22/08/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Σαν Σήμερα

 Γεγονότα

1626: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της νέας Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. 1902: Τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου ακολουθεί κυβερνητική αστάθεια και συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο μεγάλων παρατάξεων, Δεληγιαννικών και Θεοτοκικών. (Σανιδικά)
 
1916: Απόβαση συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό. Στόχος ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, που υποστηρίζει την ουδετερότητα της Ελλάδος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα είναι ήδη χωρισμένοι στα «κράτη» των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. (Νοεμβριανά)
 
1992: 1.575 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και 99 νομπελίστες, υπογράφουν έκκληση για τη σωτηρία της Γης, η οποία εκτιμούν πως αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμα την προοπτική της κατάρρευσης.
 
1999: Λίγο πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ζητά συγγνώμη για τη στήριξη από τη χώρα του της χούντας των συνταγματαρχών. «Έφταιγε ο Ψυχρός Πόλεμος» δικαιολογείται.
 
2004: Ανακοινώνεται η απόφαση του εφετείου, βάσει της οποίας η ΑΕΚ σώζεται οικονομικά, υπαγόμενη στο άρθρο 44.
 
 
Γεννήσεις

1787: Λουί Νταγκέρ, γάλλος ζωγράφος, γιατρός και πρωτοπόρος της φωτογραφίας.Το 1838 ανακάλυψε μία μέθοδο εμφάνισης φωτογραφιών χωρίς αρνητικό, που ονομάστηκε δαγεροτυπία. (Θαν. 10/7/1851)
 
1906: Άλεκ Ισιγκόνις, ελληνικής καταγωγής βρετανός που σχεδίασε το αυτοκίνητο Mini Cooper. (Θαν. 2/10/1988)
 
1907: Κομπάι Σεγκούντο, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Φρανσίσκο Ρεπιλάδο, κουβανός κιθαριστής και συνθέτης, που απέκτησε διεθνή φήμη το 1997 με το άλμπουμ Μπουένα Βίστα Σόσιαλ Κλαμπ, το οποίο απέσπασε πολλά Γκράμι, ενώ εμφανίστηκε και στην ομώνυμη ταινία. (Θαν. 14/7/2003)
 
 
Θάνατοι


1830: Γιόχαν Άνταμ Βάισχαουπτ, γερμανός φιλόσοφος και ιδρυτής της μυστικής σέχτας των Ιλουμινάτι (Πεφωτισμένοι). (Γεν. 6/2/1748)
 
1962: Νιλς Μπορ, δανός φυσικός, που βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1922 για τη μελέτη του στην κβαντική θεωρία. (Γεν. 7/10/1885)
 
1985: Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας, ρεμπέτης. (Γεν. 1903)
 
 
 
 
πηγή: sansimera.gr 

Manos Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Η κίνηση ΤΩΡΑ

 Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση αυτή τη στιγμή στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία .

                           Ομαλή η κίνηση στη Περιφερειακή οδό .

 

Αττική:              Ομαλή χαρακτηρίζεται η κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες. 

 

 

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Θ.Ε.Π.Ε.Κ. 

 


Manos Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΡΩΜΑΝΟΥ

 
ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΡΩΜΑΝΟΥ


ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΡΩΜΑΝΟΥΓιορτάζουμε σήμερα 18 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Πλάτωνος και Ρωμανού, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Πλάτων
Ο Άγιος Πλάτωνας έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ.. Καταγόταν από την Άγκυρα της Γαλατίας της Μικράς Ασίας και ήταν αδελφός του Μάρτυρος Αντιόχου. Σε νεαρή ηλικία τον συνέλαβαν οι ειδωλολάτρες,  διότι διακήρυττε την πίστη του στον Ιησού Χριστό, όπου και τον οδήγησαν μπροστά στον ηγεμόνα Αγριππίνο. Ο Αγριππίνος βλέποντας την ωραιότητα του νέου και γνωρίζοντας ότι είχε μεγάλη περιουσία, προσπάθησε να τον ελκύσει με κολακείες.
Όμως ο Άγιος Πλάτων αρνήθηκε και συνέχισε να διακηρύττει την πίστη του στον Έναν και Μοναδικό Θεό. Αφού ο Αγριππίνος είδε ότι δεν κατάφερε να τον αλλαξοπιστήσει δελεάζοντάς τον, τον απείλησε με μαρτύρια. 
Ο Άγιος, όμως, παρέμεινε σταθερός στην πίστη του. Έτσι ο Αγριππίνας διέταξε να τον μαστιγώσουν ανελέητα και ύστερα να τον βασανίσουν με πυρωμένες ράβδους. Ο Άγιος διατήρησε όλη του την πίστη και δεν έπαψε να ομολογεί τον Ιησού Χριστό, γι'αυτό διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του το 306 μ.Χ.

Ο Άγιος Ρωμανός
Ο Άγιος Ρωμανός έζησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Ο έπαρχος Αντιοχείας Ασκληπιάδης φώναζε και βλασφημούσε κατά του Ιησού Χριστού, η πιστή όμως καρδιά του Ρωμανού πήρε φωτιά από Ιερή αγανάκτηση εναντίον του. Κάποια μέρα, παρακολούθησε τη στιγμή που ο έπαρχος θα έμπαινε στο ναό των ειδώλων και του είπε κατά πρόσωπο: «τα είδωλα δεν είναι θεοί». Οργισμένος ο ειδωλολάτρης έπαρχος, διέταξε και έκοψαν τη γλώσσα του Ρωμανού. Αλλά ο Θεός με Θαύμα, διατήρησε τη λαλιά στο Ρωμανό και χωρίς τη γλώσσα του. Έτσι όταν τον έκλεισαν στη φυλακή κήρυττε τον Χριστό στους φύλακες. Οι ειδωλολάτρες, επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν σ'αυτά τα Θαύματα, έπνιξαν τον Ρωμανό το 304 μ.Χ..

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!


Ανάλυση ονομάτων:
ΠΛΑΤΩΝ: ο πλατής.
ΡΩΜΑΝΟΣ: ο ρωμαλέος, ο γενναίος.

Απολυτίκιο:

Ἦχος α'. Χορὸς Ἀγγελικός.
Δυὰς ἡ εὐκλεής, τῶν κλεινῶν Ἀθλοφόρων, ἐδόξασε λαμπρῶς, τὴν Ἁγίαν Τριάδα, ὁ Πλάτων ὁ ἔνδοξος, Ρωμανὸς τε ὁ ἔνθεος, ἐναθλήσαντες, καὶ τὸν ἐχθρὸν καθελόντες, ὅθεν πάντοτε, ὑπὲρ ἠμῶν δυσωπούσι, τὸν μόνον Φιλάνθρωπον.

 

 

 

 

 

 

πηγή: agioritikovima.gr 


Manos Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Πτώση στο Χρηματιστήριο

 Πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Πτωτικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια
Πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 11.30 ο δείκτης ηταν μειωμένος κατά 0,45% στις 721,59 μονάδες για έναν τζίρο 5,07 εκατ.ευρώ.

Πτωτικά κινούνται και τα διεθνή χρηματιστήρια, κατά 0,94 το Λονδίνο, 0,72% η Φρανκφούρτη, 0,63% το Παρίσι, μετά το 1,23% το Τόκιο.

Το ευρώ ανταλλάσσεται με 1,34940 δολάρια.

Το spread του 10-ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου διαμορφώνεται στις 2.729,4 μονάδες.


Manos Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

ΟΗΕ - Ψήφισμα για τη Συρία κατέθεσαν οι Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία

 ΟΗΕ - Ψήφισμα για τη Συρία κατέθεσαν οι Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία
Με τη στήριξη αραβικών κρατών καλούν να μπει ένα τέλος στη βία
ΟΗΕ - Ψήφισμα για τη Συρία κατέθεσαν οι Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία
 
 Η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία κατέθεσαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα – με τη στήριξη αραβικών κρατών – που καλεί να μπει τέλος στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία. Με αυτό ζητούν από τη Συρία να εφαρμόσει το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, για να τεθεί τέλος στη βία.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει προειδοποιήσει με νέες κυρώσεις σε περίπτωση που δεν σταματήσει η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ η διορία που έχει θέσει για να σταματήσει η Δαμασκός τις βιαιότητες κατά των πολιτών της πλησιάζει προς το τέλος.

Την ίδια ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι διχασμένο, με την Κίνα και τη Ρωσία να μην επιθυμούν νέες κυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια της νύχτας, συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση σε δύο χωριά στη βόρεια Συρία, ως «απάντηση» σε επίθεση λιποτακτών κατά συριακών δυνάμεων. Τουλάχιστον οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν, όταν δυνάμεις του στρατού έπληξαν με όλμους τα χωριά Ταλ Μινίζ και Μααρσαμσέχ.

«Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Ο ηλεκτρισμός και οι υπηρεσίες Διαδικτύου έχουν διακοπεί» ανέφερε ακτιβιστής.

Η Τουρκία, τέλος, ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα από τα ρεύματα της συριακής αντιπολίτευσης, να αναπτυχθεί στη Συρία και σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Τουρκία έχει κόψει τις γέφυρες με το καθεστώς της Δαμασκού, πρώην σύμμαχό της, για να διαμαρτυρηθεί για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα αυτή.

Α. Νταβούτογλου: «Υπάρχει κίνδυνος εμφυλίου στη Συρία»

Για κίνδυνο εξέλιξης της κατάστασης σε εμφύλιο πόλεμο έκανε λόγο την Παρασκευή ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Οι λιποτάκτες του συριακού στρατού «το τελευταίο διάστημα εξεγείρονται και το γεγονός αυτό αποτελεί κίνδυνο για έναν εμφύλιο», τόνισε. 

Μέχρι τώρα «είναι δύσκολο να μιλήσουμε για εμφύλιο διότι τότε υπάρχουν δύο πλευρές που μάχονται, και σε αυτή την περίπτωση το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι οι πολίτες που δέχονται επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ομως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, η κατάσταση αυτή να μετατραπεί σε εμφύλιο», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου. 

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε λιποτάκτες του στρατού και τις τακτικές δυνάμεις πληθαίνουν σε διαφορετικές περιοχές της Συρίας. Για πρώτη φορά από την έναρξη των εξεγέρσεων, στρατιώτες που έχουν εγκαταλείψει τον συριακό στρατό επιτέθηκαν εναντίον συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας στα περίχωρα της Δαμασκού. 

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες αποστάτες ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. 
 
 
 πηγή: tovima.gr 
 


paris Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Μια αγωνιστική κεκλεισμένων στην Εθνική

 Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την Κροατία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για τα προκριματικά του EURO 2012.

 

Παράλληλα, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ομοσπονδία είναι 60.000 ευρώ, ενώ η ΕΠΟ δεν θα ασκήσει έφεση. Η τιμωρία θα εκτιθεί σε αναμέτρηση για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρει:

 

"Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA τιμώρησε την έδρα της Εθνικής Ομάδας με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και την Ομοσπονδία με χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ για όσα συνέβησαν στον αγώνα με την Κροατία.

 

Η ποινή θα εκτιθεί στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Η ΕΠΟ δεν θα ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης".

 

πηγή:sport24.gr 


paris Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Νέα σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο

 Άλλη μία σύλληψη μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου έγινε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 62χρονο, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής εταιρίας ξύλινων κατοικιών που χρωστάει 809 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο.

Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση δεν λειτουργεί πια. Τα γραφεία της ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, χθες Πέμπτη, συνελήφθησαν δύο επιχειρηματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για δύο συνέταιρους, ηλικίας 51 και 69 ετών, που διατηρούσαν επιχείρηση ενδυμάτων και αξεσουάρ στην περιοχή των Αμπελόκηπων 

 

πηγή: real.gr 


paris Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Παραμορφώθηκε φρικτά το πρόσωπό της από οξύ! Δείτε πως έγινε μετά από 112 πλαστικές εγχειρήσεις και μάθετε για την τραγική ιστορία του πανέμορφου κοριτσιού

 
Η 24χρονη Κatie ήταν ομολογουμένως μια κούκλα! Ένα νέο δροσερό και χαρούμενο κορίτσι σαν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Ένα πρωινό του 2008 έγινε κάτι που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της για πάντα! Βγήκε όπως κάθε μέρα από το διαμέρισμά της στο Λονδίνο και κάτω στο δρόμο την περίμενε η απόλυτη φρίκη... Ο πρώην φίλος της Daniel Lynch για να την εκδικηθεί έβαλε τον 19χρονο Stefan Sylvestre να της ρίξει οξύ στο πρόσωπο...
Το αποτέλεσμα ήταν η Κatie να μείνει μισότυφλη και να παραμορφωθεί φρικτά το πανέμορφο πρόσωπό της... Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν γεμάτες πόνο, φρίκη, απόγνωση, μαυρίλα... Και δεν ήταν μόνο η τύφλωση και η παραμόρφωση... Το οξύ το οποίο κατάπιε η katie έκαψε τον οισοφάγο της με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να φάει, ούτε  να καταπιεί...

Η πρώτη δημόσια φωτογραφία της Κatie Piper μετά την επίθεση 
Μετά από τρία χρόνια, πολύ πόνο, 112 πλαστικές επεμβάσεις η Katie χαμογελά ξανά και μας παρουσιάζει το νέο της πρόσωπο !Όπως δήλωσε στη Daily Mail μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερε να αγαπήσει το καινούργιο της πρόσωπο! Όπως βλέπεις η Κatie άλλαξε και το χρώμα των μαλλιών της γιατί δεν ήθελε να θυμίζει σε τίποτα εκείνο το ξανθό κορίτσι με το κακάσχημο παραμορφωμένο πρόσωπο...  Τώρα η 27χρονη πλέον Katie αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας στο ίδρυμα στήριξης  για άτομα που έχουν υποστεί παραμόρφωση και βέβαια ίδρυσε η ίδια.
Την Katie είχε φιλοξενήσει στην εκπομπή της πριν ένα χρόνο η Τατιάνα Στεφανίδου και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την  περιγραφή  της περιπέτειάς της
 
πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot

paris Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Θεσσαλονίκη: Οι φάκελοι της Πολεοδομίας αντί για το αρχείο πήγαν ...ανακύκλωση

 Στην ανακύκλωση πήγαν κι έγιναν... χαρτοπολτός από λάθος δεκάδες φάκελοι από την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης! Οι φάκελοι, που θα έπρεπε να επιστρέψουν στο αρχείο που τηρεί η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης στη Θέρμη, κατέληξαν στα χέρια της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, η οποία, θεωρώντας ότι πρόκειται για ανακυκλώσιμο υλικό, τους πολτοποίησε!

Ολα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη. Τότε, ορισμένοι φάκελοι που βρίσκονταν στο κεντρικό κτίριο, στην οδό Μανουσογιαννάκη, τοποθετήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, προκειμένου να παραληφθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο και να μεταφερθούν στη Θέρμη. Σημειωτέον ότι οι φάκελοι είχαν φτάσει στα κεντρικά, για να εξυπηρετηθούν πολίτες, έπειτα από αίτημα των ιδίων. Αφού έγινε η δουλειά των πολιτών, έπρεπε να επιστρέψουν στη θέση τους, στη Θέρμη.

Τότε λοιπόν, βρέθηκαν στην Πολεοδομία υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, από τους οποίους είχε ζητηθεί να πάνε να αφήσουν σακούλες ανακύκλωσης. Κάπου εκεί, υπήρξε κακή συνεννόηση. Διότι οι υπάλληλοι της ανακύκλωσης είδαν τους φακέλους, θεώρησαν ότι πρόκειται για ανακυκλώσιμο υλικό, γέμισαν με αυτούς τις σακούλες και έφυγαν. Οταν έγινε αντιληπτό στην Πολεοδομία τι είχε συμβεί, ήταν πολύ αργά, διότι οι φάκελοι, με τα έγγραφα που περιείχαν, είχαν γίνει πολτός...

 

Οι ευθύνες

«Τόσο εγώ όσο και ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, έχουμε ζητήσει τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες», ξεκαθαρίζει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης. Ο ίδιος λέει ότι ακόμα δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των φακέλων που έγιναν πολτός, κάτι το οποίο όμως θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, καθώς γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση.

Σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας ότι θα γίνει ανασύσταση των φακέλων. «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανασύστασης. Κυρίως θα καλέσουμε τους ιδιοκτήτες ή τους μηχανικούς να μας δώσουν αντίγραφα. Ακόμα όμως και στην απίθανη περίπτωση που δε βρεθούν αντίγραφα από καμία πιθανή πηγή, τότε ένας μηχανικός θα προχωρήσει σε νέα αποτύπωση και θα δημιουργηθεί νέος φάκελος», εξηγεί ο κ. Κουράκης.

«Το συμβάν αυτό δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο και μας στενοχωρεί. Ξέρω τις προσπάθειες που καταβάλλει ο αντιδήμαρχος για τον εκσυγχρονισμό της Πολεοδομίας. Ομως, το συγκεκριμένο περιστατικό από τη μια σε κάνει να θέλεις να γελάσεις και από την άλλη να κλάψεις. Τίποτα δε θα συνέβαινε, αν είχε προχωρήσει η ψηφιοποίηση του αρχείου», σημειώνει ο πρόεδρος του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τάσος Κονακλίδης.

 

πηγή:agelioforos.gr


Manos Manos Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Οικονομία   Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ψώνια

 

Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ψώνια


Ενας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς των «global shoppers», δηλαδή όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό με στόχο την πραγματοποίηση αγορών καταναλωτικών ειδών, συγκαταλέγεται η Αθήνα, σύμφωνα με τον κατάλογο Globe Shopper City 
Index - Europe, ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα που εκπονεί ο βρετανικός φορέας Economist Intelligence Unit (EIU). 


Η βαθμολογία δόθηκε με βάση μια κλίμακα 0-100, όπου 100 = άριστο περιβάλλον 
αγορών. 

Συνολική βαθμολογία
- Λονδίνο   67,3
- Μαδρίτη   και  Βαρκελώνη  67,1  
- Παρίσι     65,5
- Ρώμη     62,9
- Βερολίνο   62,3
- Λισσαβόνα   61,6
- Άμστερνταμ   61,3
- Πράγα   59,7
- Βουδαπέστη   59,6
- Μιλάνο   59,3   
- Βιέννη   59,1   
- Κων/πολη   58,4   
- Δουβλίνο   57,6
- Βρυξέλλες   56,8
- Αθήνα     56,2
- Μόναχο   55,5
- Κοπεγχάγη   54,1
- Μόσχα   53,9   
- Στοκχόλμη  και Αμβούργο   53,4
- Λυών   53,3
- Μπρατισλάβα   52,3
- Σόφια και Βουκουρέστι   52,2
- Εδιμβούργο   51,5
- Κίεβο   51,4
- Βαρσοβία   50,9
- Αγ. Πετρούπολη   49,1
- Ελσίνκι   48,2
- Βελιγράδι   43,6
- Όσλο   43,1
- Γενεύη   41
 
 
 
πηγή: tanea.gr 

Σελίδα 11308 από 11317 (113166 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11307
[11308]
11309
11310
11315
11316
11317
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά