ολοένα και αυξάνονται οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» λόγω της κρίσης, οι οποίοι αναζητούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα κιούπια με τις χρυσές λίρες και τα κασόνια με τα πολύτιμα πετράδια που λέγεται πως άφησαν πίσω τους Τούρκοι πασάδες, Γερμανοί αξιωματικοί και κυνηγημένοι αντάρτες.

Η κρίση, όπως σημειώνει στα «Νέα» στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας που έχει εκδώσει μαζί με περιφέρειες περισσότερες από 50 άδειες ανασκαφής για θησαυρούς τον τελευταίο χρόνο, φαίνεται πως έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν μια καλύτερη ημέρα ψάχνοντας θησαυρούς.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως στο ίδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν περισσότερα από 3.000 μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

 

 

 

 

 

 

zougla.gr


Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Καλή διατροφή, υγιές σπέρμα

 Όταν το θέμα είναι η επιτυχία στην προσπάθεια γονιμοποίησης, οτιδήποτε τρώει και πίνει ένας άντρας μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τις πιθανότητές της, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, φιλική προς τη γονιμότητα διατροφή είναι αυτή που περιέχει πολλά φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά λιγοστό κόκκινο κρέας, αλκοόλ και καφέ.

Όπως αναφέρει η επιθεώρηση «Fertility and Sterility», προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τα πολλά ή λίγα κιλά, καθώς και το κάπνισμα και την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, με τα προβλήματα γονιμότητας στις γυναίκες.

Εντούτοις δεν ήταν ξεκάθαρο εάν το ίδιο ισχύει και για τους άντρες.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 250 άντρες, οι οποίοι μαζί με τις συντρόφους τους είχαν απευθυνθεί σε ένα κέντρο εξωσωματικής για να υποβληθούν σε μικρογονιμοποίηση (ICSI), κατά την οποία εισάγεται απ’ ευθείας ένα σπερματοζωάριο μέσα σε ένα ωάριο.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους άντρες πόσο συχνά κατανάλωναν κάθε είδους τρόφιμα, καθώς και πόσο πολύ έπιναν ή/και κάπνιζαν. Τους πήραν επίσης δείγματα σπέρματος για να ελέγξουν την ποιότητά του, ενώ κατέγραψαν την έκβαση κάθε κύκλου εξωσωματικής που έκαναν τα ζευγάρια.

Στα τρία τέταρτα των κύκλων εξωσωματικής επιτεύχθηκε γονιμοποίηση ωαρίων, ενώ τελικά σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες έμειναν έγκυοι.

Οι άντρες που έτρωγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους είχαν χαμηλότερα ποσοστά επιτυχούς γονιμοποίησης και σύλληψης απ’ ό,τι όσοι πρόσεχαν την διατροφή τους για να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη και υγιής.

  • Τα ευρήματα

Τα περιττά κιλά και η κατανάλωση αλκοόλ σχετίστηκαν με μειωμένη συγκέντρωση και κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ το κάπνισμα σχετίσθηκε αρνητικά με την κινητικότητα.

Αλκοόλ και καφεΐνη σχετίστηκαν με μειωμένες πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου, ενώ τα ποσοστά επιτυχούς εμφύτευσης των γονιμοποιημένων ωαρίων στην μήτρα των γυναικών και ακολούθως κύησης ήταν μειωμένα στους άντρες που έτρωγαν πολύ κόκκινο κρέας.

Αντιθέτως, τα πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως σχετίστηκαν με βελτιωμένη συγκέντρωση και κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, ενώ τα φρούτα με πιο δραστήρια και «ζωντανά» σπερματοζωάρια.

Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζουν την θεωρία ότι ορισμένες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος, ενώ αντιθέτως το πολύ αλκοόλ και ορισμένες ορμόνες του κόκκινου και του επεξεργασμένου κρέατος την μειώνουν, έγραψαν οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Έντσον Βόργες, από το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.

Το τελικό συμπέρασμα των ερευνητών ήταν πως τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί πρέπει να ξέρουν ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής και των δύο μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Paris Paris Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Και όμως οι Γερμανοί δεν μισούν την Ελλάδα…

 Πίσω από τα ανθελληνικά και ρατσιστικά δημοσιεύματα μερίδας του γερμανικού Τύπου που διογκώνουν τις όποιες παθογένειες της Ελλάδας, η πραγματικότητα για την εικόνα της χώρας μας στη Γερμανία είναι διαφορετική. Η γερμανική κοινή γνώμη, καθώς και ανώτερα στελέχη όλων των πολιτικών παρατάξεων της γερμανικής βουλής, επιχειρηματίες και συνδικαλιστικά όργανα που μίλησαν στο «ΘΕΜΑ» καταγράφουν μια εικόνα για την Ελλάδα που δεν ταυτίζεται με τα πρωτοσέλιδα λαϊκών εφημερίδων της Ομοσπονδίας. Ενημερωμένοι για κάθε λεπτομέρεια της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, οι Γερμανοί ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον του ευρώ παρά για την φραστική καταδίκη της Ελλάδας.

Καθισμένος στο λόμπι μεγάλου ξενοδοχείου του Βερολίνου ο Ζουλ, ένας νεαρός Βερολινέζος, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το λόγο για τον οποίο η πρωτεύουσα της γερμανικής ομοσπονδίας κατέχει το ρεκόρ στην ανάγνωση εφημερίδων, διαβάζει μέχρι τελευταίας λέξης έναν πάκο με εφημερίδες, από τον οποίο απουσιάζει η γνωστή για τα ανθελληνικά δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, Bild zeitung. «Πουλά τέσσερα εκατομμύρια φύλλα την ημέρα και έχει περίπου 120 εκ. αναγνώστες στην ιστοσελίδα της κάθε μήνα, αλλά η επιρροή της δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ίσως νομίζετε στην Ελλάδα» υποστήριξε στο «ΘΕΜΑ» ο Ζουλ  και συνεχίζει «σίγουρα επηρεάζει κόσμο, αλλά ο μέσος Βερολινέζος δεν ταυτίζεται με την προσέγγιςή της για τους Έλληνες». Με την ανεργία στο Βερολίνο να αγγίζει το 12% και τους μισθούς να έχουν παγώσει για περισσότερο από μια δεκαετία, οι κάτοικοι της πιο πράσινης πρωτεύουσας του κόσμου εμφανίζονται περισσότερο φοβισμένοι για το μέλλον της ευρωζώνης και την πιθανότητα επιδείνωσης του βιοτικού τους επιπέδου, παρά επικριτικοί για την ελληνική κατάσταση.

«Οι Γερμανοί εκτιμούσαν απόλυτα την Ελλάδα και την είχαν σε πολύ υψηλή θέση μέχρι το 2010» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Αξελ Σέφερ. «Η Bild zeitung χρησιμοποιούσε την ίδια μελώδια για την Ελλάδα επί εβδομάδες, αυτό επηρέασε, εν μέρει κάποιους πολιτικούς και μέρος της κοινής γνώμης, πράγμα που αιτιολογεί τις παλινδρομήσεις της γερμανικής πολιτικής για τη διάσωση της Ελλάδας, ενώ απέφυγε επιμελώς να αναφέρει πως η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό της για την Ελλάδα».

Την ίδια γνώμη έχει και ανώτερο συνδικαλιστικό στέλεχος στη Γερμανία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του «Υπήρξε προπαγάνδα από συγκεκριμένα media στη Γερμανία κατά των Ελλήνων. Η πραγματικότητα είναι πως δουλεύετε περισσότερο από τους Γερμανούς. Εμείς προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτήν την εθνικιστική ως ρατσιστική προπαγάνδα που διαβάζουμε σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης στη Γερμανία, αλλά το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα. Είναι πολύ προσβλητικό να βλέπουμε τη σβάστικα στην πλατεία Συντάγματος να κοσμεί πολιτικά πρόσωπα της Γερμανίας»

Κοινή πεποίθηση των περισσότερων κυβερνητικών και πολιτικών στελεχών της Γερμανίας είναι πως το πρόβλημά της Ελλάδας είναι ένα δομικό πρόβλημα της ίδιας της ευρωζώνης και τονίζουν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί πάντοτε αναπόσπαστο μέλος της νομισματικής ένωσης. «Δεν μπορούμε να χωρίσουμε την Ευρώπη σε χώρες με κρίση και σε χώρες χωρίς κρίση. Είμαστε μια Ευρώπη και η κρίση μας αφορά όλους» υποστήριξε ο Γιούργκεν Τριτίνεπικεφαλής των Πράσινων και υπουργός περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σρέντερ, όταν η Ελλάδα έγινε δεκτή στο ευρώ, ενώ ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ δήλωσε πως  «τα προβλήματα της Ελλάδας και της Γερμανίας ακόμα και αν δεν είναι συγκρίσιμα συνδέονται. Οι Έλληνες πέρασαν δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια και πρέπει να εξακολουθήσουμε να σας στηρίζουμε. Πρώτες εμείς, η Γερμανία και η Γαλλία παραβιάσαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ και στείλαμε λάθος σήμα στις υπόλοιπες χώρες. Αλλά συγκεκριμένες κυβερνήσεις ευθύνονται για τα προβλήματα, συγκεκριμένες κυβερνήσεις απογοήτευσαν τους πολίτες τους, όχι η Γερμανία»

Το ερώτημα που κυριαρχεί στη Γερμανία δεν θέτει την Ελλάδα στη βάση του, αλλά το ίδιο το μέλλον της ευρωζώνης. «Πρώτη φορά υπάρχει στη Γερμανία ένα τέτοιο debate για την Ευρώπη, όχι για την Ελλάδα. Όταν μιλάω για τις κατακτήσεις της Ευρώπης για τις οποίες οι πατεράδες μα θα έκλαιγαν, η νέα γενιά δεν δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό. Ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, ανθρώπων, κοινά σύνορα ευημερία και ειρήνη θεωρούνται δυστυχώς ως δεδομένα» δηλώνει ο  Dr  Βέρνερ Χόιερ, υφυπουργός εξωτερικών και μέλος των Φιλελεύθερων (SPD), ο ποίος απατώντας σε ερώτηση του «ΘΕΜΑτος», δήλωσε χαρακτηριστικά «συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο μου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ που χαρακτήρισε κάθε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανοησία».

 protothema.gr 


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Επεκτείνεται το ωράριο των δικαστηρίων

 Επέκταση του ωραρίου των δικαστηρίων της χώρας έως τις 5 το απόγευμα (από τις τρεις το μεσημέρι που ήταν μέχρι τώρα) ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.  

 Ανακοίνωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. «Βρισκόμαστε» είπε, «μέσα σε μια βαθιά και οδυνηρή οικονομική, κοινωνική, πολιτική και θεσμική κρίση. Ο λαός μας δοκιμάζεται, είναι στιγμές για ευρύτερες συστρατεύσεις. Όχι μόνο πολιτικών αλλά και δικαστικών, πνευματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών».    


Πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη δοκιμάζεται και αμφισβητείται και γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του έλληνα πολίτη να ασκεί κριτικήστις δικαστικές αποφάσεις».Επισήμανε επίσης τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Η είδηση της Συνέλευσης πάντως ήλθε από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Χρ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 δεν θα ειπράττονται χρήματα από τις μετατροπές των ποινών δηλώνοντας έτσι την αντίθεση του κλάδου στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

«Δεν είμαστε εφορία» είπε «δεν θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις δικαστηρίων μετά τις 3 μ.μ., θα επιδίδουμε επίσης τα δικαστικά έγγραφα ανά δύο, διότι πολλοί συνάδελφοί μας έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου ανέλυσε καταχειροκροτούμενη τον ρόλο του δικαστή. «Ο δικαστής», τόνισε, «πρέπει να απονέμει διακαιοσύνη με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Η δικαιοσύνη δεν επαίρεται, ούτε αυτοταπεινώνεται. Η αληθινή μας ανταμοιβή είναι η διαρκής συνάντηση με το Δίκαιο».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμένος τόνισε και αυτός ότι «οι δικαστές πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο αλλά και το κράτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Παραίνεση προς τους πολιτικούς απεύθυνε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Π. Αθανασίου ώστε «να προβαίνουν στη σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών με φειδώ. Θα έρθει η εποχή», είπε, «που οι υπουργοί θα αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με υψηλό οικονομικό αντίκρισμα». Ως παράδειγμα έφερε την υπόθεση της SIEMENS και τις συμβάσεις για τους σταθμούς του Μετρό.

Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι η δικαιοσύνη ασθενεί αφούεπί πολλά χρόνια υπολειτουργεί λόγω έλλειψης υποδομών. Η τροποποίηση όπως είπε, των δικαστικών κωδίκων για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης έγινε πολλέ ςφορές στο παρελθόν για λόγους επικοινωνιακούς.

Στην εδήλωση μίλησαν εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής κ. Κ. Τζαβάρας, εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής κ. Αθ. Πλεύρης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων.                  

 

 

 

 

tovima.gr


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Οι πιο απάνθρωπες μέθοδοι εκτέλεσης

Παλιότερα, όταν η καταδίκη σε θάνατο δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο και ο ανθρωπισμός ήταν μια άγνωστη έννοια για τις κοινωνίες του κόσμου, η απόδοση δικαιοσύνης γινόταν πολύ συχνά με βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο.

Όποιος αντιμετώπιζε την εσχάτη των ποινών ήταν αναγκασμένος να ζήσει στιγμές που θα έκαναν και ένα «σκληρό» θρίλερ να φαντάζει ανιαρό. Οι τρόποι των εκτελέσεων ήταν πολλοί και, παρόλο που διέφεραν ως προς τα μέσα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνταν, ο στόχος όλων ήταν ένας: ο κατάδικος έπρεπε να βασανιστεί απάνθρωπα πριν φύγει από τη ζωή.

Δείτε μερικές από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους εκτελέσεων του παρελθόντος:

- Δημόσιος απαγχονισμός:

 
Τον 13ο αιώνα, οι Βρετανοί ήταν αποφασισμένοι να εξαλείψουν κάθε μορφή προδοσίας στην εξουσία. Γι' αυτό είχαν δημιουργήσει μια αποκρουστική μέθοδο δημόσιας εκτέλεσης. Ο κατάδικος έπρεπε να συρθεί μέσα στην πόλη μέχρι το σημείο που θα κρεμιόταν. Εκεί τον κρέμαγαν από τον λαιμό όσες φορές χρειαζόταν ώστε να φτάσει ένα βήμα πριν τον πνιγμό.
Ύστερα του έκοβαν τους όρχεις και του άνοιγαν την κοιλιά με σκοπό να κάψουν τα όργανά του ενώ ο ίδιος παρακολοθούσε ακόμη ζωντανός. Η ζωή του τερματιζόταν δια αποκεφαλισμού και ύστερα το πτώμα του κοβόταν στα τέσσερα. Το τέλος της διαδικασίας ήθελε κάθε κομμάτι να εκτίθετο σε κάποιο σημείο της Βρετανίας προς παραδειγματισμό.

- Θάνατος στην πυρά:

 
Οι τεχνικές που σχετίζονταν με το συγκεκριμένο είδος εκτέλεσης διέφεραν ως προς τη διάρκεια που ο κατάδικος θα καιγόταν ζωντανός. Η φωτιά συνήθως στηνόταν έτσι ώστε να εξαπλωθεί αργά πάνω στο σώμα του μελλοθάνατου μέχρι τελικά να φτάσει στο κεφάλι του.

- Ο μπρούντζινος ταύρος
 

Ένας από τους χειρότερους τρόπους εκτέλεσης δημιουργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για μια κατασκευή από μπρούντζο, η οποία είχε το σχήμα ταύρου και λειτουργούσε ως φούρνος. Ο καταδικασμένος έμπαινε μέσα στον ταύρο και περίμενε τον αργό και βασανιστικό βρασμό του.
Μέσα στον ταύρο υπήρχαν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι σωλήνες οι οποίοι μετέτρεπαν τις κραυγές του μελλοθάνατου σε ήχους παρόμοιους με μουγκρητό ταύρου.

- Τροφή στα θηρία

 
Ο μελλοθάνατοςαφήνεται στο έλεος πεινασμένων ζώων . Ακόμα κι αν κατάφερνε με κάποιον τρόπο να ξεφύγει, νέα ζώα εξαπολύονταν εναντίον του ώστε να εξασφαλιστεί ο θάνατός του.

- Θάνατος από ισπανικό «γάιδαρο»
 

Μία από τις πιο αποτρόπαιες μεθόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ο μελλοθάνατος τοποθετείται πάνω σε μία ξύλινη κατασκευή που μοιάζει με γάιδαρο και η σέλα του έχει τριγωνικό σχήμα. Βάρη δένονται στα πόδια του έτσι ώστε το μέσο του σώματος του να πιέζεται στη γωνία της κατασκευής.
Ο εκτελεστής έχει πλήρη έλεγχο της ζωής του καταδικασμένου καθώς μπορεί να επιλέξει από μόνος του πότε θα τοποθετήσει αρκετό βάρος στα πόδια του έτσι ώστε η διαδικασία να τελειώσει και το σώμα να κοπεί σχεδόν στα δύο.

- Πριόνισμα
 

Ο μελλοθάνατος κρεμιέται ανάποδα από τους αστραγάλους του και ο εκτελεστής αρχίζει να πριονίζει το σώμα του σιγά σιγά ξεκινώντας από τον καβάλο με κατεύθυνση προς το κεφάλι.

- Σύνθλιψη
 

Ο καταδικασμένος σε θάνατο ακινητοποιείται ξαπλωμένος μπρούμυτα και περιμένει κάτι πολύ βαρύ να τον... συνθλίψει. Το θανατηφόρο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε μεταξύ ενός μεγάλου βράχου έως και του ποδιού ενός ελέφαντα.

- Αργός τεμαχισμός
 

Ο εκτελεστής ξεκινά τη δουλειά του κόβοντας σιγά σιγά όλες τις περιοχές του σώματος που περιέχουν την περισσότερη σάρκα (στήθος, γοφοί κλπ). Συνεχίζει με άλλα μέρη του σώματος όπως τα αυτιά και τα δάχτυλα φροντίζοντας πάντα ο μελλοθάνατος να παραμένει ζωντανός έτσι ώστε να βασανιστεί.
Η τελική μαχαιριά έχει στόχο κατευθείαν τη καρδιά του καταδικασμένου.

- Γκαρότα

 

Άλλη μία τεχνική ισπανικής προέλευσης. Ο κατάδικος κάθεται σε μια καρέκλα και ο λαιμός του πιάνεται από μια μεταλλική λαβίδα, την οποία ελέγχει ο εκτελεστής. Ο τελευταίος επιλέγει πόσο πολύ θα σφίξει τον μελλοθάνατο έχοντας ως τελικό σκοπό να τον πνίξει.

- Ηλεκτρική Καρέκλα
 
 
Μία από τις μεταγενέστερες μεθόδους εκτέλεσης. Ο κατάδικος ξυρίζεται, δένεται σε μια καρέκλα και στο κεφάλι τοποθετείται ένα μεταλλικό «καπέλο» το οποίο στην ουσία είναι ένα ενεργό ηλεκτρόδιο. Ο εκτελεστής το μόνο που έχει να κάνει είναι να ενεργοποιήσει τον μοχλό και να δει τον κατάδικο να πεθαίνει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Newsbeast.gr

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

30χρονη Βραζιλιάνα μοιάζει με 9 μηνών μωρό

 
Aπό μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια πάσχει.. μια γυναίκα από την Βραζιλία, η οποία, παρόλο που έχει κλείσει τα 30 χρόνια, εξακολουθεί να έχει το σώμα ενός μωρού...
 
 
 
 
Γεννημένη στις 7 Μαΐου 1981, η Maria Audete do Nascimento ανήκει σε μια φτωχή οικογένεια που ζει σε ένα μια καλύβα στη Ceara της Βραζιλίας. Η οικογένειά της αποτελείται από τον πατέρα της και τη δεύτερη γυναίκα του, που έχει αναλάβει τη φροντίδα της, από τότε που η μητέρα της πέθανε, πριν από 13 χρόνια.
 
Η οικογένεια της Maria δεν έχει την πολυτέλεια να της προσφέρει οποιαδήποτε μορφή θεραπείας, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει.
Η 30χρονη Βραζιλιάνα συνεχίζει να ζει σαν μωρό, ανίκανη να φροντίσει για τις δικές της ανάγκες, ενώ δεν είναι σε θέση ακόμη και να μιλήσει. Το σπίτι στο οποίο ζει, παρόλο που είναι φτωχό είναι γεμάτο αγάπη, σύμφωνα με μητριά της, η οποία προσέχει τη γυναίκα-παιδί από την ημέρα που παντρεύτηκε τον πατέρα της. 
 
Η γυναίκα αυτή πιστεύει ότι το παιδί αυτό στάλθηκε σε αυτήν ως δώρο του Θεού, για να το φροντίζει και να του δίνει όση περισσότερη αγάπη μπορεί.
 
Εμπειρογνώμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ceara πιστεύουν ότι η Μaria πάσχει από σοβαρή ανεπάρκεια των θυρεοειδικών ορμονών. Ως αποτέλεσμα του υποθυρεοειδισμού, το σώμα της δεν ήταν ποτέ σε θέση να αναπτυχθεί σωματικά ή ψυχικά."Eάν η υπόθεση είχε εντοπιστεί νωρίς, η Maria μπορεί να είχε μεγαλώσει ως ένα κανονικό παιδί", είχαν δηλώσει στο παρελθόν μετά λύπης στο δίκτυο Reprodução TV Vitória.
 
Το Πανεπιστήμιο έχει συμφωνήσει να παρέχει δωρεάν θεραπεία στη Μaria, για να μπορέσει να είναι λίγο πιο ανεξάρτητη, να περπατήσει, να φάει και να μιλήσει, έστω και λίγο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tro-ma-ktiko.blogspot.com


Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Ρομπότ- δεσμοφύλακες στην Νότια Κορέα

Το μέλλον στο οποίο τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τον άνθρωπο έφτασε, στην Νότιο Κορέα τουλάχιστον, όπου θα παίξουν το ρόλο δεσμοφύλακα σε σωφρονιστικό ίδρυμα της πόλης Ποχάνγκ. Το πρόγραμμα ξεκινά τον Μάρτιο.

Τρία ρομπότ – ύψους 1,5 μέτρων - θα πιάσουν δουλειά για μία δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα. Θα επιθεωρούν τους φυλακισμένους προσπαθώντας να εντοπίσουν ασυνήθιστες συμπεριφορές, αφαιρώντας φόρτο εργασίας από τους ανθρώπους – συναδέλφους τους.

Δημιουργήθηκαν από το Ασιατικό Φόρουμ Σωφρονισμού, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό σχετικών πολιτικών και μεθόδων. Ο δοκιμαστικός μήνας αναμένεται να στοιχίσει 1 δισεκατομμύριο γουόν δηλαδή 554.000 λίρες και τα έξοδα βαρύνουν την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, η οποία φιλοδοξεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ρομποτικής.
 
 
 
 
 
 
 

Πηγή: BBC

Manos Manos Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Επιτυχές ξεκίνημα για το το ταξίδι στον Άρη για το Curiosity

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε στις 10.02 (τοπική ώρα) από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ένας πύραυλος Αtlas 5 που φέρει πάνω του το νέο διαστημικό όχημα της NASA, Curiosity, το οποίο έχει προορισμό τονπλανήτη Άρη.Το Curiosity, αξίας 2,5 δισ. ευρώ, έχει μέγεθος τζιπ, είναι εξοπλισμένο με τρυπάνια, λέιζερ και πληθώρα επιστημονικών οργάνων και τροφοδοτείται από πυρηνική γεννήτρια.Οι επιστήμονες της NASA ελπίζουν να φθάσει στον προορισμό του, μετά από ένα εννεάμηνο ταξίδι, στις 6 Αυγούστου του 2012, προκειμένου να αποκαλύψει τα μυστικά του Κόκκινου Πλανήτη.

 

 

 

 

 

 zougla.gr


Σελίδα 11334 από 11371 (113710 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11333
[11334]
11335
11336
11369
11370
11371
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά