02/07/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Τεχνολογία
+ + -

Διαδικτυακό κυνήγι "χάκερ" προσωπικών δεδομένων

  Σε διαδικτυακό κυνηγητό για τον εντοπισμό των αποστολέων email, μέσω των οποίων υποκλέπτονται προσωπικά στοιχεία πολιτών, επιδίδονται οι κινεζικές Αρχές.

Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από45.000.000 Κινέζοι έχουν πέσει θύματα ανάλογων περιστατικών, λαμβάνοντας μηνύματα, που τους ζητάνε να αναφέρουν προσωπικά δεδομένα τους.

Συνήθως μάλιστα, οι αποστολείς είναι υπεράνω πάσης υποψίας, με την πλειοψηφία να εμφανίζονται ως Τράπεζες, ενώ το μήνυμά τους στέλνει απευθείας σε άλλη ιστοσελίδα, πουμιμείται την αυθεντική.

Όταν οι χρήστες επισκέπτονται αυτήν την ιστοσελίδα, και βάζουν τα στοιχεία τους, παρέχουν απόλυτη ελευθερία σε όσους "παρακολουθούν" εκείνη τη στιγμή να τα κλέψουν.

Η κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στο φαινόμενο, που απειλεί την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

 

 

 

Πηγή: BBC


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Εκατοντάδες νεκροί του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν το 2011

Ο αριθμός των δυτικών στρατιωτικών οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν μειώθηκε το 2011 -κάτι που συνέβη για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια-, αλλά παρέμεινε σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, με 566 θύματα, τη χρονιά που άρχισαν να αποσύρονται τα πρώτα στρατεύματα της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF), η οποία τελεί υπό την διοίκηση του NATO.

Εξαιρουμένης της ελαφριάς μείωσης το 2003 σε σύγκριση με το 2002, ο αριθμός των θυμάτων στις τάξεις της διεθνούς συμμαχίας αυξανόταν κάθε χρόνο μετά την επέμβασή τους και την εκδίωξη των Ταλιμπάν από την εξουσία στα τέλη του 2001.

Το 2008 οι ΗΠΑ, που συνεισφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών στην δύναμη, έστειλαν 33.000 άνδρες ως ενισχύσεις.

Ο απολογισμός των 566 νεκρών συμπεριλαμβάνει 417 από τις ΗΠΑ, 45 από τη Βρετανία και 26 από τη Γαλλία, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στον ανεξάρτητο ιστότοπο icasualties.org.

Ο αριθμός είναι μειωμένος από το 2010, όταν είχαν καταγραφεί 711 θάνατοι -οι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά στην διάρκεια του πολέμου- αλλά υψηλότερος από εκείνον του 2009, όταν είχαν καταγραφεί 521 θάνατοι.

Ο απολογισμός αυτός υπήρξε ιδιαίτερα οδυνηρός για τις γαλλικές δυνάμεις, που κατέγραψαν μέσα σε ένα χρόνο το ένα τρίτο των απωλειών τους από τα τέλη του 2001 (78 νεκροί). Συνολικά 2.847 ξένοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από την έναρξη του πολέμου.

Ο στρατηγός Κάρστεν Τζέικομπσον, εκπρόσωπος της ISAF, δήλωσε ότι η αιτία της μείωσης του αριθμού των νεκρών είναι οι «επιτυχίες [της] στο πεδίο της μάχης», που μείωσαν «την δυνατότητα των ανταρτών να μας επιτίθενται» αλλά και στην αλλαγή στρατηγικής.

Πάντως ο ΟΗΕ λέει αντίθετα ότι η βία αυξήθηκε το 2010 στο Αφγανιστάν, με πολύνεκρες επιθέσεις από τους Ταλιμπάν εναντίον των δυνάμεων του NATO και των αμάχων.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2010 αυξήθηκε κατά 15% στους 1.462.
Ο πλήρης απολογισμός της χρονιάς αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα από τον ΟΗΕ περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ανέφερε ότι από την 21η Μαρτίου --όταν αρχίζει το αφγανικό έτος-- 1.400 αστυνομικοί, 520 στρατιώτες και 4.275 αντάρτες σκοτώθηκαν.


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Τεχνολογία   facebook
+ + -

Δείτε τι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!

Γίνονται 694,445 αναζητήσεις στο GoogleAνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6,600 εικόνεςAνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρώνΓίνονται 695,000 status updates, και δημοσιεύονται 79,364 wall posts και 510,040 σχόλια στο FacebookΚατοχυρώνονται 70 νέα domainsΣτέλνονται πάνω από 168,000,000 emailΔημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 TweetsΚατεβαίνουν 13,000 εφαρμογές στο iPhoneΔημοσιεύονται 20,000 νέα άρθρα στο tumblrΟ FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορέςΤο WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορέςΚατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress PluginsΔημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedInΓίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.comΔημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created contentΠροστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.comΔημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1,200 νέες διαφημίσειςΓίνονται πάνω από 370,000 λεπτά κλήσεων μέσω του SkypeΣυμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13,000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora Και τέλος γίνονται πάνω από 1,600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.

 

 

ofono
  Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

ΗΠΑ: Αγοράζουν αεροσκάφη από την Βραζιλία

  Η βραζιλιάνικη κατασκευάστρια αεροσκαφών Embraer θα πωλήσει 20 αεροσκάφη τύπου A-29 Super Tucano στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, έπειτα από παραγγελία του Πενταγώνου, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 355 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Πέρα από τα αεροσκάφη, η παραγγελία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό εξοπλισμό, υποστήριξη στις διαδικασίες συντήρησης και εξοπλισμό συντήρησης.

«Έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε την επενδυτική στρατηγική μας στις ΗΠΑ και να παραδώσουμε τα A-29 Super Tucano στην ώρα τους και εντός προϋπολογισμού», δήλωσε ο Λουίς Κάρλους Αγκιάρ, ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα παραχθούν σε συνεργασία με την εδρεύουσα στις Ηνωμένες Πολιτείες εταιρία Sierra Nevada Corporation (SNC), θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση πιλότων, την συγκέντρωση πληροφοριών και επιχειρήσεις ελαφράς αεροπορικής υποστήριξης.

Τα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για επιχειρήσεις καταστολής εξεγέρσεων και σήμερα χρησιμοποιούνται από πολεμικές αεροπορίες πέντε χωρών και έχουν παραγγελθεί από άλλες, σύμφωνα με την Embraer.

 

 

 

real


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Υγεία
+ + -

Η οδοντόβουρτσα νικά την... πνευμονία

  Πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας αυτόν τον χειμώνα εάν αμελούν να χρησιμοποιούν τακτικά την… οδοντόβουρτσά τους. Αυτό προειδοποιούν ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ οι οποίοι ανακάλυψαν σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων του στόματος και της πνευμονίας, η οποία αποτελεί έναν εν δυνάμει σοβαρό «εχθρό» της υγείας, ακόμη και της ίδιας της ζωής. 

Προάγγελος οι αλλαγές στα στοματικά βακτήρια

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο επικεφαλής της νέας μελέτης δρ Σαμίθ Τζόουσι κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Μεταδοτικών Νόσων στη Βοστόνη, η ομάδα του ανακάλυψε ότι αλλαγές που προκαλούνται στα βακτήρια του στόματος προηγούνται της ανάπτυξης πνευμονίας. 

Σύμφωνα με τον ερευνητή, αν και απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να προσδιοριστεί η ακριβής σχέση μεταξύ στοματικής υγείας και πνευμονίας, δεν είναι η πρώτη φορά που τα στοματικά προβλήματα συνδέονται με νόσους του αναπνευστικού. 

Διαφορετικές βακτηριακής προέλευσης ασθένειες των πνευμόνων αποδίδονται στην εισπνοή μικροσκοπικών σταγονιδίων που «ταξιδεύουν» από το στόμα και τον λαιμό ως τους πνεύμονες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις όπως η πνευμονία ή να επιδεινώσει τα συμπτώματα ενός ήδη υπάρχοντος αναπνευστικού προβλήματος,. 

Ουλίτιδα και θνησιμότητα από πνευμονία

Προηγούμενες μελέτες έχουν μάλιστα δείξει ακόμη και υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας πνευμονίας σε άτομα με προβλήματα των ούλων. 

Τα νέα ευρήματα που βασίστηκαν σε παρακολούθηση 37 ατόμων επί έναν μήνα παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με το ότι η στοματική υγεία αποτελεί «διαβατήριο» και για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, όχι μόνο στα ηλικιωμένα αλλά και στα νεαρότερα άτομα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Βρετανικού Ιδρύματος για την Υγεία των Δοντιών, δρα Νάιτζελ Κάρτερ.

Ο δρ Κάρτερ τόνισε ότι «κατά τους χειμερινούς μήνες όλος ο πληθυσμός είναι πιο ευάλωτος στα κρυολογήματα και στις αναπνευστικές νόσους εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας. Για αυτό πρέπει να θυμόμαστε, και κυρίως τα άτομα που είναι πιο ευάλωτα, ότι η πρόληψη είναι το σημαντικότερο όπλο. Εχει ήδη φανεί από διαφορετικά στοιχεία ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της ουλίτιδας και της γενικότερης υγείας του οργανισμού, γεγονός που μαρτυρεί ότι, ειδικά αυτήν την εποχή του χρόνου, εάν διατηρούμε σε καλά επίπεδα τη στοματική υγεία μας, μπορούμε να προλάβουμε νόσους». 

Συμβουλές για γερούς πνεύμονες 

Ο επικεφαλής του βρετανικού Ιδρύματος έδωσε μάλιστα απλές αλλά ζωτικής σημασίας συμβουλές που οδηγούν όχι μόνο σε λαμπερό χαμόγελο αλλά και σε…γερούς πνεύμονες: 

• Βούρτσισμα των δοντιών επί δύο λεπτά τη φορά, δύο φορές την ημέρα
• Χρήση οδοντόκρεμας με φθόριο
• Καθάρισμα των δοντιών μέσα στην ημέρα με οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια
• Μείωση της κατανάλωσης τροφών και ποτών με ζάχαρη
• Επίσκεψη στον οδοντίατρο κάθε εξάμηνο. 

Ο ειδικός υπογράμμισε ότι εάν ένα άτομο έχει πρησμένα ούλα που αιμορραγούν συχνά κατά το βούρτσισμα, εάν εμφανίζει δυσάρεστη αναπνοή, εάν αντιλαμβάνεται ότι τα δόντια του δεν είναι… σταθερά ή πάσχει συχνά από μολύνσεις στο στόμα, τότε πιθανότατα έχει πρόβλημα ουλίτιδας και πρέπει να επισκεφθεί άμεσα τον οδοντίατρο. 


ΠΗΓΗ: tovima.gr

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Τεχνολογία   facebook
+ + -

Πως παρανομούν οι χρήστες του Facebook;

  Το να αναρτούμε σε Twitter και Facebook, αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητάς μας, ωστόσο περισσότερο από το ήμισυ των χρηστών γνωρίζει ότι ενδεχομένως να παραβιάζει νόμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ποινές φυλάκισης.

Μια μελέτη που διενεργήθηκε από μία online συμβουλευτική εταιρεία, την knowthenet.org.uk, διαπίστωσε έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό νέων που δεν είχαν καμία ιδέα για το πως το σερφάρισμα θα μπορούσε να αποτελέσει καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων ή της ιδιωτικής ζωής, δυσφημιστικών παρατηρήσεων ή ακόμα και υποκίνηση ταραχών.

Η έρευνα έρχεται μετά την φυλάκιση δύο ατόμων για τέσσερα χρόνια, μετά την προσπάθεια υποκίνησης ταραχών από το Facebook αυτό το καλοκαίρι. Οι Jordan Blackshaw και Perry Sutcliffe-Keenan, από το Cheshire, έλαβαν την ποινή, παρόλο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα είδος ταραχής.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 νέοι ηλικίας 14 έως 21, διαπίστωσαν επίσης ότι το 67% μεταφόρτωνε υλικό στο διαδίκτυο, όπως φωτογραφίες και στίχους από τραγούδια, τα οποία όμως από την άλλη προστατεύονται από νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όταν πληροφορούνταν ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι παράνομη η μεταφόρτωση ενός βίντεο από κάποια συναυλία στο YouTube, για παράδειγμα, πολλοί απάντησαν ότι ποτέ δεν είχαν αναλογιστεί κάτι τέτοιο όταν κινηματογραφούσαν συναυλίες και μετά τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο.


ΠΗΓΗ: techit.gr

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Συνελήφθη για τις φονικές επιθέσεις με αέριο στο Τόκιο

Τη σύλληψη ύστερα από 17 χρόνια ενός πρώην μέλους της αίρεσης, Αούμ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονικές επιθέσεις με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995», ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, η Αστυνομία της Ιαπωνίας.

«Ο Μακότο Χιράτα, 46 ετών, συνελήφθη για την συμμετοχή του στην απαγωγή και κράτηση τον Φεβρουάριο του 1995 του αδελφού ενός πρώην μέλους της αίρεσης», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Τόκιο.

Το θύμα, ένας 68χρονος άντρας δολοφονήθηκε μια ημέρα μετά την απαγωγή του στο αρχηγείο της οργάνωσης στους πρόποδες του Όρους Φούτζι, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

«Θέλω να βάλω ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία, μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε ο Χιράτα στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε πως εκείνος απλώς οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Ο Χιράτα είναι ένα από τα τρία μέλη της αίρεσης που δεν είχαν συλληφθεί μετά την επίθεση, τον Μάρτιο του 1995 που προκάλεσε τον θάνατο 13 ανθρώπων, την ίδια στιγμή που 5.500 προσβλήθηκαν από το αέριο.
Ο 40χρονος Ναόκο Κικούτσι και ο 53χρονος Κατσούγια Τακαχάσι εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Ο γκουρού της αίρεσης, Σόκο Ασαχάρα, 56 ετών σήμερα, έχει καταδικαστεί σε θάνατο, όπως και 13 άλλα μέλη της.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί κανείς. Η αίρεση ευθύνεται και για την επίθεση με αέριο σαρίν στην πόλη Ματσουμότο τον Ιούνιο του 1994, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

 

 

 

 

zougla


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Οικονομία   Κόσμος   facebook
+ + -

Ποιες χώρες θα ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο το 2050

 

Τη λίστα των δέκα χωρών συνέταξε η Citigroup...

Η Ευρώπη βρίσκεται σε αναταραχή, η Κίνα φαίνεται να τραβάει χειρόφρενο και το αμερικανικό πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα, κάτι που δυσκολεύει τους οικονομολόγους να καταλήξουν ποιοι θα ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο το 2050. 

Σύμφωνα όμως με τους υπολογισμούς της Citigroup οι δέκα χώρες που θα κυριαρχούν είναι:

* Κίνα: 52,2 τρισ. δολάρια
* Ινδία: 25,7 τρισ. δολάρια
* ΗΠΑ: 19,1 τρισ. δολάρια
* Γερμανία: 9,9 τρισ. δολάρια
* Κορέα: 9,7 τρισ. δολάρια
* Ινδονησία: 8,8 τρισ. δολάρια
* Χονγκ Κονγκ: 8,5 τρισ. δολάρια
* Ιαπωνία: 7,6 τρισ. δολάρια 
* Σιγκαπούρη: 6,8 τρισ. δολάρια
* Ηνωμένο Βασίλειο: 6 τρισ. δολάρια
 
 
 
newsbeast


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Life style
+ + -

Και απατεώνες και… τζεντλεμαν

 

Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης θα ανεβάσουν μαζί μια κωμωδία

Απατεώνες ετοιμάζονται να γίνουν ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι δύο εξαιρετικοί κωμικοί θα γίνουν… απατεώνες μόνο για τις ανάγκες της τέλειας μουσικής κωμωδίας «Απατεώνες και τζέντλεμαν» που θα ανεβάσουν τον ερχόμενο Μάρτιο στο Παλλάς σε δική τους μετάφραση και σκηνοθεσία. 

Οι δύο τους από καιρό ήθελαν να βρεθούν ξανά μαζί στην σκηνή όπως παλιά, αλλά δεν υπήρχε το κατάλληλο έργο, το οποίο βρέθηκε στην ξεκαρδιστική κωμωδία στην οποία μάλιστα θα τραγουδήσουν οι ίδιοι!

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί ξεκίνησαν τις πρόβες με πολύ μεγάλο κέφι κι εμείς δεν έχουμε φυσικά παρά να περιμένουμε τα καλύτερα. 
 
 
newsbeast 

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ αγόρασαν τα Αραβικά Εμιράτα

 

Στόχος η βελτίωση της ασφάλειας της περιοχής

Συμφωνία πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψαν οι ΗΠΑ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της άμυνας των εταίρων της Ουάσινγκτον που βρίσκονται κοντά στο Ιράν. 

Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 25 Δεκεμβρίου και ανακοινώθηκε χθες Παρασκευή το βράδυ από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, «είναι ένα σημαντικό βήμα στη βελτίωση της ασφάλειας της περιοχής», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πωλείται στο εξωτερικό το πυραυλικό σύστημα θεάτρου επιχειρήσεων μεγάλου ύψους για άμυνα περιοχής, το μοναδικό σύστημα που είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τόσο μέσα όσο και έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. 

Εκτός από το πυραυλικό σύστημα THAAD οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ραντάρ, 96 πυραύλους και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ θα του προσφέρουν ανταλλακτικά για περισσότερα από 30 χρόνια, υποστήριξη και εκπαίδευση. 
 
 
 
newsbeast

Σελίδα 11261 από 11490 (114897 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11260
[11261]
11262
11263
11488
11489
11490
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά