12/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Τοπικά
+ + -

Πέμπτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης

 Κενό εξουσίας στην Κεντροαριστερά και Βατερλό για το ΠΑΣΟΚ στην Α΄Θεσσαλονίκης, δείχνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».


Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 13,6%, ακολουθεί δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ με 9,1, η ΔΗΜ.ΑΡ. στην Τρίτη θέση με 7,1 %, ο ΛΑΟΣ με 5,3% , το ΠΑΣΟΚ 4,5 % , 4,2 οι Οικολόγοι – Πράσινοι , 3,4 ο ΣΥΡΙΖΑ , 2,1 % η Δημοκρατική Συμμαχία και 1,6 το Άρμα Πολιτών. 
Στο 10,4 % η αποχή, 23,6 οι αναποφάσιστοι 
Στην εκτίμηση αποτελέσματος η ΝΔ κυμαίνεται από 22-26%, το ΚΚΕ από 12-16%, το ΠΑΣΟΚ 10-15%, η ΔΗΜΑΡ 10-13%, ο ΛΑΟΣ 7-10 %, οι Οικολόγοι 6-8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5-7%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3-4 %. 
Οι Θεσσαλονικείς δεν δείχνουν ικανοποιημένοι από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς το 38% απάντησε «Καθόλου» στο σχετικό ερώτημα, «Λίγο» το 30% , «Αρκετά» το 18%, «Πολύ» το 3%. 
Το 38% θέλει οι εκλογές να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, 26, % να πάρει μικρή παράταση και 28% να παρατείνει τη θητεία της μέχρι το τέλος της τετραετίας. 
Να παραμείνει η χώρα στο ευρώ με κάθε θυσία θέλει το 62% με το 32% να διαφωνεί. 
Με νέο πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ζητά το 79 % ενώ το 55% δεν θέλει να πάει να ψηφίσει στην εσωκομματική διαδικασία .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rthess


Paris Paris Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Θα SOPA-σει το διαδίκτυο;

  Οι λάτρεις της τεχνολογίας και οι χρήστες του Internet, στην Αμερική αλλά και τελικά σε όλον τον κόσμο, αρχίζουν και συσπειρώνονται απέναντι σε ένα πρόσφατο, για ψήφιση, νομοσχέδιο που έκανε την εμφάνισή του, που πραγματικά θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή του διαδικτύου όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Το νομοσχέδιο που ακούει στο όνομα, Stop Online Piracy Act ή SOPA -που αποτελεί μία διαβολική σύμπτωση με την ελληνική σημασία της λέξης σώπα, θα απαιτεί από τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν ή παραπέμπουν σε ένα άλλο site, να φέρουν ευθύνη για την τυχόν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μερικές από τις γνωστότερες ιστοσελίδες όπως, Facebook, Google, Wikipedia, YouTube, Twitter και κατ’ επέκταση και οι υπόλοιπες, θα «ξεκληριστούν» από περιεχόμενο ή ίσως και να κλείσουν και τελείως. Το νομοσχέδιο αυτό συζητιέται να περαστεί αυτές τις μέρες, αλλά οι έντονες διαμαρτυρίες από όλον τον κόσμο, έχουν καθυστερήσει την ψήφισή του, μιας και πραγματοποιούνται εκτενείς διαβουλεύσεις για το θέμα.

 

 

 

 

 

 

 

proho.gr 


Paris Paris Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ… ΧΑΡΙΖΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ - 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 Περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ είχε χαρίσει το υπουργείο Εξωτερικών στις ΜΚΟ την περίοδο 2000- 2010. Μάλιστα τα μεγαλύτερα ποσά δόθηκαν το 2003 όταν στη θέση του υπουργού ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ιδιαίτερο κερδισμένο ήταν το ΜΚΟ της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα, στην οποία δόθηκε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» από το 2000 έως το 2010 χαρίστηκαν σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) 115.388.814 ευρώ. Τα περισσότερα μάλιστα δόθηκαν το 2003, και έφταναν στα 18.095.076 ευρώ, δηλαδή το διάστημα που υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου (από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004). Στην σχετική λίστα ξεχωρίζει η ΜΚΟ της μητέρας του κ. Παπανδρέου, Μαργαρίτας (ΚΕΔΕ - Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη) με 929.510 συνολικά, την περίοδο 2000-2007. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά που αφορούν την περίοδο 2000-2010 θα εμφανίζονταν σημαντικά μεγαλύτερα αν οι φάκελοι της πρώτης τριετίας δεν είχαν πολτοποιηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Τι… είδε και έφριξε ο λογιστής
Από την άλλη μεριά στο διάστημα που πέρασε στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί ή μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος δεν είναι πλήρης, από την στιγμή που δεν εξετάσθηκαν οι υπάλληλοι που είχαν χειριστεί τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ. Οπως μάλιστα γνωστοποιεί ο λογιστής που έκανε τους ελέγχους στις ΜΚΟ, που χρηματοδοτήθηκαν τα έτη 2000-2002, «εντοπίζονται μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των καταγραφέντων ποσών και των πραγματικών πληρωμών. Οι αποκλίσεις αυτές στη στατιστική βάση της ΥΔΑΣ εμφανίζονται στα στοιχεία που αφορούν τα έτη 2000 έως και 2008. Για τα έτη 2009-2010 δεν σημειώνονται αποκλίσεις». Σ' άλλο σημείο του πορίσματος, σημειώνεται ότι «εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγαλύτερα ποσά οι εμπλεκόμενες ΜΚΟ».

Η λίστα με τις ΜΚΟ

 • Οικουμενική: 328.895 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
 • Οικολογική και Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικών Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Θράκης / Βόσπορος - Πολιτιστική Συνεργασία: 277.000 ευρώ.
 • Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας «Σωκράτης»: 186.911 ευρώ.
 • Κέντρο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας: 156.485 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εξαγωγέων.
 • Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΔΙΔΗΝΕ): 144.000 ευρώ.
 • Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: 139.694,77 ευρώ
 • Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης (HUMANET): 108.320 ευρώ. Με έδρα τα Γιάννενα.
 • Ιάσων - Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος: 99.941,50 ευρώ. Εδρα Αθήνα, πρόεδρος Γιάννης Λάτσιος.
 • Νερό για τον άνθρωπο και την ειρήνη: 89.604,89 ευρώ. Δραστηριοποιείται κυρίως στη Συρία και το Ιράν, ενώ συμμετέχει σε γκαλά για τον Γκάντι.
 • ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: 70.000 ευρώ.
 • Ανθρωπιστική και Ευρωπολιτιστική Ανάπτυξη και Συνεργασία: 51.183,71 ευρώ. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Αίγυπτο.
 • Μία Γη: 51.000 ευρώ. Με έδρα τον Βόλο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην υποσαχάρια Αφρική.
 • Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκή Προοπτική: 45.000 ευρώ.
 • Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας ANCE: 43,724,37 ευρώ. Προωθεί την δημοκρατία, την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και των νέων, την ενσωμάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας κ.λπ. σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Πρόεδρος ο καθηγητής Γιώργος Παυλίδης.
 • Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπη «ΙΝΑ»: 37.087,05 ευρώ. Είναι πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας
 • Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής: 31.902,67 ευρώ. Προωθεί την διεθνή συνεργασία και εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος με αντιπροσώπους σε 137 χώρες. Ιδρύθηκε από την Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη.
 
 
 
 
 
 
karfitsa.gr

Paris Paris Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Κινέζικο Κοτόπουλο

 
Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!


Υλικά

Για 2-4 άτομα: 
5 κ.σ.καλαμποκέλαιο
1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
2 πιπεριές (σε λωρίδες)
8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)

Για την σάλτσα

2 κ.σ Worcestershire sauce
4 κ.σ μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
4 κ.σ γλυκό κρασί ή σέρι
1 κ.γ Ζάχαρη
1 φ.τ χυμό πορτοκαλιού
1 φ.τ Ζωμό κότας σε κύβο
1 κ.γ σκόνη 5 Spices
1 τζούρα αλάτι

Καλή επιτυχία και Καλή Όρεξη.

 

 

 

 

 

 

 sintagi.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Συνάντηση Παπαδήμου - Μπουτάρη αύριο

 Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος πρόκειτια να συναντηθεί αύριο, Δευτέρα, στις 12.00 με τον Δήμαρχο Θεσσαλονικέων Γιάννη Μπουτάρη και στις 15.00 με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Απόστολο Ταμβακάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

 

 

protothema.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Σε ανάγκες το δώρο των Χριστουγέννων

  Σε ανάγκες και όχι σε δώρα θα πάει το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα του MasterCard Barometer. Ο 13ος μισθός θα καλύψει βασικές ή έκτακτες ανάγκες και δεν θα σπαταληθεί σε δώρα για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των Ελλήνων δήλωσε ότι με τα χρήματα αυτά θα καλύψει τρέχουσες ανάγκες, ενώ το 19% δήλωσε ότι θα τα αποταμιεύσει για μελλοντικές ή έκτακτες αναγκες.

Μόλις το 15% των Ελλήνων θα αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα με τον 13ο μισθό, ποσοστό μειωμένο κατά 50% σε σχέση με πέρσι. Την ίδια στιγμή το δώρο αποδεικνύεται σπάνιο, αφού το 30% δηλώνει ότι δεν υπάρχει επιπλέον εισόδημα.

Περίπου το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει φέτος στις γιορτές, ενώ όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν θα επιλέξουν ελληνικούς προορισμούς και κυρίως τα εξοχικά ή πατρικά τους σπίτια στην επαρχία.

 

 

 

nooz.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Πείτε αντίο στο μποτιλιάρισμα

  Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι η σύγχρονη παθογένεια της αυτοκίνησης. Γι' αυτό και ο Juha-Pekka Rautio, προφανώς ενοχλημένος από τις ατελείωτες ουρές και τις αμέτρητες χαμένες ώρες στο μποτιλιάρισμα, εμπνεύστηκε το Citroen CCrab concept.

Όπως μαρτυρά και τo όνομά του, αντιγράφει το σύστημα των αρθρώσεων του καβουριού.

Είναι σχεδιασμένο να πραγματοποιεί πληθώρα ελιγμών. Κινείται ακόμη και προς το πλάι, χάρη στους αυτόνομα κινούμενους τροχούς του.

 
 
 
 
 
newsbeast.gr 

Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά
+ + -

Παραιτείται o Παπανδρέου απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με στελέχη

 Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή κορυφαίων...
στελεχών και υπουργών που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Το πολιτικό συμβούλιο γίνεται μέσα σε μία συγκυρία οπου έχουν φουντώσει τα σενάρια αφενώς για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την προσφυγή σε εθνικές εκλογές το ταχύτερο δυνατό και αφετέρου για το τι σκοπεύει να κάνει ο Γ. Παπανδρέου, για το αν δηλαδή θα παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός ή αν θα αποχωρήσει και θα παραδώσει τη σκυτάλη.

Με βάση τα δεδομένα αυτά η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου αναμένεται να καθορίσει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις αν και στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζουν οτι ο πρόεδρος του κόμματος θα σκιαγραφήσει την πορεία των εσοκομματικών διαδικασίων για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε ιδεολογικό - πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο προσώπων, χωρίς ωστόσο να αναμένεται, όπως λένε οι ίδιοι, να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για τις προσωπικές του επιλογές.

Πάντως, οι πληροφορίες συγκλίνουν, με βάση εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών, οτι ο κ. Παπανδρέου μάλλον θα παραιτηθεί και απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου ο Ευ. Βενιζέλος, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοίδης, οι οποίοι θεωρούνται οι βασικοί υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής, προετοιμάζονται για την αναμέτρηση. Μάλιστα, με βάση τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται οτι θα είναι ντέρμπι η κούρσα διαδοχής μεταξύ Βενιζέλου - Λοβέδρου.

Για το χρόνο παραίτησής του σημαντικό ρόλο παίζουν οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της κυβέρνησης και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.
'Ολοι φαίνεται να συμφωνούν οτι πρέπει να ακολουθηθούν οι κατασταστικές διαδικασίες, δηλαδή η εκλογή να γίνει απο τη βάση με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων όπως έγινε και το 2007 αν και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να προωθεί εκλογή απο ένα πιο περιορισμένο σε αριθμό ελκεκτορικό σώμα, δηλαδή να εκλεγεί απο το Εθνικό Συμβούλιο ή απο ένα συνέδριο.Ολοι αναγνωρίζουν παράλληλα το δικαίωμα του Γ. Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος εφόσον το επιθυμεί. 

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στελέχη όπως η Τόνια Αντωνίου, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος αναμένεται να πιέσουν τον Γ. Παπανδρεου να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες και να αποκαλύψει τις προθέσεις του.

Τέλος, να σημειωθεί οτι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται νέο κείμενο - παρέμβαση της πασοκικής τρόικας (Διαμαντοπουλου, Λοβέρδος Ραγκούσης) ενδεχομένως και επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας απο τον κ. Λοβέρδο ενώ τη Δευτέρα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.
 
 

Πηγή: newsit.gr

Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Τοπικά
+ + -

Χριστουγεννιάτικος...εξάψαλμος στον Χ.Μαγκούφη

  Την οργή του κόσμου προς τους πολιτικούς η οποία κλιμακώνεται το τελευταίο καιρό δέχτηκε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χ.Μαγκούφης ο οποίος βρέθηκε σε καφενείο-ταβέρνα της Καλαμπάκας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η είδηση της παρουσίας του πολιτικού διαδόθηκε γρήγορα και στην ταβέρνα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αγανακτισμένοι πολίτες οι οποίοι με πανό και συνθήματα, εξέφρασαν τα παράπονα και την αποδοκιμασία τους στον βουλευτή για την πολιτική που ασκείται από τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

Ο Χ. Μαγκούφης άκουσε ό,τι άκουσε χωρίς να αντιδράσει, ενώ μετά την αποχώρηση των «Αγανακτισμένων» παρέμεινε στην ταβέρνα για να συνεχίσει το γεύμα του. 

 

 

 

nooz.gr 


Manos Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα   Περίεργα
+ + -

Οι πιο τρελές πολυθρόνες

 

Αναπαυτικές να 'ναι κι όπως να ναι
 
 
 
 
 
 
newsbeast.gr 

Σελίδα 11265 από 11371 (113710 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11264
[11265]
11266
11267
11369
11370
11371
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά