12/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Στροφή σε ασφαλή νομίσματα

  Την πλάτη τους στο ευρώ γυρίζουν οι καταθέτες οι οποίοι σπεύδουν ναμετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε άλλα πιο αξιόπιστα νομίσματα.

Σύμφωνα με τη Real News  4.000 καταθέτες με συνολικές καταθέσεις 500 εκ. ευρώ μετέτρεψαν τις αποταμιεύσεις τους σε άλλα νομίσματα. Σε πρώτη προτίμηση έρχεται το δολάριο Αυστραλίας, ενώ σταθερή αξία παραμένει το δολάριο ΗΠΑ.

Τα στοιχεία της εφημερίδας από τραπεζικούς κύκλους λένε επίσης ότι ζήτηση έχει και τοδολάριο Καναδά, ενώ ορισμένοι μετατρέπουν τα ευρώ τους και σε κορόνες Νορβηγίας.

Την ίδια στιγμή οι Έλληνες λένε όχι και στα άλλοτε ασφαλή κρατικά ομόλογα του εξωτερικού, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη Real ότι πια δεν παρατηρείται μεγάλη εκροή καταθέσεων προς τα έξω, ενώ υπάρχει σταθερή εκροή καταθέσεων για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

 

 

 

 

 

realnews  


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Υγεία
+ + -

Η προσωπικότητα επηρεάζει την μυρωδιά του σώματος

Ομάδα 100 ανδρών και ισάριθμων γυναικών κατόρθωσε να εκτιμήσει με αρκετή ακρίβεια πόσο εξωστρεφείς, αγχώδεις ή κυριαρχικοί ήταν 60 εθελοντές, μυρίζοντας τα T-shirts τους. 

Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που αξιολογεί κατά πόσον τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σχετίζονται με την μυρωδιά του σώματος.

Αν και οι απαντήσεις των εθελοντών δεν ήταν τέλειες, υποδηλώνουν πως όταν σχηματίζουμε την πρώτη εντύπωση για έναν άνθρωπο, δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν μόνο την εμφάνιση και την συμπεριφορά του, αλλά και τον τρόπο που μυρίζει.

«Οι άνθρωποι δεν εκφράζονται μόνο με την εμφάνιση και την ομιλία τους, αλλά και με το πώς μυρίζουν», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Αγκνιέσκα Σοροκόβσκα, από το Πανεπιστήμιο του Wroclaw, στην Πολωνία. 

Η μελέτη

Η δρ Σοροκόβσκα και οι συνεργάτες της, ζήτησαν από 30 άνδρες και 30 γυναίκες να φορούν λευκά T-shirts επί τρεις συνεχόμενες νύχτες και να αποφύγουν στη διάρκειά τους αρώματα, αποσμητικά, σαπούνια, τσιγάρο, αλκοόλ και τρόφιμα με έντονη οσμή. Επιπλέον, τους υπέβαλλαν σε τεστ προσωπικότητας. 

Στη συνέχεια, οι ερευνητές πήραν τα μπλουζάκια των εθελοντών και τα έβαλαν σε διάφανες, πλαστικές σακούλες. 

Στο επόμενο στάδιο της μελέτης τους, επιστράτευσαν 100 άνδρες και 100 γυναίκες, από τους οποίους ζήτησαν να μυρίσουν τα μπλουζάκια και με βάση τη μυρωδιά να βαθμολογήσουν με μια κλίμακα από 0 έως 10, πέντε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. 

Κάθε εθελοντής βαθμολόγησε έξι μπλουζάκια, ενώ κάθε μπλουζάκι βαθμολογήθηκε από 20 εθελοντές.

Ευρήματα

Τρία από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αξιολογήθηκαν με αρκετά μεγάλη ακρίβεια από τους εθελοντές: η εξωστρέφεια (η τάση να είναι κανείς κοινωνικός και ανοιχτός), ο νευρωτισμός (η τάση να είναι κανείς αγχώδης και με διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης) και η κυριαρχικότητα (η ανάγκη να ηγείται κανείς των άλλων).

Ο βαθμός της ακρίβειας δεν ήταν τέλειος, αλλά η δρ Σοροκόβσκα δήλωσε πως ήταν εφάμιλλος με αυτόν προγενέστερης μελέτης, στην οποία είχαν αξιολογηθεί τα ίδια χαρακτηριστικά με βάση βίντεο που έδειχναν εθελοντές στην καθημερινή τους ζωή. 

Επιπλέον, η κρίση για την κυριαρχικότητα ήταν πιο ακριβής όταν οι εθελοντές αξιολογούσαν τις μυρωδιές ατόμων του αντίθετου φύλου, γεγονός που υποδηλώνει πως η μυρωδιά παίζει μεγάλο ρόλο όταν διαλέγουμε ερωτικό σύντροφο, πρόσθεσε. 

Οι ερευνητές αποδίδουν τα ευρήματά τους στην συσχέτιση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας με την έκκριση ορμονών, οι οποίες επηρεάζουν τη μυρωδιά μας. Οι κυριαρχικές προσωπικότητες λ.χ. μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να επηρεάσει τους ιδρωτοποιούς αδένες. 

 

 


ΠΗΓΗ: tanea.gr


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

Ρωσικό διαστημόπλοιο θα συντριβεί στη γη!

  To Fobos-Grunt, η ρωσική αποστολή που απέτυχε να αναχωρήσει για τον πλανήτη Άρη και παραμένει σε χαμηλή γήινη τροχιά από το Νοέμβριο, θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή από τις 6 έως τις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούμε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos. Με συνολικό βάρος....

13,2 τόνων, το Fobos Grunt είναι το μεγαλύτερο διαπλανητικό σκάφος που έχει εκτοξευτεί ποτέ και ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά αντικείμενα που έχουν εισέλθει μέχρι σήμερα στη γήινη ατμόσφαιρα. Οι δεξαμενές του περιέχουν επτά τόνους τετροξειδίου του αζώτου και υδραζίνης, δύο εξαιρετικά τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα. Αν και τα καύσιμα αυτά βρίσκονται στη μορφή πάγου, η Roscosmos ελπίζει ότι το τοξικό φορτίο θα καεί στην ατμόσφαιρα. Παραμένει άγνωστο σε ποια περιοχή της Γης θα πέσει το Fobos-Grunt.

To σκάφος βρίσκεται σε ασταθή τροχιά με γεωγραφικό πλάτος που κυμαίνεται από τις 51 μοίρες βόρεια μέχρι τις 51 μοίρες νότια, καλύπτοντας μια ζώνη από το Λονδίνο στο Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι την Παταγονία της Χιλής στο Νότιο Ημισφαίριο.

Δεδομένου όμως ότι το 70% της επιφάνειας του πλανήτη καλύπτεται από νερό, το πιθανότερο είναι ότι τα συντρίμμια δεν θα πέσουν σε ανθρώπινα κεφάλια.

Το σκάφος εκτοξεύτηκε στις 8 Ιανουαρίου από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Βγήκε με επιτυχία από την ατμόσφαιρα, ωστόσο απέτυχε να πυροδοτήσει τους κινητήρες για το διαπλανητικό ταξίδι και έμεινε κολλημένο σε γήινη τροχιά.

Η αποστολή προγραμματιζόταν να φτάσει το 2013 στον Φόβο, ένα από τα δύο μικρά φεγγάρια του πλανήτη Άρη. Εκεί, θα συνέλεγε δείγματα του εξωγήινου εδάφους, τα οποία θα εκτινάσσονταν με μια κάψουλα και θα έφταναν στη Γη το 2014.
 

 

 
prionokordela.gr


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Τοπικά
+ + -

O Μαγκριώτης για την περιφερειακή οδό στη Δυτ. Θεσσαλονίκη

O υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, στην παρέμβασή του στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου και η Εγνατία Α.Ε. με θέμα: «Παρουσίαση της μελέτης για την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού στη δυτική Θεσσαλονίκη», μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το έργο “Δυτική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός από Α/Κ Κ16 (Νέα Δυτική Είσοδος Π.Α.Θ.Ε. / Λαχαναγορά) – Α/Κ Κ5 (Πολίχνη / Νοσοκομείο Παπαγεωργίου” προβλέπει, σε μήκος περίπου 8χλμ. αναβάθμιση της αρτηρίας, με ανισοπεδοποίηση έξι υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων (πλην του Κ16 που έχει ήδη ανάδοχο και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. € περίπου), επί της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΡ). […] Η αναβάθμιση της συνολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού- ενταγμένη στο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών, Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη- αξιολογείται ως έργο πρώτης προτεραιότητας».

 

 

 

zougla.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Θα αντικαταστήσει τον Ψινάκη στο «Fab 5»;

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Espresso», ο Νίκος Μουρατίδης αποκάλυψε ότι θα κάνει μια guest εμφάνιση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Fab 5», αλλά όλα... παίζουν για το αν θα γίνει ο αντικαταστάτης του Ηλία Ψινάκη.

Αρχικά, το πλάνο είναι να δώσει μια... guest «βοήθεια» στην εκπομπή, για να φτιάξουν έναν νεαρό τραγουδιστή και το group του. Στη συνέχεια όμως, όπως αποκαλύπτει, αν του κάνουν πρόταση για να παραμείνει, θα το σκεφτεί και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαντήσει θετικά. 

Πάντως, εξακολουθεί να είναι πιστός στην παλιά του κόντρα με την Τατιάνα Στεφανίδου, αφού, όπως λέει, δέχθηκε να συμμετάσχει, για να «σκάσει η Τατιάνα από τα κακό της, που λέει δεξιά και αριστερά ότι δεν έχω δουλειά και είμαι στα αζήτητα».

 


Πηγή: ofono.gr


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Europol: 112 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

 Εκατόν δώδεκα άτομα συνελήφθησαν σε 22 χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol. «Μέχρι στιγμής ταυτοποιήσαμε 269 υπόπτους και συλλάβαμε 112 άτομα», δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουένιράιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, έδρα της οργάνωσης.

Η αστυνομική επιχείρηση με την επωνυμία «Επιχείρηση Ικαρος» είχε ως στόχο άτομα που ανταλλάσσουν ακραίου περιεχομένου μαγνητοσκοπημένο υλικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Europol. «Συνεχίζονται οι έρευνες και αναμένονται νέες συλλήψεις», τονίζεται στην ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αστυνομικής επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Europol είχαν συλληφθεί, τον περασμένο Μάρτιο, 200 άτομα στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης κατά διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, το οποίο συγκροτήθηκε επί βάσης 70.000 μελών.

 

 

 

aggelioforos.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Τοπικά
+ + -

Άνθιμος προς Σκόπια: "Μακεδονία εμείς οι Έλληνες ποτέ δε θα σας πούμε"

 Επίθεση κατά των Σκοπίων εξαπέλυσε για άλλη μια φορά από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. "Η έκθεση στο Λούβρο για τον Μέγα Αλέξανδρο σπάει τα κόκκαλα της Σκοπιανής προπαγάνδας", υπογράμμισε...

από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία.

Ο κ. Άνθιμος κάλεσε τους Σκοπιανούς να κρατήσουν το όνομα Σκόπια, Βαρδαρία, τονίζοντας: "Μακεδονία εμείς οι Έλληνες ποτέ δε θα σας πούμε. Γιατί είστε Σλάβοι που ενισχύονται από άλλες εθνότητες". Ανέφερε μάλιστα το τι γράφουν στο βιβλίο επισκεπτών της Έκθεσης του Λούβρου οι επισκέπτες -“γράφουν ‘καλώς ήρθες στο Παρίσι Έλληνα Αλέξανδρε” τόνισε- και πρόσθεσε: "Διαβάζουν μέσα από τα εκθέματα την πραγματική ιστορία για τον Αλέξανδρο. Αυτόν που προσπαθούν να οικειοποιηθούν οι γείτονες για να δικαιολογήσουν το όνομα Μακεδονία στο νεοφτιαγμένο κράτος τους που αποτελείται από πολλές εθνότητες".

Κάλεσε, επίσης, τις νέες γενιές Ελλήνων, να μην υποχωρήσουν στο θέμα της ονομασίας. “Εγώ και οι άνθρωποι της ηλικίας μου θα ΄χουμε φύγει κι αυτό δε θα ΄χει τελειώσει. Εσείς όλοι, διδάξτε στα παιδιά σας αυτό που προκύπτει από την καρδιά της Ευρώπης”, υπογράμμισε.

 

 

 

thestival.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

ΣΟΚ: Παραμορφώνεται το πρόσωπό της (foto-video)

  Αϊτή: Πορτ-ο-Πρενς
Σπάνια γενετική κατάσταση γνωστή ως ινώδη δυσπλασία.


Τα οστά  της Marlie αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να στρεβλώνει το πρόσωπό της και να τεντώνει το δέρμα της. 


 

 

 

 

periergaa.blogspot.com 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Σοκαριστικό video από τις οδομαχίες στην Αίγυπτο

 Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου συνεχίζονται και την Κυριακή στο Κάιρο με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών να ανεβαίνει δραματικά.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πάνω από 500 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας της χώρας. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται μάλιστα και δύο παιδιά.

Σοκ έχει προκαλέσει πάντως τις τελευταίες ώρες σε όλο τον κόσμο ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας να ξυλοκοπούν με μανία διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου
 
 

 

 

 

 

protothema.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Από το «Playboy» στα… έδρανα της Βουλής!

 Η 27χρονη Μαρία Κοζεβνίκοβα άφησε πίσω της το μόντελινγκ και τις αισθησιακές φωτογραφίσεις για το «Playboy» και αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική! Το πανέμορφο μοτέλο εντάχθηκε στο πλευρό του Πούτιν και πλέον θα… κοσμεί τα έδρανα της ρωσικής Βουλής.

perierga.gr - Από το "Playboy" στα... έδρανα της Βουλής!

Μία -ομολογουμένως- από τις ωραιότερες γυναίκες στον πλανήτη, η Μαρία φωτογραφήθηκε το 2009 σε εξώφυλλο του «Playboy», ενώ το ρωσικό περιοδικό «Maxim» την ανακήρυξε τον περασμένο Νοέμβριο ως την «πιο σέξι γυναίκα της χρονιάς»!

perierga.gr - Από το "Playboy" στα... έδρανα της Βουλής!

Με αυτά τα προσόντα, που συνθέτουν ένα κατά τα άλλα… πλήρες βιογραφικό, και πλούσια ιστορία στη νεολαία του κόμματος του Πούτιν, η Μαρία σκέφτηκε να βρει… το δρόμο της στην πολιτική, κάνοντας πλέον καριέρα βουλευτή!

perierga.gr - Από το "Playboy" στα... έδρανα της Βουλής!

Η δράση της, οι απόψεις και οι ενέργειές της ως πολικός δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι ούτε αν θα συμφωνήσουμε ή όχι μαζί τους… Πάντως ο ρωσικός αντρικός πληθυσμός και δη οι βουλευτές του Κοινοβουλίου είναι σίγουρο πως καμία αντίρηση δεν θα της φέρουν…

 

 

 

 

perierga.gr 


Σελίδα 11267 από 11371 (113710 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11266
[11267]
11268
11269
11369
11370
11371
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά