20/07/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ιστορικές εκλογές στην Αίγυπτο

 Μαζική ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των πρώτων εκλογών στην Αίγυπτο μετά την εξέγερση και την ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ήρεμα και χωρίς προβλήματα, παρά τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, όπου οι συγκρούσεις διαδηλωτών και στρατού κόστισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους.

Οι Αιγύπτιοι πολίτες είχαν σχηματίσει ουρές από τα ξημερώματα για να ψηφίσουν στις πρώτες βουλευτικές εκλογές από την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο, οι οποίες διεξάγονται σε συνθήκες πολιτικής κρίσης.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σε εννέα από τις 27 περιφέρειες της χώρας για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διαρκεί δύο ημέρες και αφορά μεγάλες περιφέρειες όπως του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Λούξορ, που αποτελούν το εν τρίτον των περιφερειών της χώρας. Στην ψηφοφορία κλήθηκαν να λάβουν μέρος 17,5 από τα 40 εκατομμύρια των Αιγυπτίων ψηφοφόρων.

Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή δύο ακόμη γύρων που θα αφορούν τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της Αιγύπτου και αυτή η εκλογική διαδικασία για την πλήρωση των εδρών της 508μελούς Λαϊκής Συνέλευσης (Κάτω Βουλή) θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Σούρα, της Άνω Συμβουλευτικής Βουλής, η οποία θα διεξαχθεί από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Το Κοινοβούλιο θα επιφορτισθεί με τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει την κατάρτιση του νέου συντάγματος της χώρας, κρίσιμο βήμα της μετάβασης της χώρας στην δημοκρατία.  
 
 
 
protothema.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Θα πληρώνουν και την επίσκεψη!

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τις συμβατικές υποχρεώσεις όλων των συμβεβλημένων γιατρών για τους ασφαλισμένους στον ΟΠΑΔ (Δημόσιο), καθώς ο οργανισμός τους οφείλει 350.000.000 ευρώ.

Λόγω όλων των παραπάνω, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα αναγκάζονται στο εξής να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο της επίσκεψης σε γιατρούς. 

Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) καλούν τους γιατρούς να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από την 1η Δεκεμβρίου 2011.

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Χαμός στη Βουλή για τις καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό

Στην αναζήτηση τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό προχωρά η Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. 

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Πετσάλνικο στις 15.11.2011 ο Βαγγέλης Αργύρης, πρόεδρος της επιτροπής που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών». 

Τα εν λόγω στοιχεία αναμένονται την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «όπου κριθεί απαραίτητο, θα ξαναγίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης». 

Αφορμή για την έρευνα αυτή δόθηκε ύστερα από καταγγελία του βουλευτή του Ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη ότι «πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία».

Οι κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, βουλευτές της Ν.Δ., μέσω ερώτησή τους, ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών «όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ελβετικών και ελληνικών αρχών από το 2005 μέχρι και σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Στην αναφορά τους οι δυο βουλευτές της ΝΔ καλούν τον κ. Πετσάλνικο να ενεργήσει αμέσως «ώστε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία που προφανώς διαθέτει ή γνωρίζει ο ως άνω βουλευτής για τυχόν επιλήψιμες οικονομικές δραστηριότητες και γα αδιαφανή περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων βουλευτών». 

Επικαλέστηκαν δε ερώτηση του κ. Ζησιάδη προς τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών, στην οποία ο δεύτερος απάντησε ως εξής: «η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Διευκρινίσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ

Επιστολές στα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να διευρυνθούν τα υπάρχοντα Επιμελητήρια, ώστε να δέχονται και τους αποφοίτους των ΤΕΙ έχει ήδη αποστείλει το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η υπουργός, επί δεκαετία εκκρεμούσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση αίτησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος 318/1994 που αφορούσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τμημάτων Πολιτικών Έργων Υποδομής, Πολιτικών Δομικών Έργων και Τοπογραφίας των ΤΕΙ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας εν όψει έκδοσης αυτής της απόφασης δεν επεξεργαζόταν κανένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για επαγγελματικά δικαιώματα. Το 2010 συντάχθηκαν και προωθήθηκαν στο ΣτΕ για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο, σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν το δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των πτυχιούχων τμημάτων ΤΕΙ, μεταξύ αυτών και Τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Το έγγραφο της υπουργού Παιδείας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Τσιαούση για το πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης που αντιμετωπίζουν πολλοί απόφοιτοι ΤΕΙ εξαιτίας της μη αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε ορισμένες ειδικότητες.

Η βουλευτής είχε κάνει ειδική αναφορά στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία εδρεύουν στην Κοζάνη και είναι τμήματα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης τα οποία και φέτος εισήγαγαν μαθητές.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

«Τσεκάρει» Μανωλά η Γκλάντμπαχ

Με την περίπτωση του Κώστα Μανωλά ασχολείται η Γκλάντμπαχ. Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα γνωρίζει πως το συμβόλαιο του Έλληνα αμυντικού τελειώνει το καλοκαίρι και ο προπονητής Λουσιέν Φαβρ έχει ήδη τσεκάρει τον παίκτη σε dvd.

Η ΑΕΚ δεν έχει τα χρήματα για να δώσει μία προκαταβολή στον Μανωλά και να ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι δεν αποκλείεται οι Γερμανοί με μία καλή πρόταση να τον αποκτήσουν. 

 

 

 

 

zougla.gr


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Τούνελ ''παλάτι'' αξίας 2 Δις ευρώ

Με 59 δεξαμενές χωρητικότητας 670.000 κυβικών μέτρων νερού και μήκος 6,3 χλμ. το τούνελ που βρίσκεται στην πόλη Kasukabe, στην επαρχία Saitama της Ιαπωνίας δικαιολογημένα έχει ονομαστεί ως… υπόγειο παλάτι!

Η επαρχία Saitama είναι παραδοσιακά πολύ ευάλωτη σε πλημμύρες, εξαιτίας των δύο ποταμών της περιοχής, του Otoshifurutone και του Edo.

Το τούνελ αυτό έχει κατασκευαστεί ώστε, όταν κάποιος από τους ποταμούς πλημμυρίζει, να συγκεντρώνει και να αποθηκεύει προσωρινά τεράστιες ποσότητες νερού και οπότε να μετριάζονται οι ζημιές.

Το κόστος του έργου έφτασε τα 240 δισεκατομμύρια Γιεν (περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ) και ξεκίνησε να λειτουργεί τμηματικά από το 2002.

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Life style
+ + -

Παγκόσμια πρωτιά για τη Rihanna

Το νέο album της Rihanna «Talk that talk», βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή των Βρετανικών charts, εκτοπίζοντας το Χριστουγεννιάτικο album του Michael Buble. Στα δε τραγούδια και πάλι στην κορυφή βρίσκεται η Rihanna με το τραγούδι «We found love» που ερμηνεύει μαζί με τον Calvin Harris.


Επίσης στο νούμερο 9 βρίσκεται το «Take care» που ερμηνεύει μαζί με τον Drake. Και εδώ έχουμε ένα ρεκόρ αφού τα ίδια τραγούδια βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στις ίδιες θέσεις σε Αγγλία και Αμερική. 

Τέλος στο νούμερο 89 έκανε νέα είσοδο το κλασικό «White Christmas» σε νέα διασκευή από την Lady Gaga!

 

 


Πηγή: ofono.gr


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Αθλητικά
+ + -

Επίθεση στο σύνδεσμο του ΟΣΦΠ στην Κυψέλη

Περίπου 20 μοτοσικλετιστές μετέβησαν στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Ανάφης στην Κυψέλη, περίπου στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας και πέταξαν 2 βόμβες μολότοφ στο σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε 3-4 αυτοκίνητα.

Επίσης ένας άνδρας 26 ετών που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο τραυματίστηκε ελαφρά από αιχμηρό αντικείμενο, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχειανησυχία για την υγεία του. Το αν ο τραυματίας είχε οποιαδήποτε σχέση με το γεγονός, η αν απλώς βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Στη Βουλή τα αιτήματα των αγροτών της Κρήτης

Τα αιτήματα των αγροτών της Κρήτης που είχαν οδηγήσει στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους και την κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης στη Βουλή, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Στρατάκη προς τον υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως ανέφερε ο κ.Στρατάκης στην ερώτησή του, οι αγρότες διεκδικούν την επίλυση διαφόρων αιτημάτων του κλάδου τους, όπως:

- Αξιοποίηση της μελέτης για την αμπελουργία με την εκκίνηση ενός νέου προγράμματος αναμπέλωσης.

- Αποζημίωση των αμπελώνων από τον περονόσπορο μέσω ΕΛΓΑ.

- Καταβολή της αποζημίωσης των κηπευτικών λόγω E-coli.

- Καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος (γάλακτος-ελαιολάδου) και επιστροφή των 12.000.000 ευρώ που κόπηκαν από το ποιοτικό παρακράτημα για την ελαιοκαλλιέργεια.

- Εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους παραγωγούς για τα έτη 2008-09-10.

- Μέτρα στήριξης του ελαιολάδου: α) Δημιουργία Εθνικού Φορέα προώθησης και διαφήμισης ελαιολάδου, β) Εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις.

- Επιστροφή φόρου πετρελαίου 5% με βάση τα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων.

- Μείωση του κόστους παραγωγής με αλλαγή του ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια-ζωοτροφές στο 6%.

- Ενίσχυση της κτηνοτροφίας με κατεύθυνση την αγορά ζωοτροφών.

- Ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα με Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Κρήτης για την αγροτική ανάπτυξη και ενίσχυση των ερευνητικών κέντρων και υπηρεσιών γεωργικών προειδοποιήσεων του νομού.

- Παραμονή (περιφερειοποίηση) των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ σε ειδικό ταμείο (ανά περιφέρεια) με σκοπό τις αποζημιώσεις των κρητικών προϊόντων.

- Πάγωμα των αγροτικών δανείων για 3 τουλάχιστον χρόνια με ταυτόχρονο πάγωμα των πλειστηρισμών και αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης της ΑΤΕ προς τους αγρότες.

- Ενίσχυση των ελεγκτικών υπηρεσιών για την πάταξη της αισχροκέρδειας του παρεμπορίου και των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

- Καμία περικοπή στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των αγροτών.

- Κρητική διατροφή (ικανοποίηση του αιτήματος της περιφέρειας Κρήτης και υποβολή φακέλου από το yπουργείο Πολιτισμού για ένταξη της κρητικής διατροφής στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO).

Έτσι, ο υπουργός καλείται να απαντήσει σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ικανοποιηθούν αν όχι όλα, μέρος των αιτημάτων των αγροτών της Κρήτης.

 

 

 


Πηγή:agronews


Manos Manos Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Ματαιώθηκε η επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Λάρισα

Ματαιώθηκε, πριν από λίγο, η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Λάρισα.

Από νωρίτερα σήμερα πρωί υπήρχε σχετική ειδοποίηση ότι ο κ. Αβραμόπουλος επρόκειτο να επισκεφθεί εθιμοτυπικά την 1η Στρατιά και το ΑΤΑ. Με νέα ειδοποίηση η παραπάνω επίσκεψη ματαιώθηκε, καθώς υπήρξε η επίκληση απ' το γραφείο του υπουργού ανειλημμένων υποχρεώσεων που καθιστούσαν απαραίτητη την αλλαγή στο πρόγραμμα Αβραμόπουλου.

Παρ' όλα αυτά θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο το πρωί η εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου τόσο στην 1η Στρατιά, όσο και στο ΑΤΑ.

 

 

 

 Πηγή:thessalianews 


Σελίδα 11266 από 11309 (113087 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11265
[11266]
11267
11268
11307
11308
11309
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά