18/01/2020
         

WARG Handcrafted Apparel

Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

ΗΘΕΛΕ ΑΝΕΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

 Σε ξεχωριστά ξενοδοχεία έμειναν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση.

Η είδηση από μόνη της δεν λέει και κάτι το σπουδαίο, αλλά το παρασκήνιο που υπήρξε από αυτό το ταξίδι στις Βρυξέλλες για την σύνοδο κορυφής. Ο Λουκάς Παπαδήμος, σκεπτόμενος σεμνά και ταπεινά, αποφάσισε να μείνει στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ. Ένα αξιοπρεπές, αλλά όχι ακριβό ξενοδοχείο.

Κάλεσε λοιπόν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδέχτηκε την πρόσκληση του και πήγε να μείνει εκεί. Μόλις όμως έφτασε στο ξενοδοχείο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται πως δεν ικανοποιήθηκε από τις…ανέσεις που προσέφερε το πεντάστερο αυτό ξενοδοχείο, και αποχώρησε για πιο…λουξ καταστάσεις, και φυσικά πιο ακριβό.

Εννοείται πως τα έξοδα του ταξιδιού, της διαμονής τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ας μην το ξεχνάμε. Έτσι πήρε τις βαλίτσες του και πήγε στο Κονραντ, εκεί που  έμενε πάντα η ελληνική αποστολή, κατά την διάρκεια ταξιδιών στις Βρυξέλες.
Ακριβά τα γούστα του αντιπροέδρου, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, που φαίνεται να υπολογίζει τους κόπους των Ελλήνων πολιτών.
 
briefingnews.gr

Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Διάφορα
+ + -

«Με πυροβόλησε επίτηδες»

 Μία εντελώς διαφορετική τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του πυροβολισμού της Γωγώς Φαρμάκη από τον φίλο της αδερφής της Όλγας, Αλέξανδρο Αγγλούπα, τα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου. Η μικρή αδερφή του γνωστού μοντέλου συνέρχεται και προτού πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο δίνει μια πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς, όπου ανατρέπει τα πάντα.

Σύμφωνα με το «Πρώτο θέμα», η Γωγώ αρνείται ότι ο πυροβολισμός σε βάρος της ήταν ατύχημα και υποστηρίζει ότι ο σύντροφος της αδελφής της, την πυροβόλησε επίτηδες, ως αποτέλεσμα ενός καβγά. Διαψεύδει τις καταθέσεις του Αλέξανδρου Αγγλούπα και της αδερφής της και αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας . Ουσιαστικά η αστυνομία έχει στα χέρια τους δύο αντιφατικές καταθέσεις. Η μία αδερφή αναιρεί όσα υποστηρίζει η άλλη. 

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του επιχειρηματία, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας δεν γνωρίζει για την κατάθεση της τραυματισμένης κοπέλας και προς το παρόν δεν έχει κληθεί να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις στην ασφάλεια. Ο επιχειρηματίας μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος και χωρίς περιοριστικούς όρους από τον εισαγγελέα καθώς με βάση τα ως τότε στοιχεία δεν υπήρχε δόλος στην υπόθεση. Πλέον, όμως, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την κατάθεση της τραυματισμένης κοπέλας,, ανοίγει ένας νέος κύκλος ερευνών από την αστυνομία με σκοπό να εξακριβωθεί εάν τελικά πρόκειται για ατύχημα ή απόπειρα δολοφονίας. Τέλος, η Γωγώ Φαρμάκη αναμένεται αύριο να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. 

 

real.gr 


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία
+ + -

Σε απόγνωση 165.000 εκπαιδευτικοί

 Στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης οδηγούνται χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται χάνοντας, κατά μέσο όρο, 400 ευρώ μηνιαίως. Για τους πρωτοδιόριστους, που υπηρετούν στις εσχατιές της Ελλάδας, οι καθαρές αποδοχές υπολογίζεται ότι θα πέσουν κάτω από τα 700 ευρώ (645 ή 680 σύμφωνα με έρευνες συνεργατών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ).

Σε απόγνωση βρίσκονται οι 165.000 δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί των δημόσιων σχολείων της χώρας, καθώς το νέο μισθολόγιο εκτιμάται ότι δίνει τη χαριστική βολή στις αποδοχές τους. Υστερα από 13-14 χρόνια υπηρεσίας ο δάσκαλος δε θα φτάνει ούτε στα 1.000 ευρώ (993 καθαρά), όπως προκύπτει από έρευνα του ειδικού συνεργάτη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Μπαλάγκα. Η μεγαλύτερη καρατόμηση, όμως, γίνεται στους πρωτοδιόριστους, οι οποίοι θα αμείβονται με 645 ευρώ (καθαρά) το μήνα, σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς.

Συνεργάτης της ΟΛΜΕ ανεβάζει τον πρώτο μισθό των καθηγητών στα 680 ευρώ καθαρά, αλλά, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η διαφορά είναι μικρή. Υπενθυμίζεται ότι οι νεοδιόριστοι υπηρετούν στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, δίνοντας ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους για διαμονή και έξοδα μετακινήσεων.

 

 

 

 

«Δεν ξέρω τι να πιστέψω»

Ο Γιώργος Εμιρτσίδης από την Καβάλα διορίστηκε το 2010 και υπηρετεί στο διθέσιο δημοτικό Παλαιοκάστρου, στη Σάμο, ενώ δίδαξε δύο χρόνια, ως αναπληρωτής, και στο Αγαθονήσι. «Δηλαδή, πού αλλού πρέπει να υπηρετήσω για να πάω κάποια στιγμή στην Καβάλα;», διερωτάται ο κ. Εμιρτσίδης και συνεχίζει: «Στέλνουν στη Βόρεια Ελλάδα αναπληρωτές κι εμάς μας έχουν εδώ. Ποια η λογική; Το σύστημα της μοριοδότησης είναι απαράδεκτο και δεν έχει καμία λογική».

Ο ίδιος ακούει πολλές εκδοχές για τον τελικό μισθό του από τη νέα χρονιά, αλλά, όπως λέει, δεν ξέρει τι να πιστέψει. Μέχρι τώρα οι καθαρές αποδοχές του διαμορφώνονταν στα 940 ευρώ το μήνα. «Οταν ένας εκπαιδευτικός είναι αναγκασμένος να πάει σε ένα νησί, τα έξοδα είναι αυξημένα», σχολιάζει ο κ. Εμιρτσίδης, ο οποίος πληρώνει για ενοίκιο και ρεύμα πάνω από 300 ευρώ.

«Αν πάρω 650 ευρώ, με τι θα βάλω βενζίνη για να πάω στο σχολείο; Τι θα φάω; Οι αριθμοί που ακούγονται είναι εξωφρενικοί», υποστηρίζει ο δάσκαλος από την Καβάλα και συμπληρώνει: «Συνάδελφοι λένε ότι έχουν βάλει 150 ευρώ στην άκρη, για κάθε ενδεχόμενο, για να μπορούν να κόψουν ένα εισιτήριο και να φύγουν».

 

agelioforos.gr 


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

Ένα θρίλερ Αθήνας – Πεκίνου – Φρανκφούρτης σε εξέλιξη

 Το Πεκίνο επιμένει ότι δεν θα δεχθεί να εντάξει τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία αγόρασε το τελευταίο 12μηνο στη διαδικασία του PSI.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από ελληνικής πλευράς, όσο και από τη Φρανκφούρτη(ΕΚΤ) για να μεταπεισθούν, οι Κινέζοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν σταθεροί σε αυτή τους τη θέση, θεωρώντας ότι η αγορά των συγκεκριμένων τίτλων δεν έχει γίνει με ιδιωτικά επενδυτικά κριτήρια, αλλά στο πλαίσιο διακρατικής συναλλαγής για τη στήριξη της χειμαζόμενης ελληνικής οικονομίας. Συνεπώς, θα πρέπει να εξαιρεθούν του «κουρέματος».

Υπό άλλες συνθήκες, η ελληνική πλευρά ενδεχομένως να αποδεχόταν το αίτημα του Πεκίνου. Ωστόσο, τώρα, που το όλο haircut είναι οριακό ως προς την επιτυχία του, οποιαδήποτε εξαίρεση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Η Κίνα έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 10 δισ. ευρώ. Αν αυτή η παρτίδα (κι άλλες 2-3) εξαιρεθεί, τότε το project μπορεί να τιναχθεί ολόκληρο στον αέρα και η τελευταία ελληνική ευκαιρία διάσωσης από την κρίση χρέους να εξανεμισθεί. Γι' αυτό και θα γίνει προσπάθεια να μεταπεισθεί το Πεκίνο έως και την τελευταία στιγμή.

 

voria.gr 


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Οικονομία   Πολιτικά
+ + -

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ

 Παίζουν με τα νεύρα Ελλάδας – Ρωσίας οι Βούλγαροι αναφορικά με το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης , καθώς, καθημερινά αλλάζουν στάση και επιδίδονται σε επικοινωνιακά τρικ και το έργο, το οποίο συμπλήρωσε ήδη 20 χρόνια ζωής μπαίνει εκ νέου σε περιπέτειες.

Τελευταίο «χτύπημα» οι προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Σιμεόν Ντάνκοφ ,ο οποίος, μέσες άκρες, χαρακτήρισε το έργο ασύμφορο οικονομικά για τη χώρα του και ζήτησε τη διάλυση της εταιρείας Trans Balkan Pipeline που έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση του έργου.

Ο εκνευρισμός σε Αθήνα και Μόσχα είναι έκδηλος από τη στιγμή που προ ημερών οι γείτονές μας είχαν αποδεχθεί ανεπιφύλακτα την περιβαλλοντική μελέτη που συνοδεύει το έργο και είχε δρομολογηθεί η από κοινού διαβούλευση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα προέκυπταν από την υλοποίηση.

Το θέμα συζητήθηκε την Πέμπτη ανάμεσα στον αρμόδιο υφυπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη με τον Ρώσο Πρέσβη Βλαντιμίρ Τσκικβισβίλι, ο οποίος μετέφερε την κατηγορηματική προσήλωση της ρωσικής πλευρά προς την ολοκλήρωση του έργου. Η σημασία του ζητήματος είναι τόσο κεντρική που θα αποτελέσει πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης της Ελληνο - Ρωσικής Συνεργασίας τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Oι δύο πλευρές περνούν στην αντεπίθεση και ασκούν, πλέον, αδφυκτική πίεση στη βουλγαρική πλευρά να υποχωρήσει. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ζήτησαν από τους Βούλγαρους να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τις 14 Δεκεμβρίου συνεδρίαση της Trans Balkan Pipeline, στη διάρκεια της οποίας θα ζητούσε τη διάλυση της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία μετέχουν και οι τρείς χώρες μαζί με ιδιώτες.

Επιπλέον, οι δύο εταίροι ζγτούν επισήμως να εξοφλήσει , επιτέλους, η Σόφια το ποσό των 6 εκατ. ευρώ που οφείλει στην Trans Balkan Pipeline, καθώς εδώ και αρκετό καιρό οι Βούλγαροι δεν έχουν καταβάλει τα αναλογούντα από τη συμμετοχή τους στην εταιρεία λειτουργικά έξοδα.

 

paraskhnio.gr 


Paris Paris Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011
Αθλητικά
+ + -

Η αβάσταχτη ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα

 

Ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή, η γη είναι στρογγυλή και αυτή η Μπαρτσελόνα κάθε χρόνο κερδίζει την Ρεάλ. Εχει γίνει... νόμος της φύσης και φαίνεται ότι δεν μπορεί να τον αλλάξει ούτε ο Special One, Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Μερένγκες είχαν το πιο ονειρεμένο ξεκίνημα με το γκολ του Μπενζεμά στο πρώτο λεπτό, όμως βρέθηκαν με τρία στην πλάτη και θα μπορούσαν να έχουν χάσει ακόμα και 1-4 ή 1-5. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε την παράδοση των τελευταίων ετών με επιβλητική νίκη κόντρα στην αιώνια αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα της και με ματς περισσότερο βρέθηκε πρώτη στην βαθμολογία της Primera Division. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε την 26η διαφορετική 11άδα σε ισάριθμα ματς φέτος, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να γράψει στην λίστα του Μουρίνιο την ήττα Νο8 από την Μπαρτσελόνα, από την οποία ο Πορτογάλος έχει τις περισσότερες ήττες στην καριέρα του.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα ο Special One για την Ρεάλ, καθώς στα 22 δευτερόλεπτα μετά από λάθος πάσα του Βαλδές ο Οζίλ έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπουσκέτς, στρώθηκε στον Μπενζεμά, ο οποίος με κοντινό βολέ τίναξε τα δίχτυα για το 1-0! Το γκολ του Γάλλου επιθετικού είναι το τρίτο που μπαίνει στο 1ο λεπτό των clasico, είναι όμως το πιο γρήγορο. Είχαν προηγηθεί αυτά των Αλόνσο για λογαριασμό της Ρεάλ στα 32'' (1939-40) και Καράσκο για τη Μπαρτσελόνα στα 59'' (1987-'88). Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε αμέσως με ευκαιρία. Ο Σέρχιο Ράμος έπεσε και έχασε τη μπάλα, ο Μέσι το εκμεταλλεύτηκε και με σλάλομ βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το πλασέ του απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Κασίγιας.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη και είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι της και στο 25' ο Ρονάλντο έχασε ευκαιρία να βάλει βάσεις νίκης από νωρίς. Ο Μπενζεμά έκανε ωραία πάσα στον Πορτογάλο ο οποίος από καλή θέση έκανε κακό σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ. Λίγα λεπτά μετά, οι Μπλαουγκράνα κόντρα στην ροή του αγώνα ισοφάρισαν. Στο 30' ο Μέσι πέρασε από Οζίλ και Ντιαρά και έκανε τρομερή πάσα στον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος ξεπέρασε στο σπριντ Πέπε και Κοεντράο και με διαγώνιο σουτ νίκησε και τον Κασίγιας για το 1-1. Στο 37' ο Μέσι είδε κάρτα για διαμαρτυρία και στο 44' σε μαρκάρισμα του Αργεντινού στον Αλόνσο όλο το «Μπερναμπέου» ζήτησε δεύτερη κίτρινη. Ο 24χρονος έκανε την 293η εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπέρασε κατά μία τον Κοκού και έγινε ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

Το δεύτερο μέρος επεφύλασσε θετικό ξεκίνημα για την Μπαρτσελόνα. Στο 53' μετά από τρομερό σουτ του Τσάβι, η μπάλα κόντραρε στον Μαρσέλο άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Κασίγιας, οποίος προσπάθησε αλλά δεν ήταν δυνατόν να την προλάβει. Το 1-2 ήταν γεγονός και οι Μπλαουγκράνα, που από το πρώτο μέρος είχαν πάρει τη μάχη στην ψυχολογική κατάσταση, έγιναν οι απόλυτη κυρίαρχοι. Ο Μουρίνιο έκανε δύο γρήγορες αλλαγές για να βοηθήσει την Ρεάλ, με τους Κακά-Κεντίρα να μπαίνουν αντί των Οζίλ-Ντιαρά. Στο 65' ήταν το σημείο το οποίο θα μπορούσε να έχει αλλάξει την ιστορία του αγώνα, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού με τα δίχτυα. Ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε μαγική σέντρα, όμως ο Πορτογάλος ολομόναχος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο επόμενο λεπτό οι Μπλαουγκράνα «σκότωσαν» την Ρεάλ αφού αντί να γίνει το 2-2 έγινε το 1-3! Ο Ντάνι Αλβες έκανε τηλεκατευθυνόμενη σέντρα από δεξιά και ο Φάμπρεγας που κινήθηκε σε θέση φορ με κεφαλιά ψαράκι έβαλε πινελιά θριάμβου στον αγώνα. Στο 68' ο Μουρίνιο έκλεισε τις αλλαγές του με τον Ιγουαΐν να μπαίνει αντί του Ντι Μαρία, όμως οι Καταλανοί ήταν αυτοί που έφτιαχναν φάσεις με χαρακτηριστική άνεση και στο 75' αν στη θέση του -όχι καλού κεφαλοσφαιριστή- Τσάβι ήταν κάποιος άλλος το σκορ θα είχε γίνει 1-4. Τελευταία ευκαιρία στο ματς στο οποίο η Μπαρτσελόνα έλεγξε απόλυτα μετά το 30' ήταν για την Ρεάλ, με τον Κακά να σουτάρει και τον Βαλδές να αποκρούει.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Κοεντράο, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Αλόνσο, Ντιαρά (62' Κεντίρα), Οζίλ (58' Κακά), Ντι Μαρία (67' Ιγουαΐν), Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (88' Πέδρο), Φάμπρεγας (78' Κεϊτά), Μέσι, Σάντσες (83' Βίγια).

Διαιτητής: Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ανδαλουσία)
 
gazzeta.gr 

manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα   Κόσμος
+ + -

Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;

 Ο βασιλιάς Mindon της Βιρμανίας θέλησε να αφήσει στους μεταγενέστερους ένα βιβλίο το οποίο δεν θα αλλοίωνε εύκολα ο χρόνος, ως ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη των επερχόμενων γεγεών. Εραστής της λογοτεχνίας και των βιβλίων ο ίδιος, γνώριζε πολύ καλά ότι ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία μιας διαφωτισμένης κοινωνίας είναι το βιβλίο. Όχι, όμως, οποιοδήποτε βιβλίο αλλά το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο….

perierga.gr - Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;

Το «Kuthodaw», όπως ονομάζεται, ξεκίνησε να «γράφεται» το 1860 στο Mandalay (μετέπειτα πρωτεύουσα της Βιρμανίας), όχι σε χαρτί αλλά σε μάρμαρο, το οποίο εξορύχθηκε από μια περιοχή κοντά στο παρακείμενο ποτάμι της πόλης. Αποτελεί στην ουσία ένα θρησκευτικό βιβλίο, με κώδικες και κανόνες του Βουδισμού, ενώ για τη συγγραφή του ασχολήθηκαν εκατοντάδες ανώτεροι μοναχοί, οι οποίοι έγραφαν χρησιμοποιώντας χρυσό μελάνι. 

perierga.gr - Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;

Το βιβλίο έχει 730 «μαρμάρινα» φύλλα και 1.640 σελίδες με 100 γραμμές η καθεμία, ενώ το ύψος του φτάνει τα πέντε πόδια. Η συγγραφή του κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια, ενώ όλες οι σελίδες τοποθετήθηκαν εν τέλει γύρω από μια χρυσή παγόδα στο κέντρο της πόλης- γνωστή ως παγόδα Kuthodaw. Σήμερα το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο αποτελεί από μόνο του ένα ολόκληρο μουσείο, που προσελκύει τουρίστες και βουδιστές από όλο τον κόσμο.

perierga.gr - Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;
perierga.gr - Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;
perierga.gr - Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;
perierga.gr - Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;

perierga.gr - Ποιο είναι το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο;


manos Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Κόσμος
+ + -

Βέλγιο: Έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έλαβε σήμερα η νέα βελγική κυβέρνηση του Γαλλόφωνου σοσιαλιστή Ελιό Ντι Ρουπό, που ανέλαβε καθήκοντά την Τρίτη, δίνοντας τέλος στην πολιτική κρίση της χώρας που διήρκησε πάνω από 500 μέρες.

Συγκεκριμένα, από τους 143 βουλευτές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, οι 89 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα του Ντι Ρουπό, ενώ 54 ψήφισαν κατά.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο μετά τις συμφωνίες που επετεύχθησαν τόσο για το κυβερνητικό πρόγραμμα στις 30 Νοεμβρίου από έξι κόμματα- Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι και Χριστιανοδημοκράτες, τόσο Φλαμανδοί όσο και Γαλλόφωνοι- όσο και την 5η Δεκεμβρίου σχετικά με τη διανομή των υπουργικών θέσεων. 

Το πρώτο κόμμα της χώρας, ο αυτονομιστικός φλαμανδικός σχηματισμός N-VA ο οποίος είχε αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης τον Ιούλιο, αρνήθηκε να υποστηρίξει τη νέα κυβέρνηση.

 

 

 

zougla.gr 


Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Πολιτικά   Κόσμος
+ + -

Πρωτόγνωρες για την εποχή Πούτιν οι διαδηλώσεις στη Ρωσία

 Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της μετασοβιετικής εποχής, έλαβαν χώρα το Σάββατο στη Ρωσία. Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας. Έως και 50.000 οι διαδηλωτές στη Μόσχα. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για συγκεντρώσεις σε 90 πόλεις στη ρωσική επικράτεια.   

Το κεντρικό σλόγκαν, σε συνθήματα και πλακάτ, έλεγε «Πούτιν, φύγε», οι συγκεντρώσεις δεν συνοδεύτηκαν από επεισόδια.

Ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πόλεις όπου οργανώθηκαν διαδηλώσεις, από την Σιβηρία μέχρι την Αγία Πετρούπολη κι από την Καρελία μέχρι τη Μόσχα. 

Στις μαζικότερες διαδηλώσεις από την έναρξη της κυριαρχίας Πούτιν, πριν 12 χρόνια, οι οπαδοί διαφόρων κομμάτων και οργανώσεων της αντιπολίτευσης, δήλωναν αποφασισμένοι να επιβάλλουν επανάληψη των εκλογών που μόνον - όπως υποστηρίζουν - με μαζική νοθεία κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από την συντριβή. 

«Σήμερα, 60,000, ίσως 100,000 άνθρωποι πήραν μέρος στις διαδηλώσεις», είπε ο πρώην πρωθυπουργόςΜιχαήλ Κασιάνοφ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην διαδήλωση στην πλατεία Μπολότναγια της Μόσχας.

«Αυτό σημαίνει ότι σήμερα είναι η αρχή του τέλους για τους κλέφτες της εξουσίας», πρόσθεσε ο Κασιάνοφ, ο οποίος σήμερα ηγείται αντιπολιτευόμενου κινήματος το οποίο, ωστόσο, αποκλείστηκε από τις εκλογές. 


10.000 διαδηλωτές στην Αγία Πετρούπολη

Η αστυνομία στην Αγία Πετρούπολη εκτίμησε σε 10.000 τον αριθμό των διαδηλωτών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση σήμερα, για να αμφισβητήσουν τη νίκη του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές. 

«Υπάρχουν 10.000 άνθρωποι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πλατεία Πιονιέρσκαγια στο κέντρο της πρώην αυτοκρατορικής πρωτεύουσας.

«Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη», φώναζαν οι διαδηλωτές. Μερικοί φορούσαν μάσκες που συμβόλιζαν την «κλοπή της φωνής τους». Άλλοι φώναζαν «Πούτιν- κλέφτη». 

«Πρέπει να μιλήσουμε, να καταγγείλουμε, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αλλάξει κάτι στη χώρα μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής, ο Ιλία Σαρμομπάροφ, 23 ετών. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον πέντε άτομα. 

Περίπου 550 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Αγία Πετρούπολη την εβδομάδα αυτή. 


Οι διαδηλώσεις, πολλές από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε χιονοθύελλα και ακραίες θερμοκρασίες, ήταν ένα τεστ για την ικανότητα της αντιπολίτευσης να μετατρέψει την δημόσια οργή σε μαζική εξέγερση παρόμοια με εκείνες της «Αραβικής Ανοιξης», οι οποίες ανέτρεψαν τους ολοκληρωτικούς ηγέτες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, εκτιμά το Reuters.   

Πάντως οι περισσότεροι Ρώσοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πρωθουργός Πούτιν δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο ανατροπής, ύστερα από 12 χρόνια στο «τιμόνι» της Ρωσίας - εξάλλου παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα παρά τη μείωση των ποσοστών της λαοφιλίας του - ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις είναι δύσκολο να συνεχιστούν για πολύ στην τεράστια έκταση της Ρωσίας. 

Ομως, προσθέτουν, ότι η ισχύς του Πούτιν έχει υποστεί σημαντική φθορά και πιθανότατα να έχει σβήσει η αίγλη του όταν θα επιστρέψει στην προεδρία της χώρας, εκτός και αν απαντήσει στα λαϊκά αιτήματα που ξεκινούν από την διεξαγωγή δίκαιων εκλογών και φθάνουν μέχρι τον περιορισμό του χάσματος μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Πηγή: ethnos.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Paris Paris Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
Περίεργα
+ + -

«Ανάποδοι» κεραυνοί, τροφοδότες ζωής

 Πριν από λίγα χρόνια εντοπίστηκε ένα άγνωστο μέχρι τότε φαινόμενο να λαμβάνει χώρα στη γήινη ατμόσφαιρα σε ύψος περίπου 80 χιλιομέτρων. Δημιουργούνται κεραυνοί με φορά από κάτω προς τα πάνω, φαινόμενο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο.

Διεθνής ομάδα ερευνητών πραγματοποίησε πειράματα σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι το φαινόμενο συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Σε περίπτωση που η ύπαρξη του φαινομένου σε άλλους πλανήτες επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει πολύ σημαντική εξέλιξη αφού σύμφωνα με τους ειδικούς οι κεραυνοί αποτελούν μέρος του μηχανισμού δημιουργίας ζωής. 

Τα γιγαντιαία τζετ 

Η επιστημονική κοινότητα έχει προσδώσει στο φαινόμενο τον όρο «γιγάντιοι πίδακες» (gigantic jets) αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από άλλα πανεπιστήμια του Ισραήλ αλλά και επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Αιτχόβεν στην Ολλανδία, θέλησαν να διαπιστώσουν αν το φαινόμενο παράγεται μόνο στην Γη ή αν παρατηρείται και σε άλλους πλανήτες.


Οι ερευνητές αναδημιούργησαν εργαστηριακά τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Δία, τον Κρόνο και την Αφροδίτη και κατέληξαν στην διαπίστωση ότι οι «ανάποδοι» κεραυνοί συμβαίνουν και εκεί. 

Η «ανάποδη» ζωή 

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματα της έρευνάς τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικών Επιστημών που έγινε στη Γαλλία. Η έρευνα σε πρώτη φάση φωτίζει τις ηλεκτροχημικές διεργασίες που συντελούνται στους τρεις πλανήτες. 

Η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε περίπτωση που το φαινόμενο πράγματι υπάρχει σε άλλους πλανήτες είναι ότι η παρουσία του μπορεί να συνδέεται με την εμφάνιση κάποιων μορφών ζωής εκεί. Οι κεραυνοί παράγουν οργανικά μόρια παρόμοια με εκείνα που υπήρχαν σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία στη λεγόμενη «αρχέγονη σούπα» υλικών και στοιχείων από τα οποία σχηματίστηκαν οι πρώτες μορφές ζωής στη Γη.

 

planitikos.com

Σελίδα 11314 από 11396 (113960 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
11313
[11314]
11315
11316
11394
11395
11396
Επόμενο
 

 
 
 
 
  Αρχική | Ενότητες | Top Αναρτήσεις | Επικοινωνία  
 
Περίεργα      Υγεία
 
Life Style      Κόσμος
 
Τοπικά