03/07/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Τοπικά
+ + -

Πρωτοχρονιά στο σκοτάδι για χιλιάδες Αθηναίους

 

Πολλές γειτονιές έμειναν χωρίς ρεύμα στην αλλαγή του χρόνου

Χωρίς ρεύμα υποδέχθηκαν το νέο έτος πολλοί Αθηναίοι. Λίγο μετά τον ερχομό του 2012, πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, εξαιτίας των απότομων αυξομειώσεων στην τάση που προκάλεσαν οι ίδιοι οι καταναλωτές, ανοιγοκλείνοντας τον γενικό διακόπτη, όπως απαιτεί το έθιμο.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν σε αρκετές γειτονιές στου Παπάγου, την Κηφισιά, το Κολωνάκι, το Παγκράτι, το Μαρούσι, τη Γλυφάδα και το Γαλάτσι.

Πάντως, πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία να αστειευθούν, αποδίδοντας τη διακοπή σε προσπάθεια της κυβέρνησης να… υπενθυμίσει στους καταναλωτές να πληρώσουν το χαράτσι!
 
 
 
 
 
newsbeast 

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

Ο σχεδιαστής του iPhone γίνεται Sir

 Η Βασίλισσα της Αγγλίας έδωσε το Σάββατο στον 44χρονο Jonathan Ive τον τίτλο του Sir. Ποιος είναι ο Ive; Μα φυσικά ο σχεδιαστής των προϊόντων της σειράς iPhone (και όχι μόνο) της Apple από το 1992. 

Μάλιστα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου σχεδιασμού συσκευών, έτσι ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται τα ίδια προνόμια που έχει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και κανείς να μην μπορεί να του υποδείξει τρόπο και μεθόδους δουλειάς.
 
 
 
 
 
enternity

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Τεχνολογία
+ + -

Οι τυφώνες πυροδοτούν σεισμούς;

  Το «μούσκεμα» του εδάφους από τους ισχυρούς και «υγρούς» τυφώνες ενδέχεται να πυροδοτεί σεισμούς, σύμφωνα με μια πρωτοποριακή μελέτη. Οι επιστήμονες που τη διεξήγαγαν υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν το 2010 στην Ταϊβάν και στην Αϊτή ενδέχεται να προκλήθηκαν από τις ισχυρές τροπικές καταιγίδες που είχαν προηγηθεί.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριδας παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις που προκαλούν οι ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις αλλάζουν τη φόρτιση των ρηγμάτων με αποτέλεσμα να τα ενεργοποιούν.

Ρίχτερ 50ετίας

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Σίμον Βντοβίνσκι, καθηγητή Θαλάσσιας Γεωολογίας και Γεωφυσικής στη Σχολή Θαλάσσιας και Ατμοσφαιρικής Επιστήμης Ρόζεντιλ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ανέλυσαν δεδομένα από τους σεισμούς μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άνω που σημειώθηκαν στην Ταϊβάν και στην Αϊτή την τελευταία 50ετία καθώς και από κυκλώνες που εμφανίστηκαν την ίδια περίοδο.

Εντόπισαν μια σαφή σχέση ανάμεσα στα δυο φυσικά φαινόμενα: είδαν ότι οι μεγάλοι σεισμοί σημειώνονταν μέσα στην επόμενη τετραετία από μια πολύ υγρή περίοδο τροπικών καταιγίδων. 

Συγκεκριμένα, την τελευταία 50ετία σημειώθηκαν στην Ταϊβάν τρεις τυφώνες με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις – κατά χρονική σειρά η Φλόσι, το 1969, ο Χερμπ το 1996 και ο Μόρακοτ το 2009. Και τους τρεις ακολούθησαν δονήσεις άνω των 6 Ρίχτερ: ο «σεισμικός απόηχος» της Φλόσι σημειώθηκε το 1972 ενώ τον Χερμπ ακολούθησαν δυο σεισμοί το 1998 και το 1999 και τον Μόρακοτ άλλοι δυο, το 2009 και το 2010. Αντίστοιχα στην Αϊτή ο σεισμός των 7 Ρίχτερ του 2010 ήρθε ενάμιση χρόνο αφότου δυο τυφώνες και δυο τροπικές καταιγίδες είχαν πλήξει τη χώρα μέσα σε 25 μέρες.

Αλλαγή της φόρτισης των ρηγμάτων

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το «μούσκεμα» του εδάφους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλεί κατολισθήσεις και διαβρώσεις αλλάζοντας την κατανομή των υλικών και επηρεάζοντας τη φόρτιση των σεισμογενών ρηγμάτων. 

«Οι πολύ υγρές βροχοπτώσεις είναι η αιτία πυροδότησης» δήλωσε ο κ. Βντοβίνσκι. «Η ισχυρή βροχή προκαλεί χιλιάδες κατολισθήσεις και σοβαρή διάβρωση η οποία αφαιρεί υλικά του εδάφους από την επιφάνεια της Γης απελευθερώνοντας την τάση φόρτισης και ενθαρρύνοντας την κίνηση κατά μήκος των ρηγμάτων». 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτός ο «υγρός» μηχανισμός πυροδότησης δεν λειτουργεί σε όλα τα ρήγματα, αλλά μόνο στα κεκλιμένα, όπου η κίνηση που σημειώνεται έχει κάθετη φορά.

 

 


ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ SCIENCE


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Κόσμος
+ + -

«Υποστηρίξτε τον ηγέτη σας μέχρι θανάτου»

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ζήτησε από τον λαό και τον στρατό να υπερασπιστούν «μέχρι θανάτου» το νέο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν, σε άρθρο που δημοσιεύεται στον Τύπο και καθορίζει την πολιτική γραμμή για το 2012.


«Το κόμμα στο σύνολό του, ο στρατός και ο λαός, στο σύνολό τους θα πρέπει να είναι πεπεισμένοι ότι θα γίνουν τα όπλα και οι ανθρώπινες ασπίδες που θα υπερασπιστούν τον Κιμ Γιονγκ-ουν μέχρι θανάτου», επισημαίνεται στην Rodong Sinmun, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας και σε άλλες επίσημες εφημερίδες.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν είναι από την Πέμπτη ο «ανώτατος ηγέτης» της Βόρειας Κορέας, διαδεχόμενος τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ που πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου. Το Σάββατο ο ίδιος ανέλαβε και την «ανώτατη διοίκηση» του στρατού.

Στο άρθρο τονίζεται πως θα ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Επίσης το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν τους 28.500 στρατιώτες τους από τη Νότια Κορέα, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως η χώρα θέλει να «αναπτύξει σχέσεις φιλίας με τα κράτη που σέβονται την κυριαρχία της».

Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ-ιλ μετέβη κρυφά στη Βόρεια Κορέα για να αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του πατέρα του.

Ο Κιμ Γιονγκ-ναμ, 40 χρόνων, έφτασε στην χώρα στις 17 Δεκεμβρίου και μετά λίγες ημέρες επέστρεψε στο Μακάο όπου ζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται βορειοκορεατική πηγή ταξίδεψε με πλαστά στοιχεία, γιατί δεν ήθελε να γίνει γνωστή η επίσκεψή του.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν συνόδευσε τον αδελφό του στη σορό του πατέρα τους. Ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ-ναμ δεν θέλησε να συμμετάσχει στην κηδεία και στις τελετές που ακολούθησαν για να μην δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει πολεμική για την διαδοχή, επισήμανε η ίδια πηγή και πρόσθεσε πως «ο ίδιος έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την κούρσα της διαδοχής γιατί δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική».

 

 

zougla 


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Life style
+ + -

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Με θεωρούν γουρλή»

 Πολλές προσκλήσεις για... ποδαρικό δέχεται κάθε χρόνο ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Ο ηθοποιός όπως δήλωσε στο Down Town θεωρείται αρκετά γουρλής και τον καλούν όλοι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι άνθρωποι του θεάτρου για ποδαρικό. Όπως είπε το φλουρί δεν το έχει κερδίσει αρκετές φορές και η τελευταία φορά που το πέτυχε ήταν πριν από δυο με τρία χρόνια.

 

 

 

 

 

 

gossip-tv 


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

ΗΠΑ: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στα ΗΑΕ

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφωνία πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της ενίσχυσης της άμυνας των εταίρων της Ουάσινγκτον που βρίσκονται κοντά στο Ιράν. 

Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 25 Δεκεμβρίου και ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, "είναι ένα σημαντικό βήμα στη βελτίωση της ασφάλειας της περιοχής", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Το αμερικανικό Κογκρέσο είχε ενημερωθεί για την πρόταση αυτή τον Σεπτέμβριο του 2008 από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πωλείται στο εξωτερικό το πυραυλικό σύστημα θεάτρου επιχειρήσεων μεγάλου ύψους για άμυνα περιοχής (Theater High Altitude Area Defence -THAAD), το μοναδικό σύστημα που είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τόσο μέσα όσο και έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. 

Εκτός από το πυραυλικό σύστημα THAAD οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ραντάρ, 96 πυραύλους και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ θα του προσφέρουν ανταλλακτικά για περισσότερα από 30 χρόνια, υποστήριξη και εκπαίδευση. 

"Η απόκτηση αυτού του σημαντικού συστήματος προστασίας θα ενισχύσει την ικανότητα πυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα συνεισφέρει στην προαγωγή της ήδη βαθιάς συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και των ΗΑΕ", πρόσθεσε ο Λιτλ.  

 

 

 

nooz 


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Πολιτικά
+ + -

«Επικίνδυνες αποστολές» για τη Δανία

 

Αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. στη δυσκολότερη περίοδο

Η Δανία κάθεται από σήμερα στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα από τα κρισιμότερα εξάμηνα. 
Η Δανία αναλαμβάνει για 7η φορά την προεδρία της ΕΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Πολωνία. Η επίσημη τελετή θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου.

Η προεδρία της Δανίας έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο και η θέση της χώρας έχει ιδιάζουσα σημασία, καθώς εξακολουθεί να ανήκει στο γκρουπ των χωρών που δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ. 

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολάι Βάμεν, στόχος της δανικής προεδρίας είναι να «ενώσει τις χώρες της ευρωζώνης με αυτές που βρίσκονται έξω από αυτήν».

Η Κοπεγχάγη θα πρέπει επίσης να παίξει διαιτητικό ρόλο στις διαφωνίες που αναμένεται να προκύψουν στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020. 
 
 
newsbeast 

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης με το βλέμμα στην Ε.Ε.

  Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ προχώρησε χθες σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής της με στόχο κατά τα φαινόμενα να επικεντρωθεί στην προσπάθεια ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τον ανασχηματισμό ο αριθμός των υπουργών μειώθηκε από 10 σε 8.

Η Όντνι Χαρνταρντότιρ του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της πρωθυπουργού ονομάστηκε νέα υπουργός Οικονομίας. Διαδέχεται τον Στάινγκριμουρ Σίφγκουσον, ο οποίος ανέλαβε υπουργός Γεωργίας και Αλιείας και Οικονομικών.

Τα ζητήματα που άπτονται της αλιείας και της γεωργίας στην Ισλανδία είναι από τα πιο ακανθώδη στις ενταξιακές συνομιλίες της χώρας του βόρειου Ατλαντικού με την ΕΕ, που άνοιξαν τον Ιούλιο του 2010.

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας και Αλιείας Γιον Μπγιάρνασον του Αριστερού-Πράσινου Κινήματος είναι γνωστός ευρωσκεπτικιστής. Μετά την παραίτησή του ο Μπγιάρνασον είπε ότι η στάση του όσον αφορά την ΕΕ υπήρξε ένας από τους βασικούς λόγους που εγκατέλειψε την κυβέρνηση.

Ο Άρνι Παλ Άρνασον, υπουργός Οικονομικών, επίσης αποχώρησε από την κυβέρνηση.

Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός είχε στόχο να καταστήσει την κυβέρνηση πιο αποτελεσματική συνδυάζοντας χαρτοφυλάκια.

Καθώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) και στη Ζώνη Σένγκεν, η Ισλανδία ήδη έχει καλύψει τα δύο τρίτα του νομικού πλαισίου που χρειάζεται εναρμόνιση πριν από την εισδοχή της στην ΕΕ.

 

 

 

 

real 


Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Διάφορα
+ + -

To Blue Star Δήλος έκανε ποδαρικό στον Πειραιά

 

 

Το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι

Το «Blue star Δήλος» ήταν το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά μετά την έλευση του 2012. Το πλοίο πέρασε την είσοδο του λιμανιού στις 00.15, εκτελώντας το δρομολόγιο Σαντορίνη-Νάξος-Πάρος-Πειραιάς.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Manos Manos Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

"Χρονιά προκλήσεων" και για την Κύπρο

  "Χρονιά προκλήσεων" χαρακτηρίζει το 2012 ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, σε τηλεοπτικό μήνυμα του με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους.

Ο κ. Χριστόφιας εκτιμά ότι, παρά τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Κύπρος εντός του 2012, η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος και καλύτερης ψυχολογίας για την οικονομία του τόπου, είναι εφικτή. 

Ο πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτηρίζει το 2011 "χρονιά ιστορική", λόγω του εντοπισμού, πριν μερικές μέρες, φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ δηλώνει ότι για τον ίδιο η πολύνεκρη έκρηξη, τον περασμένο Ιούλιο, στη ναυτική βάση ήταν "η πιο σκληρή δοκιμασία". 

"Οι εξελίξεις στο Κυπριακό δυστυχώς δεν δημιουργούν αισιοδοξία για επίτευξη λύσης σύντομα", αναφέρει, εξάλλου, επισημαίνοντας ότι "η αρνητική πολιτική της Τουρκίας και η παρελκυστική στάση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εμποδίζουν την επίτευξη ουσιαστικής προόδου. 

Ο Κύπριος πρόεδρος χαρακτηρίζει την παγκόσμια οικονομική κρίση "βαθιά και συστημική", σημειώνοντας ότι "τη χρονιά που φεύγει η ύφεση, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα συνέχισαν να επηρεάζουν δυσμενώς την Κύπρο και την οικονομία της". Παρ΄ όλα αυτά, εκφράζει αισιοδοξία ότι με τα οικονομικά μέτρα, που εφαρμόζονται, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και θα δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, σημειώνοντας ότι ενθαρρυντικά μηνύματα στέλνει και το ενδιαφέρον για επενδύσεις από το εξωτερικό.  

 

 

 

nooz 


Σελίδα 11260 από 11490 (114897 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11259
[11260]
11261
11262
11488
11489
11490
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά