18/11/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Τεχνολογία
+ + -

Το τρισδιάστατο Τρίτο Ράιχ! ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ

 Ήταν Φεβρουάριος του 2011, όταν ο αυστραλός σκηνοθέτης Philippe Mora, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε δύο μικρά φιλμ προπαγάνδας από την προπολεμική ναζιστική Γερμανία, σε 3D! Ο Mora, εντόπισε τις ταινίες ενώ έκανε έρευνες στα γερμανικά Ομοσπονδιακά Αρχεία του Βερολίνου, για το ντοκιμαντέρ του, με θέμα το πώς οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τις ταινίες, ώστε να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και να χειραγωγούν τον γερμανικό λαό. 

  Οι ταινίες είχαν γυρισεί σε 35mm, με τη βοήθεια ενός πρίσματος που είχε τοποθετηθεί μπροστά σε δύο φακούς, ώστε να δημιουργηθεί η τρισδιάστατη ψευδαίσθηση στους θεατές. Η παραγωγή τους είχε γίνει από ανεξάρτητο στούντιο του Τρίτου Ράιχ, υπό την εποπτεία του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς το1936, δηλαδή 17 χρόνια πριν οι τεχνολογία 3D, κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στις ΗΠΑ, το 1953!

  Ο σκηνοθέτης Mora, πιστεύει ότι η ύπαρξη των τρισδιάστατων φιλμ των Ναζί, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη του πόσο "μπροστά" βρίσκονταν από τεχνολογικής πλευράς, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει και άλλο ναζιστικό υλικό με τεχνολογία 3D!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι περιέχουν οι 3D ταινίες των Ναζί.

   Το ένα φιλμ, δείχνει κάτι σαν τοπικό καρναβάλι, με τίτλο "Τόσο αληθινό, που μπορείτε να το αγγίξετε", ο οποίος ταιριάζει απολύτως σε τρισδιάστατη ταινία, και εστιάζει κυρίως στο... ρεαλιστικότατο ψήσιμο κρεάτων σε μία ψησταριά! Στο δεύτερο φιλμ, που ονομάζεται "Έξι κορίτσια το Σαββατοκύριακο" παρουσιάζει τη "μεγάλη ζωή", έξι γερμανίδων στάρλετ.

  " Η ποιότητα των ταινιών είναι φανταστική. Οι Ναζί είχαν εμμονή να καταγράφουν σε φιλμ τα πάντα, αλλά κάθε εικόνα ήταν ελεγχόμενη - αφού και αυτές αποτελούσαν μέρος του σχεδίου απόκτησης ελέγχου της χώρας και του λαού της", σχολιάζει ο Mora.

  �� Mora, θεωρείται πλέον ειδικός στην ανάλυση και έρευνα των κινηματογραφικών μεθόδων των Ναζί. Το 1973, σε δική του ταινία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα γνωστά πλέον πλάνα των ιδιωτικών οικιακών ταινιών που γύριζε ο Χίτλερ και η σύντροφός του, Εύα Μπράουν στις Βαυαρικές Άλπεις, όπου ζούσαν μία ονειρεμένη ζωή, την ίδια στιγμή που οι Ναζί, σκορπούσαν την φρίκη και τον θάνατο, αλλάζοντας για πάντα τον παγκόσμιο χάρτη

 

pyles.tv 


Manos Manos Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Στον οικονομικό εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα πέρασε το πρωί με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η επιβολή σκληρών μέτρων τα οποία περιελήφθησαν στο Μνημόνιο 1. 

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε προθεσμία από τον εισαγγελέα για να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του και θα επανέλθει στις 22 Δεκεμβρίου. 

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά , τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε ενώπιον του εισαγγελέα και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης. Η κ. Γεωργαντά στην εξάωρη κατάθεσή της στον εισαγγελικό λειτουργό, έχει υποστηρίξει ότι «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα». 

Από την πλευρά του ο κ. Λογοθέτης ο οποίος είχε από το παρελθόν αντιδικία με τον κ. Γεωργίου, προσκόμισε εξεταζόμενος από τον εισαγγελέα και επιπλέον στοιχεία. Άλλωστε, ο κ. Λογοθέτης φέρεται να είχε κάνει παλαιότερα στις δικαστικές αρχές σχετική καταγγελία πως παραποιήθηκαν τα στοιχεία της Υπηρεσίας για να δείχνουν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και να ξεκινήσουν τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Γεωργίου αρνείται κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διέπραξε κάτι τέτοιο διαψεύδοντας όσα ακούστηκαν σε βάρος του.

 

 

 

 

 

zougla.gr 


Manos Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην ελληνική πρεσβεία του Παρισιού

Ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην ελληνική πρεσβεία που εδρεύει στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο χώρος εκκενώθηκε και ο μηχανισμός εξολοθρεύθηκε από τη γαλλική αστυνομία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού ανέλαβε ιταλική οργάνωση.

 

 

 

 

zougla.gr 


paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Τεχνολογία
+ + -

#OpGreece: Η πρώτη «ανακοίνωση» των Αnonymous για την Ελλάδα

 Το γνωστό κινήμα χάκερ, Anonymous, ξαναχτυπά και αυτή τη φορά το ενδιαφέρον τους προκάλεσε η κατάσταση της Ελλάδος και έτσι ανάρτησαν μία από τις γνωστές μακρυσκελείς ανακοινώσεις τους στο Pastebin. Tην ανακοίνωση, την οποία εντόπισε το SecNews.gr μέσω Twitter, αναφέρεται όπως θα διαπιστώσετε και εσείς με έναν αρκετά γλαφυρό τρόπο στην κρίσιμη πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε όλο το κόσμο, αυτό είναι το πρώτο δελτίο τύπου από το #OpGreece. Επιθυμούμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και να ενημερώσουμε μαζικά για την ύπαρξη και την δραστηριότητά μας. Επιθυμούμε την ευαισθητοποίηση όχι μόνο των Ελλήνων εντός της Ελλάδας, αλλά και των Ελλήνων ομογενών, όλων εσάς που είστε ελληνικής καταγωγής και είστε διασκορπισμένοι σε όλον τον πλανήτη.

Είδαμε όλοι την χρήση σπρέι πιπεριού από τον «μπάτσο»στο πρόσωπο των διαδηλωτών σωστά; Είδαμε επίσης τον Tony Bologna να ψεκάζει νεαρές γυναίκες στην Νέα Υόρκη ναι; Αν τα παραπάνω σας συγκλόνισαν, εδώ αποτελεί μια καθημερινή ρουτίνα. Οι Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά, λαμβάνουν αυτή την «περιποίηση» σχεδόν ΚΑΘΕ εβδομάδα ενώ κανένας αξιωματούχος δεν αντιδρά στις πράξεις βίας εναντίον πολιτών που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα.

Τον περασμένο μήνα η Ελληνική Αστυνομία ψέκασε άτομα με ειδικές ανάγκες σε αναπηρικά καροτσάκια, ενώ πριν από δύο μήνες επιτέθηκαν σε πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά – απλά περπατώντας ούτε καν φωνάζοντας. Η Αστυνομία έριχνε δακρυγόνα και πέτρες χτυπώντας τους με μπαστούνια(γκλοπ) και σιδερένιες ράβδους. Πριν από τρεις μήνες συνέβησαν τα ίδια ακριβώς ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και δημοσιογράφους που κρατούσαν φωτογραφικές μηχανές.

Τώρα, την στιγμή που γράφουμε αυτά τα λόγια, το Διαδίκτυο απειλείται από τον Μάκη Βορίδη, ένα πρόσωπο που την δεκαετία του 70′ και του 80′ ανήκε σε μια ομάδα παρόμοια με το ΚΚΚ και τώρα είναι μέλος του φασιστικού κόμματος στην Ελλάδα. Ο Βορίδης είναι τώρα υπεύθυνος για το Διαδίκτυο. Μια εβδομάδα μετά την «εκλογή» του (εξελέγη από τους πολιτικούς και όχι απευθείας από τον λαό), blogs που παρείχαν ελευθερία λόγου έκλεισαν, λογαριασμοί στο Facebook – κυρίως ακτιβιστών, Anons, αναρχικών,κομμουνιστών και trolls – διεγράφησαν. Τώρα ο Βορίδης και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν να λογοκρίνουν όλους τους παρόχους Internet (ISPs), με το πρόσχημα της αντιμετώπισης τυχόν «τρομοκρατικής ενέργειας». Κάθε αντίθετος πολιτικός λόγος που δεν είναι αρεστός στον φασισμό θεωρείται «τρομοκρατία». Οπότε ναι, αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.

Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

 

proho.gr 


Paris Paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Σόιμπλε: Η πόρτα για τη Μ. Βρετανία παραμένει ανοιχτή

 

Την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπογράμμισε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγανγκ Σόιμπλε μιλώντας χθες το βράδυ στη γερμανική κρατική τηλεόραση

 

«Θέλουμε να εργαστούμε αμέσως προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα. Ζητούμενο η ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών σε όλο τον κόσμο. Δεν επιτρέπεται να επαναπαυόμαστε (…)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε. Εξέφρασε δε την ελπίδα οι αποφάσεις των Βρυξελλών να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις αγορές. «Δεν θα συμβεί εν μια νυκτί, αλλά ελπίζω ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές στον κόσμο θα πειστούν γρήγορα να επενδύσουν και πάλι στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο Γερμανός υπ. Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα να ενταχθεί και η Βρετανία στη συμφωνία για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. «Η πόρτα για τη Βρετανία παραμένει ανοιχτή και ελπίζω οι Βρετανοί να διαβούν την ανοιχτή αυτή πόρτα», είπε. Μολονότι δεν επετεύχθη συμφωνία για αλλαγή των Συνθηκών πάντως, ο κ. Σόιμπλε δεν θεωρεί ότι η Ευρώπη έχει διασπαστεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deutsche welle 


Paris Paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Φρένο στα έξοδα με "έξυπνες" αγορές

 Οι "έξυπνες" αγορές γίνονται πλέον επιτακτική ανάγκη και τρόπος ζωής καθώς οι  οικογενειακοί προϋπολογισμοί πλήττονται καθημερινά από την οικονομική κρίση. 

 

1. Οργανώστε τα ψώνια σας

Ξεκινήστε για το σούπερ μάρκετ μόνο αν έχετε καταρτίσει μια λίστα με τα συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν τελειώσει και έχετε πράγματι ανάγκη.

Στην λίστα είναι χρήσιμο να καταγράφετε και τις τιμές από τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζετε εκ των προτέρων πόσα χρήματα πρέπει να έχετε μαζί σας και έτσι θα αγοράζετε μόνο αυτά τα οποία χρειάζεστε.

2. Δώστε χρόνο στα ψώνια σας 

Πηγαίνετε μια φορά την εβδομάδα για ψώνια, διαθέτοντας κάθε φορά τον απαραίτητο χρόνο. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε επαρκή χρόνο στα ψώνια σας, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αν επισκέπτεστε καθημερινά το σούπερ μάρκετ. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κάνετε καλύτερο έλεγχο τιμών, συγκρίνοντάς τις πριν προβείτε στην αγορά.

3. Χρησιμοποιήστε μία μόνο κάρτα 


Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση πιστωτικών καρτών για τις αγορές σας είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην «σκορπάτε» τις αγορές για τα ψώνια σας σε πολλές κάρτες. Όταν έχετε όλες τις αγορές σας συγκεντρωμένες σε μία κάρτα μπορείτε να έχετε και τον έλεγχο των εξόδων σας, κάνοντας με αυτό τον τρόπο καλύτερο κουμάντο στα οικονομικά σας.

4. Ελέγχετε τις αποδείξεις 


Κάθε φορά που πληρώνετε, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε κάρτα, ελέγξτε την απόδειξη. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο λανθασμένων χρεώσεων, ενώ έχετε και επίγνωση των εξόδων σας, γεγονό ςπου μπορεί να σας αποτρέψει από περιττά έξοδα. 

5. Φτιάξτε ό,τι μπορείτε μόνοι σας 


Προκειμένου να μειώσετε σημαντικά τα έξοδά σας, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να φτιάξετε μόνοι σας ό,τι αγοράζατε έτοιμο από το σούπερ μάρκετ. Για παράδειγμα οι σαλάτες. Είναι πολύ πιο οικονομικό να αγοράζετε τα λαχανικά και να τα τεμαχίζετε μόνοι σας από το να αγοράζετε έτοιμη τη σαλάτα.

 

 

 

 

 

nooz.gr  


Paris Paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

Παράξενα φαινόμενα του μυαλού

 Όλοι έχουμε μια εμπειρία από διάφορα συναίσθηματα και σκέψεις που βιώνουμε περιστασιακά. Μερικά πράγματα που λέμε ή κάνουμε, την ίδια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι τα έχουμε ξαναπεί ή ότι τα έχουμε ξανακάνει. Νιώθουμε ότι έχουμε ξαναζήσει τη στιγμή ή ότι γνωρίζουμε τι θα πει ο άλλος πριν το πει, και άλλα παρόμοια.


Ας δούμε τα 10 πιο παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν κάποιες στιγμές στο μυαλό μας!

1) Deja vu


Το Déjà Vu είναι η εμπειρία του να έχετε βιώσει ή δει μια νέα κατάσταση στο παρελθόν. Να νιώσετε σαν το γεγονός να έχει ήδη συμβεί ή να επαναλαμβάνεται. Η εμπειρία συνήθως συνοδεύεται από μια έντονη αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση παραδοξότητας ή παραξενιάς. Η “προηγούμενη” εμπειρία συνήθως αποδίδεται σε ένα όνειρο, αλλά μερικές φορές υπάρχει μια σταθερή αίσθηση ότι έχει πραγματικά συμβεί στο παρελθόν.

2) Deja Vecu


Το Déjà Vécu είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν όταν νομίζουν ότι βιώνουν το Deja Vu. Déjà Vu είναι η αίσθηση που έχει κάποιος όταν έχει δει κάτι πριν, ενώ Déjà Vécu είναι η εμπειρία του να έχει δει ένα γεγονός στο παρελθόν, αλλά με μεγάλη λεπτομέρεια, όπως το να αναγνωρίσει μυρωδιές και ήχους. Αυτό, επίσης, συνήθως συνοδεύεται από μια πολύ ισχυρή αίσθηση γνώσης για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.

3) Deja Visite


Το Déjà Visite είναι μια λιγότερο κοινή εμπειρία και περιλαμβάνει μια παράξενη γνώση ενός νέου τόπου. Για παράδειγμα, ίσως γνωρίζετε την τοποθεσία γύρω σας (μια νέα πόλη ή ένα τοπίο) παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν την έχετε επισκεφτεί. Γνωρίζετε, δηλαδή, ότι είναι αδύνατο για σας να έχετε αυτή τη γνώση και όμως την έχετε.4) Deja Senti


Το Déjà Senti είναι το φαινόμενο του να έχεις ήδη νιώσει κάτι. Η φράση “αυτό το έχω ξανανιώσει” αποτυπώνει απόλυτα το Deja Senti. Αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο ένα ψυχικό φαινόμενο και σπάνια παραμένει στη μνήμη μας αργότερα. Αρκετοί επιληπτικοί ασθενείς βιώνουν συχνά το Deja Senti.

5) Jamais Vu


Το Jamais Vu περιγράφει μια γνώριμη κατάσταση την οποία δεν αναγνωρίζουμε. Συχνά θεωρείται ότι είναι το αντίθετο του Déjà Vu. Ο παρατηρητής δεν αναγνωρίζει την κατάσταση αν και είναι γνωστό ότι παρευρισκόταν σε αυτή. Όπως όταν ένα άτομο προς στιγμήν δεν αναγνωρίζει ένα πρόσωπο, μια λέξη, ή έναν τόπο παρά το γεγονός ότι στην ουσία τα γνωρίζει.

6) Presue Vu


Το Presque Vu είναι πολύ παρόμοιο με την αίσθηση στην “άκρη της γλώσσας”. Όταν κάποιος είναι έτοιμος να πει μια λέξη αλλά κολλάει το μυαλό του και δεν του βγαίνει.

7) L’esprit de l’escalier 


L’esprit de l’escalier είναι όταν μας έρχεται μια ιδέα, μια έξυπνη σκέψη όταν είναι πολύ αργά. Είναι το γνωστό σε εμάς “κατόπιν εορτής”.8 ) Capgras Delusion


Το Capgras Delusion είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο πιστεύει ότι ένας στενός φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας του έχει αντικατασταθεί από ένα πανομοιότυπο και αναζητεί αυτόν που τον εξαπάτησε. Αυτή την αυταπάτη την συναντάμε σε άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

9) Fregoli Delusion


Το Fregoli Delusion είναι ένα σπάνιο φαινόμενο του εγκεφάλου στο οποίο ένα άτομο έχει την πεποίθηση ότι διαφορετικοί άνθρωποι είναι το ίδιο πρόσωπο σε ποικίλες μεταμφιέσεις. Συχνά συνδέεται με την παράνοια και την πεποίθηση ότι το άτομο που είναι μεταμφιεσμένο προσπαθεί να τους καταδιώξει.

10) Prosopagnosia 
Η Prosopagnosia είναι ένα φαινόμενο στο οποίο ένα άτομο αδυνατεί να αναγνωρίσει πρόσωπα των ανθρώπων ή αντικειμένων που έπρέπει να γνωρίζει. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτή τη διαταραχή είναι συνήθως σε θέση να χρησιμοποιούν άλλες αισθήσεις τους για να αναγνωρίσουν τα άτομα – όπως αρώματα ενός προσώπου, το σχήμα ή το στυλ των μαλλιών τους, τον ήχο της φωνής τους, ή ακόμα και το περπάτημα τους.

Paris Paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Απεργούν οι μηχανικοί την Τετάρτη

 Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι μηχανικοί του δημοσίου, διεκδικώντας να ανατρέψουν «τη βάρβαρη πολιτική που ασκείται σε βάρος των εργαζομένων, που εξαθλιώνει και προοιωνίζεται ένα πιο σκοτεινό μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές».

Η Ένωση Μηχανικών προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και στη συνέχεια πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
 
 
 
 
 
 
newsbeast.gr 

Paris Paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Συνεχίζονται οι συλλήψεις νεοναζί στην Γερμανία

 Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρείχε υποστήριξη στην ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση που πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα δολοφονίες και η ανακάλυψη της οποίας τον περασμένο μήνα συγκλόνισε τη χώρα.
Η αστυνομία της Σαξονίας τον συνέλαβε στην κατοικία του σε αυτό το κρατίδιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αναφέρει μια ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην ιστοσελίδα της. Ο άνδρας, ο Ματίας Ντ., φέρεται να παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στη νεοναζιστική ομάδα NSU, κυρίως δίνοντας το όνομά του για την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων.

Άλλοι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, επίσης ως ύποπτοι για την παροχή υποστήριξης στις δραστηριότητες της οργάνωσης. Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, μιας γυναίκας, που ήταν στο στόχαστρο των αρχών, σύλληψη που ανεβάζει στους επτά το συνολικό αριθμό των υπόπτων.

Η ύπαρξη της NSU ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα. Αποτελείτο από τρία ενεργά μέλη, δύο άνδρες οι οποίοι πέθαναν στη συνέχεια και μια γυναίκα που σήμερα κρατείται. Διέπραξε από το 2000 έως το 2006 τουλάχιστον δέκα δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα, εννέα από τις οποίες ξένης καταγωγής καταστηματαρχών, κυρίως Τούρκων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
briefingnews.gr 

Paris Paris Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Κόσμος
+ + -

Spiegel: Η Μέρκελ δεν κράτησε την Ευρώπη ενωμένη

 Έντονη κριτική κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, ασκεί τοSpiegel, τονίζοντας ότι αν και η Γερμανία κατάφερε να επιβάλει τις θέσεις της, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει την Ευρώπη των 27 ενωμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Η Μέρκελ δεν θα πρέπει να νομίσει ότι τώρα όλες οι χώρες θα βρίσκονται εσαεί στο πλευρό της. Οι επιφυλάξεις τους για ριζική μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών ήταν από την αρχή μεγάλες, το ίδιο μεγάλες είναι και οι επιφυλάξεις για τον ειδικό δρόμο που ανοίγει. Πολλοί πρωθυπουργοί αναγκάστηκαν να ταχθούν στο πλευρό της Γερμανίας και της Γαλλίας γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική», αναφέρει το περιοδικό.

Για διαφορετικότητα των συμφερόντων στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών κάνει λόγο η Süddeutsche Zeitung, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη εδώ και καιρό κινείται με πάνω από δύο ταχύτητες.

«Στο μέλλον θα σχηματιστούν πολλοί υπο-συνασπισμοί, όπου όμως ο σημαντικότερος θα παραμείνει το Γιούρογκρουπ. Εκεί η πειθαρχία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, γιατί η τύχη του κοινού νομίσματος εξαρτάται δυστυχώς αλλά κι ευτυχώς από μια συντονισμένη πολιτική. Η διαμαρτία στη γέννηση του ευρώ ήταν το πάντρεμα κάτω από τη σκέπη του ευρώ πολλών χωρών με διαφορετικές οικονομίες», σχολιάζει.

 

 

 

 

 

 

voria.gr 


Σελίδα 11264 από 11350 (113491 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11263
[11264]
11265
11266
11348
11349
11350
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά