16/12/2019
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Ύποπτος για ανείσπρακτα πρόστιμα ο Καπελέρης

Ως ύποπτος διάπραξης αδικήματος καλείται να δώσει εξηγήσεις ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης σχετικά με τις καταγγελίες περί ανείσπραχτων προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης καλείται την ερχόμενη εβδομάδα από τον αναπληρωτή Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη προς παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για την υπόθεση με αφορμή τις καταγγελίες στον Τύπο περί «παραμηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων». 


Ειδικότερα, δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων συνέδεαν την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλη με την ύπαρξη αυτού του «παραμηχανισμού», ενώ στα ίδια δημοσιεύματα γινόταν επίκληση στην «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Καπελέρη, τον περασμένο Αύγουστο, η οποία ανέφερε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των προστίμων και ζητούσε την αναστολή είσπραξης των ποσών. 

Πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι τα επίμαχα πρόστιμα αφορούν συνολικά ποσά τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν βεβαιωθεί σε πολλές επιχειρήσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης, έπειτα από ελέγχους μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Η κλήση του κ. Καπελέρη έρχεται πάντως μετά την κατάθεση του κ. Σπινέλη στον ίδιο εισαγγελέα ο οποίος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα σχετικά με την ερευνώμενη υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των αξιόποινων πράξεων που διερευνά ο εισαγγελέας είναι και αυτή της κακουργηματικής απιστίας.

πηγή:. newsbomb.gr 


Paris Paris Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 Νέα σύλληψη της Οικονομικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, με τον… κλήρο να πέφτει στον ιδιοκτήτη της Μακεδονίας Εταιρείας Χάρτου, Κυριάκο Οικονόμου. Σύμφωνα με στοιχεία από το ΣΔΟΕ οι συνολικές οφειλές του επιχειρηματία προς το Δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 757.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό χωρίζεται σε περίπου 257.000 ευρώ για μη απόδοση ΦΠΑ το 2011 -χωρίς προσαυξήσεις-, ενώ οι υπόλοιπες περίπου 500.000 ευρώ είναι από μη απόδοση φόρων μισθωτών υπηρεσιών. Ο κ. Οικονόμου, είναι από τους πιο γνωστές επιχειρηματίες της πόλης, ενώ η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου παρουσίασε -εν μέσω κρίσης- αύξηση καθαρών κερδών το 2010.

 

πηγή:karfitsa.gr 


Paris Paris Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Σαμαράς: «Ενοχλεί το παράθυρο αλλαγών στο μνημόνιο»

 Πίσω από μία φράση του Αντ. Σαμαρά στην επιστολή του προς το ΕΛΚ που αφήνει ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στο νέο μνημόνιο εντοπίζουν στη ΝΔ το βασικό λόγο των πιέσεων από τους δανειστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι οι έντονες αυτές πιέσεις αφορούν κυρίως το παράθυρο που ανοίγει μέσω της επιστολής του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τροποποιήσεις στην πολιτική του νέου μνημονίου αφού η συγκεκριμένη πολιτική μέχρι σήμερα έχει φέρει εντελώς τα αντίθετα αποτελέσματα ως προς τη δημοσιογραφική προσαρμογή. 

«Ενοχλεί αυτό το παράθυρο των αλλαγών στο μνημόνιο», σημειώνει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί ότι το Βερολίνο προσπαθεί να αποφύγει τη δημιουργία ενός προηγούμενου που θα επιτρέπει στις αδύναμες χώρες να ζητούν αλλαγές στα προγράμματα λιτότητας, τα οποία έχουν υπογράψει, καθώς ήδη η Πορτογαλία κινεί διαδικασίες για τροποποιήσεις στην πολιτική του μνημονίου, όπως έχει προαναγγείλει ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ τηρούν στάση αναμονής. Γνωρίζουν ότι θα ενταθούν οι πιέσεις προς τον κ. Σαμαρά, με αιχμή τη στάση πληρωμών και αναμένουν την επιστροφή του Λουκά Παπαδήμου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση στον Πρόεδρο της ΝΔ για την ουσία των συζητήσεων αλλά και το κλίμα που συνάντησε σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο. 

Χθες η ΝΔ απέφυγε να απαντήσει στις αιχμές Βενιζέλου, σε μία προσπάθεια να μην μεταφερθεί η ένταση και στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου, αν και η παρέμβαση του υπουργού των Οικονομικών προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται αμετακίνητος στη θέση του και επιμένει ότι ο λόγος του μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ολομέλεια της Βουλής αρκεί για να τελειώσει το θρίλερ με την 6η δόση. 

 

πηγή: real.gr 


Angelique L Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Επίδειξη μόδας... πάνω σε δύο ρόδες

 

Εναλλακτική επίδειξη μόδας με… ποδήλατα οργανώνει η bike respect, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, στις 25 Νοεμβρίου στον αύλειο χώρο και στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου. Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 έως τις 22:00, είναι να αναδειχθεί η αισθητική πλευρά του ποδηλάτου, να προβληθούν οι εθελοντικά συνεργαζόμενοι σχεδιαστές και ταυτόχρονα να υπάρξει στήριξη στα καταστήματα του κέντρου της πόλης.

Το ερώτημα "Πόσο όμορφοι δείχνουμε πάνω σε ένα ποδήλατο;" έρχεται ξανά στο προσκήνιο θέλοντας να καθιερώσει το «Fashion On Wheels» ως ένα γεγονός που θα συνεχίζει να πραγματοποιείται στην πόλη μας ενώνοντας με επιτυχία δύο ενδεχομένως ετερόκλητους χώρους, της μόδας και του ποδηλάτου!

 Πηγή:  agelioforos.gr


Angelique L Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

 Οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων θα έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν τα χαρτιά τους στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την επόμενη εβδομάδα, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι η επιβολή των επιδομάτων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 9 Δεκεμβρίου. Να σημειώσουμε ότι διαδικασία καταβολής των επιδομάτων μέσω ταχυδρομικών επιταγών παραμένει η ίδια για τους δικαιούχους.

Angelique L Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

Έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη για το νέφος

 
Ο κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και κυρίως της σκόνης, που αυξάνεται λόγω των καιρικών συνθηκών. Στη λήψη μέτρων προχωρά και η Τροχαία, η οποία θα επιχειρήσει να περιορίσει το μποτιλιάρισμα και θα κόβει κλήσεις στα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Αν μάλιστα το πρόβλημα συνεχιστεί, τα σχολεία θα κλείσουν και θα επιβληθεί δακτύλιος.
 Σε πρώτη φάση, οι βιομηχανίες καλούνται να μην αυξήσουν για το την παραγωγή τους, οι δήμοι να μεριμνήσουν για τον νυχτερινό καθαρισμό των δρόμων και οι δημόσιες υπηρεσίες να περιορίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων τους. Θα αυξηθούν επίσης οι έλεγχοι για τον εντοπισμό ανοιχτών εστιών καύσης, κυρίως ελαστικών, και ο Οργανισμός Λιμένος θα πρέπει να απαγορεύσει για λίγες μέρες τον εκκαπνισμό των πλοίων. 
 Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν την Τρίτη έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, αστυνομικών αρχών και των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας - Χορτιάτη. Όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, μέχρι στιγμής δεν είχαν ληφθεί μέτρα, παρά την αύξηση των τιμών των αιωρούμενων σωματιδίων για πέντε συνεχόμενες μέρες. Το μετεωρολογικό δελτίο προέβλεπε αρχικά αποκλιμάκωση του φαινομένου, τώρα όμως δείχνει ότι το πρόβλημα θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Κλείσιμο των σχολείων αν χρειαστεί 

 Όσον αφορά το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι, εφόσον ο μέσος όρος των ρύπων ξεπεράσει στο μέλλον τα 170 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ποσοστό στο οποίο βρίσκονται μέχρι τώρα, τότε θα εφαρμοστεί κλείσιμο των σχολείων και μικρός δακτύλιος στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Ολυμπιάδος, Ηφαιστίωνος, Αγίου Δημητρίου, Δραγουμάνου, Καλού, Ταντάλου, 26ης Οκτωβρίου, Κουντουριώτου και τη Λεωφόρο Νίκης.

 «Θερμοκρασιακή αναστροφή»
 Εξηγώντας τα αίτια των αυξημένων τιμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επισήμανε ότι το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, δηλαδή της αδυναμίας των ρύπων να διαφύγουν από την ατμόσφαιρα της πόλης, παρατηρείται λόγω άπνοιας κάθε Νοέμβριο από το 1989, οπότε λειτουργούν σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Φέτος, ωστόσο, συνέβη σε πιο έντονο βαθμό λόγω της χρήσης ξύλου ως καύσιμης ύλης σε πολλά νοικοκυριά. Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη τόνισαν ότι το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: Τα ΝΕΑ


Angelique L Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Εξι-ωγήινη Ρεαλ


Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 6-2, η Μπάγερν νίκησε άνετα τη Βιγιαρεάλ με 3-1 σφραγίζοντας νίκη και πρωτιά, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε 2-2 με την Μπενφίκα και την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν όλα! Προκρίθηκε και η Ίντερ (1-1 με Τράμπζονσπορ).

 

Βαθμολογια

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης:

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1
(3`, 69` Ριμπερί, 23` Γκόμεζ - 50` Ντε Γκουζμάν)

Λιόν - Άγιαξ 0-0 
 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-2 
(30` Μπερμπάτοφ, 59` Φλέτσερ - 3` Τζόουνς αυτ., 61` Αϊμάρ)

Νάπολι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1
(17`, 49` Καβάνι - 33` Μπαλοτέλι)

Οτελούλ Γκαλάτι - Βασιλεία 2-3
(75` Γκιούργκιου, 81` Αντάλ - 10` Φ.Φράι, 14` Α.Φράι, 37` Στρέλερ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6-2 

(2`, 66` Μπενζεμά, 6`, 49` Καγιεχόν, 9` Ιγουαϊν, 20` Οζίλ - 81` Μπετσιράι, 90` Τόμετσακ)

Τράμπζονσπορ - Ίντερ 1-1
(23` Άλτιντοπ - 18` Ρίκι Άλβαρεζ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λιλ 0-2
(49` Β.Μπερεζούτσκι αυτ., 64` Σόου)

 

Πηγή: sportdog.gr


Manos Manos Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

ΦΩΤΟ: Δείτε πρώτοι την τούρτα που φτιάχτηκε για το πάρτι του Thessaloniki 2014

 

ΦΩΤΟ: Δείτε πρώτοι την τούρτα που φτιάχτηκε για το πάρτι του Thessaloniki 2014

 

ΦΩΤΟ: Δείτε πρώτοι την τούρτα που φτιάχτηκε για το πάρτι του Thessaloniki 2014

Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη και το σήμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας αποτυπώθηκαν στην τούρτα που θα κεραστεί στη μεγάλη γιορτή...

που θα στηθεί στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουμε την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής είναι νωρίς επί ποδός για να επιφυλάξουν την καλύτερη υποδοχή στο κοινό που θα βρεθεί στο δημαρχείο για να γιορτάσει τη νίκη. Κερδίσαμε και το γιορτάζουμε!

 

2014_tourta

 

 

πηγή: thestival.blogspot.com 


Manos Manos Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Πολιτικά
+ + -

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο Παπαδήμος είναι λύκος με προβιά...

 

Λ.Παπαδήμος: Ένας λύκος με προβιά...‏

Συντάκτης: Νικήτας Κακλαμάνης

«Αυτή η επιστολή από τους αρχηγούς ζητήθηκε από την Τρόικα και νομίζω ότι είναι αναγκαία, για να άρουμε τις αβεβαιότητες». Τάδε έφη ο Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός της Ελλάδας, στη συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τόσο κυνικά, ο κ. Παπαδήμος, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός από 255 βουλευτές και όχι από τον ελληνικό λαό, επιβεβαιώνει τον ρόλο του διεκπεραιωτή που του αποδόθηκε, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει δέσμια των δυναστών της Τρόικα. Χωρίς την παραμικρή αντίσταση, ο τραπεζίτης Λ. Παπαδήμος, λέει «ναι σε όλα» απέναντι στους ομολόγους του, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, που κινούν τα οικονομικά νήματα σε Ευρώπη και Αμερική.

Ότι, δηλαδή, έκανε και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που υποχρεώθηκε να «ξεκολλήσει» από τη καρέκλα του, ώστε να εκτονωθεί η λαϊκή οργή. Αυτός, λοιπόν, ήταν ο στόχος των διεθνών τοκογλύφων. Έπρεπε να βρεθεί ένας λύκος «α λα Παπανδρέου» αλλά με προβιά «α λα Παπαδήμου», ώστε να πάψει να κοχλάζει το καζάνι στην Ελλάδα. Ένας «ηγέτης» κοινής αποδοχής, που θα εξοφλούσε τα «γραμμάτια» προς την Τρόικα, χωρίς να αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους κατοίκους της χώρας- «πειραματόζωο». 
Η ικανοποίηση, που φέρεται να υπάρχει στους κόλπους της οικονομικής τρομοκρατίας κατά των λαών σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις επιλογές τύπου Παπαδήμου και Μόντι δεν είναι τυχαία.

Εκφράστηκε, μάλιστα, άμεσα σε «αμερόληπτες» δημοσκοπήσεις, όπου η αποδοχή για δύο ανθρώπους που χαρακτηρίστηκαν ως «επιτυχημένοι» επειδή με τους χειρισμούς τους, οδήγησαν την Ε.Ε. στο σημερινό «ναυάγιο», «σφραγίστηκε» με ποσοστά Σοβιετικής Ένωσης. Αν ο κ. Παπαδήμος θέλει να υπόσχεται στους κ.κ. Μπαρόζο και Σία ότι η «νέα» ελληνική κυβέρνηση (για να μη ξεχνιόμαστε 37 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται μέσα) θα προωθήσει τις έγγραφες εγγυήσεις που έχουν κατατεθεί στην Ε.Ε. με κάθε λεπτομέρεια, ας το υπόσχεται ως …Λουκάς. Γιατί η κυβέρνηση του, δεν έχει την υποστήριξη του λαού, όπως θέλει να πιστεύει. Κι αν δεν το πιστεύει, τότε ας γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και ας μην προσπαθήσει να τις μεταθέσει για αργότερα.

Αν τότε επιβεβαιωθεί η στήριξη σε όσα ισχυρίζεται, θα έχει δικαίωμα να λέει οτιδήποτε. Ως τότε, όμως, ας κάνει απλώς τη δουλειά για την οποία έχει επιλεγεί και να μην προκαλεί. Γιατί ο απλός πολίτης ξέρει καλά, ότι το μόνο που έγινε στις 11 Νοεμβρίου ήταν πως «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»… 

 

 

πηγή: parapolitika.gr 


Manos Manos Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
Διάφορα   Κόσμος
+ + -

Επέστρεψαν στη γη οι τρεις κοσμοναύτες του ISS

 

Επέστρεψαν στη γη οι τρεις κοσμοναύτες του ISS

Μετά από πέντε μήνες παραμονής τους στο Διεθνή Διαστημικό ΣταθμόΣτις στέπες του βόρειου Καζακστάν προσγειώθηκαν οι τρεις κοσμοναύτες μετά από πέντε μήνες παραμονής τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). 

Σύμφωνα με το Ρωσικό κέντρο ελέγχου διαστημικών πτήσεων (TSOUP) ο αμερικανός Μάiκ Φόσουμ, ο Ιάπωνας Σατόσι Φουρουκουάγουα και ο Ρώσος Σεργκέι Βολκόφ, προσγειώθηκαν στις 04.30 ώρα Ελλάδας, στην περιοχή Αρκαλί. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν φτάσει στον ISS οι αντικαταστάτες τους, ένας αμερικανός αστροναύτης και δύο ρώσοι κοσμοναύτες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία τους. 

Οι κοσμοναύτες επέστρεψαν με το διαστημικό σκάφος Σογιούζ. 
 
 
 
 
 
 
πηγή: skai.gr 

Σελίδα 11348 από 11372 (113714 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11347
[11348]
11349
11350
11370
11371
11372
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά