18/11/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

 Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% σε 1% προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση επιτοκίων τον τελευταίο μήνα, η οποία καταδεικνύει την αλλαγή στρατηγικής που έχει υιοθετήσει ο νέος πρόεδρος της ευρωτράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η προηγούμενη μείωση, πάλι κατά 0,25%, είχε γίνει στις 3 Νοεμβρίου.
 
 
 
 
 
 
 
 
tanea.gr 

Paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Δεν θα ξεφύγει από τη δικαιοσύνη ο Άσαντ

 

Σκληραίνει τη στάση τηςι η Γαλλία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα ξεφύγει από τη δικαιοσύνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Άσαντ πως δεν έδωσε εκείνος εντολή να ανοίξουν οι συριακές δυνάμεις πυρ κατά διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης αιματοχυσίας στη χώρα, ωστόσο ο Άσαντ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως μόνο ένας «τρελός» ηγέτης θα σκότωνε τους ίδιους τους πολίτες της χώρας του και πως οι περισσότεροι από εκείνους που έχασαν τη ζωή τους ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης. 

«Όπως όλοι όσοι ευθύνονται για την καταστολή, ο Άσαντ θα πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε στη Συρία» δήλωσε ο Βαλερό, «δεν θα ξεφύγει από τη δικαιοσύνη». 
 
newsbeast.gr

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μελετά το υπ. Υγείας

 Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για το Κάπνισμα Παναγιώτη Μπεχράκη υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αν και θεωρείται «αθώα», παρόλα αυτά περιέχει νικοτίνη και μάλιστα «καθαρή».

Την ίδια στιγμή τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών εξετάζουν αύξηση 20% στα τσιγάρα.

Οι αυξήσεις θα αφορούν και στην πώληση των στριφτών τσιγάρων, τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη κατανάλωση, καθώς κοστίζουν φθηνότερα από ένα πακέτο τσιγάρα.  

 
 
 
 
 
 
 
 
tanea.gr 

paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Sony Ericsson ή σκέτο… Sony;

 Η δεκαετής συνεργασία μεταξύ της Sony και της Ericsson φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Τόσο το συνεχώς συρρικνούμενο …
μερίδιο της αγοράς, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όσο και η υπερβολική έμφαση στη δημιουργία κινητών τηλεφώνων οδηγούν στο «διαζύγιο».
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η λύση της συνεργασίας θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2012 και η Sony θα ξεκινήσει μια solo καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, θα προσπαθήσει να αναζωογονήσει τη δύναμη του ονόματος που κατέχει η εταιρεία (δεδομένου ότι διαθέτει ένα τεράστιο κομμάτι της βιομηχανίας διασκέδασης) και όπως υπογράμμισε στην εφημερίδα Times της Ινδίας, ο Αντιπρόεδρος Κρίστιαν Τίαρ: «Θα υπάρξει μια δυναμική προσπάθεια επανένταξης της εταιρίας στα «μεγαθήρια» του χώρου, αρχής γενομένης από μια πρωτοποριακή διαφημιστική καμπάνια».
 
techit.gr  

paris Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Νέο φορολογικό σύστημα εισηγείται το ΔΝΤ!

 Την πλήρη κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα, της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς έως 300 ευρώ, την αντικατάσταση τωναντικειμενικών αξιών των ακίνητων με αξίες που θα ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και η μείωση του ΦΠΑ στο 19%  προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες σε έκθεση για τον εκσυγχρονισμό της φορολογίας που έχει παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Οι άνθρωποι του Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν, έπειτα από ενδελεχή έρευνα μηνών επί των φορολογικών θεμάτων, έχουν υποβάλλει μια σειρά από προτάσεις και οι οποίες εκτιμάται ότι θα γίνουν αποδεκτές στο σύνολο τους από τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Παντελή Οικονόμου και θα ενταχθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αφού βεβαίως πάρουν το πράσινο φως και από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
 
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ  μεταξύ άλλων προτείνουν :
 
· Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ για το 2012. Σήμερα για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνονται υποψιν
όλοι οι ηλεκτροδοτουμενοι χώροι ανεξαρτήτως χρήσης (γκαράζ, αποθήκες κλπ).
Προτείνεται να μην πληρώνουν φόρο τα γκαράζ ενώ για τις αποθήκες να λαμβάνεται υποψιν η μίση από την ισχύουσα αντικειμενική άξια. Η ελάφρυνση εκτιμάται ότι θα είναι σημαντική.
·  Ασφαλιστικές εισφορές : Την κατάργηση της πληρωμής των  εισφορών για το τμήμα του μισθού έως τα 300 ευρω.  Δηλαδή εάν κάποιος μισθωτός λαμβάνει 1000
ευρω τότε προτείνεται να πληρώνει στα ταμεία μόνο για τα 700 ευρω. Τα επιχειρήματα που επικαλείται το ΔΝΤ είναι δυο : ι)χρηματικό όφελος για τον μισθωτό και την επιχείρηση ιι) θεωρητικά δίνονται κίνητρα σε μια επιχείρηση να προσλάβει επιπλέον υπάλληλους.
·  ΦΠΑ: Την κατάργηση των 3 συντελεστών και την καθιέρωση 2 συντελεστών 9% και 19%. Το 9% προτείνεται να ισχύσει για τα τουριστικά πακέτα τα ξενοδοχεία κλπ. Προτείνεται να καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής 6,5 % που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου.
· ΦΠΑ είσπραξη: για να περιοριστούν τα φαινόμενα μη απόδοσης του ΦΠΑ προτείνεται να γίνεται καθημερινή ηλεκτρονική εκκαθάριση του φόρου και να αποδίδεται στο τέλος κάθε μήνα. Επιπρόσθετα στο τέλος του μήνα θα γίνεται και ο συμψηφισμός ου ΦΠΑ. Στις μεταχρονολογημένες επιταγές δεν θα περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ ο οποίος θα καταβάλλεται τοις μετρητοίς. Έτσι εάν κάποιος θέλει να πληρώσει με ένα ποσό των 1000 ευρω τότε θα καταβάλλει σε μετρητά τα 230 ευρω και τα υπόλοιπα 780 ευρω θα αναγράφονται στην επιταγή.
· Ακίνητα : Κατάργηση των αντικειμενικών Αξιών της εφορίας και καθιέρωση νέων τιμών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι τιμές αυτές θα λαμβάνονται υποψιν
από την εφορία και θα μεταβάλλονται κάθε ένα ή δύο χρόνια. Ο φόρος μεταβίβασης μειώνεται στο 6% από 11% που είναι σήμερα. Θα επανέλθει ο φόρος υπεραξίας στην μεταπώληση του ακινήτου.
·  Φόρος πολυτελείας. Πρέπει να καταργηθεί. Η έκθεση διαπιστώνει ότι ο φόρος αυτός (επιβάλλεται στα κοσμήματα, στα ΙΧ υψηλού κυβισμού κλπ ) το 2011
απέφερε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 20 εκατ ευρω ενώ βοήθησε «να διαλυθούν» κλάδοι της οικονομίας μεταξύ αυτών η εμπορία αυτοκινήτων, το εμπόριο των ειδών πολυτελείας.
·  Ενδοομιλικες συναλλαγές: προτείνεται η ενοποίηση των δυο νομοθεσιών, δηλαδή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομικών. Επισπεύδων της
ενεργοποίησης του νέου νόμου θα είναι το Υπουργείο Οικονομικών.
·  Καπνά. Προτείνουν να μην γίνουν αλλαγές στις τιμές των πακέτων στα τσιγάρα. Σε αντίθεση όμως προτείνουν να αυξηθεί στον χύμα καπνό καθώς εκτιμάται ότι η τιμή τους είναι δυσανάλογα χαμηλή με το πακέτο.
·  Πρόστιμα του ΚΒΣ. Προτείνεται να αλλάξουν βασικές διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Μεταξύ αυτών εάν γίνουν πολλαπλές παραβάσεις να ισχύει μόνο η παράβαση με το υψηλότερο πρόστιμο. Έτσι εάν για παράδειγμα γίνει έλεγχος στα βιβλία ενός επιχειρηματία και οι εφοριακοί βρουν 5 παραβάσεις να μην επιβάλλεται προσθετικά το πρόστιμο άλλα μόνο η παράβαση με το υψηλότερο ποσό.
 
 
 
Τα μέτρα αυτά το ΔΝΤ επιθυμεί να ενταχθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο όμως δεν έχει αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στην Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδημο ως πρόταση του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την κατάθεση εντός του Ιανουαρίου των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν διαδικαστικά θέματα όπως η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος μέσω της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που παρατηρείται στις ενδοομιλικές  συναλλαγές.

 

protothema.gr 


Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Πράγματα που δεν κάνουμε πια λόγω της τεχνολογίας

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 3.000 Βρετανούς και έχει ως θέμα παλαιότερες συνήθειές μας που έχουν αλλάξει ή και εγκαταλειφθεί λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν σ' αυτήν κατέληξαν πως η καθημερινότητά τους έχει διευκολυνθεί χάρη στην τεχνολογία και πως μπορούν να οργανώνουν καλύτερα τον χρόνο τους. 

Από τις απαντήσεις προέκυψε επίσης μία λίστα με συνήθειες που έχουν αλλάξει ή σταδιακά εγκαταλείπουν οι περισσότεροι χρήστες και υποστηρικτές της τεχνολογίας.

Αναλυτικά:

1. H ανάγνωση εφημερίδας -  Ευτυχώς υπάρχει και το καλοκαίρι, ε;
2. Η επίσκεψη σε ταξιδιωτικό γραφείο - Ποιος τρέχει ως εκεί τώρα;
3. Η χρήση του βίντεο - Κοτζάμ HDMI έχουμε στο λάπτοπ
4. Φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης -  Ε, αν είναι για μία χρήση, μικρό το κακό
5. Αγορά εγκυκλοπαίδειας – Κακώς
6. Να τηλεφωνούμε στο σινεμά για να μάθουμε τις ώρες των ταινιών – Δύσκολο
7. Ημερολόγιο – Παλιά αγαπημένη παιδική συνήθεια
8. Αποστολή γραμμάτων -  Εδώ δεν λέμε καλημέρα στον διπλανό μας
9. Αποστολή fax -  Μόνο σε κάνα ΙΚΑ έχει fax άλλωστε
10. Φίλοι διά αλληλογραφίας - Αφού έχουμε το Facebook
11. Αναζήτηση λέξεων σε λεξικό - Ακόμη μπορεί να σε μαγέψει όμως
12. Ατζέντα τηλεφώνων - Ενδείκνυται για όσους δεν κάνουν back-up
13. Χρήση χάρτη πριν από κάποιο ταξίδι - Εκτός κι αν τα ξέρεις όλα
14. Αντιγραφή τραγουδιών σε κασέτες - Και πού να τις παίξουμε;
15. Επίσκεψη στο βίντεο-κλαμπ - Προτιμότερο για ποπ- κορν στο σούπερ μάρκετ
16. Να έχουμε πάνω μας ψιλά για τηλέφωνο - Μόνο ψιλά έχουμε εμείς οι Έλληνες
17.Χρήση δημόσιων τηλεφωνικών θαλάμων - Αφού έχουμε smartphones ντε
18. Αποστολή ευχετήριων καρτών -  Ήρωες όσοι το συνεχίζουν
19. Να πηγαίνουμε στην τράπεζα - Στην Ελλάδα; Αναγκαστικά
20. Αγορά περιοδικών τηλεοπτικών προγραμμάτων - Με λεφτά;
 
 
 
 
 
zougla.gr

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Είκοσι οι αγώνες της Formula 1 το 2012

Το επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2012 έδωσε στη δημοσιότητα η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου. Σύμφωνα με αυτό, οι αγώνες για την επόμενη χρονιά θα φτάσουν τους 20, με την αρχή να γίνεται από τη Μελβούρνη στην Αυστραλία στις 18 Μαρτίου και την αυλαία να πέφτει στις 25 Νοεμβρίου στη Βραζιλία.  

Στο νέο ημερολόγιο έχουν προγραμματιστεί ο αγώνας του Μπαχρέιν και η επιστροφή του αγώνα των Η.Π.Α..


Ημερολόγιο Formula 1 (2012)
 
1.   18 Μαρτίου, Αυστραλία
2    25  Μαρτίου, Μαλαισία
3.   15 Απριλίου, Κίνα
4.   22 Απριλίου, Μπαχρέιν
5.   13  Μαΐου, Ισπανία
6.   27 Μαΐου, Μονακό
7.   10 Ιουνίου, Καναδάς
8.   24 Ιουνίου, Ευρώπη
9.    8 Ιουλίου, Μεγάλη Βρετανία
10.  22 Ιουλίου, Γερμανία
11.  29 Ιουλίου, Ουγγαρία
12.  2 Σεπτεμβρίου, Βέλγιο
13.  9 Σεπτεμβρίου, Ιταλία
14.  23 Σεπτεμβρίου, Σιγκαπούρη
15.  7 Οκτωβρίου, Ιαπωνία
16 . 14 Οκτωβρίου, Κορέα
17.  28  Οκτωβρίου, Ινδία
18 .  4 Νοεμβρίου, Άμπου Ντάμπι
19. 18  Νοεμβρίου, ΗΠΑ
20.  25  Νοεμβρίου, Βραζιλία
 
 
 
 
 
 zougla.gr

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

Νεκρός 45χρονος εργάτης στον Γέρακα

 Εργατικό δυστύχημα με θύμα 45χρονο εργαζόμενο σε τεχνική εταιρεία, σημειώθηκε στον Γέρακα Αττικής.

Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν γερανοφόρο όχημα που χειριζόταν, ανετράπη.

Επιθεωρητές του ΚΕΠΕΚ Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετέβησαν στον τόπο του ατυχήματος, προκειμένου να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό περιστατικό.

Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

«Όχι» αστυνομικών σε επιτροπές για το χαράτσι

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη συμμετοχή αστυνομικών σε Επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν στις Δ.Ο.Υ. της χώρας για την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από πολίτες και αφορούν στην αναστολή του μέτρου της διακοπής της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

α. η συμμετοχή αστυνομικού στις εν λόγω Επιτροπές είναι έργο ξένο προς την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

β. οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τις ιδιαίτερες επιστημονικές ή άλλες γνώσεις που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση του έργου της Επιτροπής

γ. οι άμεσες και επιτακτικές λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επιτρέπουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για τη διεκπεραίωση άλλων έργων και αρμοδιοτήτων πέραν εκείνων που άπτονται της αποστολής της.

Αυτοί οι προβληματισμοί συμπεριελήφθησαν σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επέδειξε απόλυτη κατανόηση.
 
 
 
 
 
zougla.gr 

Manos Manos Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Αρνητικό πρόσημο σε Αθήνα - Οριακή πτώση σε Ευρώπη

 Κύμα ρευστοποιήσεων στην Αθήνα με πτώση 1,31% και συναλλαγές 14,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που, στην Ευρώπη, η μείωση επιτοκίου επέφερε άνοδο αρχικά και έπειτα οριακή πτώση.

Ειδικότερα, πριν από 15' οι απώλειες ήταν 0,29% στη Φρανκφούρτη και 0,40% στο Παρίσι.   
 
Ωστόσο, η διαφορά της Αθήνας από τις υπόλοιπες αγορές υφίσταται από τον Οκτώβριο του 2009 -και καμία εξέλιξη διεθνώς δεν μπορεί να επηρεάσει την Αθήνα πλην από την εμφάνιση πρωτογενών πλεονασμάτων…

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 1,28% στις 677 μονάδες. Πτώση 2,14% για την Εθνική στα 1,83 ευρώ. Κατάρρευση στη MIG με πτώση 6,44%.  Κέρδη 1,97% ο Τιτάνας και 0,79% για τη Μότορ Οϊλ.                      
 
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr 


Σελίδα 11278 από 11350 (113491 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11277
[11278]
11279
11280
11348
11349
11350
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά