12/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Μέλη των "Ροζ Πανθήρων" πιάστηκαν στην Ηλιούπολη

Μέλη της διεθνούς σπείρας "Ροζ Πάνθηρες" με "ειδίκευση" στις ληστείες κοσμηματοπωλείων, συνελήφθησαν στη χώρα μας τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πρόκειται για τέσσερα άτομα από τη Σερβία, τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στηνΗλιούπολη, όταν εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλείο επί της λεωφόρου Ειρήνης με κλεμμένο φορτηγάκι. Στα χνάρια τους βρισκόταν και η ΕΥΠ, καθώς πρόκειται για διαβόητο κύκλωμα το οποίο απασχολεί τις αστυνομίες πολλών χωρών.

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι έχουν διαπράξει δεκάδες ληστείες κοσμηματοπωλείων στην Αττική. "Χτυπούσαν" κυρίως με τη χρήση παλιών αυτοκινήτων, τα οποία είτε έριχναν πάνω στις προθήκες των μαγαζιών αρπάζοντας στη συνέχεια ό,τι έβρισκαν, είτε δένοντας τη σιδεριά του καταστήματος στο αυτοκίνητο αποσπώντας την, βάζοντας μπροστά.

Το όνομα Ροζ Πάνθηρες τους έχει δοθεί από την Ιντερπόλ και πολλές από τις ενέργειές τους έχουν χαρακτηριστεί ως "έργα τέχνης" από εγκληματολόγους. Ο συνολικός τους τζίρος φέρεται να ξεπερνά τα500 εκ. δολάρια από ληστείες σε Ντουμπάι, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Μονακό κ.α. 

Πρόκειται για σπείρα με καταγωγή από την πρώην Γιουγκοσλαβία.
 
 
 
 
 
πηγή: nooz.gr 

Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Ηλικίας 23.000 ετών το αρχαιότερο αγκίστρι


Το αρχαιότερο αγκίστρι για ψάρεμα που έχει ποτέ βρεθεί και χρονολογείται προ 23.000 περίπου ετών, βρέθηκε στο Ανατολικό Τιμόρ,στον Ειρηνικό ωκεανό, μία σαφής ένδειξη ότι ήδη από τότε οι προϊστορικοί άνθρωποι δοκίμαζαν την τύχη τους ως αλιείς με πετονιά και μάλιστα στα ανοιχτά. 

Βρέθηκαν επίσης χιλιάδες ψαροκόκαλα από ψάρια του ωκεανού, υπολείμματα φαγητού, που χρονολογούνται πριν από 42.000 χρόνια και αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη γεύματος με πελαγίσια ψάρια. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αρχαιολόγο Σου Ο'Κόνορ του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", βρήκαν δύο σπασμένα αγκίστρια από όστρακα σε ένα ασβεστολιθικό ρηχό σπήλαιο, τα οποία έχουν το γνωστό καμπύλο σχήμα στην άκρη τους. 

Το ένα αγκίστρι χρονολογείται πριν από 11.000 χρόνια και το άλλο πριν από 16.000 έως 23.000 χρόνια. Μέχρι τώρα, τα παλαιότερα αγκίστρια στη ΝΑ Ασία, που έχουν βρεθεί, χρονολογούνταν προ 5.500 ετών, ενώ διεθνώς τα αρχαιότερα σύνεργα ψαρέματος που έχουν βρεθεί (καμάκια και ίσια αγκίστρια), είναι ηλικίας περίπου 12.000 ετών.

Παράλληλα, στην ίδια τοποθεσία, οι ερευνητές ανακάλυψαν περισσότερα από 38.000 κόκαλα ψαριών, το αρχαιότερο από τα οποία έχει ηλικία περίπου 42.000 ετών, σύμφωνα με τις μετρήσεις με βάση την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα. 

Πρόκειται για το αρχαιότερο δείγμα αλιείας που έχει ποτέ βρεθεί στον κόσμο. Μάλιστα σχεδόν τα μισά από αυτά τα κόκαλα προέρχονται από πελαγίσια είδη ψαριών, όπως τόννο, παπαγαλόψαρο, αλλά και καρχαρία, συνεπώς είναι πολύ πιθανό ότι οι πρωτόγονοι ψαράδες τολμούσαν να ανοιχτούν στο βαθύ ωκεανό για να βρουν τροφή. 

Έχουν βρεθεί πολύ αρχαιότερα υπολείμματα ψαριών, που χρονολογούνται προ 50.000 έως 14.000 ετών, στη Νότια Αφρική, όμως προέρχονταν από είδη που ζουν κοντά στην ακτή. 

''Το ότι αυτά τα (πελαγίσια) είδη ψαριών αλιεύονταν τακτικά πριν από 40.000 χρόνια, είναι εντυπωσιακό. Είναι κάτι που απαιτεί πολύπλοκη τεχνολογία και δείχνει ότι οι πρώτοι σύγχρονοι άνθρωποι στη νησιωτική ΝΑ Ασία είχαν αξιοθαύμαστα προχωρημένες θαλασσινές ικανότητες'', δήλωσε η Ο'Κόνορ. 

Δεν είναι γνωστό με ποιο τρόπο γινόταν το ψάρεμα στον ανοιχτό ωκεανό, αλλά οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι πρωτόγονοι αλιείς χρησιμοποιούσαν βάρκες ή σχεδίες, από όπου έριχναν δίχτυα ή πλεγμένα σχοινιά με αγκίστρια στην άκρη τους. Τα συγκεκριμένα αγκίστρια που βρέθηκαν, δεν φαίνονται κατάλληλα για πελαγίσια ψάρια, αλλά εκτιμάται ότι θα κατασκευάζονταν και άλλα είδη αγκιστριών. 

Το ψάρεμα θα βοήθησε τους ανθρώπους να διασχίσουν τον ωκεανό και να φθάσουν στην Αυστραλία πριν από περίπου 50.000 χρόνια. Οι αρχαιότερες βάρκες που έχουν βρεθεί, στη Γαλλία και την Ολλανδία,δεν είναι παλαιότερες των 10.000 ετών, αν και οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι τα ταξίδια στις θάλασσες είναι πολύ πιο παλαιά, απλώς δεν έχουν διασωθεί τα ξύλινα σκάφη. 

Ορισμένοι πάντως επιστήμονες επιμένουν ότι τα πρώτα ταξίδια δεν ήσαν σκόπιμα, αλλά προέκυψαν κατά λάθος, όταν τα ρεύματα παράσερναν στα ανοιχτά τις αυτοσχέδιες σχεδίες των πρώτων αλιέων, που ψάρευαν κοντά στην ακτή. 

Οι αρχαιότερες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι έτρωγαν θαλασσινά που έβρισκαν κοντά στις ακτές, όπως μύδια, χρονολογούνται προ 165.000 ετών.
 
 
 
 
 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Έκλεισε εργοστάσιο της FIAT στη Σικελία

Σε κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας του Τέρμινι Ιμερέζε προχώρησε την Πέμπτη η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat στη Σικελία. Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της, Βιτόριο Μαρκιόνε, η βιομηχανία του Τορίνο διέκοψε οριστικά την παραγωγή της στην σικελική αυτή πόλη, μετά από σαράντα ένα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν την Παρασκευή στο ταμείο ανεργίας, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη ποια είναι η μελλοντική επαγγελματική τους προοπτική.

Οι εργάτες, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας βάρδιας, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στο Τζάνι Ανιέλι για όσα έκανε επί σχεδόν σαράντα χρόνια, καταγγέλλοντας παράλληλα την ανικανότητα των κληρονόμων του να σταθούν στο ύψος τους.

Εκτάκτως σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας της Ρώμης σε αναζήτηση λύσεων.

Αρχικά η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Ο Ιταλός επιχειρηματίας Ντε Ρίζιο, μαζί με κινεζική εταιρία Chery Automobile, φέρονται να είναι διατεθειμένοι να "διαδεχθούν" την Fiat στην παραγωγική αυτή μονάδα, αλλά η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη στην φάση των προφορικών συζητήσεων.

Οι κάτοικοι του Τέρμινι Ιμερέζε--όπως τονίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης--νιώθουν εγκαταλειμμένοι.
Ο δήμαρχος της πόλης, Σαλβατόρε Μπουφαφάτο, τονίζει ότι «οι πολίτες της Σικελίας δεν χαίρουν καμίας φροντίδας, και σε αυτό το κλίμα είναι φυσικό να γίνεται αναφορά και σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της βιομηχανίας του Τορίνο».

Εκτός από τους χίλιους εξακόσιους εργαζόμενους που προσπαθούν να αποφύγουν την παρατεταμένη ένταξή τους στους καταλόγους των ανέργων --για όσους βρίσκονται κοντά στην σύνταξη θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για την συμπλήρωση των ενσήμων--, με την παύση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας έχασαν την δουλειά τους και άλλοι τριακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι εξωτερικά συνεργαζόμενων εταιριών κι υπεργολάβων.

Αυτό στο οποίο εστιάζουν πολλοί αναλυτές είναι ότι πέρα από την μεμονωμένη περίπτωση της Σικελίας, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η συνολική στρατηγική της Fiat, υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι μετά από έναν αιώνια πρωταγωνιστικής συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας, η αυτοκινητοβιομηχανία-σύμβολο του Made in Italy ετοιμάζεται να περιορίσει σημαντικά την παρουσία της στη χώρα της επιλέγοντας φθηνότερες λύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία.

Η ίδια η νέα υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, τόνισε: «Αποφασίσθηκε το κλείσιμο μιας ιστορικής μονάδας του ομίλου, σύμβολο παραγωγικότητας και εθνικής ταυτότητας. Οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, όμως, δεν μπορούν και δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα».

 

 

 

πηγή: zougla.gr


Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σαν Σήμερα

 Γεγονότα

43 π.Χ: Σχηματίζεται η Β' Τριανδρία στη Ρώμη, μεταξύ του Οκταβιανού, Λέπιδου και Μάρκου Αντώνιου.
 
1812: Ξεκινά στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που διήρκεσε έως τις 29 Νοεμβρίου και κατέληξε σε πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.
 
1862: Ο Τσαρλς Λούνβιγκ Μτόζον, γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, στέλνει ως δώρο Χριστουγέννων στη 10χρονη Άλις Λίντελ ένα χειρόγραφό του με τον τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».
 
1942: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία - θρύλος του Μάικλ Κέρτιζ Καζαμπλάνκα, με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
 
1956: Ο επικοντιστής Γιώργος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης με επίδοση 4,50 μ.
 
1983: Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνουν φτερά από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.
 
 
Γεννήσεις

1607: Τζον Χάρβαρντ, ιερωμένος, ιδρυτής του ομώνυμου ονομαστού αμερικανικού πανεπιστημίου. (Θαν. 14/9/1638)
 
1876: Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του κλιματισμού (Air Condition). (Θαν. 7/10/1950)
 
1922: Τσαρλς Σουλτζ, αμερικανός καρτουνίστας, δημιουργός του Τσάρλι Μπράουν και του Σνούπι, καθώς και της σειράς κόμικ «Πίνατς». (Θαν. 12/2/2000)
 
 
 
Θάνατοι
 

1504: Ισαβέλλα, βασίλισσα της Ισπανίας. (Γεν. 22/4/1451)
 
1956: Τόμι Ντόρσεϊ, αμερικανός διευθυντής ορχήστρας, τρομπονίστας και συνθέτης της χρυσής εποχής της τζαζ. (Γεν. 10/11/1905)
 
1957: Πέτρος Βούλγαρης, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και πολιτικός, που διατέλεσε και πρωθυπουργός. (Γεν. 13/7/1883)
 
 
 
 
 πηγή: sansimera.gr 

Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

<<Γολγοθάς>> για μια βιοψία

 Εν έτει 2011, πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και... τρεις μήνες, με την αγωνία για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων αφού έχουν υποβληθεί σε βιοψία και περιμένουν απάντηση από το Παθολογοανατομικό Τμήμα του Νοσοκομείου Χανίων!

Και αυτό διότι υπάρχει μόνο ένας μόνιμος παθολογοανατόμος και μια επικουρική γιατρός - η σύμβαση της οποίας λήγει σε δύο μήνες - για να εξυπηρετούν τα εκατοντάδες περιστατικά που προέρχονται από όλες τις Κλινικές του Νοσοκομείου αλλά και εξωτερικούς γιατρούς.

Τους μεγάλους κινδύνους που ενέχει η μη επαρκής στελέχωση του Τμήματος για την υγεία των ασθενών, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε κάθε είδους βιοψία και αναμένουν αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων για τη συνέχεια της θεραπείας τους, επεσήμανε στα «Χ.Ν.» ο επιμελητής Β΄ Παθολογοανατομίας στο Νοσοκομείο Χανίων κ. Αχιλλέας Μέλλιος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «ο Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων προβλέπει τέσσερις θέσεις ειδικευμένων γιατρών: ενός διευθυντή, ενός επιμελητή Α΄ και δύο επιμελητών Β΄. Αυτή τη στιγμή και μετά τη συνταξιοδότηση της διευθύντριας Πρεβεδώρου Δ., στο Τμήμα υπηρετούν ένας επιμ. Β' ( Μέλλιος Αχιλλέας) και μία επικ. επιμ. Β' (Δασκαλάκη Άννα), ενώ εκκρεμεί η πρόσληψη του δεύτερου επιμ. Β΄ στο Τμήμα, η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες (οικονομικές, κοινωνικές) είναι εντελώς άγνωστο πότε και εάν (η συγκεκριμένη θέση) θα πληρωθεί. Κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να επικαλείται τον διορισμό αυτού του επιμελητή σαν λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα στελέχωσης του τμήματος».

Μεγάλες καθυστερήσεις

«Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στη διάγνωση των περιστατικών στο εργαστήριο των Αθηνών, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση πολύτιμου χρόνου από εμάς στην αναζήτηση των διαγνώσεων αυτών των περιστατικών, μέσω ατέρμονων τηλεφωνικών επικοινωνιών», τονίζει.

Παράλληλα αναφέρει ότι: «Δεν παρατηρείται προθυμία των κλινικών ιατρών να αποφορτίσουν το Τμήμα τουλάχιστον ως προς αυτό, επικοινωνώντας οι ίδιοι με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των διαγνώσεων με τους ασθενείς τους. Αυτή η διαδικασία θεωρούμε ότι κοστίζει στο Νοσοκομείο τελικά, πολύ περισσότερο από το κόστος μισθοδοσίας ενός έστω και επικουρικού γιατρού».

Καταλήγοντας, ο κ. Μέλλιος επισημαίνει: «Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβάλλεται τουλάχιστον η ανανέωση της θητείας της επικουρικού γιατρού κας Δασκαλάκη, ώστε να αποφευχθούν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις οι οποίες θα προκύψουν διαφορετικά για τους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Σε περίπτωση μη προκήρυξης νέων θέσεων επικουρικών γιατρών από το Υπουργείο, παρακαλώ τις ενέργειες σας ώστε τουλάχιστον να παραταθεί η σύμβαση της επικουρικού παθολογοανατόμου που ήδη υπηρετεί».

Το επιστημονικό Συμβούλιο

Στο μεταξύ, σε απαντητική επιστολή του Επιστημονικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου αναφέρεται ότι: «Με απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Χανίων, αφού έλαβε υπ' όψη το ανωτέρω σχετικό έγγραφο που αφορά τη λειτουργία του Παθολογοανατομικού Τμήματος του Γ.Ν.Χ., εγκρίνει την κατα προτεραιότητα επιλογή μίας θέσης επικουρικού γιατρού για το Παθολογοανατομικό Τμήμα λόγω της ελάχιστης σύνθεσης του Τμήματος μετά τις αποχωρήσεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού».

Ωστόσο από το Υπουργείο Υγείας ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις και είναι άγνωστο αυτό εάν και πότε θα γίνει, με κίνδυνο σε δύο μήνες που λήγει η σύμβαση της επικουρικής γιατρού που υπηρετεί στο Παθολογοανατομικό Τμήμα, ο μόνιμος παθολογοανατόμος θα μείνει μόνος του με ότι συνέπειες συνεπάγεται για τους ασθενείς (συσσώρευση περιστατικών, περαιτέρω χρόνος αναμονής».

 «Προσωρινή λύση»

«Το Επιστημονικό Συμβούλιο ναι μεν εγκρίνει την προκήρυξη μιας θέσης επικουρικού γιατρού για το Παθολογοανατομικό Τμήμα, αυτό όμως αποτελεί προσωρινή λύση, δεδομένου ότι η θητεία του επικουρικού γιατρού διαρκεί έναν χρόνο. Σίγουρα αυτό δεν αποτελεί οριστική επίλυση του προβλήματος, η οποία είναι η στελέχωση του εργαστηρίου με μόνιμο προσωπικό, διευθυντή, επιμελητές κ.ά.», τόνισε στα «Χ.Ν.» ο κ. Μέλλιος.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα


Manos Manos Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Άκαρπες οι διαβουλεύσεις στο Βέλγιο

 Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι άκαρπες μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις στο Βέλγιο για τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2012, καθώς ούτε οι γαλλόφωνοι Σοσιαλιστές αλλά ούτε και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να κάνουν ένα βήμα πίσω από τις θέσεις τους.

«Πρόκειται για μια κλασική σύγκρουση αριστεράς-δεξιάς» αποφαίνεται η ολλανδόφωνη εφημερίδα της χώρας De Standaard.

Αφανείς παίκτες σε αυτή την ιδιότυπη διελκυστίνδα είναι από τη μια μεριά τα εργατικά συνδικάτα, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των ψηφοφόρων των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών, τα οποία εντείνουν τις πιέσεις τους προς τον πρόεδρό τους Ντι Ρουπό να μην δεχτεί επιπλέον περικοπές των δαπανών που απειλούν να αποσαθρώσουν ακόμα περισσότερο το κράτος πρόνοιας θίγοντας κεκτημένα ετών για το εργατικό κίνημα και, από την άλλη μεριά, οι εργοδοτικές οργανώσεις, τα εμπορικά επιμελητήρια και οι σύλλογοι ελεύθερων επαγγελματιών που ασκούν με την σειρά τους ασφυκτικές πιέσεις στους Φιλελεύθερους να μην δεχτούν περισσότερους φόρους προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στα επιθυμητά επίπεδα.

Ως εκ τούτου, κοινή είναι η εκτίμηση του φλαμανδικού Τύπου ότι η ανάγκη των δύο κομμάτων να ικανοποιήσουν το εκλογικό τους ακροατήριο αποτελεί την κύρια αιτία του υφιστάμενου αδιεξόδου.

Οι μεν Σοσιαλιστές επιθυμούν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην Βαλονία, οι δε Φιλελεύθεροι, που βλέπουν την εκλογική τους δύναμη στην Φλάνδρα να συρρικνώνεται προς όφελος της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας, επιθυμούν να περιχαρακώσουν το κομματικό τους ακροατήριο που φυλλορροεί, εμμένοντας στις θέσεις τους υπέρ της ανάγκης μείωσης των δαπανών έναντι της αύξησης της εσόδων μέσω της υψηλότερης φορολογίας.

Όπως εξάλλου αναφέρει η ολλανδόφωνη De Morgen στο σημερινό κύριο θέμα της με τίτλο «Ποιος θα υποχωρήσει;», η χτεσινή συνάντηση μεταξύ του ηγέτη των Φιλελευθέρων Ντε Κρόου και του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ντι Ρουπό δεν απέφερε το παραμικρό, καθώς και τα δύο μέρη εμφανίστηκαν αμετακίνητα στις θέσεις τους.

 

 

 

πηγή: zougla.gr 


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Άντζελα Δημητρίου: «Έχω κάνει πάνω από δέκα εκτρώσεις»

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Άντζελα Δημητρίου... Mια εξομολόγηση εκ βαθέων καθώς δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έχει κάνει πάνω από δέκα εκτρώσεις. «Κάθε φορά που έχανα ένα παιδί, πληγωνόμουν. Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος και δεν μπορεί να κρατήσει το παιδί, αφού ολοκληρωθεί η άμβλωση και περάσει η επήρεια της νάρκωσης, μένουν κατάλοιπα», λέει και καταλήγει στο περιοδικό Εγώ: «Έχω κάνει έκτρωση πάνω από δέκα φορές. Είχα παράλληλα πολλές επιπτώσεις στην υγεία μου. Από τα 39 μου ήρθε εμμηνόπαυση. Πάντα ένιωθα τύψεις».
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγή:  gossip-tv.gr 

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Πιθανή συνεργασία Facebook – eBay

 
 
Το τελευταίο διάστημα o κολοσσός των online δημοπρασιών, eBay, έρχεται όλο και πιο κοντά με τη Facebook, και όπως όλα δείχνουν οι δύο εταιρείες κάτι σχεδιάζουν… Μάλιστα, η Katie Mitic, διευθύντρια του τμήματος ‘Platform and Mobile Marketing’ τηςFacebook, προστέθηκε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της eBay. 
 

Η πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών έρχεται την πιο κατάλληλη ώρα, μιας και σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση X.commerce Innovate Conference της eBay. Στην εκδήλωση η εταιρεία θα αποκαλύψει το όραμα της για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου κάτω από τα ονόματα Paypal, eBay, Magento και GSI Commerce και γιατί όχι και την επικείμενη συνεργασία της με τη Facebook.

Φημολογείται ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει να κάνει με τη νέα πλατφόρμα της Facebook, Open Graph και φυσικά με τα Facebook Credits. Σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε και επίσημα…

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: techgear.gr


dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Eφτιαξαν οικολογικό και αθόρυβο αεροσκάφος.

 
Tι είναι «πράσινο», αθόρυβο και έχει φτερά νυχτερίδας; Tην απάντηση στο αίνιγμα έδωσαν μια ομάδα Aμερικανών και Bρετανών ερευνητών με το σχεδιασμό ενός νέου «διαστημικού» και φιλικού προς το περιβάλλον αεροπλάνου.

H Πρωτοβουλία Aθόρυβου Aεροσκάφους του Πανεπιστημίου του Kέιμπριτζ και του Iνστιτούτου MIT σχεδίασε το επαναστατικό μοντέλο με απώτερο στόχο να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Tο SAX-40 δεν μοιάζει σε τίποτα με τα αεροπλάνα που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Tο επονομαζόμενο ως «ενιαίο φτερό» -γιατί η αριστοτεχνική ένωση των φτερών με τον κορμό δίνουν την εντύπωση μιας ενιαίας κατασκευής- έχει σφηνοειδή κορμό με δύο φτερά νυχτερίδας και καθόλου ουρά, ενώ οι κινητήρες είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος του κορμού αντί κάτω από τα φτερά.

Οικονομικό 
Eκτός από το εντυπωσιακό του σχήμα, το πρωτοποριακό μοντέλο είναι πιο αθόρυβο και καταναλώνει 35% λιγότερα καύσιμα από οποιαδήποτε υπάρχουσα αερογραμμή.

Δεδομένης της ανοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, η αναγκαιότητα για εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων αναμένεται να στρέψει τις αεροπορικές εταιρείες στην αγορά «πράσινων» αεροσκαφών.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η δυσκολία αντικατάστασης των σημερινών επιτυχημένων μοντέλων Boeing και Airbus, που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες αερογραμμές, δεν θα μας επιτρέψει να γίνουμε επιβάτες ενός SAX-40 πριν από το 2030. Kάλλιο αργά παρά ποτέ.
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγή: myday.pblogs.gr

dimitris Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
Τεχνολογία   Κόσμος
+ + -

Facebook: 600.000 λογαριασμοί “hackάρονται” ημερησίως


 
 
Η Sophos, γνωστή για τις υπηρεσίες antivirus και τις στατιστικές αναλύσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας στο Internet, ανακοίνωσε ότι καθημερινά περίπου 600.000 log-ins γίνονται με άγνοια των χρηστών, δηλαδή οι λογαριασμοί τους έχουν “πειραχτεί”.

Γι’ αυτό το λόγο, η Facebook ανακοίνωσε δύο νέες λειτουργίες ασφαλείας, την Trusted Friends και το App Passwords, με την πρώτη να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και περίπου δύο μήνες (προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει στα τέλη Αυγούστου με επιτυχία).


Το Trusted Friends απευθύνεται σε όσους έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να μπουν πλέον στο λογαριασμό τους, επειδή δεν αναγνωρίζεται το email ή το password τους. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα ζητηθεί από το χρήστη να επιλέξει τρεις έμπιστους φίλους του (από το Facebook), στους οποίους θα αποσταλλεί email με έναν 4ψήφιο κωδικό.

 

 
 

  

πηγή:  techtips.gr

Σελίδα 11333 από 11367 (113664 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11332
[11333]
11334
11335
11365
11366
11367
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά